Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Att göra illa sitt barn

Publicerad 2011-04-13 20:03:20 i Allmänt,

Det finns nog inget värre, eller mer ångestframkallande, än när man råkar göra illa sitt barn. Det är en enorm smärta i ens hjärta. Tyvärr så kommer nog de allra flesta råka ut för det... Jag har råkat skada min lilla plutt två gånger de senaste dagarna... som tur var inte allvarligt. Den första gången fick han inga fysiska skador utan var mest bara chockad och andra gången kom han undan med ett litet rött märke i nacken.

Första gången var för några dagar sedan då han för första gången skulle få testa riktig åttamånadersmat, nämligen köttbullar med stuvade grönsaker. Värmer maten i micron som vanligt, rör runt i maten efteråt som vanligt och känner efter så att maten inte är varm - som vanligt. Vad jag dock inte tänkte på var att medan gränsakerna och såsen hade bra temperatur så var köttbullarna jättevarma :(.
Ger plutten en bit köttbulle men inser med en gång att detta är inget bra. Han stänger inte munnen utan börjar hoppa upp och ner och ropa: Ah ah ah. Snabbt som attan in med fingret i munnen och fiska ut köttbullen och istället ge honom massa kallt vatten att dricka. Min lilla plutte <3 En sån klantig mamma!

Andra gången var idag då jag var hos min mormor och morfar, Skulle ge Nico mat och tar på haklappen. Direkt efteråt börjar underläppen puta och stooora tårar börja rinna. Sedan börjar han mycket tyst och stillsamt snyfta. Jag fattar först inte vad det är, men sedan ser jag att spännet på haklappen nypt fast en bit av hans hud :(. Fick snabbt lossa haklappen och krama min älskling som snabbt kom över det hela. Så tapper... bara satt där tyst fast han hade så ont. Dum, dum mamma!

Han har i alla fall fått många, många pussar och kramar som kompensation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela