Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

The skeleton twins - bra/dålig, beroende på vem man frågar

Publicerad 2014-12-27 21:38:18 i Allmänt, Film,

Eftersom jag körde och köpte Burger King mat åt maken på juldagen så fick han "betala" mig genom att jag bland annat fick bestämma en film som vi skulle se. Jag valde The Skelton Twins, som jag längtat jättemycket efter att se. Det är en drama med Kristen Wiig och Bill Hader. Jag kan dock ha kallat det en komedi när jag introducerade den för maken, för att få honom att börja titta på den.
 
Saken är dock att jag tyckte att den var ganska rolig... och sorglig och gripande. Jag tyckte att den på ett varmt sätt porträtterade dessa syskon som glidit ifrån varandra och deras olika sätt att hantera nuet och det förflutna på, samt deras försök att åter närma sig varandra. För mig hade den något att säga kring människors förväntningar på livet och hur lätt vi faller.
Jag tyckte med andra ord om den, väldigt mycket.
 
Om ni dock skulle fråga min man så ansåg han att den var poänglös och inte hade något att säga och att han led sig igenom den för min skull.
 
Stämningen påverkades också något av alla avbrott i filmen då vi fick pausa för att Nico fick någon slags litet utbrott och skrek saker som: "Jag älskar dig inte mer" Om jag inte får bestämma tänker jag göra sönder dina saker!"
4-åringar. Ibland underbara, ibland mindre så.

Idag har jag knappt rört mig

Publicerad 2014-12-27 16:38:36 i Allmänt,

Maken tog sonen imorse och drog till ett lekland så att jag fick sova. Var riktigt skönt och gick inte upp ur sängen förrän 12.
Sonen var mycket nöjd när han kom hem och ser nästan ut som en liten festivalbesökare med alla armband från leklandsbesök som han nu har.
 
Efter det har jag lekt lite med Nico och nu ser vi för andra gången Älskling jag krympte barnen. De kunde verkligen göra bra familjefilmer på den tiden som var sådär lagom spännande. Nico tycker att det är den mest spännande film han sett. Han ville dock mest se de igen eftersom myran somd ör i filmen blir levande igen om man ser filmen en gång till, enligt hans logik :)
 
Jag har vikt tvätt och lagt in i garderober också, är väl min enda egentliga prestation.
 
En dag ledig till och sedan jobba två dagar. Försöker att inte tänka på det.

Gårdagens filmer

Publicerad 2014-12-27 16:34:52 i Allmänt,

Nu känns det som när jag väl skriver så skriver jag om film, så bloggen tycks smygande ha ändrat inriktning igen... men jag har inte så mycket ork att blogga så blir lättast att bara skriva ner lite om filmer jag sett när jag väl har orken.
 
Igår såg vi The Interwiev och Life after Beth.
 
Om vi börjar med den omtalade The Interwiev med Seth Rogen och James Franco, så kändes den som en typisk film med just dem. Kritikmässigt så känns det som om Nordkorea borde blivit minst lika sura för den gamla dockfilmen Team America som hade ungefär samma grej med att göra parodi på diktatorn. Dessutom kritiseras amerikansk media ungefär lika mycket.
Filmen har några sekvenser där jag skrattade en hel del, men lika många där humorn är på så låg nivå att man skäms för deras skull istället. En hel del kiss/bajs-humor med andra ord och såklart homoskämt. Om man sett en del filmer med dem så inser man att denna duo tycks anse att analpenetration är det roligaste som finns att skämta om i hela världen.
Som helhet får väl filmen någon slags medelbetyg.
 
Sedan såg vi Life after Beth, som är en slags skräckkomedi med bland annat Aubrey Plaza. Den handlar om en kille vars flickvän dör, mystiskt återvänder från de döda men är något förändrad vilket han märker efter hand. Även denna får ett slags medelbetyg då den är lite ojämn. Det finns vissa väldigt roliga sekvenser, men den är lite långsam och tappar en del mot slutet.

Ascension

Publicerad 2014-12-27 16:25:07 i Allmänt,

Äntligen kommer något lite mer intressant än skit som Sharnado från SyFy. Det handlar om en miniserie i 3 (eller egentligen 6 som man slagit ihop i 3) delar med namnet Ascension.
 
Som en varning så vill jag börja med att informera att efter bilden i detta inlägg analyserar jag lite mer och den delen innehåller därför spoilers. Innan bilden är det (nästan) riskfritt att läsa.
 
Som en helhet tyckte jag om Ascension. Den var välgjord och påkostad, den hade en väldigt intressant idé i grunden med en hel del oväntade vändningar, bra skådespelare och blev aldrig långtråkig (och då såg vi den i ett sträck).
Om du inte vill veta omdöme om slutet alls - läs ej detta:

Eftersom serien var såpass välgjord och bra så satt jag dock med lite av en klump i magen och tänkte "sabba inte detta nu!", för man undrade verkligen hur de skulle knyta ihop det i slutet... och även om det kunnat vara mycket värre så kände man sig lite otillfredställd efteråt. Mer om slutet efter bilden där jag ger mer ingående omdöme.
 
Om man tycker om SciFi så är den dock helt klart sevärd!! (även om jag nedan har en hel del kritik)
 
 
Och, jag kommer inte helt och hållet avslöja allt här, men denna del innehåller SPOILERS, så läs inte detta innan du sett den om du planerar att göra så.
 
Som sagt var så är det störande att slutet inte knyter ihop påsen mer. Man lämnas med en hel del frågor obesvarade och jag hade gärna sett i alla fall ett avsnitt till där man fick veta vad som händer sedan. Dock skulle slutet ha kunnat vara mycket värre.
 
Tyckte själv också att jag fick ut extra av serien efter att ha läst lite av den riktiga vetenskapen bakom de teorier som man arbetar utifrån i serien, som "Punctuated equilibrium". Jag är ju en sucker för originella och smarta manus och handlingen är verkligen genomtänkt på många sätt och det känns som det man såg var nytt och intressant.
 
Dock fanns en del irritationsmoment. För att förklara detta måste måste jag avslöja en liten del av handlingen, men detta är något som avslöjas tidigt så kanske inte hela världen. Handlingen utspelar sig på ett rymskepp som skall ha flugit från jorden för 50 år sedan på ett 100-årigt uppdrag och de på skeppet är med andra ord ättlingarna till de som flög iväg från början.
 
Förutom en hel del luckor i handlingen som att inte en enda gamling från ursprungsbesättningen verkar finnas kvar och att någon av dem aldrig verkar ha berättat vissa "viktiga detaljer" för sina ättlingar (som jag inte avslöjar här), så stör jag mig mest på att alla höga positioner i serien innehas av män och de flesta unga kvinnor i serien verkar ha som dröm att ingå i den bordellverksamhet som finns på skeppet.
När jag läst om detta på nätet så många försvara detta på två sätt:
Det ena skulle vara att de åkte från jorden då könsrollerna såg ut på ett sådant sätt att det var männen som styrde. Dock verkar utvecklingen gått framåt på många sätt då de utvecklat teknologi etc. och då undrar jag vad som gjort att de inte inte gått framåt ett enda dugg i jämställdhetsfrågor under 50 års tid.
Det andra är att man inte skall hacka på bordellverksamheten då de ju väljer detta fritt och att det i serien tycks vara lite högstatus - men det köper jag verkligen inte som argument då "fritt val" inte går att hävda då det framgår ganska tydligt i serien att en kvinnas enda chans att klättra uppåt och få i alla fall lite makt är genom att sälja sig själv och hoppas på att genom detta nå någon form av makt genom att få tillgång till information etc. Denna bordellverksamhet blir en del av att man väldigt tydligt visar att män i serien, liksom i verkligheten, bedöms utifrån kompetens, handlingar och vad han åstadkommer medan en kvinnas enda värde ligger i hennes utseende och hennes knullbarhet.
Detta sänker serien en hel del i mina ögon. Kanske hade jag sett på det annorlunda om man hade problematiserat det hela mer och lyft det som ett problem, men som det är nu tycks man inte riktigt inse det felaktiga i det hela.
 
 

Mina favvo-skådisar i år

Publicerad 2014-12-24 22:20:28 i Allmänt,

... eller kanske skall skriva "just nu" då jag som sagt har ett mycket begränsat minne och glömmer bort saker. Jag har också valt bort, till största delen, de mest välkända "superstjärnorna" och valt de som på ett eller annat sätt stått ut lite extra för mig just i år.
 

 

Anna Kendrick

 
Förutom att hon är med i Pitch Perfect, som jag såg för första gången i år (men ej tog med på filmlistan då den inte kom ut i år) så har hon ett coolt sätt i intervjuer som jag gillar. Hon verkar vara en skön människa och spelar ofta självständiga tjejer med lite attityd.
 

Lee Pace

 
Snubben spelar alvkung i Hobbit-filmerna och Ronan i Guardians of the galaxy - vad mer kan man säga? Förutom att han är satans het när han är blå?

Aubry Plaza

 
Har visserligen sett henne i olika roller i filmer, som hon gjort bra, men hon är främst med på listan då jag blev lite besatt av att se intervjuer med henne ett tag då hon är superskönt helskum.

Sebastian Roché

 
Han spelar ängeln Baltazar i Supernatural, och är med på listan då jag älskar hans karaktär i den serien. Både för att han är rolig men också för att han är väldigt het.

Kristen Bell

 
Hon är superbegåvad, verkar genuint snäll och trevlig, gör väldigt roliga intervjuer och kan sjunga som en ängel. Love her. Älskar för övrigt hennes man också som är fruktansvärt rolig (och som också kunnat hamna på denna lista) och de verkar vara ett så gulligt par.

Chandler Riggs

 
Han hamnade på listan då jag tycker att han genomgått en sådan enorm utveckling som skådis. Han började som den extremt irriterande ungen på The Walking Dead (oh vad jag störde mig på hans gnäll) till att nu vara skitcool.

Felicia Day

 
Har skrivit om henne så nyss att jag inte behöver göra det igen. Queen of Geeks.

Kavan Smith

 
Han har mest haft mindre roller i serier men jag ville ha med honom för jag tycker att han är en begåvad skådis som alltid tillför något extra till sina roller, och han kan spela genomgod kille och iskall mördare men samma härliga leende vilket är lite cool.

TV-serier jag sett under året

Publicerad 2014-12-24 22:04:06 i Allmänt,

Vill dock börja med att påpeka att:
1. Detta är de serier jag just nu kommer ihåg att jag sett i år... har säkerligen, absolut, varit fler.
2. Att jag sett dem i år betyder inte att de är gjorda i år  eller har visats på tv i år...
 
Mycket bra

Orange is the new black

Ja jag upptäckte den i år och sträcksåg alla avsnitt och blev helt såld!!!

The walking dead

Den ger mig ångest och marrömmar och jag älskar den

The king of thrones

Va kan man säga?

Supernatural

Min senaste upptäckt där jag tagit ikapp 9 säsonger på några veckor. Underbar enligt mig.

Veronica Mars

Jag och maken upptäckte den i år och var helt ställda över att en såan underbar serie en gång i tiden kunde läggas ner.

Eureka

Samma sak gäller här - hur kunde de lägga ner denna serie?

Falling Skies

En serie som blivit bättre och bättre enligt mig

 

Helt ok

Agents of shield

 

Börjat tröttna på

Homeland

Under the doom

 

Slötittar-serier

Criminal Minds

Bones

Helix

Filmer jag sett under året

Publicerad 2014-12-24 21:57:08 i Allmänt, Film,

Filmer som var lite roliga

22 Jump street

Bad neighbours

That awkward moment

Jag började skriva individuella omdömen innan jag insåg att jag kan skriva ungefär exakt samma sak om alla dessa filmer. De fick mig att skratta mer än en gång, vilket i princip gör mig nöjd när det kommer till komedier nu för tiden, men om man skulle titta närmare så är det en hel del barnsligheter, stereotyper och liknande.

Filmer jag älskade

Guradians of the galaxy

De lyckades ta en comic som bland annat innehåller en grön tjej, en talande tvättbjörn och ett "talande" träd och göra en film som ändå inte var löjlig utan väldigt rolig och till och med lite rörande - det är en prestation.

Captain America: The return of the first avanger/The winter soldier

What can I say - jag älskar Marvel.

Frozen

En Disney-film som inte går ut på att en prinsessa sitter och väntar på en prins, utan två unga kvinnor som kan klara sig själva och som räddar varandra. Suveränt. Och vacker sång.

Filmer jag tyckte var bra

X-men: Days of Future Past

Edge of Tomorrow

Transcendence

 Maleficent

The monuments men

Filmer som jag överraskande nog tyckte om

Teenage Mutant Ninja Turtles

Kan ha berott på ren nostalgi, men den fick mig att skratta.

Filmer som var helt ok

Veronica Mars

Jag önskar så att jag kunde sätta den högre upp på "listan", men jag tror att det var mest nostalgi som gjorde att man tyckte så mycket om den, för utan serien bakom sig så var filmen i sig inte jättestark.

The amazing spiderman 2

Divergent

The maze runner

Filmer som inte levde upp till förväntningarna

 Lucy

The Giver

De två filmerna ovan har hamnat här av samma anledning - det kändes som de ville för mycket men hade alldeles för många logiska luckor för att jag skulle bli nöjd. Framför allt Lucy som jag hade väntat länge på.

Transformers: Age of extinction

Godzilla

Och dessa två filmer var helt enkelt inte så bra som jag hoppats på. Den första hade ett manus som kändes som det skrivits av en hormonstinn tonårspojke som tyckte allt var cooolt, och den sista var bara rätt tråkig.

Apornas planet: uppgörelsen

Robocop

Jag tror att jag fick ut något av Apornas planet när jag såg den men nu i efterhand sticker den inte alls ut och det känns inte som den gav så mycket. När jag såg Robocop tror jag att jag somnade för har inga minnen av slutet..

 

Finns en hel del filmer som kommit ut detta år som jag ännu inte har sett men väldigt gärna vill se, och som jag tror kommer hamna högt upp på listan.

 

 

 

 

 

 

 

Julen är mysig men den gör mig utmattad

Publicerad 2014-12-24 18:25:24 i Allmänt,

Alltså, jag ser väldigt fram emot julen innan... familj som samlas, god mat, paketutdelning och hela faderullan... men samtidigt gör den mig helt utmattad. Nu vill jag helst bara sova, men är en timme kvar till sonens vanliga läggtid och han är dessutom väldigt uppe i varv.
 
Julen i några få bilder kan ni i alla fall bjudas på.
 
Dagen började med att Nico fick en julklapp på morgonen när han vaknade. En Karlsson på Taket docka som han tyckte väldigt mycket om.
 
 
Sedan fick Frasse komma upp och han satte sig och slickade på Nico som blev förtjust över alla "pussar"
 
 
Dock var det lite svårt att använda ipaden när kaninen ville gosa :)
 
 
Efter mycket lång väntan enligt Nico så åkte vi ner till mina föräldrar ca 12 och Nico väntade otåligt vid fönstret på tomten.
 
 
När tomten väl syntes genom fönstret fick han dock panik och gömde sig under en filt i mina föräldrars säng tills tomten gick igen.
 
 
Sedan var det julklappsutdelning och Nico skrek av förtjusning vid varje paketöppnande, så var väldigt tacksamt att ge honom saker.
 
Sedan har det såklart varit ätande av god mat, samtalande och annat socialt.
 
Nu är jag trööööött.
 

Avsaknad av minne

Publicerad 2014-12-22 19:15:15 i Allmänt,

Jag tänker hela tiden att jag skall göra sådana där käcka inlägg som alla gör i slutet av året, med de bästa filmerna de sett eller de bästa böckerna de läst under året, och så vidare... men jag inser att jag inte minns vad jag gjort. Minns knappt vilka filmer jag sett, och åren liksom blandas ihop med varandra. Jag börjar bli gammal typ...
 
Julklapparna är i alla fall inslagna, vilket är tur det då jag inte kan fatta att det är julafton om  två dagar... Snacka om avsaknad av julstämning! Som vanligt har mina planer på julbak i form av pepparkakor, kolor och knäck gått om intet och skjuts säkerligen upp tills nästa år. Är den minst husliga människan som finns tror jag.
 
Men men.. jag bjussar på lite frågor och svar om året som gått bara för att hålla bloggen vid liv medan jag tar mig samman och börjar tänka igen. För tror seriöst att det är det som är problemet, stress och sömnlöshet har helt enkelt gjort mig så korka att jag inte längre kan tänka själv och formulera mig. Tack för det televerket.
 

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Eeehhhh...*tänka*... jag började arbeta som bitr. föreståndare. Det har jag aldrig gjort förut. Jag åt även tapas för första gången... och det är väl liksom så långt som min äventyrlighet sträcker sig..haha. Här görs inga nya saker inte!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag ger inga nyårslöften för... antingen så gör man saker eller så gör man det inte. Smygstartar därför min plan att bli nyttigare med en vecka så att det inte kan tolkas som nyårslöfte... men börjar imorgon eller nåt för hilvitti vad jag ätit godis idag.

3. Fick någon du känner barn?
Ja, min bror bland annat... så det var skojsigt.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nu känner jag mig skithemsk som fick tänka efter om det var i år eller förra året, men jag tror att min farfars syster dog i år. Låter kanske inte så nära, men det var det, och det var sorgligt.

5. Vilka länder besökte du?
Haha... ja vad skall man säga... jag är utomlands kanske var fjärde år och då blir det främst kortare besök i grannländerna.. I år var inte ett sådant år. I år höll jag mig hemma.

6. Är det något du saknade 2014 som du vill ha 2015?


Ork och inspiration? Kreativitet och lite energi? Städhjälp?

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Kommer väl minnas när min brorsdotter föddes, men inget annat speciellt tror jag. Jag är inte så bra på att minnas datum överlag.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Jag tyckte mycket om att börja på mitt nya jobb... och att bli faster... och att jag upptäckte att man kan få hem nördiga lådor med posten.

9. Vilket var ditt största misstag?
Vet inte om jag gjort något större misstag.. inget som kommer hamna i historieböckerna i alla fall. Just nu känns det största misstaget dock som att jag ätit otaliga ostsmörgåsar med Oboy senaste dagarna... insåg idag att min mage verkligen inte klarar av mängder av bröd då jag.. för att vara odiskret... skiter tegelsten nu.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Har några tavlor jag köpt som jag är mycket förtjust i. Annars har jag överlag köpt en hel del småsaker som jag tycker mycket om... och kläder från Halens. Kanske är favoriten mina nagellack från Zoya och mina läppstift från Revlon?

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Om man bortser från tråkiga saker som mat och bostad så är det säkerligen nördsaker som jag spenderar mest på, som figurer, tavlor, seriealbum m.m. och saker till sonen, samt kläder.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Jag blev jävligt glad då vi alldeles nyss "vann" tvisten med byggföretaget (efter över ett års stridande) och betalade vi från början sagt att vi var villiga att betala. Varje gång min man säger att jag kan få sovmorgon blir jag också väldigt glad - krävs rätt lite nu för tiden för att glädja mig.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har väl vart en hel del sjuk med magsjukor och halsfluss och annat skit.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2014?
Hmm... jag vette fan... Miley Cyrus? Hon har ju dragit en hel del blickar till sig... Jag vet inte, jag lyssnar mest på gamla låtar.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2014 än vad du gjort tidigare år?
Tja... bättre skulle jag tro.. även om jag är rätt trött av mig.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Träning och skrivande! Kreativa saker överlag.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Internet?

18. Hur var din julafton?
Eftersom den inte är förrän om två dagar så är det lite svårt att svara på... så går det när man gör årssummeringar i förskott..

19. Blev du kär?
Blev lite nykär i maken då och då... och lite kär i alla snyggingar i Supernatural.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Alltså har ju sett en hel del serier detta året så svårt att svara på. Just nu är det ju Supernatural som gäller, men annars är väl Game of Thrones och The Walking Dead mina favoriter tror jag.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Hatar inte folk direkt.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Tragiskt nog minns jag inte om jag ens läst böcker i år... Eller var det i år jag läste Harry Potter-böckerna? Det var det nog, och i så fall var de självfallet bäst.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Vet inte om jag gjort någon speciell upptäckt... lyssnar på samma konstiga blandningar av musik som alltid. Men kom på att jag tycker mycket om låten Titanium.

24. Önskade du dig något som du fick?
Mitt jobb bland annat.. och känns som om jag fick en hel del saker som jag önskade mig. 

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Enorma mängder pengar, oändligt med energi, dygn med fler än 24 timmar, en pigg make och massa tid över till att skriva och träna?

26. Vilken var årets bästa film?
Svårt att svara på men det är antagligen Guardians of the galaxy, enligt mig. Har dock sett mycket bra film som jag skall försöka sammanfatta i ett annat inlägg... när jag får ork.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade lite granna typ.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Förutom min familj och rean befintliga vänner så har jag mycket uppskattat att lära känna en del nya härliga människor på mitt jobb.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Bekväm och full av nitar och paljetter...

30. Vad fick dig att må bra?
Sovmorgon

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Nån i Supernatural kanske... oväntat...

32. Vem saknade du?
Farfar

33. Vilken var din bästa månad?
Maj, alltid maj.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
En hel del.. som att ta tag i mitt skrivande, min träning, städning och typ allt..

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Ingen aning

Testing - diagnossök

Publicerad 2014-12-20 13:48:30 i Allmänt,

Hittade en rolig sia på nätet där man kan skriva in sina symtom och få förslag på vad man kan lida av. Ett perfekt intresse för bland annat hypokondriker. På skoj gav jag det ett försök bara för att se hur seriös den kunde vara, och resultatet blev spännande nog:
 
- Borrelia
- Fibromyalgi
- Järnbrist
- Utmattningssymtom
- Glutenintollerans
 
och lite till, varav Baksmälla var ett förslag.. haha
 
Men det var ju ändå lite spännane att en del av förslagen är sådant de faktiskt har utrett gällande mina symtom, och att andra är saker de kanske misstänker även nu.

Nerd Block december

Publicerad 2014-12-17 19:17:24 i Allmänt,

Nu får ni inte ens stulna bilder, men skall försöka ta lite foton imorgon...
 
I alla fall kom december månads Nerd Block idag och jag var nöjd. Mest eftersom det var med en liten mjuk mogwaii (ni vet, en sån som kan bli en gremlin)... hade nog vart nöjd även om jag bara fick den för jag älskar sådana :).
 
Men en annan grym sak som var med var en bild från filmen Willow som var signerad av Val Kilmer. Den skall ramas in och upp på väggen.
 
Sedan var det en liten D&D Lego (tror jag det var)... en liten bevingad man som Nico kan få. Ett tetrisinspirerat anteckningsblock fanns det också. Och så två t-shirtar, med inte askul tryck men funkar bra som vardagst-shirts för maken (som har världens största samling t-shirts snart).
 
Nu hinner jag inte skriva mer för sonen skall sova och jag skall åter götta ner mig i Supernatural.
 
Kan avsluta med att skriva att min make har visat sig vara mannen-som-kunde-tala-med-kaniner. Frasse är som en liten hund med honom. Slickar på honom, följer med han överallt och han har till och med lärt kaninen att kissa på låda (på tre dagar!).

My Geek Box - äntligen

Publicerad 2014-12-16 18:51:37 i Allmänt,

Idag kom äntligen vår första My Geek Box. Var novembers låda som försvunnit på posten så de fick tillslut skicka en ny. Var dock väldigt nöjd med innehållet.
Min telefon vägrar fortfarande att överföra bilder så har fått låna andras bilder på nätet för att visa vad som var i.
 
 
 
Här ovan ser man allt som var med i paketet. En skylt i metall, en mjukisfigur från Dr Who (vi fick dock Tardis med ljud och ljus vilket var jag väldigt nöjd med!), en comicbook med smakprov från olika serier, shotglas, en t-shirt med motiv från Red Dwarf och en tablettask.
 
 
 
Hampus tyckte mycket om t-shirten men jag ääälskade ju allra mest skylten med Baker Street då jag är ett stort Sherlock-fan. Den skall sättas upp på kontorsdörren här hemma.
 
 
Thunderbirds-shotglasen tyckte vi också om. Gillar när man får saker som man faktiskt kan använda praktiskt.
 
Så första My Geek Box får tummen upp, men hoppas verkligen inte vi behöver vänta lika länge på nästa låda. (som för övrigt borde komma när som helst)

Sömnlös

Publicerad 2014-12-13 23:27:19 i Allmänt,

Snälla mamma hjälpte mig städa idag så jag fick pyntat lite hemma. Även som ateist är julen en viktig högtid då jag ser det som lite välbehövligt tillskott av ljus och festligheter i vintermörkret.Behöver mer pynt dock. Men får se när jag har tid att köpa det.

Nico fick klä det mesta av granen så ser sådär ut med samlade kluster av julgranskulor men han var lycklig i alla fall.

Nu kan jag inte sova pga restless legs som snarare är restless body med pirr i armar och ben som känns som el som skjuter genom kroppen och ända upp i ryggen på mig. Blir. Galen.

Roliga planer för imorgon är städa toa, vika tvätt och städa Nicos rum och sovrummet. Så hoppas sova något innan.

Välkommen hem Frasse

Publicerad 2014-12-12 22:32:44 i Allmänt,

Efter hämtning av bur och tillbehör så kunde lilla Frasse idag flytta hem.
 
Här sitter han lite blygt i sin nya bur.
 
Här hänger han med min man när han sitter vid datorn - de har blivit lite bästisar.
 

Inte stulet.. för en gångs skull

Publicerad 2014-12-11 20:56:22 i Allmänt,

Frågor och svar, men som för ovanlighetens skull inte är stulet. Istället så vill jag bara få berätta lite av varje och besvarar därför frågor jag själv hittat på som får med just de saker jag vill skriva om just nu - smart va..hohoho (*julskratt*)
 
Vad har jag gjort idag?

Vad spännande att jag frågar mig själv just det! :o Nej, seriöst jag har jobbat, varit på bankmöte och sedan var jag med sonen och fick honom klippt så att han skulle kunna se något bakom luggen nu i juletid.
 
Vilka böcker ligger just nu högst upp på din önskelista?

Förutom några svenska deckare vars namn jag i nuläget inte minns så önskar jag mig:
1. My Life as a white trash zombie av Diana Rowlands
2. Redshirts av John Scalzi
3. The Marvel ecyklopedia
Den sista fattar man ju vad det är och den första får man ju ett humm om. Tvåan handlar om redshirts på ett rymdskepp som plötsligt inser att de bara är där för att dö.. Haha.. bara kul om man är StarTrek-fan kanske :)
 
Något jag ser fram emot just nu?

Jag ser mycket fram emot att imorgon hämta hem kaninen Frasse. Jag ser också mycket fram emot att få lite lite ledigt vid jul. Jul överlag ser jag fram emot. Familj, presenter, god mat, ont i magen... and so on.
 
Saker som stör mig något jävulskt just nu?

För det första - min arm är fortfarande inflammerad så jag kan inte skriva speciellt mycket innan jag får ont och kan inte röra mig som normalt, eller sova bra.
För det andra - jag borde ha gått till tandläkaren - redan för typ 15 år sedan. Mina tänder ilar, jag typ dör av smärta om jag äter för söta saker och har antagligen redigt med hål och tandsten man kan bygga ett mindre fort av.
 
Vad jag känner mig stressad över?

Att jag inte julpyntat eller julpysslat what so ever. I helgen känner jag att jag måste upp med skiten och fixa lite stämning till barnet. Bara att hoppas att armen är funktionell. Jag vill också hinna baka pepparkakor med extrema mängder glasyr på - samt baka knäck och hemmagjord kola. Eller låt oss vara ärliga - jag hatar att baka men jag vill åt själva slutprodukten. Kan sluta med att jag tvingar maken att ordna detta. Jag lider dessutom av knäckskräck (skyller detta dels på nojjig mamma och dels på att jag faktiskt sett resultatet av knäckolycka på ett barn). Jag är alltså inte rädd för knäck i små formar, utan skitvarm knäck som bränner dig sönder och samman om du spiller den på dig under själva tillverkningen.
 
Va vill du med ditt liv egentligen?

Ooh jag vill så mycket.... Om jag tänker helt opraktiskt och pengar inte vore en issue så vill jag:
1. Skriva böcker... liksom bara sitta på dagarna och ha tid att skriva
2. Tillverka nördiga smycken och inredningsdetaljer och sälja
3. Ha ett hem för ungdomar som låg typ granne med mitt hus så det var halvt familjehem nästan
4. Jag har också återuppväckt min barndomsdröm att ha lantgård med gamla djur som övergivits eller inte har något hem av annan anledning.
 
Favorit på YouTube just nu? (samt din stora sorg i livet jut nu..?)

Ok... om vi skall vara ärliga nu med... The Pirate Bay är nere och jag har förlorat en stor del av mitt liv typ..haha.. så nu spenderas en hel del tid på tuben. Just nu Geek and Sundry mest. Tittar på folk som spelar spel, pratar böcker och annat.
 
Appropå TPB så kan jag fortfarande inte fatta att det inte stormats mer kring den gamla TPB-rättegången (jag vet att det var länge sedan) och det faktum att de dömdes för ett brott som inte finns och att de dessutom fortfarande jagar TPB. För er som inte fattar så handlade ju rättegången om att TPB är en sida där man kan streama film och musik etc. Vilket kan vara olagligt. TPB lägger alltså inte upp dessa saker själva utan tillhandahåller bara själva utrymmet där detta sker.
Att äga en lokal där olagliga saker sker är inte olagligt kan man försöka förenkla det med, men ändå dömdes de. Lite som om man skulle döma ägarna till Kvibergs marknad till hårda straff för att det sker fuffens där. Eller som att dömas för brott för att man har ett skjul där folk ställt stulna saker. Vilket för övrigt en man också dömdes för i Sverige för några år sedan (för att förtydliga här, det är alltså INTE olagligt att äga ett skjul där någon ställer stulna saker och man har ingen skyldighet att anmäla vetskap om detta till polisen - ändå dömdes mannen - för ett brott som inte finns! - Rättssäkerheten i Sverige).
 
Har du några tankar om valet?

Hujeda mig. Behöver jag nämna att SD går bort? Och jag KAN inte rösta på ett alliansparti, framför allt då en röst på ett av dem innebär en röst även på de andra idioterna. Men i övrigt är jag just nu kluven. Jag är ju vänster. Rösta med hjärtat? Rösta taktiskt? Jag vette fan.
 
Slutligen, något annat du vill rasa över?
 

Alltså, detta med "mittsäsongsuppehåll" som alla amerikanska serier lagt sig till med... va fan är det? Så du har olika säsonger med mellanrum emellan, och sedan har du ett mittsäsongsuppheåll i mitten av säsongen som är typ lika långt som mellanrummet mellan olika säsonger..?? Kan man inte lika gärna bara erkänna att det är olika säsonger med färre avsnitt i varje? Stör mig... som fan...
 
Oh well..Nu skall jag göra mig en macka och sedan skall jag fasen sova.

Julklappar

Publicerad 2014-12-10 21:07:42 i Allmänt,

Då Nico ännu ej är läskunnig i den grad att han kan läsa min blogg så tänkte jag skriva lite om vad han skall få i julklapp i år. Har varit svårt. han önskar sig massor och först vägde jag mellan få men dyrare grejer eller fler paket. Blev ett slags mellanting, men det är en hel del paket ändå.
 
Första julklappen jag köpte var en Peppa Pig-telefon som jag beställde från Ebay. Den hade han specifikt önskat sig efter att ha sett den på YouTube och den fanns inte att köpa i Sverige.
 
Andra julklappen var ett sett med alla figurer från serien Pocoyo, vilket han också hade önskat sig, som jag också beställde från Ebay. Ett tag var jag lite rädd att de inte skulle komma i tid för de dröjde väldigt länge, men idag kom de äntligen fram.
 
Tredje julklappen är en Karlsson på taket docka som jag beställt från Astrid Lindgrens världs onlineshop.
 
Fjärde julklappen är en slags transformerstelefon som jag köpte på Tradera (men är ny). En telefon som kan förvandla sig till en bil.
 
Femte julklappen är ett spel som jag köpte på BR leksaker i veckan. Ett Doc McStuffin operationsspel.
 
Sista julklappen hoppas jag verkligen kommer i tid för det var favoriten. Beställde den från en shop på Tradera (ny) men har väntat ett tag nu så börjar oroa mig. I alla fall är det lastbilen från Cars som man kan öppna och så finns massa grejer där inne och en medföljande Blixten-bil som kan köra in i den och så.
 
Sammanlagt har vi kanske lagt ca 1000.- på julklappar till honom, men tycker det är såå kul att ge honom saker och se hans lilla ansikte lysa upp.
 


Rabbit

Publicerad 2014-12-10 20:58:38 i Allmänt,

Ja det är fortsatt dött på bloggfronten för min del. Kanske kommer bli liite mer nu då jag plötsligt inte kan se så mycket serier... skall inte gå in på det nej..
 
Nico är dock sjuk... igen. Hosta och feber denna gången. Han verkar dock vara på bättringsvägen. Han befinner sig nu i den trevliga "för sjuk för dagis men frisk nog att driva sina föräldrar att förlora förståndet på grund av att han är uttråkad"-fasen.
 
Jag är dock på gott humör då jag i helgen skall skaffa en... kanin :) Hade alltid kanin som barn och äälskar kaniner och nu sa maken ja till lite tillökning så den skall flytta in i helgen om allt går som det ska. Han heter Frasse och ser ut så här:
 
lånad bild från annons.. hoppas det är ok
 

Nico är väldigt glad över etta också. Men vill förtydliga att kaninen inte är till honom. Vuxna skall alltid ta huvudansvar över djur i familjen enligt mig - och dessutom är det ju JAAG som vill ha en kanin.. hehe.. It´s MINE ;)
 

Årets favoritskådis

Publicerad 2014-12-06 22:24:31 i Allmänt,

Nu är det december och jag beslutade mig för att utse årets favoritskådis. Denna ära tillfaller....
 
Felicia Day - Queen of Geeks
 
 
Felicia Day är cool på så många sätt att jag avundas henne. Förutom att hon är en bra skådespelerska som alltid spelar kul roller och är med i coola serier som Eureka och Supernatural, så är hon en förebild för kvinnor inom geek-kulturen. Hon har bland annat varit en av dem som belyst kvinnors utsatthet inom datorspel i det så kallade Gamergate.
Hon är även med  i, och var med och skapade, webserien The Guild och var med och skapade den coola YouTube-kanalen Geek & Sundry.
 
Felicia Day är supercool, och lite min idol faktiskt... och jag som hävdar att jag inte ens har idoler.

Superhjältar mot cancer

Publicerad 2014-12-06 18:53:02 i Allmänt,

Idag hade Nico ett av sitt livs bästa ögonblick, om man frågar honom, tror jag. Jag och mamma tog med honom till Barnens Lekstad där Superhjältar mot cancer var på besök. Det var Spiderman, Batman, Superman och Ironman - varav Spiderman är Nicos stora favorit.
 
För er som undrar vilka Superhjältar mot cancer är, så är det några killar/män som på sin fritid förvandlar sig till superhjältar och besöker barnsjukhus samt samlar in pengar till cancerforskning. Riktigt underbara människor.
 Uppmanar alla att besöka deras sida på facebook och stödja deras arbete.
 
Nicholas som är rädd för utklädda människor var livrädd först, men efter att ha observerat dem på avstånd i nästan 1,5 timme så vågade han gå fram. Killarna var så otroligt tålmodiga och snälla, och hjälpte honom på traven flera gånger för att han skulle kunna övervinna sin rädsla. Kände stor tacksamhet över att de verkligen såg alla barn och inte bara de modiga som syntes och hördes mest.
 
Tillslut var han som en svans efter Spiderman, pratade med honom och var sååå lycklig. Dock vågade han aldrig krama eller stå stilla brevid länge så alla bilder är tyvärr lite suddiga (foto: Monica Hermanson).
Han har sedan vi åkte därifrån pratat om och om igen om att han träffade dem, tittat på bilderna flera gånger, visat sin pappa och man märker att det var ett stort ögonblick för honom och att han var stolt över sig själv.
 
Skrev och tackade killarna i Superhjältar mot cancer, och fick ett jättefint svar tillbaka. Som sagt var - riktigt fina människor!!
 
 
Här kan man se superhjältarnas snygga dräkter (förutom Superman som inte syns i bild). Har försökt dölja ansiktet på okänt barn som hamnade med i bild.
 
 
Nicholas slog bokstavligt talat nästan knut på sig själv av nervositet i början.
 
När både Spiderman och Batman satte sig hos honom blev han både lycklig och rädd, och två sekunder senare flydde han därifrån.
 
Spiderman gav dock inte upp utan han försökte få kontakt med Nicholas flera gånger, och efteråt sa Nico "jag trodde de skulle vara läskiga men de var jättesnälla"

Supernatural around the clock

Publicerad 2014-12-04 13:16:54 i Allmänt,

Som jag skrev för ett tag sedan så har jag alltså fastnat i ett evighetslångt Supernatural-maraton. De är inne i säsong 10 nu och jag har hunnit till mitten av säsong 7, så snart ikapp.
Måste säga att jag som tycker det är kul med monster och spöken och annat tycker att serien är riktigt riktigt rolig. Kommer kännas lite ledsamt när jag är ikapp och måste vänta på varje avsnitt som resten av världen.
 
Om man ser ur feministisk synpunkt, Bechdel-test, och allt sådant så faller serien ganska platt. Visst har de en del kvinnliga karaktärer, en del onda och en del goda, en del handlingskrfatiga och en del mesar, men det är inte ofta de talar med varandra och det är en manligt dominerad show.
Stereotypa män dessutom som inte kan prata om känslor och som dränker sina sorger i alkohol utan att omgivningen lyfter så mycket på ögonbrynen för det. Irl hade dessa snubbar dött av skrumplever långt innan något monster hann äta upp dem.
 
Överlag är det ganska stor skillnad i hur män och kvinnor portsätteras i serien. Som exempel kan man ta den klassiska inledande scenen i nästan varje avsnitt där intet ont anande människa plötsligt ser monster eller ett lik. Om denna individ är en kvinna så gallskriker hon på vanligt skräckfilmssätt. Om individen är en man så kan han som mest dra efter andan och se förfärad ut. Män skriker inte av skräck tydligen. Kvinnor skriker för allt.
 
Meeen serien är underbar. Och som ögongodis är den ju perfekt. Sexiga snubbar i olika varianter och åldrar myllrar över tv-rutan (datorn i mitt fall). Snygga människor, snygga änglar, snygga demoner (ibland) och det händer att till och med ett och annat monster är snyggt.
Och ibland kan man väl få vara sådär lite ytlig?
 
 
Well well.. nu skall jag försöka ta mig själv i kargen och få städat lite. Framför allt skall jag försöka städa i sonens rum och få lite ordning där. Lycka till, till mig själv.
 

Gått under jord?

Publicerad 2014-12-03 19:36:56 i Allmänt,

Som ni märkt har det veeerkligen inte vart mycket bloggande det sista. Har nog inte bloggat mindre sedan jag började blogga för typ fem år sedan.
Anledningen är som vanligt att det är fullt upp, men just nu också att jag lyckats med konststycket att få slemsäcksinflammation i båda axlarna samt en bicepsinflammation vilket gör att mina armar gör vansinnigt ont när jag använder dem. På toppen av det fick jag också magsjuka som jag sedan smittade maken med. Så här är det bara skojsigt.
 
Nicos dagispersonal har sjukskrivits allihop till råga på allt så han är orolig och mår dåligt och skriker i sömnen varje natt så sova blir det inget med det heller.
 
Snart jul i alla fall. Kul det.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela