Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nattmasken

Publicerad 2011-04-30 20:30:39 i Allmänt,

Herregud vad den lilla ungen rör sig mycket i sömnen. Ikväll la jag honom som vanligt och gick sedan ut ur rummet. Han bökade runt lite och gjorde små ljud, men ingen gråt så jag lät honom vara. När jag gick in en halvtimme senare hade han somnat på mage med huvudet i fotändan.
Sedan var det helt tyst tills han började gnälla två timmar senare. Då låg han plötsligt diagonalt i huvudänden..hehe

Tiderna förändras

Publicerad 2011-04-30 18:11:52 i Allmänt,

Valborg för fem år sedan hade jag antagligen befunnit mig på väg till en förfest nu. Idag byter jag bajsblöjor och nattar bebis. Världen förändras. Inte trodde jag då att jag med glädje skulle byta festandet mot blöjbyten (även om en rejäl grogg fan inte hade suttit fel just nu).

Hejsan svejsan

Publicerad 2011-04-30 16:57:17 i Allmänt,

Idag har vi varit på besök hos min mamma och pappa. Nico har varit på relativt bra humör även om han är väldigt osjälvständig och mest vill klänga i famnen på en. Inte har han velat äta speciellt mycket heller. Men är väl så vissa dagar, och nu är det ju så varmt också.

Nyss när Nico satt och åt så satte sig Token bredvid och plötsligt nös han. Nico ryckte först till så trodde han skulle bli arg och ledsen men jäklar vad han skrattade. Har aldrig sett hon skratta så, och inte så länge efter att något hänt. Han bara följde Token med blicken när han gick iväg och gapskrattade. :)

Känns dock som en mindre produktiv dag då jag egentligen inte fått så mycket gjort. Men man måste njuta lite också och komma ut ur huset.

Lilla sirenen

Publicerad 2011-04-30 07:17:04 i Allmänt,

5 bestämde sig Nico för att det var morgon. Jag härdade ut till 5.30 då jag inte orkade lyssna på hans sirenliknande ljud som beordrade mig att hämta honom.

Nu sitter jag och lyssnar på en satans massa gnäll. Nico vill inte leka själv. Han vill sitta i mitt knä. Inte för att han är glad då heller. Nej, då surar han för något annat. Så nu har jag byggt en blockad så han inte kan åla till mig i soffan. Så nu vrålar han av ilska där på andra sidan. Ibland kommer av av sig och glömmer att han är arg och leker lite på egen hand, men sedan får han ett anfall igen.... och det är aningens för tidigt på morgonen för att jag skall ha bra tålamod.

Ormpromenad

Publicerad 2011-04-29 16:12:18 i Allmänt,

Eftersom vår son är otroligt osjälvständig och kräver ständig uppmärksamhet från båda sina föräldrar så har vi inte fått mycket gjort idag. Dock gick vi en lång promenad och Nico var för ovanlighets skull mycket lugn och somnade ganska snabbt och sov hela vägen.
Var jättehärligt att gå i solen och bara vara. Mötte en huggormsbebis också som följde oss misstänksamt med blicken.Får väl se om det blir något mer gjort idag. Kanske kan få in lite saker i Nicos nya hylla i alla fall.

Låt oss vara ärliga

Publicerad 2011-04-29 11:25:44 i Åsikter,

Och, nu är det dags igen. Nu kommer jag skriva ett inlägg som antagligen kommer göra en del förbannade. Anledningen till att en hel del kommer bli förbannade är att det är ytterst svårt att ge uttryck för en åsikt vad gäller "skötsel" av barn eftersom föräldraskap är en så känsligt ämne. Som förälder känner man sig sårbar och osäker och har en mer eller mindre konstant rädsla att göra fel eller inte räcka till, och känner oss därför lätt påhoppade. När någon hävdar att motsatsen till det man själv gör är "rätt sätt" ser vi det som att någon kallar oss för en dålig förälder. Men jag tycker att vi faktiskt måste vara ärliga. Vi kan inte ljuga för oss själva för att det får oss att må bättre. Vi gör inte alltid rätt! Ibland gör vi "fel", och ibland väljer vi faktiskt att göra fel eftersom vi inte har något annat val. Men för att vi någon gång skall kunna få valet så måste vi våga erkänna för oss själva hur det egentligen ligger till.

Låt mig förklara vad jag menar. Jag kommer göra detta genom två exempel, varav det ena är sittvagnar/sulkys och det andra är små barn på dagis.

Rekommendationerna är att ett barn skall sitta vänd mot föräldern tills dess den är runt 1,5 år. Detta för att ett litet barn tolkar världen via sin förälder. Den ser något och tittar sedan på föräldern för att se dennes reaktion och kunna av göra om det den ser är farligt eller ej. Dessutom ökar ögonkontakt möjligheten för kommunikation och samspel som underlättar talutvecklingen. En studie som pekar på detta gjordes av den skotska psykologiproffessorn Suzanne Zeedyk som 2700 barn i barnvagnar.
Dock finns det ju ett problem, och det är att ytterst få av de mer smidiga sittvagnarna eller sulkys är vända mot föräldern (vad gäller tvillingvagnar nästan inga alls) och de som är det kostar extremt mycket mer än de andra.

I vissa lägen behövs dock en smidigare sittvagn än den stora klumpiga barnvagnen, och många (liksom jag själv) har inte råd att lägga ut massa tusenlappar på en dyr sulky. Då finns inget annat val än att köpa en som är vänd bort mot föräldern. Problemet med detta är dock att istället för att säga att "ok, jag vet att det är bättre att vara vänd mot föräldern men jag har inget val" så har man en tendens att försöka säga att forskningen har fel. Naturligt, för man vill inte känna sig som en förälder som gör "fel". Om vi vågade erkänna så kunde vi dock mer aktivt kunna ställa krav på handeln och producenterna. Säga att vi vet att det är bättre med vagnar vända mot oss så tillverka dem istället och sälj dem till lika bra pris som de andra! Så även någon som jag kunde ha råd.

Samma sak gäller små barn på dagis, och nu menar jag barn under tre år som vistas heldagar varje vardag på dagis. Otaliga utländska studier pekar på att detta inte är bra för små barn. De har behov av sina föräldrar, kan inte anknyta till hur många vuxna som helst på ett tryggt sätt och vissa undersökningar pekar på att det leder till oro och agressivt beteende även i högre ålder. Ändå är det stört förbjudet att i Sverige påtala detta för att detta anses vara "elakt mot föräldrarna" då det skapar stress och dåligt samvete hos dessa. Så därför skall vi låtsas att det inte är så? Mår barnen bättre om vi blundar för problemet? Man försöker ursäkta det med att vi har så bra barnomsorg i Sverige. Det har vi inte! Det är alldeles för stora barngrupper. Hur underbara och bra förskolepersonalen än är så är de inga supermänniskor som kan ge hur många barn som helst uppmärksamhet samtidigt.

Men vi har ju inget val, eller hur? Min son kommer också börja dagis när han är runt ett år. Vi har ingen ekonomisk möjlighet till något annat, även om vi kämpar som svin för att pussla ihop det så att han i alla fall skall kunna gå korta dagar. Så visst, sanningen skapar stress och ångest hos mig... men det är sanning lik förbannat. Och om vi inte vågar säga att detta är fel, detta är inte bra, men vi har inget val så kommer vi aldrig kunna ställa oss upp och kräva att situationen inom barnomsorgen förbättras. KRÄVA mindre barngrupper. Om vi för vårt eget välbefinnandes skull låtsas som att det inte spelar någon roll, som om forskningen överdriver, så kommer ju ingen förändring alls ske. Skall vi verkligen offra våra barn för att vi skallsova gott på natten?

Nej, varken sulky eller dagis (sorry, förskola) kommer leda till svåra depressioner, mord eller annat extremt men det är inte det bästa alternativet. Det finns ett bättre alternativ. Det finns ett alternativ som skulle låta mitt barn må bättre... och jag vill få möjligheten att välja det alternativet!! Så våga erkänna, våga se sanningen och hjälp mig att kräva den möjligheten!

Avslutningsvis vill jag tillägga att studier visar ett resultat som gäller en majoritet av barnen, inte exakt alla barn. Det finns barn som antagligen mår precis lika bra i framåtvända sulkys och som når den utvecklingsvån som krävs innan 1,5 år. Det finns även barn som har den typen av personlighet som älskar att vara på dagis, de barn som är mer självständiga och inte alls har behov av uppmärksamhet hela tiden. Visst finns de barnen.
Och dessutom är man ingen dålig förälder för att man ibland tvingas välja det mindre bra alternativet. Detta är verkligheten och det finns många aspekter att ta hänsyn till och man kan inte alltid vara perfekt. Det är omöjligt. Man gör sitt bästa, och man försöker alltid göra det som är det bästa för ens barn.

Jag hoppas att alla inser att detta inte är ett påhopp mot någon, att jag inte kallar någon för en sämre förälder och att jag inte försöker sätta mig på några höga hästar och tror att jag är bättre. Tvärtom, så har jag ju inte heller något annat val än att välja det jag anser vara ett mindre bra alternativ. Min önskan är bara att vi skall våga erkänna detta och försöka skapa en förändring.

Morgon igen

Publicerad 2011-04-29 07:10:19 i Nytt på bebisfronten,

När Hampus är ledig blir det inte lika mycket bloggat. Man vill ju hinna umgås och man har massor att göra. Nu vill man ju dessutom få sitta lite i solen.
Nico vägrade sova i princip hela dagen igår. Han sov en halvtimma mitt på dagen och vaknade hysteriskt ledsen. Naivt trodde jag att problemen skulle vara över så fort tänderna brutit igenom, men antingen så är fler pågång eller så är det väldigt irriterat kring de nya. Han vill dricka ersättning ur sin flaska men kan bara dricka någon klunk i taget sedan blir han ledsen. Ingen varm mat heller och måltiderna är överlag mer tårfyllda. Och så sovandet då.... suck.

I natt sov han dock ganska bra även om det tog lite längre tid än vanligt att sova. Han vill äta på natten igen. Vaknade 23 och var helt hysterisk. Grät som om någon försökt plåga honom till döds och det var riktigt svårt att lugna honom. Tillslut fick han, klunkvis med pauser mellan, i sig lite ersättning och somnade om.
Sedan vaknade han runt 03 och då var han istället arg och ledsen. Slog efter mig och skrek. Åt i alla fall lite tillslut och somnade om för att vaknade för dagen strax innan 6.

Nu är han supertrött men vägrar att sova. Ligger i sin säng och gråter och skriker argt, men han måste verkligen sova för han klarar inte av att vara uppe så trött som han är nu. Känns som dagen kommer bli tuff så det är tur att man är två.

Mopedist

Publicerad 2011-04-28 14:24:44 i Allmänt,Få sitta med pappa på mopeden var mycket spännande :) Och nej, de körde såklart inte med den :)

Här donas

Publicerad 2011-04-28 13:32:49 i Allmänt,

Eftersom jag hade svårt att sova i natt så tog Hampus morgonen och jag kunde sova tills halv tio. Nico har varit pigg och på gott humör hela dagen och mest susat runt i sin gåstol medan vi fixar här hemma. Mest med räkningar för min del. Alltid lika kul.

Sova har han dock inte velat göra på hela dagen. Var mer spännande att följa med ut en stund och titta på sin pappa som grejar med mopeden.

Får skriva mer sedan för nu skall det fixas och skruvas och mätas och jag vet inte allt. Ändå ingen som är inne och läser blogg när det är soligt :)

Tips för er med iPhone

Publicerad 2011-04-27 19:14:27 i Tipshörnan,

Om man har ett litet barn som kan uppskatta pekböcker med ljud så finns det tre appar till iPhonen som är ganska roliga:
* Mina första ord
* Bondgården    och
* Savannen

Mina första ord är en app som fungerar mer som en vanlig pekbok. Det finns ett antal bilder man kan välja mellan och om man trycker på bilden så säger en röst vad saken heter. Det finns även ett litet spel där barnet får se fyra bilder och rösten frågar t.ex. Var är bollen? och så skall barnet peka på rätt bild och när den gör det så får den massa beröm av rösten.
Nackdelen är tycker jag att det inte var jättemånga bilder och att jag ifrågasätter lite valet av bilder/ord. Inte att de var opassande eller så men för att jag anser att det finns saker som är mer relevant för barn än t.ex. paraply. Nico fann såklart lampa och banan mest intressant.

Bondgården är en app som visar olika tecknade bondgårdsdjur och om man pekar på dem på skärmen så låter de... ja, som det djur det är då. Gulligt teckande och lite roligt sådär. Samma typ av spel finns även här, att man ser fyra djur och skall peka på ett specifikt.
Nackdelen är att de inte säger djurets namn utan man bara hör lätet i själva pekboks-delen. Dock kan man ju berätta djurets namn själv för barnet.

Savannen har samma upplägg som bondgården bara det att det är djur från savannen... eller well, en tiger är med också... men de som gjorde appen kanske inte hade så bra koll på vart djuren bor.

Nico är ju lite liten ännu men han tyckte ändå det var kul att titta på en stund.

Skämmes

Publicerad 2011-04-27 17:48:04 i Allmänt,

Har varit lite irriterad idag då Nico gnällt så, men fick dåligt samvete när jag upptäckte att han hade feber. Och hjärtat smälte när han plötsligt blev superkramig och klängde runt min hals, gav mig stora blöta pussar i ansiktet och kärleksfullt viskade mamma.

Dock var han väldigt trött så nu är pyjamasen på, han har fått en Alvedon och ligger nu nerbäddad. Tar nog ett tag innan han somnar, men det gör det ju alltid.
Skall själv fortsätta skriva på min långa långa lista över saker som skall hinnas göras de närmaste dagarna. Kanske skall jag även bli lite nostalgisk och se ett avsnitt av 21 Jump Street :)

Note so self

Publicerad 2011-04-27 16:52:41 i Allmänt,

Nästa gång skall jag dock komma ihåg att inte fylla tuggnappen med bland annat frysta hallon... Nico gillar att stryka tuggnappen över allt han passerar = hallonklet på allt, inklusive bebis. Men han är glad :)

Trix

Publicerad 2011-04-27 16:49:33 i Allmänt,

Jag tror Nico har ont vid sina nya bissar. Fick honom dock att äta en rejäl middag genom att ta en burk köpemat med mer puré-ig mat som har mindre kryddor. Värmde den dessutom knappt. Då gick det bra. Och så mosad banan efteråt.

Nu har han dock gnällt en stund och tuggar hysteriskt på saker medan han smågråter. Tog därför hans sådan där "tuggnapp" som man kan fylla med frukt och stoppade frusen frukt och bär i den. Sedan spolade jag kallt vatten på så den kändes riktigt isande. Nu sitter han nöjt och tuggar på den. Dock smälter det ju ganska snabbt så nu är den frysta frukten nästan uppäten.

Bara lite mer än en timma kvar tills han skall sova (har slutat bry mig om han somnar 18 eller 19 för han vaknar runt 6 oavsett verkar det som). Hoppas han kan somna bra i alla fall. Hade varit skönt att få en lugn kväll.

Pust

Publicerad 2011-04-27 12:43:04 i Allmänt,

Idag har han inte varit helt lätt att hantera den lille. Jag trodde att nu när bissarna börjat komma upp så skulle det vara frid och fröjd. Så är icke fallet. Tydligen kan det göra lite ont när de äter i början. Så idag har han blivit hungrig men bara velat äta några skedar och sedan bara gråter han förtvivlat och vägrar öppna munnen mer. Han verkar väldigt trött också.

Någon annan som är trött är Hampus som var uppe hela natten och inte kunnat somna förrän nyss då han hade ont i sina ben. Nu kommer han nog sova fram till kvällen nästan.

En tredje som är trött är jag. Svintrött. Och känner stress över att det finns så mycket att göra. Nu sover Nico så då hade jag ju kunnat göra något. Men jag orkr inte. Knappt så jag orkar hålla ögonen öppna. Men kanske piggnar jag till sen... eller sjunker in i koma... who knows.

Tut tut här kommer jag...

Publicerad 2011-04-27 10:01:27 i Allmänt,

Nico sov bra i natt och åt nästan ingenting på hela natten. Vaknade 06.30. Kändes helt ok då Hampus haft natten så jag fått sova.

Får se vad som händer idag. Har jag förresten berättat hur jag får Nico att äta när han vägrar öppna munnen? Någon av er kanske minns en gammal reklam för kalaspuffar med en björn med ett tåg fullt av puffar? Den sången sjunger jag för honom och då skrattar han och gapar.
"Tut tut här kommer jag med puffar som är rostade i honung"...haha.

Idag kan man riktigt känna tänderna där nere. Se dem är det värre med då han blir fullkomligt rasande om man försöker titta honom i munnen.

Ett lustigt kryp

Publicerad 2011-04-26 23:33:16 i Allmänt,

Jag tycker ju då inte om spindlar. Jag skulle inte säga att jag hatar dem. De är inte i nivå med Bonniers, Telia och Maud Olofsson med andra ord. Men jag tycker inte om dem. Så när jag skulle lägga mig och ser en liten jävel brevid sängen så ropar jag på Hampus (då jag vägrar ta i spindlar men av min man är förbjuden att mosa dem, som annars är den spontana reaktionen).

Hampus kommer in i sovrummet och böjer sig ner, sätter handen bredvid spindeln för att ta upp den och då.... fäller spindeln in sina ben under sig så den bara blir en svart liten plupp. Haha. En fegisspindel var det! Han spelade död, eller kanske spelade han "liten smutsklutt"... inte vet jag vad som pågick i den lilla microhjärnan, men kul såg det ut.

Han blev dock upplockad och förpassad till altanen.... där typ 3000 av hans vänner bor. Allvarligt.. ni skulle se det. Det är så satans mycket spindlar här. Jag tror det är för att Hampus är så snäll mot dem. Ungefär som jag och dörrknackare.
Han lockar till sig kryp. Jag lockar till mig missionärer.

Matglädje

Publicerad 2011-04-26 17:56:00 i Tipshörnan,

Jag är mycket lycklig då Nico med glädje vräkt i sig de maträtter jag lagade till honom. Har nu hunnit testa alla tre och han till och med åt fisken (han har aldrig velat äta fisk innan)... tror han gillade den mest till och med.

Hittade som sagt var recepten på Hipps hemsida, men gjorde vissa mindre ändringar på en del av dem. Om man vill veta exakt hur jag gjorde eller om man är för lat för att leta upp recepten själv så kan ni se dem här nedan.

Kyckling i tomatsås med basilika och oliver

ca 180g kycklingfilé (jag bara tog lite av det jag hade i frysen så är inte säker på exakt vikt)
1/2 gul lök
1 morot
pyttelite vitlök
4 dl passerade tomater
Lite hackad basilika
12 urkärnade svarta oliver
2 dl pasta

Jag skar kycklingen i små små bitar och stekte dem bara jättelätt i stekpannan. Det sista hällde jag även i moroten och löken som jag hackat fint och lät det brynas lite lite grann. Sedan tillsatte jag tomaten och lät det koka upp. Jag lät det koka i ca 10 minuter och tillsatte vitlök och basilika. Till sist hällde jag i pastan som jag hade kokat vid sidan av samt la i oliverna och kryddade lite med svartpeppar.

När allt var klart mixade jag det till mos. Det blev ca 5 stora burkar fyllda till 3/4.

Pasta bolognese

ca 100g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
150g passerad tomat
1,5 dl vatten
1 morot
Lite majs
ca 2 dl pasta
Lite basilika

Jag brynte färsen lätt tillsammans med den hackade löken. Sedan tillsatte jag tomaten och vattnet, hällde i den finhackade moroten och kokade i ca 20 minuter. Det sista tillsatte jag den kokade pastan, lite majs, lite basilika samt lite svartpeppar.

När allt var klart mixade jag det till mos. Det blev ca 5 stora burkar fyllda till 3/4.

Fisk i tomatsås

Denna rätt skulle egentligen ha saffran i sig men det glömde jag köpa så det sket jag i.

160g fisk
1 morot
1 lök
lite vitlök
2 dl passerade tomater
1 dl pasta
Lite basilika

Först finhackade jag morot och lök och fräste lätt i en kastrull med steksmör. Sedan hällde jag i tomaten och lite vitlök och lät det småkoka i 10 minuter innan jag hällde i lite basilika och svartpeppar. Fisken kokade jag vid sidan om (hade köpt frysta fisktärningar så var lite torsk och lite lax) i några minuter ochhällde sedan ner i såsen tillsammans med den kokade pastan.

När allt var klart mixade jag det till mos. Det blev ca 5 stora burkar fyllda till 3/4.


Alla fick ganska tjock och kletig konsistens men jag blandar ut med lite vatten till lagom konsistens innan jag matar honom. Alla rätterna smakar jättegott, men han får lite kass andedräkt av dem :)

Hata Bonniers

Publicerad 2011-04-26 15:48:34 i Allmänt,

Bonniers... allt de är inblandade i kan man vara säker på är jävelskap.

För ett tag sedan ringde en kärring och frågade om jag ville prenumerera på ett visst antal nr av ViFöräldrar till billig penning. Tjat, tjat, tjat. Jag sa att ok, om det inte var några problem att avsluta prenumerationen lätt efter det att de där billiga numren var slut.
Inga problem, sa kärringen, man meddelas om förlängning och då kan man lätt gå in på deras hemsida... bla bla bla.
Jag var en idiot och sa ja, mitt stolpskott.

Nu får jag hem en räkning på fortsatt prenumeration, går in på deras hemsida och säger upp det hela men meddelas om att jag måste betala räkningen ändå. Varför undrar ni kanske, för det gjorde jag. Jo, ser ni, de meddelade inte om den gamla prenumerationens utgång förrän EFTER de skickat fyra dyra nummer till mig (och jag har väl inte tänkt på att hålla räkningen på dem).

Jag hatar Bonniers.

Här sitter jag och gör ingenting

Publicerad 2011-04-26 15:43:36 i Allmänt,

Idag var en sådan dag då jag hade planer på att göra massor av saker. Men har inte gjort mer än att städa i köket.
Mormor och morfar kom nämligen på besök och då kom jag helt av mig och hittade aldrig tillbaka till utgångsläget.

Var dock trevligt med besök. Skämdes dock lite över att vissa områden utanför huset påminner om ett skrotupplag/soptipp. Utanför garaget står en hel hög saker som skall köras till tippen (ett projekt som kräver en hel del planering då jag ej vågar köra med släp) och på bakre altanen står massa påsar och säckar med skräp som vi skall elda upp. Men men... det var ju i alla fall fint i köket.

Nico hade en glad förmiddag, omän högljudd, men en ganska klängig eftermiddag. Han har en sådan dag då han vill att man skall sitta klistrad brevid honom eller ha honom i knät hela tiden för annars bryter han ihop. Inte gnäll utan tårar. Nu sover han en stund i alla fall så jag passar på att... ja, göra det här.

Kök för styckmördare

Publicerad 2011-04-26 14:11:50 i Allmänt,

Ibland tänker jag lite annorlunda. Kanske ser jag för mycket på serier som Criminal Minds och CSI, eller så är jag bara allmänt morbid.

På Arge Snickaren pratar de ofta om en ny superugn där man kan skruva upp värmen så till den grad att smutsen i ugnen förvandlas till stoft så man aldrig behöver skrubba rent den.
"Vad praktiskt för styckmördare" sa jag till Hampus. Som ett eget litet krematorium hemma i köket.

Undrar vad de hade sagt i affären om man frågade det.
"Den här ugnen... om jag skulle lägga in.. låt oss säga en arm... i den. Blir den också till damm då?"

Nico och solhatten

Publicerad 2011-04-25 21:15:40 i Nytt på bebisfronten,

Idag skulle jag och Nico åka och handla. Då hans keps är lite stor ville jag inte ha den på honom för jag var rädd att den skulle glida ner i hans ögon under bilfärden så han blev ledsen. Istället fick det bli, den av Hampus hatade, solhatten.Jag är inte helt nöjd med den heller, men den duger så länge. Hampus tyckte att han såg ut som en tjej. Det tyckte väl jag med lite men jag bryr mig mindre om sådant, även om jag inte skulle ta på honom klänning och kalla honom för Ellen. Om någon som ogillar socialt konstruerade könsroller undrar varför dåå? så är svaret att det är ju ganska onödigt att kalla någon för Ellen om personen inte heter så och jag vet hur obekvämt det är med klänning på sommaren när man har feta lår så det tänker jag inte utsätta honom för ;).
Berättade dock inte för Hampus att det var en dam i affären som frågade om han var kille eller tjej... hihi... Nico var lika glad ändå för hon lekte tittut med honom. Hon sträckte även fram handen mot honom men då slog han till henne... hehe.

Problemet är dock att solhatten är för stor den med. Så halvägs hem gled den ner i hans ansikte. Jag hade ingen möjlighet att stanna och är inte tillräckligt bra förare för att pilla med solhattar under färd, så de sista fem minuterna satt han dold under sin hatt, gallskrikandes mama mama. Men även om hans kinder var lite blöta av tårar när vi äntligen stannade så var det ett stort leende på läpparna när jag drog upp hatten och sa Nämen vem sitter härunder!?

Kan köra en snabb uppdatering vad gäller Nicos vanor och utveckling när jag ändå håller på. Allt ändras från dag till dag känns det som men detta är nuläget.

Sömn
För tillfället äter Nico inte på natten. Om han somnar tidigt kan han dock få en flaska ersättning nån timme eller två efter att han somnat för natten. Sedan äter han oftast inte förrän frukost klockan 8.30-9 dagen efter, men eftersom han vaknar redan vid 6 så erbjuds han lite ersättning runt 6-7 om han vill ha det.
Han sover ofast 18-6 eller 19-7 nu. Han vaknar dock oftast 3-4 ggr per natt och vill bli omstoppad igen.

Mat
Nicos matvanor är nu ändrade något och detta verkar passa honom bättre.
(ca 06.30   90ml ersättning om han vill ha)
08.30 Frukost - 1 dl gröt med katrinplommon + liten macka
10.30 Mellanmål - frukt, youghurt, äggröra eller liknande
12.30 Lunch - 3/4-1 stor burk med mat + lite efterrätt
14.30 Mellanmål - som ovan men oftast lite mer
17.00 Middag - 3/4-1 stor burk mat + lite efterrätt
19.00 (ibland 20.00) Kvällsmat - 120-200ml ersättning (ibland utblandad med välling)

Han äter nästan vad som helst men kan krångla en del när han äter. Tycker t.ex. det är kul att slå till skeden så maten flyger iväg (på mig). Han dricker nu ganska mycket vatten till maten. Vid frukost och mellis dricker han oftast ur glas men vid lunch och middag ur nappflaska - för då vill han dricka väldigt mycket.

Rörlighet
Han ålar snabbt och obehindrat och får mer och mer en krypliknande stil. Han kan stå på alla fyra. Han sitter stadigt även om han kan falla bakåt. Han blir bättre och bättre på att parera och/eller ta emot sig bra om han är på väg att falla. Han kan dock inte sätta sig upp från liggande eller ställa sig upp. Han börjar så smått kunna ställa sig upp på knä om han stöttar sig, och han kan stå om han har något att hålla i. Dock fattar han inte att han måste hålla i sig för att inte falla.

Verbalt
Han "pratar" mycket. Han har med de flesta bokstäver och språkljud i sitt pratande och det låter nästan ibland som om han verkligen pratar men på ett annat språk. Han gillar att göra olika röster och viska. Han säger pappa/babba och mamma. Han har vid ett fåtal tillfällen sagt lampa och ibland säger han kaaa till katterna. Sedan har han specifika ljud han gör i olika situationer, t.ex. ett speciellt ljud för om han ser något spännande (antingen ett glatt kort falsettliknande tjut eller ett viskande ljud som låter nästan som ordet titta). Man har en mycket större känsla av att verkligen kommunicera med honom nu.

Om att vara annorlunda: Lästips

Publicerad 2011-04-25 19:13:24 i Allmänt,

Blev via en blogg länkad till denna underbara text av Mia Skäringer. En text om hennes son, om att vara mamma till någon som är annorunda.

Jag ogillar att världen är sån. Så full av normer och förväntningar att man som det minsta annorlunda med en gång får veta att man inte passar in. Man får vara sig själv bara om man är som alla andra.

Som barn hade jag lite svårt för andra barn. De var så svåra att förstå sig på. Jag tyckte mycket bättre om att vara med vuxna. Allra mest tyckte jag om att vara hemma. Pyssla med mamma. Vara i stallet med pappa. Leka fantasifulla lekar med min bror. Hemma var det tryggt. Framför allt accepterade de mig trots allt jag var rädd för.

Jag älskade böcker. Lärde mig läsa väldigt tidigt och efter det gick jag sällan någonstans utan en bok. På sommaren satt jag helt i skuggan vid badstranden under en filt och läste. Sol och bad var inte lika spännande som det jag kunde läsa om. Jag var lugn, tyst bland främlingar och blyg.

Skolan har jag alltid älskat. Pluggdelen. Det sociala var jobbigare. Men att få uppgifter, utföra dem och få en bedömning av det jag gjort, beröm, det älskar jag. Struktur. Kanske hade jag fått en diagnos om det inte vore för att jag faktiskt kan ta egna intiativ, anpassa mig och hantera förändring. Bara det att jag mår mycket bättre om jag slipper. Om jag slipper blir jag besparad en hel del ångest.

Jag minns när man som tonåring skulle ut och kalasa på helgerna. Jag gjorde det, jag ville det och oftast hade jag kul, men varje gång så var jag så ångestfylld innan att jag mådde illa och nästan skakade. Bara för att jag inte kunde veta innan exakt vad som skulle hända under kvällen.

Nu är jag vuxen och mycket av ångesten har jag tränat bort. Men fortfarande tycker jag bäst om att befinna mig i miljöer jag är bekant med, nära hemmet. Jag ogillar fortfarande förändringar och ovisshet. Jag älskar att ha ordning omkring mig men har svårt för att hålla det så. Är det för mycket att göra på en gång låser jag mig och vet inte vart jag skall börja. Behöver listor, eller någon som talar om för mig vad jag skall göra.

Som vuxen var det en läkare som sa att jag hade ett lätt autismliknande tillstånd. Jag kände att det kunde vara så, men att det egentligen inte spelar någon roll längre. Jag är som jag är och det finns de som älskar mig precis så, och jag har alltid haft stöd och trygghet hemifrån, men ibland under min uppväxt önskar jag att jag hade haft en karta, som Mia skriver om, att ge till människor så de kunde förstå.

Förstå att jag inte menar att vara jobbig utan att ångsten ibland styr mig. Gör att jag måste veta var alla andra befinner sig. Gör att jag vissa dagar inte kan åka och hälsa på någon. Gör att jag ogärna gör saker jag aldrig gjort förut.
Förstå att jag egentligen inte är stökig och slarvig men att om det behövs diskas, plockas undan, dammsugas och tvättas så kan min hjärna inte bestämma sig för vad jag bör göra först och vägrar låta mig göra något alls förrän den bästa ordningen är avgjord.

Det är jag. Men bara en liten del av mig. Det finns ju så mycket mer av mig. Och kanske du inte ens skulle märka om du mötte mig numer. Kanske skulle du bara ana att det finns något annorlunda. Men är vi inte alla det? Lite annorlunda menar jag. Kan det inte bli lite mer ok att vara lite extra annorlunda. Är det inte dags att alla får det stöd och den hjälp de behöver, som de individer de är, utan att det krävs diagnoser och intyg.

Du är konstig, sa folk ofta till mig förr. Ja, sa jag då men nu tvekar jag. Är jag verkligen det?
Som Einstein sa:

The question that sometimes make hazy
Am I or all the others crazy?

Känner mig stolt

Publicerad 2011-04-25 17:36:35 i Nytt på bebisfronten,

Idag har jag gjort 15 burkar barnmat! 5 av varje sort jag nämnde innan (köttfärssås, kyckling och fisk - alla med pasta eftersom Nico tycker bäst om det). Upptäckte även att de blev så tjocka i konsistensen att jag lätt kommer kunna få ut två måltider på en burk eftersom jag måste späda det med vatten.

Så nu står de i frysen. Kycklingen i glasburkar med gult lock, köttfärssås har grönt lock och fisken blått lock. Tur att jag sparat ett helt skåp med barnmatsbrukar :)
Nico fick kycklingrätten till middag och bara jag spädde ut den så åt han med god aptit upp hela burken.

Han har även fått testa två andra nya saker idag. Till lunch fick han blodpudding kokad i mjölk. Blir som en gegga. Det gillade han men orkade inte äta upp allt dock.
Till mellis fick han banan, mango och hallon mosade i youghurt. Konsistensen blev aningens lös. Var som att mata en smoothie med sked, och den var rädd sur. Han åt upp men med grimager hela tiden.

Känner mig som världens duktigaste människa..haha.

Vad hann jag annars med idag? Åka och handla, få besök av lillebror och umgås med honom, röja en del i köket och slänga in tvätt i maskinen. Det var väl det. Känner mig duktig ändå..hihi.

Nico har dock inte velat sova på hela dagen så blev att han fick lägga sig lite tidigare än vanligt och han sover nu. Kommer hata mig själv imorgon bitti för att jag lät honom lägga sig så tidigt men just nu känns det lugnt och skönt :P

Rekommenderar alla att besöka www.hippbarnmat.se och kolla in recepten, och jag tog inte ens med saffran i saffransfisken så de tre rätter jag gjorde har väldigt liknande ingredienser så de är lätta att göra samtidigt.

Idag skall det lagas barnmat

Publicerad 2011-04-25 09:20:55 i Allmänt,

Japp.. idag har jag bestämt mig att det skall ske. Detta med att köpa allmat på burk blir ju apdyrt i längden. Nu måste det lagas egen också.

Min plan är att idag handla ingredienser och göra en stor sats av tre olika maträtter. Hittade recepten på Hipps hemsida. Nicoälskar Hipps mat så tänkte att deras recept kanske kan vara bra de med.
Blir:
1. Kyckling i tomatsås med basilika och oliver
2. Pasta bolognese
3. Saffransfisk i tomatsås

Dessutom skall jag köpa hem fryst frukt som jag kan mosa tillsammans med banan och blanda i naturell youghurt och ha som mellanmål. Detta borde man spara pengar på eller?

Bara att hoppas på att han kommer vilja äta min mat. Och att han slutar gråta hysteriskt varje gång man sätter på mixern.

Läskigt

Publicerad 2011-04-25 07:19:07 i Allmänt,

Som de sa på Nöjesbladets webprogram Film, så kan barn vara riktigt läskiga om man vill att de skall vara det. Men vilket barn ger mest rysningar? Är det tvillingarna i The Shining? Den lilla pojken i Jurkyrkogården? Scary as hell-flickan i brunnen i The Ring?

Nej, det barn som ger mig kalla kårar längs ryggraden är detta barn.Denna supersöta lilla femåring som skulle kunna vara bedårande men som på alla bider ses klädd som en liten dam i höga klackar. Som en vuxen som krympt. Suri Cruise ger mig riktiga rysningar. Stackars lilla barn.

Morgon på ön

Publicerad 2011-04-25 07:10:46 i Nytt på bebisfronten,

Nico äter i princip inte på nätterna längre, men han vaknar en hel del gånger ändå. Inte för att han vill ha nappen utan bara för att han vill att man kommer in och stoppar om honom och stryker honom en gång över huvudet, sedan kan man gå igen. Men det går åt rätt håll och han vaknar inte såå många gånger.

Klockan 6 var det dock morgon tyckte han. Han passade också på att leka fontän vid blöjbytet men kissade bara på sig själv. Hampus hade vaknat till så till Nicos stora lycka fick han busa lite med pappa i sängen. Då var det stora leenden och babbel med både monsterröst och vanlig röst, och små glada tjut.

Sedan lekte han en liten stund på madrassen i vardagsrummet men då blev han snabbt trött och lite kinkig så jag la honom i sin säng igen. Där låg han och gosade och pratade med sin nya räv som han tycker så mycket om innan han somnade om.
Även om jag redangått upp nu och är vaken så behöver jag verkligen den här tysta lugna stunden på morgonen så jag kan få vakna till ifred.

Har bara två planer för dagen: handla och pyssla inne, idag med fokus på Nicos rum. Skulle gått en promenad också om det inte varit för massiva skovskav på hela fötterna. Jag har sådana skoskavsfötter, får skoskav av alla skor. Denna gång hade jag två skoskavsplåster på ena hälen och tre vanliga plåster på den andra. På den första foten fick jag en blåsa precis under plåstren och på den andra lyckades en smal blåsa uppstå i skarven mellan två plåster samt att jag fick en blåsa under ena foten och på sidan av den andra.

Inte så tuff

Publicerad 2011-04-24 16:25:51 i Nytt på bebisfronten,

Idag spenderade jag förmiddagen med att städa och dona en del. Bland annat fick Nico en lekhörna i vardagsrummet där spinnrocken tidigare stod.Senare på dagen kom Karin och Malvina på besök. Vi fikade och gick på en promenad i skogen. Nico fick först sitta i vagnen och titta sig runt men efter ett bra tag och vissa protester så kunde jag fälla ner ryggstödet och han somnade med kepsen framför ansiktet.
Efteråt fick de små hänga lite inne och bekanta sig (ja, vi var med såklart). Nico var först inte ett dugg intresserad av M utan försökte snarare fly. Men efter ett tag tyckte han att det var lite roligt och försökte kommunicera med småprat och genom att generöst dela med sig av en sladd.Sedan blev dock M glatt högljudd vilket Nico tyckte var otroligt läskigt och då var det tryggast att gömma sig hos mamma.

Nu har gästerna gått hemoch Nico är supertrött men för uppspelt för att vila. Blir nog att han får komma upp och helt enkelt sova när det är dags att sova för natten istället. Får stå ut med lite gnäll det sista helt enkelt.


Säljes

Publicerad 2011-04-23 21:09:13 i Allmänt,

Jag har en hel del saker som skall säljas. Om något skulle vara av intresse så  hör av er.

Babygym med girafftema (kanske bokat)
60:-

Bärsele, använd två gånger (kanske bokat)
80:-

Bumbo babysitter, ser ut som ny (köpt begagnad men aldrig använd av oss)
360:-

Resesäng el. "säng i sängen" om man vill ha sin bebis sovandes i sin säng. Använd men ser ut som ny.
150:-

En hel drös med kläder. Bland annat nästan oanvända vinteroveraller i storlek 74.

Sittinsats för badbalja (använd en gång)
30:-

Skulle någon som läser detta vara intresserad av att köpa så hör av er. Något annat ni behöver så säg till för kanske att jag har det också :)

Inte så spännande kanske

Publicerad 2011-04-23 21:01:03 i Allmänt,

Detta är kanske inte så spännande att läsa kanske men då jag är diktator i min lilla bloggbubbla så skriver jag det ändå.. bara för att jag vill...
För att ni skall få en inblick i vad jag har att göra de närmaste dagarna (vilket jag använder som ursäkt för att använda bloggen som min egen kom-ihåg-lista) tänker jag skriva ner detta... punkt för punkt. För att göra det hela ännu mer ointressant för er kanske jag avslutar det hela med en liten lista över saker jag måste köpa.

Att göra:
* Sätta ihop Nicos bokhylla
* Sätta upp Nicos vägghylla
* Hänga upp Nicos förvaringsgrej i taket
* Få alla saker dit de ska

* Sätta upp jackhängare i hallen nere
* Tillverka, måla/betsa tre vägghyllor och sätta upp dem
* Se till att allt hamnar där det ska även där

* Sätta upp tavlor etc.
* Sätta upp spegel
* Rensa i alla garderober och få bort allt onödigt
* Sortera om i köksskåpen

Ja det var en liten del av allt det som skall göras.

Att köpa:
Sele till barnvagn
Parasoll till barnvagn

Obeskrivligt

Publicerad 2011-04-23 18:15:23 i Nytt på bebisfronten,

Det går inte att beskriva den underbara känsla det innebär att ha sin glada skrutt tillbaka. Nästan bara leenden, skratt, babbel och bus hela dagarna. Lycka. Visst kommer säkert nästa fas senare men att få ha dagar som dessa är det som laddar batterierna.

Vet ni hur lång tid det tog att få honom att somna? Tio minuter. Tio!! Det har tagit timmar innan. Han "ropade in mig" en gång efter att jag lagt honom men inga tårar eller sura miner utan ett fnissande litet bustroll låg där i sängen och mös över sitt tilltag. Då gav jag honom lite ersättning och han somnade medan han åt.

Synd bara att han somnade innan Hampus kom hem från jobbet för jag vet att han hade längtat efter honom, de hade längtat efter varandra.

Åh vad jag älskar denna underbara lilla unge <3

IKEA och solsken

Publicerad 2011-04-23 16:29:41 i Allmänt,

Nico sov bra i natt och var på gott humör i morse så kändes extra kul att åka med mamma till IKEA. Och vilket väder! Nu är det sommar :)

Nico skötte sig utmärkt hela dagen faktiskt. Som en underbar ängel:)

Först var vi en sväng på Coop. Skulle kolla efter solhatt till Nico men han sa att han inte ville ha en sketen solhatt utan en cool keps, så då fick han det.På Coop blidde det en gunga med. Behövs bara en ställning till den nu. Var ytterst nära att köpa en barnpool också, men kände att det kanske är onödigt med tanke på att han har total vattenskräck... eller är rädd för vatten kanske man skall skriva så ingen tror att han har rabies eller så.

Sedan åkte vi till IKEA där vi inledde med fika :) Sedan shoppades det. Väldigt nöjd då jag fick köpt allt jag planerat att köpa inom gränsen för 1000 kronor. Min underbara snälla mamma har köpt saker till både mig och Nico hela dagen och bjussat på mat också <3. Bättre mamma än min finnes icke, det säger jag er.Nico höll sig lugn i vagnen större delen av tiden och sov en bra stund. I slutet ville han dock snurra runt och klättra ur vilket är lite problematiskt då vi inte har sele än i vagnen. Måste införskaffas!
Kommer säkert glömma en hel del, men köpte i alla fall bokhylla och vägghylla till Nicos rum, lära gå vagn till Nico, klädhängare till hallen nere samt lådor att ha på hatthyllan, skärbrädor, förvaringsgrej för räkningar etc, nattlampa till Nicos rum, låda för leksaksförvaring och hörnskydd till vardagsrumsbordet.

Nico fick också en speldoseräv av sin mormor som han pratade glatt med och sedan försökte äta upp :)

Efteråt åkte vi en sväng förbi Mia Maräng, som är en affär som säljer shabby chic prylar. Supersnälla mamma köpte en ram till mig och en slags prydnad som skall hänga ovanför vår ytterdörr.
Vi kommer ha en hel del att göra på Hampus långledighet som kommer snart :).Innan vi åkte hem gjorde vi ett snabbt stopp i affären också där mamma köpte något som lustigt nog blev Nicos favoritsak denna dag... en nappförpackning :). Han satt och tjöt av lycka när han viftade med denna lilla plastask med två nappar i och senare i bilen började han gosa med den och stryka den över ansiktet..haha. Han är lite speciell min plutt :)

Nu är vi i alla fall hemma och Nico har ätit mellanmål och ligger nu och leker på golvet ganska förnöjd. Är middag för hans del om inte alltför lång tid och förhoppningsvis kommer han sova gott i natt efter en så händelserik dag.

Tack mamma för en toppendag :)

Knackeliknack

Publicerad 2011-04-22 20:05:23 i Allmänt,

Idag var andra gången på kort tid som det knackade på dörren och utanför stod en man och ville tala om Bibeln.
"Jag är ateist så jag är inte intresserad, men tack ändå" sa jag vänligt. Lite för vänligt, enligt Hampus, som tycker att man skall skrämma bort dem lite mer.
Jag har dock svårt att vara otrevlig i allmänhet och speciellt när personen lider av villfarelsen att han försöker rädda min själ. Är ju ganska snällt av honom egentligen, trots att jag inte behöver räddas.
Dessutom undrar jag ibland om de gör det med flit, som Hyresgästföreningen, alltså skickar en söt gammal gubbe som man knappt klarar av att säga nej till för att man får någon slags.... ja, det är ju inte moderskänslor... men kanske "barnbarns-känslor"...

To do

Publicerad 2011-04-22 17:48:24 i Allmänt,

Imorgon måste jag köpa hem fler nappar. Nico har en napp han använder och det är den enda vi har. Nackdel är när denna napp spårlöst försvinner precis vid läggdags. Satan vilken panik jag hade innan jag tillslut hittade den.

Nicos preferenser

Publicerad 2011-04-22 17:00:01 i Nytt på bebisfronten,

Nico får mer och mer personlighet, eller vad man skall kalla det. Han har fler och fler saker som han gillar eller inte gillar, tycker är kul eller inte tycker är kul etc. Han skaffar sig en smak skulle man kunna säga.

Hans humor är något suspekt. Igår drog (ibland slog) han ett halv påskägg i ansiktet på Hampus om och om igen och skrattade hysteriskt åt detta. Idag skrattade han otroligt mycket åt att jag sopade på altanen.

Han har ju tidigare varit svår att få att dricka till maten. Nappflaskan kan funka och ibland pipmugg, utan droppskydd, men oftast är det nån klunk och så vill han inte. Upptäckte dock igår att han vill dricka ur vanligt glas. Så det fick han göra idag med. Visst blir det lite spill, men dricker gör han.

Imitera beteenden har han börjat med. Han har ju många gånger sett oss prata i mobilen och har fått "prata" med mormor i telefonen. Idag tog han upp mottagaren till babylarmet som ser lite ut som en mobil, förde den till munnen och babblade en lång harang. Sedan tog han bort den och tittade på den som om han väntade på svar innan han förde den till munnen igen och pratade vidare. Detta gjorde han en lång stund och var riktigt underhållande att titta på.

Hygien är ju en annan femma. Han gråter hysteriskt om man badar honom och han gråter hysteriskt om man försöker duscha men honom. Så just nu tvättas han fortfarande med blöta tvättlappar på hela kroppen. Vi försöker vänja honom vid vatten men han är verkligen livrädd. Att tvättas med tvättlappar gillar han ju inte heller, men då blir han mer arg än rädd så det är lättare att hantera.

Vi har även insett att även om Nico inte kan resa sig själv så kan han stå om han håller i sig. Han börjar även fatta det där med att han måste hålla i sig om han inte skall ramla. Känns som läge för en gåvagn nu. Får se om jag har råd med en imorgon kanske.

Vi känner en tand :)

Publicerad 2011-04-22 09:51:01 i Nytt på bebisfronten,

I natt sov Nico toppenbra. Vaknade bara en gång. Frågan är bara vad det var som gjorde detta:
1. Tillfällighet
2. Han sov knappt på dagen igår
3. Han åt massor på dagen
4. Han fick en Alvedon på kvällen

Idag på morgonen kände jag efter i hans mun och på ett, möjligtvis två, ställen i tandköttet i nederkäken känner man nu små piggar. Man kan inte riktigt se dem om man tittar men de känns definitivt :)

Annars är Nico på bra humör idag, förutom att han får anfall då han bara flyger på vad som helst och skall tugga och bita.. vilket inte är så konstigt om de små bissarna nu är på väg upp :)

Plus och minus

Publicerad 2011-04-21 16:42:22 i Allmänt,

Dagens plus:

Var så himla trevligt att ha Agneta på besök
Nico är på gott humör större delen av tiden
Fått massor av pussar av Nico (de har annars uteblivit lite det sista)
Hampus jobbar inte idag
Har köpt massa godis
Det är sol

Dagens minus:

Nico vägrar fortfarande sova
Fick ett dumt brev *
Jag är inte rik* Fick brev från Göteborgs Kvinnoklinik med en räkning för uteblivet besök samt en ny tid. Saken är bara den att jag avbokade den tiden för ca två månader sedan och sa att jag hade flyttat och därför skulle kontakta en klinik närmare istället. Så har alltså avbokat och vill inte alls ha en ny tid. Nu går det inte att nå dem för de har påskstängt och jag är pissed.

Men jag har fått massa Nicopussar, och det gör hela världen bra :)

Sommarsol

Publicerad 2011-04-21 15:28:44 i Allmänt,

Hej allihopa i det underbara soliga vädret :)

Nico har varit på toppenhumör större delen av tiden som Agneta varit på besök. Kanske för att hon är en så härlig person och kanske för att hon orkar lyfta honom mycket så han får stå och gå - gissningsvis både och :)
Dock sov han som en kratta (?) i natt. Vaknade en gång i timmen typ.När vi åt frukost kunde vi titta ut genom fönstret och se rådjur som stod ochmumsade i vår rabatt. Ja, med tanke på hur rabatten ser ut så kan ni ju gissa er till att vi än så länge inte bryr oss så mycket om det hela. Bara de ger fan i mina blåbärsbuskar. Och de är ju såå söta att titta på.Nico myste med faster Agneta i den nya tröjan han fått av henne.Att hoppa i hennes knä och göra pruttljud var också skoj :)

Efter Nicos lunch gick vi ut och promenaderade. Nico somnade faktiskt en stund i vagnen och det var så soligt och härligt. Lite svettigt i backarna dock..hehe.När vi kom tillbaka busade Nico och hans faster på gräsmattan lite innan det var dags för att åka till bussen.Var riktigt varmt i bilen så tur att man har AC. Detta var det närmaste ett leende Nico hade att bjuda på då :) När Agneta var avsläppt så åkte vi och köpte påskägg och godis till Hampus.

Har varit jättetrevliga dagar. Tack för besöket och hoppas vi ses snart igen :)

Gonatt världen

Publicerad 2011-04-20 21:27:05 i Allmänt,

Har inte kunnat vara så aktiv på bloggen idag för har ju besök av Hampus syster som är här från Norge och sover över. Jättetrevligt :)

Hennes besök har haft bra effekt på Nico också som tyckte att faster var superkul och har busat och skrattat. Efter en hel del protester har han även sovit två rejäla lurar idag och ätit jättebra. Var inte alltför svårt att lägga honom nu på kvällen heller.

Idag blev det årets första grillning också. Mums! Vad man längtat efter det. Nu får det bli till att grilla ofta. Önskar man hade råd att köpa en gasolgrill bara. Går så mycket snabbare då.

Hampus sista natt i natt så imorgon får jag sooova på natten :)

Blev kort detta inlägget men jag är på gott humör och det får ni nöja er med. Trött dock. Hoppas natten blir lugn.

Här sitter jag

Publicerad 2011-04-20 11:16:15 i Allmänt,

Här sitter jag alltså... och känner mig som en lite kass mamma. Nico sover. Han skall egentligen sova en timma, men nu har han sovit i en och en halv. Borde ju därför väcka honom, men orkar inte för det är så skönt när det är tyst och lugnt. Funderar på att gå på toa. Njuta av att inte behöva kissa i raketfart.
En kvart till bara. Om en kvart väcker jag honom. Då lovar jag att vara en bra och kul mamma. Meninte just nu. Nu behöver jag vara en trött och egoistisk mamma en stund till.

Så klart ni gör

Publicerad 2011-04-20 09:46:27 i Nytt på bebisfronten,

Nu sitter ni där och bara undrar "var är hon? var är hon?"... här är jag.
Natten som började så bra blev inte alls så kul. Han vaknde ganska mycket och mitt i natten var det kiss i sängen, och byta blöja innebär ju vakna och gå upp så då blev det att kämpa med det.
Så i morse när klockan var 6 och Nico ansåg att det var dags att stiga upp så var jag i princip medvetslös och Hampus som just kommit från jobbet fick bära in honom i sängen till oss. Låg där i någon timme och smågrät av trötthet innan jag orkade mig upp.

Hampus syster kommer ju på besök idag så vi har spenderat morgonen med att städa det sista. Nu sover båda pojkarna och jag skall försöka ta tag i att göra mig själv ren och fin också. Nåja, ren i alla fall.

Nico har dock haft ett ganska bra humör hela morgonen. Skitkul med både mamma och pappa som rusar runt. Börjar känna att min trötthet har en del skuld i Nicos dåliga humör. Understimulerad. Blir som en ond cirkel dock... ju surare han blir, desto tröttare blir jag och då blir han ännu mer sur :/

Han är söt när han sover

Publicerad 2011-04-19 20:56:58 i Nytt på bebisfronten,

Idag har det varit en blandad humörskompott. Dock har det varit mestadels glatt humör så länge man inte kommer på tanken att försöka få honom att somna.  Vi fick fixat däcken hos mamma och pappa, och Hampus fick sova i lugn och ro hemma när skrikmaskinen inte var där.

Han somnade dock i bilen på vägen hem. När han sover kan jag bara sitta och titta på honom hur länge som helst. Förundras. Är han inte det sötaste man sett?Var lite gnäll efter att vi kommit hem men detta förbyttes i solsken när Hampus vaknade och han kunde leka med sin pappa. Då var han nöjd och lycklig och kunde till och med tänka sig att sova en stund.
Sedan var det middag, massa bus med pappa efteråt och han kunde sedan efter en flaska välling med ersättning i somna nästan med en gång.

Hoppas, hoppas det går åt rätt håll nu.

Nu skall jag "unna mig" lite chips när jag ser tv-serier och njuter av tystnaden en stund innan jag skall sova. Imorgon kommer Nicos faster på besök och jag hoppas att detta skall ha en trevlig ljuddämpande effekt på Nico.

Bjuder till sist på en bild på Nico från imorse. Han har hittat en adapter som han skakar energiskt på samtidigt som han gör sin lilla ankmin :)

Morgon

Publicerad 2011-04-19 08:32:18 i Allmänt,

Natten var inte speciellt kul. Nico vaknade konstant fram till 22.30 ungefär. Ibland vaknade han inte utan skrek i sömnen. Han såg ut som en människa i en film med extrema mardrömmar. Kastade sitt huvud från sida till sida och skrek och kved. Riktigt obehagligt att se. Stackars lilla plutten att ha så oroliga nätter.

Sedan sov han till 03 då han villeäta och ville upp. Tog ett bra tag innan han somnade omoch då vaknade han 05 igen och tyckte att det var morgon igen. Lät honominte komma upp så efter ett tag somnade han om och sov till strax innan 08.

När han kom upp nu på morgonen var han först på strålande humör och ålade runt som en galen på egen hand och utforskade. Nu ålar han mycket ut i hallen och börjar så smått fatta att han själv kan åla tillbaka och inte behöver bli hämtad. Han blir dock mer och mer högljudd ju längre han ålar... kanske är det att han blir trött?
Dock har han insett att Hampus finns i sovrummet, och sin pappa vill man ju vara med, så han ålar till sovrumsdörren och ligger där och tjuter för att han inte kan komma in :( Han längtar efter sin pappa, snutten.

Skall strax ge lillen frukostgröt och sedan bär det av för att försöka fixa däcken på bilen. Har inte kunnat byta till vinterdäcken än för de hade fastnat så behöver lite hjälp. Jobbigt nog hade vi glömt lägga in dem i bilen, sommardäcken, så nu får jag försöka fixa detta själv :/

Glömde berätta

Publicerad 2011-04-18 21:53:03 i Allmänt,

Detta är ju ett tag sedan men kom på att jag aldrig berättade hur det gick efter att jag kontaktat Esska angående nappen som föll i bitar. De mailade och tackade för att jag hört av mig men de visste redan om problemet, ett fabrikationsfel och de hade återkallat de napparna. Hmm..och alla de som redan köpt dem, tänkte jag..?

I alla fall frågade de om jag ville ha nya nappar. Nej tack, svarade jag, men ni har ju andra produkter.
Fick senare ett paket med en haklapp, en napphållare och en babyborste. Snällt att man fick kompensation, men ändå lite snålt tycker jag. Mitt barn kunde ha dött.... Menfrämst störde jag mig på lappen. Det fanns en lapp med. Inget "ursäkta att vi kunde orsakat ditt barns död" eller ett litet "förlåt"...nej, det stod "Som överenskommet". Så jag har lite blandade känslor vad gäller Esska.

Och man får vara glad att det gick väl i alla fall. Komihåg gott folk - provdra era nappar varje dag!! (eller era barns nappar snarare kanske... eller vad vet jag... här döms ingen)

Pappas pojke

Publicerad 2011-04-18 21:11:20 i Nytt på bebisfronten,

Jag vet inte om jag skall tolka det som att min son verkligen älskar sin pappa, eller som att han avskyr mig.

Han var helt stollig mot mig hela dagen. Bara arg, arg, arg. Försökte jag pussa honom så slog han efter mig och han bara morrade och skrek hela tiden... som jag redan beklagat mig över.
Så blir det dags för hans skiftarbetande pappa (som alltså hade varit vaken på natten, han är inte världens största sjusovare alltså) att vakna runt 15. Så fort Nico ser honom strålar han av glädje. Inga sura miner alls, bara fnitter och skratt. Jag åker och handlar och när jag kommer hem en timme senare och frågar hur det har gått så visar det sig att Nico suttit med honom i sängen och lekt alldeles lugnt hela tiden.
Va fan, liksom! Hur orättvist är inte det?!

Klart jag blir glad att bebis är glad, och så klart önskar jag inte bekymmer för min man... men känns ju liiite surt att jag är den som matar och byter blöjor och så får jag bara skit. Otack är världens lön.
I alla fall åt han en jättekvällsmat och somnade ganska lätt runt 18.30. Håller på och ändrar hans mattider nu så han får längre tid emellan men kan äta mer varje gång. Vi skall även försöka låta honom äta ungefär samma mat som oss till middag.

Någon dag är planen att jag skall ställa mig och laga egen barnmat. Blir bra mycket billigare så nu när han äter så mycket. Får dock vänta tills Hampus eller min mamma eller någon kan hjälpa till för Nico klarar nog inte av lång tids matlagning som han är nu.

Nu skall jag snart sova.... jag-är-inte-pigg.

Förresten... kanske skall ge respons på Sabinas och Sofias kommentarer. Lite oförskämt annars :)
Sofia: Jag hoppas verkligen det är tänderna nu och att de bara poff hoppar upp allesammans och så kan det vara överstökat :)
Sabina: Kan säkerligen vara så att det är mycket som händer i kroppen och huvudet på honom. man märker ju dag för dag hur han utvecklas... även om jag just nu kan tycka att det avstannat lite... men det kanske bara är att jag inte ser framstegen då jag är så trött i skallen.

Naturen

Publicerad 2011-04-18 12:28:48 i Allmänt,

I ett försök att göra min inte så glada bebis lite gladare så tog jag på honom en overall och gick ut med honom i trädgården. Vet inte om han blev så glad men han blev tyst. Förstummad av intryck eller något. Fanns två problem dock varav det ena var att det var svårt att veta hur mycket kläder som han skulle ha på sig då det i solen var mycket varmt men i skuggan var ganska kyligt.

Andra problemet var att det blev ganska tungt. Nico tyckte nämligen att trädgården var lite läskig och ville helst klamra sig fast kring min hals större delen av tiden. Han hann i alla fall titta på gräs, undersöka ett löv och stifta bekantskap med en kotte.

Upptäckte även att halva vår tomt är full, FULL, av äckliga stora rödmyror...usch. Kan man bli av med dem?


Hur gör alla andra?

Publicerad 2011-04-18 08:53:35 i Nytt på bebisfronten,

Efter att ha haft en eller två bättre dagar så är Nico inne på sin andra monsterdag. Han har förvandlats till ett barn jag knappt känner igen alls. Han är arg, jättearg, nästan hela tiden. Så fort han vill något, vilket han vill hela tiden, så brister han ut i arga illvrål. Skriker så det skär i öronen, och stirrar på en med trotsig blick. Om han inte får sin vilja igenom börjar han rulla, gråta högljutt och sparka och slå omkring sig. Lite tidigt för trotsåldern tycker man...?

Han sover bättre på nätterna men dagtid är det en kamp på många timmar för att få honom att sova. Han börjar skrika så fort han ser sängen. Sparkar argt av täcket, tar ut nappen och kastar iväg den, snurrar, skriker, gråter - tills han är helt röd i ansiktet och svetten rinner om honom. Försöker man ge honom mat så morrar han, seriöst morrar, och slår efter en.

Känner mig både chockad och utmattad. Tänder? Den eviga förklaringen (bortförklaringen) på hans beteende. Något stämmer inte nu i alla fall. Både igår och idag har han bajsat extrema mängder och ganska löst. Idag har jag redan bytt tre bajsblöjor på tre timmar, och det var inte små lass.

Och så läser man om de med bebisar i Nicos ålder som funderar på en till. En till??!! Är de supermänniskor eller är jag och Hampus de mest energilösa och klena föräldrarna som finns? Visst vill vi att Nico skall ha et syskon, men det är kul om man har lite glädje i livet också. Eller ett liv överhuvudtaget.
Känns egoistiskt och hemskt att tänka så. Jag älskar ju min bebis mer än allt annat och önskar inte bort honom på något sätt. Han är underbar. Men han är ett underbart monster och tanken på att ha en till att ta hand om.... Jag tror på allvar jag hade dött då.

Känner mig förtvivlad. Jag vill ju att min plutt skall vara glad och lycklig, och jag vill kunna vara en glad och snäll mamma. Nu är vi mest bara sura, ledsna och trötta båda två.

Lite sol

Publicerad 2011-04-17 13:55:00 i Allmänt,

Var en snabbis iväg och postade brev och när vi kom hem fick Nico sitta på trappan i solen lite och upptäcka världen utanför huset. Han fann gräs oerhört intressant.

Ett jävla liv

Publicerad 2011-04-17 13:53:10 i Nytt på bebisfronten,Visst ser han oskyldig ut? Det är han inte. Han har vrålat för full hals hela dagen. Nästa bild ger en mer korrekt bild av hur han är idag.Och ja, det är en bag-in-box med Vodka man skymtar i bakgrunden...hahahaha... men nej, han har inte druckit av den... fast man skulle kunna tro det.

Lululu

Publicerad 2011-04-17 10:07:15 i Allmänt,

Här blir för närvarande inte mycket gjort. Nico är på underligt humör och pendlar mellan överlycklig och hysterisk. Oavsett vilket så är han högljudd. Skulle vilja pyssla mer i källaren men som han är nu är det nog en omöjlighet. Hoppas på att han kommer vilja sova om en stund.

Hade varit skönt att få det mesta klart i källaren... eller snarare i hall och "hobbyrum", för sedan kommer nästa projekt - att måla om och byta golv i studion. Alltid är det nåt som skall göras :)
Sedan är det väl snart dags att sätta igång med projekt altanräcke på baksidan så att den altanen kan användas i sommar. Förhoppningsvis har vi råd med taket där också.

Hade tänkt samla lite kartonger med prylar jag inte skall ha kvar och åka till returvaruhuset imorgon också. Hade behövt rensa lite då förvaringsutrymmena börjar ta slut. Problemet är dock att få med sakerna dit och också få plats med barnvagnen. Tål att tänkas på.

Vatten

Publicerad 2011-04-17 08:56:40 i Nytt på bebisfronten,

Min vän Sofia berättade att hon brukar låta sin dotter ha med sig sin pipmugg Tommee Tippee på golvet när hon leker för att träna på att dricka ur den. Bra idé tänkte jag och oj vilken hit det var. Inte så mycket på grund av drickandet för han tuggar mest på den (han kan dock dricka ur sin Fabler-mugg så fattar inte varför denna är så mycket svårare) men vattnet var såå spännande att titta på där det glittrade och kluckade i muggen.
Lustigt.. han älskar att titta på vatten, men bada i det.. nehej, det är hemskt.

Mycket mat

Publicerad 2011-04-17 08:06:59 i Allmänt,

Idag skriver jag tydligen mest om mat. Nu blir det lite om Nicos mat. Har ju börjat med att ge mer mat. Detta har medfört att han är på bättre humör och sover bättre. Kommer väl även medföra att han snart väger 15 kg dock :P.

Nu äter han så här:

ca 06  120ml ersättning (mål som förhoppningsvis kan tas bort snart)

09.00 2 dl gröt med katrinplommon

10.30 ca 1/2 banan eller en smörgås

12.00 3/4 - 1 hel stor burk mat + 1/2 burk frukt

14.00 Frukt eller annan mellis

16.00 3/4 stor burk mat + 1/2 burk frukt

18.00 ca 200 ml välling/ersättning i 50/50 blandning

19.00 Lite ersättning precis när han skall sova. Hoppas kunna slå ihop det med 18-målet.

22.00 120 ml ersättning (skall tas bort så småningom)

03.00 Ersättning, 60-120ml beroende på vem som ger. Jag är snålare än Hampus. Detta mål skall bort så snart det går.

Ett onyttigt mattips

Publicerad 2011-04-17 07:48:06 i Allmänt,

Denna pastasallad brukade min mamma göra innan mina föräldrar började med LCHF, så om ni äter enligt en sådan modell eller vill vara nyttiga på annat sätt så är denna maträtt ingen bra idé. Tycker ni om god och onyttig mat så gör detta och frossa i er. Går att äta varm som kall och är utmärkt som picknick, på stranden eller resan eller när man skall bjuda en större grupp. Bra till allt.

Man behöver:
1 pkt gnocchi ( eller annan pasta )
2 pkt bacon
2 gula lökar
2 kycklingfiléer
1 påse tacokrydda
Gurkmeja

Koka pastan tillsammans med gurkmeja så den får trevlig färg.

Skär löken i båtar och stek mjuk.
Skär/klipp bacon i småbitar och stek.
När pastan är kokad och man hällt av vattnet så blandar man den med bacon och lök. Häll med att stekflottet för smakens skull och föratt pastan inte skall klumpa sig.
Skär kycklingen i bitar och stek. Krydda med en hel påse tacokrydda och tillsätt i slutet lite vatten så du får lite gegga. Häll ner allt i pastan.
Rör runt.
Klart.
Mums.

Tillbaka

Publicerad 2011-04-17 07:39:53 i Allmänt,

Eftersom min dator inte fungerar som den ska så blev det minimalt med bloggande igår. Sorry.

Dagen spenderades med att greja i källaren till största delen - när jag inte var med Nico som hade en "sitta i knät"-dag. Han kräver en hel del närhet. Dock somnade han bra till natten och sov bra i natt.

Just nu ligger han och leker på sin madrass på golvet och gör då och då små glädjeskrik eller tittar upp och ler sitt grodleende mot mig.

Själv har jag just ätit frukost, rester från gårdagens middag - receptet får ni i nästa inlägg. Funderar på vad jag skall ta mig för idag. Pyssla klart i källaren kanske.

Nu får jag rädda min son igen... när han för femtioelfte gången krypt ner under spinnrocken och fastnat.

I korta drag

Publicerad 2011-04-16 12:28:45 i Allmänt,

Får fatta mig kort då Nico har en sådan dag då han gallskriker om han inte får sitta i mitt knä... hela tiden. Får han det är han på jätteglatt humör men annars vansinnig.

Han sov bra i natt dock. Återkommer sedan.

Min älskade korv

Publicerad 2011-04-15 19:07:14 i Allmänt,

Idag älskar jag min bebis lite extra. I vanliga fall oändligt mycket, idag oändligt med strössel på.

Han har varit på gott humör större delen av dagen. Har till och med lyckats tvätta håret, tvätta kläder och städa lite samtidigt som jag haft hand om honom - och det är inte alla dagar det går, minst sagt.
Han har ätit toppenbra och utan strul också.

Min mamma kom hir en sväng idag runt 16 som räddaren i nöden med majskrokar då det inte fanns i affären här. Då var Nico supertrött och bara gnuggade sina små ögon. När jag la honom efter att hon gått var han dock pigg som en mört så han fick ligga brevid mig i sängen istället. Då bara låg han och småpratade tyst och pillade med min bankdosa och var så lugn och go. Varje gång han fick en puss så fnittrade han nöjt.

Och nu strax efter 18 tog jag och bar in honom i hans säng. Han fick 200ml ersättning och somnade nästan med en gång. Jag har testat ibland med att ge ersättning som kvällsmål istället för gröten och han sover bättre då. Skall försöka gå över till välling. Kanske blir gröten för tung i magen? Jobbigt är ju dock att eftersom Nico äter på natten, och kissar, så kissar han alltid igenom blöjan nu. Inte så att de har dålig passform utan de kan inte ta så mycket kiss helt enkelt. Lyckas inte hitta några som gör det :/

Nu skall jag slappa och vänta på min älskling. Hoppas på sol imorgon så vi kan promenera på hans lediga dag :)

Akta akta

Publicerad 2011-04-15 13:34:23 i Allmänt,

Hampus är på jobbet och då mn dator krånglar har jag fått låna hans. Hans NYA dator. Hans ögonsten. Sitter nu och trycker försiktigt, försiktigt på tangenterna. Skulle jag göra sönder denna hade jag lika gärna kunnat skicka efter skilsmässoblanketten direkt :P

Nico sover. Han hade en glad och sprallig morgon. Har ätit bra och fick nästan i sig en hel burk med 8-månadersmat. Den har ju större bitar i sig så han hostar och gör kräkljud men jämna mellanrum, men fick i sig det ändå. Och ungefär när Hampus skulle börja göra iordning sig för jobbet så... hör och häpna... VILLE Nico sova. Han gnällde dock en gång och ville hålla handen lite men sedan somnade han gott.

Själv borde jag kanske ta och göra något vettigt men jag vill hellre njuta av tystnaden och lugnet ett stund.

Det där med mässan

Publicerad 2011-04-15 08:28:16 i Allmänt,

Nu i helgen, eller det börjar egentligen idag, är det Baby- & Barnmässan i stan. Jag vet inte hur jag skall göra.... suck.

Det som talar mot mässan är:

* Hampus vill egentligen inte dit, men går att övertala

* Har egentligen inte råd

* Nico hatar att sitta i sin vagn just nu vilket kan bli avigt

* Har saker som borde göras hemma

Det som talar för:

* Jag vill verkligen, verkligen dit

* Man får goodiebags och presenter och stuff

* Kul att komma ut

* Man kan skänka begagnade barnkläder till välgörenhet vilket är toppen

Fan... kunde det inte varit när man fått pengar.

Musiksmak

Publicerad 2011-04-14 20:53:11 i Självcentrerat,

Jag har varit lite känd för min, enligt vissa andra, dåliga musiksmak. Själv tycker jag ju naturligtvis inte att den är dålig. Jag tycker att den är varierad. Den spretar hit och dit skulle man kunna säga.
Därför kunde jag inte låta bli att fylla i denna lista när jag såg den...

Din favoritlåt
Nästan omöjligt att svara på ju... finns ju hur många som helst... men blir nog Kate Bush med Wuthering heights eller Queen/David Bowie med Under Pressure... tror jag.
Din hatlåt
Hej, hej Monika... den gör mig fan galen.
En låt som gör dig glad
Cannelloni macaroni med Lasse Holm, såklart :)...haha
En låt som gör dig ledsen
Imagine med John Lennon... för att jag tänker att världen inte kommer bli bättre.
En låt som påminner dig om någon
The Black Crows med Hard to handle
En låt som påminner dig om ett ställe
Morrissey med First of the gang to die
En låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
Räknas introt till StarTrek?..haha
En låt som du kan hela texten till
Mest svensk 90-talspop med säger Till dom ensamma med Mauro Scocco och The rose med Bette Midler. jag är inte så bra på att lägga hela texter på minnet ordagrant.
En låt du kan dansa till
If you wanna be happy med Jimmy Soul..hehe.. eller Bad Romance med Lady Gaga, men jag kan dansa till det mesta :)
En låt som får dig att somna
Air av Bach... för den lyssnade Beppe på :) Annars Book of Days med Enya
En låt av ditt favoritband
Jag har inget favoritband. Lyssnar på låtar jag tycker om, men inga specifika band. Men tycker om t.ex. låtarna Every you, every me och Post Blue med Placebo, en hel del låtar med Aerosmith och massor med Queen, bl.a. . Men i allmänhet lyssnar jag mer på soloartister än band tror jag.
En låt av ett band du hatar
Hatar är ju ett ganska starkt ord. Vette fan. Jag vet faktiskt inte.
En låt som är guilty pleasure
Ryska nationalsången? haha.. nej men vi säger The Black Parade med My Chemical Romance ( ja jag vet att det bara är 15åriga emos som lyssnar på dem)
En låt som ingen tror att du skulle älska
Känner man mig så blir man nog inte förvånad över någonting som jag kan tänkas lyssna på. Men vi säger Lät du henne komma närmre med Melissa Horn.... eller Popsicle med Not Forever.
En låt som beskriver dig
I am what I am med Gloria Gaynor :) Jag vet att det är en gay-låt men den är min themesong :)
En låt som du brukade älska men nu hatar
Kommer faktiskt inte på någon... tycker jag om en låt så slutar jag oftast inte att göra det.
En låt som du ofta hör på radio
Från och med du.... herregud vad de spelar den heela tiden.
En låt som du önskar att du fick höra på radio
Om med Lena Philipson..hehe... eller Gitarrer & bas, trummor & hat med Hästpojken.
En låt från din favoritplatta
Jag har ingen favoritplatta om man bortser från soundtrackplattor. Om jag får ta en sådan så säger jag The flame still burns med Strange Fruit och Jimmy Page från soundtracket till filmen Still Crazy :)
En låt du lyssnar på när du är arg
Mein herz brennt med Rammstein eller Smack my bitch up med The Prodigy
En låt du lyssnar på när du är lycklig
Grace Kelly med Mika eller nån schlager kanske.
En låt du lyssnar på när du är ledsen
Lyssnar inte på ledsen musik när jag är ledsen för det förvärrar... så hade nog lyssnat på någon av de redan nämnda låtarna eller American Pie med Madonna, Visit to Vienna med Sahara Hotnights eller Sexed Up med Robbie Williams.
En låt du vill ha på ditt bröllop
Nu är jag ju redan gift med vi säger Your song med Ellie Goulding
En låt du vill ha på din begravning
Ljuset med Björn Afzelius
En låt som får dig att skratta
Mitt lilla rygbylag med Galenskaparna/After Shave
En låt du kan spela på instrument
Absolut ingen alls... även om jag en gång i tiden kunde trumdelen till Wanderwall med Oasis
En låt du skulle vilja kunna spela på instrument
Jag skulle vilja kunna spela den där pianolåten ur filmen Pianot, den kändaste av dem.
En låt som får dig att känna dig skyldig
Varför skulle en låt få mig att känna mig skyldig? Men It´s a sin med Pet shop boys är bra :)
En låt från din barndom
R.O.C.K med Sha Boom...haha... älskade Sha Boom...
Din favoritlåt från den här tiden förra året

Shit... absolut ingen aning...

Så... låt mig höra er dom angående min musiksmak, eller ett litet smakprov av den snarare.

Nattskräck

Publicerad 2011-04-14 19:27:31 i Nytt på bebisfronten,

Nico beter sig som en tonåring med mottot "sova kan man göra när man är död", eller så har han missuppfattat det hela och tror att man dör om man somnar.... I alla fall kämpar han mot sömnen som om den skulle innebära Slutet med stort S.

Han har knappt sovit alls under dagen och var aptrött när vi lämnade mamma. När vi kom hem och jag tog honom ur bilen var han så trött så han grät och samma sak när jag bytte honom till pyjamas. Så fort jag la honom i sängen förvandlades han dock till en duracell-kanin som druckit fem kannor kaffe.

Nu, en och en halv timma senare... många gonattvisor senare... många tårar senare .... många skrik senare.... mycket ersättning senare... ett försök att äta upp en nalle senare.... många ivägkastade nappar senare... så verkar det faktiskt som han somnat.

Nico fick besök av sin farfar

Publicerad 2011-04-14 19:22:57 i Allmänt,

Nico vaknade ju som sagt var tidigt idag och hans morgon var av det vanliga slaget. En blandning av väldigt glad och förnöjt lekande bebis och sur, högljudd bebis.
En sak vet man alltid dock, och det är att han kommer bli glad när Hampus vaknar. Idag när Hampus åt frukost i sängen stod dessutom Nico på alla fyra i sängen brevid honom och nästan hoppade upp och ner och tiggde för att få smaka smörgås. Som en liten hund :)

Senare på dagen tog vi oss en sväng till min mamma. Vi gick promenad och fick smaka på oopsies, som var väldigt smarrigt. Nico uppskattade dock inte promenaden utan var ledsen och arg mest hela tiden. Hemma hos sin mormor var han dock nöjd och busade.

Hampus pappa, som bor i Sundsvall, ringde och berättade att han var i trakterna så han kom förbi mamma för att säga hej till Nico. Nico var först lite avvaktande men försökte sedan äta upp hans fot.

Var en trevlig dag men den kändes mycket lång.... eller det är väl jag som har dåligt med energi.


Vaffö dårå?

Publicerad 2011-04-14 06:45:28 i Allmänt,

Nico hade en sådan natt då han vaknar hela tiden. Som tur var tog Hampus över ansvaret i några timmar när han kom hem från jobbet så jag i alla fall fick lite sömn. Klockan 6 ville han sedan upp, Nico alltså.

Mår lite smått illa som jag brukar göra när jag är riktigt trött. Nu har jag dock lagt Nico i sängen igen. Han låg och lekte superbra ensam i en halvtimme men sedan började han ligga och skrika rakt ut för ingenting vilket brukar vara ett tecken på att han behöver sova lite till. Frågan är nu bara om han går med på att sova lite till. Än så länge ligger han och pratar för sig själv därinne.

Just nu önskar jag att jag också var en bebis så att någon bara fixade mat till mig och kom och serverade.

Vad skall man säga?

Publicerad 2011-04-13 21:27:29 i Allmänt,

Nico somnade ganska tidigt idag. Strax innan 18 var han helt utmattad och somnade. Dock har han efter det vaknat en hel del gånger av att han tappat nappen eller snurrat till sig i sängen. En gång ville han äta också, men det brukar bli så när han somnar så tidigt.

Nu för tiden rör han sig mycket i sängen. Ålar hit och dit, snurrar och håller på, vilket kan orsaka vissa problem. Som ikväll. Hör upprepade vrål från hans rum och går in. I sängen ligger den lille som ålat sig så högt upp i sängen att han inte kan lägga ner huvudet utan att dunka det i spjälorna. Så jag står där och ser hur han, medan han fortfarande blundar, om och om igen dunkar sin panna mot spjälorna varefter han vrålar av trötthet och frustration.
Kändes...inte helt smart gjort....hehe.

Bara att dra ner honom, lägga honom på rygg och ge honom sin napp så somnade han direkt om.

Bjuder avslutningvis från en bild tagen i dag i bilen på en lätt skelande bebis:


Att göra illa sitt barn

Publicerad 2011-04-13 20:03:20 i Allmänt,

Det finns nog inget värre, eller mer ångestframkallande, än när man råkar göra illa sitt barn. Det är en enorm smärta i ens hjärta. Tyvärr så kommer nog de allra flesta råka ut för det... Jag har råkat skada min lilla plutt två gånger de senaste dagarna... som tur var inte allvarligt. Den första gången fick han inga fysiska skador utan var mest bara chockad och andra gången kom han undan med ett litet rött märke i nacken.

Första gången var för några dagar sedan då han för första gången skulle få testa riktig åttamånadersmat, nämligen köttbullar med stuvade grönsaker. Värmer maten i micron som vanligt, rör runt i maten efteråt som vanligt och känner efter så att maten inte är varm - som vanligt. Vad jag dock inte tänkte på var att medan gränsakerna och såsen hade bra temperatur så var köttbullarna jättevarma :(.
Ger plutten en bit köttbulle men inser med en gång att detta är inget bra. Han stänger inte munnen utan börjar hoppa upp och ner och ropa: Ah ah ah. Snabbt som attan in med fingret i munnen och fiska ut köttbullen och istället ge honom massa kallt vatten att dricka. Min lilla plutte <3 En sån klantig mamma!

Andra gången var idag då jag var hos min mormor och morfar, Skulle ge Nico mat och tar på haklappen. Direkt efteråt börjar underläppen puta och stooora tårar börja rinna. Sedan börjar han mycket tyst och stillsamt snyfta. Jag fattar först inte vad det är, men sedan ser jag att spännet på haklappen nypt fast en bit av hans hud :(. Fick snabbt lossa haklappen och krama min älskling som snabbt kom över det hela. Så tapper... bara satt där tyst fast han hade så ont. Dum, dum mamma!

Han har i alla fall fått många, många pussar och kramar som kompensation.

Det sker ganska ofta

Publicerad 2011-04-13 17:55:48 i Nytt på bebisfronten,

Ett tag räckte ju Nico ut tungan hela tiden. Nu han han sin min som han gör. Ankmunnen, eller pussmunnen, eller vad man vill kalla den. Och det är inte sällan han gör den... nej, den används flitigt. Speciellt om hans pappa är i närheten för han gillar att när pappa skrattar.

Hoppas han lägger av med den minen innan han kommer i åldern då han ska ragga brudar dock... Känns inte som en brudmagnet den minen :) Men han är söt min lilla korv.

Min duktiga man <3

Publicerad 2011-04-13 16:19:02 i Allmänt,

Nu har min underbara man även målat grinden vit. Det ser så fin ut! Ingen klen köpegrind här inte :)Är såå glad att jag slutade tjata om att "det är ju så mycket smidigare att bara köpa en". Hade aldrig blivit så här fint då.

Dock sa Hampus något om att han varit trött imorse och satt grinden lite fel. Han skall sätta den så att gånggärnen är in mot trappan så att de inte syns så tydligt eller nåt. Oavsett vilket är grinden grym. Tack älskling! <3

BVC-besök och trevlig lunch

Publicerad 2011-04-13 14:32:06 i Allmänt,

Idag var jag och lillkorven på BVC. Nu är han 75 cm lång och väger 10,7 kg.

Efter vi hade varit där gick vi till min mormor och morfar och åt lunch. Nico åt sin barnmat och jag åt smaskig räkbakelse. Tillslut blev han dock väldigt trött så vi begav oss hemåt.
Hann inte mer än sätta honom i bilen förrän han somnade och han sov hela vägen hem och en stund till.

Nu är han dock mindre glad så får ägna mig lite åt honom.

Och nu över till ämnet hus

Publicerad 2011-04-13 08:01:27 i Allmänt,

När jag började blogga så handlade bloggen om hus och inredning. Jag skall ta med lite inredning snart i bloggen, men det tänker jag inte tala mer om just nu. Dock är ju bloggen väldigt bebisfokuserad just nu... vilket i och för sig inte är så underligt då det handlar om mitt liv, och mitt liv just nu är väldigt bebisfokuserat. Idag skall jag dock skriva lite om hus. Närmare bestämt...

Saker jag inte visste om att bo i hus, innan jag bodde i hus

- Man städar aldrig klart, för när man är klar med det sista rummet är det dags att börja om från början.

- Man får inte mer plats för ju större yta man har att breda ut sig på desto mer saker skaffar man.

- Då katterna har mycket mer gömställen att gömma saker på så är saker de stjäl antagligen borta för evigt... Igår kom en av katterna till exempel springande med ett avgnagt revben... Vi har inte ätit revben på i alla fall två månader.

- Man genererar mycket MYCKET mer sopor än man tror. I alla fall vi. Trots att vi sorterar så blir tunnan full på nolltid och vi tvingas lagra soppåsar på altanen i väntan på att hampus skall kunna elda upp dem. Känns mindre bra. Idag kom sopbilen.... jag känner glädje när jag hör den komma... det trodde jag aldrig att jag skulle göra innan jag bodde i hus.

- Allt kostar pengar, och mycket pengar. Jag tycker vi får räkningar vad gäller sophämtning och sotning var och varannan dag. Sotaren kommer inte EN gng.. nehej... han kom först för att sota den vanliga skorstenen (vilket jag nu finner underligt då den inte används då den ej är godkänd), han kom sedan för att göra en slags säkerhetskontroll och nu skall han komma och sota skorstenen till pannan. Man känner sig lurad.
Sedan har man ju vägavgifter och en miljard andra saker man skall betala. Dock visade det sig att fastighetsskatten denna gång betalar den som ägde huset 1 januari 2010 - in your face Bengt!! Haha.

- Allt går sönder! Om du en månad har ont om pengar... då kan du ge dig fan på att något går sönder. Din bil, ditt kylskåp, din värmepanna.. you name it. Kan det gå sönder, så gå det sönder. Ny eller gammal spelar ingen roll.. den kommer gå sönder. Du kommer även uppleva underliga drag, läckor, fläckar och lukter som kan tyda på ett fel på ditt hus... men du vet inte hur du skall ta reda på vad det är... du vet bara en sak... det kommer kosta pengar.

- Gräs måste klippas hela tiden. Gräs växer inte som gräs, det växer som ogräs. Du kan lösa det genom att säga att du är bohem och vill att din gräsmatta skall vara en äng... men ingen kommer gå på det. Du kommer kanske också upptäcka att din gräsmatta är lite mer av en mossmatta med enorma mängder maskrosor.

Sammanfattningsvis kan man säga att hus innebär jobb och pengar, samt tid och ork som man (jag) saknar. Skulle dock aldrig vilja byta tillbaka och bo i lägenhet igen. Jag skulle bara vilja vara rik..... jätterik.


Filip och Fredrik

Publicerad 2011-04-13 07:44:48 i Allmänt,

Jag älskar Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Allt de gör blir liksom bra och roligt. Mest tyckte jag om Boston Teaparty, men deras nya Nittileaks var väldigt kul det med.

I det första avsnittet höll jag på att skratta ihjäl mig åt programledaren som får raseriutbrott innan sändning. Helt underbart.

Jag var även helt ställd av insikten att E-Type och Reinfeldt är ungefär lika gamla. En ser lite yngre ut än den andre skulle man kunna säga. En har dessutom vädigt mycket hår, medan den andre har mycket lite sådant.

En annan mycket underhållande fakta som man fick veta i programmet var att Siwert Öholm 1990 stämde en tidning för att den påstod att han var fulare än Burt Raynolds... haha... men Siwert lille.... självinsikt?

Jaha

Publicerad 2011-04-13 07:39:44 i Allmänt,

Nu ligger han och sover igen. Som jag trodde. Han ville egentligen inte alls komma upp. Han ville bara bli absolut säker på att han hade väckt mig ordentligt så att jag inte skulle kunna somna om.
Min son - sadisten :)

Gissa vem som vann?

Publicerad 2011-04-13 07:00:02 i Allmänt,

Ja, det var ju inte jag. Nu ligger han på golvet och tjuter förtjust. Nico alltså. Hampus sover och ligger dessutom ytterst sällan på golvet och tjuter, varken förtjust eller på annat sätt.

Som att tala med en vägg

Publicerad 2011-04-13 06:42:50 i Allmänt,

Jag försöker förklara för Nico att i den här familjen går vi inte upp innan 7, som tidigast, men han vill inte lyssna. Han bara "Äh du snackar så mycket skit mamma... ta upp mig nu". Så nu sitter jag i soffan medan Nico ligger i sin säng, och jag försöker vänta ut honom. Att han snart skall inse själv att han fortfarande är trött. Sådär trött så att man nästan svimmar... så som jag känner mig.

Jag sov inte alls bra i natt. Vaknade av minsta lilla ljud eller rörelse hela tiden.

Fan Nico visar inga tecken på att ge upp. Det är bara för att jag var tvungen att ta upp honom och byta blöja. Har fortfarande inte hittat någon blöja som faktiskt kan hålla tätt hela natten. Kanske för att lilla N kissar extrema mängder på natten. På morgonen är blöjan size fotboll typ... eller inte riktigt, men nästan.


....

Lyckades liksom vakensova lite här... insåg att jag suttit och stirrat tomt framför mig på skärmen i minst fem minuter utan att skriva något... Nej nu får han ta och somna om så jag kan vila lite till.

Nu blev det natten

Publicerad 2011-04-12 21:14:07 i Allmänt,

Kort sammanfattning innan batterierna på datorn dör.

Nico hade ganska bra dag. Jag har städat massor. Oj vad jag städade. Har en del kvar att städa.
Åt potatis, fläsk och löksås. Mmmums fillibabba.

Nico tog en timma på sig att somna men var ganska lugna protester.

Nu skall jag sova.

Imorgon BVC, besök hos mormor och morfar och sedan kommer LisaMari hit :))

Så kan det bli

Publicerad 2011-04-12 21:11:10 i Allmänt,

De spelade Wind of change på radion förut. Sjunger med och inser plötsligt att jag inte alls sjunger "the magic of the moment" utan "the midget of the moment".... Skyller på dem... tyskar... dåligt uttal... mmm

En sväng till affären

Publicerad 2011-04-12 12:37:45 i Allmänt,

Nico har varit på gott humör idag. Kors i taket. Vaknade 6 men la honom igen efter bara en halvtimma och då sov han till 08.00. Sedan ålade han runt på golvet och roade sig själv både innan och efter frukost. Visst får han sina små utbrott emellanåt men de har idag gått över bara av att jag flyttar honom lite eller flyttar nån sak han stör sig på.

Sedan tog vi och åkte och handlande i ösregnet. Nico såg ut som en liten nisse.I affären var han på glatt humör medan hans mamma skämde ut sig. Trodde jag hade per pengar på kontot än jag hade så det räckte inte när jag skulle betala. Kunde inte komma åt banken via mobilen för att överföra mer och Hampus sov. Slutade med att jag fick ringa pappa som fick föra över pengar till mig. Tack pappa!
Hela tiden hade jag panik och kände att när som helst kommer Nico tröttna på att sitta här och vänta och få ett utbrott, men han var lugn som tur var.

Precis innan vi kommer hem så somnar Nico i bilen. Jag tänker att om jag väcker honom så kommer det bli som vanligt. Han vägrar sova något mer när vi kommer in och så kommer hans entimmes lunchvila ha förvandlats till tio minuters sömn och han kommer var övertröttoch vansinnig. Så istället för att väcka honom satt jag tjugo minuter i bilen utanför huset så att han i alla fall fick sova en halvtimma.När vi väl kommit in var det dags att äta lunch. Jag har börjat med en ny grej. Nico äter ju vädigt ofta, men lite åt gången. Han är omöjligt att få i mycket mer än en halv stor burk mat. Därför testar jag nu att ge av en annan slags mat när han inte vill äta mer av den första sorten. Och då äter han lite till och får i sig mer. Vill att han skall stå sig lite längre på det han äter.

Mitt försök att låta honom sova i bilen en stund hjälpte dock inte speciellt mycket. Han är trött just nu men vägrar sova, som vanligt, och för massa väsen... så är lite trött.... och lite irriterad...

Räknas det?

Publicerad 2011-04-12 06:27:39 i Allmänt,

Räknas det att ens barn pratar med förställd röst?

Idag när jag bytte blöja på Nico på morgonen tittade han på lampan och sa lampa, men han sa det med en mörk, hes "monsterröst"... den röst han använde när min mamma tycker att han låter lite som chewbacca.

En liten tok

Publicerad 2011-04-11 20:05:09 i Allmänt,

Nicos dag har verkligen varit en berg- och dalbana, eller hans humör kanske man skall säga.

Morgonen var ju toppen och när vi var iväg var han på gott humör. När vi kom hem vid 12 blev han dock gnällig och gnölig som bara den. Märkte att han var trött men han vägrade att sova. Istället eskalerade det tills han var som en vrålande jättemask som krälade runt på golvet.
Gick in med honom till Hampus när jag kände att jag nåt min gräns (kul uppvaknande för honom) och Nico blev glad en kort stund av att se sin pappa. Han var dock helt över energisk och kröp runt i sängen och på oss, och skulle ner från sängen.. hit och dit och upp och ner... och snart samtidigt som han gnällde och smågrät.
La honom i sängen igen men nej... han tjöt och kravlade runt tills han var helt röd och svettig... tills han till slut somnade av utmattning. Verkligen alltså, han bara kollapsade tillslut.

En halvtimme senare vaknar han helt otröstlig. Bara gråter och gråter helt hysteriskt. Vi tänkte att något måste vara riktigt fel för han var inte avledbar på något sätt. Tänker att han kanske är hungrig, trots att han hade ätit ganska mycket innan, så gör gröt. Han äter gröten men gråter under hela tiden och fortsätter gråta efteråt. Gör en smörgås till honom som han trycker i sig. Märker att han fortfarande är hungrig så han får en tredjedels banan. Då äntligen är han mätt och glad. Vet inte varför det plötsligt uppstod ett svart hål i hans mage dock.

Sedan ligger han nöjd och kryper runt och leker i vardagsrummet, ensam, medan vi städar. Inga problem alls.
Efter någon timme börjar han dock gny lite och gnugga sina ögon. Inte så underligt med tanke på den lilla sömn han fått under dagen.
Bytte till pyjamas, la honom i sängen och gav honom lite ersättning. Bara en till nattning så sov han!

Nu skall jag och Hampus ha myskväll med snacks och film - välbehövligt! - så bara att hoppas att plutten fortsätter sova gott.

Snygg text

Publicerad 2011-04-11 14:09:02 i Allmänt,

Jag hörde en låt på radion, en gammal 60-talslåt som jag tidigare hört i många filmer. Då jag tycker den är så himla glad och härlig att lyssna på så köpte jag den på iTunes. Låten heter If you want to be happy, och jag tror artisten är Jimmy Soul (var en minut sedan jag läste hans namn men har redan tappat bort det).

Lyssnade på den igen och dansade med. Tänkte det kunde vara kul om man även kunde sjunga med så jag sökte på texten på google... och fick en liten överraskning.

If you wanna be happy
For the rest of your life,
Never make a pretty woman your wife,
So from my personal point of view,
Get an ugly girl to marry you.

A pretty woman makes her husband look small
And very often causes his downfall.
As soon as he marries her
Then she starts to do
The things that will break his heart.
But if you make an ugly woman your wife,
You'll be happy for the rest of your life,
An ugly woman cooks her meals on time,
She'll always give you peace of mind.

Don't let your friends say
You have no taste,
Go ahead and marry anyway,
Though her face is ugly,
Her eyes don't match,
Take it from me she's a better catch.

Say man.
Hey baby.
Saw your wife the other day.
Yeah?
Yeah, she's ugly.
Yeah, she's ugly but she sure can cook.
Yeah?. Okay.

Hahahahaha.... sååå sjukt kul. Denna glada dansvänliga låt handlar alltså om att det är bättre att gifta sig med en ful brud om man vill bli lycklig för de gör inga dumheter utan står snällt och lagar mat... hahaha. Jahapp.

En liten tripp

Publicerad 2011-04-11 12:53:12 i Allmänt,

Mamma kom hit och tillsammans åkte vi till Göksäter. Köpte betslasyr och konsoller till hyllorna jag skall ha i källaren, lite strumpor, en t-shirt och ett par byxor bland annat. Blev lite smått och gott. Sedan den obligatoriska fikan :)

Nico somnade dumt nog i bilen på vägen hem så nu vägrar han totalt att sova fast han inte alls är utsövd. Men han är på ganska glatt humör så det funkar.Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg denna bilden för det ser ut som min mamma har världens mest spretiga hår, men det är ett träd i bakgrunden..hahaha :)Lilla grodan <3

En god morgon

Publicerad 2011-04-11 08:38:57 i Allmänt,

Ute skymtar solen fram och fåglarna kvittrar. Inne ligger en tyst glad bebis och leker på vardagsrumsgolvet. I soffan sitter en nöjd mamma och njuter av (det tillfälliga?) lugnet.

Han vaknade och åt vid 22 i natt och sedan vid 3, men somnade snabbt om. Sedan vaknade han vid 5.30 och ansåg det var morgon... men det tyckte inte jag så jag nattade honom igen och la mig i min säng. Måste ha somnat, och han också, för vaknade när Hampus kom.

Strax efter 8 hade jag för ont i min rygg för att kunna ligga ner mer så fick gå upp. Hörde små, små ljud innefrån Nicos rum och när jag öppnade dörren låg han på mage och hade dragit ner spjälskyddet och kikade ut mellan spjälorna. Helt tyst med en litet leende :) Underbara unge - och vilken underbar start på dagen.

Efter det har han hittills varit sådär bubblande lycklig och ålar runt bland sina leksaker och bara pillar och småpratar. Kanske nätterna med bättre sömn även påverkat honom till det bättre? Kanske en gladare och piggare mamma gör en gladare bebis? Inte så att jag tror att han inte kommer ha gnälliga stunder idag för det har han alltid men det går att stå ut med när de varvas med sådana här mysiga lugna stunder.

Hampus skall inte jobba idag heller :) Han kommer kanske sova till 14-15 eller något sådant. Hoppas på att vädret är fint sedan så vi kan gå en promenad alla tre, eller så gör vi det imorgon. Och att vi kan hjälpas åt att fixa i källaren. Kanske åker jag en sväng till Göksäter? Får se hur det blir med allt.

Idag, just nu, är jag glad i alla fall. Full av vårkänslor. De ögonblicken skall man ta vara på.


En lycklig morgonbebis

En liten hyllning

Publicerad 2011-04-10 21:36:14 i Allmänt,

Jag tänker ganska mycket på hur mina egna föräldrar var nu när jag själv är förälder, och inser hur fantastiska de var... och att man som barn liksom bara tog det för givet. Allt var så självklart för en, och även om jag redan då var tacksam så insåg jag inte vidden av allt det de gjorde.

Hur de skjutsade mig på helgerna när jag var tonåring. I princip varje helg, och hämtade mig på nätterna. Ibland var det långt borta. Kan fundera på om jag själv verkligen kommer klara att vara en så snäll mamma.

Och när jag som barn var med i hur många bokklubbar som helst, boknörd som jag var/är. Nu vet jag ju hur dyrt det är. Riktigt dyrt! Inte tänkte jag på det då. Jag var ju bara så lycklig över mina böcker.

Elller när jag gick med i olika idrottsföreningar och de fick betala medlemsavgifter bara för att se mig hoppa av efter två gånger, eftersom jag var så socialt inkompetent och inte klarade av den press jag kände i grupper. De tvingade mig aldrig att fortsätta eller satte stopp för nästa försök.

Jag vill bli en sådan förälder. En sådan som alltid finns där och stöttar. En sådan som uppmuntrar drömmar och intressen. En sådan som ger förutsättningar men inte ställer krav på att det alltid måste lyckas.

Låter bra?...Hrmm

Publicerad 2011-04-10 19:39:46 i Allmänt,

Min bror skulle vilja ha ett arbete närmare där han bor och som den snälla syster jag är (hehe) så kollar jag då och då arbetsförmedlingens hemsida för att se om det dyker upp något.

Idag kollade jag in en tjänst som "Säljare utan erfarenhet"... Jag tror dock inte jobbet är så bra... något i annonsen fick mig att känna att det inte är toppen att jobba för dem... Det kan ha varit det att de skrev:

Vi söker dig som bara vill ha ett jobb.

Hmm... dig som bara vill ha ett jobb... vilket som helst typ... till och med ett skitjobb som detta....?

Smärtfri kväll

Publicerad 2011-04-10 19:24:30 i Nytt på bebisfronten,

Kvällen har faktiskt varit helt ok, tack och lov!!

Det började med att Hampus vaknade och då blev Nico jätteglad. Han är verkligen fäst vid sin pappa vilket är underbart att se. Så då var det stora leenden och bus.

Han satt med i gåstolen medan jag lagade middag och då var det lite gnäll med då Hampus skulle äta "frukost" så fick Nico sitta med vid köksbordet och fick en egen smörgås som han mumsade i sig och sölade med. Vilken lycka, en smörgås med ost OCH mamma och pappa i samma rum :).

Sedan var han lite småledsen när Hampus gick till jobbet. Ropade efter honom när han gått och gnällde lite. Han kunde dock ligga och leka lite på egen hand innan det var dags för gröten. Han var redan då trött men inte alls redo för att sova så gav honom nappen och så la vi oss i min och Hampus säng. Jag såg på "tv" (datorn) och Nico låg bredvid och var faktiskt tyst och lugn, ålade runt lite men inte så farligt.

När jag tyckte att han verkade tillräckligt trött så la jag honom i sin säng. Tog en timma innan han somnade. Kan ju låta som det inte alls var en bra kväll men det var faktiskt helt ok. Han var inte skrikig och hysterisk utan bara lite små gnällig och orolig så behövde inte gå in så ofta. Visst kämpade han emot på så vis att han varje gång han nästan somnade liksom studsade upp med ett ryck, som en soldat som nästan somnat på sin vakt, men han var samtidigt mysig och på gott humör och det är så mycket lättare att hantera än hans hysteriska brölanden.

Tillslut bestämde han sig bara för att det var dags och viftade bort mig och la sig tillrätta och då somnade han på nån minut. Hoppas bara att han sover bra i natt nu. Skönt att dagen slutade bra dock och man slapp somna helt utmattad och full av ångest.

Han är ju så härlig den lilla killen. Så full av humor, bus och nyfikenhet. <3

Undrar dock hur det kommer bli framöver. Han förstår ju tillsägelser nu. Om han försöker pilla på saker han inte får röra och man säger till på skarpen så stannar han upp, stirrar på en och efter några tysta sekunder så.... skrattar han åt mig och återgår till pillandet. Hmmm...

Gaaaahhhhhaaaaaa

Publicerad 2011-04-10 13:10:22 i Allmänt,

Bara för att jag skrev om det innan så har Nico haft en av sina värsta dagar. Han bara gnäller. Det är inte tyst en sekund och ingenting är bra. Han kan högst vara glad någon minut och sedan sätter brölande igång. Om och om och om igen, och sakta förlorar man förståndet.

Han mår ju antagligen inte bra för han är jättetrött, det ser man på honom... men sova vill han ju inte. Då känns det tydligen bättre att ligga som en mask på golvet och tjuta.

Man känner sig så satans hemsk när man i sitt huvud inte vill något hellre än att bara gallskrika HÅLL KÄFTEN!!!!! Man gör det ju inte.. men oh vad man vill. Det är som tortyr detta. Ett oljud som aldrig upphör som man inte kan fly ifrån.

Kommer han inte ur denna fas snart kommer jag bli tokig, på riktigt. Fan vad skönt det hade varit. Inlåst i en madrasserad cell. Tyst. Helt tyst.

Sanningen

Publicerad 2011-04-10 08:44:30 i Allmänt,

En bild jag återanvänder för att jag tycker om den så mycket <3

Det är så här. En mamma i mammagruppen är orolig då hennes barn har mycket humörsvängningar och verkar grinig och ledsen hela tiden. Hon blir orolig och ledsen då hon känner att det kanske är något fel. Hon tycker att det verkar som om andras barn är så glada och tillfreds.

Jag tycker det är så tråkigt att hon skall behöva må dåligt för hon är en underbar mamma med en jättego unge, och problemet är väl egentligen att vi alla har en tendens att ge en lite förskönad eller förenklad bild av vår tillvaro (även om man klagar och gnäller en hel del också). Man berättar ju hellre om de goa stunderna och de framsteg som sker än om frustrationen och bakslagen. Därför kan man sällan jämföra med det man läser om andras barn.

Nu vet ju inte jag exakt hur de har det hemma hos sig, men för att ge en bild av hur det kan se ut tänkte jag så sanningsenligt som möjligt beskriva hur en dag kan se ut här hemma. Viktigt är ju dock att också tänka på att alla barn är olika. En del barn är glada nästan jämt medan andra har ett himla humör, men oavsett växer de oftast upp till "vanliga" vuxna med ups and downs.

En dag i Nicos liv

Man vaknar oftast på morgonen av ett vrål innefrån hans rum. När man kommer in till honom så är han dock nästan alltid glad och ler stort. Att försöka få honom att somna om när han vill upp är omöjligt dock så det kan man lika gärna ge upp tanken på direkt.

Han är glad när man byter hans blöja men blir nästan alltid arg när man skall ta på honom kläder. Framför allt att trä armarna i tröjärmarna irriterar honom så då slänger han sig hit och dit och tjuter lite.

De första tio minuterna på morgonen kan han ofta ligga och leka själv och vara på glatt humör. Då är han antingen tyst eller småpratar trevligt för sig själv. Efter det börjar han dock bli mer och mer irriterad för det mesta. Han blir arg för att han inte kan åla överallt (som under bordet), att han inte kan nå saker han ser i t.ex. bokhyllan och många gånger vet man inte riktigt vad det är som irriterar honom. Sedan vet jag inte om själva ålandet irriterar honom eller om det är frustration över att han inte kan krypa eller komma fram tillräckligt fort för han låter irriterad nästan konstant när han är på golvet. Det är ett slags brölande stönande ljud som gör en galen. Ljudet eskalerar ju längre han ligger på golvet och slutar alltid med att han får ett utbrott och börjar vråla eller gråta. Om man skulle ignorera honom då så blir han istället hysterisk och bryter ihop så man måste ta upp honom. Ibland fungerar det att lägga honom någon annanstans, ibland får man sätta honom i gåstolen och ibland vill han sitta i mitt knä en stund. Då börjar det liksom om och han kan vara nöjd i fem minuter men sedan växer irritationen igen.

Han kan i ovanliga fall han längre stunder då han är på gott humör, men just nu hör det till ovanligheterna. Om han sitter i gåstolen medan jag grejar i köket så kan han ofta vara glad i någon halvtimma men ibland blir han arg med en gång och då vrålar han tills man tar upp honom. Han är också oftast på glatt humör den första stunden han träffar Hampus på dagen, och ibland om han får sitta mellan oss i soffan och se en film. Men lika ofta som han är glad och nöjd av detta, lika ofta får han istället små utbrott och gnäller. När man har besök är han dock oftast på glatt humör hela tiden om han inte skulle bli mycket trött.

Han vill vara där vi är hela tiden och helst skall jag och Hampus då vara i samma rum. Om man bara lämnar rummet någon sekund så kan han bryta ihop fullständigt så man får inte alltid så mycket gjort. När jag skall greja i källaren så kan jag ju tex ta med honom men eftersom jag behöver gå fram och tillbaka mellan olika rum där nere och han inte kan ta sig över trösklarna så blir han ledsen nästan med en gång och bara sitter och skriker tills jag ger upp.

När det kommer till maten så fungerar det lite olika. Sin gröt äter han oftast bra även om det tar lång tid för han är så okoncentrerad, annan mat vill han ibland äta och ibland går det trögare. Ibland kan han sitta och halvgråta genom hela måltiden utan att man fattar varför. Sin ersättning vill han ibland inte alls ta och det senaste är att han vill dricka den en klunk i taget och vill att man tar ut flaskan ur hans mun mellan varje klunk. Om man inte gör som han vill bryter han ihop och gråter. Om man äter borta eller på kafé så går det bra för det mesta.

Han vill äta ganska ofta men inte så mycket åt gången. Han måste få något att tugga på när vi äter för annars blir han skogstokig. Sedan får jag erkänna att jag kan använda mat nästan som mutor ibland. När jag inte står ut med att höra hans eviga brölande så händer det att jag ger honom en bit frukt eller en majskrok bara för att det skall vara tyst en stund.

Sovandet har fungerat bra i perioder. Eller han har alltid vaknat på nätterna och velat äta, men förr kunde man i princip bara lägga honom i sängen så somnade han. Nu tar det på dagarna runt en timma att få honom att somna och till natten kan det ta upp till fyra timmar. Han är trött men han vägrar bara sova. Han snurrar runt och ålar sig i sängen och tjuter, sedan vill han hålla ens hand eller bli klappad på huvudet, han vill att man sjunger men bland blir han arg om man gör det. Ofta vet han nog inte vad han vill, han är trött men kommer inte till ro. Att få honom att somna tar oftast flera försök och ett satans tålamod. Nu har alltså nattsömnen blivit något bättre men i perioder vaknar han en gång i halvtimman och är ledsen.

Skall man åka någonstans så går det ofta till så att han blir lite ledsen och upprörd när man tar på ytterkläder och han får ett mindre utbrott när han skall spännas fast i bilstolen. Hur han är när man åker bil varierar dock stort. Ibland är jan tyst och lugn hela tiden och ibland brölar han och skrker och försöker ta sig loss från stolen. När man är i affärer är han oftast tyst och lugn, om jag planerat tiden så han varken är hungrig eller trött för om han är det så gnäller och gråter han hela tiden. Han tycker dock inte om att sitta i barnvagnen om den står still så man måste röra på den hela tiden för att han inte skall bli arg. Det händer att jag mutar med majskrok i affären för att han skall hålla sig lugn och inte bröla för mycket.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att när han är pigg och mätt så skulle man kunna hålla honom på gott humör större delen av tiden om man konstant satt med honom, flyttade honom från plats till plats med korta intervaller och hela tiden gav honom något nytt att titta på. Men det orkar och kan man inte hela tiden och då blir han arg. Visst har det hänt att jag och Hampus oroat oss och tänkt att "kan han ha ADHD eller nåt" men jag tror inte det. Jag tror att han är en viljestark liten person som vill mer än han kan och det gör honom oerhört frustrerad, i kombination med att han nu är i en fas då han vill ha mycket trygghet och närhet samtidigt som han vill utforska världen.

Nu låter det som om jag anser att jag har världens jobbigaste barn men så är det inte. Jag älskar honom mest av allt och i hans glada stunder så är han helt underbar och hans leenden gör en alldeles lycklig... men man blir trött, mycket trött, av det eviga gnällandet och oljudet... och man oroar sig över hans ständiga missnöje för man vill ju att han skall vara lycklig.

Kan även berätta att detta inlägg tog över en timme att skriva då jag fick pausa sju gånger för att ta hand om en vrålande liten plutt. Men jag älskar honom, han är fantastiskt <3

 

Nattrapport

Publicerad 2011-04-10 07:11:27 i Allmänt,

Natten var ganska ok för att vara Nico. Han vaknade runt 21.30 och ville äta lite och sedan runt 3.30. Strax innan 7 ville han upp.
Känner mig inte pigg men inte helt utmattad heller. Lite huvudvärk dock. Drömde olika underliga saker i natt. Bland annat att Nico körde omkring i en liten traktor och lämnade konstiga budskap efter sig i sanden.

Han var lugn och glad när han först kom upp. Låg stillsamt och lekte och småpratade för sig själv. Tog dock bara tio minuter innan han blev på sämre humör och nu muttrar och stånkar han mest på golvet och är missnöjd. Som vanligt är källan till hans missnöje främst att han inte kommer in under vardagsrumsbordet samt att katterna håller sig utom räckhåll.

Läggdags

Publicerad 2011-04-09 19:25:36 i Allmänt,

Om man läser mitt senaste inlägg så kan man nästan tro att jag drabbats av en depression eller något. Hela inlägget känns tungt på något sätt. Men det är jag inte, deprimerad alltså, jag var bara seg och lite sådär nere som jag alltid är precis när Hampus skall gå till jobbet.
Jag är en sådan person som inte har något behov av egentid utan helst skulle spendera all min tid med min man. Denna underbara människa. <3

Var trött efter promenaden med. En sak kan ju ju säga och det är att bergsbestigare skall jag då inte bli. Två promenader och min kropp är ett vrak. Ryggen värker, knäna värker, mina skuldror värker, mina axlar värker och min höft känns som den är halvt ur led. Hade jag haft alternativet att ta en promenad helt utan backar imorgon så hade jag gjort det men som det ser ut nu så får det nog bli en dags promenadvila. För om jag vill promenera plant får jag gå på den slingriga vägen utan vägren där bilarna kör som dårar och det törs jag inte. Min plan är därför att morgondagen skall ägnas åt att snygga till i källaren och städa inne. Får hoppas att Nico är på ett tillåtande humör.

Nico tyckte förresten att det var jättekul att umgås med min bror. Han sätt där och flinade och skrattade. Överlag var han på väldigt gott humör där ett tag, tills Hampus gick till jobbet. När det var dags att lägga sig så blev det gnälligt värre. Korvade runt i sängen och tjöt. Tillslut kände jag att nu orkar jag sjutton inte sjunga och hålla på mer - och det var då jag kom på att jag har en CD med vaggvisor. Haha. På med den och han somnade... *tumme upp*
Nu en timme senare är han dock lite gnällig igen så har en känsla av att det kommer vara några timmars spring igen :/ Han vill ju helst att jag sitter där bredvid. Den gulliga versionen är att han vill hålla i min hand och pilla med mina fingrar. Den mindre gulliga att han försöker bända av mina naglar.

Kan också berätta att det satt en stoor äcklig spindel i köket förut. Har massa satans spindlar inne nu. Jag betraktade den ett tag och hörde Hampus röst i huvudet om hur spindlar är bra och snälla. Han, spindeln, såg dock inte ett dugg snäll ut. Han såg ondskefull ut. Som om han smidde elaka planer. Så jag mosade honom.

Avslutningsvis kan jag berätta att det är lite knäckande när man har köpt nya trosor av det gigantiska slaget så man tänkte att ens röv expanderat en del under och efter graviditeten... bara för att inse att den är så enorm att den knappt får plats i de gigantiska trosorna. Jag är ingen milf, det är ju en sak som är säker.

Solsken

Publicerad 2011-04-09 17:03:41 i Allmänt,

Var halvt död imorse och Nico var inte pigg han heller, men ändå skulle han bestämt upp klockan sju. Vid nio somnade han dock om och sov i två timmar.

Han har varit på lite blandat humör idag. Vissa stunder jätteglad och andra bara brölar han. Ålar runt gör han mycket i alla fall. Nu är han lite överallt hela tiden... men man missar inte var han är eftersom han tjuter ganska mycket samtidigt.

Min bror var här och vi gick ut och gick en promenad i solen och Nico somnade i alla fall en liten stund i vagnen. Eftersom det är allt han sovit idag så är han redan trött men kan inte låta honom lägga sig riktig än så nu åker han runt i gåstolen och muttrar.

Hampus har gått till jobbet vilket gjorde Nico förtvivlad. När Hampus går ner för källartrappan skriker Nico hysteriskt och försöker åla efter honom. Lilla plutten.

I övrigt finns inget spännande att säga just nu och min hjärna går verkligen på lågvarv. Bara längtar efter att få lägga mig och sova sedan. Så rolig är jag.

Lilla pyret

Publicerad 2011-04-08 20:58:54 i Allmänt,

En lång promenad är bra för sömnen har jag hört och först trodde jag att den haft riktiga magiska krafter den där promenaden, för strax efter gröten vid 18 så ville lillen sova och somnade nästan med en gång.
Men där ropade jag hej för tidigt, för en timme senare vaknade han och ville upp fast han fortfarande var trött. Han ville sitta hos sin pappa och titta på datorn och pilla, vilket han fick i en timma ungefär då han började gäspa väldigt mycket och jag tyckte det var dags att lägga sig trots allt.

Tog dock ett bra tag att få honom att komma till ro trots att han var så trött. Krävdes mycket ersättning, massa nynnande, hålla handen, klappa pannan och pilla på ryggen innan han slutligen kunde komma till ro... och än känner jag mig inte säker. Trots att det är väldigt tröttsamt att behöva ränna in och ut ur hans rum femtioelva gånger innan han somnar så är det dock ganska mysigt när man kommer in där och han tar tag i min hand och lägger den på sin kind samtidigt som han nöjt viskar Mamma.

En i mammagruppen lade dessutom upp ett citat från Babycenters veckobrev i forumet:
"Det kan vara prövande att ha en så mammig (eller pappig) liten varelse nära sig för jämnan, men denna fas kommer att gå över fortare om du inte försöker tvinga fram oberoende innan ditt barn är redo för det."

Kändes bra att läsa. Ibland är man ju orolig att man klemar bort honom när han får så mycket uppmärksamhet som han får nu, men det känns just som om han utforskar sin trygghetszon just nu, ser om vi verkligen kommer när han ropar... och jag vill att han skall känna den tryggheten. Vill att han skall känna att när sängen känns mörk och läskig så kommer någon i handen, och att man kan åla hur långt bort som helst för när man känner att man hamnat kusligt långt borta så kommer någon och hämtar en tillbaka.

Hoppas han får sova gott nu... min lilla skrutt.

Ord 2

Publicerad 2011-04-08 20:49:34 i Allmänt,

Efter mitt senaste inlägg om ord och uttryck så diskuterade jag detta med min mamma (som för övrigt hoppas att alla nu inte tror att hon är en knäpp människa... kan intyga att det är hon inte... eller jo det är hon, men på ett bra sätt... som jag..hehe). Vi kom då in på uttrycket "skita i det blå skåpet", ett uttryck jag tycker är vansinnigt lustigt.

Var tvungen att googla ordets ursprung och tydligen tror man att det kommer av att man förr ofta hade ett blått finskåp med linne, finporslin och sådant i... och om någon skulle skita i det skåpet så skulle "man verkligen gå över gränsen"... haha.. jag tyckte det var kul formulerat av dem. Skita i skåpet - nu har du gått över gränsen! :)

Det hade dock varit spännande att ta del av historien om när uttrycket myntades för första gången. Den gången det skets, så att säga. Kanske var det ungefär så här det gick till:

Ja låt mig tänka efter. Det var runt jul 1728 och Sven kom över för en liten sup. Men han kan ju inte hantera spriten den karln. Började bete sig och ställa till oreda. Han välte stolar och höjde rösten. Ja det var rent fasligt hur han betedde sig. Men sedan, kan ni tänka er, så öppnar han det blå skåpet och till vår förskräckelse så sätter han sig... och skiter! Ja då sa jag till honom: Nu du Sven, nu har du gått över gränsen."

Motion

Publicerad 2011-04-08 17:58:50 i Allmänt,

Idag strålade solen och jag bestämde mig för att gå en promenad med Nico. Vi bor i närheten av en kulturstid, men vi har aldrig lyckats hitta den tidigare..haha.. men idag fann jag den. Visade sig att vi gått förbi ingången till den massor av gånger utan att se det.

Jag insåg snabbt att jag hade alldeles för mycket kläder på mig så svettades som en gris. Var jättefint att gå där, men ganska många riktigt branta backar. Hade hoppas på att Nico skulle sova också men han sov inte en sekund han. Han mest bara låg där och småpratade för sig själv.Var verkligen jättevackert att gå där. En riktig trollskog, och det är ju som sagt en kulturstig så den kantas av gamla husruiner med informationstavlor bredvid.Blir många fler promenader där tror jag allt, trots att jag nu är mör i hela kroppen. Lite mer är två timmar promenaderade vi.

Planen var också att hampus som jobbat att skulle få sova ostört men det visade sig att katterna väckt honom ändå :/

Ord

Publicerad 2011-04-08 11:09:46 i Allmänt,

Min mamma har under min uppväxt använt ordet pisseruska som nedsättande ord om människor av kvinnligt kön (och oroa er inte, vi är så jämställda så, och har fullt av nedsättande uttryck om män också..hehe), ett uttryck som jag tagit efter. Tycker om uttrycket eftersom det låter lite kul och busigt fast ändå elakt. Inte förrän på senare tid har jag börjat reflektera över vad det egentligen betyder. Är det bara ett annat ord för att kalla någon för fitta? Eller kallar man dem för könshår?

I alla fall hamnar ordet på fyra i topp över uttryck jag tagit efter min mamma. Favoriterna är, utan inbördes ordning:

* Att kalla någon för en pisseruska
* Att säga att man mår som ett utsketet äpple (ursketet?)
* Att säga att man mår som en potta skit
* Att säga att någon/något är ett spökeverk

Spökeverk är nog en absolut favorit ändå. Hur gulligt låter det inte? Spökeverk, sug på ordet :)
Kan också tillägga att jag under min uppväxt trodde "potta skit" var ett ord = "pottaskit" och inte hade en aning om vad det betydde..haha

Full av pizza

Publicerad 2011-04-08 10:28:30 i Allmänt,


Nej bebis är inte full av pizza. Han är full av gröt. Det var jag som kände att jag behovde extra energi och gjorde mig en pizza innan jag insåg att klockan inte var så mycket som jag trodde att den var... well well.

Nico somnade och sov mellan kvart i åtta och strax efter nio. När han sedan vaknade var han riktigt utsövd och har sedan dess varit på gott humör. Han ålar runt som aldrig förr. Ålade ut i hallen och ålade runt nästan hela matsalsbordet. Nu kör han i sin gåstol men är lite förbannad då han vill jaga katterna men inte kan köra dit de springer.

Känner mig fortfarande som en potta skit, som man så vacket brukar säga. Tvivlar starkt på att jag kommer få något vettigt gjort idag. Blir lite småpill men sedan får det vara.
Imorgon skall jag och min bror till Göksäter, det skall bli kul, och så skall vi gå promenad. Både nöje och motion, och förhoppningsvis en något tystare bebis eftersom han har för vana att uppföra sig lite mer civilicerat i andras sällskap.

Dags för byte av blöja meddelar nu lilla sirenen.


Lilla bus

Somna om...

Publicerad 2011-04-08 04:54:33 i Nytt på bebisfronten,

Inte alls bra när Nico vaknar innan 5, vill äta och har kissat utanför. Att ta upp och byta blöja innbär att han piggnar till och nu ligger han i sängen och vill inte alls somna om. Han småpratar för sig själv, ibland stillsamt och ibland argt. Det låter just nu ungefär: Mamma bau pappa bau

Budar

Publicerad 2011-04-07 22:18:37 i Allmänt,

Lägger bud på ramar på Tradera och tänker att jag borde sova, men lillen vaknar nog snart och vill ha mat.
Han har sovit bra hittills dock... bara en liten napptapparincident.


Foto: Monica Hermanson

Den där lilla ungen alltså

Publicerad 2011-04-07 20:20:31 i Allmänt,

Ibland undrar jag om någon sprinklat amfetamin i Nicos säng för så fort man lägger honom i den får han en enorm energikick. Han kan ha suttit halvsovande och gnuggat sig i ögonen i soffan tre sekunder innan men så fort hans huvud träffar kudden blir han superpigg och glatt högljudd.... för att fem minuter senare bli förbannad.

På förmiddagen, efter hans första tupplur, så var han faktiskt på riktigt bra humör länge. Kanske för att han satt med i köket när jag grejade och jag sedan spenderade en hel del tid med hono på golvet och han fick sitta i mitt knä i soffan. Han är oftast glad så länge man inte kräver att han skall roa sig själv.

Redan vid 14 började han dock bli trött och gnugga sina ögon och ganska snart sågrät han och kastade sig bakåt i famnen, som han gör när han är trött, men sova skulle han då inte. I nästan två timar höll kampen på och tillslut grät han för fulla muggar oavsett om han låg i sängen eller jag tog upp honom. Jag märkte att han var hungrig men han vägrade äta. Fick han flaskan så sög han munnen full av ersättning som han sedan bara spottade ut och hostade och höll på. Jag hämtade till och med ny ersättning ur en ny förpackning i tron att den kanske var dålig, men icke. Tillslut bytte jag till och med flaska... och då gick det. Då drack han en hel del och somnade sedan tvärt, och sov i en och en halv timme.

Han har varit på hyffsat humör under eftermiddagen och kvällen också, men vill inte vara på golvet några längre stunder utan sitter helst med oss i soffan eller i gåstolen.
Dock gäller samma sak nu när han skall sova. Han började gnugga sig i ögonen för två timmar sedan men än sover han inte. In och ut ur hans rum går man, matar, sjunger och så vidare. Tills man kommer till den sista fasen då han är så trött att han inte orkar öppna ögonen men ändå vrider hit och dit och gråter. Då får jag stryka honom över pannan tills han lugnar sig och då, äntligen, somnar han.

Min plutt... han har en orolig själ.

Nu skall Hampus strax gå till jobbet och jag skall lägga mig i sängen och läsa och äta kärlekmums.

Köpa mera

Publicerad 2011-04-07 11:46:01 i Stuff,

Ingen kan väl ha missat min besatthet av Lindex barnkläder... Nu såg kan på deras hemsida nya grejer som kommer in som jag vill ha. Bland annat den här:

och den här:

Kanske borde jag dock lägga lite pengar på kläder till mig själv också. Så Nico slipper ha en mamma som ser ut som en fet lodis hela tiden... för det gör jag för det mesta numera. Usch. Jag är ett vrak. Borde verkligen, verkligen börja träna. Funderar på att ta Nico i vagnen och småspringa en tur sedan... så om jag inte skrivit något inlägg ikväll så har jag kollapsat någonstans ute i skogen.

De nya sedlarna

Publicerad 2011-04-07 11:18:30 i Åsikter,

Vad jag tycker om valet av personer på de nya sedlarna.

20 kronor - Astrid Lindgren

Att hon skulle vara på en sedel känns ju självklart, men vilken kanske man kan diskutera mer. Hampus tyckte det var lite futtigt att hon skulle få sitta på den med lägst valör, medan jag tyckte att det ändå är den som folk använder sig av mest. Så frågan är ju om högst valör är det finaste eller om mest använda sedel är det bästa..? Kanske har de försökt med lite "don efter person" och satt den mest välkända och populära bland hela befolkningen på den sedel "svenssons" ser mest av... Lite nedlåtande i så fall kanske så det hoppas vi inte på..haha

50 kronor - Evert Taube
Hmmm.. ja han är ju lite av en nationalskald så visst förtjänar han respekt, men vette sjutton om jag inte anser att det finns de som mer gjort sig förtjänta av en sedel. Men han är inget dåligt val... bara ett jag säger just lite fundersamt hmmm till.

100 kronor - Greta Garbo
Jo men det tycker jag att hon förtjänar. Dock hade jag kanske bytt plats på Astrid och Greta, utan att egentligen kunna motivera varför. Känns som om Astrid är mer hundralapp på något sätt. Men Greta var ju å andra sidan lite mer flärd så hon kanske skall ha en högre valör... även om en hundralapp inte är direkt jetset det heller.

200 kronor - Ingemar Bergman
Nu skulle ju Herr Bergman själv inte velat sitta på en sedel... så även om jag definitivt anser att han är väl värd att hyllas på en sedel så kan man ju fråga sig om man bör göra saker som personen hade betackat sig för om han vore i livet. Men nu har han ju inget att säga till om så då anser jag att han är ett bra val.

500 kronor - Birgit Nilsson
Finns väl inte så mycket jag kan säga om Birgit, men hon var ju stor inom sitt område så att säga. Kan väl känna att någon som Linné nästan förtjänade att få vara kvar på en sedel istället... en det vore väl kanske taskigt mot Fröken Nilsson (Fru?).

1000 kronor - Dag Hammarskjöld
Jag har läst många som tycker detta val är tveksamt men jag tycker tvärtom. Detta är ju en person Sverige skall vara stolt över. Vilken karriär, vilka prestationer och ett Nobels fredspris som grädden på moset. Tycker dock det är synd att han hamnar på en sedel som ingen vanlig människa kommer i kontakt med. Tycker han borde fått sitta på 200- eller 500kronorssedeln. Men ett bra val i alla fall. Han förtjänar cred. Och om det skulle vara så att högst valör är mest cred så fick han ju vara på toppen i alla fall.Morgon igen då

Publicerad 2011-04-07 10:06:16 i Allmänt,

Förr när man gick upp trött och risig på morgonen så kändes det i alla fall lättare av att man alltid möttes av ett solskensleende inne hos Nico som var på ett strålande humör hela morgonen. Nu är morgonen en av hans mest griniga stunder. Är oftast bättre efter hans morgonlur vilket får mig att ana att han på grund av att han sover dåligt på nätterna fortfarande är trött när han vill upp på morgonen. Join the club baby, säger jag då.

Idag måste jag ta tag i saker. Viktiga saker. Papper och skit. Kan inte bara vänta på att han skall lugna sig för det lär aldrig ske. Nu är dessutom sötebrödsdagarna över för i natt börjar Hampus jobba så jag har Nicoansvaret dygnet runt.

Just nu vet jag inte om min medicin fungerar så bra heller. Nu har jag ju fått sova varje natt men känner mig ändå trött hela dagarna. Vill vara pigg och få saker gjort.

Oj vilket kul blogg inlägg detta blev. Sorry, för seg för att prestera något mer.

Natti natt

Publicerad 2011-04-06 20:43:18 i Allmänt,

Nico hade några glada timmar i slutet av kvällen. Mest för att både jag och Hampus var på samma ställe och att vi lekte mycket aktivt med honom. Då är han nöjd. Om man har honom i knät, sitter med honom på golvet, sjunger för honom och leker flygplan. Men är inte en bra idé när han nyss ätit... fick Hampus erfara :)

Somna tog dock lång tid trots att han var så trött, så trött. Han har blivit väldigt orolig och vill inte att man lämnar rummet. Efter att ha kämpat mer än en timme så somnade han slutligen efter att ha fått lite ersättning och jag satt och sjöng bredvid sängen. Lilla plutten.

Mina underbara älsklingar. Och Nico är så nöjd när han får sitta med sin pappa. När Nico lär sig gå tror jag Hampus kommer ha en liten skugga efter sig jämt :)

Säg ost

Publicerad 2011-04-06 15:56:00 i Nytt på bebisfronten,

Här är som vanligt. Nico har sina glada, goa stunder men ännu fler gnälliga och högljudda sådana. Att få honom att somna tar nu nästan en timme ibland... och vi som hade vant oss vid att lägga honom i sängen och så var det klart (oftast).

Vi kom oss iväg till affären dock. Nico hade sin nya fina Bamse-jacka på sig. Tydligen var han så söt att en främmande dam kände sig manad att bara gå fram och peta på hans kinder och hålla på. Nico såg panikslagen ut och jag var tre sekunder från att peta henne i ansiktet tillbaka. Kul att folk tycker att han är söt en de kan hålla sina tassar för sig själva.

Så här söt var han:


På bilden är han fortfarande lite i chock efter petningsincidenten. Tänkte dock att det var bäst att visa en bild på hur gullig han egentligen är innan jag visar nästa bild.Detta var den enda min han ville göra när jag skulle ta kort på honom utanför affären... :)

Han kände vibbarna

Publicerad 2011-04-06 10:27:16 i Allmänt,

Jag vet inte om min son kände av i luften att hans mamma var på väg att upplösas i atomer för nu har har han varit lite lugnare en liten stund *ta i trä*. Man hör hans ilskna små vrål ibland men sedan går det långa stunder emellan då han relativt tyst leker för sig själv eller gör stillsamma små trevliga ljud. Hans nya grej är att ligga och rabbla saker som abbla abbla abbla abbla eller webble webble webble.

Katten hjälpte mig förresten lite. Nico låg på golvet innan och började stämma upp i en vrålharang som fick mig att tänka att nu brister ett blodkärl i min hjärna snart... Då rusar Tesslan dit och slickar honom i ansiktet och rullar sig framför honom så han blir skitglad istället. Tack Tesslan! Inte bara jag som är trött på hans oljud tydligen.

Trött på mig själv

Publicerad 2011-04-06 08:34:33 i Allmänt,

Just nu är det ingen kul period här hemma. Tröttheten tar musten ur en och man förvandlas till en person man inte vill vara. Hampus är lika trött han och det gör ju att man inte heller får speciellt mycket mysig tid tillsammans, plus att man lätt missförstår varandra och känner irritation. Känns inte alls kul.

Och det mesta av tröttheten beror på en liten plutt som nu varit inne i en gnällperiod aningens för länge. Nästan hela dagarna lyssnar man på detta oupphörliga gnällande och vrålande. Förutom det vanliga gnället som är att förvänta, när han vill sova, är hungrig eller behöver bytas på... så gnäller han konstant för allt annat också. En leksak som är för långt bort, om han ålat iväg men inte orkar åla tillbaka och så vidare... och så vidare... om inget annat finns att gnälla på så lägger han sig och skriker vid soffbordet av ilska för att detta är för lågt för att krypa in under.

Han har glada nöjda stunder med... dessa brukar vara från det att han vaknar och en halvtimme framåt.... och om man får besök. Förutom det är de sällsynta eller varar högst tio minuter.

Igår trodde jag att jag skulle bli tokig för då riktigt skrek och grät han av... någon anledning... i tre timmar.

Frustrationen växer dessutom av att man inte får gjort något alls, fast man har massor att göra. Fattar inte hur alla andra fixar detta och ändå lyckas prestera.

Man vet ju att dessa faser går över, men denna har varat så länge så det känns som en evighet.
Och jag vill ju att min lilla unge skall vara glad, men hur kan man fixa det när man större delen av tiden inte har en aning om vad det är som gör honom så upprörd. Som nu.. när han ligger och slår på en leksak samtidigt som han skriker och nästan gråter... Något med leksaken gör honom uppenbarligen förbannad...?

Känner mig dessutom sjuk men värk i hela kroppen och ont i halsen, typ helt groggy, men måste ta mig till en affär med NAN idag för den är nästan slut.... Fan

Hemma igen

Publicerad 2011-04-05 15:33:39 i Nytt på bebisfronten,


Nico igår kväll

Vi kom oss iväg till Stenungsund där jag handlade på Lindex. Mötte även min mormor och morfar samt min moster på torget.
Det blev en skjorta till mig själv, två kortärmade bodys till Nico och Bamse-jackan jag suktat efter till Nico :)

Efter vi handlat tog vi oss en fika. Jag åt en bakad potatis och till den fick man (förutom den vanliga röran och allt annat) en liten bit vattenmelon. Det tyckte Nico var mumsigt :)
Sedan åkte vi till mamma och pappa där meningen var att jag skulle hälsa på, men då Nico hade somnat i bilen och jag inte ville väcka honom så blev det bara att jag pratade med dem en stund på deras parkering innan jag åkte hem.

Sedan vi kom hem har Nico inte varit sådär superkul att ha att göra med. Han tränar på att krypa vilket skapar en enorm frustration så han ligger mest på golvet och vrålar. Trött är han också men han vill inte sova, som vanligt.
Jag mår mindre bra och vill bara sova... skulle kunna somna rakt av just nu.... men nej... att vara sjuk är inte alls lika avslappnat nu när man har barn.


Tada! En Nico på alla fyra...

Lång kamp men jag vann

Publicerad 2011-04-05 09:19:57 i Nytt på bebisfronten,

Eftersom vi skall åka till torget sedan så ville jag att Nico skulle sova en stund nu på morgonen så han inte blir helt utmattad och grinig när vi är iväg. Han fick därför sin frukostgröt redan kl 8. Han var väldigt trött och gnällde och gnuggade sina ögon men så fort man la honom i sängen så blev han tvärpigg och vägrade somna. En evighetskamp utspelade sig som slutade med att jag fick sitta och klappa hans panna och viskande sjunga Vem kan segla förutan vind om och om igen en lång stund. Men han somnade tillslut.

Är lustigt det där med Nico när han sover. Har han väl somnat man borra, såga, brandlarmet kan gå... osv... men han vaknar inte. Men man kan icke, ICKE, försiktigt glänta på hans dörr och kika in... då slänger han sig runt i sängen och bara stirrar på en... som om han legat där tyst och vaken hela tiden och bara väntat. Skitskumt.


Foto: Monica Hermanson

Använd er fantasi

Publicerad 2011-04-05 09:13:57 i Allmänt,

När jag har hållt på att göra ordning i källaren så har alla saker stuvats undan och det har varit lite trångt i vissa utrymmen. Av denna anledning så ställde jag en dag den ena kattlådan uppepå den andre... och glömde sedan av att ta ner den igen. Nu har jag upptäckt att katterna faktiskt använder båda lådorna i alla fall..haha.. de har en tvåvåningstoalett :)
Tänkte ta en bild, men kändes ofräscht med bild på kattbajs i bloggen så ni får föreställa er det hela själva.

Snörvel

Publicerad 2011-04-05 07:40:16 i Allmänt,

Hampus är typ frisk nu, Nico är på bättringsvägen och sov tydligen ganska bra i natt... men nu är det min tur att bli sjuk. Snörvlig, trött och ont i hela kroppen. Finns då så himla mycket jag vill få gjort idag.
Först behöver jag dock komma ut ur huset lite så skall ta med Nico en snabbis till Stenungsund och köpa lite bodys till honom och kolla lite på rean.

Just nu susar Nico runt i sin gåstol och utforskar hur det funkar med de där sakerna man inte får göra. Han åker fram till Hampus dator och tar tag i sladden. Jag tittar strängt på honom och säger: Nej, släpp den. Han tittar undrande tillbaka och släpper den. Nån minut senare sträcker han försiktigt fram handen mot sladden samtidigt som han tittar på mig. Neej, säger jag bestämt och han släpper.

Det värmer

Publicerad 2011-04-04 14:16:49 i Allmänt,

Det är så underbart nu när Nico börjar komma upp i den åldern att han tydligt ger uttryck för tillgivenhet och kärlek. Han vill pussas, kramas och gosa. Han sträcker sina små knubbiga armar mot en. Det känns som en ynnest.

Till och med en sliten mamma med skitigt hår får en kram.

Lugnt och skönt

Publicerad 2011-04-04 13:16:15 i Nytt på bebisfronten,

Nu har vi haft en riktigt skön stund här hemma. Först på morgonen var Nico lite gnällig tills han fick race runt i gåstolen som jag nämnde innan. Men runt 10.30 somnade han och sov jättegott tills 12. Tror att han verkligen behövde få sovit för efter det har han varit på ett strålande humör.


han fick lunch när han vaknade. Ellas kitchen kycklinggryta var ingen favorit dock, och jag håller med honom. Tror de hade något curryliknande i och jag avskyr curry. Eftersom jag har som regel att han inte måste äta saker som jag själv tycker smakar skit så bytte jag till nudlar/grönsaker/skinka som är has favorit och då åt han.

Jobbigt nog krånglar magen igen nu trots Laktulos och katrinplommon så nu har han flera gånger krystat så tårarna rinner utan att något kommer ut. Lilla plutten att ha ont i magen plus förkylning. Hoppas verkligen han mår bättre snart.


Glad nyvaken kille väntar på lunch

Nu har han i nästan en timme ålat runt på golvet och roat sig själv alldeles tyst, för ovanlighetens skull.

På internet kan man bete sig hur som helst

Publicerad 2011-04-04 12:55:32 i Allmänt,

Jag har tidigare tagit upp att jag stör mig på hur människor anser att man kan bete sig hur som helst på nätet, och skriva vad som helst. I skydd bakom en dator fördömer man friskt och tvekar inte att hoppa på andra och ibland även skriva riktigt elaka kommentarer. Om man har en blogg är tydligen den utbredda uppfattningen att man då får tåla vilka påhopp som helst. Skälet tycks vara att man då "valt att offentligt dela med sig". Gäller samma sak i verkligheten? Om någon har på sig kläder offentligt som jag inte gillar har jag då rätt att gå fram till den personen och säga "Hur fan kan du ha på dig det där?"... och så skall det anses vara ok eftersom personen faktiskt sjäv valt att ha dessa kläder på sig till allmän beskådan?

Personer som kritiserar på detta sätt anser också att de har rätt till detta eftersom de har rätt att tycka vad de vill och uttrycka sin åsikt. Jag kan känna att man visst har rätt att tycka vad man vill, men att man kanske bör tänka till kring hur man uttrycker denna, om man har all information och om det är något man måste göra i alla lägen.
Lustigt nog så tål sällan dessa människor att man säger emot dem heller. De har rätt till sin åsikt, men denna åsikt skall stå oemotsagd. Andra människor har tydligen inte rätt till sin åsikt.
Om man säger emot blir de arga och då går de gärna till personanrepp. Kanske eftersom denna typen av människor ofta väljer att tolka det man skriver som väldigt elakt oavsett hur man försöker formulera sig på ett civilicerat sätt. Kanske utgår de från att alla andra är lika benägna till att vilja såra andra som de själva är?

Och om man skulle... oh så hemskt... välja att faktiskt kommentera det de skrivit genom att kommentera på deras blogg då blir det ramaskri, för det där med att man får tåla kritik om man har en blogg gäller tydligen inte deras egen. Dubbelmoral på hög nivå.

Människor utgår alldeles för sällan ifrån hur de själva skulle reagera om det var de som fick kommentaren de just skrev till någon annan, och de tycks ständigt glömma att bakom det där blogginlägget de läste så finns en riktig person, en människa med känslor.

Måndag

Publicerad 2011-04-04 09:42:06 i Nytt på bebisfronten,

Natten har tydligen varit lite bättre än den innan, berättade Hampus. Själv sov jag som en stock mellan 22 och 08.30. Helt underbart. Hampus satt uppe och spelade dataspel hela natten och hade hand om plutten som hade vaknat lite ledsen några gånger men inte alls så hysteriskt som natten innan.

Innan jag somnade skrämde han dock slag på mig. Han hade legat och sovit i kanske tre timmar och jag blev som vanligt lite orolig och kunde inte somna. Hampus sa då att "öppna bara dörren så hör du hur han snorar". Jag smyger dit och öppnar dörren och det är knäpptyst. Känner paniken stiga så går fram till hans säng där han ligger helt blek, utan napp och med öppen mun. Ser inte en rörelse först så hjärtat stannar typ i bröstet på mig. Sedan ser jag stillsamma små andetag. Han hade tydligen lärt sig andas med munnen nu.


Bild på fundersam liten plutt som mamma tog igår.

Vid 08.30 väckte Hampus mig genom att lägga en bebis på min mage som genast kastade sig på mig och gav mig en stor blöt puss, med öppen mun, på kinden. Han har sedan dess varit på varierande humör. Han ålar längre och längre för varje dag, och ställer sig mer och mer på alla fyra och försöker krypa, men efter ett tag blir han alltid ledsen och vill inte åla sig tillbaka utan bli hämtad. Antar att det är en trygghetsgrej, att veta att även om man ger sig av så kan man få sin mamma att komma när det behövs.

Nu kör han runt i sin gåstol men blir arg när han "fastnar" så har fått flytta alla mattor så att han skall ha lite mer yta att susa runt på. Det han egentligen är ute efter är att jaga katterna. Just nu kör han in i grinden om och om igen dock, så tur att den finns och är hållbar. Det är roligt att se hur han utforskar större och större ytor i huset.


Bild som mamma tog i fredags då Nico ingående beundrade sin egen spegelbild - och avslutade med att ge sig själv en puss :)

Den lilla simulanten?

Publicerad 2011-04-03 22:00:56 i Allmänt,

Idag skulle vi ju egentligen åkt på bio och vi skulle dessutom ha grattat min mamma på sin födelsedag i efterskott. Men eftersom Nico mådde så dåligt ville vi inte dra ut honom så mina föräldrar kom hit en stund istället. Medan de var här var dock Nico på strålande humör och superpigg, så han verkade knappt sjuk alls. Var nästan pinsamt. Som om vi hittat på att han var sjuk. Började nästan fundera på om man kan simulera en förkylning... hehe.. nej jag skämtar ju såklart. Jag är inte en galning som tror att min bebis fejkar en förkylning, men lite dum kände man sig.

Knappt hade de lämnat huset förrän han mådde sämre igen dessutom. Han var riktigt ledsen och gnällig på kvällen. Nu har han dock sovit bra några timmar. Hoppas verkligen han mår bättre snart för tycker så synd om honom.

Fick målat klart det sista idag dock så imorgon kan vi börja möblera i källaren.

Filmklipp

Publicerad 2011-04-03 13:58:10 i Allmänt,

Då min blogg fortfarande vägrar infoga filmklipp så får ni trycka här för att se en glad Nico skratta åt katten (som man inte ser speciellt mycket i bild).

Vad göra?

Publicerad 2011-04-03 10:01:30 i Allmänt,

Nico har varit vaken sedan 7 i morse. Han är trött, ledsen och grinig men vägrar sova. Bara tvärvägrar.

Ett stort problem är att i hans sovrutin ingick att jag drog upp hans speldosa som ser ut som en kanin (en present från hans mormor) när jag la honom i sängen. Det brukade fungera som en markering att han skulle sova plus att han tycker om att gosa med den.
Nu har speldosekaninen gått sönder. Det kommer ingen musik mer. Detta gör Nico upprörd och han kan inte alls komma till ro. Han har en speldosa till men den har han haft när han har lekt innan så när man sätter på den blir han helt uppspelt istället.

Nu har jag lagt honom i sängen igen och förbereder mig på en riktig kamp för nu måste han sova. Han kommer vara ett riktigt vrak sen om han inte får lite sömn.

Kul väder

Publicerad 2011-04-03 07:31:22 i Allmänt,

Ösregnar verkligen här.
Hampus, min hjälte, hade Nico i natt. Dock sov jag ändå inte så bra för Nico var superledsen ganska många gånger på natten. Vaknade snorig och blev ledsen och rädd och bara grät och grät... lille plutten. Tur att Hampus är en sån go pappa som alltid kan göra honom glad och lugn igen.
När jag kom upp i morse såg jag att han även passat på att städa lite i natt. Vilken man jag har :)

Nu är Nico på ganska ok humör. Ålar runt och pysslar med sina leksaker. Nu dröjer det nog inte så länge innan han kryper för det är väldigt mycket ställa sig på alla fyra. Han står dock bara och känner efter en stund innan han lägger sig ner på mage igen och ålar.Nu är det strumpbyxor för hela slanten här hemma. Är ju så himla praktiskt när han skall ligga och åla på golvet. Fattar inte att jag inte skaffat det innan.

Blir ingen restaurang och bio idag. Lite trist eftersom det skulle vara vårt tvåårsdagsfirande i efterskott, men vill inte lämna bort Nico nu när han är sjuk och blir ledsen ofta. Får bli en annan gång istället.
Skall försöka måla klart listerna i källaren idag så är målandet klart (nästan) och vi kan möblera så Hampus slipper ha studion full av alla mina saker.

Vi var faktiskt väldigt effektiva igår trots att Nico behövde så mycket ompysslande. Först hade Hampus Nico medan jag var och handlade och sedan hade han honom medan jag målade i källaren. Sedan hade jag honom medan Hampus byggde en ställning till sin nya dator (som en sådan där frukostbricka så han kan ha datorn på magen när han ligger i sängen hehe). Sedan hjälptes vi åt tills jag skulle sova.

Kommande planer är:
- måla klart listerna i källaren
- möblera och plocka upp i källaren
- städa övervåning
- tvätta kläder
- organisera om i köket så vi får ett skafferiskåp till

Stort misstag

Publicerad 2011-04-02 18:42:09 i Allmänt,

Jag tänkte jag skulle ha en bild till detta inlägg, men jag har inte tagit några bilder efter den jag tog i morse så jag gick in på google. Jag bildgooglade ordet snor. Om ni känner mig väl och vet att jag lider av snorfobi som gör att jag kräks varje gång jag är förkyld och börjar hulka bara jag tänker på snorkråkor så kanske ni fattar vilket idiotisk idé det var... Det blir ingen bild... Fy farao vad äckliga bilder.

Nico har fortfarande ingen feber men han är rejält snorig. Nässprayen var slut i affären så ingen sådan har vi heller, men vi har höjt upp huvudänden på sängen så får vi se hur det går. Just nu är han trött men vill inte sova... och när han somnar så vaknar han ledsen efter en stund då han snorat ner hela ansiktet... Stackars liten. Han har dock sovit ganska mycket idag, och har fått i sig mat.. även om han nu på kvällen inte ville äta sin gröt utan fick äta mellismat istället.

Liten sjukling

Publicerad 2011-04-02 10:54:42 i Nytt på bebisfronten,

Nico är officiellt riktigt förkyld för första gången. Det rinner en mindre flod med snor ur hans näsa, som han charmigt kletar ut i halva ansiktet, och han hostar en hel del. Dock är han för tillfället inte täppt och han verkar inte ha någon feber.
Han är faktiskt ganska glad och nöjd, nästan mer än vanligt, men stundvis vill han sitta i mitt knä och bara mysa. Dessutom sov han lite längre än vanligt när han tog sin morgonlur så hans frukostgröt blev en timma försenad. Tänkte det var bäst att låta honom sova när han kan... han behöver ju säkert lite extra sömn nu  när han är sjuk också.
Skall passa på att köpa nässpray för barn sedan när jag är i affären också. Kan vara bra att ha i natt om det skulle bli värre.


Stillsam plutt i mammas knä där han fokuserat betraktar skärmsläckaren på datorn

Morgonpigg

Publicerad 2011-04-02 07:25:00 i Allmänt,

Inte jag då, utan pyret. Fast jag är inte så trött jag heller eftersom Hampus hade  hela natten. Vet därför inte hur Nicos natt var förutom början av natten då han vaknade och var väldigt ledsen några gånger då han var lite täppt i näsan. Så han verkar ha smittats av Hampus förkylning (jag är lite snuvig jag med) men vi kan hoppas på att det inte blir mycket värre. Just nu verkar han pigg och glad i alla fall. Envisades med att vakna och vilja upp kl 6, och somna om är tydligen inte aktuellt. Däremot var det otroligt lustigt att kräkas och göra pruttljud samtidigt - när jag bar honom... ni kan ju föreställa er resultatet.


Nico igår kväll när han intresserat betraktar sin pappas nya dator

Nu ligger han och leker på sin nya lekmatta som han fick av sina morföräldrar. Toppenbra är den! Skall dock ta och köpa en till när jag får chansen, eller kanske till och med två till, så att den blir lite större. Tänker att en sådan matta är bra att ha även i framtiden om han t.ex. vill ligga och måla eller leka på golvet.
Han är på glatt humör just nu, men på ett högljutt glatt humör.Idag är min plan:
1. Förpacka och skicka paket.
2. Hämta paket.
3. Måla grind och måla i källaren
4. Greja med papper...

Det finns ingen sötare

Publicerad 2011-04-01 23:37:07 i Kärleken,

Det finns ingen underbarare unge än detta <3 Varje dag gör han nya saker som bara värmer ens hjärta tills det smälter till ett hav av kärlek i mitt inre. En ofattbar kärlek som fyller varje cell i min kropp.

Som igår då han sprang mot mig med armarna utsträcka i sin lilla gåstol när jag ropade på honom. Eller när han fnissade helt hysteriskt åt filmen om Narnia. När han var ledsen nyss och jag satte mig brevid hans säng, han tog min hand och sa mama.

 

Varje gång han ler sitt underbara busiga leende och det glittrar i hans ögon.

 

How beautiful life is when you´re in the world

Vår dag

Publicerad 2011-04-01 18:41:58 i Allmänt,

Var som sagt på besök hos mamma och pappa vilket var trevligt. Nico ville dock inte alls sova där utan var i slutet ganska trött och lite kinkig. Trodde han skulle somna när vi kom hem men icke. Han har varit på strålande humör dock. Pratar och bubblar och skrattar.Hans pappa har fått sin nya dator, som jag åkte långt för att hämta, så han är också på strålande humör. Själv är jag glad att alla är glada men känner mig ganska slut och ser fram emot att ta det lugnt i sängen om en stund... bara plutten vill sova.


Jag fick en torkduk också :)

Inte bra!

Publicerad 2011-04-01 18:39:22 i Allmänt,

Hampus kunde inte hitta Nicos vanliga napp så han tog en ur vår nappgömma med oanvända nappar. Som tur var så kollade han innan. Denna ESKA-napp lär förbli oanvänd.

Urkig morgon

Publicerad 2011-04-01 10:47:18 i Allmänt,Nico sov inte bra i natt. Vaknade massor av gånger. Dessutom ville han gå upp vid 7 trots att han inte somnat förrän 20.30 kvällen innan. Jag var så trött att jag grät, men Nico var superglad.
Han låg mellan mig och Hampus i sängen och sparkade med sina små ben och viftade med sina små armar allt vad han kunde, så han studsade i sängen, samtidigt som han tjöt lyckligt.
Efter en stund tröttnade han dock på att ligga där och tjöt tills jag gick upp med honom och han fick leka på golvet i vardagsrummet.

Efter frukosten klockan 9 var han supertrött men tog ändå en halvtimma för honom att komma till ro och somna. Nu väntar jag på att han skall vakna och sedan skall vi åka och hälsa på mina föräldrar.

En positiv sak är att Nico verkar mycket mycket gladare på dagarna nu, men han kräver fortfarande mycket uppmärksamhet, vaknar på nätterna och vill inte gärna sova.
Han är också väldigt verbal och känns som det inte dröjer länge förrän han säger riktiga ord. Han imiterar gärna vårt tonläge och härmas så att det låter som han försöker prata. Om vi säger godnatt till exempel så kan han säga gaga i samma tonfall som vi använde.


Viftar så snabbt med sin lilla skallra att den bara ser ut som sudd på bilden :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela