Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Inspirerande dag

Publicerad 2012-10-31 20:30:57 i Allmänt,

Igår funderade jag nästan på att vara hemma idag. Jag var trött efter jobbkonferensen och hade ont i mitt huvud efter att mycket osmidigt nästan gett mig själv hjärnskakning och nackskador genom att kasta mig in i en bil men missa lite granna och smacka huvudet i biltaket med full kraft.
Men jag hade väntat på denna dagen i många många månader så var bara tvungen. Seminariedag med tema "Sex, unga och skolans roll". Och oh vad bra det var. Mycket om heteronormativitet och sånt. Såg bland annat ett seminarie om komma-ut-processen och ett om transpersoner. Bjöds på god mat också och hade trevligt sällskap av gammal kursare från sexologin. Ångrade mig verkligen inte trots att det var en lång dag.
 
Tåget hem såklart inställt så kom hem strax innan 19. Hampus hade fixat hallen med belysning och grejer så det var som att komma hem till ett nytt hem, och Nico var på strålande humör och skrattade, sjöng och dansade. Underbar dag.
Nu är det två dagar ledigt, och imorgon säljs gamla huset.

Utflyktsdax

Publicerad 2012-10-29 09:17:05 i Allmänt,

Om man behöver ta med mer saker än vad som får plats i ryggsäcken, men inte har lust att släpa på en resväska i två dagar... ja då kan man ju alltid packa i sonens lilla kylväska. Undrar vad kollegorna kommer tänka om mig när de ser mig med denna...hahaha
 

Ciao ciao

Publicerad 2012-10-28 21:17:53 i Allmänt,

Imorgon åker jag på jobbkonferens och kommer hem på tisdag. Skall bli trevligt men kommer sakna mina pojkar. Nico har haft kul med Playmobil hela dagen. Han pillar och donar med sina små figurer. När han började bli trött så bäddade han också ner Woody i soffan <3 och pussade honom gonatt. Mina sötunge <3.
 

Nya julklappstips

Publicerad 2012-10-28 12:06:31 i Allmänt,

Idag skall Nico vara hos sin mormor och morfar en stund och när vi kom dit hade pappa letat fram vårt gamla Playmobil. Gissa om Nico blev lycklig? :) Han älskar verkligen att leka med små figurer.
Kollade upp på ToysRUs hemsida och upptäckte att det fanns Playmobil för mindre barn, vilket jag inte visste. Fanns en hel del jag kan tänka mig att köpa till Nico i julklapp och som kan vara tips för andra.
 
Mitt första slott, hette denna
 
Stor bondgård
 
Stor djurpark
 
Detta var en mindre bärbar bondgård som man kan ta med sig... sådant tycker Nico om :)
 
Fanns även detta bärbara dockhus för Playmobilgubbar.
 
Fasen finns så mycket jag vill köpa honom i julklapp att jag inte vet hur jag skall kunna välja :)

Ser fram och tillbaka

Publicerad 2012-10-26 12:40:31 i Allmänt,

Sitter på jobbet och inser att jag engagerar mig lite väl mycket i eleverna när jag typ känner mig lite ledsen när någon flyttar :)
 
I natt drömde jag att Nico pratade med mig. Så förstår man hur enormt mycket jag längtar efter att han skall kunna prata... lite grann i alla fall. Bara någon mening eller så. Drömmer det ganska ofta. Att han plöstligt bara kan prata och att han liksom kunde det hela tiden, i smyg. Tänkte på det igen när jag läste Sofias blogg om hur K berättat för henne att hon var sjuk och hade ont i magen. Tycker det är så jobbigt att Nico inte kan berätta sådant för oss. Om han har ont någonstans, om han är rädd för något eller kanske ledsen över något.
 
Sedan tittade jag igenom gamla Facebook-bilder och blev nostalgisk. Tiden går så fort. Tänk att han nyss såg ut så här, och var så här liten.
 
 
 
Min älskade lilla underbara unge <3 Så full av kärlek, bus och vilja.

Nicos list

Publicerad 2012-10-26 08:33:04 i Allmänt,

Nico pratar ju inte så mycket med ord som ni kanske vet. Men han börjar kanske mer och mer, eller i alla fall kan han slänga ur sig ett ord då och då. Och ibland blir man helt förvånad. Som imorse då jag frågade:
- Är du trött?
och Nico svarade:
- Mmm, alla.
Och det hade han ju rätt i. Vi var alla rätt trötta :)
Främst använder han dock kroppsspråk, ljud och list för att få oss dit han vill. Vi byter oftast hans blöja på skötbädd i vår säng, och igår när han ville att vi skulle in i sängen och leka och han inte fick med oss så hämtade han skötbädden och kastade på mig som en liten pik.
Och på kvällen när han skulle sova ville han att även Hampus skulle sitta inne hos honom, men efter att ha gnällt och ropat ett tag utan att Hampus kom (han hörde inte) så tog han sin vattenflaska och började dricka enorma mängder vatten. Först fattade jag inte hur han kunde vara så törstig och jag såg att han liksom tvingade i sig det. Sedan insåg jag att när vattnet tar slut brukar jag ropa:
- Hampus, vi behöver mer vatten!!
och du brukar han ju komma. Så det var nog Nicos plan att se till att vattnet tog slut :)
 
Snart är det helg i alla fall. Kommer bli avigare än vanligt då någon av oss måste låna ut sin dator nu om Nico vill se film på morgonen. Han blev nämligen arg på sin dator igår för att filmen inte startade tillräckligt snabbt så han lyckades göra sönder den :/
 

Working

Publicerad 2012-10-25 12:35:29 i Allmänt,

Nu är jag och mitt onda ben på jobbet. Vissa stunder haltar jag bara lite. Vissa stunder släpar jag ena benet efter mig som en zombie. Känns sådär.
Nico var på glatt humör i morse i alla fall. Han såg hur ett annat barn gav sin mamma en hej då puss också, så då tog han ut sin napp och gav mig en jättepuss på munnen innan han sa hej då. Mer av sånt tack! Gjorde hela min morgon :)
 
 

80tal

Publicerad 2012-10-24 20:06:36 i Allmänt,

Idag har jag pluggat en hel del och hämtat saker ur huset på Orust. Snart tomt.
När jag hämtat Nico blev det liten shoppingrunda. Nästa vecka har jobbet 80talsfest så försökte hitta lite bra accessoarer. Kommer inte gå all the way och vara pastellig 80tal utan mer rockig 80tal. Tycker om Cyndi Lauper och Madonna på bilderna nedan.
 
Mer svart och mycket armband och så. Dock hade det varit lättare om jag hade vart smal, men det får gå. Bara ett rosa läppstift kvar att införskaffa kanske... och nagellack. Får göra det imorgon.
 

Mer julklappstips och tankar

Publicerad 2012-10-23 14:52:04 i Allmänt,

Här sitter jag på jobbet och då senaste eleven inte kom på sin tid så tar jag en liten internetpaus. Tittar på skor som jag vill ha i julklapp (hint hint Hampus)
Lila fodrade Converse, mocka, om det inte syns...
 
Satt även och kollade på IKEAs hemsida och de har faktiskt mycket bra till barn. Där kan man hitta en hel del som skulle kunna glädja Nico i julklapp, och de har ju oftast bra priser (om man bortser från deras hejdlöst dyra leksaksspisar... även om de är finare än många andra).
De har bland annat detta Brio-liknande tåg för bara 99 spänn.
Roliga mössor för utklädnad.
En kulram kanske
Ritstativ som jag funderat på att köpa honom flera gånger
En rutschkana som ser stabil ut... vet inte hur vi skulle få plats med den i hans rum men det hade man fått ordna :)
 

Och den här handdockan vet jag inte om han vill ha, men jag vill för den var ju såå söt :)
 
Nu skall jag snart lämna jobbet och åka hem. Idag skall vi ändra rutinen lite och gå ut och gå direkt när jag kommer hem och äta efteråt så att vi hinner ha lite ljus medan vi går. Motion är bra :)
 

I mörkret

Publicerad 2012-10-22 19:52:56 i Allmänt,

Nu sitter jag här i mörkret igen och väntar på att sonen skall somna. Han har med sig en liten smurf i sängen. Får väl gå an så länge han kan klara sig utan själva huset.
Han såg även ett avsnitt i smurfserien på Netflix förut. För er som inte testat det så rekommenderar jag Netflix. 79 kr i månaden och så har du tillgång till massor av film och tv-serier både för barn och unga, och både gamla och nya filmer. Skitbra verkligen. Som att ha en videobutik i datorn.
 
Jobbet idag gick bra fast jag var aptrött och Nico var glad när jag hämtade honom trots att han tydligen fått en däckgunga i huvudet under dagen.
Han blev också glad över att mormor hälsade på en stund efter middagen.
 
Nu hoppas jag att han somnar snart så jag kan sova.. men än så länge ligger han och viskar små besvärjelser i mörkret.

Julklappstankar

Publicerad 2012-10-22 11:35:10 i Allmänt,

Funderar en hel del på julklappar till Nico. Jag vet ju att han har en besatthet av elbilar, och egentligen hade jag gärna velat ge honom en sådan... men de är ju lite dyra. Finsn dock en del lite billigare varianter... som denna spindelmannenbil.
Sedan har ju upptäckt hans kärlek för små hus med figurer till nu och det finns ju en hel del kul inom det området.
 
Det finns detta muminhus med massa muminfigurer (ursäkta världens minsta bild)
 
Jag har också funderat en hel del på Villa villerkulla med figurer och möbler, för han tycker ju om Pippi.
 
Och vad gäller Sylvanian families så finns det ju hur mycket figurer, möbler och hus som helst. Bland annat det bärbara som syns på bilden ovan.
 
Sedan har jag ju velat att han skall få en rutschkana, men många av dem är så instabila. Helst hade jag velat ha en stor ute, men det kostar ju en del det också.
 
 

Information om Gekås-inköp

Publicerad 2012-10-22 09:32:35 i Allmänt,

Detta inlägg är totalt ointressant för alla som inte skall till Gekås och vill ha lite tips om vad man kan köpa, eller om man hyser ett enormt intresse för vad andra människor bränner sina pengar på.
 
Igår på Gekås inhandlades bland annat......(och jag kommer glömma en del)
 
Sådär lite ointressanta saker:

Schampo
Barnschampo med badbubbel i - Scooby Doo
Barnduschcreme - som enligt Karin luktade äckligt eftersom det luktade som godis, men enligt mig luktade gott av samma skäl
Skärbrädor - lila
Microfibertrasor - färgglada som en Prideflagga
 
Sådär lite tjejiga saker:
 
Ett par örhängen
Ett halsband - stort och skrymmande på äkta kuratorsvis
Ögonskuggor - främst lila nyanser
Eyeliner
Mascara
Tre hårklämmor
Klocka - stor lila plast för handled (ingen väggklocka med andra ord)
 
Sådär lite svarta saker (till Hampus):

Svart vinterjacka
Tre olika svarta tröjor varav två av lite tjockare modell
 
Sådär lite... well, saker till mig dårå:

Eftersom klädindustrin tydligen bestämt sig för att feta människor inte skall få ha jeans eller liknande byxor fick jag inhandla en stor mängd leggins: Svarta bomullsleggins, bruna bomullsleggins, gröna och svarta tunnare leggins, jeansleggins, två par termoleggins.
 
En blå/vit mönstrad tjockare stickad tröja/klänning (lång med andra ord)
En grön stickad tröja med en döskalle på, kortare modell
En svart lång tunn tunika
En rosa tunnare "kofta"... eller vad man skall kalla det
Ett långt svart linne med spets, inköpt på mamma-avdelningen (snyggt och fettismagen får plats haha)
En auberginefärgad "tub" - alltså sådan där modern halsduk som inte värmer halsen men hänger där lite dekorativt
Stickade tumvantar och matchande stickad mössa i grönt
Vinterjacka - grön, väldigt lik jackan jag hade innan
 
Sådär lite saker till Nico:
 
En grön onepiece i sådan där väldigt mjuk och fluffig fleece
Massa strumpor
Raggsockar
Regnvantar
Extravantar
Mätsticka för vägg
Smurfhus med gammelsmurfen och tillbehör i
Paket med tre extra smurfar och tillbehör
 
Jag tror att det var allt, men jag kan ju ha glömt. Hittade inga vinterskor som jag ville ha så det får jag leta efter på närmare håll. Jag och Hampus funderar också på att åka dit snart igen. Man kan aldrig shoppa för mycket (eller jo det kan man ju såklart.. om man typ blir ruinerad och så... men u know what jag menar).
 
 
 

Att vakna i kiss

Publicerad 2012-10-22 09:16:56 i Allmänt,

Nej vi fick aldrig Nico att somna i sin säng igår. Vi försökte allt men varje gång så vaknade han efter fem minuter och var hysteriskt ledsen. Tillslut grät han så han inte kunde andas utan bara satt och kippade efter luft och skakade. Då gav vi upp och Hampus bar in honom i vår säng. Så fort han satte ner honom där så log han stort och sa ett lyckligt "Aaaah" och kastade sig bak bland våra kuddar. Där låg han förnöjt och småpratade lite innan han somnade. Så jäkla söt, men fy fasen vad trött man blir. Fick ta en timmas sovmorgon i morse för att vi skulle överleva.
 
Imorse vaknade vi då i en enorm pöl av kiss. Det var Nicos verk kan jag ju informera om. Alltid ett trevligt sätt att vakna. Men Nico var jättenöjd och pratade och skrattade medan han åt sin smörgås. Sedan sprang han och hämtade sitt älskade smurfhus. Så ett hett tips inför julen är små dockhus med figurer. Funderar lite på Pippihuset med figurer och möbler. Ångrar lite att jag inte passade på när jag var på Gekås :/
 
Nico var i alla fall på glatt humör när han kom till dagis och ropade "hej då mamma", vinkade och sprang in på avdelningen.
 
 
Inte så bra bild på Nico igår kväll då han roade sig med att rada upp alla smurfar för att sedan sätta in dom i huset, och sedan ta ut dem och rada upp dem igen... om och om igen... Tydligen hur kul som helst.

Go the f**k to sleep

Publicerad 2012-10-21 21:43:00 i Allmänt,

Idag har jag varit på Gekås i Ullared kanske jag skall börja med att skriva. Jag och Karin. Jag handlande en hel del, mest kläder. Bland annat vinterjackor till mig och Hampus. Och så ett smurfhus med smurfar till Nico. Han älskade det. Han älskade det så mycket att han grät hysteriskt i typ tjugo minuter för att han inte fick ha det i sängen när han skulle sova.
 
Hans sömn förresten. Jag vet att man bara skall säga och tänka gullinulliga saker som barn officiellt, men seriöst, om det är någon gång på dagen som jag nästan - bara nästan - vill kasta saker på honom så är det när man skall försöka få honom att sova. Vi hade en så bra period ett tag då han somnade på tio minuter typ. De senaste dagarna får jag sitta i TVÅ TIMMAR varje kväll. Han bara ligger där tyst och stilla och glor. Man blir skogstokig tillslut. Så bortkastad tid. Och så jävla trött som jag är.
 
Nu gör jag ett sista försök genom att sitta med datorn. Tydligen finner han mitt knapprande på tangenterna sövande för det verkar funka. Har redan testat allt annat. Ligga tyst och stilla, klia på ryggen, sjunga gonattvisa and so on. Även om han somnar nu, vilket jag väl inte skall hoppas på, så har precis heela min kväll gått. All min tid med Hampus poff borta och pajen vi skulle äta kan vi bara skita i.. för om jag skall orka jobba imorgon måste jag i säng direkt.
Jag vet att det är ologiskt och barnsligt och jada jada jada men jag vill just nu i denna sekund bara vråla "TACK FÖR ATT DU SABBADE MIN KVÄLL!!" Men det gör jag inte.... för jag tycks som om det som krävdes var ett blogginlägg för att få honom att somna.
 
EDIT: Nej så var det ju såklart inte. Så fort jag slutade skriva så var han plötsligt klarvaken igen. Det kan bli så att jag får sitta och skriva här hela natten. Alternativt kasta mig skrikande ut genom fönstret.
 
Ser man på, jag fortsatte skriva och han somnade om.
 

Regn och rusk

Publicerad 2012-10-17 09:59:14 i Allmänt,

Idag är en sådan där dag igen. Gick upp i hyffsat god tid. Hittade inte min BH och bara slet åt mig en gammal ur garderoben. En för liten sådan så nu känns det som om jag skall klyvas på mitten.
Ösregn och mörker ute. Mamma har lånat min bil så hade Hampus bil och är ovan vid att köra den så tog lite tid. Tåget inställt. Paraplyet vrängde sig ut och in. Kom en extrabuss som sedan skulle ta en liten "genväg", hamnade i kö i Kärra någonstans och blev ännu mer sen.
Kom fram till jobbet tillslut, 50% av de inbokade eleverna har hittills dykt upp.
Önskar jag kunde vara hemma och mysa med Hampus och Nico som har pappa-son-dag tillsammans idag.

Familjecirkus i sängen

Publicerad 2012-10-16 21:13:15 i Allmänt,

Varje kväll innan Nico skall sova brukar det bli akrobatik och bus i sängen. Nico älskar att hoppa och klättra på oss. Här följer lite bilder på hur det kan se ut :)
 
 
 
 
 
 
 
Mina älsklingar <3

Skogspromenad

Publicerad 2012-10-16 21:10:15 i Allmänt,

Innan jag hämtade Nico från dagis idag så blev det en snabbsväng till Stenungsund. Nico verkligen hatar sin vinterjacka och gråter varje gång han skall ta på den. Eftersom han kan ta på andra jackor och sin overall utan problem så kände vi att det måste vara något med just den jackan, och då den ändå var förra årets så bestämde vi oss för att köpa honom en ny. Då det snart är overalltid ändå så ville vi inte lägga för mycket pengar på den så blev en dunkacka från Cubus. Och den verkar vara ok enligt Nico.
 
 
Efter middagen gick vi en skogspromenad. Nico tyckte att det var jättekul men det blev mörkt fort och var lite svårt att gå hem utan att ramla :)
 
 
 
När vi kom hem så såg Nico på film samtidigt som han hoppade på sitt hoppdjur och lekte med Woody. Han har simultankapacitet den plutten :)
 

Vi lever fortfarande

Publicerad 2012-10-14 19:21:22 i Allmänt,

Jag vet att det inte skrivs mycket nu för tiden men det hinns liksom inte med.
I torsdags var vi i alla fall på föräldramöte och utvecklingssamtal på dagis. Framkom att de tycker att Nico använder språk väldigt lite och inte interagerar med varken andra barn eller personal speciellt mycket. Han är liksom glad och roar sig på egen hand men vill inte leka med andra, utan bara i närheten av dem.
Så på fredagen så ringde vi och bokade tid med specielpedagog som skall komma och observera och så bytte vi BVC till det som är knutet till dagis så man kan samordna om det behövs utredas.
Imorgon skall jag dock samtala med personalen igen för vi fick med ett slags skolfoto hem från mötet som var ett kollage med ansiktsbilder på alla barn på avdelningen. Varje gång Nico ser det så pekar han dock på två specifika barn och så slår han på dem, så vill kolla upp om det är så att vissa barn är dumma mot honom.
 
De senaste dagarna har Nico mest busat med mormor och morfar, och nu är han alledes ren efter ett bad och ser på film... vilket ni kan se nedan både med och utan blixt.
 
 

När det inte blev som det skulle

Publicerad 2012-10-09 14:18:11 i Allmänt,

Idag är en sådan där dag... till följd av en sådan där natt.
Det stormade ute i natt vilket gjorde det svårt att sova. Nico vaknade och var ledsen och ville sova hos oss. Han somnade om medan Hampus bar över honom. Sedan somnade jag och snarkade tydligen så Hampus sparkade mig tills jag vaknade. Sedan somnade jag om igen och Hampus gav upp och gick och la sig på soffan. Nico vaknade nog av det för han vaknade långt innan väckarklockan och satt brevid mig i sängen och småpratade för sig själv.
När jag gått upp, gjort mig iordning och det var dags att åka så hade dock Nico blivit sömnig igen och gömde sig under bordet med sin kudde och ville sova. Fick med Hampus hjälp på honom kläder. På väg till bilen är han först jätteledsen och vrålar efter "Dottan" men fick förklara att Woody-dockan inte går på dagis så det var det ok.
Lämningen gick bra dock och han var nöjd och glad.
 
När jag går av bussen i Göteborg inser jag att jag  glömt min plånbok hemma och inte kan köpa frukost. Är såå hungrig och efter en stund på jobbet tror jag att jag skall svimma så tigger till mig en liten yogurth och en mini-kexchoklad i elevcaféet. När det sedan äntligen blev lunch åt jag typ för fem så nu står jag mig nog ett tag :)
 
Men har inte riktigt återhämtta mig känner jag och är fruktansvärt yr och vill bara sova. Så fan också att jag sa igår att idag finns inga ursäkter för vi SKA gå promenad. Får väl raggla mot min död.

Faktiskt pigg typ

Publicerad 2012-10-08 18:39:47 i Allmänt,

Idag har jag känt mig pigg och motiverad för ovanlighetens skull. Kan bero på att jag snodde till mig en annan kudde i natt som gjorde att jag fick mindre ont i ryggen och sov bättre.
Nico var glad vid lämning på dagis och på jobbet fick jag både jobbat och pluggat så det kändes bra.
 
När jag kom hem efter att ha handlat så möttes jag av krasslig hampus och glad Nico. Lagade mat och efter att vi ätit så var min energi ganska mycket borta. Eftersom Nico var trött och ville sitta och mysa och Hampus som sagt var mest snorar och mår dåligt så blev det ingen promenad idag. Men imorgon får det fasen inte finnas ursäkter mer! Trist bara att det blir mörkt så fort nu... inte så kul att vara ute och gå i mörker.
 
Busungen <3
 
Där är kameran!
 
Fokus på ToyStory
 

Helg

Publicerad 2012-10-07 18:03:00 i Allmänt,

Nu är helgen snart över och känns som man inte hann med något fast jag hann med en hel del ändå. Igår på förmiddagen mötte jag och Nico upp mamma hemma hos min bror (hon passar hans katter medan han jobbar helg) så Nico fick busa lite med dem. Sedan åkte vi tillsammans till Göksäter alla tre och inhandlade stövlar till hela familjen och lite annat. Nico fick även ett stort leksaksgarage med bilar av sin mormor som han var mycket lycklig över. Har varit mycket bilkörande sedan dess.
Nico och Woody på morgonkvisten i lördags
 

Sedan var vi hemma en stund innan vi gick på kalas hos min kusin som fyllde 17. Nico var på strålande humör och busade runt, men ville hemskt gärna få öppna några paket han också.
På kvällen somnade han som han skulle då jag tydligt visade att jag stängde garderoben där alla hemskheterna gömmer sig.
 
 
Idag vaknade Nico strax efter 5 som vanligt (mindre kul) och var inte alls på speciellt bra humör. Han grät för det mesta tills dess vi skulle tills hans mormor och morfar. De fick passa honom medan jag och Hampus var och hämtade saker i huset på Orust. Han hade dock sovit större delen av tiden han var hos dem.
 
När han kom hem var han på strålande humör och har mest sprungit runt och skrattat hela tiden. Sjunger och dansar gör han också. Han följde med och hämtade pizza också och efter maten har han hjälpt till att stöda hela huset och så satte vi äntligen upp tavlor på väggarna i hans rum och de två helt underbara vägghyllorna som ser ut som små moln som han fått av min mamma. Måste komma ihåg att ta bild på dem någon dag för de är så fina.
 
Mamma och Nico busar... det är därför hon stirrar så skumt på honom..haha.. hon brukar inte se ut sån :)
 

Jag är dessutom i bra fas med mitt pluggande. Ena kursen är snart helt klar och den andra har jag en månad på mig att skriva ett arbete i. Skall nog gå bra det här. Nu är det största orosmomentet att hinna få klart tömningen av huset innan det säljs. Vi hade en hel del mer saker än vad vi trodde.
 
Lite suddig bild där Nico roar sig med bubbelplasten från ett av Jossans paket :)

Gubbar i sängen

Publicerad 2012-10-05 08:29:43 i Allmänt,

Nico har ju de senaste nätterna varit väldigt ledsen och orolig när han skall sova. Igår blev det ännu värre och trots att han var jättetrött så fick han total panik när han märkte att det var dags för att lägga sig i sängen. Han började gråta så fort vi la honom på skötbädden för att byta om till pyjamas.
Han grät och ropade något om och om igen som lät som "bubbar" och "bubbe" (han hade ju nappen i munnen) som jag tolkade lät väldigt mycket som om han pratade om gubbar.
Sedan slet han åt sig sina snuttesaker och rymde in till vårt sovrum där han kröp upp i sängen och slog med handen på madrassen bredvid sig för att visa att vi skulle lägga oss bredvid. Så han fick somna där och så bar vi in honom i hand säng sedan. Han vaknde dock på natten och var jätteledsen igen så vi fick ta in honom till oss.
Undrar vilka dessa gubbar är? Antagligen en mardröm av något slag men skall kolla på dagis om de läst någon skrämmande bok eller nåt.
 
 
Innan dess hade han i alla fall haft riktigt roligt. Min pappa fyllde år så skulle dit på kalas. Men precis inna vi gick så fick han sin nya present som kommit på posten. En Woody-docka som pratar (Woody från ToyStory - hans favoritfilm). Han var helt salig och gick runt med denna och pratade och lekte. Synd nog tog jag ingen bild så dockan på bilden ovan är ju en helt annan.
Han hade med sig sin Woody på kalaset och var på riktigt gott humör. Drog med den ena kalasdeltagaren efter den andra från bordet för att de skulle leka med honom. Han är så underbart social och go min unge <3
 
Idag var han på glatt humör när vi kom till dagis och när jag gick vinkade han glatt hej då medan han byggde ett stort torn av kuddar.

Tandläkarbesök och kattbus

Publicerad 2012-10-03 20:19:36 i Allmänt,

Dagen började inte på topp. Nico vaknade 05, superpigg och grinig som fasen för att ingen ville leka med honom. Så vi låg i sängen och lyssnade på vasinnesskrik medan han slog på oss typ.
Han blev på bättre humör när vi skulle åka iväg till tandläkaren dock, men somnade på vägen dit.
 
När vi kom in i väntrummet fick han först ett hysteriskt anfall eftersom han var rädd för skoskydden jag tog på mig. Han la sig på marken och grät och skrek tills jag tog av dem. Sedan satte han sig vid lekbordet och kikade med busig blick på alla andra.
Själva tandläkarbesöket gick bra och sedan åkte vi och handlade. Han vägrade dock sova efter lunch och blev på allt sämre humör. Så jag tog med honom på en promenad hem till brorsan där han fick leka med hans katter. Nico skrattade och tjöt av lycka och dansade runt i extas :)
Började ösregna när vi gick hem dock så det var mindre kul.
 
Klockan åtta var han dödstrött men precis som igår blev han jätteledsen när han skulle sova och vi var båda tvugna att vara där. Idag var det Hampus som han ville sitta och krama och han somnade faktiskt mitt i kramen så vi välte bara ner honom i sängen efteråt. Önskar bara jag visste vad det är som gör honom så ledsen och orolig på kvällen plötsligt.

Promenad

Publicerad 2012-10-02 09:48:06 i Allmänt,

Igår började vi en ny vana. Vi har pratat hemma om att vi är alldeles för stillasittande och tråkiga, och att Nico ser
 
Vi insåg dock att Nico nog kan få se lite film direkt efter han kommer hem från dagis och väntar på maten. Tydligen var detta en stund av nedvarvning han sett fram emot för han blev helt hysteriskt ledsen när han inte kunde sitta i soffan och se Toystory en stund.
 
Dock blev han mycket glad över att gå ut och gå. Han traskade glatt runt och hoppade i pölar och klaffsade i lera. Ibland blev han trött och åkte vagn dock. Jag och Hampus insåg dock att vi dels absolut inte skall ta med skitsulkyn på promenad mer utan stora vagnen och att vi behöver stövlar.
Viktigast var dock att se glada Nico och sedan sov han gott på kvällen.
 
Var inte lätt att ta bild på Nico då det var full rulle men så här söt var han i alla fall.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela