Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Imorgon är en annan dag

Publicerad 2011-05-31 22:32:34 i Allmänt,

Nico har haft en känslig dag. Smågråtit ganska mycket hela tiden. Tycker han snorat lite så kanske håller han på att bli förkyld.

Är aptrött nu men väntar på att älsklingen skall komma hem och hör hans moppe utanför nu. Imorgon kommer ni nog inte höra så mycket från mig här för skall in till Göteborg och hälsa på på mitt jobb för första gången sedan Nico föddes. Bättre sent än aldrig. Både Hampus och Nico skall med så blir en riktig familjeutflykt vilket är kul.

Boktips

Publicerad 2011-05-31 18:48:05 i Allmänt,

Damen i affären hade inte fel. En dag av David Nicholls är en... underbar bok, man kan nog inte beskriva den på ett bättre sätt tror jag. Den känns så äkta. Det är inte som att läsa om två påhittade karaktärers lycka och sorg utan som att få ta del av två människors liv, som att lära känna dem. Nicholls har verkligen lyckats ge dem själ och utan med ett lätt språk lyckas han skapa en verklighet, inte bara en historia.
Varken karaktärerna, deras tankar, känslor eller dialoger känns uppdiktade eller krystade utan känns helt realistiska. Boken berör verkligen.

Utan att förstöra något för den som vill läsa (ni måste läsa!) så handlar den alltså om Emma och Dexter som natten efter sin universitetsexamen 15 juli 1988 har ett one night stand, och efter detta får en slags vänskapsrelation. Man får sedan följa dessa två under tjugo års tid genom besök i deras liv just den 15 juli varje år.
Kan inte beskriva den mycker mer än så, men jag rekommenderar er verkligen att läsa den. Speciellt om man läst och tyckt om Marianne Fredrikssons Skilda verkligheter. Handlingsmässigt är de väl egentligen inte så lika men det är något som får mig att tänka på den. Kanske är det de realistiska och gripande skildringarna av människor, livet och kärleken.

Leva i nuet?

Publicerad 2011-05-31 09:38:59 i Allmänt,

Människor som säger att man skall leva i nuet, njuta av det som är här och nu, lever antagligen inte tillsammans med en väldigt gnällig bebis. Om man gör det är nämligen nuet det man minst av allt vill fokusera på. Framtiden är då som en underbar hägring som man kastar lystna blickar mot.
Ibland en lite mer långtgående framtidsvision som "tänk när han är så stor att han kan leka på egen hand i sitt rum" och ibland räcker det med ett hopp en kvart in i framtiden för att lugna sina galopperande nerver, "snart kommer han nog somna".

Det går verkligen upp och ner. Igår var han fantastisk hela dagen, ett litet glatt charmtroll. Idag är han en påse full av gnäll. Inget är bra och han är trött men vägrar sova. Eller kanske är det i mig skillnaden ligger? Igår var jag pigg(are), idag är jag trött. Har i alla fall tagit på mig nya kläder, fixat till mig i håret och applicerat min nya mascara.... det är trevligt att känna sig lite fin.

Trött morgon

Publicerad 2011-05-31 07:18:42 i Allmänt,

Nicholas vaknade sadistiskt tidigt idag med. Vi tog in honom i vår säng där han busade runt och babblade oavbrutet. Sedan märkte vi att han var trött så vi gav honom sin napp och sin snutte i hopp om att han kanske skulle kunna somna mellan oss så vi kunde ha lite morgonmys allihopa. Det var nära, mycket nära, att han somnade men i sista sekund beslutade han sig för att det var roligare att försöka klösa ut mina ögon.
Hampus var tvungen att få sova en stund så jag gick upp och la Nico i sin säng. Jag vet att han kommer vara en grinapa om han inte sover en stund till, men än så länge är det en viljornas kamp.

Själv försöker jag läsa lite i boken En dag av David Nicholls. En kvinna i affären sa att jag var tvungen att köpa den då det är en bok alla kommer prata om. I vanliga fall kan en sådan sak vara skäl för mig att inte köpa en bok. Speciellt då det oftast innebär antingen romantiskt dravvel av chicklit-karaktär eller motsatsen - "tuff tjej bryter med familjeliv och kvinnostereotyper, ger sig ut i världen och finner sig själv". Men denna gång bestämde jag mig för att ge boken en chans... kanske för att den kallades "en modern När Harry mötte Sally", vilken jag älskar. Hittills är boken faktiskt riktigt bra. Han är duktig på att skriva dialoger som känns realistiska och smarta.

Idag är annars mina planer att städa lite (det evigt pågående projektet), tvätta samt rensa min garderob. Alla kläder som är för små "men som jag kanske kan ha snart igen" (ja säkert) skall förpassas till en kartong. Först tänkte jag skänka bort dem, men de skall nog sparas till mitt framtidsprojekt att sy en stor sittkudde i lappteknik.

Nico morrar fortfarande i sitt rum. Finns en risk att jag kommer förlora den här kampen.

Skriva lite?

Publicerad 2011-05-30 20:31:50 i Allmänt,

Om man känner mig väl så vet man att jag skriver mycket att att jag haft planer på att skriva böcker sedan dagen då jag lärde mig läsa ungefär. Men man vet då också att jag är usel på att göra färdigt mina bokprojekt. Jag har miljoner idéer men kan aldrig bestämma mig för en enda utan hoppar mellan olika projekt utan att skriva färdigt något.

I alla fall föll skrivarlusten på mig idag igen men jag drabbades då av ett oväntat problem. En av mina planer har varit att skriva en deckare. En deckare av den kaliber jag själv alltid vill läsa. Det skall vara så hemskt som möjligt, och skall det vara riktigt hemskt så måste ju förstås offren vara barn. Men se på fan... det går inte. Jag kan omöjligt få mig själv att skriva om hemskheter som händer barn... En slags psykisk blockering. Mammasjuka. Blir ledsen av bara tankarna. Så får tänka om... Små kaniner? Det är ju också hemskt..... hmmm

Jag läste en bok

Publicerad 2011-05-30 20:05:13 i Allmänt,

Jag är lite förtjust i kända människors biografier. Kanske är det så jag tillgodoser min dolda skvallerhunger då jag inte läser skvallertidningar? I alla fall läste jag nu av någon anledning Bingo Rimérs bok. Well, vad skall man säga. Han har haft ett händelserikt liv för att vara svensk bonnpöjk, men jag tror boken mer tilltalar kåta tonårskillar som blir impade av gruppsex och sånt. Jag blev inte helt uttråkad av boken men jag tyckte egentligen inte det var mer spännande än jag hade tyckt det var att läsa om Bengt Johansson i Kungälvs liv.... alltså, jag kände mig oengagerad. Det är väl vad man kan säga om den boken... den är inte bra, men den är inte dålig.

Saker som stör mig gällande kläder

Publicerad 2011-05-30 18:14:06 i Åsikter,

Innan graviditeten var jag... fyllig/knubbig/kurvig whatever man vill kalla det. Nu efter graviditet och förlossning och nio inte alltför sportiga månader så är jag... tja, lite tjock skulle man nog kunna säga. Inte smällfet, men det är inte klädsamt om man säger så. Milf-planerna ligger lite på is.
Med detta nya kroppsomfång finns det ännu mer att störa sig på när man skall shoppa kläder och tänkte nämna några saker.

Låt oss kalla listan för Tips till klädtillverkare

1. Om man har en enorm och tung byst så vill man inte ha en BH med trådsmala axelband eller kupor som försvinner ner i ett djupt V innan de ens hunnit halvägs över brösten. Poängen med en BH är att den skall hålla brösten på plats, och framför allt att brösten skall stanna i BH:n. Något tillverkarna inte tycks ha tänkt på.

2. Om man har en stor storlek på byxorna kan man ana att man har lite av en mage. Om man har lite (eller mycket) av en mage så vill man ytterst sällan ha väldigt lågt skurna byxor. Man vill gärna hålla in magen - inte framhäva den och låta den fläska fritt över kanten.

3. Om man har stor storlek när det kommer till tröjor så har man sällan väääldigt smala armar. Så om man tillverkar en tröja i XL men har sugrörstunna ärmar så - gissa vad - får den tilltänkta köparen inte på sig den.

4. Om man väger lite mer än man borde vill man trots detta inte klä sig som en tant eller i tält... det går att göra andra sorters kläder i större storlekar... men det är klart... klädtillverkare vill ju helst inte behöva tänka på att det finns överviktiga... huga så hemskt. Det är väl stackars praktikanter som får slänga ihop fettokläder av resttyger eller så.

5. Bara för att man är större på bredden innebär inte detta att armarna växt på längden också. Man behöver därför inte göra dem extra extra långa.

6. Jag vet inte om det extra tyget som går åt är fruktansvärt dyrt, men det måste det ju vara eftersom de större storlekarna ofta är mycket dyrare än "vanliga" kläder.

7. En liten reflektion är också den underliga storlekssättningen. I Lindexvärlden finns det till exempel de där "åh jag är så fet, men det är jag egentligen inte alls" som kan köpa en pluttig Large på den vanliga avdelningen, eller så är man äkta fetto och köper en enorm Large på tjockisavdelningen. En large är alltså inte alltid en large... det finns olika grader. För det kan ju inte vara som med kill- och tjejkläderna på barnavdelningen... att tjockisar behöver större kläder för att de rör sig mer... för alla vet ju att stora människor är lata människor.

8. Väger man mer än man önskar att man gjorde så finns det förresten en sak som man inte vill - och det är att ha kläder som gör att man ser ännu större ut. Så klädtillverkare få in detta i skallen - horisontala ränder (ja, ni vet de enda slags ränder ni har på kläder... och som ni gärna har på de flesta kläderna) gör att man ser BREDARE ut och toppar och klänningar med en söm/snörning/liknande precis under bysten får en att se GRAVID ut.

9. När vi ändå är inne på de där nu ack så moderna topparna och klänningarna som har söm/snörning/liknande precis under bysten så kan även påpekas att många överviktiga har större byst än smala modeller... och att ha en söm brösten är om möjligt ännu mer osmickrande än att ha den under dem.... för att inte tala om när man försökt få ner den där satans sömmen under och brösten poppar ut genom urringningen istället.

Det sista är mer ett tips till de som arbetar i affären...

10. När man frågar den mycket smala expediten om ett visst plagg finns i större storlek så räcker det med ett enkelt ja eller nej... man slipper gärna att bli synad från topp till tå och sedan få kommentaren: Det finns en avdelning med stora kläder där borta. Även om den är bättre än när man frågar om större jeansstorlek och får svaret: Oj, nej såå stora byxor har vi faktiskt inte.


Och nu efter allt klagande så ger jag en liten ros istället till den snälla sjuksköterskan som på Landstingets begäran var tvungen att samla in uppgifter om längd, vikt och midjemått från alla patienter men som tyckte det var orättvist mot mig som "nyss" fött barn och därför skrev in den vikt och de mått jag hade innan jag födde barn :)

Shoppingdag

Publicerad 2011-05-30 17:31:57 i Allmänt,

Idag har jag haft en jättetrevlig dag men är totalt slut i huvudet nu. På morgonen efter att hela familjen myst i sängen så åkte jag och plockade upp mamma. Vi två tillsammans med Nico åkte till Stenungsund. Först tog jag prover på vårdcentralen (mindre trevligt) och sedan hade vi shoppingdag.

Fick köpt ett par pösiga jeans (se bild nedan) och ett par svarta leggings på Lindex samt en svartvit klänning/tunika, en svart tröja och ett grått megalångt linne på KappAhl. Väldigt nöjd även om jag hade velat hitta mer roliga toppar. Fika blev det såklart också. Tack mamma för en trevlig dag :)

När vi kom hem var det bus med Nico men nu känner jag att det snart är dags att lägga sig i sängen och ta det lugnt och läsa en stund för börjar känna mig yr.


My new pants

Kanske inte så spännande

Publicerad 2011-05-29 16:29:19 i Allmänt,

Idag har jag följt min plan att spendera mindre tid vid datorn. Har städat lite, tvättat kläder och busat mycket med Nico. Har varit väldigt trött men är nöjd med mig själv att jag försöker bryta mönstren.

Nico har faktiskt varit en riktig gullunge hela dagen, men vet inte vad det är med honom för han är väldigt trött.

Min första mors dag som mamma idag. Lite coolt. Dock har jag ju varit ensam hemma med Nico hela dagen så har känts som vilken dag som helst. Bara två timmar kvar tills min älskling kommer hem dock. Saknar honom.

Dags att kila för såg just att min son ålade in på dass. Vill inte råka ut för en toaborstätningsincident.

Min lilla kille

Publicerad 2011-05-28 20:29:19 i Allmänt,

Idag har jag farit runt en del.
På morgonen skulle jag till läkaren men då jag som alltid kom till torget tidigare än jag behövde så passade jag på att gå in på Lindex en snabbis innan. Hittade äntligen en solhatt som passade Nico och köpte även ett par allvädersbyxor så att han kan få vara ute och håla runt även om det är lite fuktigt i marken.

Sedan kilade vi upp till läkaren. Han sa att jag skulle komma in på måndag och testa mina B12-värden igen. Det kan vara så att jag behöver injektioner för att ta upp B12 och att det är låga värden av det som orsakar en känsla av depression och trötthet. Han gjorde också lite lättare neurologiska test som visade att jag fortfarande har lite påverkan på hjärnan efter hjärnskakningen. Det reagerar långsammare och orkar helt enkelt inte med riktigt, vilket också kan påverka mitt psykiska mående. Dock bör just den delen vara bättre om några få veckor.
Jag fick även Sertralin utskrivet, en antidepressiv medicin, men jag kommer avvakta med den tills testresultaten gällande B12 är klara. Man kan nämligen må lite sämre till en början av de tabletterna och känns då onödigt att börja med dem om det visar sig vara mitt B12 som spökar.Nico i sin nya hatt inne hos läkaren. Jag matade honom med banan under tiden då det var mellanmålsdags och han vrålade argt på mig då det var för mycket pratande och för lite matande :) Men han var mest glad med sin älskade lilla kattskallra i handen <3

Efteråt så somnade Nico i bilen medan vi åkte till Göksäter och mötte upp en vän från Göteborg som var där och shoppade. Blev en trevlig fika och hittade även ett StarWars-regnställ till Nico som var så tufft att jag var tvungen att köpa det.

När vi kom hem var Nico trött men ville inte alls sova så det blev att vi busade och läste en djurbok med ljud ungefär tio gånger på raken i stället. Han har faktiskt varit ett riktigt litet charmtroll idag. Dels har han busat genom att väsa som en liten orm åt mig... han älskar när vi leker monster... och dels har han börjat med ett nytt gos. Om jag böjer mig så mitt ansikte kommer vid hans så lutar han sin panna mot min och håller så en lång stund och bara blundar innan han böjer sig fram och ger mig en puss. Älskade unge <3 Han vet hur man virar en mamma runt lillfingret han.

Det ena och det andra

Publicerad 2011-05-28 05:12:28 i Allmänt,

Vill börja med att tacka Jessica för hennes fina kommentar. Den betydde jättemycket. Behövde nog bli lite påminds om det jag faktiskt gör, då jag själv bara ser det jag inte gör för tillfället.
Har bestämt mig för mycket mindre datortid framöver, men medan jag väntar på att Nico skall förstå att halv fem inte är en acceptabel morgontid så tänkte jag skriva lite om det roliga och det jobbiga som varit den sista tiden.

Vi börjar med det roliga. Då kontrakt ännu inte är skrivna så skall jag inte absolut ropa hej, men vågar ändå skriva om det. Mina föräldrar har fått besked om att de fått köpa en tomt med ett fritidshus på som ligger granne med dem som jag och min man senare skall köpa, om allt går som planerat, och där bygga ett hus. Det är ett drömläge och vi är verkligen lyckliga och hoppas att detta går vägen. Var en nervös väntan innan vi fick veta om det blev "vi" som fick den.

Så det lite mer jobbiga. Jag har inte mått bra det senaste. Har ju länge varit otroligt trött och fick för ett tag sedan veta att jag hade brist på B-12. Medicinen har dock inte hjälpt nämnvärt och den senaste veckan (efter hjärnskakningen framför allt) har tröttheten varit extrem. Är en trötthet som är förlamande och gör fysiskt ont.
Dessutom känner jag mig helt tom och kraftlös. Orkar inte duscha, inte laga mat, inte borsta tänderna... de senaste dagarna har jag stor del av tiden bokstavligt talat mest suttit och stirrat framför mig. Hampus har nu också påtalat att han märker skillnad och igår bröt jag också ihop fullständigt.
Är väl en kombination av brist på sömn, brist på B12, oro över olika saker, känsla av isolering då jag inte har så många (knappt någon alls) att umgås med här och det faktum att Nico är inne i en extremt jobbig period. Även Hampus förvånades över hur han är med mig när han igår såg hur Nico skriker hysteriskt om han inte får sitta i mitt knä hela tidenoch jag gör som han vill.... och hur han totalt ignorerar tillsägelser från mig och bara lyssnar på Hampus. Är psykiskt påfrestande.

Oroa er inte för att Nico inte tas om hand dock. Även om jag inte orkar något annat just nu så är att ta hand om honom det enda jag gör.
Har dock bokat tid till läkare idag för han skall inte behöva ha en mamma som mår så här.

Hampus är otroligt stöttande och hjälper så mycket han bara kan. Han har ju jobbet också, och har dessutom fått veta att även han har brist på B12. Men han är ett otroligt stöd vilket verkligen behövs.

Nu skall jag sova lite till.

Kortfattat

Publicerad 2011-05-27 19:32:12 i Allmänt,

Jag har en liten svacka i min hälsa om kommer därför antagligen inte blogga så mycket de kommande dagarna. Vi har haft riktigt goda nyheter och har en hel del att se fram emot här hemma, men det har varit en tuff period nu också. Jag kommer i dagarna uppsöka läkare för utredning av eventuell "förlossnings"-depression som man kallar det. Jag balanserar på slak lina nu och känner mig väldigt ledsen över att jag inte kan vara den mamma jag vill vara.

Skall förklara mer om både det positiva och det negativa när orken infinner sig.

I am the slave

Publicerad 2011-05-26 16:51:40 i Allmänt,

Jag hade en föreställning om att jag skulle bli en bestämd mamma med ett väluppfostrat barn... hahaha... jag är en slav och min son ignorerar min vilja totalt.

Tre sekunder kan jag sitta vid min dator innan han ställer sig bredvid och dunkar sin lilla näve i bordet med ett bestämt "Aaaah" som betyder att han vill att jag skall sätta på videon med sjörövarfabbe. Han skall se den om och om igen, hela tiden. Är inte så att jag alltid gör som han vill men får inte mer datortid ändå för då får jag ägna mig åt att stilla hans raseriutbrott och upprepade attacker på datorn.

Min mobil anser han också vara hans egendom och han gråter oftast av ilska om jag använder den. På grund av detta insåg jag idag att han lärt sig ett nytt ord.
Jag: Nu skall mamma använda telefonen
Nico: Nej!!
Jag: Jo, mamma skall ha den nu
Nico: Nej!!
Sedan illvrålade han och hoppade på mig och bet mig i näsan. Han har sin charm den lille killen.

För övrigt tycker han det är mycket roligt att han lärt sig skapa salivbubblor med munnen genom att gapa på ett sätt så att det bildas en slags "vägg" av saliv... om det är begripligt.

Well... jag har fan inte fått gjort nåt alls idag. Inte ens tvättat håret vilket är en katastrof då det kommer ett par och skall kolla på vårt babyskydd sen som de kanske skall köpa. Ja ja det är ju inte mig de skall köpa så skit samma.

Den underbara maken

Publicerad 2011-05-26 11:33:29 i Allmänt,

Jag vet inte om det är hjärnskakningen som fortfarande spökar men de senaste dagarna har jag varit obeskrivligt trött. På morgonen är det närmast fysiskt omöjligt att öppna ögonen, och denna morgon var det värre än vanligt. Hade sovit dåligt och kände mig både fysiskt och psykiskt knäckt när Nico ville upp.... så när Hampus kom hem från nattskiftet fann han både en gråtande son och en gråtande fru i sängen.

Han var då så snäll att han tog Nico så jag kunde sova i fyra timmar innan han la sig. Åh vad det behövdes... men känner mig fortfarande som ett vrak. Försöker nu få igång tankeverksamheten så jag kan utröna vad jag behöver göra.

Bjuder på en bild tagen av min mor på min födelsedag.

Boktips och så

Publicerad 2011-05-25 21:19:45 i Allmänt,

Har inte mycket att förtälja sedan sist egentligen. Nico somnade ganska bra efter att ha varit stört omöjlig några timmar. Han straffar oss psykologiskt nu också. Om en av oss säger åt honom så gråter han och ropar på den andre, maaaammaa eller paaappaaa och små utsträckta armar så att man känner sig som en elak skit. Men han har bjudit på en hel del pussar också. Finns inget bättre än att vara blöt i hela ansiktet efter en pussattack.

Kan nästan-tipsa om en bok också. Boken Kråkflickan av Eriksson och Axlander Sundqvist. Den har flera fördelar; väldigt välskriven, riktigt spännande handling, orginella och trovärdiga karaktärer, oväntade vändningar... ja, det är enligt mig en riktigt bra bok. En sådan man inte riktigt vill skall ta slut. Den har dock en stor nackdel; den har inget slut... vilket man inte informerades om innan. Boken är tydligen den första i en triologi, och delarna är inte riktigt fristående så man kände sig lite snopen när den tog slut utan slut... eller hur man skall uttrycka sig.

Den handlar i alla fall i korthet om en kvinnlig kriminalkommisarie och en kvinnlig psykoterapeut, samt om en hel drös brutala mord på småpojkar. Även kärlek och svek har en stor plats i handlingen. Så jag rekommenderar er starkt att läsa den, men kanske vänta tills de andra böckerna kommer ut så ni slipper att liksom jag vänta på att få veta vad fan som händer sen.

Telefonen och katten

Publicerad 2011-05-25 14:07:01 i Allmänt,

Har hittills spenderat dagen med att stirra på telefonen i hopp om att den skall ringa (ännu har detta inte skett) och lagat en hel del barnmat (medan Nico skrek på mig).

Nu sover Nico och jag för ett krig mot min ena katt. Hon har bestämt sig för att Nicos rum är hennes rum så varje gång han sover så skall hon krafsa på hans dörr (vilket såklart väcker honom)... Är helt jävla vansinnig för hon ger sig aldrig. En dag kommer jag strypa mina katter.... ja, risken finns.

Vakna med en puss

Publicerad 2011-05-25 08:39:47 i Allmänt,

Vaknade av att Hampus gav mig en puss när han kom hem. Katterna hade hållt mig vaken större delen av natten men det var värt lite trötthet att väckas med kärlek. Nico vaknade ändå i samma veva och fick busa runt lite med oss i sovrummet innan det var dags att gå upp.

Vet inte riktigt varför jag skriver inlägg just nu då jag är i det närmaste hjärndöd och inte kommer på en enda vettig sak att skriva. Dessutom maler Sjörövarfabbe i huvudet på mig... Nico älskar den och vi tittar på den flera gånger varje dag. Han tycker mycket om Pippi Långstrump överlag verkar det som.

Nu sover han dock en stund igen... hoppas jag. Det är meningen att han skall sova och det är tyst innefrån sovrummet så jag hoppas att han somnat. Han har sovit mycket bra på nätterna de senaste dagarna så försöker ha samma sovschema på dagen... vilket innebär att sova mellan 08.30 eller 09 till ca 10 eller 10.30 och sedan sova någon timma eller en och en halv runt 14.

Möbeldrömmar

Publicerad 2011-05-24 22:25:15 i Allmänt,

När jag får råd vill jag köpa en ny soffa. Satt och tittade på sittymobler.se och hittade en del snyggt.

Min drömsoffa, en två plus en trea, kostar dock 20 000.... men vill ha!De billigare, men inte alls lika kul, varianterna kostar 14 000 för en tvåa och en trea.De hade andra roliga möbler också, bland annat kistbord och sittpuffar.... De som följde min gamla blogg vet ju hur jag älskar kistbord och sittpuffar.


Saker som gör mig på dåligt humör

Publicerad 2011-05-24 21:33:01 i Allmänt,

Jag skall dela med mig av två saker som stör mig. En stor sak och en liten sak... eller det beror väl på hur man ser det... men en sak som jag förklarar lite längre och en sak som jag förklarar lite kort kanske man kan uttrycka det istället.

Dels har vi detta med att tv-kanaler lägger ner tv-serier mitt i. De börjar spela in och sända en skitbra, spännande serie med invecklad intrig och sedanbara lägger de ner den och man sitter där med lång näsa och får aldrig veta vad det egentligen var som pågick. Först var det Flash Forward, som vi älskade... den la de ner efter en säsong och så fick man aldrig veta vad som hände sedan. Och nu... The Event. Bara sådär... sista avsnittet... ingen upplösning alls... Bara slut mitt i. En skitbra serie som de bara lägger ner. Har de något emot sci fi eller vad fan är det frågan om?

Förklaringen gällande The Event kunde man läsa var att "karaktärerna i serien blev för många så tittarna kunde inte hänga med och slutade titta".... Idioter! Så då måste alla serier som visas vara anpassade efter tröga människor som bara kan förstå lätta intriger? Vad kul... allt nyskapande och spännande måste därför bort. Arg blir jag.

Sak två då. Kan berättas med en enda mening: Det är jävligt störande när ens trosskydd vrider sig så klistret hamnar åt fel håll

Väntan

Publicerad 2011-05-24 21:26:34 i Nytt på bebisfronten,

Vi väntar fortfarande på besked.... nervöst. Men snart, snart skall jag berätta.

Nico har haft en skum dag. Mycket gråt. Han testar mycket gränser också och när man säger till på skarpen (vilket vi bara gör om han försöker förstöra datorerna eller gör något som kan vara farligt för honom) så böjer han ner huvudet och gråter. Man känner sig som ett as, men man måste ju säga ifrån så att han lyssnar. Är ju viktigt så han inte ignorerar om det är en farlig situation.

Han har haft glada stunder också dock. Imorse när han vaknade var han så här strålande:


På kvällen lyckades han dock slå en leksak hårt i huvudet på sig själv och grät länge den lilla plutten. Tyckte så synd om honom. Men han blev glad tillslut och somnade gott när det var dags för natten, eller ja det tog ett tag innan han kom till ro men sen som han gott.Här var en bild på Nico när han vrålar på mig för att han vill ha mobilen. Helt besatt av den är han.

Trötta

Publicerad 2011-05-24 12:36:53 i Allmänt,

Jag är seg idag för katterna var pissjobbiga i natt. Nico sov dock hela natten men vet inte om han är på väg att bli sjuk för han har varit väldigt trött och kinkig idag. Bara gnuggar sina små ögon och blir ledsen för det mesta.
Han har dock klättrat runt lite under morgonen och utforskat saker omkring sig. Sedan ville han sitta med mig och titta i de pekböcker jag har på min iPhone. Om och om igen ville han det och när jag slutligen la bort den för att det var dags för mat så bröt han ihop fullständigt och grät så att tårarna sprutade.

Han sov till 6 imorse, var uppe två och en halv timme ungefär och sov sedan till 10. Nu sover (eller kanske halvsover) han igen. Som sagt var så är han ovanligt trött idag. Blir inga bra dagar då båda är trötta och kinkiga.
Längtar efter att Hampus skall vakna (han har jobbat natt alltså)

Ett år äldre

Publicerad 2011-05-23 21:48:51 i Allmänt,

Så var den födelsedagen avklarat. Var trevligt att ha familjen och närmaste släkten på besök, men jag blir alltid så uppstressad av att vara "värdinna" att jag får lite av en blackout och knappt minns något efteråt. Under hela kalaset har jag en malande röst i mitt huvud: Glöm inte kaffet. Kom ihåg att säga varsegoda. Har jag ställt fram socker. Tackade jag alla ordentligt. Har jag pratat med alla? osv osv. Att ha bjudning faller sig liksom inte naturligt för mig även om jag tycker om att ha folk hemma.

Tack för alla gratulationer och presenter också <3.

Nico hade en ok dag men börjar ju visa upp sina bestämda sidor även när andra är med. Vråla när han inte får som han vill. Han var dock lite trött på kalaset då han vägrat sova sin eftermiddagslur. Hoppas det blir en lugn natt i alla fall.

Hade hoppats på att få ett besked idag... eller i alla fall en liten hint om hur det kan tänkas bli, men detta blev fördröjt så ännu mer nervös väntan nu. Så alla får fortsätta hålla tummarna ett par dagar till.

Nu skall jag nog sova. Är så gammal nu att jag behöver min sömn :)

Den arga bebin

Publicerad 2011-05-23 12:08:31 i Allmänt,

Jag försöker röja lite inför "kalaset" men det går trögt. Nico är överallt, pillar på allt och klättrar på allt. Han har dessutom börjat vråla högt och bestämt när han vill något (oftast komma upp i famnen eller så vill han ha något han inte når). Ett bestämt "Aaah" medan han tittar uppfodrande på en.

Han säger dessutom "emot". Om man säger "Aja baja" eller liknande för att han är och pillar där han inte får så tittar han argt på en och vrålar ett kort och bestämt "AH" för att sedan fortsätta med det han håller på med. Här skall man minsann inte tro att man kan komma och säga ifrån minsann. Säger man till igen, mer bestämt så börjar han dock ofta gråta. Böjer ner huvudet och snyftar som för att demonstrera att man är den elakaste i världen.

Han har en egen vilja, det är ett som är säkert.

En tyst protest

Publicerad 2011-05-23 08:23:02 i Allmänt,

Måste förresten berätta om igår kväll. Nico har ju nu för vana att gallskrika och bli hysterisk när han skall lägga sig, och därför blev vi något förvånade när han ganska snabbt blev helt tyst. "Sover han?" undrade vi förvånat men efter en stund började vi slappna av och glädjas åt att det gått så lätt.

Men... då hörde man innefrån Nicos rum plötsligt ett rytmiskt DUNK DUNK DUNK... om och om igen. Jag smög in för att undersöka vad ljudet kom ifrån.
Då ligger han där... helt vaken på tvären över sängen, tittar upp i taket samtidigt som han sparkar i väggen... DUNK DUNK DUNK. Ja, funkar inte skrik får man väl försöka visa sitt missnöje på annat sätt :)

Äldre och äldre

Publicerad 2011-05-23 07:18:22 i Allmänt,

Här sitter jag och fyller år. Kan sakna födelsedagarna när man var liten och med ompysslad. Nu får jag mer pyssla om. Nico har inte riktigt lust (eller förmåga) att ta hand om sig själv trots att det är min dag. Han grattade med en timlång skrikfest i natt istället.

Nu har jag tills 16 på mig att städa i ordning. Inga större problem egentligen då städningen kanske tar högst en timma. Problemet ligger väl mer på energinivå. Mår dessutom illa då jag är nervös då... ja, av andra skäl som jag skriver mer om senare. Man skriver aldrig om saker som kan jinxas.

Morgon var det här

Publicerad 2011-05-22 07:52:34 i Allmänt,

I natt har jag sovit gott för Hampus har haft Nicoansvar och Nico vaknade inte för morgonen förrän 07. Dock är det ju inte direkt någon mjukstart man får. Han kan leka själv i någon minut men sedan skall han vara vid mig. Stå och klättra och klänga.
Han pratar oavbrutet men för tillfället kör han bara på ett enda ord i olika varianter: Mamma mamamama MAMMA maama ... han viskar det, morrar det, skriker det... en strid ström av olika varianter av mamma. Smickrande men ändock lite påfrestande.

Eller ett annat ljud kommer förresten ur hans mun. Han har börjat med ett kort högt skrik/vrål som han använder för att skälla på en om han inte får som han vill eller är missnöjd på annat sätt.
"Aja, inte pilla på datorn" säger jag. "AAH" vrålar han och tittar ilsk på mig. Han kan verkligen ha en bestämd blick... han har nog fått det från sin far :)

Illa... jag mår illa

Publicerad 2011-05-21 08:52:50 i Allmänt,

Blev inte mycket sova i natt. Jag ville vara vaken när Hampus kom hem 23 så somnade inte innan dess. Sedan såg vi ett avsnitt av en serie och ungefär precis då jag bestämde mig för att sova vaknade Nico och totalvägrade somna om. Han grät och grät, mer och mer hysteriskt. Efter en timma gav vi honom till och med lite mat men inte heller det hjälpte. Så tillslut fick han komma till oss i sängen där han satt helt stilla och myste mellan oss en nån halvtimma. Då blev vi lite nostalgiska och pratade om hur det var när han var pytteliten och sov mellan oss.

Efter nån halvtimma började han dock klättra runt och då la vi honom i sin säng och han somnade efter ett litet tag. Då var klockan 03.30 och jag gråtfärdig av trötthet.
07 imorse ville han upp och jag var så trött att jag mådde illa. Gick upp med honom men när jag skulle ge frukostgröten mådde jag så illa att det svartnade för ögonen och jag var på väg att börja kräkas så Hampus fick ta över så jag kunde lägga mig en stund. Nu mår jag lite bättre, men inte bra om man säger så. Har dock lagr Nico en stund nu så hoppas att han kan sova nån timme så jag kan vila lite till.

Nu kan jag bjuda på några bilder förresten...


Blev inte så bra bilder på Nico och Maja för de rörde sig så mycket hela tiden, men här vågar Nico från sin trygga stol klappa lite på lilla söta Maja.
Lycklig bus-Nico har fått tag påen penna på bordet. Jag sitter bredvid beredd att fånga då jag alltid tror att han skall falla och köra pennan i ögat på sig själv.Gosig Nico i soffan med mig och Barbapapa.

Jag mår dåligt

Publicerad 2011-05-20 18:27:14 i Åsikter,

Ibland tänker jag att vi är rätt så jämlika i Sverige. Att folk ändå fattat att män och kvinnor är lika värda och att ett visst kön inte innebär vissa speciella egenskaper knutna till just det könet. Sedan läser man något som får en att må illa... som gör en mörkrädd. Bara vetskapen att denna människa existerar i dagens samhälle gör mig rädd. För om hon tänker så, så finns det ju andra. Andra människor som inte fattat ett enda dugg.

Detta är bloggen jag skriver om, som jag halkade in på via en länk på Ketchupmammans blogg. Ketchupmamman skriver för övrigt ett bra inlägg angående denna blogg.

Denna människa skriver på fullaste allvar att hon aldrig någonsin hugga ner ett träd eller mecka med en bil  men att hon gärna lagar sockerkaka och hänger tvätt - för hon är 100% kvinna. Eeh ok. Så laga sockerkaka och hänga tvätt är kvinnligt? Det är det som gör en kvinna? Hon säger också att eftersom det av naturen finns olika kön så är det naturligt med könsroller, och hon fattar inte alls det där med att de är socialt skapade. Nähäpp, så de bara fanns från början då? Jag är tveksam till antalet grottmänniskor (sorry, grottkvinnor) som lagade sockerkaka och hängde tvätt dock.

Och vi som inte anser att det hon anser är kvinnligt är det som vi ser som kvinnligt, eller vi som kanske skiter i vad som är kvinnligt eller ej, är vi mindre kvinnor då? Neee... vi har en störning förklarar denna bloggerska så fint. Hon skriver nämligen att om hennes dotter hellre leker med bilar än med dockor så kommer hon såklart älska henne ändå, men anse att hon lider av en störning. Stackars, stackars barn!!

Såklart anser hon ju också att pappor inte kan ta hand om barn lika bra som mammor. De kan tydligen inte axla mammarollen, vad nu en mammaroll innebär. Kanske inte så konstigt eftersom hon även informerar om att män är mindre omtänksamma av naturen.

Jag mår dåligt. Jag vill ruska om denna människa. Jag vill finna välforumlerade ord för att få henne att förstå hur dumt det hon skriver är.... nej fan, jag skall vara helt ärligt... även om jag önskar att jag fann orden, även om det vore mer vuxet och konstruktivt så är det jag mest av allt vill... min spontana reaktion... att skrika DU ÄR JU FANIMEJ DUM I HUVUDET! Men det gör jag inte... det vore ju omoget av mig.

Använd fantasin

Publicerad 2011-05-20 17:55:32 i Allmänt,

Ja ni får föreställa er hur dagen här såg ut för några bilder blir det inte idag heller. Maken snodde med sin mobilsladden till jobbet så kan inte överföra bilder. Kunde dessutom inte ladda telefonen så har känt mig helt isolerad. Inte för att så många brukar ringa mig, eller för att jag ringer så många...

Nico har varit klängig som en apa hela dagen men vet inte om det var mitt humör som var annorlunda för idag tyckt jag mest det var mysigt. Han klättrar upp på mig och vill ge mig pussar och kramar hela tiden. Vi har busat och stojat. Han ställer sig upp mot allt nu, och försöker berömma och uppmuntra istället för att få panik och försöka rädda honom från eventuella fall.

Just nu är det lite segt att han vägrar somna dock. Han vill hellre klättra i sängen. Dock är han trött så bör nog inte dröja alltför länge innan han slocknar. Då skall jag se på Bones. 

Om jag hade kunnat lägga in bilder hade ni nu fått se en bild på en leende Nico som hittat en penna på bordet och en annan på en gosigt leende plutt som sitter och myser med mig i soffan... Nu får ni föreställa er det istället.

Att vara bestämd

Publicerad 2011-05-20 11:32:52 i Allmänt,

Nico vill inte sova. Jag vet att man måste vara bestämd. Det svåra är att jag inte är direkt bestämd, eller jag är det fast på ett mjukt sätt. Som person är jag liksom sådan... lugn, lugn,lugn.. tills jag tappar tålamodet och då kan jag få en röst som en demon. Så ilsk blir jag dock aldrig på Nico.

Så därför tar det lite av en evighet att få honom att sova på dagen. För jag kan inte låta bli att pussa på honom lite varje gång jag måste natta om honom. Han är ju så fasligt söt.

Nu har han förresten lärt sig att "fejka" gråt med riktiga tårar för att få som han vill. När jag ignorerar det hela och ändå bäddar ner honom så upphör gråten genast och istället blänger han argt på mig. Men det är ju inte så att han inte är ledsen, för det är han ju. Han är ledsen för att han inte får som han vill - och det kan man ju identifiera sig med. Som vuxen har man bara lärt sig att det inte hjälper så mycket att gråta... Vad förvånade de hade blivit i affären om jag brast ut i tårar när jag ännu en gång skrapade en Trisslott utan vinst :)

Glömde ju

Publicerad 2011-05-19 20:26:40 i Allmänt,

Glömde berätta att då jag var helt vimmelkantig och pratade med sjukvårdsupplysningen i telefonen så passade Nico på att knickt åla bort till katternas mat och stoppa i sig en bit torrfoder. Sedan satte han den lite i halsen och kaskadkräktes över halva köket. Mycket mysigt. Men han mådde bra efteråt i alla fall.

Det händer bara mig

Publicerad 2011-05-19 19:59:15 i Allmänt,

Jag är något av en klant.

Idag när jag hade varit och handlat och kommer hem så sätter jag ner Nico i hallen och hämtar påsarna med mat. När jag kommer mot dörren igen så ser jag att Tesslan är på väg att rymma och får lite panik då jag ser grannens hund en bit bort utanför tomten. För att rädda katten från att bli hundmat så kastar jag mig fram för att fånga henne men lyckas på något sätt istället kasta mig med huvudet före in i kanten på tegelväggen bredvid dörren.

Kanten träffar mitt uppepå huvudet och är en sådan smäll att det genast känns som jag skall kräkas. Blir helt yr och skumt bortdomnad i huvudet men tar mig in och får tagit hand om min son, som såklart garvar åt det hela. Efter en stund mår jag fortfarande dåligt, nästan packad, och skriver om det hela i mammagruppens forum där de påpekar att det låter som hjärnskakning och att det kan vara allvarligt. Blir lite oroad att jag skall tuppa av så Nico blir helt ensam så jag ringer sjukvårdsupplysningen.

Kvinnan där säger att det låter som en hjärnskakning men att om jag bara ser till att någon kommer och håller mig sällskap så kan jag avvakta och så skulle hon ringa tillbaka en timma senare. Jag skulle även kyla ner huvudet så satt med en frusen kotlett på huvudet..haha. Brorsan kom och hängde med mig, och när kvinnan från sjukvårdsupplysningen ringer igen så mår jag bättre. Fortfarande lite småyr men annars är det ok. Hon rådfrågade en neurokirurg och denne sa att så länge som jag inte blir värre igen så skall det nog inte vara någon fara, men att jag skall vara uppmärksammad på försämring eller kräkningar de närmaste två veckorna.

Nico har varit klängig idag men hade en mycket go eftermiddag men massa mys och gos. Han somnade gott vid 18 och har hittills sovit bra. Han ligger på mage och sover med knäna böjda under sig och rumpan i vädret :)

Vill avsluta med en stor kram till de omtänksamma och underbara mammorna i mammagruppen <3 Och tack till lillebror som kom och höll mig sällskap <3

Hjärnskakning - för att jag kastade mig in i en vägg.

Den eviga fighten

Publicerad 2011-05-19 08:15:40 i Allmänt,

Nu börjar bloggen kännas som en evig upprepning av klagovisor från min del, men den här mammigheten börjar gå mig på nerverna. Nico sitter klistrad i mitt knä hela dagarna och vägrar sova dagtid. Han gråter som om jag lagt ut honom i skogen och vargarna är på väg. Men nu vägrar jag ge mig... det funkar inte annars. Om jag så skall behöva gå in och ut ur hans rum och natta tusen gånger så skall han sova.

Natten var dessutom något av en besvikelse efter den lugna natten som var innan. Natten då han inte vaknade en enda gång. I natt vaknade han flera gånger och var hysterisk. Hampus kunde dessutom inte få honom att somna så jag fick gå upp varje gång. Bara mamma som gäller just nu. Hampus blev lite deppad och kände sig ratad.

Detta är riktigt, riktigt tröttsamt. Hoppas det är en fruktansvärt kort fas detta...om det varar mer än en vecka finns en överhängande risk att jag faktiskt lägger ut honom i skogen (nej såklart inte,men typ nästan).

Kul som en kratta?

Publicerad 2011-05-18 17:39:56 i Allmänt,

Nico roas ju inte direkt mycket av att se filmklipp för barn. Ytterst sällan skrattar han och för det mesta vill han inte titta alls. Då jag ville få honom lite lugn eftersom jag var trött på att ha en mask i knät så tänkte jag att ok, jag får leta upp ett klipp som tilltalar honom.

Jag sökte på "kratta grus" på YouTube och hittade ett klipp med en man som krattar grus. Inget mer, inget mindre. En man som krattar grus. Nico tjöt av glädje och skrattade gott. Sån är han min son. Han gillar folk som krattar. Löv går också bra insåg jag ett filmklipp senare.

Inte en så modig kille

Publicerad 2011-05-18 16:49:00 i Allmänt,

Nico somnade om i morse och när han vaknade igen och hade ätit frukost såvar han med när jag städade lite. Ålade en halvmeter bakom mig hel tiden. Vågar inte släppa mig ur sikte.

Sedan kom Jessica från mammagruppen med lilla Maja. Var jättetrevligt. Så roligt att se hur olika de är trots att de är lika gamla. Maja hade mycket mer drag i sig och kröp runt i en rasande fart, undersökte allt och kastade saker omkring sig. Supersöt verkligen :) Nico som är lite mer försiktig tyckte dock det var lite läskigt och när hon försökte använda honom som trappa för att komma lite högre uppså var hans gräns nådd och han grät lite och ville hellre sitta hos sin mamma. Så under besöket spenderade han mer tid hos mig i soffan än på golvet med Maja.
När han skulle äta och satt i matstolen tyckte han dock det var kul att klappa Majas huvud när hon stod nedanför, på behörigt avstånd.

I slutet av besöket blev han dock trött och somnade ganska snabbt när jag lade honom i sängen och sedan sov han i en och en halv timme. Han verkade lite förvånad när han vaknade och de hade gått hem men ålade sedan lycklig bort till sina leksaker - nöjd med att ha dem ifred. Osociala lilla plutten..haha. Jag hade dock kul och kanske är det jag som behöver sällskap mer än Nico :)

Nu har vi sett lite på Pippi Långstrump och jag hoppas att Nico kan roa sig själv en liten stund.

Uppe med tuppen

Publicerad 2011-05-18 06:09:31 i Allmänt,

Nico sov som en ängel hela natten. En gång vid 21 gnällde han efter nappen i sömnen men förutom det behövde vi inte gå in en enda gång förrän han vaknade för morgonen strax innan 06.
Då åt han 120ml ersättning och fick komma upp en stund, men nu försöker jag få honom att somna en stund igen för märker att han är trött fortfarande.

Fasen vad jag tycker det är läskigt med detta ramlande. Han börjar få små blåmärken runt hela huvudet. Jag vet ju att jag måste låta honom lära sig också, men det är svårt. Mitt hjärta går sönder lite varje gång han slår sig och blir ledsen. Just nu hade jag velat byta ut mitt dumma stenhårda vardagsrumsbord mot en mjuk klump gummi eller nåt. Kanske kunde vara en affärsidé - billiga tillfälliga möbler som man kan ha när barnen lär sig gå.

Kastmärke

Publicerad 2011-05-17 20:22:08 i Allmänt,

Jag har fortfarande en stor blå prick i pannan. Ser ut som jag träffats av en golfboll. Såg hur folk glodde i affären..haha.

Idag har jag mest städat och försökt hantera världens mest klängiga och mammiga bebis. Helt hysteriskt mammig för tillfället. Han skall helst hänga runt min hals hela tiden. Men han är go. Dock knappt sovt alls på dagen och när han äntligen somnade så brakade sängen ihop (botten lossnade) så fick laga den och då kunde han inte somna om sedan.

Han somnade snabbt och lätt till natten i alla fall och har sovit bra i två timmar nu.

Är förresten så läskigt nu när Nico börjar resa sig. Vill ju inte att han skall behöva ha sin tyghjälm på hela tiden och han passar ju såklart på när den är av. Idag var det två större fall och blåmärken i pannan. Lilla plutten.

Imorgon blir det spännande med besök av mamma från mammagruppen med bebis :) Skall bli jätteroligt och jag blir så glad när Nico kan få umgås lite med ett annat barn.

Nu StarTrek DS9.

Blir lite galen

Publicerad 2011-05-17 09:21:51 i Allmänt,

Nico vill inte sova på dagen. Inte för att han inte är trött utan för att han plötsligt blivit så mammig att han blir hysterisk och gråter om han inte ser mig. Lägger man honom i sängen tar det en millisekund så står han upp och gråter.

När han är uppe skriker han mest. Dels för att han vill vara i mitt knä samtidigt som han anser det vara trist att vara där, så han sitter och kastar sig fram och tillbaka och gråter. Sedan vill han stå en stund, men det blir snabbt tråkigt eftersom han inte kommer någonstans så då gråter han för det. Helst skall man hjälpa honom att gå.. heela tiden.

Fuskade lite och gav honom en helt ny prasselbok i sängen. Tänkte att om han ligger still och roar sig lite så kanske han kommer på att han är trött och somnar. Funkade inte. Han låg tyst tills han tröttnade på boken och då ställde han sig upp och skrek och grät igen.

Jag vill skrika och gråta lite jag med. För hela huset ser ut som ett krig, jag får besök imorgon och måste städa... men Nico förhindrar detta med bestämdhet.

... och så här snygg är han

Publicerad 2011-05-17 07:37:02 i Allmänt,

Nico har fått testa sin nya störtkruka. Den är ganska stor hur liten man än försöker göra den, för han har liten skalle. Han är inte helnöjd men låter den till största delen sitta på.Dock panikskriker han så fort han känner att han är på väg att ramla. Men nu då jag vet att han inte slagit sig allvarligt så kan jag skoja bort det hela efter ett fall på nån sekund. Innan såg han ju att jag blev orolig och det var inte bra.

Dagen idag

Publicerad 2011-05-16 20:46:19 i Allmänt,

Dagen började med att jag och min hyperaktiva son åkte till min mamma och pappa. Vi tittade på ett litet hus som kanske skall köpas. Jättesött.  Mer om det får ni inte veta..haha.
Nico tyckte det var sådär att vara med på husvisning men var ändå på rätt gott humör och somnade mitt i en grimage på väg hem till föräldrarna igen.

Sedan åkte vi hem och Nico sov en stund. Resten av tiden höll han på att göra mig tokig då han skall vara på mig hela tiden och är missnöjd konstant om jag inte hjälper honom att gå.
När Hampus vaknade skulle han passa Nico medan jag gjorde "frukost" till honom, men Nico bröt fullständigt ihop. Skrek efter mig och grät så han knappt kunde andas. Från en dag till en annan har han plöstligt blivit extremmammig med världens separationsångest.

Därefter åkte vi till Stenungsund för att Hampus skulle till doktorn. Tog vääldigt mycket längre tid än väntat. Helt plötsligt insåg jag att Nico skulle ha ätit middag för 1,5 timme sedan och att det var en halvtimme från läggdags för hans del. Så han åt kall mat i väntrummet men var lika nöjd med det. Underligt nog var han på glatt humör hela tiden och i bilen på vägen hem satt han och fnissade och skrattade hela tiden.
Köpte förresten en sådan där vadderad grej för huvudet så han inte skall dunka skallen när han ramlar. Nästan mest för min skull. Jag kan inte låta bli att vara där och ta emot och vaka så utan en sådan kommer jag aldrig ge honom chansen att lära sig själv. Får väl se om man kan få honom att ha den på dock.

På vägen hemköpte vi pizza och medan Hampus hämtade den skulle jag skoja med Nico. I bilen låg sådana där förvaringskorgar med sugkopp, som man kan sätta fast på kaklet i badrum eller kök. Har fått dem av mamma men glömmer ta in dem hela tiden. Lustig som jag är satte jag fast en i pannan till Nicos förtjusning. Smart!! Först fick jag nästan inte loss den och nu har jag ett blåmärke/sugmärke stort som en femkrona mitt i pannan! Hampus skrattar varje gång han tittar på mig.

Nu sover Nico och vi har ätit. Slappning och sovning står på schemat härnäst.

Kill me

Publicerad 2011-05-16 07:45:52 i Allmänt,

Jävligt mycket gnäll här nu för tiden, jag vet... igen. Idag skall jag iväg efter frukost kl. 9 och Nico har inte haft en bra natt... inte alls.

Han sov bra i två timmar men började sedan vakna ca 2 ggr i timmen och somnade inte om ifall man inte gick in och gav honom nappen. Sedan vaknade han runt 01 och somnade inte om förrän 03. Däremellan var han smått hysterisk.
Sedan sov han till 06 då han ansåg att det var morgon. Han fick ersättning och fick busa med mig och Hampus en timme. Hoppas på att han skulle somna om sedan men icke. Han ligger i sin säng och gallskriker. Jag är vraktrött och måste hinna tvätta håret.... men kan knappt röra mig.

Nu är Hampus ledig i två dagar men då han inte alls mår bra får jag nog inte sova så mycket ändå.

ESC

Publicerad 2011-05-15 19:47:18 i Allmänt,

Jag tittade, eller skummade, igenom ESC nu på kvällen. Tyckte det mesta var skit dock, Sverige inkluderat.

Gillade dock vinnarna så det var ju kul, hur deras land nu stavas - Azerbadjan? or something.

Tyckte också om Danmarks låt - a new tomorrow - trots att den lät som Andreas Jonssons Sing for me... eller kanske just därför för tycker om den låten med.

Moldavien - de med strutar på huvudet - tyckte jag först var kass men sedan gillade jag den. Var en slags hysterisk cirkuskänsla över den.

Ukrainas låt vet jag inte om jag gillade eller ej för jag var upptagen av att titta på sandkonsten... Sandkonsten gillade jag dock.

Tror inte jag fastnade för några andra, även om en del var helt ok... som Tysklands låt... alla var liksom inte kräkdåliga, även om en del var det. Är förundrad över att Saade kom trea, men gött för honom.

Mycket i huvudet

Publicerad 2011-05-15 19:41:52 i Allmänt,

Min hjärna är i kaos just nu. Så mycket att tänka på och fundera kring, både positiva och negativa saker. Beslut som skall fattas om framtiden, saker som man hoppas skall ske, världen är i rörelse. Har svårt att skriva för vill inte dela många av sakerna med världen ännu.

Nico har det varit full rulle på.Dock äter han och sover mer, antagligen eftersom han rör sig så mycket när han är vaken. Han skall upp och stå hela tiden och klättra på allt. Min stora kille. Samtidigt som det är extremt tröttsamt så blir jag så stolt. Nu dricker han själv ur pipmugg (utan droppstopp dock så det sölas en del) och kan äta större bitar i maten också.

Avslutade dagen med att se eurovision song contest i efterhand på SVT Play (vad jag tyckte kommer i nästa inlägg) och så skrev jag ett argt mail till en vårdcentral.
Skall nog sova snart fast det är tidigt. Behöver sömn.

Det är inte lätt när det är svårt

Publicerad 2011-05-15 11:23:35 i Allmänt,

Det var betydligt lättare innan han kunde stå, och nu längtar jag bara efter att han skall börja stå så stadigt att han inte ramlar hela tiden.

Nu när han insett att han kan komma upp så vill han inte ligga på golvet en minut ens. Lägger man honom på golvet så är det full fart mot bordet och upp och stå. Sedan tar det några minuter så dunsar han i golvet (eller snarare platt fall) och så kommer illvrålet. Skall definitivt köpa en sådan där tyghjälm så att han inte slår i huvudet. Som det är nu försöker jag fånga honom men dels så lär han sig ju inte att falla bra själv då och dels så får jag inte gjort något annat.

Att försöka få honom att somna är ju en omöjlighet också för han bara ställer sig i sängen och sedan står han däroch vrålar.

Kul att han lär sig saker dock..... försöker jag intala mig.

Likt

Publicerad 2011-05-14 22:01:44 i Allmänt,

Nico är otroligt lik min lillebror som liten ibland, eller vad tycker ni?


Lilla brodernNico pico

Hittade ingen riktigt bra jämförelsebild så ni får tro mig bara - de är lika varandra :)

Jäkla regn

Publicerad 2011-05-14 21:42:43 i Allmänt,

Nico blir störd av regnet så han vaknar och gråter hela tiden. Blir nog inte mycket sova i natt. Tur att jag laddat med en pizza.

Upp som en sol, ned som en pannkaka

Publicerad 2011-05-14 13:29:40 i Allmänt,

Jag är helt och hållet slut. De senaste nätterna har jag sammanlagt kanske sovit 7 timmar av olika skäl, i natt ca 3. Hampus är sjuk och sover. Nico har en enorm energi och är överallt, och vägrar sova. Han bara vrålar just nu.
Känner att jag har absolut noll ork och tålamod. Vill bara krypa under en sten och gömma mig.

2 problem

Publicerad 2011-05-14 08:17:30 i Allmänt,

För det första känns det som om jag aldrig kommer få Nico att sova igen, nu när han lärt sig att ställa sig i sängen. Man lägger honom, lämnar rummet och tre sekunder senare så står han där inne och hoppar och tjuter. Framför allt nu när han insett att om han ställer sig i huvudänden så kan han sträcka sig och dra undan gardinen så han kan kika ut genom fönstret.

För det andra har vi ett eskalerande kattproblem här hemma. Katterna kommer inte överens och det blir inte bättre utan snarare tvärt om. Nu flyger de på varandra och jag är rädd att någon av dem snart kommer bli skadad på riktigt. Vet verkligen inte vad man skall göra. Suck.

Happy

Publicerad 2011-05-13 19:43:29 i Allmänt,

Mitt möte idag gick toppenbra så är mer än nöjd. Ser fram emot att kunna dela med mig av det hela framöver. Men inte än.. hihi.

Mamma passade Nico undertiden så han var så glad så, men fanns för mycket att titta på så han sov i princip inte på hela dagen. Efter mötet blev det McDonalds där Nico fick en sk. McKerstin (hihi) dvs. bitar av hamburgerbröd och saltfria pommes (han fick såklart sin egen mat med och smakade bara på det andra).

Kom hem på sprudlande glatt humör och jag och Hampus fantiserade, drömde och planerade. Nej, man skall kanske inte ta ut glädje i förskott säger folk... men det är väl trevligt att göra det, då kan man vara glad även när det inte finns saker att vara glad för..haha.. och jag har massor att vara glad för i vilket fall som helst så :)

Nico var så trött att han bara grät innan läggdags, men så la vi honom i sängen och då blev han klarvaken. Vi lämnade rummet och efter ett tag då vi hörde hur han stökade runt så gick jag in igen.... och då stod han i sängen!! Han höll sig i sängkanten och var så fruktansvärt lycklig och stolt att han lyste upp hela rummet :) När jag berömde honom (kanske man inte skall göra när han ställer sig när han skall sova egentligen, men men..haha) och rusade fram och gav honom en kram så kramade han massor tillbaka och pussade mig i hela ansiktet. Min mysunge!

Sedan reste han sig några gånger till och var lika glad varje gång över sin prestation. Efter en stund somnade han dock och nu sover han gott.

<3 Idag älskar jag världen <3

Good morning

Publicerad 2011-05-13 09:19:16 i Allmänt,

Hade svårt att sova i natt och Nico pep någa gånger så var ytterst seg när Hampus kom hem i morse, och Nico vaknade i samband med det. Hampus hämtade in Nico till sängen och då var det svårt att inte bli glad för lyckligare bebis får man leta efter. Bara leenden och skratt.

Har hållt på och fixat till mig inför mötet senare idag (berättar kanske senare nån gång om vad det handlar om). Nico sover en stund vilket gav mig lite tid. Fått i mig en smörgås också. Har annars svårt att äta när jag är stressad och nervös.

Svåraste är väl att jag typ glömt hur man sminkar sig för jag gör det så sällan. Så finns en risk att jag ser ut som en glädjeflicka.

10 dagar kvar tills jag fyller år. Det ni. Så sätt igång bara - buy me stuff..hehe.

Nya grejer varje dag

Publicerad 2011-05-12 20:39:16 i Allmänt,

Just nu känns som en fantastisk tid utvecklingsmässigt för Nico. Varje dag kan han något han inte kunde dagen innan.
Han ställer sig upp med stöd mot något mer och mer. Helst vill han dock kunna ta sig upp genom att hålla i ett av våra ben, kanske känns tryggast så.
Han klättrar som en galning. Idag satte han sig upp från liggande för första gången, och han kunde även lägga sig ner igen utan att bara stupa i backen.

Vid middagen idag fattade han även, för en stund, hur man dricker ur pipmuggen när den har droppskyddet på - sedan började han tugga på den igen. Han dricker utan problem från den när den inte har droppskyddet, men eftersom han även vill vifta runt med den så blir det ju vatten överallt.

Efter det att Hampus gått upp idag så var han mestadels en liten solstråle som ålade runt överallt och hade jättekul när hans pappa "gick" med honom runt i huset. Man märker att han får allt större behov av att röra på sig och se nya saker.

Nu sover han dock och Hampus åkte precis till jobbet. Själv skall jag snart sova jag med för imorgon är det viktigt möte. Nervös. Känns som man har en del att vara nervös för framöver. Men, allt blir bra oavsett vad som händer.


Coola killen med sin t-shirt med gitarrer på :) Underbara unge :)

Springa maraton... tsss... det är la inget

Publicerad 2011-05-12 14:11:26 i Allmänt,

Springa maraton, cykla till Kina, bestiga K2... you name it... det är väl ingen big deal. Inget, jag säger INGET, gör en mer utmattad än att laga massa burkar barnmat och samtidigt ha hand om min son.

Nico gillar uppmärksamhet, konstant sådan. Ibland kan han göra saker på egen hand nu för tiden, men om han inser att jag faktiskt gör något som innebär att han om han så önskar ändå inte kan få all fokus på honom så blir han vansinnig.

Jag försökte ha honom på golvet ett tag. Funkade inte så bra. Om han inte försökte dyka ner i katternas vattenskål så låg han nedanför mina fötter, drog mig i byxorna och skrek. Satte honom i gåstolen istället. Han skrek fortfarande i princip oavbrutet samtidigt som han om och om ( och om och om och om) igen körde på mina fötter så jag fick skrapsår, blödde och i allmänhet jävligt ont. Detta samtidigt som jag försökte få till all mat och undvika att saker kokade över, brände fast eller hamnade över mig ifall jag skulle snubbla över en galen bebis.

Slutade såklart med att jag försökte muta honom med majskrokar. Funkade ett tag. Han fick sedan en tallrik med lite ärtor på att pilla med vilket också funkade ett tag. Och även om jag just då var rätt irriterad så var det rätt sött att se honom kämpa för att få upp en enda lite ärta och sedan kämpa för att få in den i munnen. Funkade några gånger i alla fall.

Blev klar tillslut i alla fall. Nu har jag 6 eller 7 burkar med kyckling/potatis/passerad tomat/broccoli/lök/morot och 5 burkar med köttfärs/ris/passerad tomat/lök/morot/ärtor samt 5 burkar med fisk/ris/passerad tomat/purjolök/morot.

Efteråt var jag helt slut, så efter Nico fått sin mellis beslutade jag diktatoriskt att han skulle sova. Sådana beslut fungerar alltid himlans bra... eller inte. Han ligger i sin säng och pratar för sig själv just nu.
Hampus vaknar om en eller två timmar. Då får han ta Nico medan jag städar köket. Ser ut som ett krig där nu. Ett matkrig.


Men han är fasligt söt i alla fall. Foto: Monica Hermanson

Förresten började han storgråta när han såg sin spegelbild i ugnsluckan. Kanske han trodde att jag stängt in ett annat barn där. Kanske han trodde att jag skulle äta upp honom.

Sovit gott

Publicerad 2011-05-12 10:16:17 i Allmänt,

Nico sov bra i natt och Hampus hade hand om honom de två gånger han vaknade till så jag har sovit gott. Satt dock uppe ganska sent och drömde mig bort tillsammans med Hampus. Drömde om att en dag ha råd att bygga ett hus, vårt drömhus.

Vid 06 idag vaknade Nico och somnade inteigen förrän efter frukosten. Full rulle har det varit på honom, men han har varit glad. Han har börjat utforska huset så han ålar runt på hela övervåningen. Kul att han vidgar sina vyer men jobbigt att han är som en magnet på katternas mat.

Idag skall det lagas barnmat men först skall jag vila en stund nu när Nico sover för känner mig lite yr i mössan.Bjuder på en bild tagen av min mamma.

Om Jan Björklund - och hans idioti

Publicerad 2011-05-11 19:04:01 i Åsikter,

Jag ogillar Jan Björklund. Jag ogillar det faktum att en människa som inte vet speciellt mycket om varken skolan eller om ungdomars livsvillkor är skolminister. Jag ogillar... nej, jag avskyr... att de skall ta med närvaro/skolk på betyget.

Jan själv säger så här:  "Skolk är i högsta grad ett riskbeteende. En del av de som börjar skolka är den grupp som så småningom får andra problem. Skolkarna som grupp blir oftare kriminella och hamnar oftare i missbruk av till exempel alkohol"


Han har lite rätt, men samtidigt så jävla fel. Så in i helvete fel. Skolk är ett tecken på att allt inte står rätt till. Det kan vara något så "simpelt" som att orken för tillfället inte finns, men det kan också vara tecken på något mycket mer allvarligt som depression, problem i hemmet eller att man hamnat i kompiskretsar med negativa influenser. I inget av dessa fall hjälper ett betyg i närvaro eleven att må bättre och "skärpa till sig". Pressen kan däremot förvärra. En svacka eller tillfälliga problem kan avsevärt försvåra en tonårings framtid. Jävla idioti är vad det är Jan Jävla Björklund!!

När jag gick i gymnasiet skolkade jag en hel del under en period. Jag hade en del lärare som behandlade mig riktigt illa på grund av detta. De såg mig som ett "problembarn" (ord använt av lärare vid denna tidpunkt för att beskriva mig). De visste inte att jag istället för att gå på lektionen satt i korridoren och grät, och funderade på om jag ens orkade existera. Det lilla lilla framtidshopp jag hade då, den lilla kämpargöd som fortfarande fanns kvar, hade kunnat raderats helt om någon hade talat om för mig att min frånvaro skulle föras in på betyget och för alltid påverka mina framtida utsikter till studier.
Som tur var hade Jan på den tiden inget att säga till om och vår skola hade en mycket bra sjuksköterska och en underbar studierektor som pratade med lärarna, hjälpte mig dela upp mina studier på fler år och såg till att jag kunde ta det hela i min egen takt och kunde fokusera på att må bättre (tack till dem!). Dessutom hade jag turen att ha bra stöd hemifrån.

Jag kom på fötter tillslut, läste på universitetet och blev socionom.

Jans förslag som nu blir verklighet kommer inte hjälpa någon, utan slår dem som redan ligger. Förvärrar för dem som redan har det tungt. Jag hade velat träffa Jan och säga detta till honom, eller möjligtvis slå något hårt i huvudet på honom.

Vill man läsa om någon annan som inte tänkt till riktigt, så kan man läsa HÄR.


Full fart igen

Publicerad 2011-05-11 18:34:33 i Nytt på bebisfronten,

Det visade sig att Nico kanske inte saknat mig, tråkmamman, så mycket, men saknat sin pappa desto mer. Först var han på gott humör dock. Såg ut så här när han skulle äta lunch:Men sedan gick Hampus ner i källaren och skulle greja och då var det helt hopplöst. Nico bara grät och skrek, grät och skrek. Mamma dög minsann inte, han skulle vara med pappa. Så efter en timma fick han sitta i gåstolen i källaren och titta på när Hampus pillade med något projekt och då var han nöjd.

Ännu roligare var det att sitta med pappa och se på... nåt (vissa killar ser ju på fotboll, Hampus ser andras människors matcher i strategiska dataspel).. medan Hampus gjorde ljudeffekter.Det sista innan han skulle lägga sig var han dock på bättre humör. Skrattade åt massa saker och busade. Ålade runt på hela övervåningen i full fart. Just nu verkar han ha kommit in i en fysisk fas. Lustigt nog så kan man märka ganska tydligt att de dagar som han gör mycket framsteg motoriskt och rör sig mycket så pratar han mindre. En sak i taget liksom.
Innan det var dags för sängen fick han dessutom följa med sin pappa ut på altanen och titta på ösregnet och lyssna på åskan. Han verkade dock måttligt imponerad.

Nu har han lagt sig och vi skall fixa nån mat. Avslutar med en bild min mamma mms:ade till mig i morse när Nico var med mina föräldrar ute i trädgården. Tydligen hade han gapskrattat åt min pappa när han krattade grus. Skum humor har den lille :)

Det där med det andra glaset vin

Publicerad 2011-05-11 13:01:47 i Åsikter,

Ja det har ju debatterats lite hit och dit kring den där ammande kvinnan som inte fick beställa sitt andra glas vin, och då jag är en sådan person som bara måste ha åsikter om allt så känner jag mig nästan tvungen att göra ett litet inlägg kring detta.

Min åsikt är att om du ammar och har ditt barn med dig så bör du inte dricka. Ok, med ett glas vin.. kanske... men inte mer. Inte på grund av den knappt existerande alkoholhalten som går över i bröstmjölken utan för att man inte alltid har full koll om man dricker alkohol, och man bör ha full koll om man har hand om en bebis. Det är svårt att själv känna av när alkoholen börjar påverka en. Ofta tror man att man är precis som vanligt och så sitter man där med dimmig blick och upprepar sig och kanske tar ett litet snedsteg på väg till toaletten. Jag säger inte att man nödvändigtvis måste vara en dålig mamma eller ha dåligt omdöme, men det känns för mig som omman bör låta bli... för säkerhets skull.

Jag vill dock försvara den lilla bartendern faktiskt. Folk vill ju gärna få det till att han är en hemsk översittare, och gärna få till en feministisk knorr om att han förtrycker det stackars ammande kvinnan. Jag tycker dock det var starkt gjort av honom. Han hade inte koll på fakta kring det där med alkohol i bröstmjölk så han fattade ett överilat beslut, man han vågade ta ställning för det han trodde var rätt. Han ville skydda ett barn som inte ens var hans eget. För det tycker jag att han skall få lite cred. Vi skall våga säga ifrån om vi tror att ett barn far illa, även om det kan visa sig att vi har fel!

Vi har haft det så gött :)

Publicerad 2011-05-11 11:43:04 i Allmänt,

Igår åkte vi och lämnade Nico hos sin mormor och morfar där han stannade över natten. Han hade haft det jättekul och vi passade på att ha det riktigt gött vi med.

Vi grillade och åt så vi nästan sprängdes, käkade godis och bakelse (EN bakelse, då vi när vi kom hem upptäckte att tjejen i affären lagt ner endast en bakelse i kartongen - stolpskott), såg film och myste. Fnittrade lyckligt åt att vi kunde ha på volymen på filmen jättehögt men sedan ryckte vi till då och då ändå av ren vana och tänkte att "nu vaknar han nog".

Sedan fick man sova ut ordentligt också. Underbart.

Nu kom han nyss hem. Trött, men glad. Inget tårdrypande återseende utan han betedde sig som om vi aldrig hade varit åtskiljda. Skönt det.

Jävla skitkatt

Publicerad 2011-05-10 07:00:18 i Nytt på bebisfronten,

Inte fått sovit mycket i natt. Inte pga Nico utan på grund av skitkatten Norpan som försökt gräva sig igenom dörrar hela natten. Jag kan lova att jag mer än en gång gripits av lusten att bara kasta ut henne genom ytterdörren och aldrig släppa in henne igen.

Nico ville dock upp vid 06 idag. Jag var inte helt lycklig över detta men han är glad i alla fall. Eftersom han skall bort till sin mormor och morfar sedan och sova över där så tänkte jag att jag kan passa på att gosa med honom lite. Just nu ligger han dock och leker med en leksak med spegel på. Han småpratar med sin reflektion i spegeln, pussar på den och försöker gosa med den. Han är lite egenkär min son :)

Han har nu även förstått att man kan åla under vardagsrumsbordet men att man måste ducka ner huvudet för att inte slå i det. Man kan riktigt se hur nöjd han är med denna bedrift. Sedan ålar han runt bordet och stannar till med jämna mellanrum och sträcker upp sin arm över kanten för att se om han kan få tag på något som ligger däruppe. Metodiskt.

Sedan återvänder han antingen till sitt minipiano och spelar en stund eller lägger sig nedanför mig och kräver att få komma upp i soffan. Idag är han skönt nog lite självständig än så länge.

Forever after

Publicerad 2011-05-09 21:59:25 i Allmänt,

Jag funderar ibland över vad det är som gör att min och älsklingens relation är så okomplicerad, dvs vad det är som gör ett bra förhållande. Vi grälar nästan aldrig och om vi gör det så är det oftast att någon av oss, eller båda två, är riktigt trött och lackar ur för ingenting egentligen... och vid sådana tillfällen reder vi oftast ut det hela med en gång.

Som jag ser det så måste ett bra förhållande vara ett teamwork, för om bara en part försöker få det att vara så bra som möjligt så fungerar det inte. Om man till exempel tar hänsyn och omtanke - i ett bra förhållande skall man inte behöva vara självisk och bara tänka på sig själv, för om båda har den andres bästa för ögonen så finns det ju alltid någon som tar vara på ens intressen och man kan komma fram till medelvägar som är den bästa lösningen för båda. Men då gäller det ju såklart att båda är inne på samma spår, så inte den ena tänker på den andre och den andre bara tänker på sig själv.

Vänskap anser jag vara en av de allra viktigaste delarna. Man älskar ju (förhoppningsvis) alltid sin partner, men det är viktigare att man tycker om personen. Att man genuint anser den andre vara en bra människa. Jag tycker också det är viktigt att man kan ha kul ihop och att ens partner får en att tycka bra om sig själv.

Frihet och respekt är två saker som jag också anser måste finnas i en balans med varandra. Det vill säga att om man respekterar varandra och varandras känslor och åsikter så behöver man inte ha massa regler för vad man får och inte får göra, för då vill man inte göra något som man vet skulle såra den andre.

Kommunikation och öppenhet är ju självklart. Man berättar vad man känner och utgår inte från att den andre kan läsa tankar. Man tar upp saker som eventuellt stör en och försöker reda ut saker genom diskussion innan småsaker blir till stora saker. Att man är ärlig hör ju också till såklart.

Även om jag inte anser man skall ha massa regler och förbud så finns det några riktlinjer jag/vi lever efter som jag tycker är viktiga.
* Man reder alltid ut saker innan man skall sova för man skall aldrig lägga sig arg eller ledsen
* Man skall kunna säga förlåt och erkänna när man haft fel
* Man tar aldrig diskussioner kring något som stör en när andra är med (jag anser att det är respektlöst att försöka "sätta någon på plats" inför dennes vänner t.ex.)

Det viktigaste är nog dock att alltid jobba på det. Och då menar jag inte jobb som i ansträngande och påfrestande slit, utan bara att man aldrig kan ta för givet att det bara skall fungera utan att man har en pågående diskussion kring hur man vill ha det och hur man kan nå dit tillsammans.

Ja, sådär kärleksfullt filosoferande är jag nu strax innan läggdags. Natti natti världen.

Det där med Ola Lindholm

Publicerad 2011-05-09 18:40:16 i Åsikter,

Det stör mig. Det stör mig något otroligt. Det gör att jag aldrig vill läsa tidningen igen. Och nu talar jag inte om själva skuldfrågan. Faktum är att jag skiter blankt i om Ola tagit sig lite knark eller inte. Det som stör mig är att media saknar etik totalt nu för tiden. Media är som ett vidrigt litet monster. Hur i helvete kan det vara tillåtet, lagligt eller ens ok att hänga ut en person i media innan skuldfrågan är avgjord? En person vars hela karriär raseras av ett "kanske", av en misstanke... Det är så jävla sjukt.

Och... om det nu är så att Ola dragit sig en lina så är det väl i så fall bättre att de där barnen som man säger sig tänka så mycket på, de där som skall ha bra förebilder, aldrig ens får reda på det?! Om man hade haft nån tanke över huvudtaget på vilka konsekvenser det kan ha för dem så hade man låtit Ola, efter en eventuell fällande dom, säga adjö och dra sig tillbaka utan att meddela varför.

Blir så förbannad. Och ledsen. Och frustrerad.

Kaos i sovrummet

Publicerad 2011-05-09 18:08:02 i Nytt på bebisfronten,

Jag nämnde ju att Nico nu roffar åt sig saker han kommer åt mellan spjälorna. En annan sak han sysslar med är att lägga sig på rygg och ta spjärn mot väggen eller sängbordet och sparka så att hela sängen flyttar sig. Ibland ställer han sig även på alla fyra i sängen och gör en juckande hopprörelse så att han flyttar hela sängen en bit. Så det är rena överraskningen varje gång man går in nu var sängen kommer står och vad som kommer finnas i den.

Underbar dag

Publicerad 2011-05-09 18:03:26 i Allmänt,

Sommarsol ute hela dagen :)

När Nico ätit lunch gick vi en långpromenad hela familjen. Trodde inte att Nico skulle somna då han sov så länge på morgonen men han tog sig en ganska lång lur i vagnen i alla fall.
Jag stod för underhållningen när jag började studsa och hoppa på stigen samtidigt som jag skrek: En orm! En orm!, när en kopparödla slingrade förbi framför mina fötter. Mötte faktiskt två stycken under promenaden. Hampus satte sig och klappade den andra vi mötte.

Sedan har vi grejat en del inne. Försökt bli klara i källaren, men det är lite kvar, och busat med Nico. Han har vart en riktig solstråle idag och bjudit på massa pussar.

Nu skall Nico sova, Hampus skall göra musik i studion i källaren och jag tänkte fortsätta läsa en bok (Scar Tissue, biografi av sångaren i Red Hot Chili Peppers).

Hoppsan

Publicerad 2011-05-09 10:20:13 i Allmänt,

Nico åt inget i natt heller men vaknade sina vanliga tider, drack lite vatten och somnade om. Sedan vaknade han för morgonen klockan 06 och åt sin ersättning, jag bytte hans blöja och han fick komma upp.
Jag var dock aptrött och efter en timma tänkte jag att han nog kunde sova en stund till. Så jag la honom i sängen och han somnade, och jag somnade. Brukar ju inte ställa väckarklocka för liten brukar ju väcka mig vare sig jag vill eller ej ... men inte idag. Jag vaknade 09.40 och tänkte att "va fan har han inte vaknat för??!"... rusar in i hans rum och tänder ljuset. Där ligger en yrvaken men glad liten plutt och undrar vad ståhejet handlar om..hehe.

Så han fick äta sin frukostgröt nästan en timme senare än vanligt. Så kan det gå.

Ute

Publicerad 2011-05-08 13:10:25 i Nytt på bebisfronten,

Då Nico vägrade sova så gick jag ut med honom. Först utforskade han gräsmattan lite.Sedan gick vi en promenad men han vägrade sova. Han bara satt och kikade på allt runt omkring. Plötsligt somnade han dock, i en inte helt optimal ställning.

Jag la honom såklart tillrätta, men han sov bara lite mer än en halvtimme tyvärr.

Långa armar

Publicerad 2011-05-08 11:06:51 i Allmänt,

Bredvid sin säng har Nico ett sängbord och jag har inte riktigt tänkt på att han är större nu och når längre när han sträcker sig mellan spjälorna. Nu när jag gick in hade han i sin säng babylarmets huvudenhet, extranappen, en tröja och annat smått och gott han lyckats roffa åt sig.

Sova vill han dock inte trots att han gnuggar sig i ögonen varje gång man går in till honom. Funderar på om jag skall ta och gå ut en promenad med honom istället.

Söndag då

Publicerad 2011-05-08 10:58:03 i Allmänt,

Natten gick förhållandevis bra ändå. Han vaknade en gång till runt 02, då Hampus kom hem, och ville ha mat. Han fick vatten istället och lite gos. Tog ett tag men sedan somnade han omoch sov till 05.30 då han fick ersättning. Efter det sov han till...07? 08?... jag minns inte längre..haha.

Han har haft en glad förmiddag men en mycket klängig sådan. Själv är jag aptrött så jag la mig en stund på hans madrass på golvet medan han lekte brevid. Så fort jag blundade dock så hörde jag ett illtjut och när jag öppnade ögonen var Nico på väg mot mig i full fart, kravlade sig upp på madrassen och började slå och riva mig i ansiktet medan han skrattade glatt. Så sova var med andra ord strängt förbjudet. Istället fick jag ligga där och titta på honom medan jag funderade på det faktum att ögonlock är alldeles för ynkliga skydd för ögonen... varför kunde man inte ha nerfällbar pansarplåt eller något istället. Hade varit mycket mer barnanpassat.

Nu försöker jag få Nico att sova sin förmiddagslur. Han är verkligen inte med på noterna.

Kan förresten tipsa om Nestles Drikki, en smoothie med smak av banan och ris (står det men verkar mer innehålla olika sädeslag och banan). Nico tycker att den är supermumsig. Lite för tjock att dricka ur flaska dock så han får dricka den ur glas. Han blir bara bättre och bättre på det där med att dricka ur glas. Nu tar han riktigt sats när man håller fram glaset och suger i sig en stor klunk som han sväljer ner med en gång. Så om man bara inte häller för mycket på en gång så sölas det nästan ingenting.
Första gången han fick det så tyckte han dock att det var så supergott att han grabbade tag i glaset och försökte hälla i sig allt på en gång... vilket blev lite mer söligt.

En hög bilder

Publicerad 2011-05-08 08:32:11 i Nytt på bebisfronten,

Hampus kom hem med sladden till mobilen i natt så nu kan jag visa lite bilder som tagits de senaste dagarna.Nico racar runt i sin gåstol... och pillar på allt han kommer åt.


Läser lite tidning medan han äter


Glad med ansiktet fullt av mat :)Yrvaken i bilen med dräggel i mungipan :))Igår morse... nöjd och glad bebis <3


Pilla på stereon är roligt


Nu på morgonen... förföljer mig...

Ibland måste man vara dum för att vara snäll

Publicerad 2011-05-07 21:29:21 i Allmänt,

Två saker har fått mig att känna så ikväll.

Framför allt Nico. I två nätter har han ju sovit hela natten utan att vilja äta, men idag vaknade han nyss och ville det. Kände att nej, nu vet jag att han kan vara utan och det är bättre för både hans och vår sömn om han vänjer sig av med det hela. Så gav ingen mat. Jag gick in och nattade honom, kramade och pussade lite, klappade och gav slutligen lite vatten. Dock kände jag mig som ett as. Han gnällde så hjärtskärande att jag kände mig som ett monster.
Fast det bara gått 10 minuter så kändes det som en evighet och jag var ytterst nära att ge upp när han somnade om igen. Så han var nog inte så hungrig trots allt, bara lite sugen.

Den andra saken var lite relationsrådgivning jag pysslade med. Är så svårt sånt. Att säga som det är, eller snarare som man tror det är, utan att verka elak eller dömande. Men verkligheten är ju sällan så lätt som att en är dum och en är snäll, en har rätt och en har fel. Tvärtom är det ju oftast oerhört komplicerat... det där spelet mellan människor. Hur vi interagerar och reagerar på vår omgivning. Och man har ju själv varit där, i situationer då man varken vet ut eller in.

Nu längtar jag mest efter min älskling. Utan honom är jag halv.

Inget spännande att förtälja

Publicerad 2011-05-07 18:26:02 i Allmänt,

Har jag varit ute i solen idag? Svar nej. Jag har varit inne och städat men har trots detta inte lyckats få speciellt mycket gjort. Eller jo, det är ju städat men har inte alls gjort så mycket som jag hade tänkt. Svårt när man har en liten plutt som ålar efter en hela tiden och vrålar för att han vill att man skall sitta på hans madrass och titta på när han leker.

Han har dock varit glad större delen av tiden förutom en stund nu på eftermiddagen då han gnällde och ropade efter sin pappa. Skall bli skönt när han kommer hem i natt.
Nu är det dags för honom att sova men han ligger mest och fnissar, skrattar och tjoar i sin säng. Kunde faktiskt inte ens låta bli att ta upp och pussa på honom när jag gick in och tittade till honom för han var bara som en go, mjuk  charmklump <3 Var bara jätteleende och skrattande när jag pussade på honom. Hoppas bara att han somnar snart och sover bra.

Imorgon skall jag fortsätta att dona hemma. Man kan tro att jag har världens stökigaste hus men jag är inne på detaljerna nu. Röjer i garderober och lådor och så. Och så skall jag pussa på min man. Massor.

Miraklet på Orust

Publicerad 2011-05-07 11:22:03 i Nytt på bebisfronten,

Det är så skumt att precis då jag säger till mig själv att nu måste jag fasen se till att Nico börjar sova hela nätterna och helt enkelt sluta ge honom mat på natten.... då börjar han sova hela nätterna av sig självt. Som om han kunde läsa mina tankar och bestämde sig för att ta saken i egna händer.

Igår somnade han runt 19, men vaknade till en snabbis runt 20 då det visade sig att han somnat mitt i busandet i sängen och låg på en hög av täcket. Bara att bädda ner honom så somnade han om direkt. Sedan sov han till 05.30. Visst kunde man höra honom gnälla till då och då därinne men han somnade om på egen hand.
Vid 05.30 tänkte jag att då var det ändå nästan morgon så då kunde han få lite ersättning, så det fick han och sedan fick blöjan bytas. Efter detta så somnade han dock om (efter lite småpratande för sig själv i sängen) och sov nästan till 09.

Hoppas verkligen att detta är en trend som är här för att stanna.

Boktips och gonatt

Publicerad 2011-05-06 23:06:57 i Tipshörnan,

Blev senare än planerat då jag inte kunde sluta läsa förrän boken var slut. Så jag avslutar dagen med ett gonatt och ett boktips. Boken är Niklas Ekdals Kvinnan utan egenskaper. En deckare som är välskriven och spännande på alla sätt. Genomarbetad skulle man kunna säga. Den är dessutom inte bara en vanlig deckare utan har även fokus på etik inom medicinsk forskning och de fruktansvärda brott mot mänskligheten som begåtts i vetenskapens namn.
Så om man gillar kombon deckare och samhällskritik så måste man läsa den! Och om man tycker om deckare över huvudtaget. En riktigt bra bok helt enkelt. Good work Niklas, who ever you are.

I mitt hjärta

Publicerad 2011-05-06 21:50:07 i Kärleken,

Detta är ett sådant där inlägg. Ett sådant som man inte skall läsa om man tycker det är trist att läsa texter där någon tjatar om hur mycket de älskar sina barn... fast då kanske man inte skall läsa denna bloggen över huvudtaget. Det tjatas ju en hel del om barn här :)

Jag har hört många människor säga att de älskar sina barn mest av allt, mer än sina partners. Det stämmer inte in på mig. Jag kan inte säga att jag älskar Nico mer än Hampus. Det är två helt olika sorters kärlekar som inte kan jämföras. Skall dock inte prata omHampus idag utan om den magiska, ofantliga kärlek jag känner till min son.

Önskar ofta att man hade en filmkamera på dygnet runt som kunde fånga alla hans påhitt, hans minspel och hans charm. Foton gör inte honom rättvisa, även om han är söt på kort också. Jag älskar att bara betrakta honom, lyssna på honom när han håller låda och babblar. Hur han använder sig av alla ljud han kan komma på att göra, hur han morrrar fram ord, viskar dem, skriker ut dem. Ett ständigt experienterande och en glädje i att kunna kommunicera. Han testar olika miner och grimager, och de som framkallar skratt återkommer gärna ofta. Hampus vän sa att Nico har humor, och det har han på det sättet att han gärna vill roa och locka till skratt. Då lyser och glittrar det i ögonen på honom.

För varje dag som går så kan han mer och mer. Vågar krypa lite längre bort, vågar försöka klättra lite. Samtidigt så sårbar. Alltid med koll på var man är. I behov av så mycket närhet. Kommer och kryper upp i ens famn och utdelar en puss och en kram. Pussar och kramar som innehåller så mycket värme att de skulle kunna smälta Antarktis. Hans lilla hand som kramar runt ens finger. Hans leende när man går in till honom på morgonen. Så fullt av kärlek och bus.

Han valde inte oss men ändå betyder vi allt för honom. Och allt han vill är att bli älskad. Och älskad är han, mer än ord kan säga.

Men det händer ibland när jag tittar på honom och känner all den där kärleken som väller fram inom mig som en flod, att jag upplever ett sorgset stick i mitt hjärta. När jag tänker på alla de barn där ute som inte älskas, som inte får uppleva trygghet. De barn som i all sin oskuld behandlas illa. Mitt hjärta brister för dem.

Alla barn förtjänar att någon känner för dem som jag, och min man, känner för vår son. Alla barn förtjänar att älskas.

Inga bildbevis

Publicerad 2011-05-06 18:42:59 i Nytt på bebisfronten,

Kan tyvärr inte lägga in en enda bild trots att det tagits en del, eftersom Hampus togmed min datorsladd när han åkte. Han lämnade kvar sin men den är glapp i så man kan ladda telefonen men inte överföra bilder. Så inga bilder får ni förrän på söndag.

Nico har haft en toppen dag och min var därmed inte så dum den heller. Gjorde inte extremt mycket på förmiddagen. Plockade lite, men läste mest. Läser en mycket bra deckare som heter Kvinnan utan egenskaper, kommer berätta mer om den när den är färdigläst.

När Nico ätit lunch så åkte vi till Göksäter och mötte upp min kompis Karin och hennes dotter, som är ungefär i Nicos ålder. Idag var Nico något mer intresserad av socialt umgänge med ett annat barn, men han var ändå mest intresserad av Karin.
Fick köpt honom en body med Mumin och ett par byxor. Ett par velourbyxor av samma färg och modell som man kan köpa på Lindex, men de kostade 50 spänn. Köpte även elementfärg så elementet i hallen nere kan målas vitt istället för den grågrönblåa färg (en slags vattning mögelfärg) det har nu.

Nico sov hela vägen hem och sedan hamnade jag i ett dilemma. Skulle in en snabbis på apoteket och Nico sov som en stock. Skulle jag väcka honom och ta med en sömnig och ledsen Nico in på apoteket eller skulle jag låta honomsova vidare i bilen och hoppas på att han inte vaknade under tiden jag rusade in? Jag chansade faktiskt och lät honom sitta kvar och när jag kom tillbaka sov han fortfarande som en liten gris.

Sedan jag kom hem har jag fixat med tvätt och disk och småstädat lite (neverending story). Nico har ålat med och är relativt nöjd så länge jag inte sitter still för då ska han upp i mitt knä.
Jag la honom för kvällen för en liten stund sedan men än sover han inte utan ligger och tjoar och småsjunger för sig själv i sitt rum. Hoppas dock att trenden håller i sig och att han inte är alltför svår att få att sova sen och att han sover bra i natt. Hade varit skönt att vara utvilad imorgon då jag har planer på att uträtta storverk här hemma.

Med en handduk i håret

Publicerad 2011-05-06 10:54:17 i Nytt på bebisfronten,

Här sitter jag, nyduschad och väldoftande.

Nico somnade 19 igår. Vaknade 22.30 och ville äta lite och bli klappad på lite. Sedan somnade han om och sov till 07 imorse. En drömnatt för att vara honom alltså :)

Upp och busa. Äta frukost vid 07.30. Busa lite mer. Vid 9 var han trött och ville sova, och han sover ännu. Han har snart sovit i två timmar. Funderade på att väcka honom, men oftast sover han den tid han behöver så han får sova lite till.

En gång idag och en gång igår har han med stöd av något ställt sig upp på knä. En nyhet för honom. Kanske är det därför han är så trött. Tar på krafterna att testa nya saker och pröva nya ord.

Jag vet inte jag

Publicerad 2011-05-06 10:50:23 i Allmänt,

Världen jublar över att Usama bin Laden dödades av amerikanska soldater. Jag blir fundersam.

Visst har han gjort sig skyldig till hemskheter, riktiga hemskheter, och kanske (om man är den som tycker att dödsstraff skall finnas) så borde han dömas till döden. Dömas. Är det inte meningen att människor skall ha rättegångar innan de får sitt straff?
Får man, bara för att man är USA, leta upp förbrytare (även om de är det allra värsta slaget) och sedan skjuta ner dem när de är obeväpnade?
Nu är ju informationen man får angående saken lite luddig och motsägelsefull men vad jag förstår var bin Laden obeväpnad och då borde man väl lika gärna kunnat ta honom till fånga, arrestera honom, och genomföra en rättegång?

Jag vet inte jag, om jag tycker de hanterade det hela på bästa sätt.

Min helgplan

Publicerad 2011-05-05 19:40:52 i Allmänt,

Hampus sover för han skall upp tidigt imorgon och sedan vara uppe ett dygn, för att sedan sova några timmar och sedan jobba heldag till sent in på natten! Galna människa. Han jobbar sitt vanliga jobb först imorgon och sedan har han flera ljudtekniker gig efter varandra i helgen.

Tycker inte om när han åker bort. Jag är sådan som helst vill ha familjen samlad jämt. Några timmar och sedan saknar jag honom så det nästan gör ont. Lite knäppt kanske.

Som vanligt när han åker bort så har jag en plan att göra allt superduperfint hemma tills han kommer hem så att han skall tänka att "oh så bra hon är, henne vill jag aldrig lämna"....Lite knäppt det med, och kan ju ha motsatt effekt - att han vill åka bort jämt så att jag städar. Nu frågade en vän dock om jag ville hänga med till Göksäter imorgon. Har egentligen inga pengar att handla för med det lockar, det gör det.

Nu skall jag läsa lite och sedan sova jag med.

Liten pratglad

Publicerad 2011-05-05 18:16:26 i Nytt på bebisfronten,

Idag har Nico haft en riktigt verbal dag. Förutom det vanliga tjattret har han vid tre tillfällen idag sagt, eller försökt säga, ord.

I morse när han kröp på golvet tittade jag ner från soffan och sa:  Hej hej,och fick ett: Ej ej, tillbaka.

Sedan när jag var i affären med honom så tappade han sin napp. Jag tog upp den och skojade med honom genom att stoppa den i min egen mun. Han tittade på mig, skrattade och sa: Bapp

Till sist när jag skulle ta på hans pyjamas så fick han fatt i ena stumpan och kastade iväg. Jag hämtade den och sa att inte skall du väl kasta bort din strumpa, och han fnissar då och säger: Bumpa

Fina försök tycker jag helt opartiskt;)

Tidigare idag

Publicerad 2011-05-05 11:36:10 i Allmänt,

Var alltså och handlade förut. Nico skötte sig bra och blev glad då massor av folk sa hej till honom och pratade lite grann. Dock får folk aldrig veta att de gjort hans dag lite roligare för under tiden de pratar med honom stirrar han bara på dem med lite öppen mun... verkligen stirrar. Inte förrän de går så fnissar han glatt åt deras rygg som försvinner bort.Nej han var väl inte helt matchande vad gäller kläderna idag

Och kolla in hans tuffa små sandaler. Dock inte små nog för han lyckas sparka av sig dem hela tiden.


På bilden ser de extremt för stora ut. De är lite stora för att han skall kunna växa i dem, men på bilden är sandalen på väg av så sakteliga så därför ser den ännu mer för stor ut.

Jag köpte mig förresten en hallonsoda på glasflaska i affären och var sedan som ett lyckligt barn. Satt och tittade på den en stund hemma innan jag drack den. Hallonsoda. Så underbart. Tänk vilken glädje och nostalgi man kan få för bara 5 kronor.

Apoteket odiskret

Publicerad 2011-05-05 11:30:24 i Allmänt,

Har jag berättat om apoteket där jag bor? Det är inte som en riktig affär utan mer som en kiosk. En kvinna som sitter bakom en glaslucka - i ett cafè!! Ja det är sant. Luckan där man får sitta och be om sin medicin ligger i samma rum som ett café. Om fiket är fullt av folk gör sorlet att det blir någorlunda svårt för andra att höra vad man skall ha,men är det bara några få där så hör de allt man säger. Hur tänkte de där kan man fråga sig?!

Värsta gången var när jag precis efter förlossningen hade vissa besvär och gick dit för medicin. Sitter tre personer i kafeterian och jag mummlar fram mitt ärende varpå kvinnan bakom disken säger: Va?!
Jag insåg att det var kört och tänkte att det var lika bra att inte verka som man skäns utan få det att verka naturligt.
- Har ni något mot hemmorojder!? sa jag istället tydligt och insåg att det istället blev lika (o)naturligt som när Susanne Reuters flygvärdinna  i Yrrol vrålar: Sprit! Sprit! Här var det sprit!

Som en avrundning på detta kan jag meddela att jag och Nico nu i alla fall är helt överens om att hans jordgubbsmössa numera är för liten.Gräl

Publicerad 2011-05-05 11:23:51 i Nytt på bebisfronten,

Jag och Nico är ovänner. Han är inte glad på mig,och jag är inte så glad på honom. Det hela handlar om att jag anser att han måste sova nu. Om han inte sover en stund på förmiddagen så sover han inte bra till natten. Nico är av en annan åsikt och har gått igenom hela registret nu för att övertyga mig om att han har rätt.

Först busade han runt och tjoade i sängen. Sedan skrek han illvrål ett bra tag. Nu gråter hanoch ynkar sig. Om ni undrar så plågar jag inte en pigg unge eller så, utan jag kan ju se på honom att han egentligen är trött.
Jag tror btw att jag vinner. Börjar bli tyst därinne nu. Och om ni nu igen tror att jag plågar honom (fan vad ni tror det hela tiden..hehe) så har jag gått in till honom med jämna mellanrum.

Avslutar med en bild från igår morse då Nico blev lite förvånad av kamerablixten.Förresten, kan bebisar liksom skämta med en? Idag när jag parkerade bilen hemma efter att ha varit och handlat så ser det ut som Nico somnat så jag säger: Nej, inte sova nu... nu är vi ju hemma.
Då har jag ett litet fniss och ser ett litet leende, och inser att han inte alls sover... inte ens blundar riktigt... utan kisar så han smygtittar på mig. Han lurade mig! och var mycket nöjd med detta :)

Vaknade med en krasch

Publicerad 2011-05-05 08:51:51 i Allmänt,

Nico sov bättre i natt. Lite bättre. Eller så sov jag så hårt att jag inte hörde de andra gångerna. Har slutat ha babylarmet på så vi bara hör då han är riktigt upprörd. Han måste lära sig somna om på egen hand någon gång.

Han åt två gånger i natt, men mycket snart skall vi sätta stopp för nattätandet. Han måste vänja sig av med det innan jag också skall börja jobba. Det funkar inte annars.

I natt åt han vid 01 och sedan sov han faktiskt riktigt bra och tror han hade sovit ännu längre om inte Hampus glömt ett glas på hallbordet som en av katterna rev ner runt 05. Pang i golvet och en miljard små glasbitar i hela hallen. Eftersom det var precis utanför Nicos rum blev han livrädd och vaknade och skrek för full hals.
Vet inte om han bajsade i ren förskräckelse, men bajsat hade han i alla fall, och jag tänkte att nu är det kört. Aldrig att jag kan ta upp och byta hans blöja och han sedan somnar om. Men hör och häpna, en halvtimmes gnäll och sedan sov han till 07.

Under morgonen har han varit klängig fram till frukost men nu leker han faktiskt själv vilket är skönt. Skall slänga in en tvätt strax och sedan blir det en tur till affären. Roligare än så är jag inte för just nu är jag verkligen inne i ett zombiestadie.

Varför inte

Publicerad 2011-05-04 21:46:51 i Självcentrerat,

När jag nu ändå varit en sån trist bloggare så varför inte förvärra saken med en trist egocentrisk frågelista som jag besvarar :)

100 frågor om mig

01. Fullständigt namn: Emma Therese
02. Ålder: 31 (snart)
03. Vart bor du: Orust
04. Bor tillsammans med: Man, son och tre galna katter
05. Husdjur: Katterna då
06. Färg på ditt hus: Ljusblått, tyvärr

07. När är du född: Maj

08. Klass: Lite för gammal för att ha en klass... men vi kan säga medelklass :P
09. Vilket år tar du studenten: Tog studenten...2000?

10. Något jobb: Skolkurator
11. När gick du upp i morse: 06.30
12. När ska du sova: Strax
13. Duschat idag: Nix pix
14. Kramat någon idag: Japp

15. Pussat någon idag: Ja, varje dag
16. Vad har du ätit idag: Mackor och prinsessbakelse (nyttigt va?)
17. Dagens klädsel: Jeans och StarTrek t-shirt
18. Dagens smink: Nada

19. Dagens sötnos: Nico

20. Dagens roligaste: Att Nico bajsade så högljutt att kvinnan i telefonen hörde det

21. Har du många vänner: Nje.. vad är många?

22. Hur många har du kysst: Haha... ingen aning
23. Vem kramade du senast: Hampus

24. Vem saknar du: Farfar

25. Hur många har varit otrogna mot dig: En, kanske
27. Har du pojk-/flickvän: Make
28. Vem pratade du med i telefon senast: Min lillebror
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det: Hampus tror jag... osäker.


FAVORIT:

31. Film: Finns många, men Inception är grym

32. Låt: Vet ej
33. Mat: Just nu är jag besatt av pommes och bea..haha

34. Dryck: Vatten
35. Färg: Grön och lila

36. Tv-serie: Criminal Minds

37. Stad: Göteborg
38. Land: Italien
39. Ämne i skolan: Svenska
40. Tv program: Arga Snickaren, Landet Runt och Nittileaks


SENASTE:
41. Personen du tänkte på: Nico

42. Personen du pussade: Hampus

43. Gången du spydde: Hmm... i oktober 2010 kanske? Tålde inte mitt penicillin

44. Gången du grät: Gråter av trötthet titt som tätt, så nån vecka sedan kanske

45. Pizzan du åt: Två-tre veckor sedan

46. Gången du var i Göteborg: På scifi-mässan i mars nån gång (?)

47. Gången du var i Stockholm: Januari 2010, första och enda gången...hittills
48. Gången du duschade: I förrgår
49. Gången du sov: I natt... brukar man inte sova varje natt?
50. Personen som såg dig gråta: Hampus

51. Svart eller vitt: Svart
52. Hund eller katt: Katt
53. Ut och festa eller hemma och mysa: Mysa, men fest kan va kul det med tror jag mig minnas

54. Tvspel eller datorspel: Tvspel
55. Singel eller upptagen: Upptagen
56. Pussas eller kramas: Pussas
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead: Haha... denna lista är gjord för yngre personer tror jag
58. Ragga eller bli uppraggad: Både och är kul
59. Big Brother eller Paradise Hotel: Ingen av dem
60. Har du svart hår eller blont: Eh var ju ganska begränsande alternativ... brunt hår har jag

61. Har du blåa ögon eller bruna: Bruna

62. Choklad eller lakrits: Choklad

63. Göteborg eller Stockholm: Göteborg
64. Högerhänt eller vänsterhänt: Högerhänt
65. Coca cola eller fanta: Cola
66. Pizza eller kebab: Pizza
67. Randigt eller prickigt: Randigt
68. Älska eller älskas: Både och
69. Leva eller dö: Leva...haha... vilken fråga

 

ANTAL:
70. Personer du älskar: Riktigt, riktigt mycket....5... men älskar fler än så

71. Personer du hatar: Vet inte... ingen som jag hatar dödligt mycket...många jag hatar lite grann
72. Pojk-/flickvänner du haft: 4 långa förhållanden
73. Personer du sovit bredvid, både tjej och kille: Ingen aning

74. Glassar du ätit på en dag: Är ingen glassmänniska, så kanske 2 eller 3
75. Nämn en festival du vill på nästa år: Sweden Rock kanske...?

76. Gånger du haft minnesluckor: Ingen... vad jag minns...haha
77. Gånger du gjort något olagligt: Vet ej

78. Personer du saknar just nu: Just nu... ingen tror jag
79. Gånger ditt hjärta brustit: Många gånger

 

VEM:
80. Vill du kyssa nu: Hampus
81. Träffade du senast: Nico

82. Sjöng du senast för: Nico
83. Hade du senast en msn-konversation med: Använder inte msn längre
84. Spelade du tvspel med senast: Ingen aning... var länge sedan
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu: Hampus
86. Vill du kasta en sten i huvudet på: Maud Olofsson?

87. Förtjänar att dö: Vet ej

88. Är söt: Nico såklart
89. Vill du sova jämte inatt: Hampus

 

VAD:
90. Gör dig glad: Familj, omtanke

91. Gör dig ledsen: Människor

92. Vill du helst göra nu: Sova
93. Önskar du att du slapp göra: Städa

94. Vill du ha nu: En hel natts ostörd sömn :)

95. Önskar du dig i födelsedagspresent: Spa

96. Längtar du till: Hampus ledighet

97. Tycker du om dina betyg: De var ok
98. Ångrar du i ditt liv: Inget... inget jag vill dela med mig av i alla fall
99. Är det bästa som hänt dig: Hampus och Nico

100. Hur mycket är klockan: 21:46

Boktips igen

Publicerad 2011-05-04 20:54:45 i Tipshörnan,

Jag har älskat Mitch Alboms tidigare böcker. Tisdagarna med Morrie är ju en av de mest underbara böcker som finns. Blev därför överlycklig när jag såg en ny bok av honom, Alberts sista önskan, i affären och köpte den direkt.

Först blev jag dock besviken då den är väldigt religiös. Sedan bestämde jag mig för att tänka bort religionen och ta till mig det andra. Då boken delvis handlar om en rabbin och delvis om en präst så kan det ju tyckas svårt, men det var det faktiskt inte. Boken är precis som hans andra böcker fylld av livsvisdom och en underbar glädje inför livet. När man läser hans böcker innebär det alltid att man får en påminnelse om att vara lycklig över det man har.

Läs den - den är som en liten kram.

Ursäkta min frånvaro

Publicerad 2011-05-04 19:54:37 i Allmänt,

Jag vet, jag har varit en kass bloggerska det sista. Få och tråkiga inlägg, inga bilder... fy på mig. Men jag har liksom ingen tid, och ingen riktig inspiration heller. Just nu känner jag mig verkligen fast i mammabubblan, som om jag inte kan berätta något alls som inte är bebisrelaterat - eftersom jag inte gör något annat om dagarna värt att berätta om. Men man skall inte klaga... har världens sötaste unge... världens mest högljudda också.

Så idag försökte jag få Nico att sova länge, men han sov ändå bara till 06.30. Fick honom dock att somna om efter att ha fått lattja lite i sängen med mig (= klänga på mig, dra mig i håret, peta mig i ögonen och gallskrika mig i öronen). Sedan sov han till strax innan 9. Tror jag. Dagarna flyter liksom ihop så är svårt att veta ad som var igår och vad som var idag.

När han ätit frukost var det dags att sätta igång med storkoket. Laga barnmat som skall räcka i en vecka ungefär. Den processen tog fram till lunch och Nico satt större delen av tiden och gallskrek i sin gåstol medan han upprepade gånger körde på mina tår. Han ogillar skarpt när fokus är på annat än honom. Det blev klart i alla fall.

Medan jag stod där och längtade tills helgen då Hampus skall börja sin långledighet så han kan hjälpa mig med Nico så ringer han (Hampus alltså, inte Nico) och berättar att han fått ljudtekniker jobb i helgen. Han åker direkt efter vanliga jobbet på fredag och kommer hem lördag natt eller söndag morgon. Om det inte vore för att jag vet att han längtat efter att jobba med ljud och att han ser fram emot det jättemycket så hade jag nog skrikit rakt ut. Det får gå helt enkelt.

Sedan ringde min moster och frågade om hon kunde hälsa på. Var ett trevligt avbrott både från städning och från Nicos skrik. Han blev så glad över uppmärksamheten att han var ett litet charmtroll hela tiden hon var här. Vi tog en fika och promenderade sedan ett bra tag. Nico sov en stund i vagnen.

När vi kom tillbaka så kom Hampus hem från jobbet. Nico blev superglad såklart. Fick röjt lite mer här hemma innan det var dags för hans middag. Medan han åt ringde jag barnomsorgen då de svarat på mitt mail att de inte fått in någon ansökan från oss. De sa dock att deras köer inte är av det slaget att det bör bli något problem. Mailade in en ansökan till dem direkt sedan. Tycker dock det är så svårt vad man skall fylla i då jag ännu inte vet exakt datum då jag börjar jobba/studera.
Medan jag pratade med damen på barnomsorgen så säger hon "Är det den lille jag hör där i bakgrunden?"... ja, svarade jag men upplyste inte om att det hon hörde var en högljudd bajs... Nico stånkade och stönade så det lät i hela huset..haha.

Efter det tänkte vi varva ner med lite serietittande. Åh, vad lugnt det blev. Nico stod och studsade i soffan, alternativt klängde över någon av oss, och skrek för full hals i en timme. Vi la honom efter det och han tjöt ett tag innan han slutligen somnade, något övertrött.

Ännu en dag i mitt spännande liv :)

Ditten och datten

Publicerad 2011-05-03 20:52:53 i Allmänt,

Idag har jag storfixat i Nicos rum. Hur mycket kan en 9-månaders bebis stöka ner?, tänker kanske ni. Ja det är ju inte han som stökat ner utan jag som inte vetat var jag skulle göra av alla hans saker samt stuvat undan både det ena och det andra i hans garderober.
Men nu ser det fint ut. Bara två saker som skall upp i taket också, men det får Hampus fixa.

Nico har varit på bra humör och ålat med på golvet medan jag grejat. Gladast blev han ju när Hampus kom hem dock. Då satt han med honom och viskade lyckligt Pappa då och då. Gullungen. Över huvudtaget har han haft en riktigt glatt bushumör. Vid middagen satt han och gjorde sin underliga gubbmin hela tiden vilket får mig att skratta varje gång. Han kisar med ögonen, ler som en groda och säger dadadada. Ingen aning om varför han gör det men Hampus tycker det är en läskig min...hahaha.

Två gånger under dagen har Nico själv velat sova men nu till natten var det lite si och så innan han somnade. Själv avslutar jag nu dagen med en lång lista på saker jag skall försöka ta tag i imorgon.

Fick förresten det mycket tråkiga beskedet att Nico inte får plats på Montessoriförskolan nu till hösten utan får börja på kommunal förskola till en början. Först fick jag panik och trodde att jag inte skickat in den kommunala ansökan, men sedan sa Hampus att jag nog skickade in den i mars. Måste ringa imorgon och kolla av. Minns inte ens vad jag skrev i den.

Min plan just nu är att plugga 50% och arbeta 25% till en början. Får se om det går att lösa bra. Har ju en kurs att hoppa på då jag var tvungen att avbryta mina studier i samband med graviditeten.
Saknar att plugga så det kan bli riktigt kul. Mer studielån är väl inte toppen, men det får bli så.


Funderar också på hur jag skall göra med alla barnsaker jag har att sälja. Tycker det är så satans jobbigt med att sälja på Tradera när det kommer till att förpacka och skicka och hålla på. Tänkte se om jag kan hitta en bakluckeloppis att åka till och sälja grejerna istället, om jag inte kan sälja det med annons i lokala blocket eller nåt.

Snö?

Publicerad 2011-05-03 11:49:06 i Allmänt,

Det var ju lite deprimerande att vakna upp och se stora snöflingor dala utanför. Hoppas solen och värmen återkommer illa kvickt.

Natten var inte kul. Inte alls. Nico vaknade 02.30 och efter det somnade han inte om alls. Bara gnäll, speciellt efter sin pappa, och fick gå in och ut till honom hela tiden. Vägrade dock ta upp honom ur sängen förrän 08. Jag var tvungen att få vila lite och han kan inte lära sig att det är ok att komma upp mitt i natten.

Sedan har han dock varit på ganska bra humör. Han har legat på golvet i sitt rum medan jag har städat och röjt där. Hann inte klart dock för plötsligt gnuggade han sig i ögonen och skällde lite på mig så bytte hans blöja och la honom i sängen. Han gosade omedelbart ner sig och somnade. Inte bara jag som är trött efter denna natten tydligen.

Passar på att vila lite nu men skall snart fortsätta med städprojektet. Blir nog full fokus städning större delen av veckan. Idag måste jag dock på möte med vägföreningen i kväll. Usch så trist.

När jag städade Nicos rum hittadejag förresten ett gammalt paket med blöjor med några blöjor kvar i. Newborns. Herregud, att han haft så små blöjor!! De var ju pyttesmå, som leksaksblöjor!

Bara pappa

Publicerad 2011-05-02 21:39:14 i Nytt på bebisfronten,

Trodde att Nico skulle somna gott ikväll men har varit mycket gnällande. Han ynkar sig och vill helst ha någon hos sig hela tiden den lilla plutten. Vi går in till honom när han är sådan men bara för att stoppa om och sedan gå ut igen. Vill att han skall veta att vi finns där men inte att han skall fåsom vana att vi skall sitta där tills han somnar.

Hans "pappighet" har varit större än vanligt ikväll också. Om jag gått in för att natta så snyftar han missnöjt pappa....paaappa...PAAPPA... så tillslut var det lika bra att Hampus gick in istället. En riktigt gosing har han varit under kvällen dock och det gör mig inget att han är pappig för jag tycker det är fint att de har ett sådant starkt band.

Nico fick sitta med oss en stund och se på "tv" på datorn också. Ibland skulle man verkligen vilja veta hur han ser världen och hur han tänker, för han skrattar åt så konstiga saker. Idag skrattade han hjärtligt när han såg en man åka hiss...(?).

Armband

Publicerad 2011-05-02 17:04:45 i Shoppat,

Idag fick jag mitt armband som jag beställt från Design Lina.Så här ser designen ut. Skitnöjd och inte alls farligt pris. Rekommenderas verkligen. Kolla in www.designlina.se.

Shoppat

Publicerad 2011-05-02 16:58:29 i Shoppat,

Idag har vi varit iväg och shoppat. Blev en hel del, men hittade ingen keps eller solhatt i lagom storlek till Nico den här gången heller (mycket litet huvud?) så han fick en till som var lite stor.

Det var väldigt utplockat på Lindex så många av de bodys jag ville ha fanns inte i hans storlek, men fick dräkten med jeanstryck som jag verkligen ville ha så var glad. Detta köptes på Lindex:


Sedan blev det KappAhl där jag köpte denna tuffa t-shirt.

Köpte även en svart klänning till mig själv på Lindex. Skitfin :). Blev även bokstöd till Nicos bokhylla, ett par små sandaler med flames på till Nico och en del annat. Fick bidrag av både snälla mamma och snälla mormor och morfar som tur var :).
Mycket nöjd med mina inköp.

Att prova kläder med min mage är dock mindre kul. Provade en vit klänning med lite volang nertill bland annat. Har ni sett de balettdansande flodhästarna i Disneys Fantasia? Så såg jag ut. Hahaha.

En trevlig dag i alla fall och Nico är på strålande humör och håller låda hela tiden. Hoppas att han somnar gott sedan.

Boktips

Publicerad 2011-05-01 17:24:26 i Allmänt,

Idag läste jag klart Slutet på Mr Y av Scarlett Thomas. Rekommenderas starkt om man tycker om lite fantasyinspirerad litteratur som utspelar sig i nutid. Mycket smart bok med nytänk vad gäller intrigen.
Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det handlar om en kvinnlig student som på ett antikvariat hittar en bok som varit försvunnen i över hundra år och som sägs bära på en förbannelse. Innehållet förvånar henne, minst sagt, och leder till att hennes liv hotas på många olika sätt.

1 maj

Publicerad 2011-05-01 17:16:10 i Nytt på bebisfronten,

En dag som kommit och gått. Nico har varit trött idag och därmed lite klängigare, men mestadels på bra humör. Nu sover han också MYCKET bättre och är bra mycket lättare att lägga. Vet inte om det beror på att vi mörklade rummet genom filtar över fönstret eller att vi sänkte sängen, eller en kombo. Mest är det väl dock att tänderna inte jävlas lika mycket.

Idag lät det som han försökte säga vatten. Han åt middag och plötsligt viftar han bort skeden, tittar på vattenflaskan och sa bestämt va va va. Han blev mycket nöjd när han sedan fick sitt vatten, som om han blev glad över att bli förstådd.

Idag har vi pysslat lite mer hemmamed hyllor och grejer, men tagit det lugnt en hel del med. Köpte lite böcker igår och det är livsfarligt för jag fastnar så lätt.

Imorgon skall jag till Stenungsund med mamma och Nico för att köpa sele, barn kläder och lite annat.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela