Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det där underbara barnet

Publicerad 2012-05-31 16:43:44 i Allmänt,

Med tanke på hur sällan jag har bra bilder att lägga ut i bloggen och med tanke på hur kass kamera jag har så borde jag kanske spara en del på bilderna när jag får ett lass av mamma och pappa. Portionera ut dem efter hand så att säga... men det går inte. För de är alltid så fina att jg inte kan välja och så lägger jag ut en jättedrös med en gång. Idag är en sådan dag, men jag skall i alla fall försöka portionera ut dem i inlägget, några i taget. Kan också påpeka att medan jag gör dett sitter Nico på golvet i sitt rum och spelar synth och sjunger högljutt.
Vi börjar med en bild tagen på min födelsedag. Han var helt euforisk, för att använda ett ord som är populärt nu för tiden, över att så många var på besök. Under tiden jag skrev detta slutade Nico sjunga och kom in och dansade runt i sängen, farligt nära kanten.
Här ovan följde några bilder tagna hemma hos mamma och pappa för några dagar sedan. Nico sitter i trädgården och betraktar mamma och pappas lill fontän, som han tycker är helt fantastisk och på bild två ser man också hur han ger den en applåd.
Idag var vi för övrigt på BVC och vägde och mätte Nico. Han var inte helt nöjd över detta utan ville hellre leka i väntrummet. Resultat blev i alla fall 88,5 cm och 14 kg.
Efteråt åkte vi till mamma och pappa där han ännu en gång beundrade fontänen, och applåderade.
Sedan fick han en trehjuling, som han först tyckte var skitläskig men sedan älskade. Dock kan han inte cykla själv utan kräver att man kör runt honom på. Han gick även en promenad med mormor och morfar då han plockade en bukett blommor som han sedan tog med sig hem och satte i en mugg, mycket stolt.
Nu kom Hampus hem och informerade att medan jag skrivit detta har Nico gått in i sitt rum och städat. Vems gener är det? Inte mina i alla fall :)
Dags att laga middag och sedan plugga lite. Men visst är han sötast av de söta?!

Han kan

Publicerad 2012-05-30 19:05:21 i Allmänt,

Idag efter jobbet när jag hämtade Nico på dagis så var han superglad. När vi kom hem ville han dock strosa ute och inte gå in så vi promenerade först runt i trädgården och tittade på blommor och buskar, och sedan gick vi en sväng upp längs vägen. Nico ville hålla hand och visa mig fina stenar och andra fynd han hittade så det var riktigt mysigt.
**
När Hampus kom och och vi skulle äta middag ville vi sitta i vardagsrummet så vi hämtade en av Nicos små barnstolar och så fick han sitta med oss vid soffbordet. Han satt med kniv och gaffel (för barn) och såg så stolt ut. Var dock lite svårt med besticken så efter en stund reste han sig och knatade in i sitt rum och hämtade en sked från sin leksaksservis. Sedan gick han till en kista vi har  i vårt vardagsrum och la ner skeden så fint, hämtade sin mugg och ställde bredvid samt sin tallrik. Slutligen drog han dit sin stol och satt där mäkta nöjd med att ha skaffat ett eget bord. Var lite ensamt dock så sedan hämtade han mig så skulle jag sitta mitt emot. Sötungen <3
Ja jag behöver en riktig kamera :/
**
Nu det sista har han dock varit lite sur för han vill gå ut. Han försöker ta på sig skor och jacka själv men det går inte så bra.

Blandad kompott

Publicerad 2012-05-30 08:26:41 i Allmänt,

Jag är nog både lite PMS:ig och lite sönderstressad mentalt för just nu gråter jag för det mesta. Känns som saker och ting bara strular och man vill bara att det skall vara över och klart. Tur att man har världens goaste unge, världens bästa man och underbara stöttande föräldrar och bror när allt känns sådär överjävligt tungt i alla fall.
Fick målat en del i stugan i går i alla fall och vi kommer nog kunna flytta in där innan midsommar som planerat.
Efter helgen får vi veta om de som tittade på huset igår vill köpa det.
Annars är planerna så som följer:
Idag jobb, registrera CSN, beställa kylskåp och plugga
Imorgon BVC och plugg
Fredag är sista dagen på sexologin och så skall jag och Hampus på bio (hur gan skall jag få ihop det tidsmässigt kom jag på nu, måste nog se om jag kan sluta på sexologin lite tidigare)
Lördag och söndag skall det fixas i stugan och pluggas
Måndag är sista tentan i psykologikursen
and then it goes on....
Så kan alla nu vara snälla och hålla tummarna för att vi får sålt huset och att jag snart får sålt min tomt... för jag behöver peace of mind.. typ nu

Liten blir större

Publicerad 2012-05-28 09:13:42 i Allmänt,

Helgen har bestått av målande och schlagerglädje om man skall sammanfatta det kort... vilket jag gör för jag tänkte fokusera inlägget på Nico och även bjuda på bilder av dålig kvalitet. Hoppas pappa skickar några bilder som han och mamma tagit snart för de är de enda som har bra skärpa.
Nörden Nico - testar pappas brillor

Lillen bara växer och växer, samtidigt som han är så liten. Varje dag känns han större på något sätt. Är ju svårare att beskriva vad han kan och inte kan nu för han kan ju så mycket, men tänkte försöka ge en bild av var han är utvecklingsmässigt nu.
Motoriskt
Eller kanske skulle kunna kalla det fysiskt, så kan han ju såklart både gå och springa obehindrat nu. Han kan gå baklänges och han kan gå i trappor om han håller i räcke eller hand (han försöker ibland utan med fall som följd). Han har annars en väldigt bra balans och vill gärna hoppa och springa i sängen, och slå kullerbyttor.
Tal
Han pratar fortfarande mest sitt obegripliga babbelspråk men han får långsamt fler ord, även om han inte alltid vill använda dem. Han säger ju mamma och pappa, men kan ibland säga pappa till mig och mamma till Hampus och han kallar även mormor och morfar för mamma och pappa ibland. Abba är hans ord för alla andra människor.
Han säger nu hej och hej då samt tack. Vill han ha en macka säger han kacka. Sedan har han två snarlika ord som man ibland hör fel på... tidigare kallade han vatten för dabba men nu säger han balliba (varför? Who knows) och han kallar banan för badeba. Han har även ord för bil, boll, katt och hund (vovve) men använder dem sällan och de är ganska otydliga. Komma/kom använder han både om han vill att vi skall komma eller om han vill bli upplyft. Han säger Nej och Ja (oftast Mmmm). Han använder förresten ordet vatten både för att beteckna att han vill dricka, leka med vatten och att han vill bada. Ordet La betyder kolla och betyder att han vill titta på film.
Jag tror att det är alla ord han egentligen använder vad jag kommer på nu.
Nybadad

Saker han kan och tycker om - Personlighet

Nico är oftast glad. Han är en glad lite busunge som är väldigt social. Han tycker mest om när man åker och hälsar på folk och han vinkar gärna till folk som går förbi och försöker inleda samtal. Han kan dock vara lite blyg också och kan initialt gömma ansiktet i händerna eller titta ner, men det går snabbt över och då skall han spela allan.
Han vill alltid ut och går ofta och hämtar och tar på sig sina skor för att markera detta. Han tar då alltid på sig hatt eller mössa för det är han noga med att man skall ha. Varje gång han får ett nytt klädesplagg så gråter han dock lite första gången för han ogillar nyheter.
Han tycker om att leka med vatten och plaska, vattna med vattenkanna och bada. Även att sitta på liten stol med sin leksaksservis och leka gillar han. Han tycker också om att titta i böcker även om han är otålig och bläddrar igenom boken på tre sekunder innan han vill titta i en ny.
Måla tycker han mycket om, och att leka i mormors och morfars grushög.
Roligast är nog dock att busa med sin pappa, dvs. att de jagar varandra, kittlas, sitta på pappas axlar osv.
Han kan även vara en riktig mysunge som vill sitta i knät och krama och pussas.
På dagis äter han som en häst men hemma kan han kinka sig ibland och vill helst bara äta ett fåtal maträtter.
Han är smart och lär sig saker snabbt. Han observerar och tar in mycket mer än man tror och härmar snabbt vad man gör.
Nico är dock en extremt envis unge som alltid vill ha det på sitt sätt och kan skrika som en tokig om han inte får det.
Han är för övrigt världens bästa barn :)

Vi jobbar på

Publicerad 2012-05-26 20:50:12 i Allmänt,

Igår var jag på sexologihandledning hela dagen. Sista gången och det kändes trist för är så himla kul. Efteråt gick vi alla och käkade.
Kom hem vid halv åtta till en glad unge som hade busat massor med sin pappa.
Idag var vi sega och kom inte iväg till stugan som planerat. Slutade med att jag åkte ensam till stugan och målade lite så Nico kunde leka med Hampus.
Köpte med mig present till Nico hem. Ett stort målarblock och färgpennor att måla med. Han gillar inte att måla med kritor, och tusch känns riskabelt om han skulle måla på annat så köpte sådana där "färgade blyertspennor". Han blev riktigt glad och målade en stund innan det var dags för sängen.
Imorgon blir det stugarbete igen.

Dagen efter födelsedagen

Publicerad 2012-05-24 19:47:25 i Allmänt,

Igår började dagen med att Hampus grattade mig på födelsedagen med söta presenter <3. Vi åkte sedan till stugan och jobbade på innan det var dags att åka hem och förbereda för litet kalas för närmaste släkten.
Nico var helt överlycklig att det kom folk och rusade runt, hoppade och spelade allan :) Så det var trevligt.
**
Idag åkte jag, Nico och mamma till torget och gick runt och tittade i affärer. Shoppade upp stor del av födelsedagspengarna. Två tunikor, en kofta och ett par skor blev det. Nico har vart på glatt humör hela dagen (nästan) och var trevligt att vara ute i solen och bara slappna av.
Imorgon är det skola hela dagen.
**
Ursäkta det bristfällande bloggandet men finns inget annat att skriva än att livet är bra :)

Vad gör Knyttet?

Publicerad 2012-05-22 08:35:35 i Allmänt,

Sitter på jobbet men har inga elevsamtal just nu... så tänkte jag kunde dela med mig av ditten och datten. Min irritation när jag kör bil till exempel. Mest irriterande just nu är när man kör t.ex. 90 på en 90-väg och någon kör om i rasande fart för att sedan lägga sig framför en och börja köra i 80. Vad fan skulle de om för!!?
Annars är det mest stuga och inredning i mitt huvud. Spenderar mer tid än någon annan med att gå igenom IKEAs sortiment, tror jag.. kan ju för all del finnas någon som är värre.
På den lilla lediga tid jag har nu för tiden så har jag blivit besatt av att se På middag med Hanna och Amanda, eller vad det heter. Och läsa Fredrik Backmans blogg, ofta högt för Hampus.
Så här ser jag förresten ut idag. Ser jag inte lite schleten ut? Och ena ögat är ju helt mongo... Well, well.
Nico var i alla fall glad vid dagislämning i morse vilken var skönt. Han har varit väldigt glad de senaste dagarna men lite trött så att han får små bryt när det inte känns på topp. I know the feeling.
Nu skall vi snart börja måla vardagsrum i stugan. När det är målat så är det rummet nästan helt klart (listmålningen kvar dock)... Och när vi målat sovrummet och Nicos rum med så kan vi flytta in och fixa resten efter flytten.
Gäller bara att vi får sålt huset... suck... ångest... inte tänka på det.

Solen är här

Publicerad 2012-05-21 21:34:28 i Allmänt,

Visste att det skulle hinna bli fint väder innan min födelsedag, det blir det alltid.
Idag efter jobbet hämtade jag Nico och så åkte vi till Hampus i stugan. Det börjar ta sig minsann :) Nico ville dock inte vara där så efter ett tag gick vi ner till mamma och pappa där Nico lekte och plaskade i vattentunnan och var nöjd. Åkte inte hem förrän runt halv sex och då lagade jag god middag med färsk pasta och pastasås med fläskfilé och grejer. Mums.
Nu är det dags att sova och allt jag tänkt skriva orkar jag inte skriva nu :) Så kul är jag :)
Lite bilder från idag tagna av min pappa kan jag dock bjuda på:

Sötnosar och arbetsmyror

Publicerad 2012-05-21 08:22:25 i Allmänt,

Nu i helgen har vi jobbat i stugan en hel del. Snälla mamma kom och visade Hampus hur man tapetserar och sedan så hjälptes de åt att få tapetserat halva vardagsrummet.... sedan tog limmet slut. Själv grundmålade jag sovrummet medan Nico sov i sin vagn på altanen.
Han var inte jätteförtjust i att hänga vid stugan innan när vi jobbade. Det är kul ett tag när han får leka med vatten men sedan blir han less och vill sticka.
Han hade dock en härlig dag för han fick busa nere hos mormor och morfar lite och spatsera runt i deras trädgård, vattna blommor och sitta på åkgräsklipparen.
Foto: Göran Hermanson (aka pappa/morfar)

När vi kom hem så bar jag in barnbordet med två små stolar i hans rum och då insisterade han på att han och Hampus skulle sitta på varsin stol och ha en liten låtsasfika med leksaksservisen han fått av sin mormor :)
Sedan fick han springa naken en stund och då fann han sin potta och satte sig på den och läste en bok..haha.. men det var också allt han gjorde på pottan.
Nu är det några dagars jobb, sedan full rulle i stugan igen och så fyller jag ju år. Tiden går snabbt.

En sammanfattning av den senaste tiden

Publicerad 2012-05-16 20:26:34 i Allmänt,

Sjukdom sjukdom sjukdom, hade man väl egentligen kunnat sammanfatta det...  men det kanske hade känts lite trist för de som av någon underlig anledning undrar vad som händer i mitt liv. Så kommer skriva lite mer, men tyvärr inte bjuda på bilder för måste strax fortsätta plugga.
**
Helgen spenderades med att greja lite i stugan medan snälla mamma hade Nico, samt med att försöka ta det lite lugnt också. Nico hade ju sin ögoninflammation som gjorde att dagis portat honom och varken jag eller Hampus hade möjlighet att vabba, så på måndagen fick plutten helt enkelt följa med till jobbet. Han var så snäll så och låg på golvet på en filt och såg film på min mobil den lille skutten, och efteråt fick han gå på McDonalds vilket han blev mycket glad över.
På tisdagen skulle jag på en anställningsintervju så då fick mamma och pappa hoppa in, tur att de finns! I dag fick jag dock vara hemma med honom och får jobba extra nästa vecka istället. Hade nog ändå inte kunnat jobba då jag de senaste dagarna försökt ignorera smärtor vid toabesök i hopp om att det skulle försvinna om jag låtsades som ingenting, men då jag började kissa mycket blod idag och inte alls mått bra så fick det till sist bli läkarbesök. Nico har varit helt underbar och suttit bredvid mig i sängen idag, gosat och baddat min panna med sin snutte <3 Underbara älskade barn!
**
Vi har även funnit en begagnad fin soffa för 250 spänn som jag glädjer mig mycket åt... vill jag berätta :)
**
Just nu är Hampus och Nico på väg hem från besök hos en vän till H och jag bör fortsätta plugga. Nu är det långledigt och det innebär för vissa avslappning men för oss innebär det renovering av stuga, städning inför husvisning, själva husvisningen samt pluggande. Live - u gotta love it... typ

Skrämmande sms

Publicerad 2012-05-11 20:52:31 i Allmänt,

Igår spenderade jag och Nico stor del av dagen med mamma på Göksäter och sedan hemma hos mamma och pappa, vilket Nico var nöjd med. Han var lite gnällig dock vilket vi fick förklaring till idag.
**
Jag spenderade dagen i skolan i Göteborg där jag hade intressant fallhandledning i sexologin. I en av dagens senare pauser kollar jag dock telefonen som varit på ljudlös och ser missat samtal från dagis, missat samtal från Hampus och sms från Hampus med texten "Ring mig. Nico är sjuk!". Fatta att man fick panik! Ringde Hampus flera gånger utan svar så fick ringa dagis. De berättade att det "bara" rörde sig om en ögoninflammation och att H hämtat Nico. Visade sig att Hampus hade ljudet avstängt på mobilen han med.
**
Nico är dock pigg och glad men med ett geggigt öga. När jag kom hem kom han rusande och gav mig en stor kram. Och imorse när jag lämnade på dagis fick jag till och med en puss. Goa unge.
**
Nu väntar stressig helg med renovering av stuga, ta hand om Nico, försöka klura ut hur man fixar en vecka när Nico är sjuk och ingen av oss egentligen har möjligheten att vabba (?) och redigering av uppsats.

Knyttet and the moody kid

Publicerad 2012-05-07 15:26:57 i Allmänt,

Det blir fortsatt så att bloggen hamnar lite i skymundan när man har mycket för sig. Snart klar med sexologiuppsatsen dock så sedan kan jag andas ut lite i alla fall. Men känns som om jag ständigt har tusen saker i huvudet.
I går var jag och pysslade lite i stugan men annars är det mest pluggande som gäller. Nico är lite lynnig i humöret. Igår var han supermammig hela dagen och betedde sig som om Hampus hade gjort honom något ont för han fick helst inte vara i närheten av honom, medan han idag står i fönstret och gråter över att Hampus inte kommer hem.
**BOKTIPS**
Skall passa på att tipsa om deckaren Nirvanaprojektet. Det är andra delen i en triologi och just nu minns jag inte vad första delen hette, men den var bra den med. Riktigt bra böcker med påhittig intrig som löper i många olika spår. Hade gärna sett den som film faktiskt, som amerikansk film.
*
Appropå böcker så blev jag glad att jag nästan tjöt när jag såg att Roslund/Hellqvist (fan, heter de så?) hade släppt en ny bok. Äääälskade ju deras tidigare så det var på tiden att det kom en till. Dock har jag deras andra i pocket så jag väntar tills den släpps i den formen innan jag köper.
Vi har riktigt många bra deckarförfattare i Sverige tycker jag. Kanske inte skall skriva en deckare med andra ord. Konkurrensen är för stor.

Nicos dag

Publicerad 2012-05-03 22:16:07 i Allmänt,

Idag har det vart full rulle för Nicos del. Började med att åka till frisören för Nicos första klippning. Gick bra, men han vägrade sitta i stolen utan satt i sin vagn. Har inga foton då han hade min mobil just då. Tillslut fick han dock nog och satte bestämt hatten på huvudet och grät lite så då fick det vara klart. Saknar hans lockar i nacken.
Efteråt gick vi till min mormor och morfar där han fick leka lite på lekplatsen utanför innan det var dags för lunch.
Efter han ätit for vi till mamma och pappa där han lekte lite till innan han skulle sova.
Han var dock lite orolig och ville enbart sova sittandes och blev hysterisk om man försökte lägga honom. Så slutade med att vi la oss i mammas säng så han kunde somna där, vilket gick bra.
När han vaknade åkte vi och mötte upp Hampus vid Returvaruhuset, och efter att ha kollat runt där åkte vi hem och åt middag. Sedan busade Hampus och Nico massor innan vi såg lite film. Och sedan sängen.
Natti natti.

Mystery shopper

Publicerad 2012-05-02 22:06:39 i Allmänt,

Här följer en bildserie på en mystisk liten shortsförsedd man i affären. Bilderna är suddiga då denne lille man susade fram med väldig fart. Ryktet säger dock att han behöll solhatten på efter att han fått höra att man inte får följa med och handla utan hatt.

Nu är våren kommen

Publicerad 2012-05-02 10:44:54 i Allmänt,

Solen är här nu :) Bara näsan kunde sluta rinna så hade det varit toppen. Den förstör mina vårkänslor lite, och min sömn.
Igår hade vi en härlig dag. Vi åkte till stugan och jobbade, och Nico fick vara hos mormor och morfar och busa ett tag. Jag tror han var väldigt nöjd med sin dag för han fick vara ute nästan hela dagen och leka massor med vatten. Himmelriket i hans värld :). Hampus var superduktig och jobbade så han hade ont överallt på kvällen. Själv jobbade jag på jag också, men kanske inte lika fysiskt ansträngande. Var en härlig känsla att bära träspill i solen dock. Kändes levande på något sätt.
Sedan kom Karin och Malvina och hälsade på en stund vilket var väldigt trevligt. Då kände jag mig riktigt mänsklig. Som en person som kan vara social och samtala. Behövdes.
Vi somnade tidigt allihop, men allihop var vi lika trötta i morse. Nico ville inte vakna alls han, och själv ser jag inte klok ut då mina ögon är så trötta att jag ser ut som jag precis gråtit hela tiden. Hittills har dock varenda elev glömt sina samtalstider så jag har mest pluggat och planerat.
Bjuder på en bild som visar precis hur trött och menlös jag ser ut just nu.
Menlös var ordet..hahaha... och jag tycker om att det ser ut som om en pappershållare försöker gnaga sig in i mitt huvud :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela