Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mitt liv i bilder

Publicerad 2016-05-29 21:07:15 i Allmänt,

 
Jag har inte tid och ork att skriva så ofta nu då livet tar upp min tid. Men här kommer lite bilder från den senaste veckan, och vi inleder ovan med sonen som på bilden är på väg på ännu en fotbollsträning. Han säger att han tycker om det och vill fortsätta men orkar sällan en hel träning. Men försöka duger :)
 
 
Han har även fått vara på studiebesök i skolan där han början nästa år.. min stora unge. När han skall dit är det viktigt att vara fin :)
 
 
 
Fast bilderna är lite förledande då han ser så from ut..haha... i verkligheten är de flesta dagar som serien ovan. Han avgudar i alla fall sin lillasyster och hon tycker att han är det mest spännande som finns.
 
 
 
 
Han vill gärna köra bagnen på våra promenader, som jag försöker gå på nästan varje dag nu.
 
 
Han går mig på nerverna men är underbar min älskade unge <3
 
 
Och lillan är så glad och charmig att hon kommer undan med att beröva mig all sömn <3
 
 
Fast igår fick jag mig lite avkoppling då maken bokat spa åt mig i födelsedagspresent. Flera timmar i varma källor och bassänger... välbehövligt och riktigt härligt. 
 
 
Idag var det dock full rulle igen, med skogsmulle med sonen och sedan hem och städa bilar och annat.
 
 
Varit ute så mycket att jag till och med fått lite färg i ansiktet...
 
 

Hur skall man hinna?

Publicerad 2016-05-24 20:41:54 i Allmänt,

Jag fattar  inte hur andra hinner med allt... men det kanske de inte gör..? Samtidigt är det roligt. Jag tycker om när det händer saker och man inte bara sitter stilla. Skumt nog så både mår jag bra och dåligt av stress. Jag har svårt att hantera det när det går över en viss gräns men innan dess får det mig att känna mig levande.
Dock hinner jag inte alls med allt jag vill hinna med. Men förhoppningsvis kanske det lugnar ner sig snart (hahaha ja just det).
 
Om man tar denna veckan t.ex. Idag så körde jag Nico till dagis, handlade och gick sedan en snabb promenad innan maken åkte till  jobbet. Sedan tog jag hand om Linnea samtidigt som jag försökte ta tag i disk och tvätt och plocka undan det värsta stöket. Vid lunchtid kom en snickare för att kolla på saker vi vill få offert på. Strax efter det åkte jag och hämtade ut paket och sedan hämtade jag Nico. 
När vi kom hem fixade jag mat till Nico och matade Linnea. Sedan gick vi ut på en promenad tillsammans innan jag lämnade av Nico hos mamma och pappa. 
Hemma igen så tog jag det lite lugnt en kort stund innan jag lagade middag till mig och Hampus (som blev misslyckad då jag glömt köpa en del saker som behövdes). 
Äta och sedan försöka natta Linnea samtidigt som Nico skulle bada. Och nu i säng.
 
Imorgon upp vid 07. Fixa iordning mig och sonen samt packa in paket som måste postas. Köra Nico till skolan, posta paket och sedan hem och hämta Linnea. Åka till Kungälv på ritpratskurs. När det är slut måste jag snabbt handla och sedan hämta Nico i skolan. Hem och snabbröja innan min bror med familj kommer på besök. Gå promenad och sedan nattbestyr och sedvanliga utfordringar.
 
På torsdag skall Nico köras till förskolan och sedan kommer en snickare som skall ge offert. Städa som en jäkla galning innan Nico skall hämtas för 14.00 skall vi ha ett slags möte hemma (av icke-dela-med-sig-på-blogg-karaktär).
 
Fredag kommer en snickare för att ge offert och Nico är på förskolan som vanligt. På eftermiddagen får vi antagligen besök av en gammal vän, vilket skall bli superkul.
Lördag förbereda Nico inför fotbollen som mina föräldrar får ta honom till då jag skall på spa. Efter det kanske besök av en vän. 
Söndag skogsmulle bland annat. 
 
Plus att man skall hinna med städ, tvätt och umgås med barnen varje dag... Och det är liksom bara det man måste :P Det man skulle önsk atat man hann med som att måla om möbler och sånt kan man ju bara glömma :)

Fullt upp

Publicerad 2016-05-17 19:39:40 i Allmänt,

Varför är det när man är "ledig" från sitt jobb som man har som mest att göra? Känns som om jag har fullt upp varje dag och kalendern är full av anteckningar.
Allt från aktiviteter med sonen till möten och städning. Nu har jag också fått tummen ur att konatkta alla vi behövde kontakta för att få offerter  för det vi vill göra i trädgården och har bokat in möten för detta. Och mitt i allt detta skall man även ta hand om en bebis...som tack och lov är väldigt lätt att ta hand om 75% av tiden. 
 
I söndags tog jag med Nico och hans kompis Elin till skogsmulle, vilket var väldigt lyckat. Efter det lekte han hemma hos henne i några timmar och jag kunde ta det lite lugnt (fast hade en del städ som jag pysslade med).
 
 
Igår småpysslade jag hemma under dagen och samtalade med olika hantverkare och liknande för att boka in möten, och på kvällen var det föräldramöte på skolan som Nico börjar på efter sommaren. Förskoleklass. Han kändes plötsligt så stor... lite läskigt. 
 
Idag har jag smågrejat hemma men Linnea har haft en sådan där dag då hon mest har ont i magen och är missnöjd så blev inte lika mycket gjort som jag hade önskat. 
Hon är extremt söt när hon sover i alla fall :) och för all del, hon är ett söttroll även vaken :)
 
 
 
För att inte sonen skulle känna sig helt förbisedd så fick maken ta paus i sitt arbete (han jobbar hemma typ dygnet runt med nåt jobbprojekt just nu) och passa bebis så jag kunde gå ut och leka med sonen. Blev gungande, försök till Tennis och fotbollsspelande... vilket innebar mycket kringrusande på gräsmattan så jag var halvt asmatisk av utmattning efteråt... men var kul att se honom så glad och bra för mig att få röra på mig :).
 
 
 

Annars då?

Publicerad 2016-05-14 20:46:03 i Allmänt,

Har faktiskt fullt upp (nej föräldraledighet är inte som semester). Tar hand om bebis och femåringen, är på möten med bvc, förskola och allt annat, städar och donar, försöker röra på mig och försöker aktivera sonen. Förutom fotbollen idag så skall vi på skogsmulle imorgon. 
 
På måndag är min plan att jag skall gå till gymmet också (utan soren då). 
 
Linnéa är rätt lugn faktiskt och sover oftast helt ok. Hon äter vid 20 och somnar för natten strax därefter. Sedan äter hon runt 2 och runt 6 ungefär. Bara den vid 2 försvinner sedan så är det ju hanterbart.
Hon har börjat le mycket också och får man ett sådant leende så kan man klara lite för lite sömn.  
 
 

Fotboll

Publicerad 2016-05-14 20:37:03 i Allmänt,

Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att jag skulle stå och frysa häcken av mig bredvid en fotbollsplan kl 9 på en lördag.... men det gjorde jag idag.  För sonen ville börja i Boll och lek, och då får man bara bita ihop.
Var orolig innan att han skulle sticka ut från mängden då han inte kan reglerna, har lite svårt att följa instruktioner och gärna vill ha mig nära.... men oron var obefogad då han verkligen inte var ensam. Det var ungar högt och lågt, de sprang hit och dit, glömde vad de skulle göra,  en del ville inte alls och en del ville hålla sin mamma i handen hela tiden. Är imponerad av tränarna som orkar. 
 
Nico var väldigt nöjd och glad och hade jätteroligt trots att han frös. Så senare på dagen fick jag ta och köpa fotbollsskor, benskydd och annat som behövdes. Dyrt :/ Men han var så stolt efteråt :)
 
 

Det värsta jag vet

Publicerad 2016-05-04 22:41:30 i Allmänt,

Nu skall jag inte vara sådär positiv hela tiden utan får jämna ut det hela med att lista lite av de saker som är det värsta som jag vet.
 
1. Doften av persika
Och nu menar jag inte om jag luktar på en riktig persika utan den doft som "persikodoftande" tvålar och sköljmedel har. En gång dejtade jag en kille som hade persikotvål... jag sa att han fick antingen kasta den och skaffa en annan eller så kunde vi inte ses mer. En av de värsta sakerna som finns är när jag köper kläder från Tradera och när jag får hem dem luktar de av persiko-sköljmedel. Jag får hålla andan och rusa in med dem till tvättmaskinen omedelbart.
 
2. Människor som smyter sig genom att hålla för ena näsborren och blåsa ut snoret ur den andra.... speciellt de som gör det på gator och torg.
Jag typ nästan kräks när jag ser folk göra det, och jag menar det verkligen. Jag kan få kväljningar och börja hulka av att se det. Använd en bit papper och snyt dig som vanligt folk för fan!
 
3. Människor som kommer hem till mig och går in barfota...
Jag har en grej när det kommer till fötter. Jag hatar dem. Fötter är skitäckligt. Så har väldigt svårt för när människor kommer hem till mig och går barfota, speciellt om det är manliga fötter. Än värre om de får för sig att lägga upp dem på bordet. Fötter skall helst aldrig synas och aldrig röras vid när någon annan ser på. Så är det bara. 
 
4. Att FK har tak på föräldrapenningen.
Man tror så käckt att man skall få ut ca 80% av sin inkomst men så visar det sig att man tjänar för mycket och att det finns ett jäkla tak. Så jag får verkligen inte alls ut 80% av min inkomst utan kanske 60% av min vanliga inkomst... och det är en jäkla skillnad :/

Life is good

Publicerad 2016-05-04 22:32:00 i Allmänt,

Nu har jag två barn varav ett är ett spädbarn som vaknar på nätterna och ibland kan gråta i timmar - så jag borde vara utmattad... men jag är mest bara lycklig. Känner mig sjukt energisk för att vara mig, och framför allt för att vara en mig som väcks vid 06 varje morgon.
 
Dagarna rullar på med att vakna tidigt och mata Linnea som sedan somnar om. Se till att Nico äter frukost och blir klar inför dagis (dit maken oftast kör honom). Sedan tar jag det lugnt till ca 10 för att efter det städa och greja här hemma. 
När Nicos hämtats försöker jag varva tiden mellan att ta hand om Linnea och leka med honom, tyvärr kan dock Linnea ta lite extra tid vilket jag försöker kompensera genom att jag hittar på mer med Nico på helgerna. 
 
Även om huset inte är pedantiskt städat och det alltid finns saker att göra så är det mer städat än jag någonsin haft det om man ser på helheten. Känner mig nöjd med mig själv och med tillvaron. 
 
Och så lite bilder på det...
Nico och jag  var på picknick (ja, egentligen Linnea också men hon sov i sin vagn)... vilket innebar att gå ca 200 m och sedan sätta sig på en solmadrass och dricka cola :)
 
Två glada barn som busar :)
 
Sonen tog kort på mig då vi var och promenerade i Sundsby
 
Bebismys <3
 
 
Två små bebisfötter i ansiktet :)
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela