Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Så gick dagisdagen

Publicerad 2011-08-31 17:07:45 i Allmänt,

Jag ringde och terroriserade dagiset några gånger för att kolla hur det gick för Nico. Han var ledsen ibland men gick att avleda. Tydligen hade de äldre barnen också hört mig säga att han oftast blir glad igen om man sjunger Imse vimse spindel, så det gjorde de för honom när han grät. Och då blev han glad. Snälla små barn.

När jag kom för att hämta honom förväntade jag mig ett tårdrypande återseende och att han skulle kasta sig i min famn, men han lekte och var mer "jaså nu är du här". Efter en stund fick jag dock en gos.
Han hade tydligen ätit massor till lunch, potatis, kött, sås och äpplemos. Han hade sås i öronen till och med. Sedan hade han sovit i en och en halv timme, vilket var skönt för jag var rädd att det skulle vara svårt att få honom att sova på dagis.

Hemma åt vi sedan middag tillsammans alla tre, och sedan fick Nico bada. Nu har han dock ett rejält utbrott för att han inte får se på YouTube och har gallskrikit en bra stund. Han har ett rejält humör min son, och han ger sig inte i första taget.

Vad gäller musen så kan den förresten ha överlevt för den ligger inte kvar där jag la den. Alternativt har något djur smaskat i sig den, men jag väljer att tro att den är lycklig och levande.

Ångest och sorgsenhet

Publicerad 2011-08-31 09:43:30 i Allmänt,

Nico sov inte bra i natt men verkade hyffsat glad när vi begav oss till dagis. Jag följde med in och var med när han åt frukost där och när han skulle tvätta sina händer efteråt sa jag hejdå och gick. Åååångest.
Ringde någon timme senare och de sa att han gråter när han inser att jag inte är där men att han går att avleda, så det är ju bra. Ont i magen har jag dock.

Sedan mitt i allt så upptäcker vi en mus i vardagsrummet som katten jagar. Vi tänkte fånga in den och släppa ut den. Så liten och söt. Men så fick den kanten av spannen i huvudet när vi skulle fånga den och dog :( Så då blev vi alldeles lessna och känner oss som mördare. Usch usch usch.

Rapport

Publicerad 2011-08-30 21:08:36 i Allmänt,

Dagens rapport från mitt för utomstående eventuellt inte helt spännande liv.

Jag gick upp tiidigt... eller nej, vi börjar lite tidigare än så. Nico vaknade vid 3 i natt och ville icke somna om och efter en timmes försök valde vi att ta in honom i vår säng. Han bökade runt lite och somnade sedan med huvudet på min mage. Det var så otroligt mysigt att jag tänkte att så borde vi sova jämt trots att jag hade myrkryp i benen och nästan dog när jag inte kunde röra på mig.
När väckarklockan ringde i morse sov Nico som en stock och vaknade inte när jag gick upp, packade och fixade till mig. Istället fick jag väcka denna underbara lilla änglaunge när det var dags att åka.
In med honom i bilen och iväg till mina föräldrar som skulle passa honom på förmiddagen. När bilradion startar ler han ett underbart leende och gör några av sina på dansmoves med händerna <3.

När lillen lämnats av var det iväg till jobbet. Heldag full av elevsamtal. Härliga ungdomar är allt jag skall säga om detta för vill inte skriva om mitt arbete här. Fick rapport under dagen att Nico somnat i bilen på väg hem igen och sedan sovit nästan 3 timmar (!) när han kom hem.

Jag kom hem vid halv fem och skulle egentligen bara hämta en avi och sedan åka direkt till affären, men Nico blev ju såklart helt förstörd när han insåg att mamma skulle rymma igen så fick ta med honom. Sedan var det kvällsbus med plutten innan det var dags för sängen för honom.
Tog ett bra tag innan han somnade för han verkar ha riktigt ont i munnen (så det bör ju vara tänder på g nu). Han grät, kastade nappen och grävde i munnen. Jag stoppade in ett finger och masserade tandköttet ett tag och då låg han bara gapandes och njöt innan han slocknade. Hoppas det går fort över.

Efter detta var det middag med maken och nu skall jag absolut sova.
Imorgon inskolning på dagis då planen är att han skall lämnas ensam några timmar. Fan vad jag hatar detta! Får sån satans ångest om jag måste gå om han är ledsen. Känns som det strider mot naturlagarna. Man lämnar inte en ledsen bebis. Fy.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Publicerad 2011-08-29 18:10:46 i Allmänt,

Idag skulle Nico lämnas ensam på dagis en stund var planen, men det gick inte riktigt. Nico har som jag skrev tidigare varit ledsen och väldigt mammig hela dagen och han bröt ihop fullständigt bara jag lämnade hans sida ens för en sekund. Så fick stanna på dagis där han helst satt i mitt knä. Han kröp dock iväg och lekte ibland, men kom snart tillbaka och ville bli buren. Hoppas dock att det var hans allmäntillstånd idag och inte något kopplat till dagiset.

Nu har han i alla fall somnat. Han har vägrat sova sedan 5 i morse så han sover förhoppningsvis bra i natt. Nu skall jag mysa med min make och sedan sova så jag orkar med jobbet imorgon.

Hmmm

Publicerad 2011-08-29 11:14:58 i Allmänt,

Man skulle kunna säga att Nico varit lite svår idag. Han beter sig som om han vill vara en liten bebis. Ålar runt på golvet med sin snutte, vill bli buren, vill bli matad. Inget vill han göra själv. Han gick dock nästan fem meter helt spontant förut, men när han snubblade och gick ner på knä så bröt han ihop helt och tyckte att livet var fruktansvärt.

Nu är han trött men vill inte sova, men får vara lite bestämd nu för han skall ha inskolning mellan 13 och 16, och utan sömn kommer han vara ett vrak där.

Natti natti allihopa

Publicerad 2011-08-28 20:56:10 i Allmänt,

Nico somnade mycket lättare idag... eller kanske inte lättare, men med mindre protester. Istället för att gråta och skrika och insistera på att jag skulle sitta bredvid hans säng så låg han någon timme och småpratade för sig själv och stånkade lite innan han somnade. Behövde bara gå in en gång och utdela lite pussar på pannan.
Istället kunde jag städa lite och sedan lägga mig i sängen och se en film. Blev en tonårskomedi som hamnade i brevlådan då jag glömt avbeställa den från filmklubben för några månader sedan. Easy A, hette den, och jag trodde det skulle vara en sådan där skitfilm men den visade sig vara helt ok. Jag skrattad till och med out loud för mig själv några gånger. Charmig huvudkaraktär, blev inte alltför klychigt eller äckligt bubbelgumaktigt utan var en helt ok kvällsfilm.
Jäkla tur för mig att det inte var månaden efter som jag glömde avbeställa då månadsfilmen var den där med han Bieber... (Bieber - personen jag alltid undrat "vem fan e det" och tänkt att jag aldrig hört en sång med honom, tills jag av nyfikhet var tvungen att söka på YouTube och insåg att jag visst hört nån av hans låtar på radion men trott att den lilla kastraten med en tjej)
Nu åskar det mysigt, jag saknar min man och jag skall försöka sova och hoppas på att drömma roligare saker än att jag får skägg (lustigt nog var jag dock rätt het i skägg i min dröm haha)... så mossa mossa på er alla människobarn.

Han går!

Publicerad 2011-08-28 18:35:53 i Allmänt,

Precis efter jag skrivit förra inlägget så kommer Nico promenerandes in i rummet. Bara sådär. Som om han alltid kunnat gå. Sedan går han, och går, och går. Från det ena stället till det andra. Självsäkert, men lite zombiestil ändå.
Stolt försökte jag filma för att hans pappa som jobbar skulle få se, men det var svårt då hans fokus skiftade från att gå till att vilja ha mobilen jag filmade med.
Ni kan i klippet i alla fall se några steg, och sammanbrottet det avslutades med.

Pannbiff

Publicerad 2011-08-28 16:58:45 i Allmänt,

Nico tyckte mycket om min paffbiff vilket gjorde mig glad :)Nico äter lite sådär finurligtLite mer koncentrerad på matenOch slutligen blir han ledsen för att han inte får kameran

Små små steg

Publicerad 2011-08-28 14:22:57 i Allmänt,

Nicos förkylning är i det närmaste borta. Han måste ha ett effektivt immunförsvar som kan knäcka en sådan förkylning på ett dygn.

Idag har vi varit hos hans mormor och morfar en stund. Där kunde han gå själv nästan 10 steg. Skumt nog vill han bara gå med dem, och aldrig hemma med oss. Men han såg så stolt ut när han knatade fram :)
När vi kom hem somnade han gott och jag gjorde pannbiffar. Har aldrig egentligen gjort det förut... de känns inte riktigt som att de ser ut som de ska. De liksom föll isär och..ja... ser inte ut som de ska... men får hoppas att de smakar gott.

När Nico vaknar blir det pannbiff, potatis, sås och grönsaker till middag. Fan, har är ingen bebis längre... han är ett litet barn nu. Det är det som avgör... pannbiffen. Bebisar äter inte pannbiff.

Mysmorgon

Publicerad 2011-08-28 08:04:19 i Allmänt,

Nico sov ganska bra i natt trots allt och jag drömde de mest sjuka drömmar. Att jag vaknade upp en morgon och hade fått skägg, att Hampus hittade min dagbok från när jag var 15 och fick för sig att den egentligen var ny och att jag var otrogen och att han som en protest på detta började gå runt naken hela tiden (?). En skum natt.

Vid 5 vaknade Nico, men för ovanlighetens skull när han ätit sin ersättning och tog in honom till mig i sängen så gosade han ihop sig och somnade brevid mig. MYS! Och jag somnade med, och tänkte därför inte på att Hampus inte kom hem... förrän han kom, två timmar sent eftersom moppen hade stannat vid färjan och inte ville starta och han inte fick tag i mig då min telefon var död. Stackarn.

Nu har vi dock gått upp jag och Nico och han verkar ganska glad och nöjd hittills. Pussungen.

Hepp

Publicerad 2011-08-27 19:04:47 i Allmänt,

Jag har längtat hela dagen efter kvällen så jag kan få sova. Borde anat att Nico hade andra planer. Hans planer för kvällen är:
* testa olika läter för att se vad som gör att jag kommer tillbaka till rummet
* låtsas somna i en minut eller två för att sedan studsa upp full av energi
* slänga ut precis allt ur sängen alt. leverera det till mig genom spjälorna om hon är där
* kräva att jag pussar alla hans fingrar, ett i taget, och sedan fötterna

Men är också underbart underbart söt då han fnittrar förtjust då man pussar hans fingrar och sedan lutar huvudet på spjälorna för att få en puss i pannan. Gosunge. Önskar jag kunde krypa ner i spjälsängen hos honom. Varför kan de inte göra megasize spjälsängar för hela familjen?


Reda använd bild, men ville bara att ni skulle få en inblick i hur söt han är.... och då är han ändå hundra gånger sötare i verkligheten.

Vet ni förresten att kärlek kan mätas i hanteringen av snor? Jag har en kraftig snorfobi. Jag kan kräkas bara jag tänker på snor, om någon nämner snor och jag kräks (for real) hela tiden när jag är förkyld av rent äckel. Innan jag skaffade barn var jag rädd att detta skulle bli ett problem. Speciellt då jag en gång praktiserade på en öppen förskola och blev så äcklad av alla snoriga barn att jag fick springa och spy flera gånger om dagen (haha.. det är sant).
Nicos snor stör mig inte alls. Jag pussar honom fast jag får snor i hela ansiktet och i munnen. Finns inget papper tillgängligt kan jag torka hans näsa med min egen tröjärm. När snoret rinner tänker jag bara "Han är så söt". Det är kärlek det. Kärlek som inte ens kan övervinnas av snor.

Sjuklingen

Publicerad 2011-08-27 17:13:28 i Allmänt,

Måste säga att om man jämför med hur ynkliga jag och Hampus blir när vi är sjuka så är lillen en riktig kämpe. Han leker och busar trots att snoret rinner och han knappt kan andas. Han blev väldigt glad när hans morbror hälsade på med. Nu är han dock trött och kinkig, så blir nog ingen sen kväll. Hoppas bara han kan sova i natt.

Världens sötaste sjukling. Avslutar med ett kort han tog på sig själv.

Boktips mitt i allt snor

Publicerad 2011-08-27 13:16:23 i Allmänt,

Ja Nico är ju då förkyld. Detta har inneburit att han sov väldigt oroligt. Vilket i sin tur innebar en timmes nattsömn för min del (sov dock 1,5 timme när han sov sin förmiddagslur). Så ja jag är satans trött. Men för att undvika tråka ut alla med rad efter rad om min trötthet och Nico snor (han är dock så söt när han snörvlar) så skall jag ge er två boktips.

Boktips numero uno: Bumerang av Tatiana De Rosnay

Denna människa har tydligen skrivit även den populära Sarahs nyckel, men den har jag inte läst. Bumerang är dock väldigt bra. Handlar om en man och hans syster som på väg hem från en liten semester råkar ut för en bilolycka precis när systern skall berätta något hon minns från sin barndom. Eller det är vad som står på baksidan av boken... för min del anser jag att den handlar om olika typer av relationer, om kärlek och om när kärlek inte är kärlek längre och hur man hanterar det. n bok som känns fin och ärlig, men samtidigt spännande.

Boktips två: Vår bästa tid av Penny Vincenzi

Boken handlar om en seriekrock på en motorväg och hur livet påverkas för alla de inblandade. Man får följa ett antal människor och hur deras liv förändras, till det bättre och till det sämre. Ett tecken på att en bok är välskriven är att man verkligen bryr sig om människorna man läser om, man måste få veta hur det går för dem, och så är det i detta fallet. En bok som skapar en liten känsla av ledsamhet när den tar slut... för man vill läsa mer.

Fördelar och nackdelar

Publicerad 2011-08-26 20:36:57 i Allmänt,

Idag var inskolning på dagis igen. Nico var på bra humör så vi bestämde att jag skulle sitta i personalrummet och plugga så han fick vara ensam och se hur det är. Inte en enda tår hade han fällt över min frånvaro och när han återsåg mig var han lite "jaha där är du". Han var fullt upptagen med att utforska lekplatsen och ha det trevligt.
Sedan åt de lunch och Nico proppade i sig så han var nästintill medvetslös när vi kom hem,och han sov i två timmar.
Känns som det kommer gå bra för honom på dagis, än så länge. Själv har jag ju dock stora problem med det hela. Tycker det är skitjobbigt att lämna honom.

På eftermiddagen upptäckte vi nackdelen med dagis - sjuka barn som smittas. Nu är Nico förkyld och har feber igen. Så han var inte alls glad på kvällen, och inte blev det bättre av att han i sin feberfumlighet gjorde två av sina första stora fall. Först ramlade han huvudstupa ner från sängen och sedan föll han ner från armstödet på soffan. Det var otroligt läskligt, och han blev såklart väldigt ledsen, men man kunde inte ens se en bula och han verkade må bra igen efter att ha fått lite kramar och snacks.

Nu har jag roat mig med att betala alla räkningar och säga farväl till alla pengar och strax skall jag sova.

Bjuder på en bild från dagiset där han beundrar det lilla handfatet, men har cencurerat ansiktet på ett annat barn så jag inte är olaglig.


Suck och pust och så

Publicerad 2011-08-25 20:39:57 i Allmänt,

Ingen inskolning idag. Nico hade feber och mådde inte bra och jag mådde inte bra heller, så vi blev hemma. Nico har smågråtitoch gnällt nästan hela dagen och jag kan se ett antal tänkbara förklaringar:
1. Sviter efter vaccineringen
2. Tänder på g (tror jag jämt)
3. Han känner av min ångest inför dagis
4. Han känner av vår oro gällande ekonomi och jobb etc.

Han somnade bra på kvällen i alla fall. Inte så konstigt med tanke på att han vägrat sova på hela dagen.

Imorgon inskolning igen och nu skall jag syssla med plugg, planering och annat pappersarbete. Well, well, vissa tror jag kommer gå in i väggen med allt jag tagit för mig... men jag har en slägga beredd. Det är bara att slå sig fram när det blir motigt.

Hallojsan

Publicerad 2011-08-24 21:15:32 i Allmänt,

Tror tyvärr inte att mitt boggande kommer bli så mycket mer regelbundet inom en snart framtid, för det är alldeles för mycket att göra.
Idag var Nico på sin andra inskolningsdag i alla fall. Tog bilder, men de kan ni inte få se då andras barn är med på dem och det inte känns så moraliskt rätt då.
Det gick dock bra. Nico var glad och nöjd, och verkade känna sig trygg. Han älskade att de hade ett handfat i barnhöjd och ville helst tvätta sina händer non stop.

När vi kom hem vid 12 sov han i nästan två timmar och när han vaknade åkte vi iväg igen. Stackars liten har knappt fått vara hemma alls idag. Vi åkte och hämtade mamma samt moster och åkte till Göksäter. Har nämligen tappat bort Nicos regnkläder så fick köpa ett nytt set. Han fick dessutom ett par skor av sin mormor, och jag köpte en StarWars T-shirt till honom.

På vägen hem fick jag lite skaldjur av mamma, så nu efter att Nico somnat och jag och Hampus ätit middag så har jag haft en privat liten skaldjursfest med kräftor och krabbor. Mmmmums. Det säger en del om hur gott skaldjur är när man äter det trots kladdet, lukten, skärsåren, det faktum att man inte kan göra något annat samtidigt och att katterna satt på en millimeters avstånd (de säger att katter saknar framförhållning men jag svär att de tänkte att om det inte vore för att jag är den som skall ge dem mat imorgon så hade de mördat mig för att få min tallrik). Gött var det i alla fall.

Nu skall jag läsa lite och sedan sova. Dagis imorgon med. Lite segt. Vill vara hemma och slappa.

Dagen som förflöt

Publicerad 2011-08-22 18:32:49 i Allmänt,

Vi kom lite försenade och stressade till dagiset strax efter 10. Nico beslutade sig för att bajsa precis innan vi skulle åka och medan jag bytte passade han på att kissa ner de nya fina dagisbyxorna.
Första dagen bestod av ett entimmars möte med en av pedagogerna, plus ett annat föräldrapar med sin lille son som också skulle börja där. Nico var lugn och stillsam, men tyckte nog att det var lite spännande. Dock var han lite rädd för det andra barnet som knuffades och höll på. Gillade dock att deras fröken ingrep direkt och sa att de jobbar mycket med att lära barnen respektera andras gränser.

Allt verkade bra, men har ändå lite ångest. De ville att Nico skulle försöka gå mer än en gång i vcekan för rutinens skull så han får kanske gå två, men då blir ena dagen oftast en dag då jag kan lämna honom bara tre timmar.

Sedan åkte vi till Göksäter alla tre och shoppade. Hampus köpte skruvar och stuff, jag köpte fina skålar. Efter det var det iväg till Stenungsund där vi köpte lite kläder till Nico på Lindex och kläder till Hampus på Dressman. När det var klart åt vi mat på en liten restaurang. Nico fick äta av vår mat vilket han tyckte var riktigt roligt.

När vi hade ätit gick vi in på leksaksaffären och köpte två små instrument som "vaccinations-leksaker". När vi kom till BVC var Nico på strålande humör och gick hand i hand med oss in i rummet, för att sedan släppa min hand och sträcka sig efter barnläkarens och så ville han upp i hans famn. Efter att ha kramat honom lite ville han upp i sköterskans famn och de sa att de var imponerade av hur social han är *stolt*. Han vägde 11890g och var 81 cm lång.

Så var det dags för den fruktade vaccineringen. Hampus hade honom i knät och de lekte med en av hans nya leksaker. Plötsligt ser jag sköterskan sätta på ett plåster. Första sputan avklarad utan ett ljud! Andra sprutan så blev det lite snyftanden, men de gick över snart, och så ville han gosa lite till med läkaren innan vi gick. Var sååå stolt över vår lille kille idag!!

När vi kom hem var det lite bus innan kvällsmaten och sedan somnade han ganska snabbt. Nu skall jag snart sova så jag har energi på min första dag på jobbet imorgon.

Dagen då liten blir lite mindre liten

Publicerad 2011-08-22 08:33:11 i Allmänt,

Sömnbristen fortsätter här i det Lennholmska residentet. Nico somnade kanske runt 21 i går trots att han var aptrött redan vid 19. Han kommer bara inte till ro utan ålar sig snyftandes runt i sängen, gråter förtvivlat, faller ihop i en hög för att några sekunder senare kvidande dra sig upp i sittande läge igen. Fan vad vi kämpade, men vi kände att han verkar ha vant sig vid att han får komma upp om han inte kan somna och så vill vi inte ha det så det fick bli en långkörare.

Var så trött när jag väl somnade (hade varit vaken sen 4 på morgonen då han hade vaknat) att jag sov så hårt att jag var en millisekund från att kissa i sängen i natt. Vaknade preciiiis i tid för att hinna förhindra en olycka.
Sedan vaknade Nico och ville upp vid 6 i morse.

Han har i alla fall varit pigg och glad nu på morgonen. Gosat och spelat musik. Han sitter så koncentrerat och väljer ut tangent efter tangent att trycka på att jag bara väntar på att han en dag plötsligt bara spelar en perfekt egenkomponerad symfoni.

Idag är det förresten Nicos första inskolningsdag på dagis. Nervöst, roligt, ångestladdat. Hoppas man känner att det klickar med hans dagispersonal så att man kan känna sig trygg med att lämna honom där. Har en miljard frågor typ. Är bara en timme idag dock.
Känns så skumt att han är så "stor" nu, min bebis.

I övrigt är det mest hus i huvudet på oss just nu. Husrenovering, husförsäljning, husbygge... hus, hus, hus. Har svårt att vänta. Vill att allt skall hända med en gång.
Hur funkar det med dagis om man flyttar? Kan man bli utan plats en period då?

Hemma igen

Publicerad 2011-08-20 17:54:49 i Allmänt,

Blev en lång dag känns det som. Är helt död i huvudet. Men det var trevligt. Köpte massor av byggmojs och grejer. Såklart blev det också en sväng till McDonalds där Nico fick en egen liten burgare och en fruktpåse. Fruktpåsen var ju dock bara äpplen och de tuggar han bara på och spottar sedan ut (som med russin), men burgaren åt han en tredjedel av innan han ville ha sin vanliga mat istället.
Som alltid var han snäll och lugn hela trippen. Nu är klockan hans vanliga läggtid men idag skall jag ha honom vaken någon timme extra och se om det kan underlätta hans nattsömn.

Nya planer

Publicerad 2011-08-20 13:28:39 i Allmänt,

Idag skulle vi åka till Stenungsund och handla byggvaror och käka, men så blev planerna lite omkullkastade då Nico innte sov i natt och vi behövde lång startsträcka nu på förmiddagen. Dessutom kom vi på att vi ville ha öl men att vi inte skulle hinna innan Systemet stängde. Illa illa.

Men.. så kom vi att tänka på Torp Köpcentrum där de har ett billigare byggvaruhus, ett Systembolag med längre öppetid och McDonalds... så det får det bli.

Nu är jag och lillen klara att fara men väntar på att Hampus skall bli klar. Skall bli trevligt med en liten utflykt, men synd att vagnen inte kan tas med då allt vi skall köpa inte får plats i bilen då. Så det blir mycket bebisbärande.

Spending my time

Publicerad 2011-08-20 12:04:16 i Allmänt,

Nico sover efter lunchen och Hampus sover han med efter att ha varit vaken sent i natt och haft morgonpasset med Nico. Själv tänkte jag spendera lite av tiden med att plåga er med ännu en frågelista. Var ju ett tag sedan sist, och måste ju tillfredställa min egocentriska ådra.

OM MIG
namn: Emma aka Knyttet
kön: De kallar mig nog kvinna
ålder: 31 (Herregud)
längd: 163 cm
nickname: Skulle väl vara Knyttet då
hårfärg: Brunt typ
ögonfärg: En slags ljus brun med mörk kant runt
HAR DU NÅGONSIN?
blivit kysst: Ja plenty of times
ätit sushi: Ja, med tycker bara om den som inte har rå fisk på  sig
stått på scen: Ja, och läst dikter och andra texter
blivit dumpad: Ja det har hänt
varit ihop med någon som varit otrogen: Jo, det med
varit med om en bilolycka: Ingen allvarlig
klättrat på berg: Bara om barndomens bravader räknas
sett vita huset: Inte irl

ANTINGEN ELLER?
kallt eller varmt: Mitt emellan, lagom så att säga
spets eller satin: Beror väl på sammanhanget... men säger nog spets
blått eller rött: Färgmässigt: Blått, Politiskt: Rött
regn eller snö: Regn
ull eller bomull: Bomull
rosor eller tusensköna: Rosor tror jag
vår eller höst: Vår
historia eller vetenskap: Vetenskap, om man måste välja
matte eller engelska: Engelska, om vi pratar skolämnen då

MOTSATTA KÖNET!
gillar du någon just nu från det motsatta könet:
Min man, hade ju vart jobbigt annars
vet den om det: Ja, giftemålet gav honom nog en hint
gillar någon annan dig just nu: Förhoppningsvis :)
vad tittar du på hos en kvinna/man: Är väl helheten, men tycker om smala händer och långa ögonfransar

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA...
har du haft ett seriöst samtal:
Tja.. jo... vad räknas som seriöst?
kramat någon: Ja
bråkat med en kompis: Nej.

GILLAR DU ATT?
ge kramar:
Beror väl på vem det är... men jo
ge massage: Inte direkt, att fåär trevligare :)
gå promenader i regnet: Regnpromenader i ösregn... love it

ÖVRIGT...
vad gjorde du förra sommaren: Inredde huset, var gravid, födde barn
svär du för mycket: Andra kanske skulle tycka det, men svordomar är bara ord bland alla andra
när duschade du senast: Några dagar sedan..hehe
vilken färg är det på dina byxor just nu: Svarta ...sånna dära tajts
vilken färg är dina underkläder: Svarta
vilken låt lyssnar du på just nu: Ingen alls, tystnaden är uppskattad
vad var det sista du sa: Sov gott älskling
vad är brevid dig just nu: Nobody
vad var det sista du åt: Svampsoppa
vem vill du spendera resten av ditt liv med: Min man... och min son... men han vill nog ha ett eget liv så småningom antar jag
har du en lavalampa: Nej, men ballonger i taket
hur är vädret just nu: Lagom
vad gjorde du igår natt: Försökte få min son att somna
vem pratade du sist med på telefon: Mamma
vad gör dig glad: Familj, böcker, konst, liv
vart skulle vilja du åka: Comic Con i USA
för att shoppa: Ingen aning
för att festa: Är inte mycket för att festa, men om man kunde resa i tiden skulle jag besöka Studio 54
vill du ha barn: Har jag redan, men kanske en till nån gång
vad ska dom heta: Vet icke

Tala utan ord

Publicerad 2011-08-20 09:08:53 i Allmänt,

I natt - ingen kul natt. Först var Nico aptrött och somnade innan 18.. men så vaknade han strax innan 21 och bara var helt hysterisk. Han skrek och grät så att jag tillslut fick ta med honom in i vår säng och lägga mig med honom där. Han var lugn då, men ålade hit och dit och bytte ställning. Så även om det var rätt mysigt så sov han aldrig. Ett tag trodde jag han hade kommit till ro, men nästa sekund flyger han upp och börjar hoppa och tjoa i sängen - helt klarvaken.

Då klockan var runt 23 fick Hampus försöka lägga honom i sin egen säng, men om han lämnade rummet så blev Nico hysterisk och när han satt därinne så hoppas det glatt runt i sängen, babblades och skrattades. När Nico sedan överlämnade kudde, napp och snutte - den ena efter den andra - genom spjälorna till Hampus så tror jag det var hans sätt att säga: Det är ju uppenbart vem av oss två som är den som vill sova så - varsågod!

Efter ett tag fick vi byta och även om jag körde det beprövade knepet att lägga mig nedanför hans säng och inte alls interagera med honom så somnades det inte. Han bökade runt, upp och ner, hit och dit.
Strax efter midnatt lämnade jag rummet och då skreks det högljutt någon minut för att sedan övergå i sporadisk smågråt och gnäll i någon halvtimma innan han slutligen somnade.

Idag vaknade han 07.30 och han är strålande pigg och glad. Det är inte hans föräldrar.

Planera är halva nöjet

Publicerad 2011-08-19 11:02:29 i Allmänt,

Jag borde egentligen jobba inom något sådant... planering. Ett jobb där man planerar saker men inte behöver utföra dem. Älskar planering och det är vad jag sysslar med nu.

Har jag ens nämnt i bloggen att vi planerar att flytta? Jag vet att jag för ett bra tag sedan skrev om att mina föräldrar (de underbara) köpte en stuga på vilkens tomt jag och H planerade att bygga ett hus så småningom. Nu har vi dock bestämt oss för att sälja vårt nuvarande hus och flytta till stugan. Blir väl till våren kan jag tro. Känns väldigt spännande, men såklart med ett stänk av vemod då detta var vårt första hus, vårt första riktiga hem och den plats där alla bebisminnen av Nico sitter i väggarna.

Finns dock en del som vi behöver fixa på stugan och det är där planeringen kommer in. Nu kollar jag spiskasetter på nätet som en tokig, kollar upp priser på kök, målar upp hur jag vill ha köket, letar dörrar på Blocket, skriver listor på saker som skall köpas (som fogpenna) och så vidare. Förutom det finns det saker vi skall göra här hemma innan en försäljning och även det görs listor på och planeras.

Vi är lite sådana jag och min man... vi behöver ett projekt med ett tydligt mål. Vi hade säckat ihop lite och fick inte gjort något... men nu med ett mål i sikte så lever vi upp och samtalar upphetsat (ja inte sexuellt upphetsat då.. det vore ju lite skumt kanske) om vad som skall göras, när det skall göras och hur det skall göras.
Det kommer bli så bra det här. Nico kommer ha sin mormor och morfar som grannar åt ena hållet och sin morbror som granne åt det andra hållet. Han kommer växa upp där jag växte upp och han kommer ha en jämnårig kamrat uppför backen.

Längtar... fast jag har satans skoj med planeringen med :)

En tuff natt

Publicerad 2011-08-19 09:33:52 i Allmänt,

Nico har inte varit bra i sin mage ett tag nu och i natt blev det värre. Det började dock med att han gick och la sig som vanligt och somnade. Han vaknade dock någon timme senare och var riktigt ledsen men somnade om efter en stund.
Runt halv nio vaknade han dock och var hysteriskt ledsen och så fort man kom in i rummet kände man på lukten att det behövde bytas blöja. Det sker nästan aldrig att man behöver byta på honom på natten och när det behövs så blir han alltid jätteledsen för han är ju så trött och känner sig störd. Dessutom har han fått lite blöjeksem som gör ont nu så han var extra ledsen.
Efter det kunde han inte komma till ro utan bara grät och grät och klamrade sig fast vid mig så han fick komma upp och sitta och se film med oss en stund. Han satt där så snällt och gosade in sig. Kändes riktigt mysigt och jag insåg att innan jag fick barn och jag tänkte på ordet familj så var det det som jag såg framför mig. Föräldrar i en soffa i ett dunkelt rum på kvällen med ett litet pyjamasklätt barn mellan sig.

Efter en stund visade han att han var trött så vi la honom igen men det dröjde inte länge innan han blev hysterisk igen så han fick ligga med oss i sängen en stund. Sedan fick Hampus spendera lång tid inne hos honom innan han kunde somna om.
Han har därefter vaknat två gånger i natt och varit ledsen, men somnat om ganska snabbt, och ville ha frukostersättning vid 05. Sedan sov han dock till halv nio då vi gick upp.

Så jag är trött minst sagt och då jag fortfarande inte mår bra så känns det extra jobbigt, men Hampus är snäll och hjälper till.

Här kommer avslutningsvis en bildserie på Nico tagen igår, men kvaliteten på de flesta bilderna är rätt kass då min kamera inte är den bästa... men håll till godo.


När man känner sig krasslig får man ha napp även stunder på dagen.


Diskmaskinen - alltid lika spännande
<3


Att dra ut allt ur skåpen är också skoj


Ooh, en burk i en annan burk kan skakas och göra ljud som ett instrument


Busunge :)


Gos med katten


Förresten rekommenderar jag alla att läsa boken Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Superbra bok som jag kommer skriva mer om i ett senare inlägg.

Sjuker

Publicerad 2011-08-18 13:03:51 i Allmänt,

Så var det min tur att bli sjuk. Nån magtjosan. Känner mig svag och rätt ynklig. Men strunt i det nu.Tänkte ge en liten uppdatering av Nicos utveckling det sista.

Nico går stadigt om han håller i saker, och kan stå utan att hålla i sig. Han kan gå några steg om man lurar honom till det för han tror inte själv att han kan gå. Han kan dock gå snabbt och stadigt om man bara håller honom i ena handen. Dock inte om han har skor på sig, för då blir han snubblig.

Han leker mycket på egen hand nu. Ibland lekar som går ut på att lägga saker i lådor och plocka upp igen, men oftast musiklekar. Han sätter på en musikslinga på sin synth och "dansar" och spelar med med nån maraccas eller något annat som låter. Nynnar med i melodin. Roligast är så klart om jag eller Hampus dansar med och spelar instrument.

Han säger väldigt sällan något annat än mamma, titta och ibland pappa. Med ljudeffekter gör han dock väldigt klart vad han vill och han går ofta runt och babblar på sitt låtsasspråk.

Oftast är han strålande glad och så charmig att man nästan avlider. Han busar och gör grimager och gosar. Vår underbara underbara unge <3

Sorry sorry

Publicerad 2011-08-17 19:25:05 i Allmänt,

Ni som tycker att jag bloggar riktigt kasst nu för tiden har helt rätt. Ursäktar men är mycket på gång i liv och skalle.
Planerar inför jobb  och studier, och göra milslånga listor och detaljerade scheman. Nu har vi till och med städschema och schema för vem som ansvarar för Nico olika dagar så att vi också kan få lite egentid att göra vad vi vill med.

Dessutom har vi bestämt oss för att sälja huset, om ett tag, och flytta till stugan på Tjörn. Vilket innebär att en hel del saker måste bli klara på huset här och det måste planeras vad som måste fixas i stugan. Känns himla kul i alla fall. Blir nästan 100 kvm mindre yta, men det funkar. Kommer bli mys :)

Inte mycke

Publicerad 2011-08-15 17:27:43 i Allmänt,

Inte så mycket att berätta om denna dag då vi bara varit hemma. Orkade mig inte ut och kanske är det dåligt samvete inför dagisstarten som spökar men känner att jag vill leka mycket med skrutten.
Idag har vilekt massor med hans nya leksaker. Packa alla bondgårdsdjur i gåvagnen och strosa runt, är en populär lek. Han tränar även på att stå själv och eftersom han får beröm så vill han göra det om och om igen.

Ganska lugn dag med andra ord. Dock hittade han påsen med majskrokar i skåpet och hällde ut alla på golvet och hann påbörja en matfest..hehe.

Nicos kalas <3

Publicerad 2011-08-14 18:22:25 i Allmänt,

Idag hade Nico sitt första födelsedagskalas! :) Blev jättebra.

På dagen var han på gott humör och hjälpte till att dammsuga ( = puttade dammsugaren framåt medan jag dammsög) och busade runt. Sov gott efter lunchen och var inte så mycket sura miner.

Själv stressade jag runt som en dåre och gjorde årets fulaste tårtor, men smaken verkade uppskattas av alla - förutom av Nico själv som spottade ut den med avsmak. Sötsaker är tydligen inte hans grej.

Nico älskade att få besök och massa uppskattning, och alla presenter! Av oss fick han en liten barnsynth som spelades flitigt på med en gång, av mormor och morfar fick han ett litet fordon han kan åka på som har massa ljud- och ljuseffekter - gissa om det blev uppskattat :), av morbror fick han en ascool snigel man drar efter sig samt en hel uppsättning söta bondgårdsdjur i plast och av andra fick han kläder, presentkort och musikinstrument. En överlycklig bebis var det :)

Han grät lite när alla gick hem, men var riktigt trött efter all uppståndelse och fick lägga sig efter att ha ätit gröt, och lekt lite till. Först vägrade han sova men när Hampus nattade så gick det bra. Han vet vem han kan köra med!

Bjuder på en liten bild på när han testar sin nya lilla bil medan morfar tittar på. De riktigt bra bilderna får ni se när min mamma skickat över dem till mig. Det är hon som har en bra kamera.
Tack alla för idag!!

En liten premiär

Publicerad 2011-08-13 18:56:21 i Allmänt,

Nico har inte vart glad idag kan jag säga. Mycket skrik och gråt. Kan vara någon slags ångestreaktion efter det att jag var borta två dagar, eller så är det väl tänder... eller nåt.

I alla fall skedde en premiär idag, eller två egentligen.

Nico har egentligen aldrig fått gåträna med skor. Ute har jag tyckt att det går snabbare och smidigare att bära och hemma går han ju för det mesta barfota eller med strumpor. Idag tog jag dock på skorna när vi åkte och handlade och tänkte att han skulle få gå själv till och från bilen vid affären. Gick inte så bra dock. När vi skulle in i affären såg han en gallerbrunn och ville hellre sätta sig på marken och kika ner i den, och på vägen tillbaka ville han inte gå alls utan krypa i smutsen. Tror det  är det att han känner sig ostadig i skorna. Han liksom snubblar fram, och de känns lite stora.

Den stora premiären var dock att vi åt middag tillsammans allihop och åt samma mat. Kan tyckas som en sen premiär, men våra mattider har varit svåra att få ihop innan och så har han ju inte kunnat äta salt. Men idag samlades vi runt köksbordet och åt pasta med köttfärssås. Nico åt med händerna och det var kletigt värre men han tyckte det var jättekul och gott. Riktigt mysigt var det. Han är så stor nu!

Imorgon e det kalas för plutten.

Seg i kolan

Publicerad 2011-08-13 08:27:35 i Allmänt,

Jag är trött... satans trött. Ångrar starkt att jag igår sa till Hampus: "Jag tar morgonen imorgon så kan du ta söndag".
Nico vaknade 04 och stortjöt och vägrade somnade om förrän 06. Vad man än gjorde så grät han. Inget var bra.

Lite så var han hela dagen igår. Ingen superfödelsedag för hans del med andra ord. Han var mest ledsen. Han fick dock smaka lite prinsesstårta och öppna ett av sina paket. En maraccas som var mycket uppskattad. Sedan visade Hampus hur man kan göra indiantjut genom att gapa och föra maraccasen fram och tillbaka till munnen. Efter det gick Nico runt och slog sig själv med maraccasen i ansiktet. Bra försök dock.

Nu är han vaken igen, och på ganska glatt humör. Me not so much.

Zombiebebisen

Publicerad 2011-08-12 11:06:27 i Allmänt,

Här hemma firar Nico sin födelsedag med att försöka gå själv. Han ställer sig upp med stöd, sedan släpper han taget och sträcker armarna framåt som en liten zombie, tar något steg och faller sedan fram och sätter händerna i golvet medan han skrattar lyckligt om han får beröm. Inte långt tills han går nu tror jag :)

Dock föll han och slog ansiktet i sängbordet så nu har han en stor blåsvart bula under ena ögat :( Lilla plutten.

Han gör indianljud själv nu också, hojtar och viftar med handen framför munnen. Känns som om han utvecklades hur mycket som helst bara på de två dagarna jag var borta.

Nico 1 år!!

Publicerad 2011-08-12 08:08:12 i Allmänt,

Idag fyller Nico ett år. Fattar ni var otroligt? Att vår lilla skrutt redan är ett år, vår lilla bebis?! Vi har kalaset på söndag men han skall få nåt gott idag och skall få öppna en av sina presenter.


Nu leker han lite med sin dator som har avsevärt mindre antal tangenter kvar...


... men han måste klättra lite på mig ibland för att vara säker på att jag inte rymmer igen.

Grattis till Nico!!! <3

Varit på utbildning

Publicerad 2011-08-12 08:05:20 i Allmänt,

Hej allihopa och ursäkta min frånvaro. Varit på utbildning i två dagar. Massor av information (så det nästan började rinna ur öronen tillslut), massor av trevligt folk, övernattning på hotell och skaldjurskryssning på kvällen. Var både utmattande och riktigt kul. Att vara något annat än bara en mamma för en stund.Saknade ju såklart både Hampus och Nico massor. Har ju aldrig varit borta från plutten så länge. Men de verkade ha riktigt kul därhemma utan mig :) Hampus hade dragit fram en gammal dator bland annat som Nico fick leka med. Och när jag kom hem var det superstädat överallt. Var sååå underbart. Min man är bäst!

De två sista bilderna är tagna av Hampus medan jag var borta. Vårt lilla grötmongo..haha.

Shoppingdag

Publicerad 2011-08-09 19:22:32 i Allmänt,

Idag blev det handlat en hel del. Kläder till Nico bland annat. Han fick ett par härliga mysbyxor som ser ut som jeans av sin mormor, och halksockar som behövs nu när dagis snart börjar. Jag köpte en myströja/jacka till honom (se bild nedan), en tröja med katten Jansson och ett par snickarbyxor till honom, och jeans, tunika och skjorta till mig själv.
Sedan inhandlades anteckningsbok, ryggsäck och lite annat smått och gott inför min jobbstart. Klippte mig gjorde jag med.Nu har jag packat och så, och grämer mig för att jag inte köpte nya skor för nu vet jag inte vilka jag skall ha imorgon (med lite klack så jag ser lite längre och "smalare" ut eller de bekväma lågskorna).
Dags att äta.

Hur jag skall jag klara mig utan min bebis i två dagar!!??

Hej hopp på er

Publicerad 2011-08-09 08:46:06 i Allmänt,

Nico sov till 06.30 idag. Inte lika bra som till 07, men det duger. Och han somnade snabbt och lätt igår kväll. Hoppas kunna hålla trenden, men det innebär att han måste sova efter lunch varje dag... och idag kommer vi vara på torget den tiden så då gäller det att han går med på att somna i vagnen... vilket han inte alltid gör.

Rätt gott morgonhumör i alla fall och snart blir det fullt upp. Skall till torget som sagt var. Handla kläder till Nico, handla kläder till mig, handla mat, handla hårfärg, handla medicin på apoteket, kanske ta spruta, klippa mig, posta brev etc etc. Mamma skall med för det är trevligast så. Tillsammans är man mindre ensam.

Hampus är fortfarande lite sjuk. Bara att hoppas att man inte blir smittad. Skall på uppstartsdagar på mitt nya jobb i veckan (mitt gamla hr jag tjänstledigt från pga studier och det nya är bara 20%). Två heldagar i Götet med övernattning på hotell. Hampus skall ha hand om Nicopico ensam, så det gäller att vi båda är krya.

Bakslag

Publicerad 2011-08-08 17:08:06 i Allmänt,

Nico tar igen allt gnäll han hållt inne med de senaste dagarna idag. Han gråter och gnäller för precis allt och är inte nöjd vad vi än gör. Vi har försökt måla, se Bamse, leka på golvet, ha honom i knät... allt är bra ca två minuter men inte mer.
Sjörövarfabbe gör honom dock glad. Men det finns en gräns för hur mycket sjörövarfabbe mitt huvud kan hantera innan det sprängs.
Nu skall han i alla fall sova om ett tag (typ en timma) och sedan skall vi äta god middag och slappa. Full rulle imorgon.

Det var ett tag sedan

Publicerad 2011-08-08 09:20:34 i Allmänt,

Ursäkta uteblivet bloggande, men jag har inte vart hemma på ett tag. Ni får istället ett sammanfattning av de senaste dagarna nu.

I lördags var det en liten augustimammaträff med utgångspunkt i mammas och pappas stuga på Tjörn där Isabelle, Putte och Robin hade spenderat natten (hoppas jag får alla namn rätt för är värdelös på att komma ihåg namn).
Sofia och Kerstin kom också dit och vi hade väldigt trevligt. Barnen lekte, vi åt god mat, gick på promenad till stranden och tjötade massor.
Nico är dock lite försiktig av sig och inte van att leka på det sätt som andra barn leker utan blir ofta ledsen och rädd, men han vänjer väl sig så småningom. Och efter att ha flytt från de andra i början så var han mer med i slutet och ville till och med gosa lite med dem.


Lek i stugan


Nico kör med napp, Kerstin med cigarr


Isabelle och Robin myser på stranden


Lite bergsklättring


På kvällen var det tänkt att vi skulle sova över hos mamma och pappa och att jag skulle kunna sitta och ha lite lugnt kvällsmys med familjen efter att Nico somnat. Dock var Nico hysteriskt rädd för att sova ensam där helt plötsligt så blev lite kortare kvällsmys med Nico också, och sedan fick han somna i samma säng som mig. Försökte lägga över honom i sin säng sedan men han vaknade och blev ledsen så blev att vi fick sova ihop hela natten (= ganska lite sömn för min del). Var dock väldigt mysigt när han gosade in sig hos mig och somnade med sin kind mot min kind <3


Borstar tänderna innan sängdags

Dagen efter, igår alltså, var det stora marknadsdagen hos mamma och pappa, med loppis och grejer. Nico var med hela dagen och satt i sin vagn och var såå duktig. Trodde inte att han skulle klara av så lång tid, och han blev lite uttråkad ibland, men han var mestadels bara leenden och bus som alltid.


Varvar ner med en god bok efter en lång dag

När vi kom hem på kvällen var Nico riktigt trött men det tog ett bra tag innan han kom till ro nog för att sova, men när han väl gjorde det så sov han utan uppehåll tills 7 imorse, vilket uppskattades även av mig. Är dock trött ändå efter långa dagar och mycket stress.

Nico var ett riktigt gostroll på morgonen och väldigt lycklig över att ha både sin mamma och pappa där. Han gosade lite med mig och sedan lite med H och så tillbaka igen. Och var så lycklig att han riktigt strålade.


Nico i sin nya pyjamas som han fick av sin "extragammelmormorochmorfar"

Nu blir det väl städa och sånt skit kan tänkas.

Idag blir det livat

Publicerad 2011-08-06 07:21:39 i Allmänt,

Nu har en augustimamma med man och barn inkvarterats i föräldrarnas stuga sedan igår kväll. Och senare idag kommer en augustimamma med barn till, Sofia och Kerstin, så då blir det playdate. Skall bli jättekul.

Först får det bli en avstickare dock då några släktingar kommer hem till min bror och vill hinna se Nico en sväng.

Eftersom jag skall sova hos mamma och pappa ikväll skall det även packas ner kläder och ditten och datten så att vi har allt som behövs. Blir nog att jag åker dit ganska tidigt tror jag, beroende på Nicos humör.

Pride

Publicerad 2011-08-05 17:26:30 i Allmänt,

Nu pågår ju Pride-festivalen och jag såg en inslag där de intervjuar kändisar hur det var för dem att komma ut till sina föräldrar, och nästan alla berättar om hur svårt det var och om föräldrar som blev upprörda eller inte ville acceptera. Vad hemskt! Jag fattar inte det. Om Nico skulle vara homosexuell så bryr jag mig inte om det ett endaste dugg. Jag hoppas bara han har modet att vara precis den han är inför världen.

Som Gloria Gaynor sjöng: Life's not worth a dam till you can shout out - I am what I am!

Sammanfattning av dagen

Publicerad 2011-08-05 17:22:47 i Allmänt,

... men utan bilder. Det får ni se när mamma mailar mig några av de hon tog under dagen.

Idag hade Hampus Nico på morgonen men då lillen var på mindre bra humör och förde mycket väsen så gick jag ändå upp ganska tidigt. Skulle till mamma och pappa tidigt var det tänkt men då Nico somnade igen vid 8 skulle jag bara ta en liten lur, men vaknade 10.30 igen..hehe.. så fick bli mamma och pappa efter Nicos lunch.

Hos dem gick vi först igenom massor av lådor från vinden med gamla leksaker som jag och lillebror hade som barn. Jättekul var det och Nico trodde väl han hamnat i himlen med alla leksaker som drällde överallt.
Sedan fixade jag iordning inför söndagens loppis medan Nico lekte med sin mormor och morfar. Han är sånöjd och har så kul när vi är där.

När Nico hade ätit middag tog vi och åkte hemåt och nu skall han sova om någon halvtimma. Själv är jag seg och vill sova jag med snart.

En lugn dag

Publicerad 2011-08-04 16:41:01 i Allmänt,

Nico höll sig vaken till efter lunch då han sov i två timmar. Känns som det är denna dygnsrytm han borde ha, och man önskar att han hade.

Han har varit på ganska bra humör hela dagen, trots att han ramlat och slagit i huvudet ett antal gånger.
Själv har jag städatlite och varit och handlat, och inte mycket mer. Började läsa boken Fortfarande Alice och fastnade i den och var tvungen att läsa klart den. En riktigt bra bok, så läs den!Sedan fick jag brev från CSN som pga något datorfel bara beviljat mig studiemedel för 75% studier första terminen, så fick ringa dem och få hjälp.
I bakgrunden satte Nico på alla sina musikspelande leksaker på en gång samtidigt som han morrade som ett litet lejon och monsterpratade, så han på CSN måste trott att jag ringde från en cirkus eller nåt....haha.

Sovit gott

Publicerad 2011-08-04 07:01:53 i Allmänt,

Nico hade feber igår och svetten rann så han fick ta ett svalkande bad på kvällen och fick en Alvedon innan sängen. Sedan sov han utan avbrott mellan 18 och 06. Skönt med sömn både för honom och mig. Nu är han på riktigt gott humör och knatar runt och busar. Ett riktigt litet charmtroll är han.

Kommer och skall pussas och gosa emellanåt och ibland vill han låna ens hand för att göra "indian-tjut". Han pratar nästan oavbutet... massa obegripligt tjatter med några "titta" inslängt här och där. Det är mycket titta nu. Igår när vi var iväg så pekade han på allt han såg både i och utanför affären och ropade "titta" och sedan tittade han på mig med en min som sa "har du sett så fantastiskt??".

Pannkaksfest

Publicerad 2011-08-03 10:54:48 i Allmänt,

Om man är en mamma skall man ju kunna göra pannkakor, så kände jag. Så jag blandade ihop smet och tog fram den lilla laggen som gör grisplättar i förhoppningen att plättar kanske var lättare att göra än pannkakor. Men det visade sig att storleken saknar betydelse. Även mina plättar påminde mer om äggröra efteråt - så som alla mina misslyckade pannkaksförsök slutat tidigare i livet.

Eftersom Nico ändå var tvungen att äta dem skurna i mindre delar så spelade det ingen roll och han uppskattade verkligen sin första pannkaksätning och tryckte in så mycket han kunde i munnan av det goda.


Farit runt

Publicerad 2011-08-02 19:39:23 i Allmänt,

Idag skrattade Nico bara han såg sin mugg med sugrör i då han visste att det skulle slurpa..:) Han har överlag varit på bra humör idag trots värmen. Mycket, mycket bus och glädje i den ungen.

Efter lunch åkte vi till torget då jag hade återbesök hos läkaren. Hann med en fika innan också. Efter läkarbesöket åkte vi till min mamma och pappa och började förbereda inför söndagens loppis. Massor av saker som skall packas upp och prismärkas. Nico busade med sin mormor under tiden. Bland annat har han nu lärt sig hur man gör roliga ljud genom att någon rör handen framför hans mun medan han gapar (typ indian-tjut ni vet)... så nu tar han tag i min hand hela tiden och sätter den framför sin mun och börjar ropa..haha. Hela kvällen höll han på så :)

När vi kom hem busade han runt ett tag innan det var dags för kvällsmat  och sedan sängen. Tog dock en timme innan han somnade då han ålade runt som en mask i sängen eftersom det var så varmt. Lilla plutten.

Nu står middagen i ugnen och jag skall lägga mig och läsa efter maten. Imorgon gynbesök, hämta paket och lite annat smått och gott.

Planer för dagen

Publicerad 2011-08-02 07:25:55 i Allmänt,

Nico vaknade två gånger i natt men somnade snabbt om, och vaknade för dagen kl 06. Han busade lite med sin pappa när han kom hem från jobbet och nu leker han med sina saker i vardagsrummet. Mest tittar han på den lilla leksaken han fick igår, men han sätter gärna på alla sina musikspelande leksaker på en gång.Nu sitter jag och planerar för dagen. Återbesök hos läkaren klockan kvart över två. Innan dess hade jag tänkt hinna städa, sortera ut böcker jag skall sälja på loppis och få med de sista loppisgrejorna till mamma och pappa (fast får nog åka förbi dem efter läkarbesöket). Och så måste jag till apoteket och så betala några räkningar.

Har dock inte helt vaknat ännu känner jag, men det är väl bara att ta sig själv i kragen.
Egentligen skulle jag vilja hinna klippa mig och färga håret innan jag skall börja jobba i nästa vecka, men det vette fan hur jag skulle hinna med. Känns som att augusti och september, framför allt augusti, kommer vara helt hysteriskt fullspäckade månader.

Svetten rinner

Publicerad 2011-08-01 18:37:01 i Allmänt,

Idag på förmiddagen var Nico kinkig till och från på grund av värmen... and I don´t blame him... känner mig ganska kinkig själv. Lunchen var ju dock en trevlig upplevelse tyckte han.Sedan fick han dagens första bad i vasken för att svalka sig lite. Nu när han upptäckt glädjen i att plaska så plaskas det friskt kan jag säga.När Hampus vaknat åkte vi till min mamma och pappa där vi gick på en loppis i närheten. Nico fick en jättefin liten stol av sin mormor och även en uppdragbar leksak som spelar musik och visar en liten "video", som han uppskattade mycket.Sedan passade mamma och pappa liten medan jag och Hampus övningskörde.

När vi kom hem var det lite bus för Nicos del men sedan kvällsmat och sängen. Fick dock ge honom ännu ett svalkande bad innan. Detta tycks dock inte hjälpa så mycket för inte vill han sova inte. Rinner svett om oss alla så kanske inte så skumt.

Slurp

Publicerad 2011-08-01 11:07:53 i Allmänt,

Idag till efterrrätt fick Nico youghurt och då den var så lös fick han dricka den med sugrör. Då vi kom mot slutet så blev det sådana där slurp-ljud som det blir när man suger vid botten av ett glas med sugrör. Och jäklar vad han skrattade. Han skrattade så han inte kunde dricka och tillslut skrattade han så fort han närmade sig sugröret med munnen. Själv skrattade jag så jag grät för det var ett så genuint gapskratt från hans sida. :)

Så gick det med det

Publicerad 2011-08-01 08:07:44 i Allmänt,

Jag hade skrivit en helt annat inlägg... ganska långt sådant... om ideal och värderingar och hur man överför det till sina barn. Men sedan blev det helt invecklat, jag glömde vad jag ville säga och det blev så ostrukturerat att jag bara inte orkade mer så jag raderade skiten. Det var för djupt för mig just nu och dessutom stod Nico och gosade med min fot samtidigt så jag blev lite distraherad.

Han sitter fortfarande på golvet och gäspar med snutten i högsta hugg, men vägrar sova.

Tröttis

Publicerad 2011-08-01 07:08:08 i Allmänt,

Nico skulle nödvändigt upp strax innan 6 idag, men pigg är han inte och skulle bestämt ha med sig både napp och snutte upp. Nu knatar han runt och leker lite med små pauser för gråt och gnäll. Vet inte riktigt vad han vill.
Själv anser jag det vara för tidigt på morgonen för att få något vettigt gjort och sitter mest och glor.


Inte utan min snutte, säger Nico

Förresten, som ni kanske vet är Nico en riktig gosunge. Han är inte mycket för att kramas dock, men kan dela ut en och annan puss, utan hans gosande består i att han lutar pannan mot eller gnuggar ansiktet mot den eller det han vill gosa med. Nu det sista har han börjat med att han skall gosa med ens hand om man trummar med fingrarna. Så fort man sätter ner handen och trummar med fingrarna så kommer han och lutar sin lilla panna mot handen :) Han är söt den ungen :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela