Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dagen som förflöt

Publicerad 2011-08-22 18:32:49 i Allmänt,

Vi kom lite försenade och stressade till dagiset strax efter 10. Nico beslutade sig för att bajsa precis innan vi skulle åka och medan jag bytte passade han på att kissa ner de nya fina dagisbyxorna.
Första dagen bestod av ett entimmars möte med en av pedagogerna, plus ett annat föräldrapar med sin lille son som också skulle börja där. Nico var lugn och stillsam, men tyckte nog att det var lite spännande. Dock var han lite rädd för det andra barnet som knuffades och höll på. Gillade dock att deras fröken ingrep direkt och sa att de jobbar mycket med att lära barnen respektera andras gränser.

Allt verkade bra, men har ändå lite ångest. De ville att Nico skulle försöka gå mer än en gång i vcekan för rutinens skull så han får kanske gå två, men då blir ena dagen oftast en dag då jag kan lämna honom bara tre timmar.

Sedan åkte vi till Göksäter alla tre och shoppade. Hampus köpte skruvar och stuff, jag köpte fina skålar. Efter det var det iväg till Stenungsund där vi köpte lite kläder till Nico på Lindex och kläder till Hampus på Dressman. När det var klart åt vi mat på en liten restaurang. Nico fick äta av vår mat vilket han tyckte var riktigt roligt.

När vi hade ätit gick vi in på leksaksaffären och köpte två små instrument som "vaccinations-leksaker". När vi kom till BVC var Nico på strålande humör och gick hand i hand med oss in i rummet, för att sedan släppa min hand och sträcka sig efter barnläkarens och så ville han upp i hans famn. Efter att ha kramat honom lite ville han upp i sköterskans famn och de sa att de var imponerade av hur social han är *stolt*. Han vägde 11890g och var 81 cm lång.

Så var det dags för den fruktade vaccineringen. Hampus hade honom i knät och de lekte med en av hans nya leksaker. Plötsligt ser jag sköterskan sätta på ett plåster. Första sputan avklarad utan ett ljud! Andra sprutan så blev det lite snyftanden, men de gick över snart, och så ville han gosa lite till med läkaren innan vi gick. Var sååå stolt över vår lille kille idag!!

När vi kom hem var det lite bus innan kvällsmaten och sedan somnade han ganska snabbt. Nu skall jag snart sova så jag har energi på min första dag på jobbet imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela