Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hej hej

Publicerad 2011-11-30 19:39:25 i Allmänt,

Kortis här för vi skall se serie. Var en tung dag på jobbet och sedan hem och hämta snorig liten kille på dagis. Han var dock överlycklig när vi kom hem och hans pappa busade massor med honom.
Idag fick han ta sin hostmedicin eftersom hostan förvärrats. Hon på apoteket frågade om vi ville ha en spruta att spruta ner medicinen i hans hals eftersom barn inte alltid vill ta den frivilligt men jag sa att det går nog med sked.... och jag känner min son :) Han tyckte det var supermumsigt med medicin och ville ha mer..haha.

Trött mamma

Publicerad 2011-11-28 17:52:28 i Allmänt,

Har varit två trötta dagar nu. Bristen på sömn gör sig påmind. Försöker få saker gjort dock, kanske lite för mycket saker, och försöker vara en rolig och glad mamma.
Nicos höjdpunkt på dagen är om han får bada, men sist bajsade han i badet vilket var en obehaglig överraskning även för honom själv.
Idag har han haft minst sagt varierande humör. På morgonen var han glad men busig. Han skulle inte ta på sig sin jacka uta vinkade hej då och sprang skrattande in i vardagsrummet istället. På dagis hade han dock varit glad hela dagen.
När vi kom hem grät och skrek han i princip i två timmar. Inget var bra. Varje liten sak som gick emot honom så lade han sig på golvet och bara vrålade. Sedan kom Hampus hem och så var allt toppen. De busade som vildar och Nico skrattade så han tjöt. Gos fick vi också <3.
Något väldigt ovanligt men hjärtevärmande hände också. Jag gav Hampus ehm puss och då kom Nico och skulle också ha en. En riktig puss, utan öppen mun, fick jag och sedan fick Hampus en med. Sådär helt spontant. Gullunge.

Kväll igen

Publicerad 2011-11-26 18:34:13 i Allmänt,

Spenderat större delen av dagen hos mamma och pappa. Nico har varit på gott humör medan jag varit tröttare än tröttast. Så himla trött på att bara sova 5 timmar per natt ungefär. Men men, hade kunnat vara värre :)
...
Mamma var snäll och följde med till vårdcentralen med Nico sedan. De sa att han nog också hade förkylningsastma. Där ser man.
...
Nu har jag lagt Nico, som dock inte alls sover utan ligger och sparkar i väggen, pratar för sig själv och fnissar, och jag tänkte plugga. Insåg dock snabbt att det går inte att plugga när ens hjärna är så trött så jag får hoppas att Hampus kan ta Nico en stund imorgon så jag får gjort det.
Istället skall jag äta lite godis och slappa tror jag. Kan inte vara duktig varje dag ju. Tror dessutom att jag snart kommer få spendera en stund inne hos plutten om han skall somna.

Kärlek

Publicerad 2011-11-25 21:27:38 i Allmänt,

Ibland ligger jag på kvällarna och bara tittar på bilder på min underbara son och nästan drunknar i all den kärlek som väller upp inombords. Ofta kan jag inte låta bli utan smyger in och tittar lite på honom när han sover. Det finns inga ord som kan beskriva, men att världen kunde existera utan honom är otroligt. <3

Sitter och glor

Publicerad 2011-11-25 20:12:57 i Allmänt,

Just nu är det en sådan där kväll då jag bara sitter och stirrar framför mig. För trött för att göra något men tänker att ingen människa sover 20 på en fredag... men kanske att det blir så ändå. Nico vaknade 4 i morse ( i natt snarare) och jag har varit vaken sedan dess. Dessutom hade jag skola idag så har varit på seminarie, gruppmöte och spenderat mycket tid på bussen... så är rätt slut.
..
Nu sover Nico och Hampus är iväg och jobbar, så det är bara jag, sängen och en påse chips. Tog ett tag innan plutten somnade dock. Han har börjat vilja att jag sitter hos honom en stund. Han är inte gnällig då utan bara mysig. Han lutar sitt ansikte mot ett spjälpar i taget och vill att jag skall pussa hans panna mellan spjälorna, han vill hålla mig i handen lite och så vill han att vi bara tittar på varandra. Är faktiskt fina stunder även om man är trött.
Idag när jag lämnade på dagis fick jag dessutom en stor go kram av honom innan han knatade in och när jag kom hem kom han springande och gav mig en go kram till. Dock har han varit lite gnällig men skall till vårdcentralen imorgon (om de har tider över) och kolla upp hans hosta och så.. kanske det gör honom kinkig.
..
Annars har jag inget att säga. Jag har varit produktiv, jag är nöjd med mig själv. Det är alltid bra att vara.

Badpojken min

Publicerad 2011-11-24 18:03:43 i Allmänt,

Idag har vi vart iväg stor del av dagen men Nico hann få ett bad när vi kom hem vilket gjorde honom lycklig. Han satt där och pruttade i vattnet samtidigt som han drack det. Sådana historier man lägger på minnet för att kunna återberätta med inlevelse när han tar hem sina första flickvänner :)
Idag gick han tillslut frivilligt med på att komma upp ur badet, men ångrade sig efter två sekunder och grät i en kvart. Bättre en en timmes skrikande i alla fall så det går framåt.
...
Hann med ett McDonaldsbesök idag med förresten. Nico åt en hel cheesburgare och en hel del pommes. Nöjd var han :) Ni hade kunnat få se en bild om jag hade orkat - men det gör jag inte.
...
Nu skall jag plugga massor och sedan skall vi äta en bakelse.
.
.
Ciao

En glad make och en stackars sork

Publicerad 2011-11-23 20:58:32 i Allmänt,

Idag var en bra dag. Maken fick med största sannolikhet ett nytt jobb, formalia kvar, och så klarade han körkortsteorin. Wii :) Känns skönt att kunna beta av orosmoment och gå framåt. Vi firade med pizza. Hade köpt vin med men det sparade vi på.
...
Nico var överlycklig att Hampus var hemma idag, men trött efter dagis så fick små utbrott ibland. Sedan somnade han sött som den ängel han är :).
...
Jag hade också lagt märke till att Tesslan spenderat onormalt mycket tid i närheten av frysen idag och när jag på kvällen såg hur hon satt och kikade in under så insåg jag att fan det måste vara en mus som gömt sig där inne. Hampus fick hämta ficklampa och med hjälp av en galge fick han ut det som visade sig vara en sork och inte en mus. Dock var den svårt skadad och bara låg på rygg och ryckte och skrek. Den hade fått en stort sår och antagligen legat under frysen nästan ett dygn. Så Hampus fick vara barmhärtig och döda den :(
...
Nu Arg snickren och sedan sova.

Moonkids

Publicerad 2011-11-22 21:44:10 i Allmänt,

Jag älskar barnklädesmärket Moonkids. Trist nog är jag för fattig för att köpa deras kläder dock. De snyggaste brallorna kostar typ 450 spänn. Men titta bara... vill haaaaa
Så himla fina! Önskar jag kunde klä Nico i massa retro sjuttiotalskläder. Om någon som läser detta sitter på ett mönster på sjuttiotals hängslebyxor som jag kan få låna så jag kan sy egna så hojta gärna.

Osmart, Emma

Publicerad 2011-11-22 19:30:24 i Allmänt,

Nico var på bra humör efter sin dagisvistelse och vi busade massor. Han spelade munspel och jag dansade :) Vi tittade i böcker, sjöng och hade kul.
Sedan gjorde jag en idiotisk miss. Hampus ringde och jag lät Nico prata med honom på högtalartelefon. Han babblade på och var så glad... MEN... jag tänkte inte på att Nico på grund av att Hampus jobbat inte träffat honom på tre dagar. Så när vi lade på bröt han ihop helt. Grät enormt, rusade till källargrinden (eftersom det är dit han ser Hampus gå när han går till jobbet) och stod där, grät och ropade "Baabba, baabba" ner i källaren. Stackars liten :(
Detta var precis innan han skulle sova också så det tog en timme extra att få honom att somna för han började gråta hela tiden och ropade efter sin pappa. Usch vad hemskt. Imorgon eftermiddag får de ses i alla fall.

Slapp

Publicerad 2011-11-22 13:01:02 i Allmänt,

Nico är på dagis. Skall hämta honom snart. Mina storslagna städplaner gick i sank, och så även mitt pluggande. Får ta igen det ikväll. Sover ju så dåligt på nätterna på grund av allt hostande och snorande att jag helt enkelt somnade och missade allt. Ja så kan det gå.
Nu skall jag alltså hämta hostmedicin och sedan hämta lillkillen.

Hur vet man om man gör rätt?

Publicerad 2011-11-21 18:13:51 i Allmänt,

Är det bara jag (nej klart det inte bara är jag) som ibland oroar mig att jag gör något väldigt fel som förälder utan att vara medveten om det, vilket kommer min son men för livet? Hur vet man att man gör rätt liksom? Det enda jag känner mig riktigt säker på är att den självutnämnda experten Anna Wahlberg, eller va fan det är kärringen heter, gör helt fel... en av hennes egna döttrar ger ju ut en bok om hur hemsk mamma hon hade typ, och hon uppmanar till barnmisshandel i princip... antar att avskräckande exempel kan vara till viss hjälp det med, men inte så mycket.
...
Just nu studerar jag ju föräldraskapspsykologi också... läser om anknytning. Det ger mig panik... tänk om jag inte skapat en bra anknytning och Nico växer upp otrygg och känslomässigt skadad? Hur vet jag det? Det står i boken att barn med bra anknytning blir ledsna när mamman går och glada när hon kommer tillbaka. Nico gråter om jag går ner i källaren eller åker till affären, och blir då glad när jag kommer tillbaka, men om jag lämnar han på dagis har han inte ens tid att säga hej då och är inte översvallande glad när jag kommer och hämtar. Så vad skall jag gå på?
...
Innan trodde jag också att barn som ligger på marken och skriker när de inte får som de vill är de med veka föräldrar som alltid ger med sig. Jag låter ALDRIG Nico få som han vill när han beter sig så men hans utbrott blir bara värre och värre. Och vad gör man?
Att låta honom få som han vill är ju uteslutet. Att försöka trösta går inte för han är ursinnigt arg på mig så då slår han efter mig. Att försöka avleda går ibland men ytterst sällan om jag inte har något väldigt roligt att komma med. Att bli arg vill jag dels inte bli och dels så gör det honom bara mer upprörd så det funkar inte. Att ignorera det hela får det inte att sluta och jag oroar mig hela tiden att han tar känslomässig skada av det. Så vad gör man? Ser tiden an och hoppas att han en dag kommer förstå när man förklarar att ett bad inte kan pågå i evigheter och att han kan få bada imorgon igen?
...
Jag vill ju göra rätt. Jag vill ju vara världens bästa mamma. Inget gör mig ju så glad som hans leenden och skratt.

Som en riktig nörd

Publicerad 2011-11-19 19:38:12 i Allmänt,

Idag var jag hos läkaren som förvånande nog konstaterade att jag hade fått astma. Inget jag trodde man kunde få "en liten släng av", men där ser man. Nu har jag likt en riktig nörd, inte bara en utan två, inhalatorer.

I övrigt bestod dagen av att jag, mamma och Nico åkte till Göksäter innan läkarbesöket. Nico var lite småkinkig då han inte heller mår helt hundra ännu men det gick bra. Jag fick dessutom en skitfin tunika av mamma :) Tack världens bästa mamma!


Nico "rakar sig" hemma hos mamma och pappa för några dagar sedan, då han såg sin morfar göra det :) Observera att han håller i bara ett skaft där rakhuvudet är borttaget - jag låter inte min son suga på rakblad :)

På Gökis åt vi också räkmacka, som mamma bjöd på. Efter läkarbesöket bjöd hon också på donken (min pengar försvann till apdyr astmamedicin). Hon är snäll min mamma.

Hemma igen så var Nico lite trött men han hämtade sin goskudde och så la han den på mitt bröst och sedan låg han och myste imitt knä och såg på klipp på min iPhone, på sig själv när han badar.
Han är en riktig going min son <3


Stolt Nico som klättrar upp och sätter sig vid vardagsrumsbordet som "en stor pojke". Gärna skall han ha en penna också och sitta där och låtsas skriva i min kalender. Han vill växa upp fort min son.

Nu skall jag se lite serier och sedan sova. Orkar inte plugga ikväll så får bli mer av den varan imorgon.

Drömtydning?

Publicerad 2011-11-19 05:09:59 i Allmänt,

Inatt sov jag ytterst lite på grund av hostan, och när jag väl somnade så vaknade jag av en mardröm. Har haft nästan samma mardröm nästan varje natt en längre tid. I natt såg den ut så här:
Ligger i en säng som inte är min egen. Tesslan (min katt) ligger bredvid. Somnar. Vaknar igen. Försöker dra åt mig mitt täcke som tycks fastnat i något. Känner hur någon drar tillbaka i täcket, hårt. Försöker öppna ögonen men det går inte. En osynlig kraft börjar kasta mig runt i sängen, landar bland annat på katten, och trycker mitt ansikte ner i madrassen. Försöker skrika men inget hörs. Kan inte röra mig. Inser att det är en dröm och skriker om och om igen VAKNA utan röst, men vaknar tillslut.
...
Vid analys så ta inte med att jag nästan kvävdes för det är inget stående inslag i drömmen. Det som alltid är med är:
* Jag ligger i en säng. Ibland sover jag och vaknar men ibland är jag inte ens medveten om att jag somnat.
* Jag kan inte öppna ögonen.
* Jag kan inte röra mig.
* Jag försöker skrika HJÄLP eller VAKNA men hur jag än tar i så hörs inget.
* Ofta, men inte alltid, finns det en slags osynlig kraft som börjar kasta runt mig våldsamt. Ibland känner jag ben brytas i kroppen.
...
Om man inte tror på drömtydning skulle den logiska förklaringen kanske vara att jag befinner mig i REM-sömn, den drömsömn där hjärnan är mycket aktiv men kroppen förlamad, och att min medvetandegrad höjs så att jag blir medveten om mitt förlamade tillstånd och att detta integreras i en dröm.
Jävligt obehagligt är det och måste alltid tvinga mig att hålla mig vaken en stund för hamnar annars rakt in i samma dröm igen. Är dock alltid väldigt svårt att vakna och jag får verkligen kämpa för att få upp ögonen och hålla dem öppna och det tar någon minut innan jag kan röra kroppen.

Klätterapan

Publicerad 2011-11-17 19:09:30 i Allmänt,

Inte nog med att ungen kan komm aupp på stolar nu, nej då han skall sitta på bordet också. Och någon rumpkontroll har han icke. Han liksom bara sätter sig utan tanke på om rumpan hamnar på eller utanför bordet (för er som vet hur det ser ut hos oss så talar jag om vardagsrumsbordet och inte köksbordet.. än så länge).
Fallolyckornas tid är nära.

Min man är ärlig

Publicerad 2011-11-17 19:07:42 i Allmänt,

En sak jag älskar med min man ä rhans ärlighet. Han säger som det är, och det tycker jag är både bra och ofta underhållande.
...
Jag: Jag har gått ner 4 kilo
Hampus: Vad bra. Grattis.
Jag: Om 4 kilo till väger jag som innan graviditeten (var inte så smal då heller)... det är ju mest att jag förlorat alla magmuskler så magen är lite...
Hampus: Pluffsig..?
...
Haha... jag älskar det. Det värsta som finns är om man t.ex. provar kläder och påpekar att man ser fet ut och någon säger "Näää då.. du ser såå fin ut".. när man fan själv ser att man ser fet ut. Det var ju inte för att få sympatier eller tröst man sa det utan det var ett konstaterande.
Jag är fullt medveten om att jag inte är en smäcker liten ballerina..haha.. men det funkar så bra ändå :)

Ett steg bak

Publicerad 2011-11-16 19:37:24 i Allmänt,

När jag trodde jag nästan var frisk så slog förkylningen till rejält. Usch. Nico har varit trött hela dagen så han mår nog inte heller så bra. Dock lärde han sig en ny sak idag - klättra upp på stolar. Kul, nu kommer han åt precis allt och det känns bäddat för fallolyckor.

Min hosta

Publicerad 2011-11-16 10:11:14 i Allmänt,

Jag: När jag får mina hostanfall så börjar Nico gråta, stackarn.
Hampus: Inte så konstigt.. som du hostar blir fan jag rädd också.

Host på er

Publicerad 2011-11-15 21:20:36 i Allmänt,

Jag hostar fortfarande. Om jag rör mig mycket får jag hysteriska hostanfall som nästan tar med sig lungorna upp. Stackars Nico gråter lite när jag hostar så, jag tror att han tror att jag är arg eller nåt.
..
Bilen fungerade i alla fall så Nico kom till dagis vilket gjorde honom glad. Jag spenderade förmiddagen med att bara vila på olika sätt faktiskt. Orkade inte hosta och min röst var paj så kunde inte ringa de samtal som skulle ringas. Fick tvättat och röjt lite i alla fall. Pluggade lite idag med.
..
Sedan var det en glad liten kille jag hämtade från dagis. Han pratade på och busade hela kvällen. Lite gos också blev det. Han har börjat med en ny grej vilket är att han kommer fram till en och stryker en över håret. Väldigt kärleksfullt så man blir alldeles rörd.
Man märker förresten mer och mer att han förstår saker man säger. Ger man honom något och säger att han skall gå och slänga det så går han till soptunnan och slänger det t.ex.
..
Nu sover plutten. Vi har ätit fläsk, potatis och löksås till middag (favvorätt). Hampus har åkt till jobbet. Har jagat möss. Och nu skall jag nog ta och sova.
Hoppas på att Nico sover tills 06.30 som han gjorde idag, imorgon med.

Det bästa ljudet

Publicerad 2011-11-14 21:16:49 i Allmänt,

Det bästa som finns är att se när Hampus och Nico leker. Nicos överlyckliga fnitter, skratt och skrik av glädje. Man kan riktigt se hur det lyser om hela honom och det ligger massa lycklig kärlek i luften. Mina underbara pojkar.

Nu så

Publicerad 2011-11-14 21:15:31 i Allmänt,

Ok, nu kommer en mycket snabb sammanfattning av de senaste dagarna för innan jag skall sova vill jag hinna se ett avsnitt till av Bron och läsa lite i boken "Jag kommer sen...".
I helgen var en av Hampus systrar här på besök, och det var som alltid väldigt trevligt. Hade lite ångest innan för skulle storstäda men blev sjuk. Är fortfarande inte frisk, men som tur är så har jag en man som är superbra på att städa snabbt när det behövs.
Dessutom kom två goda vänner förbi på akututryckning och hjälpte Hampus att klippa gräsmattan som pga trasig gräsklippare började se mer och mer ut som en djungel.
Nico var överlycklig över att det var så många människor här och sprang glad runt och visade sina grejer och spexade. Var dock ledsamt att alla inte kunde stanna för alltid, tyckte han.
Idag skulle Nico till dagis (jag var sjuk och skulle vara hemma från jobbet) men så startade inte bilen så jag fick ta hand om Nico fast jag mådde urk. Bilen började med hjälp av pappa och Hampus att leva sedan dock.
Och det var senaste nytt.

Nico på äventyr

Publicerad 2011-11-14 19:23:10 i Allmänt,

Blir ingen uppdatering ännu för har varit för trött och upptagen med att vara sjuk. Istället bjuds ni på lite bilder. Pappa var och hjälpte mig med vår plötsligt krånglande bil idag och han åkte då med och hjälpte oss handla. Nico fick då för första gången köra en egen liten vagn, vilket han såklart älskade. Var svårt att få ett icke-suddigt foto dock då det var full fart fram.

Han hann även med en annan slags premiär. Han la sig och vrålade nedanför lösgodiset för att han inte fick ta av det. Ja, han kommer bli ett sånt barn :)

Mitt underbara barn

Publicerad 2011-11-10 20:20:30 i Allmänt,

Efter en ganska tung morgon då jag kände mig riktigt trött och Nico inte alls var på glatt humör så gjorde den lille plutten att min dag blev underbar.
Plötsligt kom han fram till mig och visade att han ville bli upplyft, och sedan la han sitt huvud mot min axel och gosade in sig vid min hals. I tio minuter ville han bara hänga där i  min famn och gosa, och det händer typ aldrig att han vill gosa på det sättet annars. Det var en sådan stund man ville skulle vara för evigt. <3 Mitt älskade barn.
På eftermiddagen åkte vi till min mamma där Nico bland annat fick stå och leka med vatten och plaska i diskhon. Det tyckte han var helt fantastiskt roligt, men grät hysteriskt i en halv evighet när det var dags att sluta. Han var så upprörd att han även simulerade några fall för att få sympatier, något han börjat med det sista.
Nu sover han, men är lite orolig. Han har varit lite rosslig och snuvig idag och nu på kvällen har han hostat en del. Får se om han är kry nog att gå till dagis imorgon.

Nu skall jag vara ärlig

Publicerad 2011-11-09 07:52:02 i Allmänt,

Jag har till och från i hela mitt liv drabbats av depressioner eller ångest i perioder. Dock hade jag innan Nico föddes varit depressionsfri i flera år och ångestfri något år eller så.
Det har fört med sig att jag varit väldigt känslig för stress, för lite sömn och när för mycket saker händer på en gång. Mycket av det som kommer med paketet när man får barn.
Jag har inte velat erkänna för mig själv hur det ligger till och hur dåligt jag mår, för jag had elovat mig själv att mitt barn inte skulle behöva ha en mamma som mår dåligt. Men efter en mindre kollaps igår, då jag grät hela dagen i princip, så skall jag ge min antideppmedicin ett försök.
Det är svårt att bli av med skuldkänslorna dock. Hur man skäms över att man inte mår bra när man har världens bästa man och världens bästa barn.

Och så är det med det

Publicerad 2011-11-07 23:50:23 i Allmänt,

Hur kommer det sig att människor tror sig kunnasäga eller skriva vad som helst utan hänsyn till människors känslor och konsekvensen av det man säger/skriver om man tillägger ett "Hoppas ingen tar illa vid sig" eller "Jag menar inte att vara taskig"?
Känns som jag just förlorat en av de enda ventileringsplatserna jag hade. Fråga dock inte om det för kommer inte diskutera det här.
Skit samma.

Lång dag - känns det som

Publicerad 2011-11-07 18:35:32 i Allmänt,

Egentligen  har det väl bara varit en lång dag för människor som mig, som anser att dagen tar slut runt 18..haha.
Var jobb idag, men Nico vaknade halv 5 så var bara att vakna då. Nicos avlämning på dagis gick odramatiskt till. Han var bara glad att vara där.
På jobbet var det relativt lugnt idag så hann med lite planering och studier. Eftersom studierna är inom områden som är bra att kunn aäven i jobbet så kunde jag göra det med gott samvete.
När jag hade slutat jobbet var det hem och hämta Hampus och sedan hämta Nico på dagis. Nico var på fortsatt glatt humör även om han blev så glad och förvånad att både hans mamma och hans pappa kom till dagiset att han nästan började gråta av glädje :). Frågade om det var ok att Nico börjar på dagis en dag i veckan till och det var det. De är så toppenbra och flexibla på dagiset. Älskar dem.
Sedan körde jag Hampus till arbetsintervju och medan han var där åkte jag och Nico hem till min mormor och morfar. Där roade sig Nico med att leka med en boll, placera ut toalettpappersrullar på olika platser i lägenheten och spotta mat lite överallt. Var bara ett snabbstopp där innan vi skulle hämta Hampus igen och vi åkte till McDonalds och åt middag som den lite white trashiga familj vi är :).
När vi kom hem var Nico trött men vi bestämde att han skulle vara vaken i alla fall till 18.30 för att försöka undvika en allt för tidig morgon imorgon. Han var i alla fall glad, gosig och kunde leka lite. Försökte pilla på pappas dator tusen gånger försökte han dock. Jag är dock envis jag med och kämpar på med att försöka att inte skälla när han gör fel utan ge massor av beröm när han gör rätt. Så jag sitter och säger lugnt men bestämt att han skall ta bort handen från tangentbordet och när han gör det så får han massor av beröm. Får väl se om det funkar på sikt. Positiv förstärkning brukar ju vara mer effektivt, i forskning i alla fall :).
Dessutom vill jag att han skall veta att när jag verkligen höjer rösten så är det något verkligt farligt som han absolut inte får göra.. som när han klättrar på spisen eller pillar i eluttagen..:/
Nu skall vi snart se film och sedan skall jag sova. Helst hade jag sovit nu redan, men jag försöker få till lite kvalitetstid med maken också. Sånt behövs det med.

Men han är så söt

Publicerad 2011-11-06 19:32:41 i Allmänt,

Idag var ingen bra dag för oss. Jag var så fruktansvärt trött hela dagen att jag faktiskt vid två tillfällen somnade sittandes, som tur var ingen längre stund dock. Nico å sin sida var på ett fruktansvärt dåligt humör större delen av dagen. Han skrek och grät och jag fick inte göra något annat än att sitt på golvet. Satte jag mig i soffan så gallskrek han. Trodde jag skulle bli galen. Inte sov han något på dagen heller.
Men så när man tänker att "nu blir jag galen" så gör han något supergulligt och man klarar liksom inte av att vara irriterad på honom. Flera gånger idag har han sponant kommit och krupit upp i mitt knä och pussat mig och gosat.
"Gammal" bild tagen av min mamma, då Nico fortfarande hade en blåtira efter en vurpa på dagis.

Nu sover Nico och jag borde med sova men så är det en satans Tradera-auktion med en badrock jag så himla gärna vill ha till Nico som går ut om två timmar så skall försöka vara vaken en stund till.

Saker som inte längre finns

Publicerad 2011-11-06 08:37:25 i Allmänt,

Det finns saker jag saknar som inte längre finns... produkter eller aktiviteter då, inte människor. Här följer en lista.
...
På femte plats hamnar alla glassar som jag tyckt om som inte längre finns. Minns inte ens namnen på dem men det var isglassar av olika slag. Nu är alla goda glassar borta nästan. Tyckte bland annat om de där pytteglassarna, nästan som godisbitar, som man ett tag kunde köpa på påse. Och glassbilens blandade isglassar som hette Fruttisar, främst den blå.
...
På fjärde plats hamnar VO5 hotolil. En suverän hårvårdsprodukt som gjorde håret så fint, så fint. Nu är håret fult.. men kan bero på bristande tvätt visserligen... och utebliven hårborstning.
...
På tredje plats hamnar två nästan identiska pastasallader, varav den ena gick att köpa på McDonalds och den andra på ICA. Båda borta. Båda extremt saknade.
...
På andra plats hamnar hamburgaren med allt på, på Scangrillen i Stenungsund. Den bästa och mest perfekta burgaren man kunde få tag på. Nu finns grillen int ekvar och då jag testat andra Scangrillar har jag bara blivit besviken. Aldrig mer en perfekt hamburgare.
...
På första plats - SÖMN. Saknad, saknad, saknad. Skulle sälja min själ för att få sova just nu.

Natt utan sömn

Publicerad 2011-11-06 08:17:13 i Allmänt,

Jag hade knappt fått sovit natten till igår så igår la jag mig tidigt och när klockan närmade sig 21 hade jag nästan precis somnat (tar lång tid för mig att somna). Då visar det sig att vi tydligen inte förstärkt Nicos säng överallt som vi trott för jag hör ett brak och när jag går in har sängbotten lossnat. Nico sov vidare men jag tänkte att jag inte kunde lämna honom där pga skaderisken så fick bära med honom in i vårt sovrum (Hampus jobbade natt).
Efter det sov jag inte mycket. Nico rör sig mycket i sömnen, han slår och sparkar och snurrar, han gråter i sömnen och han pratar i sömnen. Han vaknade dessutom massor av gånger med ett glatt "Titta!" varje gång när han insåg att han var i vår säng.
Det var mysigt när han slutligen somnade stillsamt på min arm, men jag fick kanske sammanlagt 2 timmars sömn i natt.
Nu är jag ett vrak och Nico är sur och gråtig eftersom han också sovit dåligt, men han vill inte sova mer.
Imorgon skall jag jobba och då Hampus jobbar natt inatt också så har jag Nico ensam i natt och lär inte få sova superbra då heller. Just nu känns det som jag skall kollapsa... på riktigt... inte bara mentalt utan att jag bara skall falla avsvimmad till golvet när som helst.

Planer och planering

Publicerad 2011-11-05 18:14:33 i Allmänt,

Idag har jag spenderat nästan hela dagen hemma hos min bror tillsammans med Nico, vilket antagligen avskräckte honom från att skaffa barn för all framtid :). Nico var på ett av sina mest envetna humör och skulle pilla på allt han inte fick pilla på precis hela tiden.
Nu sover han dock, var lite övertrött då han vägrat sova på hela dagen, och jag är helt slut och skall snart lägga mig jag med.
Annars har jag spenderat min tid med att göra planering för hur vi skall hinna med allt som behövs göras på huset. Innebär att Nico nog får börja gå en dag till i veckan på dagis. Drömmer om hur vi skall göra ordning i stugan sedan också. Kommer bli bra. Jag har också hittat säng och soffa på IKEA som vi skall ha också, och som hampus också tyckte om som tur var :)
Ovan ser ni sängen från IKEA som vi vill ha. Enkel, stilren och mörk och så med förvaringslådor under istället för utrymme där saker och barn kan försvinna.
Och här ovan ser ni soffan vi vill ha, med en eller två matchande fåtöljer till. Enkel men fin modell och bra pris. Ingen idé att köpa dyr soffa när man har två klösiga katter och en kladdande "bebis". När vi flyttar till stugan är det inte supermycket som behöver inköpas annars, förutom en del renoveringmaterial... men skulle också vilja ha en lila matta och så behövs en frys och en tvättmaskin med inbyggd torktumlare... och kanske en byrå...och så massor av billiga vägghyllor till vår "walk in closet".
Sedan kommer vi naturligtvis behöva köpa en gungställning och en sandlåda. Det är ett måste... och en sandlåda med lock då eftersom katterna is around.

Kväll igen

Publicerad 2011-11-04 21:00:28 i Allmänt,

En ganska vanlig dag, förutom att Nico sov till 7, vilket var trevligt. Då hade han dock vaknat en del på natten.
Vid 9 lämnades skrutten av på dagis. Jag åkte hem och åt bakpotatis till frukost (man KAN göra så..hehe), läste lite och skurade sedan lite vägg på baksidan av huset.
När klocka var 14 hämtades lillen igen och han var glad som en sol. Pratade och höll på som en galning. Resten av dagen gick mestadels till att leka med honom och ge honom mat i omgångar... sådär som det brukar vara när man är mamma :). Det blev burkmat för honom till middag varav han åt hälften själv med sked.
Nu sover han och Hampus har åkt till jobbet. Kunde dock inte låta bli att smyga in och bara betrakta honom när han låg där och sov. Så fin, så underbar, så perfekt.

Trött på möss

Publicerad 2011-11-03 22:04:26 i Allmänt,

Jag är så satans trött på Tesslan och dessa jävla möss hon släpar in! Eftersom hon smiter in och ut genom en ventil kan vi liksom inte stoppa henne heller.
Nu på kvällen gråter Nico och när jag är inne hos honom kommer Tesslan in med en mus som hon såklart droppar precis utanför dörren till Nicos rum så den kutar in där.
Så jag tvingas tända och leta efter den. Stackars Nico ligger där och blinkar förvirrat och fattar ingenting (som tur var somnade han om direkt efteråt när jag släckte).
Musen sprang in bakom hans dörr och jag kunde inte fatta varför den inte kom fram ens när Tesslan gick in bakom dörren, men jag fick mitt svar när jag stängde dörren..haha.
Den hade sprungit in i "locket" till en febertermometerförpackning och satt fast...haha.
I vanliga fall är jag snäll och räddar mössen, men ikväll var jag trött och arg och bara hystade ut hela locket med musen i. Kanske lyckas den backa ut, kanske inte. Har lite dåligt samvete, men herregud jag måste hjälpa evolutionen på traven och bli av med alla dessa superkorkade möss.

Hans egna ord?

Publicerad 2011-11-03 20:48:29 i Allmänt,

Jag har ju ett tag... bekymrat, kan man kanske kalla det, mig för att Nico inte längre använder ord. Han la ju av med det när han började krypa och gå. Har googlat, rådfrågat folk och blivit lite sådär fånigt nervös.
Men som om han läst mina tankar så har idag, förutom orden "titta" och "där" (dää) som ofta förekommer, han sagt "komma" när min pappa frågade om han ville komma upp i hans knä och han har mer tydligt och klart åter sagt "mamma". Hampus benämner han dock med ett mer otydligt "babba". Han har också pekat på datorskärmen när vi såg på nyheterna och berättat att där var en "dubbe" (gubbe).
Jag började också inse att en del av det jag trott varit nonsensord faktiskt har en riktig mening för honom. Flera gånger har jag tidigare hört honom säga "Kicko", men inte förrän idag har jag insett att det är vad han kallar sig själv. Detta har han sedan idag använt i två olika kombinationer, "Kicko bä" (som betyder Nico vill bli buren/bäras) och "Kicko mä" (som betyder Nico vill med ha).
Förutom hans små språkliga framsteg så kan han nu äta med sked. Han har ju kunnat det ett bra tag sådär halvdant men nu är det mer tydligt att han faktiskt kan och när vi åt kvällsmat idag så åt han en del av gröten själv med sked och var mycket stolt.
Efteråt borstade han tänderna och fast han tuggar en del på tandborsten så är han faktiskt jätteduktig och riktigt borstar alla sina små tänder.
Min underbara älskling <3

Vart på vift

Publicerad 2011-11-03 15:28:36 i Allmänt,

Idag har jag varit hos mamma och pappa hela förmiddagen. Både jag och Nico blir uttråkade av att vara hemma själva, och i hans fall leder detta till att han går runt och skriker och tjurar. Vilket är ganska psykiskt påfrestande för mig då Hampus ligger och sover och jag vet att han blir störd.
När jag berättar det för folk säger de oftast att Hampus får väl ta det eftersom det är så att ha barn, och liknande. Men det är ju inte så att han säger något till mig, i stil med att jag måste få Nico att vara tyst. Men jag vet ju hur jobbigt det är att inte få sova så jag får ångest i vilket fall som helst.
Då är det trevligare att vara hos föräldrarna, och det gör Nico väldigt glad.

Barnet som älskar smuts

Publicerad 2011-11-02 22:44:08 i Allmänt,

Nico sover oroligt i natt. Vaknar och gnäller hela tiden. Varför? Hans sängkläder är bytta. Hans älskade kudde har nu ett rent örongott. Nico tycker inte om detta alls. Han älskade kudden lika mycket som sin snutte, kanske för att de luktade likadant (=äckligt).
Nu när man la honom i sängen började han hysteriskt rota efter kudden och blev skitledsen när han insåg att kudden som fanns där var helt "fel".

Inte mycket att förtälja

Publicerad 2011-11-02 18:33:28 i Allmänt,

Igår var mamma och pappa på besök för att hämta sin kärra vid hade lånat. Med sig hade de present till Nico och han var mycket lycklig. Även utan present hade han varit det för han älskar verkligen sina morföräldrar och älskar att få besök och visa upp alla sina saker och spexa.
På kvällen blev jag plötsligt sjuk med hög feber och låg som ett svettande miffo hela natten. Mådde inget vidare i morse heller men körde lillen till dagis och åkte sedan hem och sov bort större delen av dagen. Medan jag åkte och hämtade honom sedan så städade maken hela huset. Fattar inte hur effektiv han lyckas vara ibland. Jag är jävligt långsam av mig.
Nico fick bada. Han älskar att bada och det är jättekul att se honom men det slutar alltid i tårar då han aldrig vill att badet skall ta slut och skriker som om man tänker döda honom när det är över.
Jag mår fortfarande dåligt och Nico vägrar sova.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela