Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Självömkan

Publicerad 2011-06-30 19:36:22 i Allmänt,

Jag borde verkligen inte klaga. Jag har en alldeles underbar man, världens goaste unge, jobb, ett fint hus och skall förhoppningsvis bygga mitt drömhus inom några få år. Jag har mer än många andra, mer än jag trodde jag skulle kunna få. Men vissa stunder känner man för att klaga lite.

Jag blir galen ibland på all värk. För er som inte visste det har jag någon form av reumatiska problem och det sista har det varit värre än vanligt, trots att jag inte pratar om det. Stundvis är smärtan så kraftig att det känns som jag skall gråta. Under min högra skuldra känns det som om det sitter en kniv instucken och det känns som jag har på mig ett halsband med vassa spikar som sticker in i min nacke.

Så om jag verkar grinig eller så, så vet ni vad det beror på. Min kropp faller i bitar.

Luften är fri

Publicerad 2011-06-30 19:05:17 i Allmänt,

Kom förresten på en lite lustig sak jag inte delat med mig av här... En sak som visar hur mycket en liten knatte egentligen kan förstå av det man säger.
Nico är ju besatt av katterna och vill klappa dem sååå gärna. Dock säger jag alltid till honom att låta dem vara ifred när de sover. Han förstår detta tydligen för om katterna ligger ner så går han nu fram till dem och sedan tittar han på på, och om jag då säger "katten sover" så rör han den inte... men istället viftar han med händerna över katten som man gjorde som barn när man körde den där irriterande "luften är fri"-grejen.. och så skriker han exalterat.

Katterna uppskattar dock inte detta heller.

Nattlig förvirring

Publicerad 2011-06-30 18:07:53 i Allmänt,

Nico har börjat med en underlig sak..
Man hör honom gråta på natten och när man går in så sitter han bara där i sängen. Om man lägger honom ner så somnar han genast om. Det är som om han satt sig och glömt hur man lägger sig typ. Ibland önskar man att man kunde få veta vad som rör sig inne i de där små huvudena.

Kvällsbilder

Publicerad 2011-06-30 17:27:11 i Allmänt,

Det blev ett svalkande bad på kvällskvisten för att få bort all svettOch så här nöjd var han nybadad, nykammad och insmörjd med lotionOch så här arg blev han när han inte fick telefonen...

Stranden

Publicerad 2011-06-30 15:36:05 i Allmänt,

Jag får värmeslag... usch vad jag har svårt att hantera riktig sommarvärme. Jag vill bara ligga i sängen och sova. Det var så praktiskt förra året då man var gravid och kom undan med sådant.

Hampus kom inte med idag trots allt så jag, Nico och hans mormor och morfar åkte till stranden en liten sväng. Nico verkade tycka att det var riktigt kul men han ville inte blöta ner mer än bena och rumpan. Fick han vatten på magen skrek han och tyckte det var för kallt :)

Han har dock inte velat sova på hela dagen utan röjer runt som en vilde och tar knäcken på sin stackars trötta mamma. Nu räknar jag ner tills det är dags för honom att sova. Två timmar till att klara av innan jag kan kollapsa.


Nico badar med morfar


Och sedan torka sig hos mormor, med en handduk som intressant nog hade en tvättrådslapp

En annan premiär, mindre kul, skedde idag. Efter att ha jagat katten, som också hon är trött av värmen, tillräckligt länge så hann jag inte hoppa fram innan hon rev honom lite på handen. Bara en liten reva och på ett sätt bra för han måste lära sig att låta katterna vara.

Toodels

Publicerad 2011-06-29 20:59:52 i Allmänt,

Nu är jag på lite bättre humör även om jag ätit så mycket kyckling och hemmagjord potatissallad att jag mår illa. Anledningen till humörets uppåtgående är att Hampus meddelade att han kanske, kanske också skulle orka komma med till stranden imorgon. Nicos första strandbesök :)

Nu har Hampus åkt till jobbet, Nico sover och jag skall lägga mig i sängen och fortsätta att lära mig om spännande antika yrken som orgiefixare och begravningsclown. Trots att jag mår illa funderar jag lite på en kaka.

Nämnde jag förut att jag fixade stopper i duschens avlopp förresten? Mycket trevligt. Fick dra upp en klump hår som var i samma storlek som en mindre kanin. Både jag och Hampus har ju långt hår och båda fäller en hel del... så att ni inte tror att vi verkligen tryckt ner en mindre kanin där.

En åsikt om abort

Publicerad 2011-06-29 18:03:39 i Åsikter,

Till att börja med tänker jag skriva en sak om Sverigedemokraterna. Tycker jag att de är bra? Nej. Skulle jag kunna rösta på dem? Nej. Anledningen till detta är främst deras fördomsfulla och bakåtsträvande åsikter om homosexuella, men också deras ibland rasistiska hållning. Dock anser jag inte att deras partiprogram är speciellt rasistiskt, men man vet att strömningarna finns där.
Dock anser jag det löjligt att varenda förslag de kommer med automatiskt skall sågas och betraktas som såå hemskt av andra politiker, utan att de ens funderar på saken som det verkar. Ingen vill förknippas med rasism så vad SD än säger så säger alla andra tvärtemot. Idioti säger jag och tycker att de kommit med en del bra förslag faktiskt.

Då kommer vi till det där med abort. Abort är ingen lätt fråga. Den har många aspekter och den handlar om liv och död, och den handlar om ansvar och konsekvensen av ens handlingar. Trots detta får saken inte ens diskuteras i Sverige. Det är tydligen en självklarhet att man skall få abortera i vecka 18, ibland vecka 22, och om man inte anser detta är man en kvinnohatare. Bullshit, tycker jag.

Jag var, av skäl jag inte tänker dela med mig av här, en gång för många år sedan tvungen att genomgå en tidig abort. En fruktansvärd upplevelse som jag aldrig vill vara med om igen. Om man visste om omständigheterna skulle de flesta tycka att det var ett ganska lätt val, men det var det verkligen inte.. och då gjorde jag den ändå väldigt tidigt. Trots alla de skäl som fanns för att göra en abort hade jag inte kunnat förmå mig att göra det om jag hade fått reda på att jag var gravid i ett senare skede.

Visst var det min kropp.. bla bla bla... men det var ju också ett barn. Känslan jag hade då var att vad alla andra än sa så kände jag mig som en mördare. Efter att ha fått barn nu och sett på ultraljud när han var foster så är den känslan ännu starkare. Ett foster övergår ganska snart från att vara bara ett foster, och blir ett barn. Fråga vem som helst som fått missfall.

Jag anser inte att abort skall förbjudas. Verkligen inte. Jag vet att det behövs ibland. Jag vet att förbud leder till värre saker. Jag vet att majoriteten inte tycker att det är en kul upplevelse och inte gör det för skoj skull. Men jag anser inte att det är en självklar fråga som bör avfärdas och jag anser att man måste ta med det blivande barnet i beräkningen. Jag tycker att man bör ändra så att sena aborter inte är tillåtna om inte väldigt speciella skäl finns.

Och jag hatar inte kvinnor. Och jag är inte religiös. Men jag anser inte att man skall ta lätt på att döda liv bara för att man inte vill att kvinnan skall behöva känna sig hemsk. Handlingar har konsekvenser, och ibland innebär det att man måste känna sig hemsk. Suck it up!!

Det va det

Publicerad 2011-06-29 17:34:08 i Allmänt,

Pakethelvetet kom tillslut, men tvåoch en halv timme efter den tid de sagt... så hela dagen gick åt till att vänta. Fick rensat stoppet i avloppet i alla fall.
Gick ut med Nico för att få undan gräshögar på gräsmattan men det var för varmt så vi gick in igen. Sedan var vi och handlade. Blev för sent för poollbad så han fick ta ett dopp i diskhon.

Nu lagas middag. Jag är trött, har ont i nacken och ogillar värmen.

Simultankapacitet

Publicerad 2011-06-29 11:26:34 i Allmänt,

Det sägs att kvinnor skall vara bra på att göra flera saker samtidigt. Det är antagligen en generalisering, annars är jag ingen riktig kvinna. Jag avskyr att göra mer än en sak i taget. Är nästan en omöjlighet för mig. Jag tycker heller inte om att bli avbruten i det jag gör.
Därför kan jag inte gå ner i badrummet och rensa avlopp... För Nico kan vakna mitt i och då hinner jag inte klart. Sånt funkar inte i min värld.

Just nu verkar det som att ordningen måste bli:
1. Nico vaknar
2. Nico äter
3. Nico badar
4. DHL-paketet kommer
5. Rensa avlopp

Det jobbiga är att jag inte vet exakt när paketet kommer. Det rubbar min värld lite.

Konsten att göra det svårt för sig

Publicerad 2011-06-29 11:23:04 i Allmänt,

De flesta andra tycks ställa sin barnpool på gräsmattan. Då är det lätt när den skall tömmas. Man bara tippar den liksom.

Jag vill inte ha min på gräsmattan för det är så mycket myror där, och så är det för mycket sol.. om man inte placerar den på baksidan där det är träskmark typ. Så den står på altanen. Fattar ni hur jobbigt det är att tömma den? Lyfter man den så viker den sig och man får allt vatten över sig och på altanen... så man får tömma den med hjälp av en liten spann... tar en evighet.

Zombiemorgon

Publicerad 2011-06-29 09:26:39 i Allmänt,

Morgonen började först inte så kul med att Nico vaknade runt 4 och inte ville sova mer. Jag vägrade dock ta upp honom. Klockan 5 fick han sin morgonflaska ersättning men ville fortfarande inte somna om. Sedan upptäckte jag att han stod i en pöl med kiss... och kände mig som en usel mamma som inte hade märkt detta. Fick bytt i sängen och efter vissa protester somnade han ändå om och sov till 07.30.

Hampus hade kommit hem så vi tog in Nico i sängen och han var på strålande myshumör och satt och småpratade och gosade med oss. Sedan blev det frukost och Hampus skulle sova (hade jobbat natt alltså)och nu roar jag och plutten oss själva.
På schemat idag står, förutom att ta emot paket från DHL, att rensa avsloppet vid duschen där det är stopp. Kan inte duscha innan detta är gjort... och så skall lillen bada pool och gunga lite är det tänkt. Lagom slapp dag.

Kväll

Publicerad 2011-06-28 20:59:28 i Allmänt,

Nico var relativt glad det sista idag och kröp runt och roade sig med saker han kunde gräva fram ur olika lådor och efter kvällsmaten somnade han utan större protester efter att ha druckit en riklig mängd vatten. Varmt nu.

Jag sysslade med lite städning och sånt, räkningar och läste klart det sista i boken Med andra ord av Christopher J. Moore. En bok om märkliga ord och uttryck från olika språk i världen. Ett favorituttryck var franskans métro-boulot-dodo, ett uttryck som har innebörden meningslös existens men vars bokstavliga betydelse är "tunnelbana, arbete, sömn" :). Ett annat var tyskans drachenfutter som är den försoningsgåva en man ger sin hustru om han gjort något dumt, men ordet betyder bokstavligt översatt "drakfoder"...haha.

Nu skall jag lägga mig i sängen och läsa en annan bok jag nyss köpte som handlar om udda yrken under antiken. Ni ser, jag läser annat än deckare :) Kan ju berätta att bland alla mina böcker i bokhyllan, som innehåller allt från faktaböcker, biografier och dramatiska verk till klassisk litteratur, scifi och skräck, så finns även en bok om tortyr och dödsstraff genom historien samt doktorsavhandlingen Är sex arbete?... man kan hitta allt i mina hyllor :)

Lilla badpojken

Publicerad 2011-06-28 18:22:47 i Allmänt,

Här kommer bilder från idag när Nico badade. Kan ju då påminna om att det enbart var när bilderna tog som han satt så soligt, sedan fick jag i brist på parasoll stå och skugga med en handduk. Mucho bekvämt.

Har censurerat en av bilderna lite så de inte skall kunna användas till något annat än att beundra hur söt unge jag har.Lost in translation

Publicerad 2011-06-28 12:56:02 i Allmänt,

Min son och min (ena) katt talar inte samma språk. Det sker liksom en del missuppfattningar. Som idag då Norpan ligger i soffan och Nico närmar sig under glatt högljudda tillrop så höjer hon sin tass och viftar lite i luften för att markera att "kommer du hit så klipper jag till dig".
Nico blev mycket glad över denna, enligt hans sätt att se det, vänliga hälsning och vinkade tillbaka.

Tur att man alltid finns i närheten och kan översätta.Hej hej..?

Dålig planering

Publicerad 2011-06-28 12:10:00 i Allmänt,

Soligt. Klart Nico skall få bada i sin pool tänkte jag utan en tanke på vad klockan var. Runt 12 var den = jääävligt varmt och ingen skugga någonstans. Fick stå och skugga Nico med ett stort badlakan medan han badade och jag själv smälte bort.

Hur orkar människor vara ute i solen? Det är ju... varmt.

Fördelen var att en stadig lunch med pyttipanna och sedan ett utomhusbad tydligen gjorde honom så trött att det faktiskt lockade honom att ta en tupplur. Skall väl dock inte säga för mycket. Det händer att han ångrar sig efter 5 minuter igen.

Badbilder kommer senare idag.

DHL ringde förresten... "Vi var där igår men då var ingen hemma".... Nej, men det kan ju ha varit eftersom ni sa att ni skulle komma i torsdags men sedan inte dök upp och inte hörde av er....?

Ingen som vet, ingen som vet

Publicerad 2011-06-28 10:17:38 i Allmänt,

Fler tänder på gång? En trotsålder?

Nico har nu i flera dagar varit på underligt humör. Har verkar småtrött mest hela tiden. Gnuggar sina ögon och gäspar med jämna mellanrum. Kan till och med nästan nicka till emellanåt. Dock skall han ju såklart inte sova speciellt ofta.
Han får extrema utbrott så fort han inte får allt han vill, som ni såg bild på igår, och då gråter han hysteriskt så tårarna sputar och skriker. Däremellan kan han dock vara på glatt humör och krypa runt och säga till allt han ser.

verkar förresten vara ett mångsidigt ord som tycks betyda allehanda saker som: Titta där! Ser du den? och Vad är det?
En favoritsyssla är att sitta i sin matstol och slänga ner saker på golvet för att sedan titta ner på dem och konstatera .

De senaste dagarna har Nico även börjat vakna till på nätterna igen. Han vaknar och är lite ledsen och orolig, och ibland vill han dricka vatten. Detta innebär att även jag är trött idag.

Dagens huvuduppgift är att vänta på att DHL skall lokalisera vart mitt paket tagit vägen. Har ju beställt en födelsedagspresent till Hampus som skulle ha levererats i torsdags enligt överenskommelse med DHL. Paketet kom dock inte, de hördes inte av och nu tycks de inte veta vart det tagit vägen.

Idag

Publicerad 2011-06-27 19:01:16 i Allmänt,

Det blidde inget returvaruhus idag som tänkt utan det blev Göksäter med mamma och pappa för inhandling av sängkläder och lite annat.

Nico hade haft en gnällig morgon men blev såhär förtjust så fort han sattes i bilen:


Morfar hjälpte honom att leka lite på lekplatsen utanför också, och efter shopping blev det varmkorv minsann.

När vi kom hem var det ganska mycket gnäll igen men nu sover han sött den lilla skrutten.

Hej då Token

Publicerad 2011-06-27 07:53:29 i Allmänt,

Igår flyttade Token, vilket var både bra och sorgligt. Både jag och Hampus fällde en del tårar när vi var tvugna att säga hej då. Hade en riktig klump i magen, men det var ju till det bästa för allas skull.

På kvällen kändes det helt tomt i huset. Ingen Token som kom och skulle krypa upp i knät när man såg på film, ingen Token som skulle knö sig ner mellan oss i sängen. Kommer ta ett tag innan man vänjer sig vid att han inte är här mer.

Var är alla människor

Publicerad 2011-06-26 06:53:18 i Allmänt,

Igår hände det så lite på internet att jag först trodde det var fel på min dator. Nästan inga bloggar uppdaterades, nästan inget skrevs på facebook, ingen mailade... helt dött. Var alla förutom jag extremt bakis?

Pluttas somnade när han skulle igår i alla fall, och sov till nästan 06 idag. Sedan skulle han nödvändigtvis upp en halvtimma och nu sover han igen.
Jag och Hampus kunde då igår passa på att ha det mys och umgås lite. Det behövdes. Man behöver bara vara tillsammans ibland, men oftast är vi trötta och vill bara sova.

Idag har jag inte en enda plan tror jag. Städa typ... som alla dagar. Fan, jag vill ha storslagna planer.

Sitter mest med dagisoro. Denna satans dagisångest. Visst tror jag att Nico kommer gilla det där med andra barn... men ändå. Kommer de trösta honom om han är ledsen? Kommer de se om de andra barnen är dumma mot honom? Är inte så att jag tror att dagis (förskole- bla bla) personal är hjärtlösa bebishatare men jag vet ju att det är 18 barn och hur många personal? Och jag har ju själv jobbat på skola och då varit rastvakt. Det händer ju saker man inte ser hur mycket man än anstränger sig, och ibland slår sig fem barn samtidigt och då kan man inte trösta alla på en gång. Ångest.

Nakenfis

Publicerad 2011-06-25 16:31:54 i Allmänt,

Nico fortsatte med sitt gråtande större delen av dagen. Han sov en halvtimme efter att ha stortjutit i två timmar, men när han vaknade var han inte mycket gladare.
Så när klockan var runt 15 så tänkte jag att ett bad kanske skulle muntra upp honom, vilket det också gjorde. Ännu roligare var dock att få ränna runt naken ett tag efteråt.

Men... brukar man inte säga något i stil med "slät och len som en babyrumpa"? Min son är mer skrynklig som en gubberumpa han :)
Nu kommer jag och tar dig!

Jävla skitdag

Publicerad 2011-06-25 11:49:03 i Allmänt,

Jag vet inte om det är för att det blev en så lång och händelserik dag för honom igår men idag är Nico helt hopplös. Han är helt utmattad och bara gråter och gnuggar sina ögon, men lägger man honom i sängen är det ren hysteri. Med andra ord har jag fått lyssna på skrik, gråt och gnäll större delen av morgonen.

Skrämmande insikter

Publicerad 2011-06-25 08:34:09 i Allmänt,

Det känns som att Nico kan något nytt varje dag nu. Att han sakta men säkert upphör vara bebis och blir ett barn. Ett barn med en egen unik personlighet, en egen vilja och med egna färdigheter och förmågor. Samtidigt som jag varje dag känner enorm stolthet över honom så är det en skrämmande känsla att se hur fort det går.

Det känns som det var igår som han var sådär liten och bara kunde ligga på rygg och betrakta världen med sina tänkande ögon. Nu kan han inte bara vända sig och sätta sig upp, han kan även åla, krypa och ställa sig. Han kan gå. Visserligen med stöd och med små stapplande fyllosteg, men ändå. Han kan gå!

Han kan säga saker, inte många saker, men han kommunicerar. Han förstår. Han lär sig saker. Bläddrar i sina böcker. Vet hur man skall trycka på en viss knapp för att sätta på musik.
Han kan skoja med en. Medvetet vara lustig för att få en att skratta. Han kan bli sugen på gos och gå fram till mig för att ge mig en puss (mitt hjärta smälter).

Han kan äta själv. Plocka upp mat med sina små fingrar och stoppa det i munnen. Dricka med sugrör. Dricka ur glas.

Min underbara unge. Hur var världen innan han fanns? Jag minns knappt.
Och även om det skall bli så spännande att se honom växa upp så finns det ju den där gnuttan av saknad... som kommer från vetskapen att han aldrig mer kommer vara den där lilla lilla bebisen. Eller kanske har jag fel, kanske är det så att han alltid kommer vara det.. Att han någonstans i mitt hjärta alltid kommer vara en liten plutt som håller mitt finger med hela sin hand. Mitt hjärta i sin hand.

Nicos första midsommar

Publicerad 2011-06-24 18:17:01 i Allmänt,

Så vi åkte alltså till min mamma och pappa och åt midsommarlunch. Min lillebror var också med. Nico åt själv,men jag som skrutit om att han minsann knappt sölar alls fick skämmas för hälften av maten hamnade på golvet.

Innan lunchen drog min tokiga pappa ner min gamla kasperteater och busade med Nico. Nico tyckte var var superspännande och ville pussa nallen :)Min mamma hade gjort en söt liten midsommarkrans till honom, men han var inte alls med på noterna vilket man kan se på hans missnöjda min. Så fort man satte på den så drog han av den.Efter detta åkte vi till min farmor och åt jordgubbstårta innan vi vandrade ner till stranden där det var midsommarfirande med dans kring stången. Nico tyckte det var väldigt spännande med alla barn och när det dansades till "små grodorna" så gungade han fram och tillbaka i vagnen och skrek "La la la" för sig själv.

Roligast av allt var dock hundarna! Först fick han hälsa på en liten hund som slickade honom på handen och då fnissade och tjöt han förnöjt. Sedan träffade vi några med en enorm men supersnäll schäfer, och när han slickade Nico i ansiktet och sedan hoppade fram och tillbaka och jagade pinnar så skrattade Nico så han skrek och kiknade. Han skrattade så mycket att jag nästan trodde han skulle börja gråta.Lotteri var det också, och jag hade turen att vinna två vinster på barnlotteriet. Dels en målarbok med kritor och dels ett set med "hard hat" och en mini-arbetsbänk med verktyg.Nico var mycket nöjd med dagen.


Alltid snutten i högsta hugg... och btw, killen i bakgrunden står inte och kissar även om det ser ut så på bilden :)

Avslutningsvis åkte vi hem till min mamma igen och Nico fick middag. Han somnade i bilen på vägen hem men nu när han skall sova verkar han ha svårt att varva ner och ligger i sin säng och för en högljudd men glad diskussion med sig själv. Kanske pratar han om hundar?

Kommer säkert lite mer midsommarbilder när min mamma mailat över några av de hon tog:)

Hoppas ni haft en bra dag allihopa.

Glad midsommar

Publicerad 2011-06-24 08:58:03 i Allmänt,

Ha en bra midsommar idag allihopa... i regnet. Nicos första midsommar och jag hade sett fram emot att han skulle få se dans kring stången, men om vädret snart inte bättrar sig så lär inte en kotte hoppa runt i dans senare idag :( Dumma svenska skitväder.

Nico tar sig en morgonlur nu och jag väntar på att han skall vakna så vi kan åka till hans mormor och morfar. Stackars Hampus skall jobba till 22 ikväll så det blir ingen vidare midsommar för hans del.

Så.. nu har jag inte tid med er mer... so long

Förändringar

Publicerad 2011-06-23 13:54:09 i Allmänt,

Saker börjar bli annorlunda här hemma nu. Nico blir mer och mer självständig. Han kan roa sig själv på ett helt annat sätt än tidigare. Han kryper och går (med stöd) runt överallt och undersöker (och river ner). Även om man får ha koll så han inte sysslar med något som kan vara farligt så har man en helt annan möjlighet att själv göra saker samtidigt. Så idag har jag kunnat plocka och städa, dammsuga, fixa med tvätt och allt möjligt medans han leker på egen hand. Då och då vill han dock gärna komma och pussas och kramas en snabbis - vilket är helt ok med mig :)

Han åt lunch på egen hand idag med och under tiden kunde jag då pyssla och städa i köket. Helt fantastiskt. Han är så himla duktig på att äta och spiller knappt alls förutom en del i haklappen.

Lite bilder från senaste timmen kommer här:


Glad bebis försöker sno kameran (mobilen)


Nico leker med en slags lära-gå-leksak som jag hade när jag var liten


Med stor koncentration lyckas Nico sedan ta en bild på sig själv


Hittade sin kattskallra på bordet... och ja, det ligger en tom kakförpackning på golvet... men bara för att Nico gillar hur den prasslar... sanning, jag lovar :)


Tar sig ett snack med giraffen


Alla knappar på stereon är spännande


Men det kom ingen musik så han fick använda hink och spade som trumma


Han har även kommit på hur man kan få denna leksak att blinka och spela musik om man trycker på den lilla knappen längst upp


Och ja... han gör fortfarande den här minen... ofta :)

Nu skall jag fortsätta dona här hemma medan Nico tar en tupplur. Väntar på att DHL skall komma också. De skulle leverera ett paket hit mellan 12 och 14. Nu är klockan 13.55 så de får fan snabba sig om de skall hinna. Det är Hampus födelsedagspresent som skall komma... men den är hemlig :)

Leker

Publicerad 2011-06-23 06:54:00 i Allmänt,

Hittat en ny app till min iPhone som jag leker med nu. ColorSplash. Den tar ett foto och gör det svartvitt och sedan kan man sätta tillbaka färgen på vissa delar med hjälp av sina fingrar. Är inte en mästare ännu men det är skoj. Så här kan det t.ex. se ut efteråt.Full rulle

Publicerad 2011-06-22 18:53:55 i Allmänt,

Idag inleddes dagen med att Nico inte alls sov länge.. inte ens lite grann länge. Nej klockan 05 var det morgon, som alltid. Försökte på alla vis få honom att somna om, men det var bara att ge upp. Han sov dock mellan 07 och 08.45 sedan så då passade jag på att sova lite till.

När det var dags för lunch bestämde jag mig för att han skulle få äta själv. Pastaskruvar, frikadeller, majs och lite gurka samt riven ost lades på en tallrik som placerades framför honom. Först tittade han bara på den, sedan petade han försiktigt på maten en stund men sedan fick han tag på lite pasta och fick in i munnen. Därefter skyfflades det in för brinnande livet. Dock sölade han knappt alls på golvet. Duktig kille det där :)
När hans lunch var avklarad fixade jag frukost på sängen åt maken (som vanligt hade han varit vaken länge på natten) och sedan åkte jag in till Stenungsund. Var tidig så tog en sväng in på Lindex där det visade sig vara rea, så det blev två tröjor och två par byxor åt lilleman.

På BVC var Nico på strålande humör och busade runt. Han var 77,5 cm lång och vägde 11,6 kg. Stor kille, men han följer sin kurva bra.

Sedan gick vi upp till min mormor och morfar som bor bredvid torget och åt lite mat. Nico kröp runt och var glad men började bli trött i slutet. Mormor och morfar följde med oss och handlade lite mat och sedan fick jag ett litet bidrag av dem så då blev det en sväng till in på Lindex där jag köpte en tröja och ett par byxor till åt Nico.

En lång dag tyckte Nico och tvärsomnade i bilen hem. Han var inte alls lycklig över att bli väckt när vi kom hem och åt sin kvällsmat samtidigt som han smågrät och sedan somnade han så fort jag la honom i sängen.
Nu skall jag bara fixa lite med tvätt och sedan blir det läsa bok i sängen resten av kvällen. Lyssna på regnet och bara slappna av.


Trött bebis

Gonatt kära vänner

Publicerad 2011-06-21 21:26:39 i Allmänt,

Nu är det strax dax för mig att sova. Nico var fortsatt kinkig hela dagen tills vi åkte till mamma och pappa. Där var han på ganska gott humör. Blev dock lite senare än tänkt så han kom i säng lite mer än en timme senare än vanligt. Trodde att detta skulle medföra att han somnade pang bom, men istället låg han och vred sig ett bra tag. Hoppas hoppas hoppas han sover länge imorgon.

Jag och Hampus har mölat i oss godis och sett filmen Sucker Punch (eller stavas det punsh? whatever). Den var satans snygg gjord, med en inledningsvis förvirrande handling men i slutändan med en känsla av detta var en riktigt cool och bra film.

Har även läst klart boken En liten bok om ondska, som är en "fakta"-bok som diskuterar vad onska egentligen är. Har läst den vid sidan om andra böcker ett bra tag... lite sådär då och då. Intressant men trögläst, och med många upprepningar. Vet inte om direkt kom fram till något heller förutom en avslutande klyscha.

Well well... hopp i säng för min del och imorgon är det BVC som gäller för en lite sen tiomånaderskontroll. På torsdag är det bara hemma som gäller för då kommer paket från DHL någon gång under dagen... och sedan är det midsommar.

Lite blää

Publicerad 2011-06-21 11:28:26 i Allmänt,

Nico tycks ha vaknat lite på fel sida idag. Han har varit trött och grinig men han vill inte sova. Dock gråter han om man försöker bära honom från sängen (för han vill ju sova egentligen) men gråter om man lämnar honom i sängen (för han vill ju inte alls sova egentligen?). Ytterst förvirrande och mentalt påfrestande. Har en känsla av att han kommer bli gladare sedan när hans pappa vaknar och vi skall åka till hans mormor och morfar.

Det är nog egentligen jag som har en seg dag och då tycker Nico att jag är tråkig. Vem vill vara med ett apatiskt vrak? Jag vaknade flera gånger i natt av oklar anledning så sömnen blev inte så bra trots att Nico nu sover hela nätter varje natt i princip. Önskar dock att han kunde inse att KLOCKAN 05 ÄR INTE MORGON! :)

Det enda produktiva jag tagit mig för idag är nog att jag rensat en låda i köket. Den där obligatoriska lådan för småsaker som långsamt fylls till bredden och tillslut knappt kan stängas. Idag slängde jag gamla oviktiga papper, trasiga saker och annat onödigt som låg i den. En del saker kan man ju ifrågasätta om man måste spara, som mina egengjorda glasunderlägg av pärlplattemodell med motiv från Nintendospel, men men de fick vara kvar.

Fan vad jag vill sova.... men så länge Nico vägrar sova så får mamma inte sova... det är spelreglerna.

Jäkla morgon

Publicerad 2011-06-21 07:48:02 i Självcentrerat,

Varför blir det alltid morgon så snabbt? Jag hinner fan knappt somna innan jag skall upp igen känns det som. Nico ville absolut upp innan 06,men nu sover han igen...men jag kan inte somna om.
Idag skulle vi egentligen köra sopor till tippen och sedan till mamma och pappa och byta gräsklippare, men blir nog att vi får hoppa det där med tippen för Hampus var uppe tills typ 4 i morse så han lär inte orka gå upp tidigt.

Och eftersom jag är uttråkad så vet ni vad som händer.... frågor och svar. Så är det bara. Nåt måste jag göra när jag ligger här i soffan.

1. Vilken svordom använder du mest? Fan, antagligen
2. Äger du en iPod? Nix
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? När man har en morgonpigg bebis behövs ingen väckarklocka
4. Hur många resväskor äger du? Kanske en
5. Använder du flip-flopps? Nej, jag tycker inte att de är bekväma
6. Var köper du dina matvaror ifrån? Hemköp eller ICA för det mesta
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Beror på om man jag känner mig fin eller ej
8. Vilken var den senaste filmen du såg? Hmm... Hall pass?
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis? En kompis
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror på hur mycket pengar... men vill ju bygga ett hus
11. Har någon någonsin kallat dig lat? De flesta har nog gjort det som känner mig..hehe
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Inte nu
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Ingen aning faktiskt
14. Vilken är världens bästa artist just nu? Jag vet faktiskt inte... Robyn? Lady Gaga?
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nej de tror jag inte
16. När var det senast någon stötte på dig? Läänge sedan nu tror jag hehe
17. Vad åt du till middag senast? Fläsk, potatis och löksås... såå jävla gott
18 Använder du huvtröjor? Ibland
19. Kan du vissla? Ja, men inte busvissla
20. Vem var den senaste som ringde dig? Min bror?
21. Vilken är din favorit attraktion på ett nöjesfält? Tycker inte om åkattraktioner direkt
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det gör de säkert, vissa i alla fall... folk brukar prata om alla
23. Vilket riktnummer befinner du dig i? 0304
24. Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, gjorde inte alla det?
25. Hur långt är det till ditt närmaste köpcentrum? 2 mil? Dålig på avståndsbedömning
26. Hur många syskon har du? 1
27. Är du blyg inför det motsatta könet? Nej är mer blyg för tjejer
28. Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen tror jag
29. Äger du några popband t-shirts? Nej
30. När flög du senast? Till Amsterdam för ganska många år sedan
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord? 3, för den fjärde är på vift
32. Läser du för skojs skull? Ja
33. Pratar du några andra språk?Engelska och pyttelite Italienska
34. Diskar du din egen disk? Har diskmaskin
35. Har du gråtit offentligt? Ja nån gång
36. Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
37. Försöker du alltid lära dig nya saker? Absolut
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Tatuering kanske
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? haha Inget måste, men är ju alltid trevligt
40. Kan du kasta macka? Nope
41. Har du någonsin varit på Jamaica? Nej
42. Vad har du med dig in på bion? Dricka och chips, oftast
43. Vem var din favoritlärare och varför? Björn Edlund, för han fick mig att känna att jag var bra på att skriva
44. Har du dejtat någon av en annan religion? Nej
45. Vad har du för väder? Grått och trist
46. Har du en blogg? Ja, uppenbarligen
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Svenska, filosofi och psykologi
48. Gillar du att flyga? Nej är livrädd
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Ärlig
50. När sov du senast på golvet? Utan madrass? Aldrig tror jag
51. Vilken är din favoritdrink? Vodka + äppelcider haha
52. Gillar du din boende-situation? Ja,men vill bygga nytt hus
53. Vilken är din mammas hemstad? Marstrand från början tror jag
54. Din pappas hemstad? Tjörn eller Göteborg från början tror jag (vad bra koll jag har)
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 8 egentligen men det sker aldrig numer
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga? Hehe.. njee
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Hände nog
58. Vilken är din favoritfrukt? Clementin och banan
59. Äger du en digitalkamera? Ja
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag? 32
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Beror på sammanhang
62. Tror du på liv på andra planeter? Ja
63 Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Vet ej.. min man kanske...men bara lite arg
64. Tror du att Gud är man eller kvinna? Gud finns inte
65. Vad var det senaste du åt? Två ostmackor
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Motsatta
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn? De tyckte nog mest att det var fina namn
68. Gillar du senap? Ja
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Allt ordnar sig tillslut
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Aldrig
71. Har du varit inblandad i en trafikolycka? Ingen allvarlig
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Ja.. nån leksak till Nico
73. Tycker du om att krama folk? Vissa
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Yes
75. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? PS I love you och några andra
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Jag vet inte. Tjejen i Mythbusters?
77. Vad är du allergisk mot? Pencilin (lite grann), morfin (lite mer)... men ingen dödlig allergi
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej inte direkt
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Det vet jag faktiskt inte
80. Vad är det första du gör när du går upp på morgonen? Hämtar bebisen
81. Vilket är ditt roligaste barndomsminne? Har massor av underbara barndomsminnen
82. Vad får dig att gråta? Besvikelse, svek, ilska m.m.
83. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina ögon?
84. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Min jäkla mage
85. Vem är din knasigaste vän och varför? Vet inte... alla är la knaisga på sitt sätt
86. Har du gjort någonting olagligt någon gång? Ja nåt mindre när man var yngre
87. Vilken musikkonsert var du på senast? Minns ej om det var Heather Nova eller Fever Ray eller nåt
88. Vad har du för färg på tandborsten? Rosa och vit
89. Har du varit med på tv någon gång? Inte vad jag minns
90. Har du levande blommor hemma? Ja
91. Vilken är den dominerande färgen i din garderob? Svart, vitt, brunt och grönt... och grått
92. Har du körkort? Ja
93. Har du en bästis? Ja, min man... och min bror
94. Hur ser dina sängkläder ut? Olika
95. Vad får dig att koppla av? Tystnad
96. När skrattade du hjärtligt senast? Vet inte.. jag skrattar rätt ofta
97. Vad ska du syssla med när du blir pensionär? Dricka drinkar, kasta sten på poliser och vara odräglig?
98. Vilken var din bästa ålder? Nu
99. Berätta om någonting du ångrar: Att jag inte alltid varit snällmot mina föräldrar
100. Vad skulle du helst av allt vilja göra just nu?
Sova en stund till :P

På söndag flyttar Token

Publicerad 2011-06-20 20:18:22 i Allmänt,

Nu har vi hittat ett nytt hem till älskade Token. En riktig kattvän som var här och hälsade på  idag och som vill ha Token trots att han strimlade hans hand blodig.

Det bidde en del

Publicerad 2011-06-20 13:38:08 i Allmänt,

Som vanligt handlar man lite mer än man tänkt när man är på Göksäter. Idag blev det shoppat för 650 kronor. Men för den summan fick jag:

- ett städset (rosa) med microfibermopp och fönsterputsare m.m.
- två badhanddukar
- ett lakan för dubbelsäng
- en stor medicinlåda i zink
- hänglås till medicinlådan
- rengöringsmedel
- 4 par strumpor till Nico
- en plasthink
- disksvampar
- tre microfibertrasor med blommor på
- ett litet set med hink,spade och sandformar till Nico (uppskattades)

Jag tror det var allt men jag kan säkert ha glömt något...

Mamma köpte även ett sött set till Nico med body och shorts, och så fick han en stor gosegiraff som han tyckte mycket om.

Trodde att Nico skulle vilja sova när vi kom hem eftersom han inte sovit idag men icke sa nicke (nico) det vill han inte alls det. Han kryper runt här i en väldig fart och visar inte ett enda tecken på att snart vilja lägga sig i sängen.

Tips till Nicos ettårsdag

Publicerad 2011-06-20 12:56:11 i Allmänt,

Här kommer lite tips till de som vill köpa födelsedagspresent till Nico när han fyller år :) Jag hittade nämligen en superbra sida på nätet med massor av fina barnsaker. Www.barnparadiset.se

Här kan man hitta bland annat sakerna nedan som jag tror att Nico hade tyckt om.


De hade den lilla gåbilen ovan som är supersöt :) Och även gunghästen nedan som jag älskar. De hade massor av olika gunghästar.

Denna lilla söta fåtöljen.

Ett litet aktivitetshus.


Denna mätsticka funderar jag på att köpa.


Egentligen hade vi tänkt köpa en bärbar DVD till Nico men han är nog för liten för det så blir kanske aktivitetsbordet ovan istället. Känns som något han skulle tycka om.

Pussattack

Publicerad 2011-06-20 07:15:50 i Allmänt,

Var inte så glad över att Nico vaknade så himla tidigt, men han var i alla fall en riktig gosunge. Fick små gosanfall då han kastade sig över mig och pussade mig i hela ansiktet så man var alldeles blöt i ansiktet efteråt. Att han sedan försökte peta ut mitt öga kan jag ha överseende med.

Jag läser för fort

Publicerad 2011-06-19 17:49:43 i Allmänt,

I detta landet skall man ju helst inte framhäva sina färdigheter, men det skiter jag i. Saken är den att jag läser snabbt... mycket snabbt. Detta kan vara bra om man t.ex. skall plugga eller om man av någon anledning har bråttom... men det har en stooor nackdel... en ekonomisk nackdel. Om jag skulle köpa böcker så jag hade att läsa hela tiden så skulle jag bli ruinerad.

Som exempel kan jag ta att jag idag köpte en pocketbok på ungefär 360 sidor när jag var och handlade vid 11-tiden. Den har jag nu läst ut... och då har jag ändå sedan mitt affärsbesök också lekt med Nico, matat Nico ett antal gånger, städat köket, fixat frukost till maken och lite annat... så all tid har inte spenderats med att läsa. Är ju kanske något av ett i-landsproblem... nej inte ens det egentligen... men då jag gillar att ha böcker att läsa så är det ändock ett problem.

Idag läste jag boken Postcard Killers som skrivits av Liza Marklund och James Patterson. Kan ju börja med att skriva att detta är den första bok jag någonsin läst av Liza Marklund. Jag har en grej nämligen, att jag ibland kan få för mig att bojkotta vissa författare på grund av olika skäl. Helt meningslöst egentligen eftersom de inte lär märka av att just jag inte läser deras böcker. Harry Potter-böckerna vägrade jag läsa eftersom jag småsint var sur över att hon blivit rik och inte jag (men skall nog läsa dem snart) och i Lizas fall handlade det om att jag tycker att hon ser dryg ut.
Jag hade säkerligen fortsatt min bojkott om det inte vore för att denna boken var den enda i affärens bokställ som jag inte redan hade läst.

Tillbaka till boken då. En deckare som handlar om seriemördare som reser runt Europa och skär halsen av folk. Låter kanske inte så spännande men själva grundintrigen är faktiskt ganska... ja, kanske inte orginell... jag menar det där med seriemördare och hur de fungerar är ju inget nytt i deckarsammanhang (i alla fall inte om man ser det internationellt) men på detaljplan känns det inte som något man läst innan.
Boken är välskriven och man kan nästan känna av att det är en amerikansk författare inblandad. Det är en lite amerikansk känsla över storyn, och den hade lätt kunnat kännas överdriven och osannolik men de håller sig på rätt sida gränsen hela tiden.
Ändå är det något jag saknar. Jag kan aldrig riktigt leva mig in i det hela eller känna med karaktärerna. Trots att de beskrivs bra så faller de platt på något sätt. De blir aldrig riktigt levande för mig.
Hade jag satt betyg hade den kanske fått tre av fem knytten eller något sånt.

Min egna tidszon

Publicerad 2011-06-19 11:51:24 i Allmänt,

Jag känner att man liksom glömmer dagar och tider när man är mammaledig. Idag åkte jag till exempel för att handla, en halvtimme innan affären öppnar. Så där satt jag i bilen på parkeringen utanför, med en mycket ilsk bebis, och väntade.

Det var en gång

Publicerad 2011-06-19 11:49:49 i Allmänt,

Av någon anledning komjag att tänka på något jag var med om för flera år sedan som jag tänkte dela med mig av.

Det var för kanske sex eller sju år sedan då jag bodde i Stenungsund. Jag var arbetslös och hade lite kasst med pengar och fick för mig att jag skulle hyra ut ett rum imin lägenhet, och själv bo i vardagsrummet. Jag satte ut en annons och fick svar från en kille i min ålder som skulle studera på orten och behövde någonstans att bo på veckorna. Vi bestämde en dag då han skulle komma och kolla på lägenheten.

Han spatserade in hos mig som om det redan var bestämt att han skulle bo där och en av de första sakerna han säger är:
"Och så lagar vi middag ihop tycker jag. Det blir mer ekonomiskt så."
Jag tycker inte alls att det är en bra idé och blir lite irriterad över att han redan tycks ha bestämt sig för att vi skall göra så, så jag säger artigt att nej, det vill jag nog inte. Då tittar han lite nedlåtande på mig, ler och säger:
"Det blir nog bra skall du se gumman"

Dagen efter meddelade jag honom att jag beslutat mig för att inte alls hyra ut. Attans vad arg han blev. Sedan bestämde jag mig för att jag hellre levde snålt.

Lite action

Publicerad 2011-06-19 08:41:04 i Allmänt,

Igår hade jag stora planer för denna dagen... Jag skulle städa som aldrig förr. Konstigt nog finns den känslan aldrig kvar när man vaknar på morgonen och känner sig som ett utsketet äpple. Nu känns huset mörkt och tungt och jag vill bara få sova. Funderar dock på om jag skall dra med mig lillen till Göksäter och handla städattiraljer. Men är så trist att åka utan sällskap.

Edit: Sedan insåg jag att Göksäter är stängt idag, så det får bli imorgon det. Vad nu? Det vette fan

En kärlek utan gränser

Publicerad 2011-06-18 20:04:06 i Allmänt,

Jag skall inte ens försöka mig på att beskriva hur mycket jag älskar min son. Hur det känns i magen varje morgon då han ler mot en från sängen, när han gör sina små lustiga miner för att få mig att skratta, när han sitter med en bok och bläddrar för sig själv, när han ger mig en puss.... Det är ofattbart hur mycket kärlek ett hjärta kan rymma.

Just nu är han dessutom helt fantastisk. Sover bra på natten för det mesta. Han kan vakna till nån gång men somnar lätt om. Som nyss då jag hörde honom gnälla och gick in... då satt han i sin säng men när han såg mig komma in så tog han sin snutte i handen och liksom bara välte ner med huvudet mot kudden och somnade om. Mamma var där - då var allt lugnt.
På dagarna är han just nu oftast på ett strålande humör och kan roa sig själv långa stunder. Snart kan jag inte skylla på honom längre när jag inte får något gjort.


Tänk om jag kunde få krama och pussa honom jämt, hela tiden, dygnet runt... vilken lycka.

Saknar barndomens somrar

Publicerad 2011-06-18 19:38:52 i Allmänt,

Jag och brorsan pratade om det idag... att när man är vuxen känns det som man aldrig är riktigt, riktigt ledig. Att man aldrig kommer ha den riktigt fria och avslappnade känslan igen som man hade när man var liten och hade sommarlov. Nu är ju varenda ledighet ändå full av saker som måste göras, och även om man skiter i att göra dem ibland så ligger de där och gnager, och även om man skulle fara på semester så får man ju organisera det hela själv. Möjligtvis att man kan få koppla av på riktigt när man sitter på ålderdomshem någon gång... men då kan man ju inte riktigt njuta av det kanske.

Just nu finns en hel del på listan över saker jag vill få gjort:

- Åka med skräp till tippen
- Sälja tomten
- Bygga altanräcke
- Måla fasad baksida hus
- Isolera under köksutbyggnad
- Måla element källaren
- Måla tak och lister i en del av källaren
- Fixa innertrappan
- Sätta taklister utbyggnadsvägg
- Bygga gungställning

och det är bara det som skall göras först.... och då är ju inte medräknat alla andra dagliga måsten som städ och tvätt etc. There is no end to it.

Och tänk sedan när vi skall flytta och bygga... då satan i gatan kommer det vara saker att göra. Kommer bli apjobbigt, men ser ändå fram emot det.

Mer boktips

Publicerad 2011-06-18 17:47:39 i Tipshörnan,

Idag har jag läst Utan ett ord av Linwood Barclay. Rekommenderas. Handlar om en 14årig tjej som vaknar en morgon och hela hennes familj är försvunnen utan spår. Tjugofem år sedare försöker hon nysta i vad som egentligen hände och då sker en hel massa saker.
Riktigt spännande och man kan inte låta bli att läsa ett kapitel till... och ett till... och ett till :)

Bara hus i huvudet

Publicerad 2011-06-18 17:45:56 i Allmänt,

Idag när jag var hos mamma och pappa så var vi och tittade på sommarhuset/tomten där vi vill bygga sedan. Det är svårt att ta det lugnt och inse att man inte kan börja just nu med allt.. för man vill ju så gärna. Man bara ser framför sig hur fint det kommer bli och allt man vill fixa.

Sedan kommer jag hem och bara sitter och tittar på bilder på hus och inredning och drömmer mig bort.


Här är en av bilderna jag har i min insperationssamling. Främst eftersom jag gillar de vita panelerna på väggarna. Vi vill gärna ha sådana i vissa av rummen. Funderar på om man skall ha det i kök och vardagsrum... beroende på kostnad.


Denna bilden har jag eftersom jag tycker om bokhyllorna man byggt runt fönstret.


Och denna eftersom jag vill ha ett handfat som står på en "vanlig byrå" eller liknande samt ha en vanlig spegel. Badrumsmöbler är så trista annars tycker jag.

Loppis med lillebror

Publicerad 2011-06-18 16:52:15 i Allmänt,

Idag vart jag och Nico iväg på loppis med lillebror. Insåg dock att det kan vara lite avigt att gå på loppis med en stor barnvagn. Var lite svårt att titta på allt och ville undvika att köpa hem saker som man egentligen inte har plats för. Blev dock ett litet väggvitrinskåp som jag skall måla vitt.

Efteråt åkte vi till mamma och pappa och var där en stund.
Nico skötte sig bra hela dagen och var på solskenshumör men då han inte sov var han ganska trött i slutet och sov som en stock i bilen hem och sedan en timme till efter det.

Trots detta har han varit trött och grinig sedan han vaknade och vill nog egentligen lägga sig igen men han får i alla fall vänta 45 minuter för jag vill gärna slippa att gå upp mitt i natten.

Kortis innan sängen

Publicerad 2011-06-17 21:04:18 i Allmänt,

Ett slags godnatt inlägg innan jag hoppar i säng med en bok. Nico sover oftast hela nätterna nu, men vaknar tiidigt fortfarande, så känner att jag börjar få en helt annan energi nu. Dock får jag inte somna för sent då jag skall iväg tidigt imorgon för att gå på loppis tillsammans med Nico och min bror. Skall bli skojsigt.

Idag har jag förresten läst ännu en bok. Det blödande hjärtat av Adrew Taylor. Har tydligen varit vinnare av svenska deckarakademins pris för bästa översatta roman 2009... något jag icke kan förstå. Boken är inte helkass men skulle inte rekommendera den. Känns som det tar tre fjärdedelar av boken innan den ens kommer igång på riktigt och man känner sig aldrig riktigt engagerad. Inget bra betyg för en deckare om man känner att man skiter i vem som är mördare eller inte.

I övrigt försöker jag få saker gjorda på dagarna men det slutar oftast med att jag drömmer om husbyggen och inredning. Önskar bara man kunde bygga nu och inte behövde vänta... Men den som väntar på något gott... väntar alltid för länge.

Och om jag uppdaterar bloggen mer sällan nu för tiden så är det just eftersom jag insett att Nico håller sig lugnare och kan göra saker själv så länge jag inte sitter vid datorn, för den är som en bebismagnet.

Sladden fixad

Publicerad 2011-06-17 20:30:37 i Allmänt,

Min kära make som kan laga det mesta hade fixat sladden till mobilen så nu kan jag bjuda på lite bilder. Så det brukar bli på denna bloggen... först inga bilder på en evighet och sedan en hel drös på en gång.

Vi börjar med en bild på Nico tagen på Marstrand... tror inte jag visat den innan.Fortsätter med två bilder som demonstrerar en mycket, mycket trött Nico på tåget på väg in till stan i förrgår.

En bild från hemvägen då Nico utforskade tågets fönsterOch avslutningsvis två bilder där Nico åker åkgräsklippare tillsammans med sin morfar (oroa er inte.. den har sånt där dödmansgrepp så att den stannar automatiskt om man inte trycker in en knapp eller spak eller vad det är hela tiden). Vem ser ut att uppskatta färden mest, Nico eller min pappa? :)Det går utför för den här bloggen

Publicerad 2011-06-17 18:17:25 i Allmänt,

Med tanke på hur lite bilder som man kan se i den här bloggen kommer jag nog snart förlora alla läsare, men så är det. Utan mobilladdare försmäktar vi i denna blogg.

Nico har varit på ett strålande humör idag. Faktiskt glad större delen av tiden. Även om han vägrat sova så har han inte gråtit utan suttit och legat i sin säng och tjoat och trallat istället. Lite grinig i slutet bara, men det var för att han var trött och för att jag åkte och handlade utan honom.

Nu susar han förresten runt överallt. Han kombinerar åla, krypa och gå med stöd av möbler och kommer på detta sätt åt det mesta. Han håller sig oftast i samma rum som man själv är i dock, även om han kan bege sig iväg på små utflykter.

Vi har sett lite på Pippi idag med. Han skrattar och tycker det är kul i ungefär fem till tio minuter innan han tröttnar. Han gillade dock när det var kossor med i filmen.

Mer än så bjuder jag inte på just nu för jag är hungrig som fasen och nu skall vi göra hamburgare.

En tråkig dag

Publicerad 2011-06-17 09:41:03 i Allmänt,

Idag är ingen skojig dag alls. Hampus har jobbat natt så han sover. Det pissregnar ute så man vill inte riktigt gå ut. Min telefonladdare är ju trasig så vill inte slösa batterier (ifall man behöver den i en nödsituation) så kan inte ringa till någon. Så sitter här och tråkar. Nico sover för tillfället i alla fall. Innan dess lekte han ganska bra på egen hand. Tydligen kan han leka själv om jag ligger och läser. Det är om jag använder dator eller telefon som han blir skogstokig för de vill han ha själv att pilla på.

Om jag inte svarar

Publicerad 2011-06-16 20:52:39 i Allmänt,

Om någon skulle försöka ringa mig (visserligen få som gör det) och jag inte svarar kan det bero på att Nico tuggat sönder vår enda mobilladdarsladd - och vi har ingen telefonsvarare. Detta innebär att den tid som kommer förflyta mellan det att min telefon dör och det att vi får de nya sladdarna vi beställt så har vi ingen telefon :( Inte bra!

Besök och besökare

Publicerad 2011-06-16 18:49:57 i Allmänt,

Idag på morgonen var Nico på ett strålande humör och jag kände att han behövde få komma ut ur huset och ha lite skoj så jag tog med honom till mamma och pappa. Där ålade han runt och jagade katter, vi gick på promenad och han busade runt.
Vi kom hem runt 14 och då somnade han direkt och sov någon timma.

Sedan kom min vän LisaMari och hennes dotter Nicole på besök. Nico tyckte det var superkul och tyckte nästan det var roligare att träffa Nicole som är "stor" (7? hmm... jag har noll minne och är usel på att bedöma ålder) än att träffa andra bebisar. Han fnissade och busade och var på riktigt glatt humör. Mest tyckte han dock om LisaMari... var nästan som hans första kärlek eller något..haha.. bara hon tittade på honom så skrattade han och blev lite generad och tjöt av glädje om hon busade med honom.
Plötsligt blev han dock lite gnällig och vi insåg att klockan redan var efter 18, då han brukar sova, så det blev gröt och sängen och han gosade ner sig om somnade nästan direkt. Hampus jobbar i natt så hoppas att han sover bra.

Var en riktigt trevlig dag, och nu skall det bli mat och sedan bok.

Gårdagen i plus och minus

Publicerad 2011-06-16 08:13:30 i Allmänt,

Massa + till att komma ut ur huset tillsammans med mina älsklingar och ha en trevlig dag tillsammans.
+ till att träffa gamla kollegor och få krama söta elever
+ till att sitta på uteservering i sol och äta och dricka
+ till att träffa Hampus trevliga vänner
+ till att min underbara son var snäll och lugn hela dagen
+ till att se hur roligt och spännande Nico tyckte det var att åka tåg (dock inte själva utsikten utan han uppskattade mest ventilationsgallren över elementen samt att dunka pannan i fönsterrutan..haha)
+ till den roliga hissen på tåget hem som fick en att få lite rymdskeppsfeeling

- till att barnvagsavdelningen på tåget in till stans placerats under förarens tuta vilket gjorde det omöjligt för Nico att somna
- till att alla teckningar tagits ner från väggarna på mitt gamla rum på jobbet. Var är de nu?
- till att jag inte fick lingonsylt till köttfärslimpan på restaurangen
- till den osympatiska servitrisen som när jag skulle byta blöja på Nico besvarade frågan "Var finns toaletten?" med "Inne"... jävligt utförlig beskrivning får jag säga

Dagen igår

Publicerad 2011-06-16 06:50:40 i Allmänt,

Igår åkte vi alltså till staden och hälsade på mitt gamla jobb. Orkade inte skriva när jag kom hem men var en trevlig dag. Var kul att träffa arbetskamraterna och få kramar av massa elever. Mysigt att känna sig lite saknad ändå. Nico tyckte det var superkul med all uppmärksamhet och skötte sig exemplariskt hela dagen.
Han vägrade dock sova i vagnen först men senare på dagen kunde han inte hålla sig. Det var när vi efter skolbesöket satte oss på en restaurang och åt lite tillsammans med några vänner till Hampus som Nico sakta slappnade av och somnade till.

Innan vi åkte hem hann jag med en snabbis in i pocketbokhandeln också och fick med mig tre hem.

Trodde Nico skulle sova som en stock länge efter den långa dagen men han vaknade tidigt i morse den lille skrutten. Dock har jag kunnat ligga i soffan och läsa nu på morgonen medan han har skött sig själv och lekt på golvet. Helt otroligt att han äntligen verkar kunna bli mer självständig.

En god morgon

Publicerad 2011-06-15 07:10:05 i Allmänt,

Igår när Hampus kom hem från sin övingskörning så hade han köpt med en ros till mig... bara sådär spontant. Min man är underbar <3

Nico var jättetrött igår och slocknade redan straxefter 17, så jag tänkte att jag skulle få gå upp tiiidigt idag.. men han sov nästan ända till 07!
Nu skall det fixas och grejas för vi skall snart till Göteborg och hälsa på mitt jobb, så blidde en kortis detta.

Sorgset

Publicerad 2011-06-14 12:06:47 i Allmänt,

Nu har vi varit tvungna att lägga ut annons för att hitta nya hem åt två av våra tre katter. Känns så himla sorgset men är ett måste. Token kommer inte överens med de andra katterna och de är dumma mot honom, plus att han är rädd för Nico. Norpan är också rädd för Nico men till skillnad från Token springer hon inte sin väg utan försöker attackera honom.

Båda behöver lugna, trygga och permanenta hem hos riktiga kattvänner - utan andra katter, utan hundar och utan barn. Om du är en sådan person och kan tänka dig att ta hand om en katt eller om du känner en en sådan person så hör gärna av dig.


Norpan


Token

Sov litt till

Publicerad 2011-06-14 09:18:31 i Allmänt,

Nico somnade om vid 07 och vaknade igen strax innan 09, så jag passade på att sova jag med. Drömde att jag var på Ullared men att det förvandlats till någon orientisk bazar med trånga små gränder och mystiska små butiker - och mitt i allt låg Fiskarhedenvillan där jag tittade på hus.

Nu har både jag och lilleman ätit frukost och är båda på mycket trevligare humör.

Läste förresten en ny deckare häromdagen. Bittrare än döden hette den och minns ej de svenska författarnas namn. Den var ok, läsvärd, men utan riktigt flyt.... och hakade upp mig på att de på var och varannan sida skrev om ull. Det var ullstrumpor, ulltröjor och doft av blöt ull mest hela tiden.... och såååå ofta används inte ullkläder i min värld.

Morgonsuck

Publicerad 2011-06-14 06:00:00 i Allmänt,

Nico vaknar fan bara tidigare och tidigare. Idag vaknade han strax innan 05 och mina förhoppningar att jag skulle få honom om att somna om grusades snart. Han stod upp i sängen och vrålade argt långa haranger. Det kändes lite som en liten Sverker som stod där:
Skall jag bara ligga här menar du?! Behöva sova när jag inte är trött! Ska det vara så?! Va?! Va?! Ska det vara så?!

I´m bad

Publicerad 2011-06-13 18:46:07 i Allmänt,

Vad kass jag är. Nico blev 10 månader igår och jag kom inte ens ihåg det... men jag hade ju så skönt på min fridag :)

Idag har jag kört Hampus till Kungälv där han hade körlektion medan jag och Nico fikade lite. Sedan blev det McDonalds och hem. Nu spelar Hampus dataspel och jag funderar på att antingen röja i min garderob eller inte röra mig ur fläcken. Än så länge lutar det åt alternativ nummer två... av detta skäl bjudes det icke på bilder för sladden till kameran ligger i ett annnat rum.

Spoiler

Publicerad 2011-06-13 11:00:53 i Allmänt,

Lillebror: Jag läser Game of Thrones böckerna på engelska... kolla här... Läs lite...

* läser *

Jag: Men va faen... va taskig du är... detta har ju inte hänt i serien än!!!

Lillebror asgarvar när han inser att han just låtit mig läsa avslöjandet av en ganska stor och överraskande händelse som ännu inte skett i serien.

Mina underbara

Publicerad 2011-06-13 10:51:33 i Allmänt,

Vilken känsla att komma hem efter att ha varit borta ett dygn. Nico kom ålande i full fart med ett enormt leende och tjöt "mamma mamma" så man blev så fylld av kärlek att man bara ville krama sönder honom. Älskade unge <3
Sedan har han mest velat sitta i mitt knä hela tiden.

Hampus hade dessutom städat så det var jättefint överallt, min underbara man. Så det var riktigt, riktigt skönt att komma hem.

Hade dock supertrevligt igår när jag hängde med lillebror så det får göras om. Jag och min bror står ju varann väldigt nära och har delat lägenhet i flera år innan. Och snart är vi förhoppningsvis grannar :)

Knyttets fridag

Publicerad 2011-06-12 22:18:36 i Allmänt,

Förstår ni vilken underbar make jag har? Han tyckte jag verkade lite utbränd av att bara gå hemma så han tog Nico idag och jag fick rymma iväg och bara vara människa. Var och shoppade och nu är jag och skall sova över hos min lillebror. Fick lite internetabstinens dock så smög iväg för att skriva ett blogginlägg.

Hade morgonen med lilla söt som var go och glad. Sedan åkte jag till Stenungsund och utökade min garderob. Två linnen, en t-shirt, en tröja och tre par trosor på KappAhl (de hade lite rea) och en tröja, ett par byxor till mig samt ett sommarset och en tunnare huvtröja till Nico på Lindex.
Sedan kollade jag lite på skor men storlekarna tycks ha blivit ännu större och folk tittade lite skumt på mig när jag fick prova 34:or på barnavdelningen. Blidde dock inga skor även om jag suktade lite efter ett par neongröna mockagympadojor. Istället köpte jag en pool till lillen och drog sedan till McDonalds.

Efter det blev det hem till brorsan där vi satt och pratade, kilade och tittade på tomten och hälsade på mamma och pappa en sväng. Senare köpte vi hem mat och gott och la oss på soffan med varsinn bok. Njöt av lugnet, men saknar Nico och Hampus så in i norden. Mina älsklingar <3

Fick det tråkiga beskedet idag att Token inte fick ett nytt hem. Han gjorde ett lite för dåligt första intryck. Får leta vidare. Men annars har det varit en mycket trevlig dag.
Imorgon blir det hem på morgonen och sedan köra Hampus till körskolan. Hoppas hinna med att rensa min garderob också. Ut med det gamla, in med det nya.

Kontakt

Publicerad 2011-06-11 22:16:52 i Allmänt,

Det är så svårt att beskriva de ögonblick då man känner att man har speciell kontakt med sitt barn, eller känslan man får av det. Ofta handlar det om små saker som kan låta helt obetydliga.

Som idag, när Nico åt banan. Jag bröt av små bitar av gav honom och så tog jag själv en tugga in i mellan. För att skoja lite med honom så tuggade jag väldigt övertydligt (för han tycker av någon anledning det är skoj att se oss tugga) och då log han och härmade sedan mitt tuggande. Gjorde exakt som jag, och man såg i hans ögon hur medvetet det var - att han ville skoja tillbaka. Det är då man inser att den lilla lilla bebisen börjar bli stor.

Sedan kan han ju ibland demonstrera samma sak på mindre charmiga sätt... som när Hampus säger "nej men spotta inte ut maten sådär" och Nico tittar på honom och säger ett bestämt "Dä" samtidigt som han spottar gröt på Hampus... Måste ju erkänna att jag inte kunde hålla mig utan gapskrattade.

Här bjuds det på bilder

Publicerad 2011-06-11 22:09:19 i Nytt på bebisfronten,

Är så dålig på att lägga upp bilder nu för tiden så här kommer ett litet gäng som tagits under veckan. Och en hel del av dem är tagna samma dag... så ni inte tror att jag aldrig byter kläder på honom :)


Suddig bild på Nico i sin lekhörna


Nu kommer jag och tar dig mamma!


Det var en gång en liten liten gubbe


Kikar på världen utanför fönstret


Måttligt bra kvalitet, men den enda bild där jag lyckats fånga hans mongosmile med kisande ögon :)


Ville du något?

Husbesatthet

Publicerad 2011-06-11 20:09:12 i Allmänt,

Jag är lite besatt av det där med att bygga hus nu. Medan Hampus spelar dataspel googlar jag ackumulatortankar och väljer ut innerdörrar. Mailat Fiskarhedenvillan med tusentals frågor om olika tillval och priser.

Snart skall jag nog dock sova. Hoppas lillen sover bra i natt men det bör han väl göra med tanke på att han vägrat sova på hela dagen. Han var riktigt trött i slutet nu på kvällen.

Imorgon är det min fridag :) Hampus tar hand om Nico och jag skall iväg och shoppa och sedan hälsa på min lillebror. Skall bli riktigt trevligt. Kommer säkert längta hem dock. Han är ju så go fast han är lite jobbig min lilla plutt.

Sedan är det en del på schemat de kommande dagarna. På måndag skall jag köra Hampus till Kungälv så han kan övningsköra. På tisdag skall visserligen inte jag göra något speciellt men Hampus skall övningsköra i två timmar på eftermiddagen. Och på onsdag skall vi alla tre till Göteborg och hälsa på på mitt jobb. Skall bli kul.

I veckan hoppas jag även på goda besked gällande jobb, tomt och allt annat som är trevligt att få goda besked om. Skall även försöka sluta tänka på att det bara är två ynka månader tills Nico skall börja på dagis (förskola) och få ångest över det.

Min sons pappa

Publicerad 2011-06-11 17:58:39 i Allmänt,

Hampus har ett nytt dataspel och är i sin egen bubbla.
Han fnissade till för en stund sedan och när jag frågade vad det var så svarade han att spelet började med att man fick en avsugning.... hmmm... Han fnissade en stund efter det också... då visade sig att gubben i spelet kunde poppa micropopcorn. Well.... vi har alla våra intressen.


Love him :)

Skäms på dig Token

Publicerad 2011-06-11 17:56:49 i Allmänt,

Min mamma hade en väninna som kanske kunde ta hand om Token. Denna kvinna och hennes man är tydligen riktiga kattvänner och vi var så glada att han kanske kunde få ett riktigt bra hem hos någon som inte är helt okänd för oss.
Idag kom detta par för att hälsa på Token.

Han är såå snäll och go, sa vi. Frääääs, sa Token och försökte riva dem. Han var riktigt på krigsstigen mot dem hela tiden och där stod vi och skämdes. Då insåg jag ju att han var så mot oss i början med, och det tog några veckor innan han blev kelig mot oss också... men det lät ju lite som efterkonstruktioner och ursäkter när man stod där och stammade fram det. Hörde själv hur vi började låta mer och mer desperata. Han ÄR snäll... vi looovar.

De ville tänka lite på saken. Hoppas de ger honom en chans för han är ju så underbar bara han lärt känna en och de verkade vara riktigt bra människor och jag tror han hade fått det bra där.

Guuuääähhahaablluuääh

Publicerad 2011-06-11 09:59:02 i Allmänt,

Blir så trött på detta.

Morgonen började ok. Han vaknade visserligen vid 04 men somnade om nästan direkt och sov sedan till 07 ungefär. Sedan var han på gott humör några timmar tills han började bli riktigt trött. Men inte sjutton tänker han sova.

Jag hatar att behöva känna mig som ett elakt monster varje gång han skall sova. Att han gråter hysteriskt så fort man lägger honom i sängen. Oftast går det ju över ganska snabbt och han somnar men ändå. Det känns i hjärtat och skuldkänslorna gör att man blir irriterad.

Just idag skulle han dessutom tvunget ha med sig sin jätteanka, ett enormt gossedjur som mamma och pappa vann på Liseberg, i sängen. Den tar upp lika stor plats som han gör, men han ville ligga och gosa med ankans näbb så då får han göra det.

Nu verkar han ha lugnat sig.. ta i trä... och jag sitter och kollar på vad han skall få i födelsedagspresent. Jag är oftast ute i god tid jag. Funderar på dels en bärbar DVD-spelare så han kan se på film (barn skall inte se film.. bla bla bla.. men nu vill han se ibland och då vi inte har tv så behöver han en egen så vi kan ha våra datorer ifred) och så vill jag köpa små maraccas också för han tycker om sådant som skallrar. Kanske något mer också.

Smaken förändras

Publicerad 2011-06-10 22:18:46 i Allmänt,

Jag vet inte om det hänt er, men mig händer det ofta... Att jag minns nån film eller serie jag såg som barn vari det fanns en karaktär jag tyckte var skitsnygg. Sedan när jag ser filmen eller serien igen så visar det sig att killen är snarare skitful.
Jag måste ha haft världens sämsta smak som barn... men å andra sidan kunde jag tycka att tecknade snubbar var heta också..haha. Min idealman var typ Cogo i Starzinger... lite tragiskt?


Cogo står alltså längst fram.. han med wolverinehåret... Kanske skall be Hampus skaffa den frillan... haha

Idiotiska förare

Publicerad 2011-06-10 20:03:13 i Allmänt,

Varje gång jag är ute och kör bil blir jag förbannad och tänker att det finns extremt många människor ute på vägarna som inte borde få ha körkort. Jag skall dela med mig av två exempel från idag i form av en liten quiz.

Om du kommer körande på en mindre landsväg och precis efter en korsning ser att i den mötande bilen sitter någon du känner så....

1. Vinkar du glatt och tänker att "honom skall jag ringa när jag kommer hem"

2. Vänder du på lämplig plats och följer efter honom för att kunna prata när han stannar

3. Stannar ni båda era bilar på varsinn sida av vägen och går ut och ställer och och snickesnackar så att era bilar blockerar båda färdriktningarna och bilar får turas om att köra mellan era bilar för att komma fram.

Om du har tre bilar,med lite avstånd mellan sig, framför sig och närmar dig ett backkrön där du kan skymta en lastbil komma körande så....

1. Ligger du kvar där du är och tänker att du kan köra om på lämpligare plats

2. Kör du en liten chansning och kör om bilen framför

3. Tänker du att "här skall jag fan fram" och kör om alla tre framförvarande bilar på en gång så att både de och den mötande lastbilen får tvärnita för att du skall hinna in och inte frontalkrocka med lastbilen... och sedan susar du vidare.


Behöver jag ens tala om att de förare jag såg idag valde alternativ nummer 3 på båda frågorna...

En kosmisk kraft?

Publicerad 2011-06-10 12:07:06 i Allmänt,

Hampus hade inte gillat det för han tror inte på ödet, men ibland får man liksom känslan av att det finns en plan. Att man kämpar sig igenom det tunga för att man vet att det händer av ett skäl, för att något fantastiskt väntar... Dagar då saker faller på plats på något sätt.

Förr såg jag livet och ödet som en slags orienteringsbana. Att det finns vissa fasta stationer som man kommer passera men att däremellan kan det se ut lite hur som helst. Nu vet jag inte.... jag vet bara att det känns som att det löser sig till det bästa om man bara har tålamod.

Nicos små egenheter

Publicerad 2011-06-09 20:29:41 i Allmänt,

"Är alla bebisar så här?" frågar Hampus ofta, och ibland undrar man ju. Han har så mycket små hyss och egenheter för sig. Som hans högljudda fejkskratt som han tar till när han vill ha lite mer fokus på sig, eller att han låtsas hosta för att han tycker det är skoj. Han har även världens mest underliga ryckningar för sig när han får en tillsägelse. Om man säger åt honom på skarpen (men inte skriker eller så alltså.. utan bara ett bestämt nej) så gör han en extremt överdriven förnärmad min... liksom skakar på huvudet, rycker i kroppen och blinkar kraftigt... nästan som om ett bi eller en fluga surrade kring ansiktet på honom.

Idag vinkade han för första gången. Hampus vinkade godnatt när vi gick för att äta kvällsmat och Nico vinkade tillbaka. Tydligen ansåg han själv att detta var en lustig grej för sedan satt han i matstolen och vinkade för sig själv medan han betraktade sin arm.

Han är förresten jätteduktig när man skall borsta hans (två) tänder. Ser så sött ut :) Han somnade inte helt utan protester men var jättetrött så förhoppningsvis sover han bra i natt.

Hoppas kunna somna jag med. Lite uppe i varv. Mycket tankar, förhoppningar, planer och saker att komma ihåg. Bara att hålla tummarna och hoppas att saker flyter på.

Hej svejs

Publicerad 2011-06-09 09:22:41 i Allmänt,

Sitter och surfar på nätet. Kollar möbler, kaminer, golv... and so on... lite fast i husbyggartankar man man säga. Sysslar även med bokning av körlektioner för maken, skadeanmälningar till försäkringsbolag och allmän mailkorrenspondens.

Av detta kan man dra slutsatsen att Nico sover en stund. Han vaknade relativt tidigt och har under morgonen pendlat mellan gnolande glad och gnälligt trött. Inte förrän nu accepterade han dock att sova en stund.

Imorgon är Hampus sista arbetsdag innan hans långledighet. Såå härligt för det innebär att jag kan få sova lite mer.

Nu skall jag passa på att slappa lite innan goskorven vaknar igen.

Nicos utveckling

Publicerad 2011-06-08 22:11:20 i Nytt på bebisfronten,

Tänkte dela med mig av hur Nicos utveckling gått framåt och var han befinner sig nu (utvecklingsmässigt alltså, för fysiskt så befinner han sig i sin säng).

Återanvändning av badbilden - because I love it :)

 

Mat och sömn

Om vi börjar med maten så ser det ut ungefär så här de flesta dagarna (våra rutiner är flexibla och kan skifta lite)

05.30-06.00 Beroende på när han vaknar 120 ml ersättning

08.00 Frukost med gröt och katrinplommonpuré

(Ibland en liten mellis mellan frukost och lunch med lite frukt eller en pyttemacka)

11.00 Lunch med "riktig" mat, ibland med efterrätt

13.00-14.00 Mellis, oftast banan

15.30 Middag med "riktig" mat samt efterrrätt

18.00 Kvällsmat med gröt

Han äter i princip allt och kan nu äta ganska stora bitar, men jag är lite feg och vågar inte ge speciellt stora bitar ändå. Ibland får han äta själv och sitta och plocka, men borde få det oftare... är jag som undviker det lite eftersom jag ogillar allt söl som blir - men skall skärpa mig. Han dricker vatten till maten, och kan dricka ur pipmugg eller riktig mugg/glas men får för det mesta ur nappflaska eftersom han helst dricker ur den och får i sig mer då.

 

Sömnen ser ju lite olika ut beroende på om han har en bra eller dålig period. När det fungerar bra så sover han oftast 18-06 och om man har tur kan han somna om och sova till 08. Om han inte somnar om så brukar han ta sin första lur efter frukosten vid 08.30, annars blir den efter lunch runt 11.30. Hans eftermiddagslur sker oftast runt 14.

De sämre perioderna vaknar han 04.30 eller 05 och vägrar sova på dagen helt, möjligtvis att han tar en lur mitt på dagen. Han är dock inte redo för att bara ha en sovstund på dagen eftersom han är ett grinigt vrak hela dagen om han inte sover mer än så.

Talet

Han säger främst mamma och pappa. Han kan säga andra ord, men det sker ytterst sällan och de flesta andra ord har han sagt en gång och inte mer (t.ex. napp, lampa, strumpa). Härom dagen sa han "hopp" när vi hjälpte honom att hoppa i sängen. De flesta ord är nog dock enbart att han härmar något han precis hört, mamma och pappa använder han dock för att benämna oss och säger det till "rätt" person.

I övrigt kan han göra hur mycket ljud som helst och "pratar" på sitt eget sätt ibland oavbrutet. Han har små hittepå-ord och ibland låter det som han talar arabiska eller något. Han har specifika ljud som betyder olika saker, som t.ex. titta eller katt. Han gillar även att morra och låta som ett monster. Ibland kan han även sitta och sjunga eller gnola jättelänge för sig själv.

Man märker dock tydligt att han förstår väldigt mycket mer än han kan säga.

 

Fysisk aktivitet och övrigt

Han kan krypa men ålar nästan enbart hemma eftersom vårt golv är så halt. Om han är på gräs eller liknande så kryper han riktigt. han har också lärt sig att ducka för att kunna krypa under låga möbler.

Han kan ställa sig upp mot möbler och gå utefter möbler. De senaste dagarna har han även lärt sig att ta sig ner till sittande från stående. Han går om man håller hans händer eller om han håller i gåvagnen, men han går som ett litet fyllo.

Han tycker nu äntligen om att bada. Hans favoritsak att lyssna/se på är fortfarande sjörövarfabbe. Han tycker mycket om att bläddra i böcker och kan sitta själv på golvet och titta i olika små böcker, men hans favorit är en djurbok med ljud till bilderna. Han älskar även de barnappar jag har på min iPhone och kan sitta och pilla med den i evigheter. Han anser dock att telefonen är hans så han gråter och skriker varje gång jag pratar i den :/

Han har börjat öppna lådor och skåp, mindre kul.

Finns säkert massor mer jag borde berätta men nu blev jag trött så nu får det vara nog :)

 

 

 

Snubben med koll

Publicerad 2011-06-08 20:13:20 i Allmänt,

Skall man se det som väldigt bra service eller skall amn se det som lite läskigt när man får följande telefonsamtal:

- Det är vi som sålt pelletspannan till er och brännkammaren behöver nog bytas ut snart. Jag står vid färjan och kan vara hos er om en halvtimme och kolla på den. Passar det bra?

Förväntar mig följande samtal imorgon:

- Hej det här är Hemköp... med tanke på när du senast köpte mjölk så bör den snart vara slut. Vi kan vara hos dig om en kvart med en ny förpackning.. ok?

Bra dag för lilleman

Publicerad 2011-06-08 20:10:51 i Allmänt,

Nico sov bra i natt och har sovit bra under dagen och nu till kvällen. Man lägger honom, han gråter en kort skvätt men somnar sedan. Han har också varit på ganska gott humör när han varit vaken och kunnat roa sig lite på egen hand. Bland annat hittade han en tidning och pussade på alla damer han såg i den :)

Jag har smådonat här hemma och sysslat med en del viktigt mailande och telefonsamtal. En hel del man försöker få ihop nu, men kanske det långsamt kommer falla på plats. Allt i sinom tid.

Hur jag mår nu

Publicerad 2011-06-08 20:07:40 i Allmänt,

Snälla Ulrica frågade i kommentarerna hur jag mår nu så tänkte uppdatera er om läget. Det är lite upp och ner, men en hel del bättre. Min riktiga krasch för ett tag sedan berodde nog på att min hjärnskakning blev lite för mycket grädde på moset... hjärnan orkade inte med helt enkelt. Nu är jag trött och lite smått "utbränd", för att använda ett överanvänt ord, men känner mig inte lika deppad. Dock har jag återfått min extrema PMS, som jag hunnit glömma under gravidteten, och bryter ihop helt två dagar i månaden.

Jag har inte börjat ta antidepressiva tabletter utan avvaktar lite. Ogillar tabletter överlag och undviker det om jag kan. Hampus är underbart stöttande också och jag skall få en heldag hemmifrån på egen hand nu när han snart är ledig (han tyckte jag skulle åka och vila upp mig i tre dagar men jag skulle sakna dem för mycket).

Jag vill...

Publicerad 2011-06-08 08:46:21 i Allmänt,

Åh vad jag hade velat åka till Sweden Rock... fast det vill jag ju varje år. Nån gång när Nico blivit lite större skall vi åka dit allihopa med husvagn eller husbil.

Just nu får jag väl vara nöjd med att han sov bra större delen av natten. Han vaknade bara runt 4 då Hampus gick upp men somnade sedan om och sov till 06.30 eller så. Han är dock på gnäll och gnöl humör vilket förstärks av att han klättrar runt och slår sig hela tiden.
Jag är också nöjd med att vi fixade i källaren igår så att det faktiskt ser ganska fint ut där även om det är lite småsaker kvar att göra. Idag blir det till att städa övervåningen ordentligt.

Lugnt i huset

Publicerad 2011-06-07 19:52:52 i Allmänt,

Nico somnade faktiskt nästan med en gång ikväll efter att ha fått en Alvedon. Hör honom hosta lite då och då dock så helt kry är han inte. Dock hade en en del glada stunder efter det att hampus kommit hem från jobbet.
Han fick vara med oss i källaren då vi satte upp hyllor och donade, även om han stor del av tiden stod och klamrade sig fast vid mitt ben. Sedan fick han gå med sin gåvagn lite vilket han älskar.

Många har även tipsat om att jag skall ha öronproppar och låta honom gnälla utan att bry mig med en gång,men jag har alltid haft svårt för det. Jag är så klen av mig och är rädd att han skall känna sig övergiven. Efter att ha sett hur Hampus körde den taktiken och att Nico faktiskt efter en stund la ner gnällandet och lekte på egen hand så testade dock jag med och se på fan... han blev faktiskt mycket mindre klängig. Jag får bli lite tuffare helt enkelt.

Har överlag dock inte varit en toppendag och fick dessutom några ovälkomna räkningar som gjorde mig jävligt sne. Jag har ju en tomt, och för att få stycka av den så var man tvungen att ha förhandsbesked på bygglov... och för att få det så var man tvungen att ha avlopp och vattenfrågan löst... På grund av detta fick jag bli medlem i en samfällighetsförening vilket innebär att man när man bygger kan koppla sig på deras vatten, avlopp och väg. Denna tomt skall jag dock sälja och har inga planer på att bygga. Nu fick jag dock räkningar på över 3000 de vill att jag skall betala... vägvagift trots att min tomt inte har en väg som påkopplats deras, avloppsavgifter trots att min tomt saknar hus och därmed inte anslutits till deras reningsverk och nån jäkla städavgift för deras bostadsområde trots att ingen bor på min tomt och således knappast skräpar ner. Kan det vara ok att tvinga nån betala sådana räkningar?!

Ibland... inte så kul

Publicerad 2011-06-07 11:56:05 i Allmänt,

Det är underbart att ha barn, men inte alltid. Ibland är det... mindre kul. Ibland... låt mig vara ärlig... känns det som en mindre mardröm. Det är såklart inte Nicos fel, men just nu är det ansträngande att vara hans mamma. Vet inte om det är tänder eller om han på g att bli sjuk, men han har lite feber och är allmänt gnällig större delen av tiden. Sova finns tydligen inte på kartan, varken dagtid eller på natten. Han somnar när han gråtit så han blivit alldeles utmattad.

Lunchen tyckte han dock var kul, för jag kokade pasta, broccoli och ärtor som han fick pilla med själv. Jag hjälpte dock till att få in det i munnen annars hade det blivit en ytterst knaper måltid. Man drar sig dock hemskt nog för att göra roliga saker med honom nu för han kan inte riktigt hantera när det tar slut. Han kan gråta floder över att han når sista sidan i en bok.

Nu är det dock dags för honom attsova ett slag så nu är det dags att lyssna på en timmes skrik och få lite motion genom att ränna in och ut ur hans rum.

Gissa

Publicerad 2011-06-07 05:09:29 i Allmänt,

Gissa hur pigg jag är? Inte alls!
I natt somnade jag till och med på soffan för hann liksom aldrig in till sängen mellan allt Nicos gnällande. Dessutom vaknade han med en skrik nu strax innan 05 och grät sedan hysteriskt tills jag gav honom en flaska ersättning (trots att min regel brukar vara att han inte skall äta innan 05.30). Nu ligger han i sin säng och pratar för sig själv... ibland småsjunger han, ibland låter det som om han skäller på något.... då och då går det över i gnäll och lite gråt. Jag hoppas att han så småningom somnar om, men det lär väl inte hända.

Solig dag på Marstrand

Publicerad 2011-06-06 20:27:41 i Allmänt,

I natt fick jag sova typ två timmar. Katterna betedde sig som vilddjur och när de äntligen lugnade sig så vaknade Nico och vägrade somna om utan var vaken mellan 02 och 05 i princip. Så jag var lite lagom trött då vi efter frukosten begav oss till min mamma.
Tillsammans med henne åkte vi sedan till Marstrand för att hälsa på släkt. Var en otrolig sol nästan hela tiden. Sådär så man nästan smälte bort. Var dock väldigt trevligt att strosa längs kajen och bara känna sig somrig.

Nico var på strålande humör och övar på att stå och gå nästan hela tiden han. Sova gjorde han dock bara i bilen. Trots att han satt i sin vagn när vi promenerade runt och var så trött att han gnuggade sin snutte i ansiktet konstant så bara vägrade han sova och försökte man lägga honom ner tjöt han ljudligt.
Det roligaste på dagen tyckte han nog var att få se en nationaldagsparad med orkester och drillflickor med pompom-puffar (?). När flickorna studsade fram och viftade med sina puffar såg han helt överlycklig ut.

När vi kom hem röjde vi lite i källaren tillsammans med Hampus (eller ja Nico hjälpte väl inte till nåt vidare), sedan satt Nico en stund med sin pappa i studion och fick provspela på både bas och orgel vilket han tyckte var skoj. Efteråt fick han ta sig ett bad och så ikläddes han sin nya lilla gosdräkt som hans extra-gammelmormor köpte till honom idag. Den "är egentligen för tjejer" men jag älskade den och ville att han skulle ha den. Den har kort ärm och korta byxben med lite puff, är blå och vit randig med rosa kantband. Den har också ett litet tryck med Alfons kompis Milla (Millan?) på. Hampus tyckte han såg ut som en liten fikus i den..hehe.. men jag tyckte att han var söt.

Vi har också försökt gillra en kattfälla för att få reda på vilken katt det är som kissar inne. Placerat en lockande t-shirt på badrumsgolvet och så kommer vi bara ha dörren dit öppen när vi kan se om en katt går in. Eftersom vi måste göra oss av med den skyldige så vill vi gärna vara säkra. Får väl se hur det går.

Nico somnade inte helt utan protester men var lättare än igår, mycket lättare, men han har dock vaknat till flera gånger sedan dess så får väl se hur natten blir. Han vill gärna dricka vatten flera gånger på natten nu vilket inte är så konstigt med tanke på värmen. Hade varit trevligt att få lite sömn i natt dock.

Nu skall jag läsa lite granna och sedan får man väl se hur det blir med sömnen.

Drömmar

Publicerad 2011-06-05 20:41:11 i Allmänt,

Just nu dröms det mycket om framtiden här hemma. Om att allt skall falla på plats så vi kan bygga hus på tomten som mina föräldrar införskaffat, och som ligger bredvid deras hus plus brevid min brors hus. Kan man ha bättre grannar? :)

Men som sagt var, är några bitar till sommåste falla på plats. Vi måste båda ha fasta jobb och jag måste sälja den tomt jag redan har. Sedan då.....

När vi bygger blir det nog ett hus som huset nedan vi bygger, hoppas vi. Ett "Doppingen" från Fiskarhedenvillan.

Gungeligung

Publicerad 2011-06-05 18:56:51 i Allmänt,

Idag har Nico haft en skum dag. Full rulle men mycket gnäll... och absolut totalvägrat sova. Han har haft separationsångesten från helvetet och bara gråtit hejdlöst tills han knappt kunnat andas när vi lämnat honom i sitt rum. Detta har inneburit att han aldrig sov sin eftermiddagslur trots att han var supertrött.

Jag och Hampus har varit sega av värmen. Vi gav oss ut för att promenera men smälte nästan bort så blev en väldigt kort promenad. Nico tjöt till och från i vagnen då han var på väg att somna och när han insåg detta blev han hysterisk.
Vi satte i alla fall upp hans gunga lite tillfälligt. Då vi saknar gungställning eller lämpligt träd så fick den sitta under altanen så länge... Inte världens roligaste utsikt kanske, men Nico tyckte det var superkul. Var svårt att få en bra bild dock då han skulle titta åt alla håll och gärna ner i marken.När han skulle sova till kvällen var han på bra humör men drabbades av sammanbrott så fort han inåg att det var dags för sängen. Dock inte lika hysteriskt som tidigare på dagen. Han grät högljutt en stund men satt sedan tyst och pysslade med sina nallar i sängen tills han föll ihop och somnade åt fel håll insvept i sin snutte som om han skulle på togaparty. Så han får sova åt fel håll i natt.

Imorgon är det en tur till Marstrand och min "extramormor" och "extramorfar" (mormors syster med man) på schemat, tillsammans med mamma och Nico.

Hellu

Publicerad 2011-06-05 10:25:42 i Allmänt,

Idag skulle jag ha sovmorgon men sov inte så bra för Nico hade en mindre positiv morgon med massa tårar och ropande efter mig. Han har de två senaste nätterna också vaknat runt 04 och varit ledsen. Är kanske som med oss, jobbigt att sova i värmen, eller så är det mer tänder på g för han tuggar på sin napp som en liten tok.

När jag kom upp blev det att gå runt med Nico en hel del. Han älskar att gå med sin lilla vagn, men vill att man håller sig bredvid så han kan sträcka sig efter en om det känns läskigt. Han vill även att man håller hans händer och går med honom fast då går han ofta lite i sidled som en liten krabba.

Sin vanliga morgonlur ville han inte ta, men när klockan närmade sig 10 var han jättetrött. Trots det var det mycket, mycket tårar innan han somnade.

Just nu försöker vi hitta ett nytt hem åt underbara Token. Det gör oss så himla ledsna och har varit en del tårar här över detta, men han fungerar inte ihop med de andra katterna och för allas bästa måste han till ett nytt hem. Känns så hårt, speciellt då han är så himla fäst vid Hampus. Så om någon kattälskare läser detta och kan ge en tillgiven goskatt ett lugnt och tryggt, och framför allt permanent, hem så hör av dig. Det är bra om man är mycket hemmaoch har en hel del tid att ge honom för han behöver mycket uppmärksamhet och kärlek.

En härlig dag

Publicerad 2011-06-04 18:36:37 i Allmänt,

Idag har varit en härlig dag,men det trodde jag inte först. Nico vaknade strax innan 5, somnade om efter ett tag men vaknade sedan 6. Både jag och Hampus var som zombies men Nico fick hoppa runt i vår säng en stund. Sedan föreslog Hampus att man kunde kanske testa om Nico ville sova en liten stund till. Jag sa "det kommer aldrig gå", men lade honom i sin säng igen. Snark så sov vi alla tre och när jag vaknade strax efter 9 sov Nico fortfarande.

Idag har jag varit duktig och stått ute i altanen i solen och betsat och målat hyllor också. Samtidigt lärde Hampus Nico att gå med gåvagnen. Han var såå stolt och lycklig. Som tur är så har han lärt sig att sätta sig på rumpan när han står nu så det är lite mindre fallolyckor.Sedan tänkte vi att det var dags för Nico att ta ett bad. Blir inte så ofta då Nico brukar få total panik, men nu var det så varmt att vi tänkte att han skulle tycka det var lite skönt. Blev i diskhon och lite skeptisk var han först men sedan gick det toppenbra.Nu har Nico precis somnat efter en glad och aktiv dag, och jag och Hampus skall äta grillat och mysa :)

Liten blå

Publicerad 2011-06-03 18:00:23 i Allmänt,

En liten blå smurf som sitter i solen (och nej, han får inte sitta länge i solen och har solskydd på armarna (och nej, jag använder inte solskydd mycket eller ofta) utan det var bara en snabbvisit i gräset på väg till bilen.

En väldigt bra dag

Publicerad 2011-06-03 17:06:12 i Allmänt,

Sommarväder, bra besked och gosig bebis samt underbar man... Kan inte bli så mycket bättre :)

Insåg också att jag spenderar för mycket tid hemma när jag verkligen NJÖT av att sitta och åka buss ensam i en timme. Helt underbart :)

Nico hade dock saknat mig när jag var borta och blev överlycklig när jag kom hem. Nu ålar han runt i bara blöjorna och kommer då och då och kollar läget hos mig. Han satt och drog i min kjol jättemycket och jag fattade inte varför tills han böjde sig ner för att nå att gosa med den. Gullunge <3

Ser fram emot helgen nu. Hoppas verkligheten fortsätter att flyta på bra.

Nytt boktips

Publicerad 2011-06-02 18:46:10 i Tipshörnan,

Idag läste jag Det fördolda av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Alltså den Hans som var programledare för Parlamentet på TV. Har alltid tyckt att han var lite av en fåntratt så trodde inte att boken skulle vara bra, men det var den. En riktigt bra deckare, som rekommenderas starkt till alla som tycker om sådana.

Karaktärerna är inte tråkigt stereotypa utan känns fräscha och trovärdiga. Man får ta del av deras liv och personligheter utan att det tar fokus för mycket från själva deckarintrigen.
Intrigen känns också trovärdig. Den är spännande utan att bli för mycket amerikaniserad och man får ta del av ledtrådar och upplösning bit för bit på ett mycket bra sätt. Man kan inte alltför snabbt lista ut själv vem som är mördare och boken bjuder pålite vändningar och överraskningar. Ser fram emot nästa bok av dem.

Här e jag

Publicerad 2011-06-02 18:17:23 i Allmänt,

Så ni inte tror jag dött eller så...

Blev inget Göteborg igår för Hampus mådde inte bra, och idag har inte jag mått bra. Hela förmiddagen var jag i upplösningstillstånd och tårarna sprutade.
Visade sig vara min vanliga trötthet och "utbrändhet" i kombination med PMS som bara gjorde att jag kollapsade helt.

Lustigt egentligen. Jag har haft mens i tjugo års tid, en gång i månaden... alltså 12 gånger 20 gånger. Varje gång får jag extrem PMS. Jorden-går-under-pms. Jag borde ju ha lärt mig tycker man.. men nej. Jag hade ingen aning om varför jag kände mig som om allt var på väg att gå åt helvete och när Hampus försiktigt föreslog PMS blev jag först asarg och fattade inte hur han ens kunde försöka "skylla på" det. En stund senare insåg jag ju att han hade rätt.

När jag lugnat mig åkte vi i alla fall och hälsade på mina föräldrar. Åt gott och tittade på tomten och drömde om att bygga hus.

Nu skall jag dricka gott, äta jordgubbar och choklad och se film.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela