Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ledsen bebis

Publicerad 2011-02-28 20:05:38 i Allmänt,

Nico har varit trött och inte riktigt velat äta idag. Kanske han var lite tagen efter igår. Var ju ganska mycket för en sån liten plutt att ta in på en och samma dag.
Han somnade i alla fall lite senare än vanligt idag, efter 18, så har jag tur vaknar han i alla fall inte innan 6 imorgon.

Jobbigt är dock att han börjat rulla över på mage i sömnen och vaknar då och blir väl antagligen rädd och förvirrad för han gråter helt förtvivlat. Har fått stå och lugna honom genom att klappa hans lilla huvud flera gånger under kvällen.

Idag var vi i alla fall på Göksäter en snabbis. Skulle "bara" handla färg så vi kan måla klart i källaren men notan slutade på 1500 :/ Blev färg, lite verktyg Hampus behövde, gångjärn och lite saker till grinden Hampus skall bygga, en matta till badrummet nere då golvet är så satans kallt där och lite allt möjligt annat. Roligast var att de sålde afrikainspirerade prylar för tillfället. Hampus tycker dock inte om aftikanska masker så fick bli två målade träödlor att hänga på väggen och tre roliga rytminstrument som både var vackra som dekoration och som Nico kan ha kul med när han blir lite större.
Sedan hade de Einstein-leksaker från Kärnan. Små set för barn så de kan lära sig bygga små motorer och andra tekniska saker. Frn 8 år, men vi köpte två av seten ändå... för framtiden...haha.

Känns dock som dagen bara rann iväg och inget egentligen blev gjort. Hoppas hinna fixa lite hemma imorgon och fortsätta med källaren men kommer gå bort en hel del tid eftersom jag både skall till läkaren för provtagning imorgon och skall besikta bilen. Hatar verkligen att besikta bilen eftersom jag tycker det är skitläskigt att köra in genom garageportar..hehe.

Nu skall jag strax sova fast det inte är tidigt för känner mig rätt trött jag med.

Roligt, dumt och viktigt

Publicerad 2011-02-28 11:04:32 i Nytt på bebisfronten,

Ja, jag har alltså tre saker att skriva. Vi börjar med den roliga.

Nico har börjat med en ganska undehållande sak. När han är hungrig tar han första bästa sak han får tag på, typ sin snuttis eller en nalle, och stoppar i munnen och vrålar sedan med hela munnen full av... vad det nu är... som för att demonstrera: Titta jag är så hungrig att jag tvingas äta upp mina saker!!!

Och så till det dumma. Min dumma katt Norpan. Hon ogillar när Nico är för nära, vilket jag kan förstå då han försöker dra pälsen av henne, men istället för att hålla sig borta så lägger hon sig en bit ifrån honom på hans madrass hela tiden och väntar medan han kämpar och kämpar för att nå henne.. och när han nästan är framme gör hon sig beredd för att lappa till honom. Skitkatt. Måste ha stenkoll hela tiden nu.

Slutligen det viktiga. Måste verkligen få tag på en sådan där skumgummimatta. Måste ha en matta som är hård men samtidigt mjuk och framför allt nästan platt. Nu när Nico rör sig mer och mer är madrassen obra då den är ganska hög och det blir en ganska stor duns när han rullar av den... vilket han gör titt som tätt.

Kan stolt berätta att Nico nu ålat (i Baloo-stil som en i mammagruppen kallar det) från den ena änden av madrassen till den andra där han sedan rullade av den, vände sig och ålade på golvet tillbaka nästan till utgångsläget. Jahapp... grind var det ja.

Bränna pengar

Publicerad 2011-02-28 07:41:53 i Stuff,

Jag vill till IKEA och bränna pengar. Detta är vad jag vill köpa.

En Expedit-hylla i mindre format till Nicos rum.


Insatser med lådor och dörrar till min Expedit-hylla i källaren. Helst två varje men de kostar en del.

Sedan vill jag köpa en enkel vit vätthylla att ha som hatthylla i källaren och på den hylla vill jag ha två sådana här korgar som förvaring:

Sedan vill jag ha sådana här krokar under.

Och då jag inte kan hitta ett skoställ jag gillar så funderar jag på att bara köpa någon typ av dörrmatta att ha under att ställa skor på.Sedan vill jag ha dessa:

Bara för att de är fina..... och kanske några ramar.

Det är vad jag vill bränna pengar på just nu... förutom en skumgummimatta till Nico att leka på men det vet jag inte vart jag kan finna.
Idag blir det dock en sväng till Göksäter tror jag... för att köpa mer färg så att vi (Hampus) kan måla klart hallen i källaren.


Äckligt mallig

Publicerad 2011-02-28 07:21:36 i Allmänt,

Ibland är man stolt och ibland är man sådär äckligt mallig. Jag kan vara så. Är inte stolt över det men så är det.

På tåget satt ett par med en bebis i Nicos ålder (eller något äldre) bredvid oss. Medan Nico tyst låg och pillade med sina saker i vagnen och fnissade ibland åt sin roliga pappa som busade med honom så var bebisen bredvid skogstokig och tjöt och grät.

Samtidigt som jag tyckte synd om föräldrarna så fanns det en del av mig som kämpade för att inte le... för den delen av mig tänkte nöjt och malligt: Vår bebis är snäll och er bebis är helt vild.
Usch på mig... men sån kan man vara ibland.

Idag vaknade Nico kl 06 och är på ett strålande humör. Dock är det lite synd om honom för jag är lite snuvig och han gråter varje gång jag nyser.

Och han har humor...

Publicerad 2011-02-27 19:36:35 i Allmänt,

En av Hampus vänner sa att det kändes som om Nico har humor. Då humor är en av de egenskaper som värderas högst av tjejer så bådar det ju gott för Nicos framtida kärleksliv :P

Mycket bra dag

Publicerad 2011-02-27 19:18:53 i Nytt på bebisfronten,

Idag har vi haft en toppendag. Önskar jag hade varit bättre på att ta massa bilder men glömmer det hela tiden så, som ni kommer se, är det mest massa bilder på Nico i vagnen.

T.ex. en sådan här bild... som visar Nico sovandes på tåget på väg in till stan:


Först åkte vi in till stan och restaurangen Hedens Hörna där vi mötte upp några vänner och deras son. Vi åt amerikansk brunchbuffé - och satan vad vi åt :).

Så här nöjd ser Hampus ut när man fick göra egna hamburgare med hur mycket cheddargegga på som helst :)


Nico satt med vid bordet och åt först. Han tyckte det var mycket spännande, men efter en stund blev han trött och då la vi honom i vagnen bredvid bordet där han nöjt låg och pillade med sina leksaker. Han gnällde inte det minsta utan gnuggade sig bara i ögonen när det blev för mycket.


Här ligger han i vagnen på restaurangen. Tyvärr blev det ingen bild då han satt och åt :/

Sedan bar det av vidare till Scifi-mässan. I ungefär tre minuter var Nico nyfiken och tittade med stora, skeptiska, ögon på alla människor.Men efter det så tyckte han att mässan var så här intressant...


Och så här såg han ut resten av mässan :) Nackdelen med sovpåsen i vår vagn är dock att även om han ligger utan jacka och ovanpå själva påsen så är det som ett satans element så Nico var helt sur av svett stackaren :/
Jag och Hampus hade kul i alla fall och köpte en stooor StarTrek-flagga att ha hemma :) Nicos vagn fick en liten StarTrek-pin också av en annan vän som vi mötte upp.

När vi var klara på mässan så tig vi en snabbis till en pub för att möta upp ytterligare en vän till hampus och lämna av en grej, och vi passade då på att mata Nico.


Så här livlig var Nico på puben. Fortfarande tyst och snäll men som en viftande och ålande liten mask som skulle känna på allt.

Han var fortfarande snäll på hemresan även om han började bli väldigt trött.


Så här söt var han i bilen på vägen hem <3

När vi kom hem var det dags för gröt (nästan två timmar senare än vanligt så tyckte han var superduktig som orkade hålla sig vaken utan att gnälla så länge) och han passade då på att bajsa med. Vilken toppenkille som sparade bajset tills vi kom hem :).

Sedan var han supertrött men det tog en liten stund för honom att varva ner och kunna somna.

En verklig toppendag och det känns så skönt att veta att Nico är så lätt och lugn att ha med sig. Inget gnäll, inga skrik och inga ledsna miner alls. Vår underbara unge :)

Nu skall även vi vila för oj vad det tog på krafterna att vara borta en hel dag, men samtidigt härligt :)Det finns två sidor av allt

Publicerad 2011-02-27 06:33:34 i Allmänt,

Igår såg jag och Hampus en film och i den filmen var det ett barn som hade födelsedagskalas. Precis som alltid nu för tiden så blev vi båda sådär fånigt, nästan fnissigt, drömmande när vi ser barn på tv (om de är glada, om de är ledsna blir vi båda två bedrövade)... skumt det där att alla barn helt plötsligt får en att tänka på sitt eget barn vilket skapar något slags band mellan en själv och precis alla barn i världen.

I alla fall började vi prata om hur kul det kommer vara den dagen Nico skall ha sitt första födelsedagskalas med vänner. Ballonger, tårta, inbjudningskort och hela baletten.
Men sedan kom jag att tänka på alla bekymmer kring födelsedagskalasen i skolan där jag jobbar. Hur kalas och inbjudningar används för att frysa ut de som redan är utanför lite extra. Jag skall ha kalas och hon får komma, och hon, och han...men inte du"
Då blev jag lite kall inombords. Tänk om Nico blir en som inte blir bjuden, en av dem till vilkens kalas ingen vill komma. Hemska tanke... allt sånt man inte kan skydda från.

Men vi hoppas att så inte blir fallet, och ni som har lite större barn... tänk på dessa saker:
1.Bjud antingen alla eller bara ett fåtal... låt inte någon eller några enstaka känna sig utanför.
2. Dela inte ut inbjudningskort i skolan utan skicka dem hem... man behöver inte skylta framför näsan på de som inte får komma.
3. Prata med ditt barn om att man absolut inte får reta eller håna de som inte får komma, att man faktiskt inte behöver prata om kalaset alls i skolan. Inte så kul för de som inte får komma att höra om hur kul det kommer bli.

När brukar skolan förresten börja efter sommaren? Kanske är det så att Nico fyller precis innan skolstart... det kanske kunde vara en fördel?

Två saker

Publicerad 2011-02-27 06:12:04 i Allmänt,

Kom förrsten på att en mycket förvirrad Hampus kom in till mig sent igår kväll efter att ha matat Nico och sa: "Han vill inte ha nappen... han slår efter mig om jag försöker ge den till honom"
Sån är han vår son... ibland vill han ha napp, ibland inte... och då vill han verkligen inte ha den :)

Jag vet inte om jag berättat en annan sak, Nicos nya skumma sovvana. Nu för tiden är det viktigaste inte snuttisen även om den måste vara där. Nej, det viktigaste är att ha vill ta sin hand om hålla spjälskyddet som ett litet tak ovanför sitt huvud och pilla med tvättrådslappen på skyddet som sitter just där.

Tidig morgon

Publicerad 2011-02-27 05:59:58 i Allmänt,

Nico fortsätter att tycka att 5.30 är en bra tid att gå upp på morgonen, men idag gör det inget för har fått sova hela natten. Hag tror Nico hade en ganska bra natt men var Hampus som hade honom så vet egentligen inte.

Han är i alla fall oftast lugn på morgonen. Vill bara få ligga på sin madrass i någon timme och leka för sig själv och småprata. Hade nog egentligen funkat lika bra om jag hade lagt ner ett gäng leksaker i hans säng, men vill att sängen skall förknippas med att sova så bättre att ta upp honom.

Spenderar tiden med att kolla på saker jag vill köpa på IKEA. Läste Ketchupmammans blogg och såg en bild där man använde en slags köksförvaring med zinkburkar på ställning som skrivbordsförvaring bland annat, som jag skulle vilja ha till mitt hobbyrum.
Hoppas vi snart kan fixa hjälp med att få hem spånplattor eller liknande och slänge upp en vägg där så att jag verkligen kan möblera om och göra klart. Och komma ihåg att låna en stege... (Mamma och/eller pappa, om ni läser detta, har ni en stege som är minst 3 meter men högst 4 meter hög som vi kan låna?) Vi behöver en stege för att kunna måla bra i innetrappan men när vi såg vad det kostade att köpa en stege så blev vi lite osugna på det, så att säga.

Några ord på kvällskvisten

Publicerad 2011-02-26 21:10:58 i Allmänt,

Duschat, ätit, sett film och myst och nu strax sova. Nico somnade strax innan 18 och sover än för ovanlighetens skull. Var dock tvungen att smyga in nyss och kolla så allt stod rätt till och han låg där på rygg med nallen på ena armen och snuttisen på den andra och sov så gott.

Nu skall Hampus ha "jouren" vad gäller bebis och jag skall få sova lugnt ett par timmar.Egentligen är hela inlägget bara en ursäkt för att få lägga in denna bilden. Den är inte så bra kvalitet och ger inte Nicos otroliga söthet rättvisa, där han låg på sin madrass och vilade och småkikade på oss i soffan. Och varje gång så sa antingen jag eller Hampus: "Titta på honom...åååh så söt han är". Om man kan vara för mycket älskad så är vår son drabbad <3.

This day

Publicerad 2011-02-26 18:14:30 i Allmänt,

Jag mår lite bättre nu. Och så har vi gått igenom alla räkningar och insett att denna månaden är en bra månad... det tycker vi om :)

Nico verkade må bättre nu på eftermiddagen också. Lite trött, men det är han ju alltid efter 16. Han låg på mage på sin madrass och la huvudet på sned och vilade kinden mot madrassen och såg ut som en söt liten ängel. En stund ville han till och med mysa i mitt knä och gosa kinden mot mitt bröst. Lycka.

Nu skall jag strax duscha medan Hampus gör mat.

Förresten har det kommit en ny Criminal Minds spin off. Det gör mig glad :)

Nicos första ålning

Publicerad 2011-02-26 14:49:01 i Allmänt,

Idag ålade Nico en bra bit för första gången! Han tog sikte mot Norpan och ålade på ett slags underligt sätt som mest gick ut på att han hade rumpan i vädret och liksom kastade sig åt först det ena och sen det andra hållet... en slags kombinerad ålning och rullning. Samtidigt som han ålade gjorde han pussljud mot Norpan och stannade då och då till för att se om han kunde nå henne med sin lilla hand.

Norpan var dock inte lika road så jag fick knuffa bort henne innan han kom fram då hon låg redo med lyft tass beredd att lappa till honom. Nico blev mycket ledsen när hans nyfunna vän gick iväg :(

Nico tycks för övrigt inte heller må så bra idag. Han äter knappt och käks lite grann väldigt ofta. Verkar som om han också mår illa, och så sover han mycket. Men vi ska vara bra igen imorgon. That´s it.

Fan i helvete

Publicerad 2011-02-26 12:58:44 i Allmänt,

Imorgon är scifi-mässan som vi ska gå på hela familjen och restaurangbesök innan. Har sett fram emot detta hur länge som helst. Vad händer då?
Vaknar i morse och mår askasst. Jätteillamående och helt yr. Klockan halv tio får jag gå in till Hampus med Nico och säger bara "jag mår inte bra" och typ däckar av i sängen. Vaknar helt svettig halv ett. Mår fortfarande inte bra och får ränna på toa hela tiden. Men jag SKAAAA må bra imorgon! Så är det bara!

Tyst i huset

Publicerad 2011-02-25 13:19:25 i Nytt på bebisfronten,

Just nu sover plutten efter att ha haft ett litet gråtkalas. Dessutom råkade jag nysa mitt i allt och då bröt han ihop fullständigt. Hoppas han snart slutar vara rädd för nysningar.

Vi hade också stora kletkalaset när vi skulle äta lunch. Han fick först en liten smörgås med leverpastej medan jag lagade maten som han mest klenade med. Fick bryta små bitar och ge honom för att han skulle få i sig något.
Sedan fick han leka med en kokt broccolibukett medan jag gav honom lite broccoli med ostsås (som jag gjort av bara mjölk och ost) och det tyckte han var mumsigt. Avslutningsvis fick han äta upp det sista av en Ellas kitchen puré med broccoli/ärtor/äpplen.
Så himla bra att man har mammagruppen på nätet där man kan få tips om hur man kan piffa till maten lite så han tycker att det är trevligare att äta.

Nu äter han ju 2 grötmål om dagen och 1 med riktig mat. Tänkte snart slänga in ett till med riktig mat och jobba mer för att få i honom mer protein genom kött och ägg.

Alla i mammagruppen tyckte att jag skall ge honom den mat han vill ha och strunta i BVC-prat om hans vikt när han är så liten och det är ju vad jag känner med.

Dramaqueen

Publicerad 2011-02-25 10:43:57 i Allmänt,

Just nu är det bara gnäll här hemma. Nico är trött men vill inte vila. Har man honom uppe så ligger han bara i en hög och tjuter och när man lägger honom i sängen sysslar han med massa saker för att få uppmärksamhet, Klassikern är att han lägger snuttisen över ansiktet, viftar med armarna och hyperventilerar hjälp mig jag kväävs, och om man då inte flyttar på den så sliter han bort den själv och stirrar på mig som för att säga va fasen, tänker du låta mig dö här?!

Känns som att jag inte gör annat än försöker få honom att sluta tjuta just idag. Ett riktigt litet gnällmonster... sådär att man har lust att vråla MEN VAD ÄR DITT PROBLEM??!! Men det gör jag ju inte... för han är en bebis... och väldigt söt :)

Har i alla fall hunnit få lagt in en maskin tvätt och värma en bit gammal pizza att äta, men det är väl det. Resten får jag nog ta tag i när Hampus kommer hem och vi är två. Skall bli såå skönt att han är långledig nu och jag ser fram emot söndagens utflykt som om jag vore fem år och det vore några dagar innan julafton. Bara att hoppas att Nico har en bra dag då så det inte blir en heldags mardröm istället :P

Bokrea

Publicerad 2011-02-25 08:20:08 i Allmänt,

Nu är det bokrea. Missade själva starten känns det som för fick aldrig hem någon reklam om det. När Nico blir lite större vill jag börja gå på nattpremiären som jag alltid gjorde förr. En mysig tradition.

Har kollat lite på nätet på rean, men som vanligt hittar jag mest böcker som inte är på rea som jag vill ha.


Dessa två fanns på rea i alla fall. Max lampa känns som en bok Nico hade kunnat gilla med tanke på hans lampfixering :) och Gissa hur mycket jag tycker om dig är så himla fin.


Det var det fräckaste är en bok vi bara måste ha fast den inte är på rea. Hur kul är det inte med en bok om en mullvad som blir bajsad på huvudet och försöker ta reda på vem det var som var så fräck :)


Inte heller på rean men dessa böcker som handlar om att alla är lika värda och lika bra vill jag ha till Nico.

Jag hittade en bok på rean jag ville ha till mig själv, som handlar om hur man virkar små figurer, men den var självklart slutsåld så kanske får bli en liknande bok som inte var på rea.

God morgon vänner

Publicerad 2011-02-25 07:19:25 i Nytt på bebisfronten,

I natt var en bättre natt. Nico sov från 21.30 till 03 och sedan till 06. Innan 21.30 vaknade han en hel del gånger och ville äta dock.
Nu till mitt dilemma. BVC-läkaren tyckte att jag skall vara "försiktig med maten" för att han väger mycket men om han inte får äta rejält på kvällen så sover han inte på natten. Han kan mellan 18 och 20 vilja äta typ 400ml. Skall jag inte ge honom det då?

Men det tänker jag göra. Han är en rund och knubbig bebis precis som jag var och precis som hans pappa var. Om han har sin pappas gener blir han ändå lång och smal sedan, om han har mina...oh well... not so smal. Jag vill att min bebis skall vara mätt och glad och inte ligga vaken på natten med en knorrande mage.

Ett hett tips

Publicerad 2011-02-24 21:25:38 i Allmänt,

Händer inte så ofta att jag tipsar om någon annans blogginlägg... jag kanske är för ego (?).. även om det händer att jag nämner bloggar jag läser.

Idag måste jag bara tipsa om ett inlägg av Ketchupmamman gällande barn och kläder. Ett underbart inlägg... både intelligent och roligt... tänker dock inte avslöja mer utan ni får se själva hur det hela har som en lustig knorr på slutet.
När ni läser så lägg dock extra märke till den ohyggligt bra grädd-liknelsen.

Tryck här och läs

Min lilla krumelur

Publicerad 2011-02-24 19:28:58 i Allmänt,

Hade tänkt försöka att Nico inte somnar så tidigt om "kvällarna" men redan klockan 17 var han som en snyftande liten ostbåge. Så gör han nämligen när han är trött, rullar ihop sig till en boll likt en igelkott och bara gråter. Så fick lägga honom tillslut.

Han har dock vaknat och gråtit ett antal gånger redan, och vill ha massa mat, så kan nog bli en jobbig natt igen :/ Nu sover dock både man och barn och jag väntar på besök från lillebror.

Min underbare man

Publicerad 2011-02-24 19:26:15 i Kärleken,

Idag när Hampus kom hem från jobbet hade han med sig en bukett rosor till mig. Bara sådär, helt spontant! Så underbar är han min man. Åh vad jag älskar honom :)

Hemma igen

Publicerad 2011-02-24 14:25:25 i Allmänt,

Nu är man hemma igen... Har varit en stund visserligen men bebis skulle matas och läggas och det tar sin lilla tid. Speciellt då han åter är i en "vägra sova"-fas. Han vill bara sova i vagnen och i bilen... inte hemma i sin säng.

Var hos läkaren idag och träffade äntligen en som lyssnade så skall tas massa prover och annars skall jag remmiteras vidare. Om någon undrar varför jag var till läkaren så beror det på att jag varit väldigt trött i typ 16-17 år (minst) - seriöst.

Sedan var jag, mamma och Nico och grattade min mormor i förskott då hon fyller år på söndag då vi är borta.

Nu skall jag försöka få lite städat och sedan gå igenom alla räkningar... supersköj.

Sömnlös natt

Publicerad 2011-02-24 07:42:14 i Allmänt,

Bara för att man skulle iväg ganska tidigt idag så sov Nico i princip inte alls inatt. Han grät, grät och gnölade. Lyckades väl få en tiominutare med sömn då och då så kanske att jag sammanlagt fick sovit i nån timme. Sedan skulle han absolut upp klockan 5. Med andra ord är jag helt bränd i hela hjärnan just nu.

Har i alla fall lyckats klä på mig och Nico. Han fick vara fin idag i manchesterbyxor och skjorta minsann.

Ja nu blir det inte mycket mer skrivet för kan som sagt var inte tänka.. och då är det svårt.

Allt rullar på

Publicerad 2011-02-23 20:13:59 i Allmänt,

Just nu är det en sådan period då det känns som man har massor att göra hela tiden (och ännu mer man borde göra), dagarna bara rinner bort och försvinner och det finns liksom ingen tid att andas. Tycker inte alls om den känslan. Känslan av att livet passerar som ett snabbt tåg och allt man hinner se är suddiga konturer.

Fick hämtat bilen i alla fall idag. Och mot all förmodan lyckades jag idag med att få Nico att äta mat. Fick tips i mammagruppen om e metod som jag prövade. Kokade broccolibuketter och la på en tallrik och skar även upp en apelsinklyfta, och sedan fick Nico sitta och pilla och leka med dessa.

Han fattade inte så mycket att han skulle stoppa dem i munnen dock så jag tog små bitar och stoppade i hans mun och det älskade han. Efter ett tag insåg jag dock att han sparade allt i munnen som en liten hamster så fick pilla ut en del och ge vatten till honom för att svälja ner resten. Han brukar vägra vatten men nu drack han glatt. Han var så nöjd att han till och med åt grönsakspuré efteråt.

På kvällen var han missnöjd och trött men lyckades hålla honom  uppe till runt 19. Får se nu hur han sover i natt. Verkar vara lite gnälligt och oroligt än så länge. Hoppas dock att det skall räcka med en matning i natt och att han inte vaknar för morgonen innan 7. Man kan ju alltid få drömma :)

Underliga tankar

Publicerad 2011-02-23 13:51:32 i Allmänt,

Ibland får man bara en underlig tanke i huvudet, en fråga oftast, som man inte riktigt kan släppa. Som burkarna med inlagda mandarinklyftor... hur får de av skal och skinn utan att mosa och förstöra klyftorna? Finns det verkligen maskiner som klarar det eller sitter det stackars människor och filéer miljarders mandariner varje dag? En gåta det där.

Seeg

Publicerad 2011-02-23 10:07:04 i Allmänt,

Jag är superseg fast Nico sov relativt bra i natt - men det är för att det blev en så tidig morgon.

Nico somnade ju tidigt igår men vaknade till och åt vid 20. Sedan vaknade han vid midnatt och sedan sov han till 05.30. Bara det att Hampus gick upp för att åka till jobbet runt 04 och då vaknade jag och lyckades inte somna om speciellt länge innan Nico ville att det skulle vara morgon. Han var visserligen bara uppe knappt en timme innan han ville sova igen och då sov han till 8 eller något i den stilen.

Måste försöka få honom att smna senare på kvällen känner jag nu. Det är hanterbart att gå upp vid 7 eller 8, men inte innan dess. Absolut inte runt 5!

Gör om hans matrutin också. Innan har han fått gröt vid lunch och kvällsmat, men nu skall han få gröt som frukost och kvällsmat och kämpa på mer med smakisar av annat runt lunch. Skall testa den där metoden då man ger dem stora bitar som de själva får knapra på.

Just nu borde jag verkligen ta tag i disk och tvätt men måste sitta ner en stund till. Helt yr i huvudet av trötthet.

Nöjd med

Publicerad 2011-02-22 20:55:50 i Allmänt,

Med tanke på det tidigare inlägget om Nicos vanor etc. så tänkte jag bara skriva att några av de saker jag är väldigt nöjd med är just att Nico sover i egen säng i eget rum och att han somnar på egen hand. Att den biter är invand redan nu tror jag kommer underlätta mycket när han blir större.
Dessutom tar vi aldrig upp honom på natten om han inte skulle vara hysteriskt ledsen och det känns som om han är fullt medveten nu för tiden om när det är natt och vad som gäller då.

Förbättringsområde är fortfarande att skaffa mer stabila rutiner och att sakta men säkert försöka flytta fram hans "natt".

Sne dygnsrytm

Publicerad 2011-02-22 19:25:01 i Allmänt,

Man känner ju att nåt är fel när man är dödstrött och vill sova, tittar på klockan och inser att den är strax efter 19 :/. Längtar efter den dagen då man får sova ut... jag menar med världens mest morgontrötta föräldrar så kan han väl inte vilja gå upp vid 6 för alltid?!

Dagen bara flög förbi. Var och lämnade bilen på lagning runt 14, och fick hjälp med att ta mig hem igen av mamma och pappa. När jag kom hem gjorde jag hemmagjord pizza och försökte lugna min övertrötte och superhungrige son. Han har en tendens att äta ganska lite på förmiddagen för att vilja äta hela tiden på eftermiddagen. Efter 150ml ersättning följt av gröt en timme senare och ytterligare 100ml ersättning en timme efter det så ville han sova redan 17.30. Eftersom han somnat vid den tiden de senaste dagarna och haft hyfsade nätter större delen av tiden så får han lov att lägga sig vid den tiden just nu. Visst hade det ju varit skönt att flytta dygnet lite för att slippa just att gå upp så tidigt, men för tillfället får det vara så här.

Imorgon blir det nog ganska lugnt förutom att vi nog skall hämta bilen igen, och lillebror kommer på besök på kvällen.
Längtar tills söndag och mässan. Hampus tyckte brunch på Hedens hörna lät bra också, så det skall bli gött :).

Nu skall jag se House och ta det lugnt tills korven vill ha mat om... drygt en halvtimme skulle jag gissa på.

Nicos morgon

Publicerad 2011-02-22 10:43:31 i Nytt på bebisfronten,

Morgonen började med bus i sängen tillsammans med mamma.Sedan skulle böjan bytas och då passade han på att leka med sina fötter.. och till och med smaka lite på dem (vilket är ovanligt för att vara honom).Och sedan var mamma världens bästa mamma, för han fick en egen liten smörgås att klena med och mumsa på. Oh så gott, och oh så spännande :)Nu luktar mamma smör, och Nico luktar smör och det är smör överallt... men ibland får man unna sig lite smörklet i sängen tycker den trötta mamman :) Och Nico tyckte det hela var så spännande att han blev alldeles trött och ville vila en stund igen.

En idé

Publicerad 2011-02-22 09:12:56 i Allmänt,

Jag kom på något som jag bara måååste få Hampus att gå med på. I helgen skall vi ju in hela familjen till Göteborg för att gå på scifi-mässan... och vad skulle passa bättre än Amerikansk brunch på Hedens Hörna??!! Inget, I tell you, Inget hade passat bättre. Vräka i sig onyttigheter låter ju som en underbar idé.

För övrigt ligger Nico bredvid mig och myser igen efter sin morgonlur... eller just nu gör han lustiga grimager eftersom han råkade kittla sig själv på läppen med en liten nalle.

Som en varm filt för själen

Publicerad 2011-02-22 08:34:20 i Allmänt,Tur att man har en sån söt liten plutt som gör en alldeles varm i hjärtat. Det behövs när det är -13 grader ute och 17 grader inne. Brrrr. Nu får det fasen vara slut på vintern!

Att vara mamma so far

Publicerad 2011-02-22 08:04:46 i Allmänt,

Och nu menar jag inte den känslomässiga biten, för den kan man ändå inte beskriva bra i ord. Det är en slags magisk upplevelse som man faktiskt inte kan föreställa sig om man inte varit med om det. Nej, jag tänker skriva lite om den praktiska biten.

Folk som inte har barn verkar ofta förfasas just över tanken på att byta blöjor. Men just den biten är nästan automatiserad vid detta laget och inget jag tänker på som varken speciellt jobbigt eller äckligt. Nu när han är lite större så är det dessutom inte lika många blöjbyten per dag. Kanske 3-4 kissblöjor och en bajsblöja, och inga byten på natten. Det enda aviga i samband med blöjbyten är när hela han skall smörjas in på grund av hans utslag, eller när man skall byta kläder eftersom han oftast blir arg av det.

Mata är inte jobbigt vad gäller ersättning. Han kan ju hålla flaskan själv dessutom, även om det beror ganska mycket på hans humör om han har lust att göra det. När det kommer till vanlig mat så är matning med gröt en ganska tidsödande och sölig uppgift... annan barnmat är söligt men snabbt avklarat då han kvickt kniper igen munnen och vägrar äta. Lite frustrerande dock eftersom man känner att han snart måste lära sig äta annan mat. Det mesta man ger i små bitar från ens egen mat vill han dock ha, som små bitar av en smörgås eller små bitar pasta. Hade man fått ge kryddad mat hade man nog kunnat ge honom små bitar korv och köttbullar och sånt med... men vet inte när man får börja göra så. Har har ju inga tänder än så han kan ju inte tugga riktigt heller även om han nog kan mosa det mesta mellan de käkarna med tanke på hur ont man får när han biter en i fingret.

När det kommer till att leka så kan han mer och mer roa sig själv med sina leksaker. Man kan lägga han på golvet, sätta honom i sin gåstol eller liknande och så kan han leka själv ett bra tag. Även om han nu kan snurra och vända sig så förflyttar han sig inte alltför långt. Känns som han är en bra bit från att börja krypa, eller ens åla. Han tycks inte direkt motiverad. Enda gången han verkligen försöker flytta sig är om han vill nå datorn eller någon av katterna.
Han kan inte sätta sig upp från liggande, men från halvliggande (typ babysittern) och han kan sitta några minuter ibland. Men han är inte stadig och rätt som det är så tippar han och faller. I matstol och så är det ju dock inga problem.

Han intresserar sig mycket för saker nu. Vill titta på allt och känna på allt. Sträcker sig efter saker och visar vad han vill ha. Katterna som har förr ignorerade är nu superspännande, men hans "klappande" går ut på att han tar en grabbanäve av deras päls och drar allt vad han kan så förr eller senare kommer de nog lappa till honom. Än så länge har de dock överseende plus att vi alltid är snabba med att lossa hans grepp.

Vad gäller ljud och kommande tal så kan han säga mer ordlika saker om han vill. Ibland kan han sitta och hålla små monologer eller "prata" med oss och försöka härma ord. Mest gillar han dock fortfarande sina ljud. Han tycker om att smacka, brumma som om han härmar en bil och göra pruttljud. Räcka ut tungan är ju jättekul och nya favoriten är att suga in överläppen så han får en liten anknäbb.

Han är väldigt sällan så att han gråter hejdlöst eller länge. Han kan gnällgråta när han är trött men slutar när han får sova. Han kan gråta om han är hungrig och han tror att man inte tänker ge honom mat (om man tex ställer ner flaskan på bordet och måste hämta något innan han får maten). De senaste dagarna har han dock börjat att gråta med tårar om han blir rädd, och han blir rädd för en hel del nu för tiden... om man nyser, hostar, han tippar när han sitter etc.
På natten kan han också brista ut i gråt som om han haft en mardröm ibland.

Nu har han ganska regelbundna sovtider även om det varierar hur ofta han vaknar på natten. Att lägga honom är för det mesta ganska lätt. Han sover ju i eget rum och vi sitter inte med honom när han skall somna utan vi lägger honom i sängen, ger honom nappen och stoppar om honom innan vi går ut. Ibland får man gå in fler gånger men om han är riktigt trött så somnar han oftast utan problem.

Att ha med honom utanför hemmet är för det mesta ganska lätt. I bilen sover han oftast eller sitter och pillar med något. Han kan dock sura och föra väsen om man står still länge med bilen. Om man kör honom i barnvagn så somnar han ofta om han inte ligger och tittar på saker.
Ha med honom på fik eller liknande är jättelätt för han tycker det är superspännande att få sitta i barnstol och titta på folk.
Att ha med honom hemma hos folk kan dock vara svårare om han inte kan leka med något. Han blir ofta trött och det är svårt att få honom att somna hemma hos andra även om det kan gå om man försöker länge.

Sammanfattningsvis är det en del att göra att ha en bebis, en heltidssysselsättning, och man får inte så mycket sömn som man skulle önska och man kan känna sig ganska trött ofta... men det är bra mycket lättare nu än innan... och han är ju såå söt <3

Matfri natt

Publicerad 2011-02-22 06:40:28 i Allmänt,

I natt mellan 20 och 06 så åt Nico bara 60ml runt midnatt. Dock innebar inte detta att han inte vaknade fler gånger. Nej, han vaknade kanske två-tre gånger och ville bli omstoppad och få nappen. Men kanske det kan få i rätt riktning och att han snart inte behöver äta på nätterna. Kan ju alltid hoppas.

Har dock sovit en del i alla fall, men lika trött för det är jag. Jag behöver mycket sömn för att känna mig pigg jag. Nu ligger Nico bredvid mig i sängen och småpratar medan han sparkar på mig. I eftermiddag skall bilen lämnas in på lagning men skall ta det ytterst lugnt i några timmar till.

I natt drömde jag förresten att jag gick i skolan men blev utkastad för jag hade så håriga ben. Kanske dags att raka dem snart... Känns som det gått långt när de börjar ge mig mardrömmar..haha

Bojkotta Åre

Publicerad 2011-02-21 20:56:26 i Allmänt,

Även om jag känner mycket trevligt folk som bor i Åre så är jag lite arg på denna prt för närvarande. När en bekant inte kan få hjälp på vårdcentralen för sin sjuka bebis eftersom de prioriterar turister! Hur illa är inte det?! Speciellt när turisterna till stor del består av människor från grannländerna, som inte betalar skatt här för att få tillgång till vården som vi gör!
Usch på er Åre sjukvård!! Ni borde skämmas!

Massa Nico

Publicerad 2011-02-21 19:39:29 i Allmänt,

Min mamma tog ju som sagt massa fina bilder på Nico idag... och istället för att portionera ut dem som jag kanske borde göra så bjuder jag här på mina favoriter.


Ledsen Nico blir tröstad av sin mamma <3


BusNico :)


Lilla oskyldiga Nico


Glada Nico :)


Den som väntar på nåt gott...

Är han inte underbar min älskling <3

Mamma fotar

Publicerad 2011-02-21 15:37:22 i Allmänt,

Måste ju lägga in en av de fina bilderna min mamma tog på Nico idag. Vilken skillnad det är på kvalitet när man har en bra kamera.Tyvärr verkar det ju som om Facebook gjort om så man inte kan kopiera bilderna i stort format så ni får nöja er med en liten pluttbild på en glad liten sötunge :)

Utflykt till Nicos mormor

Publicerad 2011-02-21 15:24:05 i Nytt på bebisfronten,

Idag åkte vi till min mamma på morgonen. Jag fick bacon och vaktelägg till frukost.. det ni :) Sedan mötte jag mäklaren och pratade tomt. Var kvar ett tag till hos mamma sen och Nico satt på golvet tills han föll och landade på ansiktet och blidde ledsen.


Med sitt älskade pinglande äpple

Han somnade det sista i bilen på vägen hem och sov stenhårt tills dess att jag skulle ta av honom jackan. Efter det har han tvärvägrat att sova trots att han ligger på golvet, gnuggar sig i ögonen och bara gråter större delen av tiden.

Hej hej

Publicerad 2011-02-21 07:33:58 i Allmänt,

Nico har sovit ganska dåligt i natt, och jag hade extremt svårt att somna, så är ganska trött. Men när man känner sig som ett vrak så underlättar det väldigt att gå upp på morgonen när man möts av detta.Nu ligger han i sovrummet med mig och leker (jag försöker vakna i sakta mak varav de mörka bilderna) när han inte vänder sig om och nyper mig för att få uppmärksamhet.Förresten, i StarTrek TNG finns det ett avsnitt när en alien delar ut ett slags dataspel till besättningen vilket gör dem beroende och hjärntvättar dem. Kom att tänka på detta då alla mina drömmar i natt kantades av gröna runda grisar som föll ner överallt.

Tyck till

Publicerad 2011-02-20 20:44:04 i Allmänt,

Kom igen nu gott folk och tyck till om vilken eller vilka sommarkurser jag skall söka till.

Det finns inte mindre än tre olika vampyrkurser att välja mellan bland annat... Hur skumt är inte det..haha.

Vampyrfiktion
Vampyrer och makt - konstruktionen av vampyren i fiktion och samhälle
Vampyrberättelsen från Dracula till Twilight

Av dessa tre är det dock den sista som verkar roligast. Mest lättsam sådär.

Deckare tycks också vara populärt. Två kurser är bland annat:

Moderna kriminalromaner
Deckaren igår och idag - från Agatha Christie till Stieg Larsson

Varav den andra av de två verkar rolig. Och jag gillar ju deckare.

Kreativt skrivande och
Att skriva barnlitteratur
heter de två skrivarkurser som finns. Av dessa verkar den första roligast då den verkar vara mer inriktad på själva skrivandet. Fördel är att jag kan kickstarta mitt skrivande, nackdel är att skrivande kräver en del fokuserad tid.

Ledarskap på individ- och gruppnivå är den mest seriösa kursen jag funderar på, eller i alla fall den kurs jag kanske faktiskt kan ha användning av i mitt jobb. Frågan är dock om jag är sugen på nåt så seriöst.

Lite mer halvseriösa är Livets mening och Kritiskt tänkande. Den första är en filosofikurs men den känns nästan lite deprimerande... inte för att jag finner livet deprimerande, tvärtom så finner jag det deprimerande att folk skall behöva fundera på meningen med livet. Den andra kursen verkar faktiskt ganska intressant och innehåller argumentationsteknik och man får lära sig att känna igen dåliga argument och sådant. Så att jag ännu mer kan tjöta hål i huvudet på folk :)

Brottsplatsens arkeologi är någon kurs där man får lära sig om likheter mellan arkeologi och moderna metoder för att lösa brott. Tydligen ingår det i kursen att försöka lösa ett påhittat brott också. Låter ju skojsigt... men kanske behöver man lägga för mycket tid på det...?

Sedan finns det kursen Harry Potter och hans världar. Låter ju himla kul... faktiskt lite sugen på att läsa alla Harry Potterböckerna ändå. Dock är det ju lite otroligt att skattepengar går till att hålla en kurs i det ämnet på universitetet..haha.
Fantasylitteratur är en annan kurs som skulle kunna vara rolig.

En kurs som lät skojig när man läste rubriken men som verkade jävligt seg när man läste kursbeskrivningen var Disney - film, litteratur och fenomen. å den blir det nog inte.

Men vad tycker ni? Vad skall jag läsa? Skall jag slipa mina skills i att snacka genom att läsa kritiskt tänkande eller skall jag chilla med Harry i sommar. Eller tycker ni att jag behöver lite blodtörst i form av vampyrer.. eller kanske mänsklig blodtörst i form av deckare?
Skall jag vara seriös eller bara ha lite kul? Ge mig era åsikter.

Jäkla SVT

Publicerad 2011-02-20 18:58:42 i Allmänt,

Hade gömt att de ju har sina dumma satans regler så att man inte kan se bidragen som gick vidare på SVT Play... gaah... så nu får jag inte veta hur de låter förrrän i finalen och andra chansen. Kunde dock lyssna på de bidrag som åkte ut och förutom att Enemy var skitkass (och detta skulle vara hennes stora comeback stackaren) så var de andra två bättre än typ alla bidrag i förra deltävlingen. Inte så att jag tyckte att de var superbra eller så... Simons låt var mysig och Lambretta-Lindas låt var... ja, inte dålig.

Jaha.. så nu vet jag inte vad jag skall sysselsätta mig med tills dess att lillkorven vaknar och vill ha mer mat.

Toodiloo

Publicerad 2011-02-20 18:44:44 i Allmänt,

Min älskade make och jag är olika på vissa områden. Jag är en planerare som noga tänker efter och funderar innan jag tar tag i saker (och det kan dröja det) medan han bara gör. Idag ägnade han förmiddagen åt att elda massa sopor och på eftermiddagen satte han igång och målade hallen i källaren.
Än är det ju inte klart, men åh det kommer bli så bra! En helt annan känsla där nere redan nu.

Jag började rensa ut väggskåpen i mitt hobbyrum. Trots att de är ditsatta innan de förra ägarna satte upp panel och de bara satte upp panel runt skåpen så tar vi bort dem och tar helt enkelt bort panelen från just den väggen. De tar för mycket plats och är fula. Skall ha min expedithylla på den väggen istället.
Nico satt med och tittade och tyckte det hela var mycket spännande tills han blev hungrig och trött och bröt ihop :) Så i med gröt, på med pyjamas och sedan somnade han.


Om någon förresten undrar varför det nu heela tiden är Hipstamatic (eller vad det nu heter) -bilder så är det för att då de har lite sämre kvalitet än vanliga bilder så behöver jag inte förminska dem innan jag lägger in dem i bloggen, vilket är smidigt... så ni får stå ut med detta ibland helt enkelt.

Jag har idag också kikat lite på sommarkurser på distans. Jag är ju en sån som äälskar att plugga och jag saknar att inte ha någon kurs att läsa. Innan har jag ju studerat samtidigt som jag jobbat nästan hela tiden. Så tänkte hitta nån sån där rolig avslappnad kurs att läsa bara för skoj skull. Fanns några skrivarkurser, nån om vampyrlitteratur och lite annat smått och gott som jag funderar på att söka.

Nu skall jag ta och se Melodifestivalen innan jag skall sova, så kommer nog ett inlägg med utvärdering av vad jag tyckte om låtarna sedan också.

Träning

Publicerad 2011-02-20 12:38:54 i Nytt på bebisfronten,

Nico tränar på att sitta på sin madrass. Ibland går det bra, ibland mindre bra.. och varje gång han faller blir han rädd och gråter... min söta lilla mespropp :)

Sköna söndag

Publicerad 2011-02-20 11:52:03 i Allmänt,

Nico sov bra i natt efter att ha haft en jobbig kväll då han vaknade flera gånger och grät hejdlöst och ville äta extrema mängder mat. Eftersom Hampus skall ställa om dygnet inför förmiddagsvecka så gick han upp klockan 6 i morse med Nico så jag fick sovmorgon. Dock sover jag rätt illa eftersom jag har så ont i korsryggen.

Nu leker Nico och Hampus gick ut för att elda sopor. Synd att Nico inte kan vara med ute och titta på, men tror inte det är så nyttigt för en bebis att sitta i massa rök.
Denna veckan är en vecka med massor att göra. Imorgon skall jag ha möte med en ny mäklare angående tomten. På tisdag skall jag lämna in bilen på lagning. På torsdag skall jag till läkaren och i helgen är det scifi-mässan i Göteborg så då skall hela lilla familjen in till stan.

Nico har laddat med sin StarTrek-body :)
Läste förresten i Aftonbladet om den där illern som åt upp massa fingrar på en bebis. Så himla hemskt. Tur att mina katter inte är mycket för att knapra på människor.

Igår kväll blev det inget bloggande för jag och Hampus hade myskväll. Glömde till och med bort Melodifestivalen så får ta och se den nån gång sen idag när jag får tid.

Denna dag

Publicerad 2011-02-19 09:39:47 i Nytt på bebisfronten,

Nico ligger och leker på golvet bland ett gäng leksaker. Hörde på nyheterna igår att genomsnittsbarnet nu för tiden har 500-600 leksaker (minns ej den exakta siffran) och jag tror att Nico ganska snart kommer befinna sig där. Lustigt nog har han ju dock sina favoriter som är nästan de enda han leker med.

Hos sin mormor och morfar är det ett stort pinglande äpple som gäller. Hemma är det lekställningen, kattskallran, elefantskallran (ny bland favoriterna), sina pinglande mjuka klossar, prasselboken, en liten mininalle, en annan bok med prassel och pip, barbapapa och en aktivitetsleksak med sugproppp som man sätter fast på bordet. I barnvagnen vill han gärna ha sin lilla mjukishund också, och i sängen är det en nalle och sin nallespeldosa som gäller.
Han gillar dock sitt minipiano också, men man måste sitta och hålla honom när han leker med det så det blir inte av så ofta.Det han ses ligga på är förresten madrassen till vår ihopfällbara gästsäng som han får använda tills vi köpt annan madrass. Han tycker mycket mer om att ligga på den än täcket... men han vänder sig inte lika mycket när han ligger på den så han får inte lika mycket träning.

Om två timmar eller så skall Hampus väckas (han har varit uppe i natt) och sedan skall jag åka och handla och hämta hans kompis Johan vid färjan. Han skall hit och leka med Hampus och äta middag vilket blir trevligt. Inte så ofta som man har middagsgäster.

Sedan skall jag försöka att inte bränna alltför mycket tid med att skjuta gröna grisar med fåglar på min iPhone. Beroendeframkallande spel det där Angry Birds, men man känner ju sig som en idiot som bränner tid på det egentligen.

Urk

Publicerad 2011-02-19 06:21:27 i Allmänt,

Kunde inte sova i natt pga konstiga drömmar. Sedan vaknade Nico halv fem och ville inte somna om. När han äntligen somnade kunde jag inte somna om för katterna var galna och Hampus snarkade som en galning. Sedan ville Nico upp klockan 6 så var bara att ge sig. Fan vad trött jag är.

Renoveringsstuff

Publicerad 2011-02-18 18:31:02 i Allmänt,

Idag har vi alltså varit på Torp i Uddevalla och köpt grejer som skall användas för att fixa trappan inne:
Spackel, golvfärg och tegelfärg bland annat. Väggfärg hade vi sedan innan och alla större träskivor vi behöver får vi köpa när vi kan låna pappas släp.

Det som skall göras är att i hallen nere skall det målas vitt och en spalje skall göras om till en vägg som även den skall målas vit. I innetrappan skall den fula röda plastmattan bort och så skall det spacklas och målas så både trappa om väggar är vita (en av väggarna är tegel).
När det är gjort skall det möbleras om och donas och sättas upp tavlot så att även källaren är mysig att visats i och inte ser ut som ett lager.

Ett problem är dock att vi har för mycket  möbler, eller rättare sagt fel möbler som inte passar in.
I hallen behöver jag ta bort en vit byrå (som nog inte får vara med alls längre för vi har ingen plats för den) och sätta upp skoställ och snyggare hatthylla än den som sitter där nu.

I hobbyrummet (där väggarna också skall målas vita) har jag lite av ett inredningsdilemma. Det är ett genomgångsrum och ganska svårmöblerat. På ena sidan sitter en lång bänk med skåp ovanför. Jag tycker att det är skitfult egentligen men det finns två anledningar till att det kommer få vara kvar tills vidare: 1. Väggen bakom lär inte se kul ut 2. Det är praktiskt. Dock skall jag ta bort skåpsluckorna och ha öppna skåp så ser det kanske trevligare ut.

På andra sidan har jag min enorma bokhylla (IKEAs Expedit, största modellen). Den passar egentligen inte in och tar så jäkla mycket plats att jag funderat på att ta bort den... men till att börja med kanske jag köper lite vita förvaringskorgar och sätter i den så den passar in. Bredvid den står mitt enorma "skrivbord" som är ett gammalt bort. Det vill jag byta ut mot ett mindre. Där står även två ärvda finstolar och ett litet barskåp som jag inte vet vad jag skall göra av.

Har funderat på att ta bort Expedit-hyllan och ställa in den vackra byrån som nu står gömd i badrummet där nere.... Är om Hampus kan ha användning av Expediten i sin verkstad för vill inte göra mig av med den för var väldigt kär i den när jag skaffade den.

Detta kan ju varit mitt tråkigaste inlägg hittills..haha.. Helt ointrsseant för alla att läsa.

Nico åt förresten sin gröt vid 17 och sedan var han så trött att han däckade av. Tror inte han kommer vilja komma upp mer. Men det är ok med tanke på att han bara sovit kanske 2-3 timmar sammanlagt sedan 6 i morse.


Den ålande masken Nico i pappas knä... svårt att sitta still när det finns så mycket att titta på.

Kan ju förresten tillägga att medan jag skrev detta vaknade Nico och var ledsen så nu fick han komma upp en stund till i alla fall. Bättre att han kommer upp en stund nu och kan sova bättre på natten.

Hur Nico nästan orsakade en bilolycka

Publicerad 2011-02-18 14:59:50 i Allmänt,

Nico brukar somna när vi kör bil. Han brukar dock somna genom att liksom somna när han sitter, ibland med huvudet lutat lite åt sidan.
Idag när vi kör hem från Uddevalla kollapsar han dock helt. Faller framåt och hänger helt lealös. Hampus knuffar på honom men han bara hänger där. Så vi tror båda att han är död.
Jag kör först nästan i diket för att jag tittar så mycket på honom och sedan kör jag nästan på en mötande bil... innan Hampus ser att nappen rör sig.
Nico var bara väldigt VÄLDIGT trött.

Trodde då att han skulle somna gott när vi kom hem, men icke. Nu surar han bara.

Såklart

Publicerad 2011-02-18 07:25:13 i Nytt på bebisfronten,

Bara för att man ville vara utvilad idag när jag skulle köra till Torp så beslutade sig Nico för att ha en jobbig natt. Eller lite mitt fel är det för jag var vaken till nästan midnatt pga att jag lekte med min iPhone.
Sedan vaknade Nico 4 och ville inte somna om. Tog nog en timme innan han somnade igen... och även om jag inte satt med honom utan lät honom röja på egen hand så förde han väsen så man var vaken. Och sedan skulle han upp strax efter 6.

Det här r synen man möts av när man kommer in på morgonen och han har legat och busat runt (vissa av korten är tagna av iPhonens app som gör att korten ser gamla ut).
Som ni ser har allt i hela sängen mystiskt hamnat uppe kring hans huvud.


Dessa små tår kunde man även se pilla med spjälorna :)

Kvällskvist

Publicerad 2011-02-17 18:57:14 i Allmänt,

Tog hela dagen i Stenungsund känns det som, men hanns med god mat hos mormor och morfar samt att Hampus körde sin första körlektion medan jag passade på att köpa en söt pyjamas med Lille Skutt på till Nico (Lindex).

Upptäckte idag att man kan få Nico att äta grönsaker om man ger honom den dyra Ellas kitchen purén, där de blandar frukt och grönsaker. Såklart att han skall vilja ha det dyraste! :)

Annars har jag mest lekt med min "nya" iPhone4 och installerat appar. De jag hittills lagt in är följande:

Remember the Milk - app för kom-ihåg-listor
eAnniversary - app för att komma ihåg födelsedagae och sånt
Nordea - som det låter, internetbank
Hipstamatic - så man kan ta kort som ser gamla ut
Aftonbladet, SR och SVT play - namnen säger allt
Grön guide - så man kan vara miljövänlig
Angry Birds - spel

och

Baby Connect - en app där jag nu skriver in när Nico äter, sover, bajsar och kissar samt hur han växer etc och kan få grafer på allt. Toppenbra, bara jag kommer ihåg att fylla i.

Skall även lägga in Facebook såklart, och TP (sällskapsspelsnörd som jag är).

Om man har förslag på andra roliga/praktiska appar så får man gärna berätta :) Jag skulle vilja hitta en app där man kan skriva in allt man har i frys, kylskåp och skafferi och få förslag på saker man kan laga... men det kanske inte finns.


Nico i sin nya pyjamas... inte så bra bild för han var trött och sur och ville inte alls fotograferas.

Reflektioner innan jag somnar

Publicerad 2011-02-16 21:34:08 i Allmänt,

Varför är mitt täcke alltid en stor klump? Hampus täcke blir inte så... Rättar till det hela tiden men ändå korvar det ihop sig i påslakanet och blir helt knöligt i botten med bara tomt tyg ängst upp. Nicos täcke blir likadant. Vet inte vad vi sysslar med när vi sover... förutom att fisa väldigt högt då... det har Hampus informerat mig om :)

Kära maken sitter för övrigt i källaren och skapar fraktaler i ett dataprogram. Någon annans man som gör det på kvällskvisten? Inte det? :) Bara jag som har en söt professor <3

Ni kanske trodde jag hade något mer intressant än så här att dela med mig av.... Då trodde ni fel :)

Eller jooo.. kan ju berätta en sak... en sak som faller under kategorin "Husets förre ägare var ett stolpskott". Saken är den att våra proppar går hela tiden och vi har inte kunnat lista ut varför. Idag kommer Hampus in och säger: "Du vet den där kabeln som ligger ute ihoprullad vid en sten utanför huset? Det går tydligen starkström i den...."
Idioten som bodde här innan har alltså dragit en oskyddad kabel med starkström ut ur huset av någon anledning... som bara ligger där. Med andra ord - har det blivir minsta spricka i den, och det sedan kommit fukt på (ute på vintern ja) och vi tagit i den så hade vi dött. For real. Så nu måste Hampus klura ut vart den leder och kommer ifrån för att kunna koppla bort den.... vilket kan vara lättare sagt än gjort.

Dagens aktiviteter

Publicerad 2011-02-16 19:49:03 i Allmänt,

Ja nu blir det ett sånt där trist inlägg där jag bara rabblar vad jag gjort och skall göra, men det får ni leva med.

Idag har jag och Hampus varit duktiga och storstädat hela huset, inklusive tvättat golven (det gjorde Hampus).  Eftersom vi under städningen passade på att vädra olika rum så stängdes Token ute från studion ett tag vilket innebar att han faktiskt började hänga lite mer i resten av huset, och sedan fortsatte med detta. Lite kul... var ju lite synd om honom att vara ensam i källaren jämt innan även om det var självvalt från hans sida.

Nico har inte velat sova så mycket idag men han ville däremot somna för natten redan innan 18. Trodde att han skulle vilja upp en stund efter nån timma men icke. Inte ens när jag var inne och matade honom och upptäckte att sängen höll på att falla isär, fick ropat på Hampus som fick tända ljuset och skruva i en skruv - inte ens då ville han upp efteråt utan bara fnissade lite och somnade om.

Imorgon är det fullt upp. Skall köra Hampus till optikern, sedan skall vi äta hos mormor och morfar och så skall Hampus ta sin första körlektion. Och på fredag skall vi förhoppningsvis äntligen till Torp. Bara det inte snöar massa mer... orkar inte med att köra med massa snö och skit.

Idag aktiverade jag äntligen min iPhone4... Jag är lite störd. Har nämligen haft den i flera månader men inte fått tummen ur att aktiviera den. Nu har jag suttit och försökt fatta hur allt fungerar också... Men det gör jag ju inte... fattar alltså. Men men, det skall väl gå tillslut.

Kan avsluta med att skriva att jag skäms lite över mig själv. Hampus och hans vän som har ett slags digitalt band ihop har kanske fått en spelning framöver på nån klubb. Han var jätteglad, men var jag en stöttande glad flickvän när han berättade detta? Nej, jag var en bitterfitta som enbart tänkte på att jag vill att han skall vara hemma med oss på sina lediga dagar. Fy för mig. Bad bad wife.

Lilla suris

Publicerad 2011-02-16 08:43:22 i Nytt på bebisfronten,

Lite trött blir man när han inte vill sova men inte heller är nöjd med något alls när han är uppe. Han vill inte ligga på golvet, inte sitta i babysittern, inte sitta i knät, inte ligga i soffan och inte blir buren. Han vill ingenting. Ingenting är bra, ingenting är kul. Bara gnäll, gnäll, gnäll.

Nu får han ligga och gnälla i sängen ett tag i hopp om att han efter ett tag skall komma på att sova kanske inte är så dumt ändå. Dock kommer han snart störa den sovande Hampus om han fortsätter med sitt brölande.

Även om jag tycker att han är världens sötaste bebis och kommer sakna denna gosiga tiden när han blir större så längtar jag sååå mycket efter den dagen då han faktiskt kan sitta själv en stund och måla, leka med lego eller whatever.

Ännu inga tecken på att han tänker lugna ner sig och somna.... kanske lika bra att bara ta på honom och åka till affären eller något.

Hårda små fötter

Publicerad 2011-02-16 07:27:35 i Allmänt,

Han sparkades så man trodde han skulle sparka rakt genom huden när han låg i magen, och han sparkas fortfarande så fort han får chansen. Ligger han bredvid en så går fötterna oavbrutet och små hårda hälar skapar blåmärke efter blåmärke, för att inte tala om alla sparkar man får i magen vid blöjbyte. Men han är söt ändå :)

Har han sovit bra? Ingen aning. Hampus skulle ta honom så länge han var vaken och antingen var han vaken länge eller så sov Nico ovanligt bra. Jag vaknade 06.40 och var våldsamt kissenödig. Försökte hålla mig för tänkte att går jag på toa så kommer han vakna... men gick inte att hålla sig... och han vaknade mycket riktigt. Glad och busig är han nu. Sliter åt sig min hand när han kan och slickar på den, den lille skummisen :)

Förresten har jag fortfarande ont i mitt öga efter att Nico petade i det för flera månader sedan. Inte hela tiden men om det blir tryck på ögat (som att man gnuggar sig i ögat eller om man ligger men den ansiktshalvan mot en kudde) så känns det efteråt som jag har en bit grus i ögat som skaver och gör ont.
Han har gett mig men för livet typ..hehe.

Att vilja, men inte kunna

Publicerad 2011-02-15 18:22:34 i Nytt på bebisfronten,

Just nu vill Nico sova, men han kan inte. Att han vill märker man ganska tydligt... det vissa tecken så att säga.

En Nico som vill sova:
Vänder sig medgörligt på sidan i sängen, tar emot sin napp och börjar treva med den övre handen efter något att hålla i.

En Nico som inte vill sova:
Blir en stel pinne och spjärnar emot så man omöjligt kan vända på honom över huvudtaget (faktiskt helt otroligt hur något så litet kan förvandlas till en slags orubblig kraft), spottar ut nappen och sparkar hysteriskt med benen.

Nu vill han alltså sova, men något hindrar honom... vem vet vad. Varje gång jag lämnar rummet tar det en stund och sedan hör man det karaktäristiska "Nico är missnöjd"-ljudet. Ett slags upprepat bröl...som en inspelning av en mycket mycket liten älgko i brunst som man spelar upp för snabbt: Ööö Öööö Öööö.
När man kommer in i rummet ligger han på rygg i sängen och ser frågande ut som att han inte har en aning om vad som hänt och så gnuggar han sig i ögonen och vänder sig på sidan och väntar på att man skall ge honom nappen.

Han är något av ett mysterium det där barnet.

Min sötnöt <3

Publicerad 2011-02-15 12:53:50 i Nytt på bebisfronten,Nyss vaknat efter sin förmiddagslur och väntar på sin grötMedan han väntade tog han några öl? :)

Strax därefter nös jag och han brast ut i hejdlös gråt... Jag nyser rejält jag... Stackars plutten :)

Assange och hela den historien

Publicerad 2011-02-15 11:32:39 i Åsikter,

Om man kommenterar Assange-historien så blir människor nästan alltid upprörda och tycker att det är fel mot kvinnan att spekulera, att det vore hemskt om hon känner att hon inte blir trodd. Visst, det kan jag hålla med om, men vet ni vad som också är hemskt? Att som man bli anklagad för våldtäkt om man är oskyldig. Som man är det nog en av de värsta saker man kan råka ut för. Att framställas inför hela världen som ett monster.

Efter att ha läst protokollet från förhöret med kvinnan, som av någon anledning spridits, så känner jag ändå att jag måste uttrycka min åsikt i saken. Vill dock reservera mig något och påpeka att mina åsikter alltså utgår från att detta förhörsprotokoll är äkta och att det som står i det är sant. Om så inte skulle vara fallet så kan min åsikt såklart vara annorlunda. Dessutom är detta bara den ena kvinnans utsaga, så den andra kvinnans historia kan jag inte säga något om alls.

För er som inte vet det startade jag upp Vjouren i Göteborg. En jour för kvinnor och män som utsatts för sexuella övergrepp. Jag har också själv utsatts för sexuella övergrepp. Jag vet med andra ord vad jag talar om. Jag vet hur det kan kännas (för upplevelsen varierar såklart från person till person) både att bli utsatt och att inte känna att man blir trodd.
En våldtäkt är dock att mot sin vilja, genom hot eller våld, tvingas ha någon form av sexuellt umgänge med någon annan. En våldtäkt är inte att ha sex med någon och sedan ångra sig, eller ha sex med någon fast man inte har lust men man inte orkar protestera utan "går med på det". Det krävs uppsåt, och för att uppsåt skall finnas måste den andre parten vara medveten om att man inte vill.

I protokollet kan man läsa att kvinnan berättar att hon villigt hade sex, flera gånger, med Assange. Händelsen som sedan kommit att utredas som våldtäkt är dock när hon vaknar av att han har sex med henne igen och hon då inser att han inte har kondom, som hon ville att han skulle ha.
Att utnyttja att någon sover för att ha sex är i många fall att betrakta som våldtäkt MEN i detta fallet berättar kvinnan att när hon då vaknat och fått situationen klar för sig så protesterar hon inte utan tycker att de lika gärna kan fortsätta eftersom han redan börjat.
Man kan reagera väldigt olika på en våldtäkt. Även om inget uttalat hot finns kan man av rädsla eller chock bli tyst och som förlamad. Inte alla skriker och slåss för att komma bort. Men en sak kan jag säga... oavsett hur man reagerar så finns det ingen våldtagen kvinna som tänker "om han ändå börjat våldta mig så kan han lika gärna få fortsätta".

Om protokollet är korrekt, och det inte är en klantig protokollskrivare som utelämnat information eller formulerat saker på ett sätt som inte stämmer (vilket inte borde vara fallet då den som förhörs måste godkänna protokollet efteråt) så tycker jag att det är ett hån mot alla kvinnor som utsatts för "riktiga" våldtäkter att så mycket resurser har lagts på detta ärende när det finns förundersökningar som läggs ner trots att kvinnan blivit både skadad, förnedrad och verkligen befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd.
Jag håller inte med Michael Moore om att Sverige är ett paradis för vldtäktsmän, men det är ett faktum att det i detta land är oerhört svårt att fälla någon för våldtäkt och de flesta förundersökningar läggs ner innan de ens påbörjats... så att försöka påstå att Assange inte särbehandlats på grund av den han är, är en ren lögn.

Sedan vill jag dock tillägga att Assange dock framstår som en ganska otrevlig mansgris och att man inte behöver bli våldtagen i lagens mening för att känna sig kränkt i en sexuell situation, och att det inte är moraliskt ok på något sätt. Det är naturligtvis jättesynd om denna kvinna om hon mådde dåligt efteråt men vi måste kunna se skillnaden mellan vad som är dumt/fel att göra mot någon annan och vad som är olagligt.

Bortskämd

Publicerad 2011-02-15 10:32:30 i Allmänt,

Nico är lite (kanske ganska mycket) bortskämd. Han är van vid att man hämtar och ger han saker som han vill ha om han bara för tillräckligt mycket liv. Denna gången kan dock inte ens jag hjälpa honom.... för det han vill just nu (och vrålar i högan sky för) är att ta loss och få med sig dörrkarmen.
Livet är inte lätt alltid :)

Ofrivilligt vaken

Publicerad 2011-02-15 07:28:04 i Allmänt,

Nico somnade tillslut vid 20 igår, men vaknade till lite snabbt för att äta vid 22. Själv sysslade jag då med att laga middag till Hampus vilket blev en god middag fastän jag var lite trött.

Jag somnade nog inte förrän 01 men vaknade 02 av att Nico var ledsen. Gav honom lite mat men när jag skulle stoppa om honom kände jag att det luktade skumt surt om honom så tog upp och kollade blöjan. Då visade sig att han hade bajsat tidigare under natten så han var full av intorkat klet som jag typ fick skrubba bort. Nico blev såklart skitledsen för han var jättetrött och ville få sova vidare. När Hampus kom in i rummet blen han dock glad igen. Pappa rules :)

Var rädd att han inte skulle kunna somna efter att ha blivit uppsliten ur sängen och bytt på under så lång tid men han slocknade med en gång igen när jag la ner honom. Han sov sedan till 05 då han vägrade somna om, om han inte fick mat. Eller han somnade inte om direkt ändå, men fick ligga och småprata för sig själv tills han somnade.

Vid 07 ville han upp så nu sitter jag i soffan och Nico spatserar omkring i sin gåstol. Hoppas på att han strax kommer vilja sova en stund igen. Jag har ont i magen och skulle gärna vila lite, men är faktiskt inte så trött som jag trodde att jag skulle vara idag.

Sover ju lite dåligt. Har en tendens att alltid få mardrömmar och ångestframkallande tankar när något jobbigt händer. Jag har väldigt svårt att hantera sorg. Nästan lite sjukligt svårt. Hamnar alltid i ngon slags mindre kris. Skäms över det. Det känns som om jag inte har rätt att bli så ledsen som jag blir, att andra har större rätt än jag. Känns alltid som jag stjäl andras sorg på något konstigt vis.
Kanske är mitt problem att jag inte sätte mig och riktigt sörjer klart utan jag försöker hålla tillbaka vilket gör att jag pendlar mellan förnekelse och insikt om och om igen.
Sedan har man ju hela den där grejen med att man skäms lite när man mår bra också. Varje gång man skrattar eller kommer på sig själv med att känna lycka eller glädje så får man dåligt samvete och tänker att man borde vara ledsen. Fånigt, jag vet... för jag vet ju att farfar skulle vilja att jag var glad och mådde bra.

Blir han aldrig trött?

Publicerad 2011-02-14 20:00:08 i Nytt på bebisfronten,

Just nu är jag inte glad på min son. Inte glad.
Han har inte velat sova nästan alls på hela dagen så när han somnade vid halv sex trodde jag att han somnade för natten. Icke. En timme senare är han klarvaken och vägrar sova. Har fått kämpa som ett svin, men tror jag (hoppas, hoppas) att han somnade igen efter att jag tryckt i han ersättning tills han nästan storknade (inte seriöst storknade såklart).

Sa till Hampus att jag skulle ha Alla hjärtans-middag till honom när han kom hem. Jag måste vara dum i huvudet. Han är hemma runt 23. Men sagt är sagt så får väl fixa det.

Kan bebisar jävlas med en förresten? Nico har börjat med att ligga i sin säng och plötsligt skrika som om någon stuckit en kniv i honom, så hysteriskt att man liksom rusar in. Då ligger han nonchalant och vickar med nappen mellan fingrarna och skrattar när jag kommer in... "Lurade dig igen mamma...haha".

Upp och ner

Publicerad 2011-02-14 13:04:22 i Allmänt,

Det är så svårt att skriva inlägg efter en sådan här förlust. Det finns inga ord för den saknad man känner men samtidigt går ju livet vidare och massa vardagliga saker sker, och om man delar med sig av det är man rädd att andra skall tro att man inte bryr sig.

Dock innebär ju inte det faktum att jag spenderat förmiddagen med att titta på sista avsnittet av Sherlock med Hampus (och svära över idiotin att man bara gjort tre avsnitt av en så bra serie) att jag tänker mindre på min farfar.

Så jag gör ett aktivt val nu, att inte dela med mig så mycket mer av mitt sorgearbete utan låta er ta del av allt det andra i mitt liv. Det blir lättast så.

Nico har varit superpigg hela morgonen och förmiddagen och busat runt, och varit förbannad på sina trötta föräldrar som inte gör något skoj. Nu somnade han dock och skulle gissa på att han i alla fall sover två timmar. På den tiden skall jag hinna tvätta håret och röja lite för att när Nico vaknar kunna åka till affären och handla hem lite gott så Hampus kan få i alla fall lite trevligt på Alla hjärtans dag, då gårdagens händelser innebar att jag inte fick förberett något alls till honom.

..........

Publicerad 2011-02-14 06:56:56 i Allmänt,

Den senaste tiden har jag fått sova mellan 2 och 4 timmar, både på grund av Nico men också på grund av att jag haft svårt att sova av olika anledningar. Natten till igår sov jag knappt någonting av oro för farfar och igår var jag ju av förklarliga skäl väldigt ledsen och grät mycket. Man kan därför lätt förstå att jag var ganska utmattad igår kväll.... och behövde sova.

I natt var dock Nico vaken mellan 2 och 4 och bara vägrade sova. Innan dess hade han ätit vid 21 och vid 24. Efter det vaknade han och ville upp strax innan klockan 7.
Jag är så trött att jag har fysiskt ont i kroppen och bara vill gråta. Huset ser ut som faen och det är ingenting mot hur jag ser ut. Det finns dock inte ens en gnutta ork i kroppen att göra något åt detta för tillfället.

Jag vill bara att idag och imorgon skall passera snabbt så att Hampus blir ledig. Allt jag vill just nu är att få sova. Kan ju alltid hoppas på att jag blir lite piggare under dagen, för just nu var det knappt att jag orkade lyfta fingrarna tillräckligt för att ens kunna skriva detta.

Osagt

Publicerad 2011-02-13 16:29:06 i Allmänt,

Sitter och tänker på allt det man aldrig säger utan tar för givet att andra vet. För mig var det så självklart att han var betydde så mycket för mig, så självklart att han måste veta. Men tänk om han inte visste. Och en dag, nu, är det för sent. De osagda orden förblir osagda... för alltid. Som en bortglömd present som inslagen väntar på en dammig hylla, men som aldrig kommer öppnas.
Sådana tankar är jobbiga. Att veta att det är för sent. Att tänka på allt man borde sagt, och gjort.

Och så tittar man på Nico som ovetandes om liv och död ligger och leker på golvet. Glatt räcker han ut tungan när han inser att jag tittar på honom. Som en påminnelse om att hur konstigt det än är så går livet vidare. Men det gör ont ändå. Vetskapen att någon som var en del av min värld, någon som lämnat ett tomrum efter sig, någon jag kommer minnas med kärlek, bara kommer vara en okänd gammal man på ett fotografi för Nico.

För man kan inte dela med sig av känslan, inte föra den vidare. Så kanske, på ett sätt, så förblir även de sagda orden osagda. För vilka ord vi än använder så kan vi aldrig förmedla det vi egentligen känner. Men jag hoppas att han visste... att han kunde känna det i tystnaden när jag gav honom en kram.

Farväl farfar

Publicerad 2011-02-13 10:45:39 i Allmänt,

Du fick mig att känna mig speciell farfar. Du har för alltid en plats i mitt hjärta och även om jag försöker vara tacksam att du har fått komma till ro nu så kommer jag sakna dig så otroligt mycket.
Är så glad att jag hann träffa dig för några dagar sedan och ge dig en sista kram. Mest tacksam är jag dock över att du hann få träffa Nico, och han fick träffa dig.Farväl farfar <3

/Darlingen

Ingen kul morgon

Publicerad 2011-02-13 09:23:29 i Allmänt,

Har inte kunnat sova i natt för har varit ledsen och oroat mig över farfar. Tänker mycket på pappa också och tycker synd om honom. Usch, sådant här är bara jobbigt. Hur man än försöker tänka så kommer man inte ifrån att det är jobbigt.

Och mitt i all utmattning och nedstämdhet skall man ta hand om en ganska kinkig liten sjukling. Han sov bra i natt i alla fall och nu på morgonen lyckades jag efter många om och med få i honom en flaska ersättning. Trodde att han skulle sova sin förmiddagslur nu men det ville han verkligen inte så nu sitter han och pillar i sin gåstol istället. Då ocg då morrar han som ett litet sött monster.

Det är tur att han finns i alla fall. För mitt i all trötthet så kan man inte låta bli att le när han flinande räcker ut tungan åt mig. Han vet ingen sorg än. Han är det vackraste i livet.

Farfar

Publicerad 2011-02-12 21:41:09 i Allmänt,

Min bror ringde för en stund sedan. Han och mina föräldrar sitter och vakar hos farfar. Han är riktigt dålig nu. Kan inte riktigt ta det till mig tror jag. Känns inte verkligt.

När jag var liten hände det att farfar lyfte upp mig och höll mig upp och ner. En dag när han gjorde det blev jag plötsligt rädd och sprang och gömde mig. Inte ens jag förstod varför jag just den dagen tyckte det var läskigt. Men jag minns det än. Hur jag satt där gömd och skämdes. Jag skämdes inte för att jag blivit rädd utan för att jag på något sätt förstod att jag sårat farfar. Att han velat skoja och jag gjorde så allt blev fel.
Jag kan fortfarande tänka på det ibland. Ångra.

Just nu önska jag att jag kunde gå tillbaka til just den stunden och göra om. Inte blir rädd utan skratta. Kanske är det fånigt. Kanske minns han inte ens det ögonblicket. Men ändå... jag skulle vilja skratta, och ge honom en kram.

Melodifestival igen

Publicerad 2011-02-12 20:58:58 i Allmänt,

Ja då var det dags igen... detta ångestframkallande program som jag ändå mååste se.
  • Brolle - 7 Days And 7 Nights

Jag älskar hans röst och låten hade kunnat vara skitmysig om de inte hade förstört med att få in disco i den… men den var ok.

  • Loreen - My Heart Is Refusing Me

Klädd i en mopp. Ja det är väl vad jag har att säga om den.

  • Babsan - Ge mig en spanjor

Förutom att låten var askass så kan han ju inte sjunga…alls

 

  • Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm

Vacker klassisk schlagerlåt men med lite svag refräng. Något som saknas.

 

  • Sanna Nielsen - I'm In Love

Hon skulle hållt sig till balladerna. Vilken kass refräng… I´m in lööööv.

  • The Moniker - Oh My God!

Tyckte den var… inte kass… men inte bra… men den hade nåt.

  • Anniela - Elektrisk

Eeh nej… detta var ju pinsamt

  • Christian Walz - Like Suicide

En riktig låt. En riktig artist. Även om det inte helt är min stil.

 

Sammanfattningsvis tycker jag bäst om första och sista låten... och det fanns låtar däremellan som jag hoppas aldrig höra igen.

Här är han igen

Publicerad 2011-02-12 14:14:45 i Nytt på bebisfronten,

Idag är jag sådär extra stolt, kär och tokig i min lilla pojke som blivit så stor, fast han är så liten. Så ni får stå ut med den ena bilden efter den andra :)

Just nu sitter han och leker lite i sin gåstol efter att ha mumsat mangopuré. Dock mår han nog inte alls speciellt bra för inte ens mangon slank ner lätt utan fick trugas lite och bara några klunkar ersättning gick han med på att dricka efteråt.

Min älsklingspojke

Publicerad 2011-02-12 13:40:23 i Nytt på bebisfronten,

Trots att han hostar, nyser och är allmänt hängig idag så bjuder han på ett leende när mamma tar fram kameran och skojar till det.


Han är såå underbar min lilla älskling <3

Lite orolig dock för kan inte få i honom speciellt mycket ersättning, och det lilla jag får i honom kräks han upp. Får nog hålla koll noga nu så att han inte blir uttorkad.

Såå liten var han då :)

Publicerad 2011-02-12 09:09:40 i Nytt på bebisfronten,

Dagen till ära tog jag lite jämförande foton. Inte världens bästa kvalitet och de är tagna i sängen när han ligger med en mur av kuddar omrking sig för att inte rulla iväg, men ni kan ändå se poängen. Bodyn bredvid honom hade han på sig på BB. SÅ liten var han :)Och så lite allvar

Publicerad 2011-02-12 08:57:18 i Åsikter,

Mitt i glädjen över att ha världens bästa son som blir 6 månader i dag så blir jag lite sorgsen och arg när man kan läsa detta i Aftonbladet. En sexårig pojke som attackerats med kniv och mobbats av sina jämnåriga för att han tycker om rosa kläder och gillar balett.
Åsa Erlandson har också skrivit denna krönika om det hela.

Jag håller med Åsa om att det är fruktansvärt att det fortfarande är så här... och att människor tänker som de gör. Att man får skylla sig själv om man inte passar in i mallen.
Blev inte förvånad, men bedrövad, när jag läste alla upprörda och negativa kommentarer om artikeln för några veckor sedan om det könsneutrala dagiset. Alla som tycker det är hjärntvätt och att pojkar skall vara pojkar, och flickor vara flickor. Vem bestämmer hur en pojke skall vara då? Eller hur en flicka skall vara? Kan de inte få bestämma det själva? Få en valmöjlighet?

När man säger så vill många genast inflika att de flesta pojkar VILL leka krig medan de flesta flickor VILL leka mamma, pappa, barn. Må så vara. Men vi behöver ju inte lära dem att det är så, och att det ena är mer rätt än det andra. Ge dem möjlighet att leka med dockor, bilar, lera, prinsesskläder osv. utan att värdera. Vad är det man är rädd för? Att man en dag skall stå på krogen och inte kunna se skillnad på vem som är man och kvinna och råka bli homo av misstag?

Jag tycker det är hemskt att jag en dag kan befinna mig i en situation där min son vill ha på sig en kjol eller ta med sig en docka till skolan och jag måste välja mellan att låta honom få behålla sin frihet att välja vem och hur han vill vara men därmed riskera att utsätta honom för omvärldens hån, eller behöva förklara för honom att människor har bestämt att bara flickor får ha kjol och leka med dockor... det finns inget skäl, det bara är så... och man måste anpassa sig för att passa in.

För det är så lätt för de pojkar som ändå inte ville vara en ballerina, och de flickor som ändå tyckte om smink, att säga att man inte tar skada av att det är som det är. Men alla de andra då? De som hamnade på gränsen, de som aldrig kunde känna att de passade in... För deras skull MÅSTE vi förändra världen.

Nicholas 6 månader!!

Publicerad 2011-02-12 08:28:10 i Nytt på bebisfronten,

Om man går tillbaka 6 månader och 1 dag så hade vi inte ens sett honom, mer än på ultraljud. Då kunde jag bara känna hans galna sparkar i min mage, dygnet runt.

Han har nu varit med oss i 6 månader. Jag har varit mamma i 6 månader. Föräldrar i ett halvår till världens mest underbara pyre. Det har gått så fort, men är ändå en evighet. Hur var världen innan han fanns? Jag minns knappt. Men jag vet att den är bättre med honom här.
En liten plutt <3

NU


En stor plutt <3

Lillprins Bus

Publicerad 2011-02-12 08:06:44 i Nytt på bebisfronten,

Nicos natt var ganska lugn, men jag sov inte så mycket då jag sov på soffan och katterna hade busrace hela natten. Om någon undrar varför jag sov på soffan så var det inte på grund av något äktanskapligt gräl eller så utan för att Hampus skulle sova så tidigt och jag inte ville störa honom. Han gick dock upp vid 3 och då la jag mig i sängen och sov bättre.

Vid 7 ville Nico upp och vi såg då På Spåret i sängen. Nico har ju förresten en ny grej för sig. Han vill hålla i spjälskyddet och dra det ner över huvudet när han sover. Ser mycket lustigt ut.
Något som alltid får en på gott humör är att gå in i ans rum och mötas av världens gladaste och busigaste bebis på morgonen. Se bara nedan.


Nerdraget spjälskydd, avsparkat täcke, bortkastad nalle och en t-shirt att gömma sig under :)


Se hur buset riktigt lyser i ögonen :) Han har precis dragit ner t-shirten han gömt sig under. Han älskar sin lilla tittut-lek på morgonen :)


Och vilken lycka när mamma skrattar åt stolligheterna :)

Ganska händelselös dag

Publicerad 2011-02-11 17:42:56 i Allmänt,

Utanför blåser det nåt så in i norden och snön yr. Vår el kommer och går vilket inte alls är så kul. Har hållit oss inne idag och inte gjort något alls direkt. Idag märks det dessutom mer att Nico är sjuk för han har ätit ganska dåligt och sovit väldigt mycket. Hans humör är inte alls på topp även om han hunnit med att busa och skratta lite grann i alla fall.

Nu skall jag se lite serier och hoppas att det blir en lugn natt som gärna får börja snart för detta väder gör mig sömnig.

Blir att vara hemma

Publicerad 2011-02-11 09:54:42 i Allmänt,

Idag skulle vi egentligen ha åkt till Torp och inhandlat grejer för att renovera vår trappa inne, men blir att vi är hemma istället.
Hampus är trött, vägarna glashala och dessutom känns det inte bra att släpa ut Nico när han är lite sjuk.

Fick sova hela natten i alla fall då Hampus var vaken. Tydligen hade Nico sovit bra och bara ätit någon gång vid 22 och sedan inte förrän 4.30. Nu på morgonen har han dock ätit väldigt lite. Gröt gick ner men ersättningen ratar han. Kanske är det jobbigt att suga när man är krasslig?

Har lagt honom i sängen nu och hoppas att han kan sova en stund. Själv är jag väldigt seg fast jag fått sova, som alltid.
Skall försöka ta tag i lite telefonsamtal och stuff i alla fall.

Nicos flirt

Publicerad 2011-02-11 09:51:11 i Nytt på bebisfronten,

Glömde ju berätta om den lilla flickan på BVC igår. När vi sitter i väntrummet kommer en annan mamma in med en liten tjej som kanske är runt ett år. Supersöt börjar hon knata runt där och blir väldigt nyfiken på Nico.

Den lilla flickan försöker snällt nog etablera lite kontakt genom att hämta leksaker och visa för Nico, men han är svårflirtad och stirrar bara på henne med helt blankt ansiktsuttryck.

Efter vi är klara hos läkaren och jag kommer ut och tar på Nico sin jacka kommer dock den lilla flickan fram igen och ställer sig och tittar. Jag sätter mig då på huk med Nico på knät så de skall få hälsa.
"Titta" säger flickan då och petar Nico på näsan... och isen var bruten. Nico skrattade och tyckte att det hela var otroligt lustigt.

SNÖ...what is it good for? Absolutly nothing!!

Publicerad 2011-02-10 17:02:31 i Nytt på bebisfronten,

Känns inte riktigt som stavningen av rubriken är som den ska.. men ni förstår poängen. Vägarna kring vårt hus är en satans dödsfälla just nu känns det som. Orust - ön som plogbilen glömde - igen. Jag lyckades ta mig till Stenungsund i alla fall. Körde sakta, sakta... men det gjorde nästan alla andra med så det var ok.

Först gick jag till Lindex. Blev lockad av en länk i mammagruppen på fb igår och kände att jag bara var tvungen att ha ett par mockasiner med Stinky på. Och när jag var där insåg jag ju att han var tvungen att ha en matchande tröja..hihi. Så, så fick det bli :)

Sedan kom mamsen och vi tog en fika. Hade med mig en liten fruktpurébägare till Nico som han svalde i ett nafs. Dock är han så lättdistraherad och hade svårt att koncentrera sig när det var så mycket folk runt omkring som han kunde titta på.


En exalterad Nico på fiket

Sedan fick han presenter av sin mormor. En söt liten dräggelhaklapp från Lindex och en tommie tipee-mugg (heter de verkligen så?..äh skit samma vad den heter.. den är fin och har droppskydd i alla fall). Sofia har en sån och har skrivit att den är bra så då ville jag med ha en :) Nu kanske det låter som om jag köper allt som alla i mammagruppen har... som om jag är en liten copycat... och ja, det är jag :)

Sedan var det dags för BVC och 6-månaderskollen. Nico sov en stund innan och jag tänkte att han skulle vara grinig då jag väckte honom men han var på strålande humör hos läkaren och tittade på allt, skrattade och rullade runt på skötbordet... Kändes som om han försökte impa på barnläkaren..haha. I alla fall vägde han nu 9800g och var 70 cm. Min stora kille <3.

Lyckades även framstå som en idiot inför barnläkaren..haha. Han höll på med sina undersökningar samtidigt som jag pratar med sköterskan och plötsligt frågar han mig:
"Har han hostat en del de senaste dagarna eller?"... och jag säger..
"Ja.. HUR visste du det?!"
Han tittar då på mig som om jag är riktigt efterbliven och säger långsamt och tydligt:
"Jag lyssnade på hans lungor... och jag är en läkare... jag hör sånt"

Ooh så smart jag kände mig..hahaha. I alla fall hade plutten ett virus. Inte så kul, men jag misstänkte ju detta redan innan och förhoppningsvis blir det inte värre än så här.

Efter BVC åkte jag och handlade och skickade hemligt paket till Sofia..hihi. När vi kom hem la jag Nico i sängen och han har nu sovit en timme, förutom ett uppvaknande då han var jätteledsen. Kanske kan hans små episoder förklaras av att han inte är helt kry.

Nu skall jag vila min hjärna innan jag tar tag i allt som skall göras. Nico får sova en stund till då han inte sovit så mycket idag, och kan lägga honom lite senare istället.


Nico i mitt knä, igår

Snö.... vi hatar det

Publicerad 2011-02-10 11:09:09 i Nytt på bebisfronten,

Jaha... då skall man se sedan om man kommer ut från parkeringen utan att skotta... och köra till BVC i Stenungsund... i snö... fyyyy.

Natten var ganska bra i alla fall. Nico däckade av igår men hade en period mellan 22 och 24 då han vaknade några gånger och grät riktigt hjärtskärande så man fick trösta. Pumpade dock i honom massa välling blandat med ersättning och sedan sov han till... 06! Då åt han ersättning och somnade om tills strax efter 7.

Då hade Hampus kommit hem och vi låg och myste i sängen alla tre tills Nico började bli trött. Han ville inte riktigt sova men strax efter 8 la vi honom i sin säng där han låg och pratade för sig själv tills han blev tyst (ja, somnade alltså)... och sov till 10.30 ungefär. När jag kollade till honom såg jag att han typ hade haft värsta partajet innan han somnade för spälskyddet var bortdraget och det låg nallar kastade lite överallt.

Nu har han ätit... köpte risgröt med grönsaker i på burk... vilket han såklart knep ihop munnen för.. men blandade i päron och då gick det bra. Låter inte så gott, men funkar tydligen.

Lilla Herr Pigg och Kaa

Publicerad 2011-02-09 20:41:15 i Nytt på bebisfronten,

Idag har Nico inte velat sova speciellt mycket. Han har sovit i bilen och han sov en stund hemma. Kanske har han sammanlagt sovit två till två och en halv timma. Klockan är nu 20.30. Är Nico trött? Nix pix. Han fnissar och har sig i sin säng.

Hade tidigare satt på pyjamas, nattat, gett kvällsmat och hela faderuttan när en otrevlig lukt plötsligt spred sig i spjälsängen. Upp med honom igen... Heeela pyjamasen full med bajs... som om blöjan exploderat. Så bara till att byta och greja, medan Nico skrattade glatt och tyckte det hela var mycket festligt.

Hoppas nu bara att han somnar snart. Han har ätit ganska mycket under dagen och avslutningsvis en flaska ersättning, följt av nästan 1,5dl gröt och puré en timme senare och två timmar efter det 180ml välling blandat med ersättning. Han bör ju vara mätt ett tag... fast det är klart... med tanke på allt som nyss kom ut så kanske det lämnats ett hålrum där inne nu :P

Sedan upptäckte jag något idag... Kanske är det bara en övertolkande mamma, men oavsett så är det i så fall ett ganska lustigt sammanträffande. Jag insåg nämligen att när Nico ser Norpan, en av våra katter, så sträcker han sig efter henne och säger "Kaaaa" - ett uttryck han aldrig använder annars. Lite lustigt. Fast som sagt var... är ju säkert ett sammanträffande, men kul att det hänt flera gånger.

Under tiden som jag skrivit detta har det blivit helt tyst innefrån Nicos rum. Antingen sover han eller så sker det något fuffens. Hoppas, hoppas, hoppas att han sover... för det hade jag verkligen behövt göra.

Imorgon är det dags för 6-månaderskontrollen på BVC. Spännande.
Och i natt är Hampus sista natt och hans, lite underliga, system för att ställa om dygnet innebär att han kommer hålla sig vaken till 12 imorgon förmiddag, sova på dagen och sedan vara vaken natten och kommande dag fram till 18 då han skall sova för att se till att vara pigg när han börjar riktigt tidigt på lördag. Ja, denna långa beskrivning var endast till för att jag skulle komma fram till det viktiga... han kommer vara vaken en natt = han tar Nicoansvaret = jag får sova!! :)

Tillägg: Smög in och kollade och han sov som en liten gris med ansiktet inborrat i två t-shirtar, en som jag haft på mig och en som Hampus haft på sig. Vi har nu insett att som snutte duger vad som helst som antingen jag eller hans pappa haft på sig... och gärna då en av varje :)

Hemma igen

Publicerad 2011-02-09 15:15:55 i Allmänt,

Nu har vi vart iväg. Först en stund hemma hos mamma och pappa där Nico åt fruktyoughurt (för bebisar) och burkgröt för första gången. Smaskens.

Sedan skulle vi och hälsa på farfar på äldreboendet. Stannade dock till i affären innan och där somnade Nico. Har aldrig sett honom sova så hårt innan. Han sov genom hela "lämna-affären-och-lassa-in-i-bilen"-proceduren likväl som när vi tog med han in till farfar.
Han vaknade dock efter en stund och då körde han och farfar stirrnings-race. Bara satt och glodde på varandra. Såg mycket kul ut.

Dock jobbigt att se någon man bryr sig om så gammal och svag. Har gått så snabbt. Var nästan så jag var på väg att fälla en tår när jag såg honom. Usch. Lilla farfar.

Åkte tillbaka till mamma och pappa och åt en stund efteråt, men Nico var så trött att jag fick ta och bege mig hemåt. Han somnade i bilen och sov sig nästan igenom när jag tog av honom ytterkläderna när vi kom hem. Vaknade till dock, men jag gic snabbt upp med honom till sängen där han slocknade igen. Eftersom han hoppat över så många sovpass idag så kan han om han vill få sova nästan till 17 tänker jag mig. Förhoppningsvis kan han sedan sova gott i natt.

*mummel, mummel, stön, pust*

Publicerad 2011-02-09 08:23:48 i Allmänt,

Min hjärna känns som om den är fylld av gröt.
Nico sov hyffsat i början av kvällen... eller nja.. han vaknade en hel del. Jag kunde dock ändå inte somna för hade myrkrypningar i armarna.
När jag väl kände att jag kunde komma till ro var klockan runt midnatt och efter det vaknade Nico en gång i timmen, ibland mer. Det var som stora gnällfabriken inne i hans rum.

När Hampus kom hem runt 7 så plockade han in Nico till oss i sängen där han låg och pratade förnöjt. Sedan åt han och började bli tjurig efter nån timma så tänkte att han nog ville sova igen, som han brukar. Men icke. Ingen morgonlur idag inte. Så nu ligger han på golvet och grejar för sig själv... eller helt självständig är han ju inte för han vänder sig på mage, men när han tröttnar på att ligga så och vill vända tillbaka så gör han inte det utan gråter tills jag kommer och vänder tillbaka honom. Försöker vänta ut honom för att han skall lära sig, men man orkar inte med ljudet tillslut. Desutom måste man hålla koll för titt som tätt kräks han och börjar klafsa runt i det.

Väntar på att få klartecken från mamma att hon är vaken så vi kan åka dit.

Världens hemskaste mamma

Publicerad 2011-02-08 21:10:26 i Allmänt,

Nico vaknade strax innan 21 och var ledsen. Tänkte testa och ge honom välling en gång till... oh my god.. det skulle jag inte gjort... Han bröt ihop totalt. Grät helt hjärtskärande som om jag försökt mata honom med syra eller arsenik. Fick rusa till köket och hämta en flaska ersättning som han snyftandes sög i sig medan han tittade anklagande på mig: Varför mamma? Varför?
Jag tror det krävs lite tillvänjning innan han tycker det är ok med välling.

Nu åt han i alla fall en relativt stor portion ersättning och somnade om så bara att hålla tummarna för att det inte blir en repris av natten innan, även om han verkade lite gråtmild (minst sagt) nu.

Fruktar natten

Publicerad 2011-02-08 19:36:09 i Allmänt,

Misstänker att natten inte kommer bli lätt. Nico har ätit väldigt dåligt idag och nu på eftermiddag/kväll så blev det helt upp och ner.
Eftersom Hampus jobbat natt och jag tyckte att han skulle få sova ut ordentligt så väckte jag inte honom förrän 16. Då var jag tvungen att åka till apoteket en sväng och utan att tänka ber jag Hampus ge Nico en flaska ersättning. När jag kommer hem inser jag ju att fan han skall ju ha gröt vid 17... Såklart orkade Nico då bara lite gröt.

Han har varit trött och grinig hela kvällen med höll honom ändå vaken till strax efter 19. Tänkte då att efter den lilla gröten så borde han vara hungrig så gjorde en flaska välling. Den ville han dock inte äta alls av. Han bara skrattade som om det var ett skämt att han skulle dricka det där. Istället somnade han.

Nu misstänker jag ju skarpt att han kommer vakna inom en eller två timmar och vara jättehungrig. Skall försöka få i honom välling men känns ganska kört så får väl bli ersättning annars. Men då han ätit kasst idag kommer han säkert vilja äta massor i natt. Han sov även mellan 12 och 15, kunde verkligen inte väcka honom för han var supertrött... men fick inte sova mer efter det förrän nu till natten så hoppas att det inte påverkat för mycket.

Att han är så fruktansvärt trött, i kombination med att han hostar lite, får mig ännu mer att undra om han kanske är på g att bli lite sjuk.
Hoppas han är någorlunda pigg imorgon i alla fall. Eftersom vår el stängs av under några timmar pga underhåll så måste jag bege mig hemifrån för att Nico skall kunna få varm mat, och vi passar då på att följa med mamma och hälsa på farfar.. Han är väldigt sjuk så vill träffa honom.

Me and the little gnällmonkey

Publicerad 2011-02-08 15:42:41 i Nytt på bebisfronten,

Nico har en lite gnällig dag. Inget är riktigt bra och hans mammighet (vilket man kanske egentligen inte skall kalla mammighet eftersom hans pappa duger lika bra.. bara det är en av oss) är lite värre än vanligt. Har gått lite upp och ner de senaste dagarna, men han vill helst se mig hela tiden annars blir han ledsen. Ibland vill han tiill och med bara få sitta och kramas en stund. Mysigt, men man får ju inte mycket gjort.

Det svåra är när man inte riktigt vet, som i natt då han var så himla ledsen hela tiden. Man spekulerar ju alltid. Är det en fas? Tidsmässigt stämmer det ju in, men då undrar man hur länge den kommer vara. Är han sjuk? Han är till och från lite snörvlig, men inte så man kan kalla det förkyld. Dock har han hostat en hel del till och från de senaste dagarna. Är det tänder? Fast det känns ju nästan fånigt att tro att det är tänder med tanke på att man sagt det i flera månader nu. Varje gnäll så tänker man "är det tänderna?"... men skymtar ju inte en enda tand där inne.

Sedan är det ju det med hans utslag, som till viss del blivit bättre... men jag kan se mer nu att han kliar sig... och en dag kliade han så det blev ett sår i ena knävecket. Om man tar Mildison på utslagen så försvinner de ett tag men de kommer alltid tillbaka, och jag kan dessutom inte ta det på alla hans utslag eftersom de täcker så stor yta att jag hade fått smörja in hela honom och det är ju tydligen inte bra att göra. Försöker dock smörja med fet kräm minst två gånger per dag och som sagt var så är det något bättre... men inte bra.

Kul att man kan roa någon

Publicerad 2011-02-08 11:53:51 i Nytt på bebisfronten,

Hade precis duschat och kunde inte förstå varför Nico skrattade så han kiknade tills jag insåg att det var handduksturbanen på mitt huvud som han garvade åt. Tydligen trodde han att det var ett stort skämt att jag snurrat in håret på detta underliga sätt.
När jag sedan tog bort handduken och stod där med blött hår som stod åt alla håll så skrattade han så han tjöt. Ibland behöver man inte ens anstränga sig för att vara lustig :)

Ingen god morgon här inte

Publicerad 2011-02-08 07:25:30 i Nytt på bebisfronten,

Nico hade inte en bra natt... verkligen inte. Jag hoppas fan att det var regnet som störde och att det var en engångsföreteelse, för han var tillbaka i att vakna en gång i timmen, minst. Han ville nog inte äta mer än vanligt (svårt att minnas i efterhand då jag var en zombie) men han vaknade ofta och var ledsen. Vissa gången kunde jag vänta ut det (men man vaknade ju av det ändå), men andra gånger fick jag gå in och trösta och stoppa om. Kändes som jag inte gjorde annat i natt än att gå in och ut ur hans rum.

Enda sömnen jag fick var mellan 05 och 07, sedan ville han upp. Känner mig som ett riktigt vrak och huvudet känns som efter en riktig praktfylla. Nico själv är glad och leker på golvet, men han gäspar ganska ofta så helt pigg är inte han heller.

Just nu hoppas jag på att han snart kommer vilja sova igen och att jag då kommer lyckas somna en stund igen, vilket jag sällan gör. Idag är planen att ta med Nico och åka och köpa NAN (vilket jag aldrig orkade igår), städa lite, tvätta massa Nico-kläder, testa om Nico tycker om att duscha och... ja, jag vet inte mer.

Lissen plutt

Publicerad 2011-02-07 21:59:55 i Allmänt,

Jag tror Nico blev lite rädd för regnet i sömnen... fast först fattade jag inte att han sov. Hörde att han började gråta helt hysteriskt och gick in. Att sätta i nappen eller försöka stoppa om funkade inte så lyfte upp honom i famnen. Då fattade jag att han nog faktiskt sov för han hängde som en liten gnällande trasa i min famn och somnade med huvudet mot min axel.

När han var lugn la jag ner honom och skulle ge honom nappen, men nej den skulle han minsann inte alls ha. Han vände på sig och somnade utan napp.

Efter en stund hörde jag hur han började smågråta igen. Tänkte dock att jag dels väcker honom om jag går in om det är så att han gråter i sömnen, samt att jag förstärker hans rädsla om det nu var regnet som var boven (det låter väldigt mycket i hans rum om det regnar kraftigt). Så jag avvaktade och kände mig skithemsk, men efter en stund tystnade han och när jag efter en stund smög in så sov han gott igen.

Det är så svårt att veta var man skall dra gränsen för när man går in och när man inte gör det. Men tror jag fattade rätt beslut denna gången.

Pigg bebis

Publicerad 2011-02-07 20:44:53 i Allmänt,

Nico har ju som sagt var velat sova massor idag. Just i stunden tycker man ju att det är ganska skönt, men man får igen det sen. Nu på kvällen var han pigg som en mört.... och högljudd! Inte förrän 20 gick han med på att sova (vilket är mycket sent för att vara honom). Det sista fick han ligga i sängen och föra väsen för sig själv, men han var lika glad för det.

Hans nya grej är att göra ljud som låter som när man härmar en bil.. typ "brrum brrum brrum" och ett gurglande ljud. Han kan sitta hur länge som helst och det är ljud som verkligen dödar ens hjärna..hehe. Man blir som helt avtrubbad, men så vill man ju inte försöka få honom att vara tyst heller för han är ju så glad och det är ju bra att han tränar på olika ljud och känner att han får lov att ta plats och uttrycka sig också.

Så det var en mycket lycklig liten bebis, och två mycket trötta föräldrar som bara hann se Sherlock innan Hampus skulle till jobbet - Solsidan får vänta en dag till. Nu sover plutten också som sagt var och hoppas på att det blir en lugn och bra natt även i natt.

Dags att varva ner och försöka sova...

Sömnsjuka?

Publicerad 2011-02-07 16:53:47 i Allmänt,

Nico har velat sova nästan hela dagen, Hampus har varit som ett vrak av trötthet de senaste dagarna och jag känner mig helt matt trots att jag fick sova bra i natt. Vet inte vad för konstig sömnsjuka som drabbat vår lilla familj.

Eftersom Nico sovit så mycket så borde jag ju fått gjort en del men idag har jag verkligen inte presterat något alls. Fyllt en diskmaskin och satt på den, that´s it ungefär. Känner mig skumt tung i kroppen och har en lätt huvudvärk. Kanske är det en mild depression över att det snöade igen idag.

Om en timma skall jag laga middag och sen skall jag och Hampus se på Solsidan och Sherlock... sen skall han jobba natt. Usch så trist. Blir alltid så himla sugen på att ha Nico hos mig de nätterna, men för allas skull måste jag låta bli. Synd att rubba på en fungerande vana och göra honom förvirrad vad gäller vart han skall sova... men det hade ju varit så gosigt. Vill gosa så mycket som möjligt för är rädd att bebisstadiet snart skall vara över och då vill jag ha njutit av det så mycket som möjligt.


Arg Nico som vill ha mammas kamera...Give it to me!!

Lämnas ej utan uppsikt

Publicerad 2011-02-07 09:46:49 i Nytt på bebisfronten,

Nu kan man icke lämna Nico i babysittern om han inte är fastspänd. Då kastar han sig framåt i sina försök att sätta sig upprätt... ibland blir han sittandes på kanten, men troligast är att han faller framåt (har dock inte lämnat honom ensam så har alltid kunnat fånga upp honom).


Här har han satt sig på kanten för att ha ett allvarligt samtal med sin pappa :)

Det där med uppfostran

Publicerad 2011-02-07 09:44:27 i Nytt på bebisfronten,

Har funderat på det där med hur gammal ens barn skall vara innan man börjar med uppfostran. Eller uppfostran och uppfostran... det låter så hårt... men när man kan börja säga nej och de förstår. Just nu är ju Nico inte så rörlig men det finns ju vissa situationer då man försöker få honom att fatta begreppet "nej". Som när han slår på skeden när man skall mata honom, försöker peta loss tangenterna på datorn eller när han försöker äta upp mitt hår. Än så länge skrattar han bara åt mig när jag säger nej dock, som om det vore en rolig lek.
Sedan vill jag inte bli en sådan förälder som har regler för allt, bara för sådant som är viktigt. Och är ju en klar fördel om han lyssnar när man försöker säga åt honom att inte göra något som kan vara farligt.


Men oftast är han bara söt... som när han ligger och pillar koncentrerat på sina leksaker :)

Aftonbladet - riktiga människorvänner...hmff

Publicerad 2011-02-07 09:26:09 i Åsikter,

Idag har Aftonbladet på nätet en rubrik som säger att polsen ber om hjälp för att finna ett antal försvunna kvinnor.... men för att få läsa artikeln måste man ha Plus, dvs. betala för att få läsa.

Detta kan innebära en av två saker:

1. Polisen ber egentligen inte alls om hjälp utan det är gamla fall med snaskiga, mystiska små detaljer och Aftonbladet vill att folk skall betala för att få gotta sig i denna olycka. En morbid form av skvaller.

2. Aftonbladet tycker att det är viktigare att få in pengar än att dessa personer verkligen hittas och vill därför att folk skall betala för att få möjligheten att hjälpa till med tips.

Oavsett så tycker jag att Aftonbladet, dess rubriker och dess artiklar för det mesta är ett lysande exempel på mänsklighetens förfall.

Plötsligt händer det

Publicerad 2011-02-07 08:33:24 i Nytt på bebisfronten,

Underbar natt vilket man inte trodde först. Nico ville lägga sig redan vid 18, men som vanligt ville han upp en timme senare för att sitta en liten stund med oss i sängen... men ångrade sig snart och insåg att han trots allt var trött. Han var dock superhungrig och gnällig till en början. Från 17.30 åt han en stor portion gröt och två omgångar med ersättning innan han var nöjd och somnade (efter att vi fått springa in och ut ur hans rum i en timme och nattat).

Jag var dock helt inställd på att få mata honom runt 22, men plutten sov till 24.30. Då åt han och somnade snällt om. Nästa gång jag vaknade av att han grät trodde jag klockan var runt 3, som vanligt, så matade och stoppade om och han somnade så snällt. Inte förrän efteråt såg jag att klockan var 05.30. Sedan sov han till 07.45 då han tyckte att det var morgon. Helt ok med mig, känner mig nästan utvilad.

Han är inte på bra humör dock utan lite sådär halvgråtig nästan hela tiden. Verkar nästan som om han fortfarande är trött... skumt nog.

EDIT: Jo, han ville sova igen den lille slappisen :) Han är så rolig för nu har han börjat ha ett väldigt speciellt beteende när han är trött så man märker väldigt tydligt att det just är sova han vill. Han "prat-gråter" (alltså han låter som han försöker prata samtidigt som han smågråter.... oftast säger han mamamamama) och dyker ner med sitt huvud mot mitt bröst om och om igen när han håller honom i famnen. Liksom gosar in ansiktet i mig. Han kan prat-gråta när han är hungrig också, men då samtidigt som han viftar med armarna... om han ser flaskan så viftas det hysteriskt efter den om det är mat han vill ha.

Så jävla duktig

Publicerad 2011-02-06 10:57:56 i Allmänt,

Ja, jag då alltså..haha. Har spenderat morgonen med att bära in typ 40 säckar pellets á 16kg. Tänkte överraska Hampus med att ha burit in alla när han vaknade, men Nico sa stopp efter 4 säckar och meddelade högljutt att nu fick det fan vara nog.

Sedan lyckades jag få i honom några skedar hemmalagad mat utan lika stora protester som innan. Ger honom sin gröt efteråt så han får i sig så mycket som han ska, och behöver då inte truga i mer än några skedar av det andra så att han kan vänja sig långsamt.

Nu skall jag strax göra frukost till älsklingen och sedan blir det väl att dona hemma och åka och handla NAN... Så segt att man måste åka så långt för att göra det, men det får gå.

Har förresten framkallat massa, massa foton idag (för massa, massa pengar :/) så nu måste jag köpa massa, massa ramar. När vi får iordningen trappan inne hade jag tänkt att ha en fotovägg i den.

Shit vilken skit

Publicerad 2011-02-05 21:09:05 i Allmänt,

Varje år undrar jag varför jag ser på skiten... Melodifestivalen. Vilket skämt. Ikväll fanns inte en enda riktigt bra låt. Och folk som röstar är ju dumma i huvudet också.

Dilba var som en ynklig Lady Gaga wannabe. Swingfly.. var bara kassa. Jonas Mattsson var också bara en imitatör. Le Kid var pinsamma. Rasmus Viberg såg ut som Karlsson på taket. Danny... usch.
Av alla de kassa var Jenny Silver och Pernilla Andersson minst kassa.

Bortkastad tid... Och Peter Stormare var ju en besvikelse. Så jäkla trist grej.

Lördag hos familjen L

Publicerad 2011-02-05 17:24:53 i Allmänt,

Jag har blivit stark! Innan var jag klen, så klen, men efter att ha burit bebis som väger flera ton så har jag blivit en liten hulk. För två månader sedan fick vi vårt senaste lass med pellets. Då orkade jag bära (läs: släpa) två 16 kilos säckar innan jag typ dog. Idag bar jag 2 stycken utan ansträngning. Kastade dem käckt över axeln som värsta grovarbetaren. Fan va cool jag är.

Nico har dock varit en gnällspik hela dagen. Vill inte äta, inte göra nåt.. bara gnäll och gnöl... tills jag satte på radion. Den gillar han tydligen för sedan den sattes på ligger han och leker ensam på golvet och är hur nöjd som helst. Toppen.

Under tiden försöker jag framkalla foton men med detta internetet tar det evigheter att ladda upp bilderna. Evigheter! Sist tog det tre timmar tror jag och denna gången har jag kanske tre gånger så många bilder så kan väl skicka beställningen imorgon eller nåt.

Ja, det var väl det som händer här.
Sitter här med min schlagerbilaga och bara väntar..hehe.

Ångest deluxe

Publicerad 2011-02-05 13:52:46 i Allmänt,

Ok, hela historien.

Jag har haft ett mobilt bredband via Telenor som jag sagt upp. När jag i december därför inte fick någon räkning tänkte jag inte mer på det utan utgick från att bindningstiden gått ut och det var avslutat.

Fick sedan en betalningspåminnelse i början av januari, men hade då inga pengar så kunde inte betala den med en gång. Två veckor senare fick jag en räkning från Intrum (inkassoföretag) på att fakturan gått vidare till dem. Betalade då detta omedelbart. Fick även ytterligare en betalningspåminnelse från Telenor som jag också betalade. Detta innebär alltså att jag betalat den sista december månads abbonemang både till Telenor OCH Intrum.

Trots detta fick jag i fredags brev att ärendet gått till Kronofogden, och jag måste skriva på delgivningskvitto. Kronofogden! För en en månads gammal räkning som dessutom är betald! Nu har jag massiv ångest. Skulle jag få en betalningsanmärkning, minsta lilla prick, är det kört för oss eftersom Hampus har anmärkningar. Dessutom är det ju helg nu så kan varken kontakta Intrum eller Kronofogden.

Telenor fick jag dock tag på... allt de kunde säga var att de kan se att jag betalt till dem, och att de tyckte det var konstigt att jag fått räkning både från dem och från Intrum.. och att de verkligen inte kan förstå varför Intrum omedelbart skickat ärendet vidare till Kronofogden.

Kommer ha andningsbesvär och massiv ångest hela helgen nu....

Reflektion

Publicerad 2011-02-05 09:54:25 i Nytt på bebisfronten,

Vad händer här hemma?

Jo, Nico har upptäckt något spännande...

Vad är det här?

En sån snygging?! Fast lite skeptiskt än man ju.. när det ligger någon där och härmas..

Fast det är svårt att låta bli att titta... Bäst att hålla koll på den där filuren liksom..

 

Om bloggare och de som kommenterar

Publicerad 2011-02-05 08:40:31 i Allmänt,

Ibland önskar jag att jag hade en stor blogg som massor av människor läste. Dels för att jag är sådan som tycker om när folk läser det jag skriver (onödigt att skriva annars) och dels för att tanken på att kunna försörja sig på att skriva är så otroligt lockande.. en dröm rent av.

Dock är det osannolikt att jag skulle få så många läsare, av ett antal skäl. Du måste nämligen falla inom vissa kategorier, eller göra vissa saker, för att få riktigt många läsare känns det som..

Var elak och/eller riktigt provocerande.

Många bloggar tycks ha blivit uppmärksammade och fått läsare just på grund av detta. Folk tycker tydligen om att bli förbannade eller något. Detta funkar inte för mig. Jag är ingen elak person och skulle aldrig vilja skriva något illa om en enskild människa bara för att få uppmärksamhet, eller det finns ytterst få skäl till att jag skulle göra det över huvudtaget.
Jag skriver ju vad jag tycker och tänker, men mina åsikter är nog inte så oerhört provocerande, och eftersom jag är lite konflikträdd på vissa sätt så håller jag nog mina mest provocerande tankar för mig själv... for now.

Bo i Stockholm, häng på de trändiga uteställena, spendera mycket pengar och tyck om mode.
Detta beror väl helt enkelt på att många unga vill läsa om det liv de önskar att de hade. Få av dem tycks önska vara en smått sunkig småbarnsmamma på Orust som spenderar sin mesta tid hemma i mysbyxor och en gammal t-shirt med kräks på... I don´t know why... Det funkar ju också om du redan är känd... oh, vi älskar "kändisar".. de kan få skriva vilken skit som helst och folk läser ändå. Funkar också om du på något sätt är kopplad till någon annan som är känd, som att vara i fejd med en storbloggare eller gift med en kändis.

Var döende
Detta skriver jag inte för att stöta mig med någon, och menar absolut ingen respektlöshet eller något hån mot de som lever med sjukdom! Jag förstår att dessa människor har behov av att skriva av sig, men det som jag nog egentligen tycker är konstigt är att så många människor tycks älska att läsa om människor som lider, kommer dö eller ännu hellre, de med barn som befinner sig i den situationen. Nu säger jag inte att jag är bättre, jag har också läst sådana bloggar samtidigt som jag gråter och tycker så synd om dessa människor. Men varför? Jag är helt övertygad om att det är en minoritet av dessa läsare som gottar sig i deras sorg, så vad är det som gör att vi dras till andras lidande... att vi vill ta del av det? Om man tänker efter så är det väl lite sjukt? Eller är det något genetiskt att vi dras till de som behöver stöd?
I alla fall vill jag inte tillhöra denna bloggkategorin och hoppas att aldrig göra det, för är hellre frisk med en frisk familj och utan läsare (vilket de med dessa bloggar naturligtvis också hade valt om de hade kunnat!)

Sedan finns det ju de bloggar som faller utanför ramarna men ändå blivit stora, som Korvasbloggen och Egoina. Dock var Korvasbloggen lite unik och först, eftersom det var en pappa som var hemma med sitt lilla barn och delade med sig av sina erfarenheter av detta... och han var bland de första som gjorde detta. Och jag är ju varken först eller speciellt unik oh, men vi är alla unika..hehe). Egoina å sin sida är ju lite crazy och rolig... Jag kan säkerligen vara rolig, men så där supertokigt knasskojig är jag ju inte.

Det finns dock ett skäl till att jag kanske inte skulle vilja bli en känd bloggare. Och det är alla elaka kommentarer de allra flesta stora bloggare tycks få. Människor tycks älska att vara elaka, riktigt elaka. Om de inte håller med så räcker det inte med att skriva att man inte håller med.. nej, de vill att personen som skrivit det skall dö... eller hela dennes familj skall dö. om den som kommenterade Katrin Zytomierskas blogg med att "jag hoppas din son dör i en bilolycka"... hennes son som är knappt ett år gammal... Hade någon skrivit så om Nico hade jag blivit skogstokig, rasande och förkrossad. Och det är ingen ovanlig typ av kommentar heller... det haglar dödsönskningar, kommentarer om att de är fula och äckliga, missunsamhet och avundsjuka. Man blir lite mörkrädd när man inser att det finns så många av den sortens människor.
Samma alla de som i princip önskade livet ur, eller i alla fall önskade dem olycka, Laila Bagge och han Wahlgren för att de hade ett sponsrat bröllop och en sponsrad bröllopsresa.. och det dessutom felaktigt påstods att de skulle få ett sponsrat hus. Why? Det var inget olagligt.. de valde att tjäna en hacka på sitt liv.. och vad man än tycker om det så var det ju deras val och ingen skadades av detta. Ändå blev folk helt galna av ilska och skrev både det ena och det andra på stackars Lailas blogg.

Visst kan jag med störa mig oerhört ibland.. speciellt på Katrin Zytomierskas åsikter, eller ännu mer den satans Fotbollsfrun (kräks), och jag har kunnat i ett uppretat läge skriva att jag tycker att deras åsikter är idiotiska.. men där tar det stopp. För det är ju så att även om jag tycker illa om deras åsikter.. och även om jag ibland nog kan känna avsky inför deras person också på grund av detta.. så vill jag ju inte att de skall dö, eller råka illa ut eller att deras barn skall skadas. Jag har heller inget behov av att "ta ner dem på jorden" genom att skriva att de är fula eller liknande.. det är ju bara fånigt. Ännu värre de som ger sig på personens barn och skriver att de är fula... Skulle de attackera små barn i vanliga livet med?

Människor är tragiska små varelser faktiskt. Många, kanske de flesta. Därför är jag nöjd med en liten sfär. Ibland är det dock kul att lära känna nya människor, som snälla supermamman Sofia och roliga Minna som borde skriva en bok om sitt liv.

Och jag är glad att jag har de läsare jag har.. Mina läsare är snälla :) De håller säkert inte alltid med i allt jag skriver, och de får gärna skriva när de inte gör det, men ingen har (hittills) önskat livet ur mig.. och det är jag tacksam för :)

Morgon igen

Publicerad 2011-02-05 07:54:51 i Allmänt,

Nätterna bara flyger förbi. I natt fick jag väl två-tre timmars sömn. Delvis mitt eget fel. Nico sov bra första delen av netten, men väntade på att Hampus skulle komma hem och när han gjorde det skulle vi äta och mysa så när jag väl försökte somna var väl klockan 01 eller så. Nico vaknade och ville äta 03, och efter det vrålade han på mig ca en gång i halvtimmen i några timmar för att kolla om det var morgon än. Klockan 06.30 gav jag dock upp och gick med på att det var morgon... en timme senare sover han igen... men jag kan inte somna om för sömnbristen har gett mig huvudvärk. Men men, Hampus har lovat att jag skall få sova en stund på dagen sedan.


Detta är förresten av av de bodys jag köpte på Lindex igår (den andra bodyn var helsvart och byxorna var av det märket med en liten stjärna på, ett par gröna och ett par mörkblå). Precis av sådan modell jag gillar. Inte för många olika färger och ett sött tryck långt upp så att man ser hela trycket även när byxorna är på. Ogillar när halva trycket försvinner ner i brallan eller när det är för mycket mönster överallt.  Fanns en liknande body på Lindex med ett Lille Skutt-tryck, men kände att jag inte hade råd med den också.

Om någon nån gång skulle vilja köpa kläder till Nico kan det ju vara bra att veta att det är den typ av kläder jag gillar. Tycker om söta små figurer med som just Bamse-karaktärerna, Mumin, Tummen, Laban, Alfons, Barbapapa etc.
Men nu har han kläder så han klarar sig i alla fall... även om en del av hans pyjamasar börjar sitta tight. Känns som om jag inte gör annat än att köpa pyjamasar.

... och detta hände sedan

Publicerad 2011-02-04 19:40:43 i Allmänt,

Plötsligt kom pelletsmannen med sin lastbil och eftersom Nico just då var pigg och glad fick han komma med ut och sitta i bilen när jag flyttade den. Fick ställa den bredvid vägen med varningsblinkers på under tiden. Nico tyckte nog att det var så spännande med alla ljus och ljud att han glömde bort att han hatar att sitta i en stillastående bil.

När allt var överstökat var Nico trött så jag la honom runt 18 och han sov i en timme innan han plötsligt ville upp igen och var superledsen. Han fick sitta med mig i sängen en liten stund och sedan var han nöjd och ville äta och lägga sig igen. Nu verkar det som han somnat, men skall inte säga för mycket än. Han har lite svårt för det där att han inte kan sova och sitta med samtidigt... han skulle gärna göra både och tror jag :)

Nu längtar jag efter min underbara man. När han kommer hem skall vi äta lite gott och mysa. Skall bli skönt att ha honom hemma i helgen.

Vill avsluta detta inlägg med att ge en kram till Sofia som är så underbart snäll och skall skicka mig en "välling-napp" till min MAM-flaska då affärerna här i kommunen tydligen inte tycker att det är något värt att sälja. Sofia är den bästaste :)
Så synd att hon och Kerstin inte bor närmare så man kunde ses mer.. eller kanske tur för då hade hon kanske upptäckt hur skum jag är... hehe. Fast förhoppningsvis är man som Pink så fint sjunger.. wrong in all the right ways :)

Full rulle

Publicerad 2011-02-04 17:12:21 i Allmänt,

Åkte som sagt var in till Stenungsund och mötte upp mamma. Har gått i affärer, shoppat och fikat. Blev köpt 1 ram, 2 byxor till Nico, 2 bodys till Nico och en dräggelhaklapp... till Nico :)
Är nöjd med inköpet. Lagom mycket och med tanke på hur det passar ihop med hans övriga kläder. Sofia har nämligen smittat mig så nu vill jag att Nico skall ha matchande kläder..hehe.. kan bero på att jag nu vistas mer utanför huset också och då kan det ju vara fint om det inte ser ut som jag klätt på honom första bästa plagg jag kunde nå i garderoben.

När jag var i Stenungsund ringde plötsligt pelletsmannen och meddelade att han skulle komma med pellets. Sa att jag kanske inte skulle hinna hem men att det skall lämnas utanför. Han sa att han skulle komma runt 16-16.30... jag var hemma 16, men nu är klockan 17.15 och ingen pelletsman har synts till.

Vette fan hur jag skall göra när han kommer med tanke på Nico... för jag måste ut och flytta bilen så han kommer in på infarten... och har ingenstans att ställa den heller för den delen. Bara problem. Om han inte kommer innebär det också problem då pelletsen är slut och vi värmer huset med el nu och det är mutidyrt.. och ingen fan vet när pelletsmannen behagar komma nästa gång om han varit här idag men åkt igen... Suuck.

Nico har i alla fall fått sin gröt så han är nöjd. Jag tyckte att han kunde sova en stund men det tyckte verkligen inte han så nu sitter han och leker i gåstolen.

Nico morgon i bilder

Publicerad 2011-02-04 10:03:52 i Nytt på bebisfronten,

Det började stillsamt med att lekas lite med fötterna i soffan.För att sedan övergå i att leka lite mer glatt med föttena på golvet.Sedan lektes det koncentrerat med lekställningen.Men när man börjat röra mycket på sig och rullar runt så händer det att man hamnar lite fel...Vissa dagar

Publicerad 2011-02-04 08:26:36 i Nytt på bebisfronten,

Trots sömnlös nätter och omkringkastad gröt och de klara bristerna vad gäller kommunikationen så finns det dagar då jag önskar att Nico var en bebis för alltid. De stunder då han är sådär supergullig och go, och alldeles gossig och jag kan pussa på honom så mycket som helst och han bara fnissar.

Även om jag längtar efter att se honom växa, utvecklas och lära sig saker så vet jag att när han en dag är tonåring så kommer det finnas stunder då jag saknar den här lilla knatten.En sista

Publicerad 2011-02-03 21:39:27 i Allmänt,

Mamma tog en så vacker bild på min lilla älskling så jag bara måste dela med mig innan jag somnar

Strax somnar jag

Publicerad 2011-02-03 21:01:09 i Nytt på bebisfronten,

Tänkte hinna sova typ två timmar innan Hampus kommer hem. Skulle ha somnat tidigare om jag inte hade fastnat i ett hjärndött dataspel på Facebook.

Nico åt sin gröt vid 17. Efter det spenderade han två timmar drygt i sängen med mig och bara låg och slappade innan han ville ha en flaska ersättning och sova... Nån timme efter han somnat började han dock vakna och gråta med jämna mellanrum tills han slutligen ville ha en stor flaska ersättning till. Han vill alltid äta sjukt mycket. Han sover fortfarande lite oroligt men sista gången han vaknade och grät nu så somnade han faktiskt om av sig självt.

Hans hysteriska separationsångestgråtande på kvällen tycks utebli om han får sitta och se på film med mig innan sänggående. Tydligen har han bestämt sig för att det är så rutinen skall se ut.

Jag tror så mycket

Publicerad 2011-02-03 20:55:29 i Allmänt,

Något jag tror att jag tycker om fast jag egentligen tycker är äckligt (hur fan kan man bli sugen på saker man tycker är vidrigt?):

Ravioli i tomatsås på konserv

Något jag tror jag tycker om, fast jag egentligen tycker sådär om och som alltid gör mig illamående:

Guacamole (.. och jag äter det ofta dessutom)

Något jag vet att jag kommer bli dålig av men som jag äter ändå (fast det nog var två år sedan sist):

Köttfärs jag glömt på tining i ett dygn, oftast liggandes i micron

Något som egentligen inte är äckligt men som får mig vilja kräkas:

Havrepuffar och vaniljyoughurt... sätts i samband med snoriga små barn efter att jag praktiserat på Öppna förskolan

Något jag tror jag tycker är äckligt men som jag tycker är gott:

Falafel

Saker jag tror är äckliga fast jag aldrig smakat, för att det låter äckligt:

Haggis, pölsa och kroppkakor

I valet och kvalet

Publicerad 2011-02-03 18:42:43 i Allmänt,

Skall beställa kläder till Nico eller ej? Behöver han kläder? Både ja och nej.
Har han mer kläder än mig? Svar ja
Kräks han ner sina kläder mer än vad jag gör? Ehh ja, absolut.
Han har dessutom en hel del kläder som är på gränsen. Han kan ha dem, men precis, så han växer alldeles snart ur dem. Kunde ju köpa lite stora kläder som han kan ha längre.

Någon som vet ställen med söta barnkläder där man kan beställa online till bra pris förutom Lindex? Ellos barnkläder är kassa och passar inte Nico bra alls så där beställer jag inte igen. Tycker om bodys som är enfärgade (helst) med nån söt figur på bröstet eller så.. inte massa mönster.

Varför inte Idol?

Publicerad 2011-02-03 17:53:56 i Allmänt,

Sofia frågade, kanske inte helt allvarligt eller vad vet jag, om varför det inte sats plus på Let´s dance, Kungarna av Tylösand (här hoppas jag verkligen hon skojade..hehe) eller Idol.
Jo det är ju för att jag inte ser de programmen. Eller jo, Idol ser jag uttagningarna av eftersom det är kul med folk som gör bort sig.. sån är jag.. men sedan tröttnar jag snabbt. Let´s dance och Kungarna av Tylösand ser jag inte alls på.

Skall dock inte sätta mig på några höga hästar här och säga att "hur kan man se sån skit?" för då kastar jag lite sten i glashus vilket ni kommer förstå när Melodifestivalen börjar och jag går in i trance :)
Har dock sett några avsnitt av Fångarna på fortet, men det får inte ens ett enda Knytt... kan få en svans möjligtvis.... det är ju som en tidsresa tillbaka i tiden... been there, dona that (eller nej jag har ju varken varit där eller gjort det.. men ni fattar poängen). Och Gunde.. har han någonsin varit annat än jobbig?

Nej nu får jag sluta för Nico ligger hos mig i sängen och vill ha uppmärksamhet vilket han tydligt demonstrerar genom att han vänt sig snett i sängen och ligger och sparkar mig hårt i sidan.

Måste bara säga att tack vare besök och hjälp från modern så är det nu städat i köket, nästan helt städat i vardagsrum och hall (dammsugning kvar) och snart färdigt i sovrummet (Hampus får ta sitt sängbord själv). Nöjd är jag. Tack mamsen.

Lycka och lite annat

Publicerad 2011-02-03 14:02:54 i Allmänt,

Jag försöker städa men Nico gör sitt bästa för att förhindra detta. Han vill att jag skall sitta bredvid honom hela tiden, helst skall han kunna ta på mig, annars blir han ledsen. En ny trevlig fas. Han har överlag blivit så där lite besatt av mig och Hampus. Kan sitta och bara stirra på mitt ansikte länge, vill pilla med mitt hår och när man minst anar det stoppar han in sin hand i min mun.

Pratade med mamma i telefonen nyss och hon kommer och hälsar på vilket var en trevlig överraskning. Aldrig kul att sitta ensam en hel eftermiddag med en tjurig bebis.

Tittade lite på nåt program på SVT som hette Jakten på lyckan. Min teori är att människor blir olyckliga av att de tror att de måste vara så lyckliga hela tiden. Eller i alla fall när de tror att lycka är en sådär euforisk känsla som man vill skratta och tjoa när man känner. Lycka för mig är stillsam.. förnöjsamhet.

Det fanns tydligen vissa områden som påverkar om man är lycklig eller ej
Familj var ett tror jag, och på det området ger jag mig själv MVG. Sedan var det jobb/karriär och jag kan väl få G eller VG inom det.. jag är väl inte helt misslyckad jobbmässigt.. nej jag får nog klassas som relativt lyckad. Och så var det fritidsaktiviteter...hmm... IG... finns mycket jag brukade göra, mycket jag vill göra men inget som jag gör... bebis är min fritid nu. Sociala kontakter var det sen... IG nästan.. umgås sällan med någon men känner inget stort behov av det heller för det mesta. Sist var det meningsfulla mål.. och där kan jag väl få VG, har mål det har jag.. drömmar.
Så om man tittar på detta borde jag ju vara rätt olycklig nästan, men det är jag inte.. jag är lycklig... så släng er i väggen :)

Knyttet ger plus

Publicerad 2011-02-03 07:58:16 i Allmänt,

Bara för att ha något att göra så här på morgonkvisten tänkte jag dela ut betyg till svenska tv-program som jag ser på när jag har tråkigt på morgonen...

Halv åtta hos mig
Brukar vara sista anhalten när jag sett allt annat jag kan tänka mig att titta på, men fastnar trots detta lätt och måste se fler avsnitt. Det roligaste är dock att fantisera om vad jag själv skulle bjuda på. Borde ha fler vänner att bjuda på middag. Kanske kan man få till en liten middag för några av Augustimammorna i sommar.
Det bästa med programmet är den goda maten. Det sämsta den irriterande kommentatorn som skall vara så käck och lustig hela tiden.
Programmet får två Knytt, vilket innebär godkänt.


Arge snickaren
Absolut ett av mina favoritprogram då det innehåller både husbygge, inredning, parterapi, brutal ärlighet och att man får skratta åt idioter. Allt med andra ord.
Det bästa med programmet är att man kan jämföra paren på tv med sig själv och ens egen man och tänka att man har det jävligt bra. Det sämsta är den töntiga hjälpredan Pontus.
Programmet får fem Knytt, vilket innebär att det är toppenbra.


På Spåret
Också en klar favorit. Bra mycket bättre nu med Luuk och Lindström. Är kul att sitta och gissa själv. Bäst är programledarna tror jag. Inget är egentligen dåligt men det kan bli lite enformigt, och man kan känna sig lite korkad när man inte kan nåt..haha.
Programmet får fyra Knytt, vilket innebär riktigt bra.


Stjärnorna på slottet
Riktig pensionärsvarning, men jag gillar det programmet. Tycker om hur ärliga och öppna de medverkande är och hur de blir så mänskliga när de berättar om sina liv. Beror ju såklart på vilka de medverkande är.
Bäst är alla frågestunderna. Sämst är deras små utflykter och uppdrag som ofta kan kännas lite krystat.
Programmet får tre Knytt, vilket innebär bra.


Landet Runt
Grymt program. Eller om det inte hade varit för den briljant roliga programledaren så hade det bara varit ett program som visar små nyhetsklipp från olika delar av landet, men han gör det så satans kul att jag skrattar ihjäl mig varje gång.
Bäst är såklart programledaren då. Sämst är kanske att alla inslag inte är så kul alla gånger.
Programmet får fyra Knytt.


Sedan finns det ju ett program som är utanför skalan. Som är så bra så att man inte kan ge tillräckligt med knytt, så jag nöjer mig med att säga att det är det bästa programmet som finns. Såklart talar jag om Uppdrag Granskning. Programmet med riktig undersökande journalistik, vilket alla nyhetsprogram borde ha, men tyvärr inte har.

Porgram man saknar är ju Plus med Sverker. Utan honom är det inte detsamma. Ingen kan kasta saker i en soptunna som han.

Jag ångrar mig

Publicerad 2011-02-03 06:13:40 i Allmänt,

Även om det är mysigt att ligga och småprata med sin man klockan 3 på natten om livet, drömmar och hur fint man har det så ångrar man sig lite i efterhand då det visar sig att just den dagen vill ens son absolut, utan diskussion, gå upp klockan 5.30. Nu ligger han nöjt på golvet och utstöter små tjut medan han slår på sin lekställning.
Då och då blir det dock tyst. Det är då han ligger och koncentrerat tittar runt omkring sig för att se om det finns något spännande nog att kanske vända sig om efter, eller eventuellt gapa tills man får. Ibland blir det tyst lääänge. Då har han sett lampan och hypnotiserats av den.

Medan jag ändå sitter här och inte får sova kan jag passa på att berätta att det snart är dags för oss att skaffa en grind till trappan. Man kan numer inte lämna Nico ensam i vardagsummet en endaste sekund om han sitter i gåstolen. Detta insåg jag igår då han satt i denna i köket medan jag lagade mat och han susade runt snabb som blixten fram och tillbaka i rummet på egen hand.

Idag skall jag städa är tanken. Måste bara bli av med känslan av att vara så trött att man kommer kräkas vilken sekund som helst.
Andra saker jag bör göra idag, förutom städa då - vilket är ett ganska omfattande projekt om man går in på detaljplan:
* Ringa Telenor och aktivera min iPhone 4 som jag nu haft i minst två månader
* Ringa Telia och berätta för dem att de är dumma i huvudet och att inget funkar - fortfarande

Sedan har jag två problem varav det ena är lättare att lösa. Vi börjar med det lättare problemet:

Problem 1: Fick ett brev på posten att Fortum kommer stänga av vår el under några timmar 9/2. Detta innebär att min son inte kan få mat under denna tiden vilket inte är så bra. Lösningen blir att åka hem till mamma om hon är hemma då. Smart drag av Fortum att göra en sån sak på vintern förresten...

Problem 2: Vi har beställt nya pellets till pannan. Dessa får man hemkört. Företaget man köper pellets av är dock inte helt serviceminded och kan därför i förväg inte tala om vilken dag eller tid man får sina pellets. Detta innebär ju dels att man inte har en aning om vilken dag man måste vara hemma för att ta emot dessa pellets. Dessutom är det så att för att få dem måste en lastbil köra in på vår parkering = vår bil kan inte stå där = den måste flyttas till gästparkeringen MEN gästparkeringen är full av is och snö så där kan man inte stå nu... och är jag ensam hemma kan jag ju inte ränna runt ute och dona med bilen och lämna bebis inne... Vette fan hur jag skall lösa detta.

Ja, ja.. nu skall jag på toa.

Och lite mindre allvarligt

Publicerad 2011-02-02 21:30:10 i Allmänt,

Nicopico somnade tillslut efter att ha fått gosa lite och jag kunde se första delen av vad jag tror är en miniserie på SVT, Sherlock. Typ Sherlock Holmes i modern miljö. Var faktiskt riktigt bra. Sådär spännande på gammeldagsvis med små ledtrådar och brittisk humor.

Nu funderar jag på om jag skall slumra lite eller vara vaken till Hampus kommer hem. Är ju trött men Nico kommer nog vakna och vilja äta när som helst...

När ändamålen inte helgar medlen

Publicerad 2011-02-02 20:56:08 i Åsikter,

Tittade lite på Vetenskapens värld förut men fick stänga av för blev så illa berörd. Det handlade om psykologiska experiment. Har läst om dem under min utbildning och tyckte även då de var hemska, men nu såg jag videodokumentationen från experimenten och det gjorde det hela bara helt vidrigt.

Det jag talar om är dels experimenten gjorda på baby Albert 1920 av Watson. Denna 9 månader gamla bebis skrämdes och gjordes illa på olika sätt för att man skulle studera hur snabbt han lärde sig att vara rädd för saker (kort sammanfattat). Att göra så mot ett litet barn... så hemskt.

Ännu vidrigare är dock de andra experimenten jag syftar på vilka är de då man tog en liten apbebis från sin mamma och satte den i en bur tillsammans med två kontgjorda "mammor" för att se vilken den valde: den av ståltråd som erbjöd mat eller den mjuka mamman som inte gav mat. Att se denna lilla unge klamra sig fast vid den tygklädda låtsasmamman av längtan efter närhet... det gör ont i ens hjärta... och man vill spöa skiten ur de människor som urförde dessa experiment.

Tänk så mycket vi vet idag på grund av massa omänskliga experiment som gjordes för många, många år sedan. Tänk på all kunskap som man fick av de tester som genomfördes på koncentrationslägerfångar. Kunskap är viktig, men jag skulle hellre inte veta... I vissa fall helgar inte ändamålet medlen.

Livet på landet

Publicerad 2011-02-02 19:02:31 i Allmänt,

Om man bor på landet kan man få "små" obehagliga överraskningar när man är ute och kör bil. Idag på väg till affären fick jag stanna mitt på vägen då den blockerades av tre gigantiska älgar. Inte är de rädda för bilar heller utan de stod lugnt där och tittade på mig som för att säga att "ja, där kan du stå.. för vi har inte bestämt oss för vart vi skall gå än".

I övrigt har dagen varit ganska lugn. Har städat det som hunnits med. Nico har dock haft en ganska gnällig dag som eskalerade i en gråtfest nu på kvällen. Helt hysterisk är han om man lägger honom i sängen så nu ligger han i vår säng med mig en stund istället... inte för att han är så mycket gladare för det. Funderar på om det är tänderna för han var lugn några sekunder när han fick en napp jag haft i frysen några minuter..men så fort den tinade i munnen på honom så blev han skogstokig igen... suck.

Glömde ju det roliga

Publicerad 2011-02-02 08:37:48 i Allmänt,

Glömde ju helt berätta det lustiga som hände i natt. Efter det att Nico fått ligga med oss i sängen och han sedan somnade i sin egen säng så somnade även jag och Hampus.
I sömnen glömde jag dock bort att Nico nu låg i sin egen säng så när jag vaknade till så tänkte jag i mitt yrvakna tillstånd att "herregud Hampus har mosat bebisen" och börjar knuffa jättemycket på honom..haha...lite kul var det allt

Jag är kär

Publicerad 2011-02-02 08:16:47 i Nytt på bebisfronten,

Jag är så kär i min lilla unge. Denna söta goda lilla plutt. Detta trots att gårkvällen först indikerade att det skulle bli en riktig mardrömsnatt.

Nico var superduper trött redan vid 18 igår. Satt och grät och gnuggade sig i ögonen, så försökte lägga honom. Dock hade en extram separationsångest plötsligt. Han gosade ner sig i sängen men bara jag tog ett steg från sängen började han gråta hysteriskt. Så under en och en halvtimme sprang jag bara in och ut ur hans rum oavbrutet tills jag tillslut sa till Hampus att trots att jag veet att man inte skall ge sig bara för att han gråter så orkade jag inte mer utan han fick komma upp en stund.

Så han låg på min arm i sängen, mellan oss, när vi såg på film. Alldeles tyst låg han, bara småpratade lite dämpat ibland, och pillade med sin napp eller pillade försiktigt på min eller Hampus arm. Riktigt låg och gosade in sig och var såå mysig så både jag och Hampus flera gånger var tvugna att kommentera hur himla go han är.

Sedan runt 21 la vi honom och han åt en stor mängd mat och  han somnade gott och sov till runt 01 då han åt igen. Vid 03.30 (tror jag det var) vaknade han igen och då gick Hampus upp, för han var vaken av någon anledning, och matade honom. Sedan sov han som en stock till klockan var nästan 08 :) Nu ligger han på golvet och leker för sig själv.

Det måste vara rätt

Publicerad 2011-02-01 11:33:59 i Allmänt,

Nico ligger i ett hav av leksaker och gnäller och gnäller. Visar sig till slut att han inte vill ha någon av de andra femtioelvatusen leksakerna.. nej, han vill ha den lilla nallen som ligger utom räckhåll. Just den skall han ha.

Han får den och ligger nöjt och pillar med den under tystnad en lång stund. Sedan händer det... han tappar den... Han tar ett djupt andetag och förbereder sig på att vråla.. men nej, där fick han tag på den igen. Lugnet sänker sig åter över vardagsrummet. Faran över.

Tystnad

Publicerad 2011-02-01 09:55:37 i Allmänt,

Efter många om och men lyckades jag få Nico att somna för sin morgonlur. Han var så trött att han inte gick att hålla uppe för han bara låg och smågrät. När han hamnade i sängen var det dock ett himla ojande med det jag kallar "låtsas-gråt" när han är helt överdramatisk och ojar sig, varvat med att dyka ner i kudden och samla lite kraft inför nästa "mamamamaaaa buuuuhuuuuaaa". Men efter lååång tid orkade han inte mer utan somnade.

Älskar att få en stund så här på morgonen med tystnad. Rofyllt. Om två timmar skall jag väcka Hampus. Sedan skall jag bära ut massa sopor, fortsätta städa, tvätta kläder och dona. Kanske måste åka en sväng till mamma och pappa för att få några papper påskrivna också. Suck. Inte alls sugen på att köra bil idag med.. hade helst velat ha en lugn och skön hemmadag.. men men.. man kan inte alltid få som man vill.

Måste förresten skriva att vår middag igår var såå god. Lokalproducerat kött (säger man producerat om kött?), potatisklyftor och en liten finare köpe-bea-sås... en sån där liten burk med en känd kock på. Så satans gott.

Jag skulle förresten vilja ha som en slags plastmadrass för Nico att leka på. Om han ligger direkt på golvet är jag rädd att han dunkar i huvudet (vilket han ofta gör om han hamnar utanför täcket och så blir han ledsen) men på täcket kan han liksom inte krypa eller åla direkt. Man skulle haft en sån där matta man hade i gympan som barn, eller en oversize yogamatta.

Utvilad

Publicerad 2011-02-01 07:58:40 i Nytt på bebisfronten,

Hur gick Nicos natt? Ingen jävla aning då min underbara make lät mig sova till 7. Detta efter en riktig myskväll med gos och god mat. Behövdes verkligen efter att man haft några dagar då tröttheten gjort att man sagt saker man inte menar tillvarandra. Gnälliga kan vi bli.

Nu sitter jag här med lilla busungen. Känner mig fånigt stolt över alla hans små framsteg den senaste tiden. Idag på morgonen rullade han iväg och hamnade under stereobänken. Han själv var dock mindre nöjd med detta.
Man kan se hur han har en större medvetenhet och att han utnyttjar sin omgivning mer för att åstadkomma det han vill. Han använder bland annat lekställningen som hjälp för att lättare kunna vända sig ibland, och nu har han börjat ta tag i leksakerna som hänger och försöker dra sig upp i dem för att komma upp i sittande läge.Han visar också tydligt vad han vill ha och sträcker sig efter det, eller ibland kastar sig efter det. Han sträcker även upp armarna mot mig när han vill bli upplyft. Nu kan han roa sig själv mycket längre stunder också, vilket är skönt, och han gör mer olika ljud.

Även småsaker kan man se förändring på. Som den röda björnen som hänger i lekställlningen och som ni kan se till höger i bild. I mitten han den en kula man kan rulla. Innan slog Nico bara hej vilt på den men nu tar han ena handen och håller fast björnen medan han snurrar kulan med den andra.

Man märker också hur leksaker blir mindre och mindre intressant.. nu vill han ha våra saker. datorn, mobiltelefonerna, allt med knappar på.

På bilden kan ni förresten se en av tröjorna jag köpte igår. Egentligen kanske de är pyjamaströjor.. oklart.. men skit samma. Inte så att han lastar mig för det.
Tänkte ge er ite prisexempel på vad saker kan kosta på Göksäter.

Tröjan på bilden samt en till kostade 80kr för ett 2-pack
Tillhörande byxor kostade 80kr per 2-pack
2 par tjocjare vita ystrumpor kostade 28kr
Tunnare babystrumpor i olika färger kostade 10kr per par

Sedan har de Alfonskläder som är lite dyrare. Köpte en fin body för 80kr och ett par mockasiner för 60kr.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela