Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ny serie att älska

Publicerad 2016-07-23 14:58:13 i Allmänt,

Det senaste har jag inte alls sett lika mycket på serier som tidigare. Eller jo jag ser sådär halvskitserier när jag försöker sova men det har varit lite paus vad gäller de riktigt bra serierna. 
 
Vi såg så klart senaste säsongen av Game of Thrones och senaste av Orange is the new black. Skall inte spoila utan bara konstatera att jag tycker båda var de bästa säsongen hittills av de serierna. Mycket som hände, lugnt sagt.
 
Sedan såg vi kriminalserien Marcella, som svenska Hans Rosenfeldt skrivit till Netflix. Man kunde se i stilen av serien att det var just han som skrivit den då den påminde om Bron i upplägget att massa separata personer och händelser långsamt vävs ihop till en, men den var inte i närheten av lika bra som Bron. Tyckte dock att den var klart sevärd om man tycker om den typen av serier. 
 
Men nu till den senaste serien som gör mig varm och pirrig i kroppen. Jag har något av en crush på den serien kan man säga. 
Ta ET, The Goonies och alla andra filmer och serier som du älskade som barn (lite Eerie, Indiana också) och slå ihop dem till en serie så har man den nya serien Stranger Things. Den skapar omedelbar mysig nostalgi då de inte bara återskapat miljöer och kläder i 80-talsanda utan också lyckats skapa exakt den känsla som filmer från den tiden hade. Kan inte ens sätta fingret på vad det är. Det är något med att skådespelarna ser ut som vanligt folk och att det är spännande på ett sätt som både kan uppskattas av barn (inte småbarn dock) och vuxna då det aldrig blir visuellt äckligt utan mer är en krypande känsla. 
Finns bara plus att säga om den serien förutom att det bara är åtta avsnitt. Till och med drar ut på att se de sista då jag inte vill att serien skall ta slut.
Hurrar dock över att jag läst att det ryktas om en säsong två. Hoppas den kommer snaaart. 
 

Tokig i att bära

Publicerad 2016-07-21 20:53:16 i Allmänt,

Jag har sällan tid/lust/ork att skriva numer, men har istället skaffat en slags hobby eller besatthet. Är numer tokig i ergonomiska bärdon. Bära bebis är både mysigt och smidigt.
 
Har nu fyra (ojsan) selar och en hybridsjal på väg på posten. Sedan får jag nog sälja nån innan vidare inköp.
 
En av de första var en sådan här, Ergobaby Stowaway.  En ihopvikbar sele som är smidig att ta med. Mjuk och lätt men inte så stadig som de andra. Använder den inte nu då jag har andra. 
 
Jag har denna Beco Gemini  i mönster Nova. Älskar Beco Gemini då den är lätt att använda då inget spädbarnsinlägg behövs. Känns som den kanske är lite för liten för större barn dock. 
 
Sedan har jag en sådan här Ergobaby  (dock begagnad och mer blekt än bilden). Tycker om den men mer krångel med spädbarnsinlägg och tycker de skaver lite under armarna.
 
Idag fick jag denna Beco Butterfly 2 på posten och tycker den verkar väldigt bra trots att jag inte hunnit prova den med bebis i.
 
Så småningom vill jag även ha en Tula (när Linnéa växt lite) men de mönster jag helst vill ha verkar inte finnas i Sverige :(
Vill helst ha den på bilden nedan.
 
Kommer skriva mer om detta nya intresse en annan dag :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela