Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Förbjudet

Publicerad 2012-06-29 23:50:28 i Allmänt,

Nu skall jag göra det man aldrig skall göra. Jag kommer att blogga berusad. Men eftersom jag är berusad ungefär en gång var tredje år så tycker jag att jag kan få dispens.
Mamma och pappa passade Nico ikväll medan jag var hos brorsan på fest. Visade sig att han hade mycket trevliga vänner och jag hade en väldigt trevlig kväll. Intressanta diskussioner, mycket skratt och jag kan ärligt säga att jag gärna hade stannat lite till... men jag hade lovat att komma hem vid elva och man skall ju sluta när man har som roligast sägs det.
Hade inte tänkt bli berusad, men dricker man så sällan som jag gör så krävs det inte så mycket.
En sak kan jag dock säga och det är att en mörk stig i skogen fylld av vattenpölar, en hel del alkohol och en liten tjockis som jag förvandlas till en flygande älva som studsar fram mellan pölarna. :) 
Nu skall jag sova :)

En dag av underligheter och vanligheter

Publicerad 2012-06-29 16:57:38 i Allmänt,

Nico har tidvis haft en inte så bra dag. Han har varit på dåligt humör trots promenader och kastat saker och skrikit. Efter lunch tog han dock själv sin napp och snutte och gick in och la sig i sängen och sov, så då var det lite lugnt och skönt en stund. Nu skall mamma och pappa passa Nico så jag kan gå på litet partaj hos brorsan medan Hampus är på Orust och röjer med sina vänner.
Köpte en kjol idag av en försäljare dock. En försäljare som tog mig på brösten... alltså verkligen tog mig på brösten... Var skitskumt, otrevligt och jag blev såklart så chockad att jag inte bara inte fick fram ett ord utan dessutom köpte kjolen. I efterhand önskar jag ju att jag hade nitat honom. 
 
Nu skall jag försöka göra mig lite fin. Svårt nu för tiden då man känner sig allmänt fet för vad man än gör så känner man sig ändå inte fin. På tv och film finns inga människor som är coola, anses snygga och häftiga som är feta... bara smalisar. Man har ju liksom ingen att identifiera sig med. Skall fasen skriva en bok om en kvinnlig cool hjälte som är ett litet fetto. The big bad blob...haha

Öppna förskolan

Publicerad 2012-06-28 17:08:08 i Allmänt,

Idag tyckte jag att det var dags att Nico fick leka lite med andra barn så tog med Nico till Öppna förskolan i Stenungsund, som har öppet en vecka till innan sommarstängning. Var riktigt kul att träffa personalen där igen för jag praktiserade där för många år sedan under min socionomutbildning,
Nico tyckte det var riktigt roligt han med och vissa leksaker uppskattade han extra mycket, vilket kan vara lite födelsedagstips.
Tips 1. Gå in på toyland.se och sök på "hoppdjur" så kommer bland annat hästen nedan upp:
Tips 2. Gå in på lekmer.se och sök på... ja, det som står på kartongen på bilden.. så hittar du dessa som Nico tyckte var kul 
 
Efter Nico hade lekt och busat på Öppna förskolan så åkte vi ner till min mormor och morfar och åt lunch. Efter det skulle jag till biblioteket och låna lite kursböcker. Planen var att vi efter det skulle ta och åka hem, men Nico somnade i vagnen och sov som om han vore medvetslös så jag fick sonika vänta i Stenungsund i två timmar extra. 
Efter en snabbsväng hos mamma och pappa så är vi nu hemma och är ganska sega båda två så jag slösurfar och småpluggar medan Nico ser på Nils Karlsson Pyssling. 
Imorgon blir det kanske stranden en stund.

Sommardag

Publicerad 2012-06-27 22:07:59 i Allmänt,

För att Nico skulle få uppleva lite sommarskoj också och inte bara se på när vi fixar i stugan så åkte han och jag tillsammans med min mamma och pappa på en trevlig liten utflykt idag. Vi begav oss till Pilarne gravfält, som är ett gammalt gravfält som nu också används som ett slags utomhusmuseum med stora skulpturer av olika konstnärer.
 
Bland annat kunde man se detta palats som skeppats hit från Kina.
 
 
Nico tyckte också att skulpturerna var spännande att titta på.
 
 
Och att leka tittut och jage vid en av de stora steninstallationerna var superkul :)
 
 
Han passade även på att titta på blommor och promenera runt i gräset.
 
 
 
Men ibland blev han trött och ville sitta, och då skulle gärna alla andra komma och sitta med honom.
 
 
Han fick även chansen att prata lite med ett får :)
 
 
Och mysa lite med sin mamma ;)
 
 
Efteråt åkte vi till Sundsby och fikade på säteriet och Nico sprang runt och busade som en tokig. Otroligt mycket energi trots att han hade vägrat sova efter lunch. 
När vi kom hem tog han dessutom ett bad i badkaret med sin pappa vilket han tyckte var kul. 
Att han inte sovit efter lunch märktes dock när det var dags att sova för natten. Vi lade oss som vi brukar runt 20, och i vanliga fall kan jag ligga med honom i upp till en timme innan han somnar men idag upptäckte jag förvånat efter tio minuter att han hade somnat utan att jag ens märkte det :)
 

Midsommarbilderna

Publicerad 2012-06-27 21:04:24 i Allmänt,

Jag och Nico har haft en ganska lugn sjukdag men jag tog mig till föräldrarna och hämtade midsommarbilder som jag kan bjuda på i alla fall.
 
 
Nico envisades med att ha på sig min enorma solhatt istället för sin egen :)
 
 
När dansen runt midsommarstången började stod han först och observerade....
 
 
... och undrade vad det var som pågick.
 
 
Sedan började han klappa händerna och dansa med..
 
 
... och snart sprang han lyckligt tjutande runt kring stången :)
 
 
Och här står vi hela familjen; det lilla söta bananätande barnet, den smala, långa och ståtliga maken och den surmulna frun med fruktansvärd hållning :)

Min duktiga unge

Publicerad 2012-06-24 21:07:48 i Allmänt,

Jag blir så stolt över Nico ibland. Som när han alltid får beröm vid läkarbesök för att han samarbetar så, eller som nu när han skall ta äcklig medicin tre gånger om dagen. De första två gångerna grät han och spottade ut allt han kunde och jag verkligen avskyr att behöva hålla fast honom och göra honom ledsen - så fick bli muta.
Nu håller jag sprutan med medicin i ena handen och ett gelehallon i den andra. först gömmer han ansiktet i händerna och skakar på huvudet, men så säger jag att du får godisen om du tar medicinen, och då gapar han och låter mig spruta in den i munnen och sväljer... två gånger för han kan inte ta allt på en gång. Och så får han sin lilla godis. <3
 
 
Nu har han precis somnat. Är så mysigt att ligga och gosa i hans säng innan. Nästan lite orättvist mot Hampus. När det är dags att sova tar Nico mig i handen och drar med mig till sängen "Komma" säger han bestämt och så vinkar han till Hampus "Ha da".

Ett stillsam dag

Publicerad 2012-06-24 17:59:46 i Allmänt,

Jag har verkligen inte varit på topp idag. Började få ont i halsen igår och vaknade och var förkyld med skitont i halsen och tyckte allmänt synd om mig själv i morse. 
Så idag har jag inte gjort mycket mer än att städa och diska lite sådär i underhållssyfte (observera att odet är underhåll och inte underhållning).
Nico mår inte heller bra så han är mest gråtig och kinkig han. Nyss var han lite glad en stund i alla fall när han fick sitta med sin pappa och pilla med grillningen. I övrigt går han mest runt med sin snutte och sina kuddar och hittar ställen att krypa in och mysa på.
 
 
 
 
 

Och så gick det med det

Publicerad 2012-06-23 23:38:21 i Allmänt,

"Jag mår inte bra så jag går och lägger mig tidigt" sa jag till Hampus. Sedan la jag mig i sängen och kollade mina mail, kollade facebook, läste en tredjedel av en bok, läste lite bloggar och plötsligt är klockan sent och jag inser att den tiden borde spenderats med att typ plugga om jag nu ändå inte skulle sova.
Kommer vara ett vrak imorgon... och när folk ser mig kommer de säga som treåringen på midsommar som tittade på Nico och sa "snor". Tänkte skriva att det var ju observant och uppriktigt av honom, men kom på att så observant var det kanske inte eftersom snoret just i det ögonblicket var ganska uppenbart. 
Fan vad jag svamlar, nu är jag trött. Så här kommer en suddig bild på Nico i stor blommig solhatt (som jag fick av sköterskan på jobbet men som sonen lagt beslag på)
 

Att vara en madrass

Publicerad 2012-06-23 21:37:32 i Allmänt,

Att vara en madrass kan innebära mer än vad man tror. Förr förknippade man uttrycket med en kvinna som kanske hade en hel del sex. Nu kan det istället vara en mamma med en sjuk son som vill använda henne som liggunderlag i sängen. 
Och även om sex är trevligt så tror jag nog att det sistnämnda alternativet är mysigare.

Midsommar

Publicerad 2012-06-23 21:35:30 i Allmänt,

Hade tänkt vänta med att skriva tills jag fick tag på bilder att visa er, men så glömde jag fixa det hos mamma och pappa idag så skriver nu och lägger upp bilder vid senare tillfälle.
Vi trivs i alla fall toppenbra i stugan och börjar få allt mer ordning. Att fira midsommar här kändes så himla härligt och speciellt.
Jag och Nico gick ner till mina föräldrar så han åt lunch där och så fick han sova i vagnen. Efter en stund kom maken, brorsan, farmor och min farbror och så åt vi midsommarbuffé. Efteråt när Nico vaknat gick vi alla ner till midsommarfirandet vid stranden här i närheten. 
Har sällan sett en så lycklig unge. När det började dansas runt stången stod han först bredvid och log stort och klappade händerna, men snart dök han i bland folket och skulle dansa han med. Stor del av tiden körde han en egen dansring längst in vid stången där han sprang runt, klappade händerna och tjöt av lycka :) En stund kom han dock av sig och stod och tittade hänfört på mannen som spelade dragspel.
Sedan vann hans morfar en fotboll av plast på lotteri och Nico och hans pappa spelade lite boll vilket också fick honom att skratta sådär hjärtligt. 
Var en riktigt, riktigt glad dag. 
Trist nog blev han dålig med feber och hade ont på natten efteråt och besök hos doktorn idag visade på dubbelsidig öroninflammation :( Han vill inte ta sin medicin heller men med löfte om att han skulle få en godis efteråt kunde vi tillslut få honom att öpnna munnen och svälja sin medicin. Han är en sådan duktig liten kille.
Själv mår jag inte helt bra heller, men svårt att veta om man håller på att bli sjuk eller om det är all stress som lägger sig och kollapsar nu.

Flyttat :)

Publicerad 2012-06-21 21:45:33 i Allmänt,

Dåligt uppdaterande senaste dagarna beror på att vi har flyttat... vilket innebär att det varit lite ledig tid samt att det enda internet vi har är via mobilen vilket inte är optimalt.
Har varit stressigt men kul och nu är man hemma på rätt ö igen. Har kvar en hel del att flytta bort från huset, och massa massa städning.. men nu tar vi det lugnt i några dagar och låtsas att bekymmren inte finns.
Har blivit så himla mysigt i stugan och Nico sover i eget rum i egen juniorsäng som en stor pojke. Jag får ligga med honom tills han somnar och även om det är mest praktiskt att vänja honom av med det sedan så vill jag inte det just nu för det är så himla mysigt.
Nu sitter vi på kvällarna framför brasan och myser och äter frukost i solen på altanen på morgonen <3 Lycka. Vi passar på att njuta för risken finns att vi fryser ihjäl här i vinter, det inser vi redan nu på nätterna :P
Imorse när vi höll på att duka ut frukosten. Om Nico ser lite skum ut så beror det på att han har hela munnen full av vindruvor. Och oroa er inte, solhatten åkte på strax efter.
**
Var Nicos sista dag på gamla dagiset igår också. Kändes riktigt sorgligt. Personalen var lite nedstämda och kramade honom massor och hans lilla bästis grät. Nico själv tog det hela med ro för han fattade inte grejen. Vi fick med oss ett fint häfte med bilder från hans tid där.
**
Ser fram emot midsommar imorgon, och neeej, det får inte regna. Får - inte - regna. Men men, i så fall får jag väl spendera tiden med att packa upp lite mer grejer.
Katterna är förresten också nöjda med flytten :)

Ullaredsdag

Publicerad 2012-06-17 20:38:31 i Allmänt,

Igår körde vi flyttlass med möbler till stugan. Nu har vi Nicos rum med fin ny barnsäng klart och redo att fyllas med leksaker. Vårt sovrum är målat och har ny lila heltäckningsmatta och sängen skall bara in. Lilla hallen målad och klar. Det vi kallar garderobsrummet är i det närmaste klart. Vardagsrummet klart och med soffgruppen på plats. Mest kvar att måla i köket och så hoppas jag hinna måla Nicos nya byrå. Har tre dagar på mig och på de tre dagarna skall jag helst hinna en snabb sväng till IKEA och en sväng till Göksäter också :/
Idag tog jag doch paus i allt och åkte till Ullared med brorsan. Mycket trevligt :) För att riktigt tråka ut er skall jag försöka återge allt jag köpte :)
* Två t-shirts till Hampus
* En pikétröja till Hampus
* Strumpor och kallingar till Hampus
* Två hoodtröjor till Hampus
(allt i svart såklart)
* En skitsnygg grön tröja till Hampus
* Två gröna linnen till Nico
* En grön pikétröja till Nico
* Kallingar till Nico
* Uppblåsbar skötbädd
* Två skötbäddsskydd
* Armpuffar till Nico vid simning
* En barnbok "vilda bebin"
* Två myströjor till mig
* En tunika till mig
* Två lakan med resår
* En mjuk lila filt
* Fyra lila tallrikar
* 10 eluttag
Var lite rädd att Nico skulle vara besviken när jag inte köpt leksaker men han välkomnade mig glatt och sprang sedan lyckligt omkring och bar på sina nya klädesplagg. Höll i galgen och visade demonstrativt upp dem som en liten försäljare :)

Glömde säga hur underbar han är

Publicerad 2012-06-15 22:09:11 i Allmänt,

Min lilla unge, vad go han är. Fast han var snuvig och trött så var han med hela dagen och roade sig själv nästan hela tiden medan jag målade. Han busade runt, hade tebjudning med sig själv, byggde myshörnor m.m. Han var så himla go.
Hampus hämtade ju honom sedan och när jag kom hem så sprang Nico runt med en enorm blommig solhatt jag fått av en bekant på huvudet. När vi sedan skulle packa böcker så hjälpte han till och hystade ner böcker i kartongerna med väldig fart. Efteråt stod han gestikulerande och babblade med inlevelse och man såg hur han berättade om att böckerna stått i hyllan innan men att han minsann lagt ner dem i kartonger.
Sedan tog han en tom kartong och gjorde en koja.
Han är så underbar min lille groda. <3

Näst intill död

Publicerad 2012-06-15 20:48:34 i Allmänt,

Igår var jag i stugan tillsammans med Nico. Medan han sov så målade jag tillsammans med min kusin ett rum, och sedan när Nico vaknat så hjälpte mamma mig att röja lite.
Idag skulle jag lämna Nico på dagis bara för att upptäcka att dagiset var stängt idag (för den som undrar varför jag kan lämna min son på dagis när jag inte arbetar så studerar jag heltid också). Bara att ta med honom till stugan där jag lyckades få målat två rum, inklusive lister fast han var med. Hampus hämtade honom dock efter jobbet så jag kunde ta det sista och röja undan lite.
När jag kom hem så packade jag och Hampus ner mina böcker, för att bokhyllorna skall flyttas imorgon. 10 kartonger som vi fick bära ut. Hipp hurra vad kroppen mår bra, inte. Sedan klarade jag inte mer och vi fick lägga oss.
Med tanke på hur inte alls bra Nico sovit på nätterna det sista och med tanke på hur tidigt han brukar vakna så ser jag fram emot en sömnlös natt och att tidigt imorgon fortsätta packa.

I... I... I... IKEA

Publicerad 2012-06-11 08:21:21 i Allmänt,

Herregud vilken dag vi hade igår.
Upp på morgonen och efter att alla klätt på sig och ätit frukost så åkte vi och hämtade släpkärran hos mamma och pappa. Sedan åkte vi till Bäckebol där vi först gick in på Bauhaus och köpte en lila heltäckningsmatta till sovrummet, handtag till kökslådorna samt en hylla som skall upp i köket. Efter det en snabbsväng in på Skopunkten där jag köpte ett par billga sommarskor och Nico fick ett par sandaler till midsommar.
Sedan var det in på IKEA där vi först åt (milslång kö) och sedan köpte stomme till Ivar-hylla som skall in i vårt skafferi, en garderob till Nicos rum, förkläden med ärmar till Nico, förvaringslådor och lite annat oplanerat som två lampor till Nicos rum m.m.
**
Sedan åkte vi till mamma och pappa och käkade middag och så passade de Nico en stund medan jag och Hampus gick upp till stugan och bar in allt vi hade köpt. Sedan målade jag klart skafferiet medan Hampus satte upp vävtapet. Jag började även sätta lister i skafferiet men sedan kom mamma och Nico och vi tog och satte ihop Nicos nya garderob istället medan Hampus tog över listsättandet och han satte även upp foder på lite andra ställen.
Tillsist tog jag och mamma med oss Nico ner för mellanmål medan Hampus la in heltäckningsmattan i sovrummet.
Tror ni at vi var trötta när vi kom hem?
**
Idag är det jobb och efter jobbet skall köpas mer tapetlim och färg. Imorgon skall jag måla, städa och greja i stugan nästan hela dagen och på kvällen är det föräldramöte på Nicos nya dagis.
På onsdag sista jobbdagen innan semestern. Torsdag greja i stugan hela dagen och samma sak på fredag. På lördag skall vi flytta massa möbler till stugan och på söndag skall jag och brorsan till Ullared.
Om vi bortser från vår ekonomiska kris i och med att huset inte är sålt så har jag väldigt kul och är glad trots stressen, men det ekonomiska gör ju tyvärr att jag knappt sover alls på nätterna... welcome väggen.

Sliter på

Publicerad 2012-06-09 19:00:35 i Allmänt,

Nu är det bara målande som gäller för att hinna bli klara i tid.
Idag var jag uppe tidigt och köpte mer färg och åkte till stugan och donade medan Hampus var hemma med Nico. Vid 15 möttes vi upp allihop vid stugan för pizza och sedan tog jag med mig Nico hem medan Hampus fortsatte i stugan.
Så finns inte så mycket spännande att förtälja. Nico roar sig just nu med ett av sina senaste påhitt, att bygga koja i garderoben. Han drar ut de nedersta trådbackarna i min garderob och lägger in sina kuddar och gosegrejer där och sedan kurar han ihop sig därinne och myser :)

Inget nytt

Publicerad 2012-06-07 21:02:30 i Allmänt,

Har inget nytt att komma med. Jobbar på med stugan, plockar blommor med min son och försöker att inte tänka på alla de pengar vi inte har.
Imorgon... då gör jag samma sak.

Dagarna går

Publicerad 2012-06-06 20:57:15 i Allmänt,

I måndags var det dags att arbeta. Var dock så trött att jag trodde jag skulle somna bakom ratten både på väg till och från jobbet. Skulle plugga till sista tentan i min föräldrapsykologikurs också, men orkade inte utan gjorde tentan utan att ha läst på innan. Fick godkänt. Tur eller geni? Vem vet? :)
Nico var som tur var också på ganska slappt humör så vi slappade tillsammans tills Hampus kom hem.
Nico och Tesslan undersöker eldningstunnan bakom huset

Igår var vi först i stugan allihopa och grejade. Eller ja, Nico han sov lunch. Nu är vi klara med sovrummet, vardagsrummet, snart klara med Nicos rum och lite kvar på kök och innerhall.... eller ja, jag behöver ju inte dra igenom allt vi skall göra men man kan sammanfatta med att det rör på sig och det känns bra.
Efter att ha varit hemma och ätit middag igår så gjorde jag mig "fin" och så körde Hampus mig till jobbfest i Uddevalla. Jag har inte så mycket kontakt med mina kollegor på jobbet då jag sitter i samtal nonstop så känner egentligen ingen och var nervös innan att jag skulle bli helt utanför. Men det var jättetrevligt och kul att lära känna folk lite närmare. Snälla lillebror hämtade mig på kvällen/natten.
Äldre bild tagen av Hampus
Fast jag var bakis idag så var det upp tidigt och iväg till stugan. Medan Nico sov så målade vi vidare. När han vaknade så badade han och Hampus badkar en stund. Först var han livrädd, som han är för allt nytt, men sedan tyckte han att det var roligt.
Han fick även passat på att plocka lite blommor. Han älskar blommor den lilla sötisen :)
Nu är det dags att ta det lugnt, men avslutar med två blomsterbilder.
Hampus foto på Nico med bukett hos mormor och morfar

En inte fullt så bra bild på den bukett Nico plockade i förra veckan och omsorgsfullt tog hem och satte i "en vas".

Den lilla lodisen

Publicerad 2012-06-03 20:27:53 i Allmänt,

Dagen började med massa städning inför husvisning, och efter den då mäklaren levererat budet att intessenterna "inte fått den rätta känslan" så dalade humöret och vi förlorade all kraft. Nico kände nog av det konstiga humöret för han tvärvägrade sova efter lunchen vilket resulterade i ett fruktansvärt argt och ledset barn runt middagstid.
Han gick mest runt och skrek och grät, med en paus med massa skratt då vi busade i sängen med honom båda två. Strax innan 18 gick han dock och tog på skor och mössa och stod vansinnig vid dörren och skrek och grät för han ville ut. Efter en stund blev det dock knäpptyst. Sådär tyst att man blir orolig och undrar vad han sysslar med. Så jag gick för att kolla och blev nervös när jag inte hittade honom först och när jag tittar in i hans rum och bara ser fötterna sticka fram i hörnet av rummet stannade först hjärtat på mig... men det visade sig att han helt enkelt tvärsomnat i sin mjukisdjurshörna. Lilla plutten... som en lodis <3
Han vaknade knappt när jag bytte blöja och tog på pyjamas och la honom i sin säng.
Efter det har jag passat på att plugga och skall försöka somna tidigt.

Bakslag

Publicerad 2012-06-03 13:51:32 i Allmänt,

Ni vet filmer när folk hamnat på någon öde ö eller är strandade på något annat sätt... och de sitter där och tror de skall dö... och så hör de plötsligt ett flygplan... och de reser sig och skriker och viftar med armarna och tror att NU kommer de bli räddade... men så flyger planet sin väg och de inser att det inte såg dem...
Den känslan som de har i den stunden, den känslan har jag nu. Huset fortfarande osålt och känns som... jag vet inte vad.. tomt.. hopplöst...

Aliens och blommor

Publicerad 2012-06-02 19:44:09 i Allmänt,

Igår var det verkligen tight schema. Dagen spenderades i Göteborg på sista dagen med sexologigänget. Kändes riktigt sorgligt att säga hej då och veta att kursen är slut för det har varit så vansinnigt intressant, lärorikt och kul - mycket tack vare mina härliga kurskamrater.
Efteråt var det direkt hem, packa Nicos grejer och köra honom till mamma och pappa där han spenderade natten. Jag och Hampus åkte tillsammans med min bror på bio och såg Prometheus. Var riktigt grym och var kul att komma ut, men när vi kom hem var vi så trötta att vi bara däckade.
Idag var det upp ganska tidigt och åka till mamm och pappa och ta över ansvaret för Nico, som hade haft en härlig vistelse med promenader, mys och bus. Han var riktigt glad och go när jag kom dit. När han hade ätit lunch så somnade han i vagnen uppe i stugan och jag passade på att riva i skafferiet och måla klart de sista listerna i sovrummet.
När Nico vaknade hade Hampus kommit, och börjar grundmåla Nicos rum, och han tog med sig Nico ner till mamma och pappa för mellis och blomplockning medan jag lastade en kärra med spillvirke och annat som skulle till tippen.
Hampus tog en fin bild på Nico när han satt sina blommor i en vas. <3
När jag var klar tog jag Nico och for hem medan Hampus satte upp lister i vardagsrummet, som nu är klart det också.
Sedan kom han hem med pizza till oss.
Nu har vi röjt lite hemma men skall ta det lite lugnt en stund. Imorgon skall vi upp tidigt och städa för igår ringde mäklaren och sa att han hade en mycket intresserad spekulant som ville titta på huset imoron klockan 11. Håller tummarna!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela