Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Filmer jag sett under året

Publicerad 2014-12-24 21:57:08 i Allmänt, Film,

Filmer som var lite roliga

22 Jump street

Bad neighbours

That awkward moment

Jag började skriva individuella omdömen innan jag insåg att jag kan skriva ungefär exakt samma sak om alla dessa filmer. De fick mig att skratta mer än en gång, vilket i princip gör mig nöjd när det kommer till komedier nu för tiden, men om man skulle titta närmare så är det en hel del barnsligheter, stereotyper och liknande.

Filmer jag älskade

Guradians of the galaxy

De lyckades ta en comic som bland annat innehåller en grön tjej, en talande tvättbjörn och ett "talande" träd och göra en film som ändå inte var löjlig utan väldigt rolig och till och med lite rörande - det är en prestation.

Captain America: The return of the first avanger/The winter soldier

What can I say - jag älskar Marvel.

Frozen

En Disney-film som inte går ut på att en prinsessa sitter och väntar på en prins, utan två unga kvinnor som kan klara sig själva och som räddar varandra. Suveränt. Och vacker sång.

Filmer jag tyckte var bra

X-men: Days of Future Past

Edge of Tomorrow

Transcendence

 Maleficent

The monuments men

Filmer som jag överraskande nog tyckte om

Teenage Mutant Ninja Turtles

Kan ha berott på ren nostalgi, men den fick mig att skratta.

Filmer som var helt ok

Veronica Mars

Jag önskar så att jag kunde sätta den högre upp på "listan", men jag tror att det var mest nostalgi som gjorde att man tyckte så mycket om den, för utan serien bakom sig så var filmen i sig inte jättestark.

The amazing spiderman 2

Divergent

The maze runner

Filmer som inte levde upp till förväntningarna

 Lucy

The Giver

De två filmerna ovan har hamnat här av samma anledning - det kändes som de ville för mycket men hade alldeles för många logiska luckor för att jag skulle bli nöjd. Framför allt Lucy som jag hade väntat länge på.

Transformers: Age of extinction

Godzilla

Och dessa två filmer var helt enkelt inte så bra som jag hoppats på. Den första hade ett manus som kändes som det skrivits av en hormonstinn tonårspojke som tyckte allt var cooolt, och den sista var bara rätt tråkig.

Apornas planet: uppgörelsen

Robocop

Jag tror att jag fick ut något av Apornas planet när jag såg den men nu i efterhand sticker den inte alls ut och det känns inte som den gav så mycket. När jag såg Robocop tror jag att jag somnade för har inga minnen av slutet..

 

Finns en hel del filmer som kommit ut detta år som jag ännu inte har sett men väldigt gärna vill se, och som jag tror kommer hamna högt upp på listan.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela