Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Knyttet rekommenderar

Publicerad 2012-04-16 09:41:59 i Allmänt,

Jag vet att jag just nu har världens tråkigaste blogg som aldrig uppdateras, men det finns helt enkelt ingen tid till det. Just nu har jag en stor hemtenta som skulle lämnas in idag men som tidigast kommer kunna lämnas in imorgon. Vi skall dessutom ha en spekulant som skall titta på huset idag, och den stora visningen är till helgen. Detta innebär en hel del jobb, plus att jag har ännu mer studie att ta tag i. Plus jobb. Plus lilla Nico som vill ha bus och kärlek. Det tar på krafterna.
***
Igår städades det mest, men vi tog en sväng till mamma och pappa och till Nicos stora lycka. Få saker är så uppskattat som att åka dit. Han knatade runt på gården och lekte med spänner och grus och babblade lyckligt. Han har faktiskt pratat lite mer det sista och han verkar väldigt glad. Han busar mycket och är ett riktigt gosigt charmtroll hemma... men han stökar ner lite väl mycket :)
***
Men eftersom mitt liv och min blogg inte är så underhållande för tillfället så tänkte jag tipsa om lite annat. För er som tycker om kultur i form av film, musik och konst så kan jag rekommendera konstpretton.se .
Om man gillar att ha koll på vad som är nytt inom populärkultur som film, dataspel och annat skoj så är ett måste att ta en titt på feber.se.
***
Dagens boktips:
Helgonet av Carin Gerhardsen är den senaste, och den fjärde, delen av Hammarbyserien. En väldigt bra deckarserie. Jag tycker nog att Gerhardsens deckare är på topp fem i Sverige just nu, kanske till och med topp tre. Och denna boken var ingen besvikelse. Hennes karaktärer är som vanligt intressanta och trovärdiga, intrigen är ett spännande pussel som inte faller i fällan att bli alltför komplicerad och man kan ite sluta läsa när man väl börjat.
Dagens "Se-inte-denna!":
Jo jag ve att rubriken ovan är "Knyttet rekommenderar", men denna rekommenderar jag inte. Eller jo, om man tycker om hemska, vidriga och deprimerande filmer om mänskligt förvall, utan lyckligt slut som framkallar illamående och mardrömmar - så för all del, se den. Har hört människor som lyriskt uttalat sig om denna film eftersom den känns så realistisk i sin undergångskänsla... men jag HATADE den, och hade svårt att sova i dagar efter att jag sett den eftersom vidriga bilder från den fastnat i min hjärna.
Kortfattat handlar den om att atombomber släpps på en stad i USA och ett gäng människor tvingas stänga in sig i ett skyddsrum under en lång period. Där påverkas de av isoleringen, svält och strålning och majoriteten av dem blir totalt rubbade och börjar begå fruktansvärda handlingar mot varandra.
I detta fall håller jag med den jag en gång hörde säga: "Vissa vidriga fantasier borde människor behålla i sitt huvud och inte göra till film".

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela