Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Trött morgon

Publicerad 2011-05-31 07:18:42 i Allmänt,

Nicholas vaknade sadistiskt tidigt idag med. Vi tog in honom i vår säng där han busade runt och babblade oavbrutet. Sedan märkte vi att han var trött så vi gav honom sin napp och sin snutte i hopp om att han kanske skulle kunna somna mellan oss så vi kunde ha lite morgonmys allihopa. Det var nära, mycket nära, att han somnade men i sista sekund beslutade han sig för att det var roligare att försöka klösa ut mina ögon.
Hampus var tvungen att få sova en stund så jag gick upp och la Nico i sin säng. Jag vet att han kommer vara en grinapa om han inte sover en stund till, men än så länge är det en viljornas kamp.

Själv försöker jag läsa lite i boken En dag av David Nicholls. En kvinna i affären sa att jag var tvungen att köpa den då det är en bok alla kommer prata om. I vanliga fall kan en sådan sak vara skäl för mig att inte köpa en bok. Speciellt då det oftast innebär antingen romantiskt dravvel av chicklit-karaktär eller motsatsen - "tuff tjej bryter med familjeliv och kvinnostereotyper, ger sig ut i världen och finner sig själv". Men denna gång bestämde jag mig för att ge boken en chans... kanske för att den kallades "en modern När Harry mötte Sally", vilken jag älskar. Hittills är boken faktiskt riktigt bra. Han är duktig på att skriva dialoger som känns realistiska och smarta.

Idag är annars mina planer att städa lite (det evigt pågående projektet), tvätta samt rensa min garderob. Alla kläder som är för små "men som jag kanske kan ha snart igen" (ja säkert) skall förpassas till en kartong. Först tänkte jag skänka bort dem, men de skall nog sparas till mitt framtidsprojekt att sy en stor sittkudde i lappteknik.

Nico morrar fortfarande i sitt rum. Finns en risk att jag kommer förlora den här kampen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela