Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tyst det är i huset

Publicerad 2011-09-30 21:09:48 i Allmänt,

Nico sover. Hampus har gått till jobbet. Nu är det tyst här hemma. Kommer nog somna ganska snabbt tror jag. Tänkte läsa lite, men ångrade mig då jag vet hur jag är. Börjar jag läsa så kan jag inte sluta och så hade jag varit vaken alldeles för länge.
Idag läste jag Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger (roligaste efternamnet ever..haha). Samma person som skrivit Tidsresenärens hustru. Jag älskade den, precis som jag älskade den första boken. De påminner om varann samtidigt som de är helt annorlunda. Men det är bra flyt i texten och det känns väl genomarbetat och som att det är skrivet med kärlek på något sätt. Udda men samtidigt verkligt. Även detta är en slags kärlekshistoria. Kan inte avslöja så mycket mer utan att förstöra för den som vill läsa. Rekommenderas i alla fall.

Högljudd dag

Publicerad 2011-09-30 18:50:10 i Allmänt,

Har varit en nervpåfrestande dag. Inte fick jag pluggat eller städat nästan något alls. Nico har en ny grej för sig, vilket innebär att gallskrika i falsett om och om igen. Han gör det inte för att han är arg utan för att han tycker att det är kul. Han ser supernöjd ut och ju mer jag försöker få honom att sluta, och ju argare jag blir, desto mer skrattar han. Tur för honom att han är söt annars  hade han flugit genom fönstret.

Han har dock varit go också. Velat komma och gosa och pussas mycket, kanske för att han är sjuk.

Nu är jag trött men skall röja lite. Ser ut som fan hemma. Hur kan ett så litet barn stöka ner så mycket? I vardagsrummet ser det ut som om en jätte spytt upp leksaker över hela rummet, och i köket har han möblerat om.

Tankar om Lady Dahmer

Publicerad 2011-09-30 08:04:21 i Allmänt,

Lady Dahmer har en blogg för er som inte visste det, och jag brukade ogilla henne och helt förutfattat utgå från att hon var en sådan där galen extremfeminist. Men ju mer jag läser hennes blogg desto mer gillar jag henne. Desto mer tycker jag att hon är vettig, och mer än så. Klok till och med kanske.

Hon skrev bland annat detta, som jag instämmer i väldigt mycket.

Jag tycker inte om att använda ordet offer men vi är alla produkter av vår fostran, kultur, tid och samhälle. Produkter av vår tids normer och ideal. Jag, du, vi alla. Ingen är fri från socialiseringsprocessen.

Jag försöker att inte tänka i manligt och kvinnligt eftersom att det är sociala konstruktioner som bara begränsar. Jag tror inte på dem. Jag tror inte att vissa egenskaper är manliga och att vissa inte är det. Jag tror på mänskliga egenskaper. Thats it. Jag har PREFERENSER hos det manliga könet, men det är en annan sak. 

Men kvinnor (och män) FÅR tycka om rosa, glitter, smink, högklackat. De FÅR tycka om att baka och ta hand om barn. De FÅR vara mjuka, omhändertagande, väna och ljuva och allt som det som är kvinnligt innebär! Jag själv ju bär smink, färgar håret och klär mig i klänningar emellanåt. Jag har massvis med traditionella egenskaper och intressen och inte skäms jag för dem heller!

Att jag uppmanar normbrytande handlar heller inte om att skapa nya lika begränsande normer. Det handlar inte om att alla måste göra tvärtom och att ingen får vara traditionell eller stereotyp. Tvärtom. Bredda, inte byta. Bredda, inte ta bort. Tillåta hela spektrat. "Kvinnliga" kvinnor och "okvinnliga" kvinnor.

Jag har som sagt inga negativa åsikter kring kvinnor som tycker om det som är traditionellt kvinnligt. De får tycka om det! De FÅR vara stereotypa! Men det ska vara kul, inte ett måste för att må bra. Det är där problemet ligger; när kvinnor mår dåligt i sina egna kroppar för att de inte passar in i ett ideal eller för att de inte är tillräckligt idealiska.Inget dagis

Publicerad 2011-09-30 07:48:38 i Allmänt,

Nico mår fortfarande inte bra och eftersom jag inte ens skall jobba utan skulle plugga under hans dagisvistelse så kände jag att jag inte kunde skicka iväg honom med gott samvete. Så plutten bär hemma.
Tydliga tecken på att han är sjuk är att han sov till 06.30 (han som ALLTID vaknar vid 05) och nu somnade om 07.30. Trött med andra ord.

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag skall passa på att plugga nu när han sover eller om även jag skall sova en stund. Det lutar åt att sova.

Köpgalen

Publicerad 2011-09-29 21:00:50 i Allmänt,

Innan köpte jag relativt få kläder till Nico. Jag tyckte det var onödigt att köpa massor när han växte så fort. Men nu har hans tillväxt börjat gå mycket långsammare och jag har drabbats av galenskap. Jag köper och köper massor av kläder till honom. Framför allt begagnat via en sida på fb. Massor av fynd, kanske för många.

En sak som man kan fynda är bland annat pyjamasar. Folk säljer de billigt begagnat då de ofta är rätt tvättblekta och noppiga, men det är ju toppen... för en välanvänd pyjamas är ju oftast såmycket mysigare än en ny.
Men nu får jag snart lägga band på mig själv för garderoben börjar bli överfull.

Hostigt

Publicerad 2011-09-29 18:32:14 i Allmänt,

Foto: Monica Hermanson

Då min mobil för närvarande är död fick jag låna en bild av mamma.

Dagen har i alla fall varit som så att Nico verkade må lite bättre i morse så vi åkte en sväng till Göksäter där jag inhandlade ett par hängslebyxor, en fleecetröja, en mössa, ett par mockasiner och lite annat till Nico. Var dock lite påfrestande då Nico upptäckt att ett bra sätt att få uppmärksamhet från främlingar är att falsettskrika om och om igen. Jag minns inte min kod för det där barnet skriker så, klagade en man i kassan och jag skämdes.

 

Sedan for vi till mamma och pappa där Nico bland annat lekte i grushögen och sysslade med annat bus. Kanske blev det dock lite för mycket kul för när vi kom hem mådde han sämre. Hostade och snorade som bara den. Låg på golvet i en liten hög med huvudet på sin kudde som han alltid bär med sig.

Lite bus orkade han dock med. Som att försöka smyga in på toa (där kattlådan står och han därför inte får vara) och springa ut i full fart när han hörde att jag kom... eller försöka taktiken att åla baklänges in på toa men lämna huvudet utanför Då räknas det väl inte?

 

Nu sover han dock och vi skall käka.

 

VAB

Publicerad 2011-09-28 10:45:20 i Allmänt,

Idag är det mitt livs första VAB. Blir alltid stressad av att vara hemma från jobbet då jag bara tänker på allt som behöver göras och som kommer skapa jobb nästa vecka, men Nico är förkyld, hostig och febrig så kan inte lämna honom på dagis med gott samvete.

Han vaknade 05.20 i morse och ville upp trots att han mest smågrät och låg på golvet med sin kudde. Vid 07 somnade han dock om och sov till 10.
Nu äter han och är på ganska gott humör dock. Babblar och babblar.

Morgontystnad

Publicerad 2011-09-27 06:14:18 i Allmänt,

Nico vaknade klockan 5 och ville upp och leka. Nu sover han igen, tror jag, men jag är vaken i ett tyst hus. Eller tyst är det egentligen inte då avfuktare och fläktar mullrar i källaren, men de hör jag inte längre.

Att jag skriver sällan nu beror på krångel med bloggsidan. Ibland skriver jag ett långt inlägg som bara försvinner, och då blir jag så arg att jag inte kan skriva om. Som när man pratat och pratat och inser att ingen lyssnat. Och så det där med att mina mellanslag försvinner och texten ofta blir en stor klump. Det stör.

Nico kan nya saker varje dag. Sitter och lägger klossar i rätt hål i klosslådan. Försöker göra små rörelser till imse vimse. Pratar och pratar fast han ännu saknar ord. Det sötaste barnet i världen.

Själv har jag bland annat redan läst ut tre av mina inköpta bokmässe böcker.
Sankta Psyko av Johan Theorin. Den är läsvärd men blev ändå lite av en besvikelse för jag hade så höga förväntningar. Började så bra, fortsatte så bra och så gick liksom luften ur i slutet.
Sedan läste jag Det som göms under sten av Thomas H. Cook. En medelmåttig bok tycker jag. Ganska oengagerat skriven, även om man faktiskt blev lite nyfiken emellanåt och inte kunde låta bli att läsa vidare. Men även där kändes det som om det klimax man strävade mot och hade byggt upp för liksom uteblev. Kanske skulle de inte ha skrivit på bokens omslag att den var så fruktansvärt spännande, då kanske jag hade gillat den mer.

Igår läste jag Geim av Anders De La Monte, och den därimot älskade jag. Älskar böcker med nytänk. Intriger man inte stött på förut. I början störde jag mig på att han skriver mycket med talspråk och slang, men när jag vant mig så gjorde språket karaktärerna levande -även om uttrycket "rulla apelsin" förekom lite väl ofta (och vad fan innebär det??). Boken går i korta drag ut på att en kille hittar en slags mobil som inbjuder honom att delta i ett slags realityspel där han skall göra uppdrag mot pengar, men uppdragen blir alltmer riskfyllda och han inser tillslut att det handlar om något större och farligare än han från början trodde. Gillade den skarpt.

Nu läser jag En dåre fri om en "galen" kvinna och hittills tycker jag mycket om den. Mitt slags språk. Som en lång dikt. Surrealistiskt.

Om en timme kommer snubbar som skall riva ut golvet i källaren. Sova får man aldrig.

Utflykt i skogen

Publicerad 2011-09-24 18:06:35 i Allmänt,

Idag har Nico varit lite skev i humöret. Ny framtand tror vi. Mest har han gnällt och gnölat, men en hel del bus också så klart. Han har bland annat suttit i en evighet med sina lillaklosslåda, ni vet en sådan med olika hål för olika klossar, och lagt i kloss efter kloss.

Jag var också ute och promenerade med honom en stund i skogen, vilket han tyckte om även om han höll fast min hand som i ett skruvstäd. Dock fanns det äckliga älgflugor överallt så vi stannade inte så länge. Fick såklart med en sådan jävel in och nu kryper det överallt på mig. Har lite panik för sådana efter en traumatisk händelse för 10 år sedan då en älgfluga spenderade ett dygn inuti mitt öra.


Nico gör lite udda min..haha. Det var svårt att få foton som inte var suddiga då han samtidigt höll min hand och även försökte sno kameran.Efter vi vart i skogen sysslade Nico en stund med att bygga grushögar påvår mur vid parkeringen.

Visst är han söt i sin ugglemössa!? :)

Böcker

Publicerad 2011-09-23 12:55:19 i Allmänt,

Nu sitter jag här med mina bokpåsar. Tänkte dela med mig av vilka små fynd jag gjorde igår.

Den bok jag redan börjat läsa är Johan Theorins Sankta Psyko, en slags spänningsroman med en psykiatrisk klinik och en förskola som ligger grannar... Mmm... låter lovande.

Sedan köptes en novellsamling av H.P. Lovecraft. De två romanerna En dåre fri av Beate Grimsrud och Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger (som även skrivit Tidsresenärens hustru) slank också ner i bokpåsen. Och så en hel hög deckare av olika slag:
Geim av Anders De La Monte
Skuggans spel och Spåren på bryggan av Lars Rambe (vilka jag fick signerade av författaren)
Djävulens märke av Magnus Nordin
Det som göms under sten av Thomas H. Cook
Fruset ögonblick av Camilla Ceder     samt
Dinosauriens fjädrar av Sissel-Jo Gazan

och hos Humanisterna inköptes den sista boken: Gilla läget - hur allt gick åt helvete med positivt tänkande av Barbara Ehrenreich.

Så det blir att läsa ett tag nu :)

Halva dagen var mycket bra

Publicerad 2011-09-22 21:01:24 i Allmänt,

Idag var jag och Nico på bokmässan med mina föräldrar. En härlig tradition att bara vältra sig i böcker och köpa en stor hög. Var jättekul och har nu massor att läsa. Nico fick också barnböcker, bland annat en med homosexuella giraffer.
Nico hade också kul och när vi satte ner honom för att han skulle få sträcka på benen så ville han bli jagad och kutade iväg bland folkmassorna. Var ett väldigt jagande och skrattande.
Efteråt åt vi god mat och dagen kändes riktigt bra. Hade varit en toppendag och vi inte hade fått massor av dåliga nyheter av olika slag på kvällen, som jag inte tänker gå in på.
Just nu är jag lite omtumlad så kommer därför ge en mer omfattande genomgång av bokmässan imorgon så den får den uppmärksamhet den förtjänar. Tack mamma och pappa för en härlig dag!

Hur??

Publicerad 2011-09-20 11:34:23 i Allmänt,

Hur lyckas man städa när man har ett litet barn med sig? Här går det inget vidare kan jag säga.
Om jag plockar ner något i en låda går han efter och tar upp det, och tre saker till. Om jag lagt alla kläder i tvättkorgen så välter han den upp och ner. Skall jag lägga saker i diskmaskinen så plockar han ur saker alternativt försöker krypa in i den. När det skall dammsugas klättrar han på dammsugaren, ramlar över slangen eller fösöker sno den från mig.
Och om han mot all förmodan skulle gå iväg så är det bara att kuta efter för då skall han med största säkerhet göra något han inte får. Så hur lyckas man?
Just nu ser det nog värre ut än innan jag började städa....

Min första bröllopsdag <3

Publicerad 2011-09-20 08:49:06 i Allmänt,

Idag är det ett år sedan jag och Hampus gifte oss <3. Har varit det absolut bästa året, och ett av de jobbigaste åren (sömnbrist), i mitt liv. Känns fantastiskt. Så ikväll blir det mys med god mat och grejer.
Just nu jobbar dock Hampus. Nico sover igen efter att ha varit uppe ett par timmar och busat. Mitt goa lilla underverk. Tänk vad lyckligt lottad man är ändå.
Hade varit ännu bättre om Tesslan slutade dra in möss dock. Igår höll jag på att trampa på två döda möss och Hampus hade räddat en annan stackare från döden imorse. Lite tröttsamt... och äckligt.
Nu skall jag snart släpa mig ur sängen och försöka storstäda här hemma. Ser ut som ett krig. Inte blir det bättre av att Nico släpar runt allt och lägger det på konsiga ställen. Hittade mina skor i diskmaskinen igår, och mitt kontokort i en av hans små leksakslådor.

En bestämd herre

Publicerad 2011-09-19 16:11:47 i Allmänt,

Nico är ett bestämt barn med mycket egen vilja. Varje dag är det bråk över datorn. Han vill se youtube och jag vill göra annat... vilket leder till att han står brevid och gråter och skriker av ilska.

Idag sa jag till honom Gå och lek med sina leksaker. Titta på alla grejer du kan leka med. och så pekade jag på hans saker. Han travade då bort till dem och jag tänkte att äntligen fattade han. Strax kom han dock tillbaka med en leksak, tryckte den i händerna på mig mycket bestämt som för att säga Här, nu kan DU leka med denna och så knuffade han mig åt sidan och började pilla på datorn. Haha.

Verkligen måndag

Publicerad 2011-09-19 08:43:02 i Allmänt,

Vilken morgon. jag måste ha IQ badboll, eller IQ fiskmås eller som en vän en gång sa - IQ fiskboll.
Hampus vaknar och går upp. Nico vaknar och får ersättning. Jag går upp. Fixar iordning mig, fixar iordning Nico, packar allt och vi beger oss mot dagis.
Jag reagerar på att det är så himla mörkt ute, men tänker inte mer på det än att jag tror att det är årstiden. Kommer till dagis och reagerar än mer på att det är kolsvart där. Vad nu?
Tittar på klockan och inser att jag ju inte alls skall gå upp när Hampus går upp eftersom han går upp en timma innan mig!! Precis när jag inser detta ringer väckarklockan på min mobil. Skit!!
Bara att åka hem igen med en ledsen bebis som ville till dagis. Låta honom se videoklipp på datorn i 45 minuter innan vi kunde åka tillbaka till dagis.
Känner mig som ett riktigt fån.

Life is pain

Publicerad 2011-09-18 16:27:51 i Allmänt,

Det tycker i alla fall Nico som gråter bittra tårar över orättvisan att datorn inte tillhör honom. Han tyckte i alla fall det var trevligt att få besök av sin morbror i morse. Och han uppskattade till viss del att åka och hämta sin pappa. Sedan har han sprungit runt och busat, stundvis glad och stundvis riktigt gnällig. Som nu då han stortjuter och handgripligen försöker få mig att sätta på videoklipp på Youtube.

Mest går han dock runt och pratar högljutt för sig själv medan han gestikulerar vilt med händerna.
Upptäckte förresten idag att han fått en tand till. Hans ena framtand uppe har brutit igenom. Kommer bli så spännade att se hur han kommer se ut när den vuxit ner en bit.

Imorgon jobb, vilket jag inte ser fram emot då jag känner mig sjuk... eller snarare på väg att bli sjuk. Halsen känns öm och slemmig och kan riktigt känna en förkylning som tågar fram inom mig för att inom kort göra sitt anfall.

Så e det

Publicerad 2011-09-18 08:44:53 i Allmänt,

När jag har tråkigt får ni en lista... Senare idag skall brorsan komma så jag skall hjälpa honom plugga inför högskoleprovet. Efter det skall jag hämta maken.

VEM

Vem är i rummet med dig? Inte en kotte
Vem fick du senaste sms av? En i mammagruppen
Vem tänker du på nu? Var rätt blankt för tillfället faktiskt
Vem pratade du senast i telefon med? Min man
Vems hus var du senast i? Förutom vårt eget, Emils
Vem önskar du var med dig nu? Min man
Vem är din favoritsläkting? Mamma, pappa och brorsan

VAR

Var är din mobiltelefon? Bredvid mig
Var handlar du mest? Lindex
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Linne från KappAhl
Var åkte du senast bil? Till och från Emil igår


VAD

Vad åt du senast? En smörgås
Vad drack du senast? Vatten
Vad är det för färg på dina byxor? Vanliga blå jeans
Vad är den närmaste saken som är blå? Ja, det är la byxorna då
Vad har du på fötterna? Strumpor
Vad är din favorit färg? Just nu, grönt, tror jag
Vilken film såg du senast? Attack the block, tror jag den hette
Vad hör du just nu? Diskmaskinen

HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng? Yes
Hånglat på en bio? Oklart, jag brukar vilja se filmen :)
Hånglat i skogen? Någon gång kanske
Tyckt att din kusin är het? Nej, men de är alla mycket söta på ett platoniskt sätt
Sovit naken? Ytterst sällan
Kört över hastighetengränsen? Bara några km av misstag ibland
Målat om ditt rum? Japp
Dansat framför en spegel? Nej det tror jag inte
Fått hicka? Har inte alla haft det nån gång?
Dumpat någon? Har hänt
Stulit pengar från en kompis? Nej
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Nån gång kanske
Varit i slagsmål? Inte direkt
Smugit ur ditt hus? Nej
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Ja
Hånglat med en främling? Har hänt in the old days
Älskar eller saknar någon nu? Absolut

Tankar om dagen och om min Mac

Publicerad 2011-09-17 20:23:16 i Allmänt,

Är det bara jag eller känns det på något sätt som om en Mac inte är lika vänlig som en PC? Haha.. om något blir fel på en PC får man lite känslan av att den ber om ursäkt för det hela, medan Macen tyket konstaterar att man måste gjort fel och så vill den inte alls hjälpa till.
Kanske beror min ilska mot Macen på att Hampus är borta på kalas ikväll och jag såg fram emot att se en film, och så vill datajäveln inte alls det. Inget funkar lika lätt som på PC. Installerade VLC, klickade på filmen som la sig i en spellista... men att få den att spela upp är tydligen en omöjlighet. Morr.
Dagen var annars ganska lugn. Nico var inte på speciellt bra humör. Trött och småledsen hela dagen och tyckte som jag skrev innan att vi var tråkigast i världen och bankade på dörren och ville fly. Vi gjorde honom lite till viljes och åkte till en vän och hälsade på. Nico var glad när han fick sitta ute vid hönsgården och mata hönorna med grässtrån genom gallret, och när han fick sitta på deras grusgång och lägga nävar med grus i små högar på deras mur. När vi var inne hos dem så gick han fram och tillbaka till deras ytterdörr och bankade dock, när han inte tryckte av och på deras micro som stod i perfekt höjd för honom.
Sedan lämnade vi hampus där och åkte hem. Nico satt och la av brakskitar så han nästan lyfte från stolen i bilen hela vägen och skrattade nöjt efter varje. När vi kom hem var klockan halv sju så det var pyjamas på, grötintag och sedan sängen. Han somnade med en gång och jag hoppas på en lugn natt.
Nu ligger jag här och huset är sådär kusligt tyst som det bara är när man är ensam och övertygad om att en galen mördare när som helst kommer rusa in i huset. Hade varit mycket trevligare om jag hade kunnat se den där filmen. Blir väl att sova istället. Och ångra att jag inte hade kamera med mig så jag kunde ta kort på Nico och hönorna.

Höjden av lathet

Publicerad 2011-09-17 14:23:52 i Allmänt,

Satt förut i soffan med byxorna uppknäppta framför datorn. Varför? Inget vulgärt. Inte kraftig viktuppgång. Nej, jag var helt enkelt jävligt kissnödig men för lat för att gå till toan. Tillslut fick jag ge mig dock.

Nico älskar nog dagis... eller hatar oss... för de dagar han inte skall dit står han och bankar på ytterdörren och gråter. Vi är skittrista tycker han.

Ingen sovmorgon

Publicerad 2011-09-17 09:34:03 i Allmänt,

Om någon skulle tänka att "sjutton vad sällan hon skriver nu för tiden" så kan jag försvara mig med att det beror på att de flesta gånger jag skall logga in på blogg.se så funkar det inte. Himlans segt.
Igår fick jag lite lite sovmorgon innan jag var tvungen att åka med Nico till hans första tandläkarbesök. De tittade inte ens på hans tänder utan det vara bara info till mig, och Nico ansåg det hela vara urtrist och stod och bankade på dörren och ville ut. När tandläkaren eller sköterskan, eller vad hon nu var, skulle lämna rummet för att hämta ett provrör så krävde han att få följa med. Nöjd fick han sedan vandra runt med provröret i handen genom korridorerna innan han slank in i ett rum och kastade provröret i en papperkorg.
Senare på dagen fick Nico vara hos sin mormor och morfar ett tag medan jag och Hampus övningskörde. Det tyckte han om. Speciellt kul är när mormor jagar honom. Han fnittrar helt hysteriskt och försöker springa iväg, och när hon fångar honom så riktigt tjuter han. :)
Eftersom han vägrade sova på dagen var han dock lite kinkig på kvällen men somnade ganska snabbt. Trodde han skulle sova länge, men icke. Klockan var inte ens 5 i morse så han vaknade. Vi försökte ha honom i sängen en stund men det fungerade inte så jag fick gå upp. Lyckades få honom att somna om någon timme senare och då sov han tills 09, men jag lyckades inte somna om själv.
Nu är han full av bus och gos, och jag är full av zzzzzz.
Tillägg: Jag ser också att blogg.se ignorerar alla mina radbyten och styckeindelningar och publicerar allt som en stor klump. Det vaaaar väl trevligt. Så håll till gode med denna svårsmälta klump med text.

Dagen har börjat

Publicerad 2011-09-15 10:43:29 i Allmänt,

Nico vaknade tidigt och ville upp. Som vanligt på morgonen är han egentligen inte så pigg, men han vill bara inte sova mer ändå. Istället vandrar han groggy runt med sin kudde och snutte och smågnäller.
Själv var jag vraktrött men det får gå.

Satt mest och stirrade framför mig då Nico får sådana utbrott när jag använder datorn. Han kommer och skall pilla på den och när man försöker lyfta bort honom hänger han sig bakåt och vrålar. Då morrar jag lite åt honom och då blir han ledsen, så då pussar jag honom som den helt inkonsekventa förälder jag är.

Efter frukosten var det dags för dagis. Idag var lämningen lite jobbigare för han såg mig lämna rummet och började gråta massor. Fick verkligen kämpa med varje cell i kroppen för att inte bara gå tillbaka och ta med honom hem igen.

Nu skall jag städa lite och sedan skall vi kanske övningsköra. Helst hade jag velat sova, men det finns det liksom ingen tid till. Dock har Hampus lovat mig sovmorgon, en jävligt efterlängtad sådan, imorgon.

Avslutningsvis en liten reflektion - det är så fruktansvärt irriterande när man köper skor/barnskor att de snörar skorna helt fel i affärerna såman alltid får snöra om dem. Kan de liksom inte bara snöra dem korrekt med en gång? Så jävla snygg är inte den där låtsassnörningen så att den lockar till fler köp.

Lycka

Publicerad 2011-09-14 19:27:21 i Allmänt,

Lycka är att ens lilla plutt kommer en till mötes vid dagishämtningen med utsträckta armar och ger en lång gosig kram, en stor puss och massa gos. Kärlek.
Och sedan se hur han skriker av glädje när hans pappa kommer hem efter jobbet och knatar till honom så fort han kan för att ge honom en gos. <3

Mac-hjälp pliis

Publicerad 2011-09-14 08:26:44 i Allmänt,

Min nya Mac är bra på många sätt. Vissa saker är enkelt att förstå. Men det är ändå krångligt när man är van vid PC.
Om jag tex surfar runt på min PC och ser en bild på en hemsida som jag vill spara så högerklickar man, väljer spara bild och så är det klart. Bilden är "min" och jag kan lägga den på min blogg. Hur gör man på Mac? Någon som vet? Hur sparar jag en bild från en hemsida? När jag försöker blir det itsället att jag sparar en skärmdump eller nåt, blir en konstgigt dokument som inte alls är en vanlig bild.

Lite blåsigt

Publicerad 2011-09-14 08:07:33 i Allmänt,

Hatar att köra till jobbet när det känns som man skall blåsa av vägen när som helst. Dessutom var halva Uddevalla översvämmat och jag fick hitta alternativ väg... kände mig dock lite som en äventyrare där jag kryssade fram mellan jättepölarna (haha.. krävs inte mycket för att jag skall känna mig som det, tydligen).
Nico var glad imorse. Han vaknade, åt sin ersättning, kläddes på och så iväg. "Nu skall du till dagis och leka med barna" sa jag och han log stort. Idag kunde jag bara lämna över honom till en av fröknarna, säga hej då och gå. Han brydde sig inte alls utan var helt nöjd med detta.
Nu är det jobb och sedan hem och.. ja typ städa eller något.

Livet i en berg- och dalbana

Publicerad 2011-09-13 18:26:50 i Allmänt,

Här slängs vi mellan hopp och förtvivlan och tillbaka flera gånger varje dag känns det som.
Hampus väckte mig i natt och sa att det var fullt av vatten i källaren - igen. Blev helt nedstämda och tänkte att det snart kommer vara kört. Jag åkte dock och hämtade en pump och när vi pumpade ur dräneringsbrunnen (i vilkens rör det var stopp) så sjönk vattnet inne undan. Då beslutade sig Hampus för att se om stoppet kanske satt långt ut i röret... och det gjorde det helt otroligt... så han kunde få bort det och ut strömmade allt vatten. Så den, vad vi trodde, dyra historian med att få bort stoppet i dräneringsröret löstes snabbt med hjälp an gammal list.
Så nu skall det kunna röjas ut och bytas golv i källaren så blir allt toppen.
(Får jag sålt min tomt också så blir allt underbart och fantastiskt med rosa fluffiga moln med glitter på... typ)

Sonen har haft en upp och ner dag han med. Ena stunden glad, andra gnällig. Han tyckte om att hälsa på sin mormor och morfar en snabbis och dansa lite. Han vägrade dock sova på dagen, men somnade bra för natten. Han är bara sötast av alla söta saker när han ligger där i sängen och kramar sin kudde, precis som jag när jag sover... fast jag är inte lika söt :).

Nu skall det packas saker i källaren innan jag kan sova.

Minus till att jag inte packat tidigare så jag slapp det nu då jag vill sova.
Plus till att jag inte peckat tidigare då det nu då hade sabbats då det kom in vatten igen.
Ibland är det bra att vara lat.


Nico undersöker sin nattsköldpadda... knappar som gör att det lyser... såå spännande :)


När man vägrar sova på dagen får man ta med sin kudde och ta en liten paus då och då :)

Denna underbara Mia

Publicerad 2011-09-13 17:48:46 i Allmänt,

Jag tänkte skriva om min dag och min son och sådant jag alltid annars skriver om, men så väntar jag på att mobilen skall ladda så jag kan överföra lite bilder, så i väntan på detta tänkte jag bara skriva några rader om Mia Skäringers (heter hon så?) show som man kunde se på SVT härom dagen (SVT Play för min del då).

Så jävla underbar! Att hon lyckas vara så naken och öppen samtidigt som hon skojar. Man skrattar men har den där obehagliga klumpen i magen. Känner igen sig, önskar att man inte gjorde det.
Så många gånger jag gett mitt hjärta till någon som lika gärna kunnat runka.
Det eviga sökandet efter kärlek, bekräftelse. Hur man utstår förnedring och skam bara för att bli sedd.

En underbar show, som sagt var. Skulle vilja se den live. Skulle vilja tvinga alla tonåriningar att se den. Önskar att de alla kunde förstå.
Vi väljer vem vi vill vara.

Fem knytten av fem möjliga till Mia!

En lång dag... typ

Publicerad 2011-09-12 18:43:00 i Allmänt,

Idag var det ju först jobb. Och alltid lär man sig något nytt. Som att det inte lugnar en elev som oroar sig för att hans ögon blöder att säga "Åh herregud!!".
Sedan hämtade jag lilleman på dagis. Han hade inte vart ett dugg ledsen trots den tidiga avlämningen hos främmande personal. Han hade tydligen haft skitskoj.

Efter detta for vi direkt till Tjörn för att hälsa på mamma där en annan släkting hade sitt 80årskalas. Nico charmade genom att bland annat dansa för besökarna. Vid halv fem började dock både jag och han bli trötta så vi for hem.
Nu vill han dock inte alls sova utan hoppar i sin säng och gurglar.

Fick "årsboken" idag. Fotoboken över Nicos första år. Är mycket nöjd. Kom även lite barnkläder på posten. Nu har jag egentligen massor av saker jag borde göra men min energireserv är slut så istället tänker jag skjuta allt detta till morgondagen och lägga mig i sängen.

Avslutar med ett stort tack till lillebror som idag fick agera fastighetsmäklare. Hoppas att det gick väl. Håll era tummar!!! Annars jävlar....

Tidig dagislämning

Publicerad 2011-09-12 08:21:22 i Allmänt,

Idag var Nicos första dag på dagis när jag jobbar, dvs då han måste komma tidigt till dagis. Inga av hans vanliga fröknar är där då och nästan inga barn. Var lite ångest då han först klamrade sig fast på mig, men sedan verkade det gå bra och jag smög iväg.
Nu är det jobb och sedan hämtning och sedan ut till Tjörn för kalas för en släkting.
Skall avsluta med att rasa lite. Vid Uddevalla är det vägarbete och därför har de sänkt hastighetsbegränsningen till 50 en kortare sträcka. Jag tror fan jag är den enda som bryr sig om det. Blir så jävla arg. Där står människor som kanske är någons mamma eller pappa, någons son eller dotter, och jobbar mitt i vägen och folk har inte respekten och vette nog att kunna sakta ner i 200 jävla meter!! Skämmes på folk!!

Tandfén skall fan stämmas

Publicerad 2011-09-10 19:33:45 i Allmänt,

För ett tag sedan hade ju Nico en väldigt jobbig period. Gnällig på dagarna och skitledsen när han skulle sova. Tänderna, misstänkte vi, och mycket riktigt så blev han lugn och glad igen en dag och då såg man en ny liten tand i underkäken.
Jag sa igår till Hampus att "vad skönt att han bara somnar snällt nu när man lägger honom igen". Du kommer jinxa det, sa han då... och tro på fan att han är helt stollig igen nu.
Kinkat nästan hela dagen och nu är han hysterisk när han skall sova. Ligger bara och skriker,och vill bli gnuggad på tandköttet. Fan ta de där tänderna. Nu har han fått en Alvedon så hoppas att han somnar snart.


Nico spenderar stor del av sina dagar med att vandra runt med snutten i ena handen och kudden i den andra.


Överallt skall de med..


.. med små pauser ibland för en vila på kudden.

Idag var Karin och Malvina här på besök. Nico uppskattar alltid besök, och jag med, även om han idag som sagt var, var aningens kinkig. Han och Malvina fick tag på varsinn maraccas och skapade vacker musik. På bilden ser man instrumenten som en rosa sudd och en grön sudd - för det spelades intensivt.Berättade jag förresten att min plånbok återfanns? Nico hade snott den och lagt den under sängen. Saker börjar försvinna mer och mer och återfinnas på underliga ställen. Som att bo med en skata.En bild på Nico i början av måltiden. I slutet av måltiden var stolen orange, hans ansikte, händer, armar och hår var orange.. och det var mat på hela golvet.

Blää, skit och urk

Publicerad 2011-09-08 20:01:03 i Allmänt,

Gick upp fem i morse för att hinna ordna allt innan jag skulle köra Hampus till halkbanan. Väntade där med Nico medan Hampus körde. Nico vägrade såklart äta maten jag gått upp klockan 5 för att laga.
Hem, svintrött, åka handla, laga mat. Nico gillade maten, så mycket att han schamponerade sig med den och fick ta ett bad.

Sedan upptäckte jag att min plånbok var borta. Har genomsökt hela huset samt bilen men det är fan inte här. Nico kan ha söpit bort den men vart fan då??
Nu är jag sur och deppad och tycker att allt suger. Så därför får ni fasen ingen bild.

Husmöss och oljud

Publicerad 2011-09-06 16:30:55 i Allmänt,

Dagen gick till såsom så att jag efter en sömnlös natt körde Nico till dagis för att sedan åka hem och ringa försäkringsbolaget. De skickade en snubbe som konstaterade att det blivit bagsug eller va det heter i brunnen i tvättstugan och att den därför sprutat upp massa vatten... och att golven behöver bytas.
Så nu har vi väldigt högljudda avfuktare och fläktar som blåser i källaren. Hela huset dånar.

Jag har också jagat möss två gånger idag i huset. Tydligen lär de sig inte utan springer in när man släpper ut dem trots att katten jagar den och biter den så den skriker. Korkad mus.

Mer än så orkar jag just nu inte skriva för har varit en så snurrig dag.

Bob och sånt

Publicerad 2011-09-05 22:54:35 i Allmänt,

Borde sova för länge sedan men är lite upprörd över det där med allt vatten i källaren så kan inte slappna av. Funderar på annat för att distrahera mig själv.
En man som heter Bob kontaktade mig för ett tag sedan angående min tomt. Har svårt för namnet Bob eftersom det påminner mig om den där läskige demonsnubben i Twin Peaks. Hampus föreslog dock att jag kunde tänka på Byggare Bob istället. Mindre skrämmande.
Funderar också över det där med att man skall akta sig för vilt på vägen i skymning och gryning för att djuren rör på sig då... men vad gör de hela dagarna så? Jobbar?
Ni märker... jag borde sova.

Badpojken

Publicerad 2011-09-05 16:50:38 i Allmänt,

Nico hade tydligen sovit större delen av förmiddagen medan jag jobbade. Men sedan har han inte vart på bra humör. Han var en riktig gosunge tills Hampus gick och la sig och sedan var det bara gnäll, gnöl och falsettskrik.

Efter ett bad blev han dock på något bättre humör.


Blöt

Publicerad 2011-09-05 08:14:03 i Allmänt,

En dag som idag hade det varit bra med ett paraply.
Tog längre tid än vanligt till jobbet då alla bilar körde långsammare i ösregnet. Sedan fick jag gå från parkeringen till skolan, och det är en bit... och jag hade inget paraply eller ens en luva på jackan. Så nu ser jag ut som trollet Plupp i huvudet och ser dessutom rödgråten ut då mascaran rann ner i ögonen och började svida och irritera. Snyggt.
Saknar min bebis och min man.

Michele Bachmann skrämmer mig

Publicerad 2011-09-04 18:16:27 i Allmänt,

Denna kvinna, en tänkbar presidentkandidat i USA, skrämmer skiten ur mig. Eller tänkbar och tänkbar, för idioter då.
Tänk om någon som hon hade blivit president?! Tänk om en människa som hon skulle ha så mycket makt i världen? Hon är ju en tokig människa.

Varför? Jo detta är ju ett urval... Hon anser att man skall förtrycka homosexuella då de annars kommer lära barn i skolorna hur man blir homo, för att de "har barn som målgrupp". Hon tror inte på evolutionen. Hon tror att svininfluensan är demokraternas del, liksom allehanda naturkatastrofer. Osv osv.

Jävla toktant. Var ganska kul dock när hon i ett tal skulle jämföra sig själv med cowboyen John Wayne och sa fel och jämförde sig själv med seriemördaren John Wayne Gacy (stavning?).

Om hon blir president måste jag hitta en ny planet att bo på.

Vart benen bär

Publicerad 2011-09-04 16:50:19 i Allmänt,

Nico gillar det där med att kunna gå. Nu går han mest för sakens skull ibland känns det som. Han planlöst vandrar runt i huset och river ner saker han passerar. En negativ sak är att han nu även kan ta med sig saker, så saker kan omplaceras och försvinna i huset.
Själv handlar jag begagnade bernkläder på nätet. Lite för mycket kanske.

Idag har vi dock vart på besök hos mamma och pappa. Trevligt. Skulle egentligen till torget och shoppa men orkade inte. Plan två blev då att ta en promenad med Nico efter lunch så att han somnade. Men det orkade jag inte heller. Istället somnade han i vagnen stående utanför min brors hus, medan jag låg i en solstol och dels kollade på när brorsan och föräldrarna målade på hans hus och dels såg Halv åtta hos mig, på telefonen.

Nico har även hunnit med att ramla så att det började blöda i munnen. Kändes dramatiskt och jag kände ett stänk av panik, men alla andra närvarande var lugna så det gick över. Själv har jag hunnit med att plugga och städa lite med.

Nu vill jag mest sova... eller mest bli miljonär... men efter det, sova.

Jävla studentlitteratur

Publicerad 2011-09-03 19:10:59 i Allmänt,

Räknade just ut vad det skulle kosta om jag köpte all studentlitteratur det är meningen att vi ska ha... 3700!! Och då har jag ändå två av böckerna redan så de räknade jag inte mer.

Vette fasen hur man skall göra. En del av dem måste jag liksom köpa... men en del kanske jag kan låna. Får leta begagnat också. Suck och bläää

Nico vandrar runt

Publicerad 2011-09-03 17:36:25 i Allmänt,

Nu går Nico mer än han kryper om han ska någonstans, och han kan ställa sig upp utan stöd från något. Så nu vandrar han mest fram och tillbaka i huset hela tiden.

Här kan ni se ett litet smakprov, men bara om ni försöker bortse att jag låter som ett spöke när jag med kuslig röst säger "koooom" mitt i allt. Fattar inte att jag skall låta som ett miffo i alla klipp.

Här sitter jag och glor

Publicerad 2011-09-03 09:49:59 i Allmänt,

Nico vaknade runt 06 men nu sover han en stund igen. Jag är hungrig men orkar inte fixa något att äta. Sitter istället och har ångest över hur ruinerad jag kommer bli av all kurslitteratur. Måste de ha typ 10-15 kursböcker som alla kostar mellan 300 och 600 spänn styck?! Tror de att vi är miljonärer? Får bli en tripp till biblioteket tror jag och be dem ta hem de böcker jag behöver. Kanske köper en del dock. Boken som hette Pervers? lät ju onekligen spännande.

Dessutom visade det sig att man måste göra ett grupparbete. Jag hatar grupparbeten. Usch. Jobbigt att behöva ses och samarbeta. Blä.
Uppsatsen man skulle skriva måste dessutom vara en litteraturstudie så kan inte skriva om det jag hade tänkt. Surar för det med.

"Roar" mig också med att försöka sälja massa urväxta barnkläder i en grupp på FB. Måste bli av med alla högar med kläder men är för snål för att bara ge bort dem. Speciellt då Nico växte så fort att många av kläderna är i det närmaste oanvända.

Dagen i punktform

Publicerad 2011-09-02 21:06:23 i Allmänt,

Trött och orkar inte skriva mer än detta (får bli mer imorgon)
* Upp klockan 06
* Lycklig, pratsam och supersöt unge
* Väcka maken vid 09
* Åka till bussen
* Pendelparkeringen full, panikleta parkering, nästan missa bussen
* Komma till skolan
* Panikleta efter salen
* 5 minuter sen - pusta ut
* Få chock av kursens omfattning
* Anteckna och lyssna i timmar
* Huvudvärk
* Skynda till bussen
* Köa i evigheter
* Huvudvärk
* Äntligen komma till bilen
* Köra till pizzerian och hämta pizzor
* Kö på pizzerian
* Huvudvärk
* Cykeltävling på Orust = köra i 20-30km/h resten av vägen hem
* Jävla huvudvärk
* Äta pizza, pussa maken
* Lägga sig

Bestick och Robinson

Publicerad 2011-09-01 21:40:06 i Allmänt,

Nu ligger jag i sängen och ser på Robinson. Småkul sådär, men jag skulle fasen inte överlevt där. Inte på grund av värmen, matbristen eller utmaningarna (även om det inte är min grej det heller hehe) utan för att människor överlag är så satans puckade. Jag bara sitter och stör mig på alla dessa blåsta människor (inte ALLA dock, det verkar finnas en och annan vettig - som i verkliga livet)...
Kom att tänka på en annan Nico incident idag som både har att göra med hans bestämdhet och dagis. Hemma har Nico tidigare ätit med händerna när han äter själv, men har fått ha en sked ibland då jag kommit ihåg att ge honom en och han har liksom inte brytt sig varken till eller från. På dagis har han ju dock egna bestick vid varje måltid. Idag när vi skulle äta middag satt han och sträckte sig efter min tallrik och skrek jätteargt. Jag trodde han ville ha min mat och försökte förklara att vi åt samma, men sedan insåg jag att det inte var min mat han ville ha utan mina bestick. Hämtade hans sked och när han fick den var han nöjd. Gullunge :)

Mera dagis

Publicerad 2011-09-01 20:09:35 i Allmänt,

Idag ringde jag inte en enda gång till dagiset under dagen, för kände att jag inte klarade av att höra om han var ledsen. När jag kom för att hämta honom visade det sig dock att han varit glad hela dagen... och han gav mig samma lilla leende och lilla kram som dagen innan. Glad att se mig, men inte översvallande känslor direkt.
Som Emma kommenterade ett av mina inlägg igår så är det väl lite så att även om jag inte vill att han skall vara ledsen på dagis, så känner man sig lite sorgset utbytbar när han verkar trivas lika bra där som hemma (om inte bättre).

Nu är det dock inget mer dagis förrän tisdag. Bra det för måste tvätta massa kläder. Går åt mycket kläder på dagis har jag märkt. Han måste typ ha två ombyten med sig varje dag eftersom han sölar så när han äter. Så nu tvättas det och har beställt lite mer kläder från HM.

När vi kom hem lagade jag en av mina gamla favoriträtter, broccolipasta, som vi åt båda två. Det tyckte han var mumsigt :)

Han hade inte en helt lätt kväll dock. Ville ha extremt med uppmärksamhet och jag fick helst inte göra annat än sitta på golvet med honom. Han har börjat bli väldigt bestämd och visar verkligen vad han vill. Ett exempel är att han har en leksak som är en ficklampa som ser ut som en liten tjock orm. När man trycker på knappen öppnas ormens mun, den "väser" och en lampa lyser i munnen på den. Dock kan han inte använda den då knappen är för trög för honom. Istället tar han den, tar tag i min hand med sin andra hand, lägger ficklampan i min hand och liksom trycker till samtidigt som han säger "Ööh". Handgripligen visar vad han vill att jag skall göra. :)

Tog ett tag att få honom att somna men nu är det lugnt och tyst i huset igen. Imorgon är det skola för min del.

Tyst i huset

Publicerad 2011-09-01 11:44:44 i Allmänt,

Lämnade Nico på dagis i morse. Var ganska tungt för han visste att han skulle bli lämnad och klamrade sig fast vid mig. Jag passade på att säga hej då och gå när det serverades god mannagrynsgröt till frukost dock så att han hade en trevlig distraktion.
Nu har jag tvättat håret, dammsugit och pysslat men borde egentligen sova en stund, men kan inte slappna av. Så tyst här hemma utan plutten.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela