Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En galen matta, och en lek

Publicerad 2014-10-31 13:31:31 i Allmänt,

Vi börjar med mattan. Hittat denna dörrmatta på society6 och är så sugen på att köpa den. Känns inte denna dörrmatta som om den hör hemma i min hall?
 
 
Sedan tänkte jag ge mig på att roa mig med själv med den lilla leken som jag knyckt (och översatt) från HejBlekk:s blogg. På svenska blir väl lekens namn ungefär "Skulle du helst...?"
 
1.
Skulle du helst..
* Få hela din google sökhistorik skickad till dina föräldrar?
* Få alla foton på din telefon skickade till dina föräldrar?

Vi kan alltså snabbt konstatera att jag inte har några privata eller pinsamma bilder alls på min telefon men att jag söker på skumma och tvivelaktiga saker på google ganska frekvent.

2.

Skulle du helst...

* Bara vara på Myspace?

* Bo på Antarktis i en månad?

Omöjligt att svara på utan fler variabler. Innebär det att jag bara fick vara på Myspace (som jag för övrigt aldrig använt) för alltid eller under en viss tidsperiod? Hur skulle jag bo på Antarktis? I en igloo? I en varm stuga med internetuppkoppling? Hatar kyla, men lutar ändå åt alternativ 2.

3.

Skulle du helst...

* Ha Facebook visa för alla vilkas profiler du tittar på och hur många gånger du tittat på dem?

* Ljudligt skita ner dig på jobbet?

Om jag kunde välja en dag då jag är ensam på jobbet så definitivt alternativ 2... jag snokar way to much på fb.

4.

Skulle du helst...

* Aldrig använda Facebook igen?

* Aldrig använda Twitter igen?

Lätt... använder inte Twitter..

5. Skulle du helst...

* Använda en "flip-phone" i ett år?

* Inte äta glass på ett år?

Äter inte direkt glass ändå... å andra sidan hade jag inte dött av alternativ 1. Saknar sådana telefoner lite.

6. Skulle du helst...

* Få nakenfoton på dig skickade till alla dina kollegor?

* Bryta benet?

Nu finns det visserligen inga nakenfoton på mig existerande på denna planet, men om det hade funnits det hade jag helst inte sett att mina kollegor hade dem... Även om jag helst slipper bryta benet också.

7. Skulle du helst...

* Aldrig använda spell-check igen?

* Ha en Boston-dialekt för alltid?

Har ingen motivering alls... kändes bara rätt..

8.

Skulle du helst...

* Aldrig behöva se reklam innan en YouTube-video igen?

* Aldrig behöva städa badrummet?

Visserligen ser jag mycket på YouTube så det hade ju vart skönt.. och borde kanske egentligen tagit det alternativet då det i princip aldrig är jag som städar badrummet ändå...

 

Ok.. det fanns typ 10 frågor till men jag hann tröttna så jag gissar att ni tröttnat också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Liten sjuk... och så film

Publicerad 2014-10-28 21:11:05 i Allmänt,

Jag hann aldrig skriva igår för lillkillen började kräkas. Han storkräktes, somnade som en stock, men har idag verkat hur pigg som helst. Frågade idag om han ätit något som kunde gjort honom sjuk och  fick svaret: Nej - bara playdoh....
Hmm...hehe.
 
Nu har vi sett den senaste Apornas planet.. Den va väl ok. Väldigt bra effekter! Dock störde jag mig så jag nästan dog på att människor tydligen har ett så extremt stort behov av att köna, att verkligen se vem som är man och kvinna (så att ingen kan vara homo i smyg typ) att när huvudrollsinnehavarna är apor som det vanligtvis är svårt att hålla i sär så sätter de små dekorationer på kvinnoaporna... Gaah..
 
 

Sååå pissed

Publicerad 2014-10-26 21:46:40 i Allmänt,

Jag hade skrivit ett lååångt inlägg och precis innan jag skall publicera det så flippar datorn och allt försvinner.... Så nu skall jag sura istället och så får jag skriva imorgon.
 
Kan i alla fall skriva att Turtles-filmen var väldigt mycket bättre än jag trodde. Jag förväntade mig att den skulle vara ren skit, men den var förvånansvärt rolig och sevärd... och nostalgisk.
 
Oroa er dock inte för att ni nu missade nåt riktigt viktigt när mitt inlägg försvann.. jag skrev om väskor och hade en snodd lista som jag roade mig med. Kommer göra om det hela imorgon istället... en plåga för er att se fram emot :)

Filmer jag är sugen på

Publicerad 2014-10-26 16:44:19 i Allmänt,

Idag har jag färgat mitt hår... eller ja, min mamma har färgat mitt hår. Min plan var att det skulle bli mörkt lila, men det blev kanske lite väl mörkt. Ser nästan svart ut känns det som...
Blir ingen bild på det idag dock då jag i övrigt ser ut som skrutt.
 
Jag och maken har börjat se serien Supernatural nu. Jag fattar inte att jag inte sett den innan. Tycker väldigt mycket om den. Lite X-files känsla. Maken är inte lika såld på serien som jag dock så får väl se om han klarar sig igenom 10 säsonger eller om det blir jag själv som får se.
 
Har suttit och kollat trailers en stund nu. Finns två filmer som jag är väldigt sugen på att se.
 
Dels dramakomedin The Skelton Twins. Tycker den verkar ashärlig. Tycker om när man kan få ihop drama och komedi, sorg och glädje, på ett bra sätt.
 
Dels skräckkomedin Life after Beth som verkar störtskön.
 
 
 
 
 

Söndagsmorgon

Publicerad 2014-10-26 07:52:14 i Allmänt,

Dagen igår gick mest åt att sova, städa och sitta och förundras över att det nu finns en bebis till i familjen. Nico ser verkligen fram emot att träffa sin kusin.
 
Vart även en hel del sittande vid datorn på kvällen då jag och Hampus bestämt oss för att vi skall sätta samman egna nördlådor till varandra i julklapp. Jättekul att sitta och leta upp små nördiga småprylar och liknande. Kan ju tyckas som om det är en bit kvar till jul, men dels kan det vara en del frakttid på saker från tex. Etsy och dels så kommer nog jul vara här snart men tanke på att oktober bara försvann.
 
Idag skall det fortsätta att städas, det skall betalas räkningar och jag skall till mamma och få hjälp att färga mitt hår.

Faster

Publicerad 2014-10-25 20:58:52 i Allmänt,

Jag har blivit faster! Känns helt overkligt och blir tårögd. Skumt nog känns det konstigare än när jag själv fick barn nästan. Lillebror - en pappa. :)

Vilken väska?

Publicerad 2014-10-24 22:08:02 i Allmänt,

Har som sagt var kollat på Etsy efter en väska.
 
Just nu har jag en handväska (axelremsväska som även har små handtag typ) som håller på att falla i  bitar samt en större axelremsväska som jag bär mina jobbpapper i, men som är rätt trist då den har loggan från min tidigare arbetsplats på sig.
Så vad jag söker är egentligen två väskor, och en plånbok... eller en väska som kan användas till både och, men det tror jag inte funkar för då får jag alltid släpa med mig alldeles för mycket saker.
 
Har tittat på dessa bland annat..
 
De flesta är av samma typ.. antar att de gillar den typen av väska i USA?
 
Först ut har vi en rolig och enkel Zombie-väska
 
Sedan den som är något av en favorit, men som är rätt dyr... en ninja-uggla
 
Sedan har vi en väska med scifi tryck som man kan på bestämma lite själv vad den skall ha för citat på
 
En baby Groot-väska... men den är jag tveksam till för tror man tröttnar ganska snabbt
 
Sista väskan är den modell av väska jag tycker bäst om och den verkar väldigt praktisk inuti också. Den finns med olika tryck, den nedan har fanart från game of Thrones. Dock tycker jag att trycket är lite för "skrikigt" oavsett motiv och får det att se ut mer som en väska för barn..... vet inte..
Vad tycker ni? (Finns ju en risk att ni tycker att alla väskorna är något omogna..haha)
 

Kär - eller, Min fredag

Publicerad 2014-10-24 21:50:41 i Allmänt,

De senaste dagarna har jag haft sådär extra kära dagar. Ni som varit i långa förhållanden vet säkert vad jag menar. I ett förhållande går det liksom upp och ner, och ofta tar man varann lite för givet efter ett tag, men så har man de där perioderna då man blir typ som nykär... och en sådan period har jag nu. Går bara runt och tänker rosa fluffiga tankar om min man, klappar på honom och tycker att han är så fin <3 Vi är verkligen ett team, han och jag.
 
 
Här är vi när vi gifte oss... alldeles glada. <3
 
Men nu skall jag inte tråka ut er med mitt sus och dus... Idag är maken på AW med sitt jobb och jag har Nico har haft fredagsmys. Jag åt thaimat och Gott och Blandat och han åt Chips. Jag såg på Criminal Minds och han på en film om drakar. Sedan somnade han efter att han konstaterat att "vi är lite ledsna nu för pappa är borta".
 
Sedan spenderade jag min tid så som jag brukar.
 
1. Såg massor av videos med Grav3yardgirl
2. Förbannade att man inte kan se The Talking Dead i Sverige
3. Tittade runt på Etsy efter en väska, hittade hundratals och kan inte välja (Jag ska försöka komma ihåg att länka till den coola lampan snart Blixa - förlåt att det dröjt!)
4. Försökt att inte tänka på saker som ger mig ångest
5. Googlat efter kängor med klack... vill ha lite grövre kängor men med klack och tjockare sula... om det går att fatta vad jag menar
 
Och nu vet jag inte riktigt vad jag skall fördriva tiden med så kanske skriver några random inlägg om olika saker.
 
Btw frågade en av killarna på jobbet idag vad jag brukar göra på helgerna. Få saker kan få en att känna sig så ointressant som när man får den frågan. "Eeeh... inget typ... städar lite... ser på film". Anledningen till att vi har pengar att spendera på random stuff är för att vi aldrig gör saker.

Snart slutet på Eureka :(

Publicerad 2014-10-23 21:04:40 i Allmänt,

Den senaste tiden har jag och maken spenderat ledig tid med att se alla säsonger av den nu nedlagda serien Eureka. En av de bra saker SyFy channel producerade innan de beslutade sig på att lägga allt sitt krut på skitfilmer som Sharknado (ja, jag känner visst hat mot denna kanal).
 
Om man tycker om nörderier och vetenskap blandat med humor bör man verkligen se Eureka. Jag var tveksam första avsnittet och tyckte den kändes lite skum och fjantig men sedan blev jag helt beroende och är nu helt depp att den femte och sista säsongen närmar sig sitt slut.
 
Serien har dessutom både män och kvinnor relativt jämt fördelat i huvudrollerna och kvinnorna är självständiga och starka som personer (även om det när det kommer till samspel mellan män och kvinnor i relationer är klassiskt amerikanskt stereotypt). Vi ser kvinnliga chefer och kvinnliga forskare. Kvinnorna är kapabla och handlingskraftiga. Det är också människor med olika hudfärg och urspung i serien, även om det som alltid är en majoritet av "vita".
 
Handlingsmässigt är den påhittig och överraskande och pendlar mellan dramatik och känslor samt humor och rent larv. Det är en härlig serie att slötitta på innan man skall sova.
Rekommenderas.
 
 
Nu när vi snart är klara med den serien funderar vi på vad vi skall påbörja sedan. Vi funderade ett tag på att se alla säsonger av Dr Who (varav jag endast sett en halv säsong någonstans i mitten tror jag), men nu lutar det lite åt Supernatural varav jag inte sett ett enda avsnitt).
Några rekommendationer inom kategorin scifi/fantasy/geek?
 

Sätter sprätt på pengarna igen

Publicerad 2014-10-23 20:39:44 i Allmänt,

Idag var jag ute några ärenden för jobbets räkning... Skulle inhandla paraplyer och skrivarpapper. Då jag var lite oklar på var jag skulle hitta det jag skulle ha till lämplig summa pengar så blev det en del runtstressande i olika affärer och såklart sprang jag då på lite saker som jag bara var tvungen att köpa till mig själv.
 
På Rusta hittade jag följande saker, där jag letat fram bilder på nätet på dessa produkter då jag:
1. Inte hade bra bilder
2. Inte orkade ladda över bilderna från telefonen
3. Inte ens packat upp en del av det..
 
så bilderna är inte mina mao.
 
Men i alla fall... här kan ni se vad jag var tvungen att ha..
 
En låda full av pysselsaker... alltid bra att ha.
 
 
Ett slags ställ med små plastboxar för förvaring i trevliga färger
 
Två fjärilsgirlanger i olika färger (som sagt var bilden inte min men var roligare att visa hur de ser ut än visa en platt förpackning).
 
Sedan rusade jag förbi Bauhaus där jag var tvungen att köpa en rulle av deras tapet med Marvel superhjältar på. Min plan är att använda denna för att tapetsera ett skrivbord, kanske inne i en bokhylla och annat skojsigt... Kanske rama in bitar av den, vem vet.
 
Very very cool
 
Slutligen köpte jag en ram också till vår nya Guardians of the galaxy-tavla. Ni får se fin bild på detta när den hängts upp på lämplig plats.
 
 

När vi ändå var inne på TWD

Publicerad 2014-10-22 21:21:20 i Allmänt,

Nu när vi ändå var lite inne på The Walking Dead, i samband med förra inlägget, så måste jag få kommentera de två senaste avsnitten... men oroa er inte.. jag skall undvika spoilers.
 
Jag skrev ju dock ett inlägg för ett tag sedan då jag rasade över alla de som tycker att serien är för långsam och att det är för lite zombieaction... och de personerna som klagat borde väl vara nöjda nu? Utan att avslöja för mycket så känns det som om TWD blivit en hel del blodigare och mer splatter i denna säsongen. En scen i förra avsnittet drömmer jag fortfarande mardrömmar om och jag var seriöst nära att kräkas när jag såg den... Överdriver inte det minsta nu... det var illamående och på g att börja hulka på riktigt.
 
Vad jag tycker? Jag tycker att de senaste avsnitten varit riktigt bra på många sätt. Det händer saker, man blir överraskad, bra spelat av skådisarna etc... men jag föredrar när det handlar mer om karaktärerna och man är mindre ute efter att chocka. Och jag får så satans med ångest när det är för obehagligt..
 
Och sedan finns det ju vissa saker man undrar lite över... som detta...
 
 

Vår första Loot Crate unboxing

Publicerad 2014-10-22 19:01:21 i Allmänt,

Det känns som om min blogg har sina faser. En gång i tiden var det en blogg som handlade om att få en bebis, en period handlade den mest om inredning och renovering, den har haft perioder då jag skrivit mest om feminism och genus... och just nu tycks det vara mest en slags konsumentblogg där jag skriver om saker jag köper.
Bara att hoppas att ni som läser tycker om omväxling :)
 
Idag kom vår första Loot crate, som är en annan nördlåda man kan prenumerera på (precis som Nerd block). Denna månads tema var Fear, och jag var väldigt nyfiken.
 
Nicholas ställde upp och poserade med kartongen när den kom (men ville inte släppa sin nyinköpta Playdoh)
 
Om man tog ut alla saker ur lådan så kunde man se att den hade en väldigt cool insida också.. Så här ser insidan av lådan ut.
 
 
I lådan fanns ett exklusivt nummer av serietidningen The Walking Dead.
 
 
Det fanns en liten låda med en modell av detta vapen som tydligen kommer från ett zombie-datorspel.
 
Det fanns dessa låtsastatueringar med olika typer av bett. Kanske roligast om man bor i USA och verkligen firar Halloween.
 
 
Månadens nummer av Loote crates egen lilla tidning som hade 3D-effekter med tillhörande glasögon.
 
En bok om hur man överlever olika typer av attacker av monster eller liknande. Lite rolig och ganska omfattande.
 
 
Det fanns också med en godis och en pin.
 
 
De två bästa sakerna har jag sparat till sist.
Det ena var en t-shirt som först ser ut att ha ett döskallemönster, men så ser man att döskallen formas av massor av kattungar. Jätterolig :)
 
 
Och så denna fanart-bild med motiv från The Walking Dead. Så söt :)
 
 
Vi ramade genast in den och ställde den i fönstret på kontoret.
 
 
Så det var denna månadens Loot crate.
 
Om man skall jämföra med Nerd block så tycker jag att det är svårt. Båda lådorna hade saker som jag verkligen tyckte om. Här var det som sagt var de två sista sakerna. I Nerd block boxen var det framför allt Avengers-samlarkorten och anteckningsboken som jag tyckte om. Överlag kanske dock Nerd block hade lite coolare saker... Svårt! Känns som om allt beror lite på månadens tema.
Nu dröjer det till november innan vi får fler lådor.

Habilitering... och en liten grej

Publicerad 2014-10-22 12:46:59 i Allmänt,

Idag var vi på habiliteringen med sonen för utredning. Skall inte gå in så mycket på det, mer än att han överraskade oss och man satt och kände sig stolt och förvånad. Han kan så mycket mer än vad vi tror.
 
Dock var det lite segt då ingen av oss sovit bra i natt. Av konstig anledning verkade vi alla tre besväras av mardrömmar och upprepade uppvaknanden och ingen av oss var på bra humör på morgonen. Ingen av oss är pigg nu heller, så blir nog en väldigt lugn dag.
 
På vägen hem stannade vi till på ICA Maxi för jag behövde handla och där hittade jag en liten grej jag var tvungen att köpa (och det kostade inte mycket alls).
 
Hittade en påse med hemlig liten Lego-Simpsons figur
 
Man kunde få någon av följande..
 
Vi fick lilla Ralph, med hans Alla hjärtans dag-kort som han ger till Lisa. En av de roligaste man kunde få tycker jag... men ångrar att jag inte köpte några påsar till nu i efterhand :P
 

Meeera saker :)

Publicerad 2014-10-21 19:18:30 i Allmänt,

Just nu verkar vi jag) vara inne i något av en shoppingfas..hehe. Det kanske är det tråkiga hösten som jag känner måste livas upp med lite roliga grejer.
 
Mindre roligt idag var dock att behöva lägga massa tusen på nya vinterdäck, men det var tvungen. Nu är det gjort i alla fall så skönt att slippa tänka på det mer.
 
När jag kom hem väntade paket som gjorde mig gladare dock.
 
Först mössorna jag beställt från Etsy.
Ugglemössan påminner lite om den mössa Nico hade som liten så han vrålade lyckligt "Den är min!". Eftersom jag misstänkt att detta var något som skulle kunna ske så hade jag beställt den i ganska liten storlek så den passade även honom så den får bli hans.
Själv får jag ta halsduksmössan med söta öron. Väldigt nöjd med den med. Värmer nog gott på vintern. Och även om Nico ville ha även den så kunde han hålla med om att det var mest rättvist om vi får varsinn.
 
Dessutom hade ett nytt paket från eleven.se kommit.
 
Två nya Zoya Pixie Dust nagellack. Ett i mer diskret champangefärg och ett i en mörk lila. En ny eyeliner och en ny mascara då jag det senaste halvåret använt små reklamförpackningar :)... och slutligen glittertatueringar :P. Ja, jag kommer alltid tycka om glitter - hur gammal jag än blir.
 
Blev lite besviken då jag skulle köpa hårfärg idag och de inte hade den färgen jag ville ha, och inte på eleven.se heller. Får leta vidare någon annan dag.
 

Vår första Nerd Block låda

Publicerad 2014-10-20 19:41:17 i Allmänt,

Som jag berättade för ett tag sedan så fick vi ett litet ryck och började prenumerera på en massa nörd-lådor. Och idag kom den första!!!!
 
Men först när jag kom hem så fick jag se att min Etsy-beställda tavla med Guardians of the Galaxy hade kommit, så vi tar en bild på den först. Nu skall det vara inhandlas ram också.
 
 
Sedan kommer vi till den mystiska lådan - som vi öppnade med vördnad..
 
Så här såg lådan ut när den kom... eller ok, jag har tjuvkikat i den...
 
När man öppnade den så såg man detta...
 
 
En Deadpool Bobblehead (som ännu inte kommit ut på marknaden om jag förstod det rätt) och pins med temat Marvel vs. DC Comics (Spiderman, Batman, Wolverine och Superman). Ursäkta att jag glömde vrida på bilden
 
 
Sedan, det coolaste av allt!!! Agent Coulsens Captain America samlarkort! Kopior av de som användes i filmen. En uppsättning med och en uppsättning utan blodfläckar (Ni som sett The Avengers fattar). Samt klistermärken med Jay och Silent Bob.
 
 
Sedan fanns även denna Zeldapåse och denna lilla bok för "Patientanteckningar" från mentalsjukhuset i Batman-filmerna (-serierna).
 
 
Om man öppnade påsen så fann man denna lilla Link och om man öppnade anteckningsboken så fanns denna post-it samling (cool).
 
 
Slutligen fanns det med denna unika t-shirt med Jay och Silent Bob klädda som Batman och Robin. Orkade inte ta kort på hela så ni får bara en liten bit av den där den ligger i lådan.
 
 
Nu ser jag väldigt mycket fram emot att även få Loot Crate och My Geek box på postlådan :) Var väldigt nöjd med denna i alla fall. Sakerna hade helt klart ett värde en bra bit över det man betalar och en del av sakerna är troligtvis ganska svåra att få tag på.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jag måste måste ha den

Publicerad 2014-10-19 21:57:45 i Allmänt,

Ibland hittar man något - oftast på Etsy, och så även denna gång - som man känner att man bara måste ha för om man inte får det så dör en bit av ens själ typ. Ok, kanske lite lite överdrivet och dramatiskt... men jag vill verkligen ha denna lampa. Men den är lite dyr för mig egenligen... men titta på den... jag måååååååste ha den!!
 
 
Den är som gjord för just mig...

Barnens (ok, barnets) dag i vårt hus

Publicerad 2014-10-19 19:12:17 i Allmänt,

Idag har jag faktiskt nästan enbart umgåtts med sonen och helt struntat i att hela huset var i behov av städning och annat. Ville att han skulle ha lite kul då hela gårdagen mest bestod i att jag var seg och inte orkade något.
 
Dagen idag började dock med något högst oväntat. Sonen vaknade, tog sina snuttar och gick upp själv utan att säga ett ord och satte sig i vardagsrummet och lät oss fortsätta sova..!? Dock ropade han på mig ungefär en halvtimma senare och då fann jag honom sittandes i soffan, i mörker, där han med ynklig röst sa: "Jag vet inte hur man sätter på tv:n" (vi kan enbart se tv via wifi så är en hel del knapptryckande innan man kommer rätt).
 
Så jag gick upp och fixade frukost och vi satt och myste i soffan. Vid 11 frågade jag om han ville till Barnens Lekstad och det ville han såklart, så vi drog dit. Samtidigt som resten av västsverige visade det sig. Mycket, mycket barn var det. Men han hade kul i alla fall. Stannade där i två timmar innan vi drog och köpte hem mat.
 
När vi kom hem och hade ätit så ville han måla. Han hade plockat fram gamla toarullar... alltså själva papprullen - som han ville göra till jultomtar. Så vi målade med vattenfärg och satte på bomullsskägg. Sedan målade jag en Karlsson på Taket-rulle också som blev mycket uppskattad.
 
Efter det var det dags för dagens stora utmaning - hårtvätt. Men kors i taket så gick det väldigt bra idag. Upp med honom på diskbänken där han fick ligga på rygg medan jag tvättade håret i diskhon. Han gnällde några gånger och sa att han var rädd men litade på mig då jag lovade dyrt och heligt att inget skulle komma i ögonen. Gick snabbt och ganska lätt och efteråt fick han belöning i form av hamburgergodis, som är det bästa han vet. Han var väldigt stolt även om han gick och tittade i spegeln innan jag kammat honom och missnöjt konstaterade att "det såg bättre ut innan" :)
 
Sedan har han lekt lite med sin pappa innan det var dags att lägga sig i sängen. Inga större protester idag då han ser mycket fram emot att åka på teater imorgon med dagis.
Själv känner jag mig snuvad på en helg då denna gick så himla fort. Fattar inte att det är måndag imorgon igen men känns skönt att jag inte kommer arbeta onsdag så jag får en dag ledig denna veckan i alla fall.

Tips?

Publicerad 2014-10-19 18:43:39 i Allmänt,

Jag är lite sugen på att göra YouTube-videos där jag pratar om olika saker. Kommer antagligen aldrig göra det då jag är lite för osäker av mig, men i alla fall...
Undrar om någon läsare har lite erfarenhet av att göra videos och vad man kan använda för ENKLA redigeringsprogram? Jag är usel på allt sådant så gärna något som ett barn hade kunnat hantera.
 
Jag är dessutom snål så vill inte införskaffa massa utrustning så kommer behöva filma med antingen min webcam eller min telefon. Kan man ens göra det om man vill att det skall gå att titta på?
 
Well well... jobb imorgon igen.. denna helgen gick fort... men mer om det i något annat inlägg. Nu skall jag ha tandborstningfight med sonen.
 
Eller vänta... vill fråga en sak till. Skall måla om dels ett skrivbord och dels tre bokhyllor. Så jäkla opepp men det måste göras. Kan man måla om med sprayfärg eller det bäst att måla med pensel? Har målat om många möbler med pensel men ingen med sprayfärg så kanske bäst att hålla sig till det man kan, men kommer ta en sån jäkla tid känner jag...
 

Blir nog ingen jultomte ändå

Publicerad 2014-10-19 16:26:49 i Allmänt,

Har funderat fram och tillbaka med det här med jultomte. Vi har inte haft tomte innan för jag tycker inte om när man "ljuger" för barn. De flesta små barn jag stött på tycker dessutom att det är läskigt med tomte.
 
Dock har Nico pratat en hel del om jultomten det sista. Att han kommer med presenter. Så jag började känna mig lite taskig och funderade på om man skulle ha en ändå, fast säga att det inte är en riktig person.
 
Idag hade Nico dock ett långt samtal om detta och det blir nog ingen tomte.
 
Jag: Snart är det vinter.
Nico: Då kommer snö
Jag: Ja, och julafton
Nico: Ja.. men jag är lite rädd... det är läskigt
Jag: Är det läskigt med julafton?
Nico: Ja... tomten... jag är rädd för honom.. jag vill inte att han kommer. Jag kan få paket av mamma och pappa istället. Det tycker jag.
 
 

Tummen upp och tummen ner

Publicerad 2014-10-19 09:47:56 i Allmänt,

Tummen upp
 

Vi börjar med en tumme upp för detta naggellack som jag ju köpte för ett tag sedan:
 
 
I love it! Egentligen räcker ett lager för att täcka och det är massor av glitter, men jag tog två för jag ville ha extra mycket glitter. Nagellacket har mycket mer textur än jag är van vid och det kändes som om man skulle fastna i saker och riva av glittret nästan så jag tog ett lager genomskinligt lack över för att skydda det lite och göra ytan mindre raspig. Blev väldigt bra och med överlacket så framhävdes glittret också. Sitter som berget också. Tror det kommer sitta kvar tills jag tar bort det (förutom på kanten av ena pekfingret då jag alltid petar tänderna med den nageln hehe). Nu har jag köpt två andra färger. Detta är alltså Zoya Pixie Dust Pink, och jag köpte Zoya Pixie Dust i en lila nyans och en som påminner om champange.
 
Tummen ner
Ni vet kanske vid detta laget att jag älskar Halens och beställer mycket kläder från dem. En av mina absoluta favoriter var denna kjol:
 
Älskar svarta korta kjolar och älskar nitar så denna var perfekta kombinationen. Den satt väldigt bra och jag var skitnöjd. Tills jag tvättade den, enligt tvättråden, och typ varenda nit ramlade av!!! Hittar fortfarande små nitar överallt och de som fortfarande finns på kjolen hänger löst och kommer falla av när som helst. Ser förjävligt ut och jag kan inte ha på mig den mer :(
Dum som jag är dock så beställde jag faktiskt en ny, då jag älskade den så, med planen att typ aldrig tvätta den eller tvätta den förhand. Dock var leveransdatum oklart så kan nog få vänta till början av nästa år innan jag får den, om den alls kommer :(

En ny favorit

Publicerad 2014-10-19 09:38:53 i Allmänt,

Eller ny och ny, jag har sett på hennes YouTube-kanal till och från ett bra tag nu, men det är nytt att jag skriver om det här. Den jag talar om är Bonnie aka Grav3yardgirl.
Om man vill kolla in hennes kanal så rekommenderar jag att man ger det i alla fall några avsnitt innan man bestämmer sig för vad man tycker. Första klippet jag såg med henne så tyckte jag mest att hon var väldigt högljudd och skum (hon har en hörselskada som gör att hon pratar rätt högt), men sedan fastnade jag.
 
Hennes kanal handlar om lite av varje.. hon testar saker, pratar om allt möjligt men är väldigt underhållande. Jag älskar hennes stil som spretar åt alla håll. Påminner mig lite om hur jag själv kunde vara i gymnasieåldern - innan jag började klä mig mer och mer "normalt".
Vissa kanske tänker att jag "hittade mig själv" eller tillslut fastnade för en stil, men jag tror att det mer handlar om att jag fogade mig efter att man inte tas seriöst om man tycker om lite skumma kläder och hoppar mellan stilar så som jag tyckte om att göra. Vilket är lite trist egentligen.
Dessutom handlar det om att de kläder jag tycker om i många fall inte passar på någon som väger det jag gör nu, och jag fick anpassa mig en del efter det.
 
Men i alla fall, kolla in Bonnie. Inspirerande och kul.
 

Veckorna går fort

Publicerad 2014-10-17 20:42:45 i Allmänt,

Nu är det fredag - igen.
Denna veckan bara susade förbi känns det som. Lite läskigt ändå. Vill ju hinna njuta av tillvaron och inte bara se den passera förbi.
Allt bra dock. Älskar mitt jobb för tillfället även om det är stressande och känsloladdat många gånger. Och hemma är allt mys. Världens gulligaste unge som jag fortfarande kan spendera evigheter att bara betrakta när han sover och förundras över hur perfekt han är.
 
Nej jag kan såklart inte teckna.. det är bara en kameraeffekt.
 

Håller på att leta upp peltorlurar och hörlurar med volymkontroll att köpa nu då jag tipsades om att det kan underlätta för Nico när han störs av bakgrundsljud när han håller på något. Han har blivit väldigt känslig för det och blir nästan galen bara jag hostar.
 
Skall köpa en lilaaktig hårfärg också. Time for change.
 
Och sova... det skall jag göra alldeles strax.
 
Kan avsluta med att säga att det känns lite jobbigt att det inte riktigt känns som socialt accepterat beteende att säga till alla hela tiden "Titta på mitt nya halsband!", för jag vill liksom att alla skall se mitt fina smycke från Karins Konstgrepp.

Det bidde inget

Publicerad 2014-10-15 20:58:54 i Allmänt,

Jag skrev ett halv inlägg titulerat "kämpa vs uthärda" som handlade lite om min syn på hur man bör se på jobbiga tider i sitt liv. Sedan raderade jag det. Dels eftersom det är så subjektivt hur man bäst hanterar jobbiga saker och det är svårt att "lära ut" eller "tipsa" andra. Dels eftersom det lät som om jag har det skitjobbigt eller har råkat ut för något hemskt, vilket jag inte har utan det var bara tankar jag hade när jag körde bil och hade tråkigt.
 
Vi avslutar med något trevligt istället... som att vi lekte kurragömma hela familjen innan läggdags. Nico är dock inte helt på det klara med hur leken fungerar än. Han berättar innan var han skall gömma sig, vill gärna bestämma var man skall gömma sig när han räknar och har svårt att hålla sig från att hoppa fram och ropa "Här är jag!" när man närmar sig hans gömställe. :) Men roligt hade vi :)

Trött på att diskutera

Publicerad 2014-10-15 20:49:06 i Allmänt,

Det senaste så har jag ju skrivit avsevärt mindre om feministiska frågor som ni kanske märkt. Och jag har insett att det inte bbara handlar om tidsbrist utan att jag för tillfället är så satans trött på att diskutera med människor. jag orkar inte hamna i diskussioner. Så fort jag skriver något och någon försöker starta en diskussion, reflekterar över det jag skrev eller kritiserar så vill jag bara skrika åt dem att hålla käften - och det tycker jag inte är trevligt beteende av mig så då blir det istället att jag undviker att hamna i diskussioner eller skriva något som gör att jag alls behöver tänka på frågorna som kan leda till diskussion.
 
Jag är trött på att behöva möta samma argument som man "motbevisat" tiotusen gånger om.
Trött på att försöka vara pedagogisk och snäll när man tycker att folk är dumma i huvudet.
Väldigt trött på att skriva saker som andra förvrider så det blir något helt annat - antingen i form av att någon som man tycker har helt puckade åsikter försöker få det till att man håller med dem bara för att man tillät sig kritisera en viss del av en i övrigt vettig tes eller genom att någon tar en mening man skrivit och bygger en hel föreställning kring ens åsikter och karaktär kring detta.
Jag är trött på människor som vägrar tänka ett steg längre, analysera ur ett vidare perspektiv och ta till sig ny kunskap utan bara baserar alla sina åsikter på deras egna självupplevda upplevelser.
Jag kräks nästan på folk som använder sig av helt ologiska och ovidkommande "liknelser" utan att ens fatta hur mycket de är ute och cyklar (som att det skulle vara lika kränkande att en av tjuvarna i Pippi heter Karlsson, om man själv heter Karlsson, som att de använder n-ordet).
 
Det är det underliga i min syn på människor. Jag har en tendens att se det där lilla fina som finns hos alla. Försöker alltid se deras mänsklighet. Kan få ångest av den ensamhet som Åkesson utstrålar i en debatt även när jag hatar hans åsikter bland annat. Och jag vet av erfarenhet att i de allra flesta fall så är det så att om du verkligen lyssnar på och lär känna de människor du hatar så kommer du inse att de har egenskaper och personlighetsdrag som du tycker om, att de är mer än de där negativa sakerna du först såg.
Samtidigt så irriterar jag mig på större delen av mänskligheten och har en tendens att tycka att de flesta är dumma i huvudet på ett eller annat sätt. Och ju mer du lär känna människor så kommer du också se deras negativa sidor och i de allra flesta fall bli besviken, eller sviken.
Jag vet inte vad slutsatsen av det är... att vi människor består av diamanter och skit... typ.

Dagen i form av frågor med tillhörande svar

Publicerad 2014-10-14 20:48:46 i Allmänt,

Vad är det du tänker berätta om i detta inlägg?
 
Jo alltså, min dag var det tänk...
 
Hur började din morgon?
 
Med slemmig hosta så att jag nästan spydde.... nice. Men tog mig allt iväg till jobbet efter att jag lämnat sonen på dagis.
 
Hände det något oväntat på ditt jobb?
 
Jo det kan man ju säga.. en hel del stress. Först hade killen som vikarierade för killen som blivit sjuk, också blivit sjuk, så jag var snabbt tvungen att hitta vikarie för vikarien. Men innan vikarien hade hunnit dit så behövde vi akut köra en kille till ett tåg (omständigheterna och varför går jag ej in på) och den personal som just skulle gå av sitt pass fick hastigt och lustigt jobba flera timmar till. Var en hel del stress, och jag som hade tänkt mig en kortare dag då jag inte mådde bra, fick inte alls en kortare dag.
 
Var resten av dagen trevlig i alla fall?
 
Well var trevligt att hänga hos mamma en stund med sonen och han var ganska mys idag även om minsta sak får honom att gå i taket. Maken kom hem sent på grund av tandläkarbesök och annat, men vi hann få lite kvalitetstid tillsammans i alla fall.
 
Inget annat riktigt riktigt glädjade som hände?
 
JO - jag fick mitt halsband från Karins Konstgrepp!! Jättefint. Lite mindre än vad jag hade föreställt mig, men det var bara positivt. Såg mer elegant och diskret ut... så det passar till allt! <3
 
Lärde dig dig något om dig själv under dagen?
 
Jag insåg att om jag inte skall prata när någon annan ser på tv så måste jag lämna rummet. En av mina negativa sidor kanske då jag själv blir pissed om någon annan pratar medan jag försöker se något.
Men man kan ju inte vara helt perfekt... hade ju skapat oerhörd avundsjuka hos människor.

Nu är jag nöjd

Publicerad 2014-10-13 22:04:52 i Allmänt,

Nu har jag äntligen fått se senaste avsnittet av The Walking Dead. Blev inte besviken. Mer än så skall jag inte säga. För är det något verkligt negativt så är det The Walkings Deads Facebook-sida som envisas med att lägga ut spoilers i form av text, men framför allt bilder, typ sekunden efter avsnittet visats i USA. Så jävla korkat att jag blir galen.
 
Min plan var att omdelbart somna eftersom jag börjar bli förkyld  och är ett vrak varje morgon. Dock ansåg maken att 22 på kvällen var en bra tid att inviga träningscykeln. Ljudet av en spinningscykel i ett för övrigt tomt hus är milt sagt irriterande.
 
Så istället sitter jag och funderar på om jag skall färga mitt hår i en kul färg eller inte. Har lite ångest för hur satans trött jag kommer vara imorgon. Hur stor risken är för att jag snart kommer behöva vabba igen, då det känns som om hela världen runt mig just nu håller på att bli sjuk. Alla snorar, hostar och har feber typ.

Dagens 3 YEAH! aka Spending my money

Publicerad 2014-10-13 20:17:16 i Allmänt,

Idag insåg jag att jag varit helt förlorad i mörker. Jag upptcäkte ju igår Loot Crate, bara för att idag inse att de finns FLER nördiga lådor man kan prenumerera på. Nu skall jag testa Nerd Block också nån månad, och sedan får jag säga upp en av prenumerationerna minst innan jag kan testa på My Geek Box. Får ju finnas gränser på hur mycket pengar man lägger per månad på nördiga saker.
Den lokala videoaffären har tydligen utförsäljning av film också, så får bli en sväng dit imorgon för att se om man kan fylla på i sci fi- samlingen.
 
 
 
Efter att ha suktat länge, riktigt länge, så gjorde jag igår slag i saken och beställde ett halsband från Karins Konstgrepp. Nu kommer denna underbara tingest, detta fantastiska halsband, snart komma hem till mig. Till MIG! (Det überfina halsbandet kan ni se på översta bilden här . ta plats)
 
 
 
 
 
Slutligen kan jag idag se det första avsnittet i den nya säsongen at The Walking Dead. Som jag har längtat efter denna serie trots all ångest och mardrömmar som den framkallar för mig.
 

Är det konstigt att synen på kvinnor är som den är?

Publicerad 2014-10-12 13:52:11 i Allmänt,

För ett tag sedan läste jag om en polis som dömdes för misshandel av sin fru. Han fick dock arbeta kvar som polis då det ansågs som en mild misshandel.

Han är polis och misshandlade sin fru! Vad säger det om hans inställning till kvinnor? Hur påverkar hans synsätt hans arbete?

Idag läste jag om en polis som fuskat med VABen. Om han blir dömd får han inte jobba som polis mer, stod det.
Nä men det är ju klart... våld mot kvinnor är ju en bagatell jämfört med ekonomiska brott. Kvinnor vs pengar. Ni fattar ju själva...

Kräk

Världens bästa grej - Loot Crate

Publicerad 2014-10-12 09:50:56 i Allmänt,

Igår hittade jag världens bästa grej - via Facebook reklam.. det kunde man inte tro.
 
Loote Crate - där man kan prenumerera på att en gång i månaden få en låda med nördiga grejer hem till sig! Hur fantasiskt är inte det!!??
Titta här på en tidigare låda:
 
Vi är helt till oss nu och har såklart gått med och väntar nu otåligt på att vi skall få hem vår första låda.
 
Om ni är intresserade så kan ni använda länken här: Om ni använder just den länken så får vi lite bonus också, så ni är både snälla mot oss och snälla mot er själva :)
 

Kände mig som Kissie ..;)

Publicerad 2014-10-11 19:00:46 i Allmänt,

Jag är inte den som ofta orkar sminka mig, och måla naglarna orkar jag typ aldrig numer. Så när jag beställde lite grejer och hämtade ut en låda med smink på posten så kände jag mig typ som (en något större och otrendigare) Kissie...haha.
 
Blev följande 4 saker (o så fick man en del prover med på köpet)
:
Ögonskugga... den uppe till höger.
 
Pixie dust nagellack
BB-cream
och ett serum mpt acne.. får se om det kan hjälpa vid mina månatliga utbrott
 
Fick lite feeling idag och testade nagellacket, som jag älskade,
 
Ser finare ur irl. Såg att det fanns i fler färger än denna rosa så måste nog köpa några till. Nico gav det dock inte godkänt: Gillar inte glitter! var hans utlåtande.

Dirty mind?

Publicerad 2014-10-11 15:33:12 i Allmänt,

Jag älskar baby Groot... och när jag hörde att man skulle kunna köpa en så tänkte jag "Åh en sådan bara måste jag ha!!"... men så såg jag bild och video på den... och jag vet inte... Jag förstår ju att den måste vara i sådant material.. och kanske har jag bara en snuskig fantasi...
 
... men ser det inte lite ut som en slags liten ådrig... manslem.. med huvud och armar?
 
 

Min hatkärlek till Tom Cruise

Publicerad 2014-10-11 14:57:34 i Allmänt,

Efter två lite mer allvarliga inlägg ville jag återvända till något så lättsamt som film, och mer specifikt till min hatkärlek till Tom Cruise.
Det är något med hans hysteriskt hjärntvättade leende som får mig att rysa... Han är ju som bekant medlem i sekten scientologerna, och det hela är väldigt kufiskt. Hans beteende... jag kan inte sätta fingret på vad det är.. gör att man när man ser honom i intervjuer hela tiden får känslan av att han när som helst skall slita av sig ansiktet som visar sig vara en mask och under gömmer sig en alien med skrämmande agenda.
 
Så sammanfattningsvis tycker jag inte alls om Tom Cruise... och därför är det extra irriterande att han är med i många riktigt bra filmer, och många riktigt bra sci-fi-filmer.. och att han dessutom är en bra skådis.
 
Redan tidigt i hans karriär har vi ju Rain Man och Född den fjärde juli, som är riktigt bra filmer. På heder och samvete, från 92, är ju också helt fantastisk.. en av mina all time favourites.
En vampyrs bekännelse är ju också en klassiker.
 
Sedan har vi en rad filmer som är underhållande som följer.. som Mission Impossible etc.
Inte förrän 2001 börjar han dyka upp i de scifi-rullar varav många är filmer jag ääälskar.
Vanilla Sky (love it)
Minority Report
(sedan kom Den siste samurajen som inte är scifi men som jag tycker är så fin.. åh vad jag gråter av den)
Världarnas krig
 
och nu senast i Oblivion och Edge of Tomorrow, vilka båda är filmer som jag tyckte väldigt mycket om.
 
Känns jobbigt för mig detta...:)

Behovet av vi och dom

Publicerad 2014-10-11 12:20:57 i Allmänt,

Det jag egentligen ville få fram i mitt tidigare inlägg var väl att jag finner det intressant och oroväckande att vi människor har ett så enormt behov av att dela upp oss i vi och dom. Och det gäller inte enbart för de med "hemska" åsikter utan även vi som tycker oss ha de goda och fina åsikterna skapar oss ofta snabbt ett dom att strida mot. Antirasister mot rasister, feminister mot antifeminister och så vidare.
 
Och jag tror att detta behov av att klumpa ihop och generalisera är farlig på många sätt. Vi ser då inte individer längre, och inte deras möjligheter, utan en grupp fiender som vi utrustar med stereotypa åsikter (om man tycker sådär så tycker man säkert sådär också).
 
Jag gör mig i diskussionssammanhang ofta "skyldig" till generaliseringar också, men det är för att jag anser att det i vissa diskussioner och resonemang är befogat och kanske till och med behövligt att generalisera för att påvisa en struktur MEN om denna generalisering inte bara är en formulering utan också en del av ens sätt att tänka så tror jag inte att det leder till något gott.
 
Detta är något jag tycker mig märka i många diskussioner. Det börjar som en diskussion kring en sakfråga och jag kan hålla med om det som sägs... men så slutar det alltid med att någon eller några tar det snäppet längre och så är det ingen diskussion eller början till ett förändringsarbete man ser utan bara den där fienden... man vill enas inte bara mot något utan mot någon... man vill förenas i ett hat. ... Och ibland undrar jag om många av dessa människor ens vill ha en förändring eller om det är själva känslan av kamp som ger dem en kick.
 
På feministiska forum kan det vara att en diskussion kring föräldraledighet, våld mot kvinnor eller vad som helst plötsligt leder till att ALLA män, som individer, är förkastliga hemska människor. På ateistiska forum kan en diskussion kring omskärelse, kvinnoförtryck, krig eller något annat plötsligt leda till att alla utövare av en viss religion borde utrotas. Inte alltid så drastiskt, men ändå tendenser därtill.
 
Nu menar jag inte att man aldrig får känna något... Jag kan t.ex. känna mig totalt oförstående till religion och kan till och med tycka att det är löjligt, farligt eller sorgligt... men jag hatar ju inte alla som utövar religion, jag tycker inte ens lite illa om dem... de är ju människor, individer, som är olika och tänker och känner olika saker... det går inte att i verkligheten bunta ihop dem på det sättet. En del av dem är snälla, vissa är dumma, vissa kloka, vissa korkade... men mest av allt har de säkerligen en hel massa egenskaper varav vissa är positiva och vissa är negativa. Och vad man än diskuterar och hur arg man än över en viss sak så tycker jag att det är viktigt att alltid komma ihåg det.
 
Med detta menar jag absolut inte att man alltid skall vara förstående och medkännande med människor som beter sig som skit. Inte sitta och hålla hand med en kvinnomishandlare och säga att han har bra sidor han med. Nej! Det jag menar är att man inte behöver bunta ihop dem skitstöveln med alla andra män, bara för att han är man (dock kan man ju i vissa diskussionssammanhang bunta ihop skitstöveln med andra skitstövlar för statistikens skull).
 
Jag vet inte ens om detta blev tydligare alls. Men i alla fall... det där med vi och dom... det leder sällan till något gott. Men kanske är det inte så konstigt att vi är sådana. Vi börjar våra liv med att definiera oss genom att se andra och inse att de är inte jag, jag är något skiljt från dem, ett eget väsen... och kanske tar vi alltid med oss det behovet av att definiera oss själva genom vad vi inte är, genom att ta avstånd från andra... Utan ett dom kan ett vi inte finnas.. och kanske den ensamheten skrämmer oss.
 

Balansgång och utsatthet

Publicerad 2014-10-11 09:24:55 i Allmänt,

Detta kommer antagligen bli ett spretigt osammanhängande inlägg där det kanske blir otydligt vad jag egentligen vill säga, men det beror på att jag sällan orkar tänka klart innan jag skriver utan bara reflekterar samtidigt som funderar på vad jag tycker och tänker.
 
When Darkness Falls skrev ett inlägg där hon deklarerar att hon slutar kalla sig feminist, och jag tänkte först inte skriva om det alls för jag kände att det var upp till henne. Som jag förstår det handlar det inte om att hon bytt åsikter utan att hon enbart inte vill använda etiketten "feminist". Om jag skall vara ärlig så störde mig det dock... kanske då jag i många lägen inte instämmer med vissa av de feminister som hörs mest men envist ändå fortsätter kalla mig feminist för att jag vill visa att feminister även kan vara som jag (utan att mena att de som är som jag är bättre än de andra, utan bara för att visa att det finns olika sorters feminister)... och att jag önskar att fler gjorde det. Att jag kanske uppfattar det lite som "ett svek" är ju dock mer något som har med mig att göra, än vad det har att göra med WDF:s val och handlingar.
 
Men sedan är det ju så att jag kan känna att den "feministiska sfären" kan vara lite svår och hård. Vissa åsikter som man "ska"  ha och en tendens att framställas som antifeministisk och fel om man ifrågasätter detta. Lustigt nog "lärde jag känna" WDF i bloggvärlden just när jag ifrågasatte en sådan sak och kände mig ganska hårt angripen av henne på grund av det... ett missförstånd vi sedan redde ut. Å andra sidan hatar jag när man tar upp detta för man får genast massa medhåll från människor man inte vill ha medhåll av, som helst missuppfattar det man säger. För det är sällan jag anser att de feministiska uttalandena är helt fel, utan det handlar mer om gradskillnader eller sättet man säger det på som jag kan haka upp mig på. För att exemplifiera så håller jga tex med om att män generellt förtrycker kvinnor, men håller inte med om att detta går att hävda på enskilda individer i alla sammanhang (även om långt fler män förtrycker inom sina relationer än vad de vill erkänna).
 
Jag tycker också att det är man måste välkomna män mer in i den feministiska rörelsen. Inte på premissen att de skall få de höga positioner och det tolkningsföreträde som de är vana vid, men att de måste kunna få känna att de inte automatiskt motarbetas och hånas på grund av att de är män. På det sättet tror jag aldrig att förändring kan åstadkommas.
Jag håller absolut inte med i det mesta av det jämställdisterna säger, men kan för den sakens skull också se att män är utsatta för förtryck i det patriarkala samhället. Med tanke på hur mycket jag motarbetades när jag skrev uppsats av män som misshandlas av sina kvinnliga partners så insåg jag tidigt att det tydligen är väldigt tabu att också kunna stå på mäns sida samtidigt som man ser dem som förtryckare strukturellt och ser kampen för kvinnorna som den största och viktigaste.
 
Inom feminismen, precis som inom den antirasistiska rörelsen, tycker jag att vi gör oss skyldiga till ett alltför förenklat "vi och dom-tänk", som jag tycker är skadligt. Vi kan aldrig nå varandra och skapa en förändring om vi envisas med att bara skapa nya motsatser som inte kan kommunicera.
Jag har tänkt mycket på detta i samband med valet då begreppet "rasist" används i många sammanhang. Samma sak gäller dock där... om man på något sätt ifrågasätter användandet av ordet så får man dels genast medhåll av de som faktiskt ÄR rasister eller så anklagas man för att själv vara det (jag vill tex inte ha medhåll av de som tycker att det är viktigt att få säga n-bollar om chokladbollar eller som blir nostagliska av rasism i gamla barnprogram). Dock känns det inte bra att man t.ex. vill få det till att ALLA inom SD är rasister. Det är så förtvivlat förenklat. Visst mååånga av dem är det, men inte alla. Och man kan tex vara emot invandring utan att vara rasist... De flesta som är emot invandingen är dock rasister, men en del kanske bara är lite egoistiska eller oempatiska... Men dessa etiketter och grupperingar tycks extremt viktiga för människor, och för att tillhöra en grupp måste du avvisa en annan och kan förlora din grupptillhörighet om du motsätter dig gruppen.
 
Fast jag vet inte... ibland måste man kanske vara lite extrem för att de som förtrycker skall fatta, och blir oerhört provocerad av män som bara förnekar sina privilegier och förtrycket av kvinnan genom att avfärda feminister som galna radikaler. Och jag vill inte bidra till deras föreställning genom att som feminist säga att det finns andra feminister som jag inte instämmer med, även om jag inte kallar dem galna så vet jag att det finns de som kommer ta tillfället i akt att tolka dem så.
För även i de stunder som jag inte håller med dem så anser jag dem ofta ha en poäng, vara i allmänhet kloka och att de för en viktig kamp. Och hur ofta håller man med alla inom en rörelse om ALLT?
 
Nej, som sagt var.. jag vet inte vad jag kom fram till här egentligen... Att jag fortfarande kallar mig feminist... Att jag ändå förstår WDF:s tanke.... ?
 
Eller kanske att även om människor kan vara kloka ibland så visar sig de allra flesta vara irriterande och fulla av fel om man pratar med dem tillräckligt länge? Även jag?

VAB - inte så avkopplande som man kan tro

Publicerad 2014-10-10 18:58:40 i Allmänt,

Nico har varit trött och hostig i en vecka nu så beslutade mig för att ta en VAB-dag och ha lite mys så han kunde vila upp sig... Ok, det har varit stunder av mys... men mest kaos.
 
Jag hade hoppats på sovmorgon då han varit trött på morgonen alla andra dagar i veckan, men nej... han vaknade klockan sex och sedan var det oavbrutet tjat om att jag också borde vakna snart.
Lyckades dock övertala honom att "leka bio" i tre timmar (se på film i soffan med alla nallarna) så jag kunde starta dagen lugnt...
 
Sedan fick jag idén att han måste tvätta håret. Något han är livrädd för, så det görs inte så ofta. Han började hyperventilera och skrika hysteriskt bara vi närmade oss badkaret så föreslog att han skulle ligga på diskbänken så jag kunde tvätta hans hår i diskhon. Detta gick bra tills jag satte på vattnet. Då började han skrika hysteriskt, gråta floder och kasta sig av och an som en tokig. Lyckades i alla fall med en halvdan tvätt där han inte fick vatten i ögonen och som förhoppningsvis kan uppmuntra till fler hårtvättar som är mindre hysteriska.
Sammanlagt tog det väl dock en timme, mycket energi och nåt vansinnesvrål från mitt håll. Så fick avsluta med att sitta och mysa och kramas och säga förlåt för att jag blev arg (vilket skedde då han nästan kastade sig av diskbänken och jag fick panik), och han sa förlåt för att han "blir sån"... vilket gav mig ångest.
 
Efter det skulle vi ta "en snabbis" (blev lååångt tid) till torget för att inhandla en mössa till Nico och en liten present för att han tvättat håret. Mormor följde med till Nicos (och min såklart) stora glädje.
Först fastnade vi i evigheter i leksaksaffären där han ville ha allt från bebisleksaker till apdyra slott och legohus... blev slutligen en polisbil som jag ångrat sedan dess då den låter extremt mycket.
Sedan var det mössa som skulle inhandlas vilket inte gick så smidigt då han bestämt att han ville ha "en röd som Nils Karlsson Pyssling", och det inte var så lätt att finna. Fick kompromissa med en svart mössa och en polispyjamas.
 
Sedan skulle det åkas leksaksbil innan McDonalds, och efter det handla mat, innan vi åkte hem.
 
Väl hemma skulle jag städa och göra lite jobb, med vissa pauser för att leka bland annat troll under ett täcke. Lade också på mina nya vaxduk på köksbordet som jag ääälskar... och den hann vara på i tre timmar ungefär innan jag upptäckte att Nico klippt en stor bit ur den på ena kanten.
 
Nu skall han nattas och jag är helt utmattad. Fyraåringar är jättemysiga och roliga och jag avgudar den ungen, men herregud vad han kan göra mig trött. Och varför verkar han aldrig ett dugg sjuk när man väl är hemma med honom??
 
Duken då den nyss var pålagd... som tur är så är biten klippt på hördet av ena kortändan som vätter bort mot väggen så man ser det inte så mycket när man kommer in.
 

Mina tankar om Homeland

Publicerad 2014-10-10 09:33:38 i Allmänt,

SPOILERS!!! Läs inte om du ej sett de första avsnitten i den senaste säsongen då detta kan innehålla spoliers.
 
Jag tycker att Homeland är en underbar serie men det finns vissa aspekter av den som jag tycker är väldigt intressanta att fundera kring.
 
För det första är det härligt med en så populär serie med en kvinna i huvudrollen, och att denna kvinna får lov att vara mångbottnad och inte bara ögongodis. Karaktärerna i serien känns väldigt realistiska och de utforskar många olika områden, bland annat psykisk ohälsa där huvudrollsinnehavaren gör ett fantastiskt jobb med att porträttera en kvinna med manodepressiva drag.
 
Något spännande tycker jag också är att denna kvinna på många sätt är en sådan antihjälte. Hon fattar fel beslut, hon får sammanbrott, hon beter sig som ett egoistiskt svin och så vidare, men samtidigt känner man med henne och hejar på henne. Nu vågar de också framställa henne som en riktigt usel mor, vilket är ganska vågat då samhället i stort reagerar mycket mer kraftfullt mot usla mödrar än usla fäder av någon anledning. Och visst väcker det något i en som är spännande att analysera för sig själv.
 
Jag kan till exempel börja känna den där "Men va fan skärp dig!"-känslan... och kanske är det så man skulle känt även om man kände denna person irl. För det är en av de saker serien behandlar, hur närstående också påverkas av psykisk ohälsa. Jag har både lidit av psykisk ohälsa men också varit närstående, och även om jag vet att man som den som är sjuk inte alltid har så stor möjlighet att påverka sitt beteende och sitt mående så vet jag också att en naturlig och begriplig reaktion hos närstående är att bli uttröttad med tiden och tillslut så har förståelsen nästan bytts ut helt av vrede och frustration.
Och som tittare av serien så överförs dessa känslor på en och man börjar vilja klappa till kvinnan i huvudrollen då och då. Tycker detta är spännande, att en serie kan skapa sådana känslor.
 
Trots detta är serien mycket bra och det skall bli intressant att se hur den kommer att utvecklas. Om de kommer våga "gå hela vägen" eller om de kommer vilja släta över det hela med en slags insikt om att hon trots allt vill vara bullmamma.

Mina tankar om The Walking Dead

Publicerad 2014-10-10 09:22:03 i Allmänt,

Detta intresserar en antagligen inte om man inte är en serie- och filmnörd som mig, men i alla fall... Den senaste tiden har jag hört många klaga på serien The Walking Dead, och oftast handlar kritiken om att man tycker att den är för långsam, att den är för mycket relationsdrama samt att man saknar "jakten efter ett botemedel".
 
Så känner att jag måste försvara serien och ge mina tankar om det hela, då de saker som det klagas på är de saker jag älskar med serien. Att bara göra ännu en blodig actionfylld splatter zombie-serie hade ju inte direkt varit originellt. Och det där att leta botemedel är ju en välanvänd klassiker.
 
Det som jag finner intressant med the Walking Dead är just att det handlar om helt vanliga människor som tvingas anpassa sig efter väldigt ovanliga förhållanden. Om jag skulle hamna i en zombievärld (inte helt troligt) så skulle ju inte jag börja söka ett botemedel - jag är inte läkare, har ingen kunskap om sjukdomar på den nivån, inga kontakter som kan tänkas kunna detta etc. Nej, fokus skulle ju vara på att överleva i nuet tillsammans med de som står mig nära - precis som i serien.
Jag har ju läst en del av seriealbumen också och författarens avsikt har ju just varit att utforska hur människor beter sig i kris, hur de utvecklas och förändras etc. Och det tycker jag är en mycket intressant aspekt. Han hade ju kunnat valt att göra detta i en värld attackerad av aliens, eller i ett "vanligt" krig mellan människor eller i en värld angripen av en mer realistisk epedemi, men han valde zombies vilket jag tycker är lite kul då det tillför ett skräckelement som tilltalar mig.
 
Sammanfattningsvis tycker jag att de som använder denna kritik av serien lite har missat själva poängen med serien. Fast det är ju bara min syn på saken :)
 
Nya avsnitt om bara nån dag eller två :)

Fick ett brev från mig själv

Publicerad 2014-10-09 19:19:01 i Allmänt,

Kom att tänka på Kent-låten Duett:
Jag fick ett brev
Ett riktigt brev med frimärken
Ett vykort ifrån längesen
Då framtiden var vår

För ett brev var precis vad jag fick idag. Ett brev som jag skrev till mig själv för 20 år sedan och som Posten har sparat och nu skickade ut.
Var med spänning och förväntan jag öppnade kuvertet som innehöll så mycket papper så att det knappt fick plats... men jag får säga att det var lite av en besvikelse. Jag var inte en så underbart trevlig 14-åring som jag vill minnas att jag var (... är tonåringar någonsin så värst trevliga... egentligen?)
 
Det kan kunde få ut av brevet var följande:
 
1. Jag tyckte redan då att jag var otroligt rolig. Det tycker jag fortfarande och en del av mina 14-årsskämt var helt i min smak.
 
2. Jag var ganska morbid och spekulerade en del kring om jag kanske skulle vara död vid 34, och vilka andra som kunde tänkas vara detta.
 
3. Jag var helt besatt av snygga killar, vilka jag bifogade listor på.
 
4. Jag tycks ha haft lätt att störa mig på folk (och det har jag ju nu med) och verkade snacka en del skit om folk (vilket jag inte gör nu). Inte ett speciellt trevligt drag får jag säga.
 
5. Det viktigaste jag hade att säga om min planerade framtid var att jag kunde syssla med vad som helst bara jag blev rik.... och sen blev jag socionom.. haha.. den ironin.
 
6. Jag hade bra smak vad gällde dikter... skrev med en del favoriter i brevet.
 
Oh well, jag vet inte vad jag hade förväntat mig för litterärt mästerverk från mitt 14åriga jag, och det var väl inte heller helt sannorlikt att brevet skulle innehålla några detaljerade spekulationer om mitt framtida liv.
Tack och lov säger jag bara att jag inte fick barn, och framför allt att jag inte fick döttrar, för då hade de tydligen hetat Cinnamon och Miramanda... haha.
 
Det sista jag slutligen kan konstatera efter att ha läst detta brev är att nej, skriver man med luktpenna så luktar det inte längre efter 20 år.

Inköpas på Etsy

Publicerad 2014-10-06 19:35:54 i Allmänt,

Nu skall jag ta och köpa lite saker på Etsy som jag spanat på ett tag...
 
Jag skall köpa detta linne som kombinerat Game of Thrones med Disney :)
 
 
Sedan kunde jag inte bestämma mig vilken mössa jag ville ha så skall köpa dessa två:
 
 
Och slutligen denna GOTG-tavla att pryda väggen i vardagsrummet <3
 
 

Kanske det bästa jag hört på... 25 år (ok, jag överdriver men ändå)

Publicerad 2014-10-06 19:29:00 i Allmänt,

Dagen började med möte på habiliteringen, vilket var bra men det var knappast det mötet som innehöll det bästa jag hört.
 
Sedan åkte jag till jobbet som var lite deppigt då en sak hade hänt där som jag inte tänker gå in på, men det var lite deppigt.. så det var veerkligen inte där jag hörde det bästa jag hört.
 
När jag hämtat Nico och handlat så åkte vi hem och fick massa tjat från min mini-PT, som min son förvandlats till. Först ville han att jag skulle ut och springa och träna i trädgården men då höften fortfarande inte fungerar som den ska så fanns inte det på kartan. Men han tjatade och tjatade att jag skulle träna så körde ett pass armar och ett pass abs. Han stod bredvid och klagade om han inte tyckte att jag gjorde som tjejen på filmen: "Du lyften inte tillräckligt högt. du skall göra så här"... men fick lite beröm ibland också: "Bra mamma.. braa! Kom igen nu". Detta var visserligen gulligt och lite peppande men inte heller det var det bästa jag hört.
 
Nej det bästa jag hört på länge var att originalskaparna kommer tillbaka med 9 nya avsnitt av Twin Peaks!! Känner mig helt lycklig och förväntansfull och hysteriskt glad... men jobbigt att vänta till 2016 då de skall sändas. Kan inte låta bli att fundera på vilka karaktärer som kommer vara med från originalet... the log-lady? den galet sjungande pappan? oooh fanns så många favoriter... Den galna kvinnan med ögonlappen som blev tokig och trodde hon var tonåring igen... haha. Fan världens bästa serie.
Jag hoppas bara inte att de ändrar intromusiken.... får rysningar bara jag tänker på den. Finns inget bättre.
 
 

Något annat

Publicerad 2014-10-06 17:44:20 i Allmänt,

Jag blir väldigt glad när sonen äter något annat än köttbullar och gurka. .. även om det är plättar med mycket sylt på.Opepp

Publicerad 2014-10-05 18:40:17 i Allmänt,

Idag har varit en riktig söndag på något sätt... Inte mycket vettigt blivit gjort och varit allmänt opepp. Eller jag rensade kylskåpet och vek tvätt... that´s it.
 
Nico har varit på surt humör hela dagen och fått utbrott för allt. "Dumma mamma" är det jag hört vrålas mest av allt idag. Han har dock haft sina söta stunder däremellan.
 
Själv kan jag knappt röra mig då jag fått nåt keff med mina fogar. Hade ju jätteproblem (svimmade av smärta i en affär bland annat) när jag var gravid med Nico och det försvann aldrig helt efteråt. Nu vette sjutton vad jag gjort... var ute och sprang lite igår bara... och nu känns det blygdbensfogen som den helt pajat. Som en kniv som huggs in varje gång jag rör mig. Mycket oskönt och gör mig smågrinig.
 
Så nu skall jag göra ingenting resten av kvällen är planen.

Heterorelationer

Publicerad 2014-10-04 20:02:35 i Allmänt,

Nu känns det nästan som om dagens inlägg blir ett påhopp mot Fanny, men det är det inte menat som. Jag läser hennes blogg dagligen och tycker om hennes inlägg och anser henne ha bra åsikter om mycket...och jag vet också att hon hatar när man inleder med att skriva bra saker om henne när man sedan skall kritisera, men sån här är jag och det här är vad jag tycker... Dessutom ser jag inte detta som kritik egentligen, utan mer en reflektion att även om jag instämmer i så mycket av vad hon skriver så skär det sig alltid just när det kommer till synen på heterosexuella relationer. Antagligen då hennes och mina upplevelser är så olika att jag inte riktigt kan relatera.
 
Framför allt är det nog så att om jag jämför mina tidigare kärleksrelationer med män med mina tidigare vänskapsrelationer med kvinnor så är det ingen större skillnad. Jag har kunnat känna mig förtryckt, sviken, lurad, fångad etc. i båda. När jag bott tillsammans med en vän har jag känt att jag behövt anpassa mig och kompromissa lika mycket som när jag levt med en man jag haft en relation till. Så jag kan inte på samma sätt som Fanny koppla det till att dessa problem uppkommer i relationen med en man, utan snarare ser jag det som ett problem i mellanmänskliga relationer överlag.
 
Jag känner inte heller att det finns saker som jag bara kan prata med kvinnliga vänner om men inte med min man eller att jag behöver vara på ett annat sätt när jag är med honom. Tvärtom är jag nog mest mig själv när jag är med honom och det är med honom jag kan prata om flest saker. Sedan är han ju inte perfekt, men av alla människor är han en av dem jag stör mig minst på... för jag stör mig på de flesta. Jag blir dessutom ofta besviken på andra människor, och han är en av dem som gjort mig minst besviken (finns ingen som aldrig gjort mig besviken för övrigt).
 
Sedan håller jag dock med henne om att jag inte förstår varför målet alltid skulle vara att hålla ihop och "kämpa" i en relation om relationen inte fungerar. Jag undviker överlag att ge den typen av råd till människor då sådant är bättre att individer själva kommer fram till.

Frågor och svar... en klassiker

Publicerad 2014-10-04 19:22:48 i Allmänt,

Jag had elite lovat mig själv att sluta ha massa frågor och svar som ingen vill läsa bara för att jag inte har orken att skriva något annat, men så hade HanaPee 100 frågor med svar och då kunde jag inte låta bli att knycka dem rakt av...
 

1. Hur gammal är du om fem år? Oh, herregud... nästan 40... förnekelse...

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min familj

 3. Hur lång är du? 162 cm har jag för mig

 4. Vilken är den senaste filmen du sett? Det är nog Guardians of the Galaxy

 5. Vem ringde du senast? Min mamma? Min man? Minns inte

 6. Vem ringde dig senast? Antagligen någon av de två ovan nämnda... inte så många som ringer mig..hehe

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Minns ej och sonen har snott min telefon... men handlade antagligen om middagsmat eller något annat spännande...

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vem det är.. sms överlag

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? I dag... runt 15.30 kanske

 11. Vilken ögonfärg har du? Bruna

12. När vaknade du i dag? 06.00... tack Nico

 13. Vilken är din favoritjulsång? Vet ej.. I´m dreaming of a white christmas, kanske

14. Vilken är din favoritplats? I min säng..haha... nej, på en klippa på västkusten i skymningen på sommaren

15. Vilken plats föredrar du minst? Väntrummet på vårdcentralen

 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis har jag skrivit en bok eller fler, har ett barn till och har byggt är asballt hus fyllt av saker från Etsy.. 

 17. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag trodde att små elaka vättar skulle krypa upp ur soffan när det åskade... jag var skum...

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När Hampus råkade trampa i bajs i morse.. det var kul :)

19. Hur stor är din säng? 180 + 80 (eller 70)... Har en säng till bredvid dubbelsängen då Nico sover hos oss

 20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Trosor och linne, så det räknas väl som kläder på

22. Hur många kuddar har du i sängen? Två-tre till mig, två-tre till maken och en till Nico.

 23. Hur många landskap har du bott i? Ett.. typ

24. Vilka städer har du bott i? Göteborg enbart om man bara skall räkna större städer

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor

 26. Är du social? Beror på vem jag är med... i det stora hela är jag nog inte social, men pratsam med de jag känner.

27. Vilken är din favoritglass? Strawberry cheesecake-glass

28. Vilken är din favoritefterrätt? Ananaspaj

29. Tycker du om kinamat? Ja, men tycker att thai-mat är godare.

30. Tycker du om kaffe? Dicker inte kaffe... blir jävligt hyper och sjuk av det.

31. Vad dricker du till frukost? Vatten

32. Sover du på någon särskild sida? Somnar på make men sover enligt make på rygg och snarkar senare på natten...

33. Kan du spela poker? Nej

34. Tycker du om att mysa/kela? Ja, om det inte är för varmt

35. Är du en beroendemänniska? Antagligen.

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Eeh.. jo nån gammal bekant tror jag

37. Vill du ha barn? Har ju redan ett, men ett till hade vart trevligt

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska såklart, lite latin och lite italienska.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Japp

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Böcker, kläder och saker till Nico

 42. Äger du dyrbara smycken? Inte så mycket, men något, man skall inte ge mig fina saker för jag tappar och gör sönder allt

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? The Walking Dead, av det som går nu.. tror jag

 44. Kan du rulla med tungan? Nix

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Hmm.. vet inte.. men skrattar nog mest tillsammans med min bror tror jag.. vi har samma humor

46. Sover du med gosedjur? Haha.. nej

47. Vad har du för ringsignal? En melodi som säkert namngetts av samsung

 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nåt enstaka kanske

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Är inte flrtjust i rött så från där jag är kan jag inte sett något alls som är rött

 50. Flirtar du mycket? Inte nu för tiden

51. Kan du byta olja på bilen? Fylla på, men inte byta :)

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej

 53. Vilken var den senaste boken du läste? How to surive a zombie apocalyps, tror jag den hette

 54. Läser du dagstidningen? Bara på nätet

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Nej

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Grattis morfar

 59. När var du i kyrkan senast? På begravning.. enda gångerna jag är där då jag är ateist

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Elisabeth och Björn

 61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Två nätter? Var på Hultsfred i alla fall.. är nog enda gången jag tältat

 62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Hmm.. vet ej.. inte så att mina nära aldrig gör något för mig men svårt att veta vad man skall räkna och vad man vill dela med sig av :)

63. Vad lyssnar du på just nu? Nån barnvisa som Nico lyssnar på

64. Har du varit med i tidningen? Ja, som ung när jag vann uppsatstävling bland annat

65. Vad är det konstigaste du ätit? Vet inte om jag ätit nåt konstigt..

66. Vem såg dig naken senast? Är väl min man skulle jag tro

 67. Vad är det för färg på din tandborste? Lila och vit

 68. Hur imponerar man på dig? Är smart

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Beror på vad som hänt, men min man, min mamma eller min bror

 70. Har du någon piercing? Nej

71. Din största vinst? ...?

72. Civilstånd? Gift

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, Hotmail, Bloglovin, Aftonbladet, YouTube, Feber.

74. Är du fåfäng? Inte direkt

75. Ångrar du någonting du gjort? Finns en del

76. Hur gammal är din pappa? Han fyllde år idag, men vet inte om han vill att jag delar med mig av hans ålder

77. Vilket är ditt drömjobb? Tycker om det jag gör nu men hade vart kul att vara författare

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Syssla med att skriva på heltid

79. Vad har du haft för husdjur? Hästar, kaniner, katter, höns, hamster, fiskar, hund... och en del annat... eller är husdjur bara sådant man har i huset? Hade ju inte hästar och höns inne i huset..

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag har ett födelsemärke som ser ut som en Sverigekarta typ... äh jag vet inte...

81. Svär du ofta? yes

82. Sverige när det är som bäst? Midsommarkväll (utan massa apfulla folk)

83. Kan du åka slalom? Nej

 84. Vad har du ätit i dag? Pasta med fläskfilésås, kladdkaka, broccolisoppa

85. Vad har du för utbildning? Socionom, magisterexamen i socialt arbete, högskolepoäng även inom sexologi, ungdomar och internet, mobbingförebyggande arbete, familjepsykologi, pedagogik och en del annat.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Hjärnan och händerna

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Näsan tror jag

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag är ganska förstående, och smart :)

89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag kan vara FÖR förstående ibland, och kan få oväntade psykbryt när jag har PMS

 90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Tesla och .. äh jag vet inte

91. Saknar du något? Sömn

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja det är väl trevligt

 93. Vad gör dig ledsen? Att så många människor är så dumma i huvudet

 94. Vad gör dig glad? När jag får sovmorgon

 95. Har du varit gift eller förlovad? Ja

96. Vad ska du göra i helgen? Inget utöver det vanliga

 97. Vad är det knasigaste du gjort? Vill jag nog inte skriva här

 98. Vad har du för laster? Snus, tv-serier bland annat

 99. Vem är din förebild? Vet inte....

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Natta sonen

Mina tankar om någon annans tankar

Publicerad 2014-10-04 18:47:42 i Allmänt,

Jag vet att det mest artiga kanske är att skriva en kommentar på en persons blogginlägg om man har åsikter om det, men jag tycker inte om att skriva milslånga kommentarer så skriver det i min egen blogg istället.
Läste nämligen Fannys inlägg om sex och känslor, ett ämne hon berört flera gånger tidigare och jag har reagerat på det även då men inte orkat kommentera kring det.
 
Jag tycker att Fanny har rätt i att jag inte anser att det nödvändigtvis måste vara något eftersträvansvärt, eller coolt för att uttrycka mig vardagligt, att ha sex utan känslor och ligga runt... men inte motsatsen heller. Jag tycker att det eftersträvansvärda skall vara att ha en sexualitet och sexuellt uttryck som passar en själv utan att påverkas för mycket av samhällets krav och ideal (i den mån det går vill säga).
 
Det jag dock har lite svårt för i Fannys argument är att jag tycker att hon tvärtom får det att låta som om man är antingen lite konstig/fel eller ljuger om man har och/eller kan uppskatta känslolöst sex...och jag ogillar när man nedvärderar andras sexuella uttryck på det sättet bara för att man personligen inte delar samma erfarenhet eller uppfattning. Visst är det väl så att man kanske sällan har sex som inte innehåller en enda känsla... så det beror ju på vad man lägger i begreppet "känslolöst". Man kan ju känna lust, attraktion eller liknande, men det jag (och många andra tror jag) menar är ju sex utan romantiska känslor.... och/eller utan känslan att denna person nödvändigtvis inte är en person man vill umgås med sedan.
 
För mig är det inget konstigt alls. I min värld kan sex och kärlek höra samman i ett romantiskt förhållande, på det sätt att den heteronorma tvåsamheten utgås ifrån att man enbart har sex med den man är romantiskt involverad med... men i övrigt är sex och kärlek två helt skiljda saker för mig. Sex hör ihop med lust, ett begär om man så vill, och är något som för mig tillfredställer ett fysiskt "behov" medan kärleken är ett mer psykologiskt "behov" och handlar om att jag vill vara någon nära, spendera min tid med någon etc. Sex för mig är inte ens något speciellt initmt... Intimitet för mig handlar mycket mer om kyssar, kramar, hålla handen etc. Initimitet är när jag blottar mig psykologiskt för någon eller bryr mig om någon annan. Sex innebär inget psykologiskt blottande för min del (det kan ju dock göra det om jag vill) och är för mig dessutom en ganska egoistisk handling där jag ärligt mest bryr mig om mig själv.
 
Jag säger alltså inte att den upplevelse Fanny har är fel då sexuella upplevelser och känslomässiga upplevelser är individuella och inte kan sägas vara varken rätt eller fel.. det jag stör mig på är att jag känner mig dömd av hennes text, som om hon säger att jag har fel (eller ljuger) vilket påminner mig lite väl mycket om alla de åsikter kring att en "lössläppt" kvinna med många sexualpartners måste vara känslomässigt skadad på något sätt - vilket enligt mig är ett sätt att förtrycka kvinnans sexuella uttryck.

Blir inte roligare just nu

Publicerad 2014-10-02 18:52:29 i Allmänt,

Nej, tyvärr... jag har fortfarande inte så mycket tid att skriva meningsfulla inlägg.
 
Just nu sysslar jag med jobb, hålla ordning hemma (lyckas inte så värst bra), ta hand om barnet, skriva bok, försöka röra mig och umgås med min man. Kan låta som trista saker men det är det ju inte. Det är ju livet. Det skall man inte glömma... att det bästa inte finns på andra sidan av en datorskärm.
 
I övrigt är väl några av höjdpunkterna att jag hittat en träningsapp som fungerar toppen för mig. Små träningspass på 5-15 minuter som man kan klämma in när man har tid... som på en rast på jobbet eller medan potatisen kokar upp. Ger resultat med en gång nästan.
Och, framför allt annat, att Estrella procuerar dillskruvar igen! Väntat typ 10 år eller vad det kan vara på dem och är nu så lycklig att jag tryckte i mig en hel påse och kastade den senaste träningen i sjön.. haha... men det var gött. Köpte massor av påsar att ha i lager om de skulle ta slut i affären. Jag är kanske inte riktigt som jag ska.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela