Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Heterorelationer

Publicerad 2014-10-04 20:02:35 i Allmänt,

Nu känns det nästan som om dagens inlägg blir ett påhopp mot Fanny, men det är det inte menat som. Jag läser hennes blogg dagligen och tycker om hennes inlägg och anser henne ha bra åsikter om mycket...och jag vet också att hon hatar när man inleder med att skriva bra saker om henne när man sedan skall kritisera, men sån här är jag och det här är vad jag tycker... Dessutom ser jag inte detta som kritik egentligen, utan mer en reflektion att även om jag instämmer i så mycket av vad hon skriver så skär det sig alltid just när det kommer till synen på heterosexuella relationer. Antagligen då hennes och mina upplevelser är så olika att jag inte riktigt kan relatera.
 
Framför allt är det nog så att om jag jämför mina tidigare kärleksrelationer med män med mina tidigare vänskapsrelationer med kvinnor så är det ingen större skillnad. Jag har kunnat känna mig förtryckt, sviken, lurad, fångad etc. i båda. När jag bott tillsammans med en vän har jag känt att jag behövt anpassa mig och kompromissa lika mycket som när jag levt med en man jag haft en relation till. Så jag kan inte på samma sätt som Fanny koppla det till att dessa problem uppkommer i relationen med en man, utan snarare ser jag det som ett problem i mellanmänskliga relationer överlag.
 
Jag känner inte heller att det finns saker som jag bara kan prata med kvinnliga vänner om men inte med min man eller att jag behöver vara på ett annat sätt när jag är med honom. Tvärtom är jag nog mest mig själv när jag är med honom och det är med honom jag kan prata om flest saker. Sedan är han ju inte perfekt, men av alla människor är han en av dem jag stör mig minst på... för jag stör mig på de flesta. Jag blir dessutom ofta besviken på andra människor, och han är en av dem som gjort mig minst besviken (finns ingen som aldrig gjort mig besviken för övrigt).
 
Sedan håller jag dock med henne om att jag inte förstår varför målet alltid skulle vara att hålla ihop och "kämpa" i en relation om relationen inte fungerar. Jag undviker överlag att ge den typen av råd till människor då sådant är bättre att individer själva kommer fram till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela