Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Money money money

Publicerad 2012-04-29 21:23:13 i Allmänt,

Åh vad jag önskar att jag hade lite mer kosing just nu. Lekmer.se har rea och säljer ut både trehjulingen jag skulle vilja ha till Nico (449:-) och en vit Brio spis (299:-) som jag också vill att han skall ha. Önskar jag hade råd att köpa precis allt kul en unge kan vilja ha till honom.

Sliter och släpar

Publicerad 2012-04-29 19:23:13 i Allmänt,

Eller skall väl kanske inte säga att just JAG gör det. Vi renoverar ju stugan just nu och det mesta av slitandet och släpandet står ju Hampus för. Idag har han satt in en innerdörr och bytt en ytterdörr, medan jag maskerat ett rum inför målning och rivit ner lite tapeter typ. Jag är inte den händiga och driftiga typen. Är mer av den sorten som står i ett rum och glor i en timma utan att veta vad jag skall ta mig för.
Mamma och pappa hjälpte till att passa Nico ett bra tag vilket var till stor hjälp. Han var så nöjd så med att få busa med dem, och sedan fick han leka med massa vatten på stugans uteplats vilket var väldigt kul, tyckte han. Soligt och härligt var det också.
Nu är Hampus ute och hjälper en kompis med bilproblem och jag och Nico sitter i sängen och myser. Han har varit en riktigt gosunge idag och när klockan var 19 tog han mig i handen och drog med mig in för att han ville sitta i sängen. Och så fick jag pussar och gos <3
Imorgon är det lite mer grej med stugan och däckbyten som gäller. Håller tummarna för att saker som kanske kan lösa sig framöver löser sig, och att saker som kan skita sig inte skiter sig.

Passing by

Publicerad 2012-04-28 20:30:05 i Allmänt,

Min blogg är väl inte den mest spännande just nu men tanke på att jag aldrig har tid att skriva. Men även om jag skrev hade det nog inte varit så spännande då det mest är räkningar, ångest, hus, renovering och plugg som livet kretsar runt för närvarande.
Igår spenderades hela dagen i skolan på GU där vi hade fallhandledning och pratade sex hela dagen. Idag var hela familjen på Byggmax och spenderade mer än önskat och planerat på dörrar och annat. Nico vägrade sova middag i nya vagnen så istället däckade han av i bilen på vägen hem och fortsatte sova när vi kom hem runt 18 - så hoppas han inte vaknar för tidigt imorgon.
Tack till bror för hjälpen idag och tack till föräldrarna för att de alltid finns där och ställer upp.
Nu skall vi sova tidigt men bjuder på tre trötta bilder på Nico :)
Först en mycket trött Nico som sitter i sängen en morgon tidigare i veckan.
Nico ser film en annan morgon
Trött Nico med munnen full av vindruvor <3

Nu är det över.. for now

Publicerad 2012-04-21 14:31:01 i Allmänt,

Nu har vi haft husvisning och nu är det bara att hålla tummarna för att någon vill köpa huset. Jag är i det närmaste i koma efter att ha städat och städat och stressat och stressat så jag får inte för mig någonting. Ligger bara i sängen och glor. Nico roar sig med att stoppa ner precis allt han hittar i en stooor glasflaska vi har i köket (en sådan flaska har ett speciellt namn men det minns jag inte).
Hampus lagar sin dator. Han ser helt förstörd ut. Föreställ er ansiktsuttrycket hos någon som precis får veta att han bara har en dag kvar att leva.. så ser Hampus ut när hans dator krånglar.

Just nu

Publicerad 2012-04-20 21:00:25 i Allmänt,

Man kan ju tro att hela mitt liv kretsar runt att städa just nu, och det känns lite så... men lite annat händer det väl... i alla fall i huvudet på mig.
**
Just nu har jag en nästan ohälsosam besatthet av att följa Breiviks rättegång. Det hela väcker så många oerhört spännande frågor kring det mänskliga psyket, besatthet, världsbilder och rätt och fel. Irriterar mig dock på rubriker och artiklar som bara speglar det folk vill höra, dvs att Breivik saknar känslor, har vanföreställningar och är ett monster. Det intressantaste jag läst hittils och som jag anser ligger närmast sanningen är en del av det Oisín Cantwell skriver och så denna (länk) artikel.
**
Just nu ser jag mest fram emot att få se filmen Iron Sky, som jag tycker verkar vansinnigt rolig och som ju är en helt galet galen idé att basera en film på (nazister som gömt sig på månen sedan andra världskriget)... Kan ju dock ses som ironiskt att jag skriver detta precis efter att jag nämnt att jag finner Breiviks rättegång intressant, men filmen vill jag se av helt andra skäl så att ingen tror att jag hyser någon nazismvurm eller så.
**
Just nu längtar jag efter att Richard Dawkins barn/ungdomsbok skall komma på posten. Alldeles för avancerad för Nico än på många år men kul att ha.
**
Nu kom Hampus så nu skall jag sova så bye bye

Nära att dö den plågsamma städdöden

Publicerad 2012-04-20 20:22:26 i Allmänt,

Hela dagen, hela satans dagen, bara städat och städat och bläää. Städa är inte min grej och att spendera dagarna med att enbart syssla med det tar långsamt död på mig. Usch.
Nico har varit på glatt humör efter det att han kom hem från dagis i alla fall. Har mest rusat runt som en galning och tjoat. Sedan hittade jag ett litet målarbokset som jag vann på midsommar förra året i ett lotteri men hade glömt bort så Nico kunde sitta och måla en stund vilket han uppskattade väldigt mycket. Lite frustrerad blev han dock när det inte syntes något när han envisades med att måla med den vita kritan.
Nu vill jag såå himla gärna bar alägga mig i sängen och sova men Nico är pigg som en mört och Hampus vägrar lägga ner städningen utan sysslar med allehanda projekt.
Imorgon upp tidigt, fixa det sista och så lämna över huset i händerna på mäklaren för visning. Håll era tummar och tår för att vi får sålt det snabbt och lätt så vi kan gå vidare till nästa projekt.

Städaredagen numero 1

Publicerad 2012-04-19 19:17:43 i Allmänt,

Idag har dagen spenderats med att städa, typ enbart städa, hela tiden. Vi har ju husvisning på lördag så det är en del att göra. Och jag är inte väldigt bra på att arbeta under press. Har en tendens att låsa mig och bli apatisk... eller kanske mer letargisk. I alla fall så fick jag rätt mycket gjort. Sedan dog dammsugaren.
Nico har inte varit helt nöjd med att jag städat hela tiden. Har vart ganska uttråkad och skrek en hel del på mig, körde på mig med sin lilla vagn och skallade mig i baken. Så han fick tillslut se lite på film, i denna underliga ställning som fick mig att tänka på när Peter och Fredde för 100 år sedan gjorde sketcherna Onaturligt (parodi på programmet Övernaturligt).
Sedan ville han hjälpa till (innan dammsugaren dog, vilket inte var hans fel)... och nåde mig om jag försökte snudda vid dammsugaren. han kunde själv!!
Nu har vi ätit, Hampus grejar runt och jag försöker få Nico att varva ner för kvällen.
Bilden är upp och ner, och jag orkar inte fixa.. men den illustrerar ändå rätt bra hur lätt det är att få honom att varva ner.

Knyttet tycker till

Publicerad 2012-04-17 21:54:17 i Allmänt,

Få har väl missat att rättegången mot Breivik påbörjats och därmed debatt runtomkring. Jag irriterar mig, som vanligt. Tycker att människor är idioter. Vilket lite hör ihop med en av sakerna jag stör mig på. Jag förstår att det finns en skillnad mellan att jag tycker att någon är en idiot och att de faktiskt är psykiskt sjuka. Det är en skillnad mellan att vara psykiskt sjuk och sjuk i huvudet. Människor verkar ha svårt att greppa detta.
**
Jag stör mig också att man inte får ta del av Breiviks egen berättelse, hans "förklaring". Deras reonemang kring det beslutet låter ofta något i stil med att om det blev offentligt skulle det debatteras kring det, och debatt är grogrund för spridning. Är det ingen som fattar att de där åsikterna redan finns därute? Förstår de inte att de inte försvinner bara för att blundar? Om ingen bemöter dem och möter deras åsikter med motargument så är det ju bara lättare för dem att få fler anhängare. Och att medvetet försöka marginalisera ut människor genom utestängning, utfrysning och tystnad brukar sällan leda till annat än ilska och hat. Vad är värst; en synlig extrem höger eller en osynlig riktigt förbannad extrem höger?
**
Dessutom förstår jag inte hur de har tänkt sig att hindra att samma sak sker igen om de inte ens vill försöka förstå de bakomliggande tankarna och motiven. Det är så lätt att bara kalla Breivik för ett monster, men sanningen är ju att han inte är det. Han är en människa som kan tänka och känna precis som vi andra, men vars snedvridna världsbild och extrema tankegångar i kombination med defekt empati gjorde det möjligt för honom att begå en fruktansvärd, fruktansvärd handling.
Många verkar blanda ihop begreppen och tro att förstå innebär att man håller med, sympatiserar, tycker om, accepterar eller förlåter. Det är helt andra saker.
Jag håller inte med honom. Jag sympatiserar inte med honom. Jag tycker inte om honom. Jag accepterar inte det han gjorde och jag förlåter inte (är inte ens min sak att förlåta eller inte förlåta något som drabbade andra, men jag anser inte heller att han bör förlåtas av någon annan)... MEN jag kan till viss del förstå hur han tänkte, och jag vill förstå mer. För så länge vi inte vill förstå, inte vågar, så kan vi inte hindra det från att ske igen.

Knyttet rekommenderar

Publicerad 2012-04-16 09:41:59 i Allmänt,

Jag vet att jag just nu har världens tråkigaste blogg som aldrig uppdateras, men det finns helt enkelt ingen tid till det. Just nu har jag en stor hemtenta som skulle lämnas in idag men som tidigast kommer kunna lämnas in imorgon. Vi skall dessutom ha en spekulant som skall titta på huset idag, och den stora visningen är till helgen. Detta innebär en hel del jobb, plus att jag har ännu mer studie att ta tag i. Plus jobb. Plus lilla Nico som vill ha bus och kärlek. Det tar på krafterna.
***
Igår städades det mest, men vi tog en sväng till mamma och pappa och till Nicos stora lycka. Få saker är så uppskattat som att åka dit. Han knatade runt på gården och lekte med spänner och grus och babblade lyckligt. Han har faktiskt pratat lite mer det sista och han verkar väldigt glad. Han busar mycket och är ett riktigt gosigt charmtroll hemma... men han stökar ner lite väl mycket :)
***
Men eftersom mitt liv och min blogg inte är så underhållande för tillfället så tänkte jag tipsa om lite annat. För er som tycker om kultur i form av film, musik och konst så kan jag rekommendera konstpretton.se .
Om man gillar att ha koll på vad som är nytt inom populärkultur som film, dataspel och annat skoj så är ett måste att ta en titt på feber.se.
***
Dagens boktips:
Helgonet av Carin Gerhardsen är den senaste, och den fjärde, delen av Hammarbyserien. En väldigt bra deckarserie. Jag tycker nog att Gerhardsens deckare är på topp fem i Sverige just nu, kanske till och med topp tre. Och denna boken var ingen besvikelse. Hennes karaktärer är som vanligt intressanta och trovärdiga, intrigen är ett spännande pussel som inte faller i fällan att bli alltför komplicerad och man kan ite sluta läsa när man väl börjat.
Dagens "Se-inte-denna!":
Jo jag ve att rubriken ovan är "Knyttet rekommenderar", men denna rekommenderar jag inte. Eller jo, om man tycker om hemska, vidriga och deprimerande filmer om mänskligt förvall, utan lyckligt slut som framkallar illamående och mardrömmar - så för all del, se den. Har hört människor som lyriskt uttalat sig om denna film eftersom den känns så realistisk i sin undergångskänsla... men jag HATADE den, och hade svårt att sova i dagar efter att jag sett den eftersom vidriga bilder från den fastnat i min hjärna.
Kortfattat handlar den om att atombomber släpps på en stad i USA och ett gäng människor tvingas stänga in sig i ett skyddsrum under en lång period. Där påverkas de av isoleringen, svält och strålning och majoriteten av dem blir totalt rubbade och börjar begå fruktansvärda handlingar mot varandra.
I detta fall håller jag med den jag en gång hörde säga: "Vissa vidriga fantasier borde människor behålla i sitt huvud och inte göra till film".

Händer mycket men skrivs lite

Publicerad 2012-04-13 23:01:07 i Allmänt,

Bland allt snor, allt byggade, packande och fixande, allt pluggande och stressande och allt lekande med sonen så finns ingen tid över till skrivande.
Nu har jag en vecka på mig att städa och packa klar inför visning, måla en trappa, skriva en dugga och en hemtenta, förbereda en uppsats och lite annat. Håller på att gå i bitar av stress och ångest men vi försöker hålla humöret uppe för Nicos skull och när han tog min hand och drog med mig in i sitt rum så la vi allt åt sidan och byggde med Duplo tillsammans hela familjen.
Nu har vi avslutat kvällen med att se Titanic (den gamla hederliga och ingen 3D) och jag grät lika mycket som alltid. Denna gången var dessutom värre för nu lägger man plötsligt märke till alla barn och mår dåligt över det.
Så, nu har jag inte tid med er mer... men här får ni en bild på sonen och maken, den förstnämnda lika förtjust i sin taklampa som alltid :)

Glad påsk typ

Publicerad 2012-04-07 17:14:56 i Allmänt,

Jag får la säga glad påsk även om jag knappt ens märkt av att det är påsk för vi har så fullt upp.
Hampus syster kom på besök och stannade över natten men inte fick hon nån påskkänsla hon heller den stackaren för hon har fått vara med och greja i stugan.
Nu rivs det väggar och sätts igen dörrar och donas och hålls på. Lycka dock när vi upptäckte att det under de fula heltäckningsmattorna fanns fint trägov.
Paus i arbetet blev det i alla fall idag när mamma bjöd på god lunch/middag.
Själv är jag rätt seg av bihåleinflammationen som vägrar ge med sig. Hoppas dock må bättre snart.

BVC-besök

Publicerad 2012-04-04 20:58:31 i Allmänt,

Idag besökte vi BVC för att kolla upp angående Nicos lite sena tal. Nico var på väldigt glatt humör, älskade läkaren och dukade fram en fikabjudning med en liten servis i plast. Han babblade på utan ord och höll låda medan jag berättade om hur hans språk är just nu.
De tyckte att allt lät normalt med tanke på att han har en del ord, använder fler och fler och är duktig på att kommunicera utan ord. Tvärtom tyckte de att hans språkförståelse var ovanligt bra med tanke på vilka saker han ändå förstår.
Efter BVC åkte vi till mamma och pappa där Nico fick ur sig massa energi gemom att dansa och stoja runt. Han var verkligen på topphumör tills den uteblivna lunchluren gav sig till känna och han nästan somnade mitt på hallgolvet. Han somnade i bilen hem och väl inne hemma så somnade han på Hampus mage. Av den anledningen är han nu kl. 21 fortfarande vaken och jag måste försöka få honom att somna.
Min älskade goa unge <3
Jag är för övrigt inte gravid, det ser bara så ut...haha, och suddet beror på att vi dansar runt :)
Foton: Monica Hermanson

Usch vad jag mår

Publicerad 2012-04-03 11:59:08 i Allmänt,

Jag mår icke bra. Penicillinet har inte kickat in än och det känns fortfarande som om mitt huvud skall explodera vilken sekund som helst. Vill helast bara sova, men det kan jag inte heller för om jag ligger ner på täpps hela bihålorna igen och allt blir värre. Det är synd om mig!!!
Nico är på dagis just nu och jag borde göra vettiga saker, men det gör jag inte. Jag bara tycker synd om mig själv. Hampus skall iväg på sotarkurs ikväll också så jag är ensam. Buhu. Men har världens goaste lilla unge så blir nog bra ändå. Han är min goseskrutt just nu.

När Knyttet fick en idé

Publicerad 2012-04-02 12:30:25 i Allmänt,

Vi skall ju ganska snart flytta och jag och Hampus har haft många diskussioner fram och tillbaka angående sandlåda. Stugan har nämligen en liten inhängnad uteplats och där ville jag ha sandlåda så Nico kan leka utan att det finns risk att han rymmer. Hampus ville ha sandlådan ute på gräsmattan dels för att slippa massa sand i huset, dels för att den tar upp så mkt av uteplatsen och dels för att det är svårt att få bort all sand om man skall flytta den sedan. Vi pratade och pratade men kunde inte riktigt enas.
Men nu, nu har jag kommit på vad jag vill göra. Sandlådan kan vara på gräsmattan och på uteplatsen skall jag (visa Hampus hur han ska) bygga ett lekbord.
Jag skall köpa någon form av billigt barnbord:
Typ av den här sorten, men måla vitt.
Sedan skall jag köpa en, eller två, plastbunkar med kant:
Sedan sågar man alltså ut hål i bordet så man kan sätta ner bunken, och ta loss den, ovanifrån men att kanten hindrar den från att falla igenom. Så måste vara en stabil bunke med stabil kant.
Sedan kan man efter behag fylla bunken/bunkarna med sand eller vatten för lek och sitta vid det lilla bordet och leka.
Bra idé va? Kom igen.. det var la bra? :)

Ännu mera sjuk

Publicerad 2012-04-02 11:30:48 i Allmänt,

Känns det som om vi varit annat än sjuka denna vintern/våren?? Nu var det min tur att bli riktigt kass. Efter att ha haft en extrem underlig värk i huvudet med tryckkänsla som bara blev värre så blev jag seriöst rädd att jag hade fått en hjärnblödning och åkte in akut i morse. Visade sig vara en kraftig bihåleinflammation i de inre bihålorna så nu har jag megados penicillin och hoppas må bättre snart.
Nico fick åka med till akuten. Lilla plutten var trött och ville inte vakna. När vi lyfte upp honom så vrålade han och slet sig lös och rullade ihop sig som ett litet foster. Han blev dock glad senare och tyckte det var kul att åka ut på "äventyr".
När vi kom hem skulle han till dagis, men det var en jobbig lämning. Han har ju vart hemma och myst mycket nu och är väldugt mammig och pappig så så fort vi kom till dagiset sa han "Usch" hela tiden för att visa att han inte ville vara där och grät när han lämnades. Hoppas det gått bra sedan för det är sådan jävla ångest att lämna när han inte vill. Har också vant mig vid att vara med han och han är så himla go nu att jag saknar honom som bara den.
Känns som om man är inne i en ny fas då det händer massor. För varje dag använder han ord mer och kommunicerar mer på annat vis.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela