Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Liten sjukling :(

Publicerad 2012-01-31 21:50:48 i Allmänt,

Det luktar kräks i hela huset.
Igår blev Nico sjuk och började kräkas. Han kunde inte få i sig mat på hela dagen men fick i sig vätska. På kvällen var han dock så slö att vi bestämde oss för att åka in till sjukhuset med honom. Blev en natt där och Nico var så duktig och protesterade knappt alls ens vid blodprov. Salt- och sockerprover var bra så vi fick åka hem igen och var hemma vid 5.
Idag har han kräkts om man ger honom fast föda. Han har dock fått i sig vatten, yougurt och lite soppa, men soppas spydde han upp senare. Han sover mest men har kunnat fnissa lite ibland. Hoppas att han skall må lite bättre imorgon, älskade plutten.
En mycket trött liten plutt på en brits på sjukhuset i natt <3

Bäst att vara snabb

Publicerad 2012-01-28 21:26:38 i Allmänt,

Min dator krånglar hela tiden så det gäller att skriva ett inlägg snabbt nu innan den hänger sig och stänger ner allt igen. Hände igår vilket var skälet till att jag inte skrev.
Lillkillen är sjuker med feber. Igår kväll var det 39, idag på dagen 38 och nu på kvällen 38,5. Han är dock ganska glad ändå men lite trött och äter lite dåligt.
Idag har mamma och bror varit här och besökt och hjälpt oss med huset... skall fortsätta dona här hemma imorgon men just nu skall det sovas.
Bilderna är på plutten tidigare i veckan då han hittade en trälåda med kuddar hemma hos mamma och pappa som han tyckte passade fint som säng.

Älskar min son, hatar min katt

Publicerad 2012-01-27 09:24:01 i Allmänt,

Det är så underbart att lämna Nico på dagis nu. Han hjälper så duktigt till att ta av sig ytterkläderna och lägga dem där de skall vara, går in för att få hjälp att tvätta händerna på toaletten och sedan sätter jag mig på huk och säger "Hej då, nu skall mamma gå" och så får jag en stor kram innan han knatar in på avdelningen <3
**
Men min katt, Norpan, hon är en riktig skitkatt. Fy vad ilsk jag är på henne nu. Hon envisas med att välta ut vattenglas så fort man vänder ryggen till och igår välte hon ut ett fullt glas vatten rakt över min nya lärobok som kostade 500 spänn. Hade jag haft ett gevär i det läget hade hon fan legat illa till. (och bara så att ingen oroar sig.. nej, jag slår inte mina katter eller gör dem illa på annat sätt oavsett hur arg jag blir... det närmaste kattmisshandel jag kommer är när jag råkar trampa på henne när jag går upp på natten och hon ligger på golvet i mörkret så jag inte ser henne)

Inte mkt sömn i natt

Publicerad 2012-01-27 08:23:22 i Allmänt,

I går lämnade vi in Hampus nya bil på service och sedan åkte vi till mina föräldrar och skulle röja plats hos dem för en del av våra saker. Nico var på mycket gott humör och full av bus. Han har nyss lärt sig att själv göra "tittut" med händerna och gör detta lite väl många gånger per dagen. Men huvudsaken är att han är glad :)
Mamma tog fina bilder på honom som jag hoppas kunna lägga ut i bloggen snart. Han hittade bland annat en gammal trälåda med kuddar i som han kröp ner och la sig i, sötungen.
**
När vi kom hem var han ganska trött men vi hade honom uppe till åtta. Han sov dock oroligt och vi fick gå in flera gånger. Han hostade och hostade och blev hysteriskt ledsen om och om igen. När klockan var strax efter midnatt fick vi ge upp och ta in honom till vår säng. För ovanlighetens skull så låg han ganska stilla och rakt, och somnade med en gång och snusade och snarkade. Vi hade nog kanske till och med kunnat sova gott med honom i sängen (för det är ju så himla mysigt att ha den lilla gosungen där) om det inte vore för att han hade sådana mardrömmar (eller ont?) så han gnällde i sömnen och då och då vaknade med ett skrik.
Så mycket sömn blev det inte. Och klockan sju på morgonen vaknade han och satte sig och började babbla och babbla så det var bara att gå upp.
Nu skall han strax till dagis.

Min mysunge

Publicerad 2012-01-23 10:48:59 i Allmänt,

Det var så härligt igår kväll när Nico själv ville gå och lägga sig och snällt promenerade med in i sitt rum, och sedan sov gott hela natten. Kändes dock jobbigt att väcka honom i morse när han sov så gott. Han log trött och la sig sedan och drack sin ersättning och mumsade lite banan i sängen medan jag gjorde mig i ordning.
Han är så go i sin säng. Han har väldigt bestämda vanor och skall numera ha fyra (!) kuddar i sängen (en vuxenkudde, två spjälsängskuddar och en barnvagnskudde), sina tre snuttar och sin pandabjörn. Om han är trött på dagen hämtar han allt detta och släpar runt på :)
När han ätit sin lilla frukost var det bara att klä på honom, på med overall och alla ytterkläder och ut till bilen. Han satt hela vägen till dagis och babblade entusiastiskt om något obegripligt men det var mysigt att lyssna på. Sedan knatade han glatt in på dagis när vi kom dit.
Min dag på jobbet har dock känts mindre produktiv när jag hade fullbokat med samtal men alla avbokade i sista sekund eller inte kom alls bara.

Golvläggning och benbehåring

Publicerad 2012-01-22 20:29:32 i Allmänt,

Idag har Hampus och snickar-Martin lagt golvet i källaren. Inte Martin Timell då, nej vi har en egen snickar-Martin. Golvet blev vrålsnyggt även om det tydligen var svårlagt och maken säger nu att det aldrig kommer läggas sådant golv igen...hmm.
Jag var å min sida med Nico hos min mamma och pappa och hade trevligt. Var bättre än att vara hemma och se på när en ledsen och arg Nico verbalt försöker få sin pappa att ta med honom ner i källaren.
Känns trevligt att vi kommer någonvart nu med huset i alla fall. Även om det hade vart roligare om det var ett hus man skulle bo kvar i som man fixade till. Men men snart är det dags för det med.
På kvällen åt vi god middag allihopa innan Martin skulle åka och nu är vi helt döda. Skall la se på TopGear och sedan sova. Jobb imorgon.
**
Funderade ett slag på det där med håriga ben. Jag har riktiga varulvsben. Ingen feministisk grej, även om jag anser det vara idioti att just kvinnor skall raka benen, utan mer en lathetsgrej och bekvämlighetsgrej. När jag rakar benen så kliar de nonstop tills håret växt ut igen vilket stör sömn och humör.. så rakar helst bara på sommaren. Det jag funderar över är egentligen folks avsky mot kroppsbehåring (på kvinnor)... ok, jag kan köpa om man säger "det är inte snyggt" för visst man kan ha olika estetisk syn även om den är kulturellt och socialt betingad... men när man säger att "det är äckligt".. jag hajar det inte. Är hår på huvudet äckligt? Varför är hår på benen mer äckligt? Varför då? Skumt det där.

Här donas det

Publicerad 2012-01-21 20:13:55 i Allmänt,

Idag har det jobbats mycket här i huset, men jag har inte stått för den delen. Jag har tagit hand om en mycket förgrymmad liten kille som inte förstår varför han inte kan få vara med pappa i källaren och snickra.
Hampus har tillsammans med en god vän satt upp en ny vägg och börjat lägga in golv. Blir så fint att det nästan är synd att man skall flytta, så jag tjatar nu på att jag skall få likadant golv i sovrummet i stugan även om det tydligen är svinjobbigt att lägga.
**
Tänk vilket jobb vi lägger ner här och sedan skall det säljas och då måste vi göra massa saker i stugan med. Det jag tänkt nu att vi skall fixa i stugan innan inflytt är:
* Måla om hall och flytta dörr mellan hall och vardagsrum
* Sätta upp panel i vardagsrum och måla den (eventuellt omvänd ordning)
* Sätta för två dörrar i vardagsrummet (görs med fördel innan man sätter upp panel hehe)
* Fixa en eller eventuellt två nya dörrar
* Måla alla övriga rum och eventuellt sätta upp panel i sovrummet
* Lägga golv i Nicos rum och vårt sovrum
* Sätta upp hyllsystem i "walk-in-closet" och skafferidel i köket
* Måla köksluckorna
* Måla kaklet i köket
* Måla fogarna mellan kaklet i badrummet
Vad tror ni, det går la på ett kick det va?
**
Vi är sådana som människor. Vi har alltid projekt. Så fort vi är klara med något, ibland innan dess, så har vi en ny plan på något som skall göras. Konstigt egentligen, med tanke på att vi också råkar vara de tröttaste människorna i världen.

Biljakt

Publicerad 2012-01-19 21:12:00 i Allmänt,

Idag, shame on us, har det inte målats. Istället har vi varit på biljakt och skjutit upp målandet till morgondagen. Hampus skall köpa sin första bil. Eller ja, den vi har är ju vår men det är ju mest jag som har den och nu skall vi ha en bil som han kan använda. Gäller bara att hitta en bra i rätt prisklass som uppfyller hans estetiska krav på viss coolhet och de gemensamma (mest mina?) krav på att den skall vara praktisk. Han har provkört två idag men de har vi nu valt bort så han skall antagligen provköra en annan imorgon... om det hinns med.
***
Nico var med och var nöjd så länge han fann vattenpölar att stampa runt i. Han är dock inte helt lätt att ta med sig "lös" för han bara går åt fel håll, vägrar hålla handen och är därmed ganska svårstyrd.
När vi kom hem efter vår runda som även innehöll besök på Returvaruhuset, McDonalds och mina föräldrar så var han riktigt trött.. men icke att han skulle sova. Han har gått från att somna 18 (omöjligt var det att ha honom vaken längre) och vakna 5 på morgonen till att vakna 07-07.30 men inte vilja somna alls. 21 somnade han ikväll efter evigheter av protester.

Hallongrotta

Publicerad 2012-01-18 19:46:34 i Allmänt,

Idag var det upp tidigt och iväg till jobbet efter en nästan sömnlös natt. Kunde bara inte somna i natt. Intensiv dag på jobbet och sedan hem och hämta Nico på dagis. Nico har annars pendlat mellan att vara glad och grinig idag. Det sista när han var uppe så grät han nästan bara så vi fick stoppa honom i säng. Nu har han legat en halvtimme i sängen och pratat med sig själv (eller nallen?) och börjar så smått övergå till att småvråla. Hampus får ta hand om det för jag skall snart somna trots att klockan inte ens är åtta. Nu äter jag hallongrotta och ser på Gladiatorerna men känner att jag knappt orkar det.
Imorgon skall vi fortsätta måla källaren, åka och kolla på bil och kolla på Returvaruhuset och lite allt möjligt så det blir en intensiv dag.

Jobb, plugg och mys

Publicerad 2012-01-16 22:03:02 i Allmänt,

Hade en stressig dag på jobbet med massor att göra men det gick bra ändå. Sedan köpte jag flyttkartonger  och åkte hem till mina älsklingar. Nico hade fått vara hemma från dagis idag eftersom han hostade så i natt och han var inte alls på bra humör. För att muntra upp honom åkte vi till min mamma och pappa en stund. Han var dock ganska gnällig där med. När vi kom hem var det dags för middag. Sedan fick Nico och H se på Emil i Lönneberga medan jag gjorde en online tenta som jag inte hunnit plugga inför. Fick två poäng från högsta betyg så får väl vara nöjd ändå, men grämer mig över de där två poängen.
Nico hade lite feber nu på kvällen och ville inte alls sova om jag inte satt och höll hans hand så fick spendera lååång tid i hans rum. Men det är han värd det lilla myset. Sedan såg jag och H det sista avsnittet i denna säsong av Sherlock, och googlade sedan hysteriskt för att få veta om det kommer fler avsnitt. Det gör det! :)

Här är jag igen

Publicerad 2012-01-15 20:20:56 i Allmänt,

Ja här är jag igen en snabbis, av två skäl
1. beklaga mig
2. lista anledningarna till att jag inte hinner blogga nu för tiden
De kommande två veckorna skall jag/vi hinna med följande:
* Måla klart väggen i källaren
* Måla elementen i källaren
* Bygga o måla vägg i källaren (inte jag)
* Lägga golv i källaren (inte jag)
* Fixa innertrappan (inte jag)
* Måla toaletten
* Bygga klart altanräcke (inte jag)
* Ha tenta imorgon som jag inte hunnit plugga inför
* Skriva bokreccension i sexologin
* Köpa flyttkartonger och börja packa ner allt onödigt
* Åka till föräldrarna och iordningsställa förvaringsplats
* Köra massa saker för förvaring hos föräldrarna
* Förhoppningsvis hinna tapetsera en vardagsrumsvägg
* Försöka få huset fint nog för mäklarfotografering och senare visning vilket inkluderar massa städ och fönsterputs etc.
Och förutom detta har jag ett jobb att sköta och ett barn att ta hand om. Overload nära.

Målat

Publicerad 2012-01-15 19:39:28 i Allmänt,

Idag har det mest målats panel i källaren. Segt som fan, men fint blir det så vill nog ha panel i stugan med. Eller i alla fall halvpanel. Mysigt.
Annars har jag pluggat och så hade vi besök av lillebror som hjälpte till med målandet och bjöds på middag, så det var trevligt.
Helt slut i huvudet och orkar inte tänka och ännu mindre skriva.. så e det

Kommentar på kommentar

Publicerad 2012-01-13 21:04:19 i Allmänt,

Min  lilla mamma skrev i kommentarerna:


Gullungen vad söt han ser ut:) Sitter han bara så och tittar på Hampus så är han ju jättesnäll!

Han är jättesnäll min plutt. Han grät en liten skvätt först när Hampus gick ut på altanen, men sedan fattade han att han kunde titta på genom fönstret och då slutade han gråta. Sedan satt han nästan nonstop och tittade medan Hampus var ute, men då och då bankade han lite på rutan eller ropade "Baabaa" och babblade lite när Hampus vinkade åt honom.

När jag var i källaren och målade så var han också lugn, eftersom han fick titta på Emil med Hampus.

Senare fick han ett litet ryck och rev ner alla böcker på en av hyllorna i bokhyllan. Jag bad honom ställa tillbaka dem och då ställde han tillbaka fyra stycken, sedan orkade han inte mer. :)

Jobb och slit

Publicerad 2012-01-13 20:03:30 i Allmänt,

Här hemma sliter vi på. Hampus har snickrat altanstaket (snart klart) och jag har målat vägg i källaren (en del kvar). Nico har varit på ganska glatt humör även om det inte var så kul att en av oss vart upptagen hela tiden.

Min lilla plutt sitter på stolen i hallen och väntar på att få gå ut <3

Sitter och spanar i fönstret på sin pappa som bygger utanför. Inte lätt att vara liten och inte få vara med.

Vår buspojke

Publicerad 2012-01-12 22:03:24 i Allmänt,

Nico blir bara goare och goare. Man tänker varje dag att sötare än så här kan han fan inte bli, men varje dag så överträffar han sig själv. Han är en sådan personlighet. Han är gosig, busig och vill gärna vara duktig. Han är väldigt smart och klurig. Han kan t.ex. lätt låsa upp våra mobiler och vet precis vilken ikon som han skall trycka på för att få upp videoklipp på sig själv och kan byta mellan klippen. Han har dock väldigt mycket egen vilja och kan bli galen om han inte får som han vill, men han börjar lugna sig något. Nu är han mycket mer självständig med och kan sätta sig och leka i sitt rum på egen hand. Dock lyssnar han nästan enbart på Hampus :)
***
För varje dag så kan han mer och mer, och man hänger inte alltid med. Detta fick Hampus erfara idag då han ställde en godispåse på matsalsbordet i tron att Nico inte kommer åt den där. Ha. Nico bär med sig sin leksaksback som han ställer upp och ner och använder den som trappa för att komma åt allt. Så när jag kom ut i vardagsrummet hittade jag en nästan tom godispåse. Fick nästan panik och gormade på Hampus att "nu har han ju ätit massa godis.. hur bra är det!!"... Senare upptäckte vi dock att han inte ätit en enda godis (bara sugit lite på ett gelehallon) utan att han istället hade lagt alla godisarna på fönsterbrädan i en prydlig rad..haha.
***
Idag var vi förresten och handlade och tänkte att vi skulle vara tålmodiga och låta Nico gå från parkeringen till affären på egen hand. Oj, det tog tid. Han skulle stanna vid varje liten vattenpöl och steppa runt och fnissa åt allt plask. Men söt var han :)
***
Ibland är han inte lika söt..eller jo han var söt ändå men lite galen... imorse i sängen satte han sig på min mage och försökte bita mig i ansiktet samtidigt som han asgarvade. När jag lyckades hålla honom från ansiktet så spottade han mig i ansiktet istället och hade skitkul åt det. Borde väl kanske säga till på skarpen i ett sådant läge man jag klarar inte att hålla mig för skratt. Fick min hämd senare när vi lekte och jag gömmer mig och hoppar fram och skrämmer honom. Men oroa er inte, jag traumatiserar honom inte för han gallskriker, hoppar högt och skrattar sedan så han tjuter. Han har humor min unge :)

Styling och Sherlock

Publicerad 2012-01-10 21:22:08 i Allmänt,

Idag har jag pluggat och städat, men vi hade också besök av en stylist från mäklarfirman som kom och gav tips och råd. Mycket gröna växter och ljuslyktor var det, men skall inte förringa hennes tankar för det var användbara saker hon kom med och kändes som ett bra besök.
Sådant här gillar stylister. Stapla kuddar i ett hörn.
Nico passade på att spexa som en tok när hon var här. Han babblade, hoppade runt, satte papperskorgen på huvudet, gapskrattade högt åt sig själv och försökte på alla sätt få uppmärksamheten riktad mot sig själv. Han är go min unge :)
Sedan gjorde vi lasange som var så god att vi nästan dog. Åh vad god den var. Medan vi åt den såg vi på nya avsnitt av Sherlock, den moderna Sherlock Holmes-serien som är i ett slags miniserieformat med tre avsnitt varje säsong. Älskar den! Så fyndigt gjord, rolig och snygg (serien i sig alltså och inte personen). Hoppas de kommer göra fler avsnitt än de två säsonger som gjorts.
Nu skall jag sova för det är jobb imorgon. Och ni som inte sett Sherlock, gör det.

Varför inte?

Publicerad 2012-01-10 21:14:11 i Allmänt,

Varför skulle man gå runt och fundera på vilken frukt, grönsak eller rotfrukt som är den allra bästa? Varför skulle man lägga tid på detta? Varför inte, säger jag, och funderar ofta på detta. Väger för och nackdelar medan jag står i köket och lagar mat. Och detta är mina tankar kring den saken... om ni nu skulle undra. Och vi kör ingen dramatisk nedräkning utan börjar sonika på plats nummer ett.
Ja ni ser ju själva. På plats nummer ett kommer potatis. En fantastisk sak. Har ni sett Forrest Gump, när hans soldatpolare rabblar i oändlighet allt man kan göra med räkor? Sådan kan jag bli vad gäller potatis. Lyrisk. Koka den, steka den, baka den, pommes, klyftor, hasselbackspotatis, potatisgratäng, soppa and it goes on forever! :) Den är mycket mättande också. Potatisen - en underbar sak.
På andra plats kommer majs. Dels för att det är gott, men mest för att det också kan göras så mycket med. Kokas, kornen kan blandas med annan mat till sallader eller i grytor, majsbröd, majsgröt och inte att förglömma - popcorn.
Någon kanske tänker att, WTF kommer LÖK på tredjeplats?! Lök går ju inte ens att äta som den är...men jag älskar lök. Lök förhöjer smaken på nästan all mat. Stekt lök är helt underbart gott tillbehör till det mesta... och så kan man ju rosta den med om man känner för det. Löksås är det bästa jag vet. Ta löken och en potatis från förstaplatsen så kan du göra en soppa. Lök, me likes.
Meeen, löken är på delad tredjeplats... den delar tredjeplatsen med....
Kål, också på tredjeplats. Min make hatar kål mest av allt i hela världen, men jag älskar det. Kåldolmar, kålpudding..mmm. Blanda kål med rivna morrötter och köttfärs och soja så har du en supermumsig måltid. Kokt då alltså... inte rått. Och ja, när jag tänker efter så...
Vi slänger in moroten på en fjärdeplats. Morot är nyttigt och användbart. Gott i soppor, grytor och sallader. Gott att koka och att steka i ugn.
Femteplatsen får tomaten, men inte ensam. Femteplatsen delas med en till.. men det kommer sedan.. åter till tomaten. Tomat, gott och nyttigt. Det bästa med tomaten är att den kan transformera kött till mer än kött... ta köttfärssås och tillsätt passerad tomat och du har köttfärssås, ta stekta köttbitar och tillsätt krossad tomat och du har en gryta. Tomaten delar femteplatsen med något helt annat, nämligen..
Bananen. Denna hamnar på delad femteplats eftersom den är en så mättande frukt, som inte bara kan ätas som mellis utan även kan tillsättas i maträtter (även om det enligt mig är skitäckligt). Men främst får den platsen då det är den enda frukt som ger mättnadskänsla... kom igen, vem fan blir mätt av ett äpple? Sur mage får man av äpple, men inte fan blir man mätt.
Slutligen kommer en liten bubblare. Något som varken är frukt eller grönsak, men som tillsammans med en eller flera av de ovan skapar en måltid, speciellt om man adderar lite kött.
Buljong! Jag älskar det. Magi i en liten tärning. :)
Så det var allt. Sån är jag.

Huttrande hälsningar

Publicerad 2012-01-09 11:01:14 i Allmänt,

Min nästipp är så kall att den värker. Det ni. Jag ogillar skarpt dessa minusgrader som kommit. Tyckte om den icke-vintriga vintern som varit och tycker det kan fortsätta så.
I morse sov Nico så sött och gott när vi skulle iväg till dagis. Kände mig som ett monster som väckte honom, men han var glad över att få åka bil och komma till dagis så hoppas att resten av dagen gått bra.
Saknar honom när jag jobbar. Saknar att se hans tokerier. Som att han brukar ta en svart papperskorg över huvudet och vandra runt med och gå in i saker. Man ser bara en stor papperkorg med två ben som vinglar runt i huset.. haha.

Förvirrad

Publicerad 2012-01-08 21:52:08 i Allmänt,

Jag vet inte när jag skrev senast så vet inte vad jag skall skriva för att inte upprepa mig... men va fan jag skriver på ändå. Skall strax sova och orkar inte fundera mer på saken.
**
I fredags åkte jag till min lillebror och hälsade på. Hade en barnfri kväll och sov över där. Träffade en gammal go vän också så det var också trevligt. Käkade tacos, tjötade och såg på tv. Tack för en trevlig kväll lillebror! Dock saknar jag plutten när jag är borta, men det är himla mysigt att komma hem igen för man får så stora kramar.
Nico har blivit väldigt gosig av sig. Han vill gärna utdela kramar, pussar och gos. Mys <3.
**
När jag kom hem på lördagen hade maken städat hela huset, sådär riktigt noga, så det var en härlig överraskning. Sedan hade vi en ganska lugn och slapp lördag. Vi satt mest och gullade med Nico och busade och hade det familjetrevligt.
**
Idag har jag pluggat en hel del, förberett mig med en del jobbplanering inför imorgon och tagit hand om en för dagen ganska gnällig son. Han gillade inte alls att hans pappa grejade med saker som han inte kunde vara med på. Hampus tog nämligen bort plastmattan i innetrappen som vi skall måla om och började sätta upp de första stolparna på altanstaketet som vi skall bygga.
Känns skumt egentligen att vi kommer göra det så fint hemma och sedan sälja och flytta. Men det kommer bli toppen att flytta också... men det är ju lite blandade känslor. Nicos första hem, vårt första hus. Minnen. Vi vet att vi inte kommer ångra oss i alla fall.
**
Som sagt var så är det jobb imorgon. Skulle vart kul om det inte innebar att gå upp aptidigt och köra i kyla och halka... usch. Men själva jobbet gillar jag ju.

FAEN

Publicerad 2012-01-06 07:45:43 i Allmänt,

Hampus har haft morgonen två dagar innan så idag var det min tur igen. Bara för det, och för att jag dristade mig till att säga att Nico sover bra på nätterna nu, så vaknade han 04.15 (!!!) och vägrade somna om. Eftersom jag har svårt att somna på nätterna så somnar jag sällan före 24... så jävligt mycket sömn jag fick.
Nu är jag sur.. inte mot Nico då, men inuti... Inuti är jag som en citron så sur att den fräter sönder sitt eget skal... såå sur är jag.

Lite pics

Publicerad 2012-01-05 17:56:38 i Allmänt,

Här hemma har det varit en lugn dag. Nico är sjuk och trött och går mest runt med sina kuddar och lägger sig på olika ställen. Dock har Hampus köpt ny telefon så Nico får ha hans iPhone att leka med vilket är väldigt uppskattat. Jag och Hampus känner oss också lite krassliga men fick köket städat i alla fall. Nu badar plutten och jag bjuder på några inte helt aktuella bilder.Lite förvånad killeför första gången i en "bilkundvagn" i affären. Var som sagt ett tag sedan. På bilden nedan har han greppat ratten och gör sig redo för färd.

Har krupit ner i sin leksakslåda. Oroa er inte, vi har koll och vet att det är stor fallrisk så fort han försöker ta sig ur den igen.Här bygger han koja med mormor. Nico tyckte dock mest om att inreda den med kuddar.

Liten plutte

Publicerad 2012-01-04 20:12:41 i Allmänt,

Idag var vi på vårdcentralen med Nico då han fortfarande snorar och hostar, plus har en del feber och är trött. Hans lungor lät bra men han fick slemlösande mot hostan. Sedan hade han en öroninflammation, men det fick han inget mot. Den lilla stackaren var så duktig hos doktorn men annars har han varit trött och ledsen stor del av dagen, och när jag klock 19 sa "Vill du sova Nico?" så tog han sin snutte i ena handen och sin nalle i den andra och knatade in till sängen. Bara att följa efter och stoppa om honom. Lille älsklingen <3.

Körkort och sånt

Publicerad 2012-01-03 20:44:36 i Allmänt,

Har varit fullt upp det senaste som sagt. Det vi gjort är framför allt att övningsköra, och igår fick vi lön för vår möda. Hampus fick sitt körkort vilket firades med god middag.
Trist nog har Nico blivit sjuker dock och har varit trött och febrig så blir vårdcentralen imorgon med honom. Annars spenderas större delen av tiden på att fixa med huset, även om det mest varit Hampus som grejat idag då jag tagit igen den senaste tidens förlorade sömn.
Tack till föräldrarna som passat Nico under övningskörningen de senaste dagarna!!!
Kan avsluta med ett boktips: Hungerspelen. Är väl egentligen en ungdomsbok men kan läsas även av vuxna men scifi eller fantasy intresse, eller om man bara gillar bra böcker. En väldigt bra bok som jag sträckläste. En intressant och skrämmande handling som utspelar sig i en brutal framtid där barn får slåss på liv och död som underhållning för de rika. Förutom att man rycks med i handlingen och engagerar sig i karaktärerna så får det en att tänka till kring världen och hur den ser ut idag. Hur man sväljer det som "makten" serverar utan ifrågasättande även om det inte alltid känns rätt. Rekommenderar verkligen denna bok och ser fram emot när filmen kommer ut nu i år. Den och nya Alien-filmen är de jag verkligen vill se på bio.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela