Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bron, demoner och julpynt

Publicerad 2015-11-30 17:38:56 i Allmänt,

Igår såg vi sista avsnittet av Bron. Tänker inte spoila något men jag hoppas verkligen att det kommer en säsong till för är så fäst vid Saga. Känner redan att jag saknar serien.... Efter Torka inga tårar, så tycker jag nog att Bron är det bästa svensk television har presterat.
 
Idag var jag med mamma, min moster och min mormor och handlade julpynt och annat. Lite vinterkläder till sonen också. Var trevligt men var väldigt trött efter och har ont i huvudet. Har dock slöat med den femte av Diana Rowlands demon-böcker. Två kvar och ssedan får jag sukta efter att hon skall släppa en ny.
 
Fick köpt lite juliga blomster och satt i små krukor på köksbordet och kände mig mäkta vuxen (städning och pyntning är inte min starka sida). Nu är det juleljus lite överallt i det städade huset och känns riktigt mysigt.
 
 
Sonen skulle till sina morföräldrar en stund efter dagis men kom snabbt hem igen då han inte mådde bra. Nu har han bäddat ner i sängen och säger att han har ont i huvudet och magen. Vet inte om det är måndagströtthet eller om han är på väg att bli sjuk. Vi myser här tillsammans i alla fall.
 
Maken skall åka med Ali på möte på fotbollsklubben senare och sedan sitta och pula i verkstaden så skall se om jag kan få somnat tidigare än vanligt ikväll.
Hoppas på en lugn dag imorgon men kanske får ta en sväng förbi jobbet och lämna min jobbtelefon till min vikarie.

Jag och min pojk

Publicerad 2015-11-28 22:10:22 i Allmänt,

Bara jag och sonen hemma idag med... eller ja maken var hemma till runt 11 inna han skulle iväg och jobba.
Började dagen ganska lugnt med att slappa i soffan. Nico var lite upprörd över hur vi satt i soffan och stormade iväg för att komma tillbaka ett tag senare med en illustration.
 
 
Här kan man ovan se hur han visat hur jag och han sitter och ser på tv och är glada. Sedan kommer maken och då sitter vi bredvid varandra och Nico känner sig då utanför och ledsen. Lägg märke till den lilla "bocken" ovanför det bra alternativet och krysset ovanför det dåliga.
 
 
Han målade sedan en lösning på problemet då han sitter mellan oss och alla är glada :) Gullungen. Så fint att han använder olika strategier för att förmedla sina känslor.
 
Sedan köpte vi lunchmat på McDonalds för att efter det hjälpas åt att städa. Vi städade hans rum, vardagsrum och kök och han hjälpte verkligen till och var jätteduktig. Sedan blev vi helt slut..
 
Han visade prov på sina kunskaper att uttrycka sig även i skrift då han kom ut och hade skrivit en lapp till mig.
 
"Emma, det funkar inte. Jag måste åka till poliserna nu" , har han skrivit. Om någon underar kring orsaken till lappen så är det en kombination av en lapp han sett i en film (Alvin och gänget) och det faktum att han ofta kallr sig själv för en "tjuv som polisen kommer ta" när han tycker att han gjort något fel.
 
Nu har han i alla fall somnat efter de avslutande konstaterandet från hans sida: "Mamma, vi är bra på mycket saker du och jag" :)

Fredagsmys

Publicerad 2015-11-27 20:56:20 i Allmänt,

Nu har vi fredagsmys jag och sonen. Maken jobbar till 02 i natt och Ali är hos kompisar i helgen. Så vi hänger i sängen med chips och godis, han med Netflix på sin telefon och jag med en bok. Stämningen hade dock varit mer mys om Nico inte råkat göra något med sin telefon som innebär att en melodislinga spelas oavbrutet i bakgrunden vad han än tittar på. Vi lyckas inte stänga av det. Han störs dock inte av det men jag får huvudvärk och börjar känna mig utsatt för tortyr.
 
Idag sov jag ganska länge och började sedan använda mitt städschema som jag gjort för att få ordning. Hann nästan med allt som var planerat och det jag inte hann/orkade tror jag att jag kan ta igenom imorgon. Nico har sagt att han "så gärna" hjälper mig att städa imorgon... och för säkerhets skull har jag köpt en ny film till honom som han kan underhållas av.
 
I övrigt har jag utnyttjat vår nyligen importerade Black Friday till att köpa julklappar till sonen och hans kusin, samt ett babyskydd till bilen. Köpte också spjälskydd och bäddset till spjälsäng, så nu är det egentligen bara spjälsäng med madrass, kudde och täcke som behöver införskaffas (förutom vagnen som vi skall köpa av brorsan) så är allt kirrat och klart inför lillans ankomst. Skall bara ordna nån liten julklapp till maken också samt julklappar till Ali och sedan är även julklapparna fixade för i år.
 
I helgen tänker jag enbart roa mig med saker som städning, betalning av räkningar samt julpyntande. Men om jag skulle klara av att se till att få allt klart så känns det som om jag kan bli en mycket mindre stressad och mer glad och lugn människa fram till jul.

Känslomässig låsning

Publicerad 2015-11-25 21:57:53 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu. Kanske en kombination av mycket.
Idag var min morfars bregravning och i sista stund valde jag att inte gå på grund av all ångest. Trots detta hade jag svårt att andas av ångest hela förmiddagen och när jag fick veta att den var över och allt gått bra så stensomnade jag i flera timmar.
Är både trött och rastlös. Får inget gjort och får ångest över att inget få gjort, ångesten gör mig trött och så blir det ännu mindre gjort. Ond cirkel. Spenderar dagarna att utmattad sitta och tänka på allt jag borde göra istället för att sitta där med ångest.
 
Huset behöver städas. Det behöver alltid städas. Både sonen och vi är bra på att stöka ner. Hans tågbana ligger överallt och skapar dödsfällor på väg till toa på natten. Leksaker överallt. Sovrummet är en katastrof där jag knappt kan ta mig ur sängen för jag stökat ner så vid min sida.
Klädhögen växer vid tvättmaskinen och garderoben behöver rensas då jag bara tryckt in saker där det sista så det inte är ordning alls och jag aldrig hittar något.
 
Nicos nya säng vill jag få målat. Vi skall möblera om lite och det blir inte gjort. Måste plocka in alla uteleksaker och ställa under tak innan kylan förstör dem helt. Bilen måste städas och tvättas.
 
Och i helgen vill jag få julpyntat.
 
Men inget blir gjort. Bara sitter och glor, fylld av ångest. Hungrig men för trött för att äta.
 
Herregud vad jag gnäller... jag vet... men är bara så trött på mig själv just nu.
 

Seg dag

Publicerad 2015-11-23 19:30:43 i Allmänt,

Idag har jag presterat noll och inget alls.
Var trött hela förmiddagen och sov till typ 12. Hade kunnat sova resten av dagen men släpade mig till soffan där jag spenderade resterande tid tills det var dags att hämta sonen.
Haft huvudvärk och känt mig yr. Inte alls känt mig på topp. Kanske är det anspänning inför onsdagens begravning? Jag vet inte.
 
Ett sådant här fodral till nya telefonen var det jag beställde men ljust lila istället för vitt.
 
Idag fick jag också en Tradera-vinst på posten som gjorde mig mycket nöjd. En vit tunika i frotté från Chill Norway. Den skall jag mysa i om dagarna <3
 
 

Familjesöndag

Publicerad 2015-11-22 21:47:21 i Allmänt,

Min plan idag var från början att ligga på soffan och sova medan maken tog med sonen till Barnens Lekstad, men så ville Nico att alla skulle med så fick foga mig. Kunde slappa fram till lunch i alla fall.
 
Nico bjöd även in mormor så vi var ett helt gäng som åkte till Barnens Lekstad där sonen röjde av sig ett par timmar medan vi fikade.
Efteråt åkte vi till köpcentret i Bäckebol och medan maken gick till Bauhaus så gick vi andra till Telenor där jag äntligen fick beställt en ny telefon å min nuvarande slutat fungera (microfonen iaf så ingen kan höra vad jag säger). Medan jag gjorde det så tittade jag och mamma bort en sekund och plötsligt var sonen försvunnen!
 
Vi rusade runt i panik och letade bland affärerna, och i affärerna, runt omkring. Inget barn. Ringde maken som vi komma och hjälpa till. Vi delade på oss för att kunna kolla så många affärer som möjligt samt parkeringsplatsen (full av bilar och mörkt ute!). Som tur var passerade mamma Coop precis när de ropade upp i högtalaren att Nico befann sig där och hon kunde plocka upp honom där han satt med en i personalen och väntade vid fruktavdelningen. Såååå skönt att allt var bra, men tog lång tid innan hjärtat lugnade sig efter den skräcken.
 
(Nico har för övrigt bara vandrat iväg och försvunnit en gång tidigare och det var när vi var i exakt samma affär för ungefär ett år sedan)
 
När vi fått handlat och blivit klara så köpte vi snabbmat med oss hem och kunde känna att det varit en riktigt mysig dag allt som allt.
 
Nu har jag beställt skal till mobilen också så de känns bra. Imorgon skall maken köra till dagis så jag kan sova ut, äntligen. Är dessutom glad om jag slipper gå ut nu när det är kallt. Nej, jag ser inte fram emot snö och kallt... plusgrader året om tack.
 
 

Lite av varje

Publicerad 2015-11-21 19:38:14 i Allmänt,

#1 Den perfekta Gott & Blandat-påsen
 
Som info vill jag meddela att det perfekta G&B-påsen skulle innehålla noll sötlakrits, noll röda godisar och sedan 50/50 med söta godisar och saltlakrits.
 
#2 Film: Fantastic Four
 
Såg den idag... Njeee, den är väl inget jag kan rekommendera. Känns trist att de misslyckades så med något som kunnat vara bra. Kändes som om det knappt hände något i filmen och att den den var som flera olika typer av filmer man satt ihop till en. Den började bra med lite bakgrund men sedan... fattades något resten av filmen. Man kände inget för karaktärerna, den var varken humoristisk eller seriös utan mest bara platt. Synd.
 
#3 SÄPO
 
Om man tittar på SÄPOs agerande de senaste dagarna så kan man antingen dra slutsatsen att vi kan känna oss trygga då terrorhoten antagligen är överdrivna då SÄPO uppenbarligen inte lade ner så mkt krut på att hitta den "misstänkte terroristen", eller så är terrorhoten inte överdrivna och vi skall verkligen inte känna oss trygga då SÄPO i så fall uppenbarligen är inkompetenta.
De gick ut med en suddig bild och efterlyste denna "terrorist" via media och fann honom "via tips"... Denna man hade en öppen Facebook-sida (med bättre bilder än den blurriga efterlysningsbilden), han var också folkbokförd på adressen de fann honom på (med sitt namn på dörren)... kanske det första SÄPO borde kolla om de letar efter någon?
Känns som om random snubbe på stan hade kunnat hitta denna man snabbare med hjälp av typ google än vad SÄPO gjorde.
(Undrar om man hamnar på svarta listan i något register nu när man använder ordet SÄPO och terrorist så många gånger i ett inlägg?)

Experiment

Publicerad 2015-11-21 17:02:49 i

Idag ville jag få ta det lugnt så maken och sonen har roat sig med experimentlådor. Nico har dokumenterat med sin telefon. 

Baka liten kaka?

Publicerad 2015-11-21 17:00:15 i

Spontanköp av kakform med mumie på innebär att jag nog MÅSTE baka kladdkaka imorgon.

oj vilken fin bild. Nästa gång jag skall jag testa att hålla kameran still kanske. 

Lista favoriter

Publicerad 2015-11-21 13:03:45 i Allmänt,

Ni vet hur det är.. om jag har tråkigt så kommer det listor. Vi har grattat Ali, Nico är hos mamma och leker och snart skall maken åka och köpa pizza. Så länge kommer en (knyckt) lista med varierande favoriter. 

Årstid: Sen vår/ tidig sommar, när det är lagom varmt.

Dag: Fredag eller lördag

Tid på dygnet: Just nu typ 20.00 då jag vet att jag snart får sova :p

Blogg: Läser inte mkt bloggar just nu, men Knivlisas kanske

Instagram: Stina Wolter

TVprogram: Bron, The Walking Dead och Law & Order SVU

Outfit: För närvarande rymliga slappa kläder så gravidmagen får utrymme :)

Skor: Min svart/vita vinterboots. Varma och bara att stoppa i fötterna <3

Skönhetsprodukt: Skin drink, ansiktscreme från Lush... magisk

Läppstift: Wet n Wild Megalast är favoriten just nu

Ögonskugga: Olika Wet n Wild-paletter

Väska: Älskar min väska designad av Hampus syster men just nu är jag lat och klen och använder en pytteväska.

Dricka: Ramlösa naturell, riktigt kall cola och clementin juice

Spel på telefonen: Nåt jäkla spel med runor som sonen fått mig fast i

App: Tradera, tyvärr

Godis: Inget godis egentligen men just nu besatt av lussekatter

Maträtt: Just nu pizza, ciao ciao men massa pizzasallad

Person: Min son <3 Världens goaste unge :)

Shopping

Publicerad 2015-11-20 23:15:25 i Allmänt,

Idag har jag varit på något som kan ha varit världens långsammaste shoppingtur med min mamma. Inte långsam som i tradig, för det var väldigt trevligt, utan långsam i som att ta massa pauser och sitta och vila pga kombon foglossningar, panikångestattacker och förkylningsastma.
 
Vi var i alla fall inne på Rusta där jag köpte en pläd och två kuddar i lila supermjuk kvalitet att ha i soffan. Mycket nöjd.
Sedan vart det IKEA, där jag bara köpte pennor och saxar till sonen.
En sväng på Chilli där det blev färgglada stekspatlar och annat i ett ställ.
(Försökt hitta bilder men ej lyckats och orkar inte ta kort själv).
Blev lite godis och grejer till sonen också.
 
I slutet hade jag dock svårigheter att hålla mig vaken  och helt slut när jag kom hem.
Hade velat sova nu men min katt är en jäkla skit och kraffsar på garderobsdörrar och annat som håller mig vaken.
 
Imorgon har jag egentligen enbart tre planer:
1. Fira Ali som fyller år innan han skall iväg till kompisar för fortsatt firande
2. Äta pizza
3. Sova/vila/slappa

Saker som stör och gnager just nu

Publicerad 2015-11-19 21:52:19 i Allmänt,

Jag är ju gravid och när man är gravid anser jag att man får vara lite självisk så jag börjar med det som påverkar just mig negativt just nu..
1. Jag är förkyld. Att vara förkyld är vanligtvis inget kul, men lite av en mardröm då man är gravid... av flera anledningar. Jag nyser som en tokig och varje nysning innebär smärtsam kramp i ligamenten så det känns som knivhugg. Hade dessutom behövt inkontinensskydd då varje nysning, om jag inte hinner korsa benen, innebär extrem risk för att kissa på sig (ja, det har hänt vid ett tillfälle bara idag).
 
Sedan lite mer allmäna saker...
2. Att så många män verkar totalt oförmögna att syssla med humor om de inte får använda sig av sexistiska skämt... Som om det blir helt blankt om de inte får nedvärdera och skratta åt kvinnor...
 
(Jag är dock lite mer försiktig med att rakt av kritisera de som "råkar" skratta åt vissa av dessa skämt då man dels kan skratta åt saker man tycker är kul, men också kan skratta av chockeffekten av att man anser att någon säger något riktigt olämpligt... "han-är-ju-dum-i-huvudet"-skrattet, kan man kalla det)
 
3. Att så många människor inte kan kritisera aspekter av religion utan att hoppa på, fördöma eller förlöjliga alla religionsutövare. Ja jag hade en tendens att luta för mycket åt det hållet tidigare men har börjat ha riktigt svårt för den attityden. Nej jag är inte ett dugg religiös, jag anser att  mycket religionsutövande är problematisk, jag håller inte med om en hel del moralism inom religiösa kretsar, jag förstår mig inte på det och så vidare MEN jag hatar inte eller tycker att alla religiösa är dumma i huvudet, och jag ser inte enbart nackdelar med religions heller om man ser till det rent personliga planet i enskilda människors liv. Jag känner jättefina och underbara kristna människor och muslimska människor och att klandra dem för vad idioter gör i deras religions namn stör mig.
 
Ja med tanke på att jag mest ligger hela dagarna så har jag massor av andra småsaker som jag stör mig på, men behöver ju inte lista allt då det kanske är hyperintressant för andra att veta saker som att jag blir galen när folk kallar tröjor utan luvor för hoodie, att mitt nät är supersegt and so on.
Vi nöjer oss så.

Det straffar sig att vara duktig

Publicerad 2015-11-16 18:38:22 i Allmänt,

Resultatet av att städa sonens rum i går var idag att jag har superont i kroppen och knappt kan röra mig och är trött så jag känner mig konstant yr.
Sååå inte mycket gjort idag trots goda avsikter.
 
Eftersom Nico mådde bättre idag så kunde han gå på teater men bad mig hämta honom tidigare från dagis så kunde inte åka med på IKEA-tur etc med Hampus och Ali. Istället åkte jag med mamma en snabbis på besök till mormor innan vi handlade och hämtade sonen.
Nu visade det ju i efterhand att han mådde hur bra som helst idag och tyckte att det var "skittråkigt" av vara ensam hemma med mig sedan (hans ord), men han tyckte i alla fall att det var kul att umgås med sin mormor lite.
 
Maken har varit desto duktigare tillsammans med Ali och lämpat av massa saker på tippen och uträttat ärenden på IKEA och på Torp. Nu hoppas jag att han har energi nog kvar att montera sonens säng när han kommer hem så jag kan ta och måla den imorgon, om jag då har lite mer energi.
 
I övrigt så har jag börjat kunna känna bebisen rejält i magen nu. Är som karateträning där inne stora delar av dagen.

Min lilla värld

Publicerad 2015-11-14 21:19:56 i Allmänt,

Jag vet att det kanske är meningen att man skall skriva något om allt det fruktansvärda som hänt i världen just nu, men jag orkar faktiskt inte. Inte så att jag blundar för det, men jag har inget att tillägga och vill just nu fokusera på min lilla värld, för en stora därute kan jag inte kontrollera och det skrämmer.
 
Idag var vi på Sundsby julmarknad tillsammans med mina föräldrar och Nico fick ha med sig sin kompis Elin (till hans stora lycka). Om man bortser från parkeringskaoset och hur långt vi fick gå, samt att det var ganska kyligt, så var det väldigt trevligt. Jag var trött intill utmattning dock och vet inte hur kul sällskap jag var, men var kul att gå runt och få lite julstämning och se Nico vara så glad.
 
Efter det var jag helt slut och har mest legat ner.
 
Avslutade dock dagen med att Nico ville somna med huvudet på min arm medan han ville att jag skulle sjunga för honom och för bebisen i magen. Var en riktigt mysig stund.

Energi tack

Publicerad 2015-11-13 20:29:19 i Allmänt,

Jag saknar mitt jobb... killarna, kollegorna, att inte bara sova hela dagarna... Men men.. ett steg i rätt riktning hade ju varit om jag kunde få NÅGONTING gjort... men icke.
Idag lyckades jag städa i vardagsrum och kök så det ser fortsatt ok ut... de enda presentabla rummen för tillfället.
Sonens rum gick jag inte ens in i.
 
Sov som sagt var stora elar av dagen och den tid jag var vaken hade jag panikångestattacker. Rusade genom affären när jag handlade då jag var rädd att jag skulle svimma när som helst, klarar knappt av enklare konversationer med familjemedlemmar för jag är så väck i skallen.
 
Men nu har maken satt upp den stora rosetten och snören och belysning och allt vad det är på Clarion hotell och är klar med det så nu kommer han förhoppningsvis vara hemma så jag kan få avlastning, sömn och förhoppningsvis lite mer energi.
 
Nico och Ali har i alla fall kunnat roa varandra nu på kvällen.. eller ja Ali roar Nico, men vet inte hur road Ali är med tanke på att jag då och då hör Nico bestämt förmedla att "han bestämmer!"... Bara att hoppas att snälla Ali säger ifrån om Nico blir för bossig :)
 
(Btw är jag medveten om att detta för närvarande är kanske världens tråkigaste blogg, men jag antar att det är så här den kommer se ut en period.. tills mitten/slutet av mars ungefär då ni istället kommer matas med bebisbilder)

Monster of the week

Publicerad 2015-11-12 19:10:32 i Allmänt,

Sett lite Supernatural vilket fick mig att längta efter nystarten av Arkiv X. Hoppas på att det blir lite mer monster of the week, som jag älskar, än långa konspirationsteorier. Samma sak med Supernatural... tycker bättre om när de kör grundformen med just veckans monster än när det är mer långdragna storylines.
 
Tog mig in i sonens garderob och började lite i alla fall... inte mycket men en start. Tog ut lådorna med hans bebiskläder och insåg att jag egentligen har mer än nog när det kommer till kläder till en liten, även om min smak beträffande kläder ändrats en hel del. Då var jag mer inne på retro och murriga färger medan jag nu är mer för ljusa pasteller... i alla fall på bebisar... På större barn gillar jag färgglatt. Min kärlek för spark- och hängslebyxor kvarstår i alla fall.
 
Måste förresten ta och bli klar i sonens rum imorgon och på lördag då jag köpt en begagnad loftsäng som skall hämtas på söndag och som det ser ut nu går den inte att få in i rummet.
På måndag blir det IKEA och till tippen med saker som skall slängas. (jag kan ju iaf få det att det låta som om jag gör annat än att sova :p)... Kommer sluta med att jag sitter och gråter och min man får ta tag i det hela typ.

Sova sova sova

Publicerad 2015-11-12 14:55:04 i Allmänt,

I natt har jag varit så trött man kan vara utan att vara medvetslös tror jag. Sov knappt i natt utan hamnade i någon slags dvala där jag befann mig mellan sömn och vakenhet.
 
Men sonen skulle till dagis på morgonen och jag till MVC så var bara att försöka ta sig ur sängen. Fick förlängt min sjukskrivning och remiss skickas för önskat kejsarsnitt, så nu kan jag andas ut tillfälligt i alla fall. Jag tror det syntes på mig att jag inte mår bra då jag satt där med mörka ringar under ögonen, skakade av nervositet och hade svårt att andas av ångest.
 
Efter mötet på MVC hamnade jag på KappAhl och "råkade" köpa lite mer babykläder. Måste snart sansa mig innan jag har ett lager kläder som räcker till fem bebisar.
 
Sedan jag kom hem har jag halvsovit och tittat på ett avsnitt av IZombie, serien jag hade tänkt bojkotta med fastnade i ändå.. iaf tillfälligt. Varför jag hade tänkt bojkotta den? Kortfattat köpte snubben som gör den serien rättigheterna till en comic som heter iZombie samt rättigheterna till White Trash Zombie och slog sedan ihop dem till en mix som gör att fans från båda håll känner sig arga och besvikna... och då jag älskar WRZ ville jag vara lojal... men så behövde jag min zombiedos.
 
Hoppas mina nya beställda böcker kommer snart också.
 
Annars är planen att jag fan skall lyckas ta tag i städningen (evigt tjat om den) och få ordning. På lördag blir det nog lokal julmarknad och kanske att jag imorgon drar till Gökis (om jag får med någon för är segt att åka själv).
 
Nu är omedelbara planen dock att försöka få tag på min telefon som jag just tappade ner bakom sängen samt hämta sonen från dagis. Skall bara lyckas orka ta mig upp på benen...

Trött på sociala medier

Publicerad 2015-11-11 19:32:23 i Allmänt,

Jag är så satans trött på sociala medier... men vill ändå inte avstå då jag fortfarande tycker om den kontakt jag har med nära bekanta och de jag tycker om... Men tror jag får ge mig på att rensa rejält bland "vännerna" och ta bort alla som inte är inom den närmaste kretsen.
 
Vill slippa se spridning av främlingsfientlig skit, fördomar och icke-källgranskad-dynga, och orkar inte se hur folk åter börjar sprida "anti-hen" babbel och annat som bara tråkar ur mig och irriterar mig. För just nu blir jag bara arg och frustrerad så fort jag går online. Kämpar för att inte ge mig in i diskussioner som sedan bara kommer reta upp mig och hålla mig vaken om nätterna.
 
Människors hemskhet gör mig ledsen. In i själen sorgsen.

En flicka

Publicerad 2015-11-10 19:02:45 i Allmänt,

Idag var vi på RUL och allt såg bra ut med vår lilla bebis :). Blev också väldigt glad då de sa att det var en flicka. Naturligtvis är det viktigaste att det är ett friskt barn, men vi har ju Nico och det är ändå lite kul att ha "en av varje" (även om det kanske är fånigt att tänka så).
Nicholas blev glad åt nyheten och tittade på ul-bilderna med ett stort leende.
 
 
Fast det känns fortfarande lite overkligt... att det finns en liten tjej därinne... ett litet liv. <3

Söndag

Publicerad 2015-11-08 18:52:29 i Allmänt,

Idag var första dagen på en vecka som jag faktiskt såg min man flera timmar i dagsljus då han jobbat så mycket det senaste att jag bara sett honom när han kommer hem mitt i natten. Dock åkte han igen strax innan middagstid och skall nu jobba hela natten :(
 
Fick ett litet energiryck idag och lyckades i alla fall städa och dammsuga vardagsrum och kök vilket gav mig lite hopp om framtiden vad gäller att få ordning på kaoset.
 
I övrigt har jag inte presterat mycket. Läst första delen i Diane Rowlands serie om demoner och beställde genast resterande böcker i serien. Något skall jag ju fördriva tiden med och är väldigt förtjust i både hennes sätt att skriva, som känns avslappnat och vardagligt på något sätt, och hennes förmåga att blanda verklighet/realism med övernaturliga inslag. Ett stort plus är ju såklart att båda hennes bokserier har kvinnliga huvudkaraktärer som är självständiga, starka och handlingskraftiga.
 
Tillsammans med mamma och Nico har jag nu handlat, köpt snabbmat och hämtat Ali på busstationen och Nico och Ali hann spela lite spel innan det var dags för sängen. Nu hoppas jag att han somnar relativt snabbt så jag får någon sömn i natt.

Hoppla vad jag inget gör

Publicerad 2015-11-07 21:21:36 i Allmänt,

Förutom min lilla utflykt med sonen tidigare idag som jag verkligen kämpade för att genomföra så att han inte skall behöva avlida av tristess, så har jag inte lyckats ta mig för något alls idag. Förutom den vanliga tröttheten, yrseln och illamåendet så har jag också haft en envis huvudvärk hela dagen som vägrar ge med sig.
 
Ser verkligen ut som skit hemma... Verkligen! Rekommenderas inte att vara gravidsjuk och ha en man som lyckats ta på sig typ ett två-veckors dygnet-runt-jobb. Hushållet rasar under tiden.
 
Huvudvärken har idag inte bara hindrat mig från städning och aktivitet utan även från tv, dator och böcker stor del av tiden. Men har påbörjat en nu bok av författaren till White trash zombie, som handlar om en polis som samarbetar med demoner. Skall bli intressant.
 
Har även roat mig med att googla saker jag vill ha men inte har råd att lägga pengar på. Som smink från Lunatic cosmetic Labs.
 
Titta bara på den söta paletten formad som en likkista och den söta burken med ögonskugga med mönster av fladermöss, häxor och annat kul.
 

Lekplats

Publicerad 2015-11-07 14:45:58 i

Sov som en stock till typ 12 då jag tog mig i kragen och tog med sonen ut och åt för att sedan besöka invigningen av Kulturhusparkens nya lekplats. Vi avslutade med besök i leksaksaffären.
Klockan är nu snart tre, sonen tillfälligt nöjd och jag helt Slut. 

Ingenting gjort

Publicerad 2015-11-04 20:46:01 i Allmänt,

Ok... att prata om min tidigare förlossning med psykolog visade sig ha omedelbara negativa konsekvenser på mitt mående.... men vill inte skriva om det så mycket just nu.
Äter dock ännu mindre nu (inte självvalt alltså) och får absolut ingenting gjort. Spenderar stor del av dagarna liggandes med ångest över allt jag vill/borde/måste göra men inte har kraften till.
 
Ett trevligt avbrott idag var i alla fall att hälsa på lillebror och ligga på en madrass där och småprata och titta på hans urgulliga dotter som lekte.

Min förlossning

Publicerad 2015-11-02 18:35:50 i Allmänt,

Jag är inte så bra på att svara på kommentarer men vill först tacka för tips om Lergigan mot illamåendet. Tyvärr så äter jag redan maxdos av det. Det har effekt på så sätt att jag inte kaskadkräks hela dagarna om jag tar det, men mår fortfarande väldigt illa och har svårt att äta.
 
Sedan fick jag en fråga om min förlossning då Nico föddes och även om jag tror att jag skrivit om den för länge sedan så kan jag skriva om den igen, kanske i terapeutiskt syfte.
Vill då börja med att skriva att om man själv snart skall föda, om man tycker det är jobbigt att läsa om förlossningar i allmänhet (eller om det bara inte intresserar en) så bör man kanske inte läsa.
 
Jag födde Nico på ett sjukhus som många jag känner haft sin förlossning på och har nästan enbart hört positiva saker om deras upplevelser av sjukhuset och dess personal, så min berättelse står bara för mig. Kanske hade personalen en jävligt dålig dag... jag vet inte.
Ur medicinsk synvinkel var också förlossningen bra. Det var aldrig fara för mitt eller Nicos liv och den gick förhållandevis fort.
 
I alla fall kom jag in på natten efter det att vattnet gått hemma och värkarna börjat bli regelbundna. Jag var inte speciellt orolig utan mer förväntansfull när jag kom in och räckte fram förlossningsbrevet där jag skrivit att jag är väldigt rädd för sjukhus och därför inte ville att de skulle pressa mig då jag har svårt att säga emot sjukvårdspersonal, att jag inte ville ha studenter eller liknande i rummet, att jag ville ha EDA snarast möjligt och att jag ville föda knästående m.m. Barnmorskan skummade snabbt igenom det och gav sedan tillbaka det med enda kommentaren: "Rädd för sjukhus... det får du vänja dig av med om du inte vill ge ditt barn men för livet".
 
Efter det gjordes en första undersökning. När jag senare sett i journalen var jag redan då nog öppen för att få EDA men detta fick jag mer än fem timmar senare.
Sedan sa barnmorskan att de gjorde en studie på akupunktur som smärtlindring och frågade om jag ville vara med i studien. Jag ville inte men hon låg på tills jag sa att vi kunde testa.
Hon och en annan sköterska började sedan sätta massa nålar i mina ljumskar, och även om den ena verkade veta vad hon gjorde så gjorde nålarna den andra satte i JÄTTEont och tillslut fick jag säga att de fick sluta och ta bort dem. De blev då båda jättearga och slet ut nålarna medan de fräste om att jag förstörde hela deras studie.
 
Sedan frågade jag efter TENS istället men fick till svar att de var slut och att jag fick använda mig av lustgasen. Efter det var jag och maken ensamma nästan hela tiden i flera timmar (de kom in då och då men var då mest otrevliga med kommentarer som "sluta gnäll, det gör ont att föda barn"). Jag var utlämnad till lustgasen som smärtlindring och vad jag inte visste var att jag inte tål lustgas speciellt bra. Jag fick snabbt hallucinationer och tappade verklighetsuppfattningen helt i perioder. Jag minns bara mörker och att jag hade vålsamt ont men inte visste varför, var jag var och om det skulle ta slut. Andra stunder såg jag hästar i rummet och möblerna pratade med mig. Jag var verkligen helt borta. Min man har berättat att jag hängde över en sådan där "rullatorliknande sak", grät hysteriskt och inte gick att få kontakt med.
 
Efter många timmar kom en läkare för att ge mig EDA. Han hade en student med och när maken sa att jag sagt att jag inte ville det så gav de sig inte utan började argumentera emot tills jag skrek att "skit i det, bara de ger mig bedövning"
Under den halvtimma-timma som den fick verka så mådde jag ganska bra och kunde prata med maken igen, men sedan ville de sätta igång förlossningen igen utan att jag fick någon egentligen förklaring till varför.
 
Jag sa att jag ville föda knästående och fick till svar "Jaha, men jag bestämmer här så lägg dig ner". Själva förlossningen var sedan smärtsam som förväntat och så, och jobbig då jag fortfarande var matt efter lustgasen. Efteråt sa jag till maken att "Det räcker nog med ett barn" och barnmorskan talade då om för mig att hon tyckte att jag var självisk som ville beröva mitt barn syskon bara för att jag tyckte förlossningen var jobbig.
 
Sedan avslutades det hela med att jag fick sy ett antal stygn utan bedövning då hon misslyckades tre gånger med att sätta bedövningen.
 
På BB var sedan allt ok och personalen jättegullig så det har jag inga klagomål på. Drömde dock mardrömmar om förlossningen nästan varje natt i ett år efteråt och var länge övertygad om att jag inte skulle klara av att skaffa ett barn till.
 
Och det är inte bara jag som är tokig allstå, för maken intygar att det jag minns och upplevde var sant. Att personalen var otrevlig och verkade tycka illa om oss, samt att vi var lämnade ensamma väldigt mycket.
 
Så det är därför jag vill ha kejsarsnitt denna gången, trots att jag är livrädd för sjukhus och operationer. För oavsett att vi bytt sjukhus denna gången och oavsett vad de skulle kunna tänka sig att lova så tror jag att jag kommer vara så panikslaget rädd att hela min kropp kommer låsa sig. Och stackars maken är lika rädd han.
 
Det svåra är att få de på MVC etc att förstå HUR rädd jag är för jag låter ganska neutral när jag pratar om det, men det är för att jag liksom håller det ifrån mig... om jag verkligen skulle tänka på det på riktigt när jag pratar med dem så skulle jag börja gråta och hyperventilera...
Bara idag efter det att jag varit hos psykologen och pratat om förlossningen så drabbades jag av en panikattack i en affär efteråt och fick svårt att andas, kallsvettades och fick sätta mig då jag trodde att jag skulle svimma.
 

I brevlådan

Publicerad 2015-11-02 17:54:38 i

Idag fick jag en stor låda från Lush på posten så nu får jag ta och börja ta långa avslappnande bad med mina nya badbomber.

Fick också en välkomstlåda från Nerd Block då vi 
Skaffat än en prenumeration där. Väntar med att öppna den tills maken kommer hem dock.

Slutligen fick jag hem 5 böcker från Bokus vilken en var den efterlängtade femte boken i White trash zombie serien. Nu skall här läsas.

Psykolog osv

Publicerad 2015-11-02 13:16:08 i Allmänt,

Idag var jag och träffade MVCs psykolog för första gången. Fick berätta lite om min tidigare förlossning och varför jag är panikslagen inför att behöva föda vaginalt denna gången.
Varje gång jag berättar om min förlossning och ser reaktionerna hos den jag berättar för så får jag känslan av att de inte tror på vad jag säger. De ser så chockade ut och man får känslan av att de tror att jag överdriver. Har hänt så många gånger nu att jag till och med själv ibland börjar ifrågasätta om det verkligen gick till så, men pratade med maken och han bekräftade det jag säger och sa att det till och med var värre än det låter när vi berättar.
 
Var jobbigt att behöva prata om det så tröstade mig själv genom shopping efteråt, såklart. Denna gång blev det faktiskt bebiskläder.
På KappAhl köpte jag kläder att ha direkt på BB.
Ett enklare set i neutrala färger från Newbie. Köpte också den obligatoriska mössan med öron, lite varmare variant, som tyvärr inte längre fanns på bild på deras hemsida.
Sedan gick jag in på HM och köpte ett set som bebisen inte kommer kunna ha förrän den är typ 4-6 månader eller så, men som jag var tvungen att ha då jag älskade det så. Tyvärr fanns varken byxorna eller tröjan på bild på hemsidan längre. Finstickade ljusblå med moln på var de i alla fall.
Koftan jag köpte fanns i alla fall på bild.
Har ju köpt en del på Tradera också, och har en el från när Nico var liten så jag tror att jag nästan har allt som behövs i klädväg förutom att det behövs några extra bodies, pyjamas, strumpor och dregglisar.
Skall ta och göra en inventering så fort jag fått orken att städa i Nicos garderob. Hade stora planer för allt jag skulle ta tag i idag men nu när jag kom hem måe jag både illa, var trött och hade ont av foglossning så blev sängen istället, så får väl se när jag tar mig upp härifrån.

En bok och en serie

Publicerad 2015-11-01 18:16:35 i Allmänt,

Kommer i väntan på att maken skall göra pannkakor bara skriva några rader om dels Keplers nya bok och sedan också om nya säsongen av The Walking Dead (The Walking Dead-delen innehåller eventuellt spoilers om man inte sett avsnitt 1-3 denna säsong)
 
Men vi börjar med Keplers nya bok Playground.
Som tur var så var jag medveten innan jag läste den att den inte skulle handla om samma personer som vanligt utan är en fristående bok med övernaturliga inslag.
Boken var väl bra men jag önskar att de hade hållt sig till sin deckarserie som är den som man verkligen längtar efter. Istället för deckargenren så påminner denna bok i sin stil mer om Ajvides böcker (även om man valt att kalla den spänningsroman).
Den är absolut välskriven som alla deras böcker är, med bra genomtänkta karaktärer och en handling som man dras med i. Dock känns den mer som att sitta ner och lyssna på någon som med inlevelse berättar om en skum mardröm de haft. Det kan hända att jag haft en annan syn på boken om den inte varit skriven av just Kepler, men det är svårt att göra ett genrehopp utan att göra människor lite besvikna tror jag.
I alla fall är boken absolut läsvärd om man helt och hållet släpper tanken på att man skall få läsa en Kepler-deckare.
 
Och så The Walking Dead - SPOILERVARNING! - Läs ej om du inte sett avsnitt 1-3 i nya säsongen och har för avsikt att göra så.
 
Jag vet inte varför med TWD är nog den serie som engagerar mig mest. I vanliga fall bryr jag mig inte om vad andra anser om serier jag följer men när det kommer till TWD kan jag nästan bli sur om någon kritiserar den serien.
Trots detta så finns det ingen annan serie som ger mig så mycket ångest och skapar sådan irritation och frustration. Jag vet inte om jag älskar att hata den eller hatar att älska den.
Precis som Game of Thrones så kan de döda de karaktärer man älskar mest och verkligen chocka då man inte vet vad man har att vänta. Just nu är man i ett läge då de kan ha dödat min favoritkaraktär vilket gör mig galen.
 
I seriens första säsonger handlade serien mer om en grupp människor som försöker överleva och samtidigt behålla sin moral och mänsklighet medan det nu alltmer handlar enbart om överlevnad och det mesta av medmänsklighet tappats bort längs vägen. Att karaktärerna utvecklas åt olika håll gör också att en karaktär som man inte alls tyckte om från början förändras till att bli någon man verkligen gillar och tvärtom. Vissa man tyckte om i början är nu riktiga idioter.
 
Oavsett vad människor säger så kommer jag nog alltid att älska denna serien då den handlar om så mycket mer än bara zombies. Den handlar mycket om gruppdynamik, överlevnadspsykologi och vad som händer med människor under press.

Köpa glädje?

Publicerad 2015-11-01 14:53:10 i Allmänt,

Idag kom Ali hem efter sin lilla tripp över lovet. Min plan att det skulle vara skinande rent och superstädat när han kom hem gick i stöpet då jag hamnat i något av en handlingsförlamning de senaste dagarna då jag främst bara sitter och stirrar tomt ut i luften alternativt shoppar loss på nätet.
 
Hade lätt kunnat bli shoppaholic, eller vad det kallas, då jag när jag är ledsen omedelbart drabbas av en enorm lust att köpa saker. Beställt hem böcker, lite saker till Nico och massa badbomber från Lush bland annat. Har en varukorg med smink från Eleven som ligger och väntar på att jag skall beställa eller ångra mig, och har åter suttit och spanat på allt jag vill ha från Bluebox.
 
Har också suttit på IKEAs hemsida och drömt om ny badrumsinredning och planerat omdekoration/ommöblering av sonens rum.
 
Saknerna jag spanat på från Bluebox denna gång är en salig blandning, från dyrt till billigt.
 
Denna leksaksuggla
 
 
Reflextoffsar
 
 
Uggla som spelar vaggvisor för bebis
 
Uggleskål (ett tema anas?)
 
Väggekor till barnrum (fast tycker egentligen bara om valen och ugglan)
Naggellacksborttagningspads (perfekt or för hänga-gubbe)
En supersöt klocka till barnrummet <3
Denna nattlampa återkommer jag till varje gång jag är inne på Bluebox
Rengöringsservetter i söta förpackningar (ja, det är den med ugglor jag vill ha)
Set till bebis med matta, snutte och nalle
Matlådor - med ugglor
 
Ipadsfoderal - med ugglor
Och denna söta soppslev i form av ett sjöodjur
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela