Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Renoveringsstuff

Publicerad 2011-02-18 18:31:02 i Allmänt,

Idag har vi alltså varit på Torp i Uddevalla och köpt grejer som skall användas för att fixa trappan inne:
Spackel, golvfärg och tegelfärg bland annat. Väggfärg hade vi sedan innan och alla större träskivor vi behöver får vi köpa när vi kan låna pappas släp.

Det som skall göras är att i hallen nere skall det målas vitt och en spalje skall göras om till en vägg som även den skall målas vit. I innetrappan skall den fula röda plastmattan bort och så skall det spacklas och målas så både trappa om väggar är vita (en av väggarna är tegel).
När det är gjort skall det möbleras om och donas och sättas upp tavlot så att även källaren är mysig att visats i och inte ser ut som ett lager.

Ett problem är dock att vi har för mycket  möbler, eller rättare sagt fel möbler som inte passar in.
I hallen behöver jag ta bort en vit byrå (som nog inte får vara med alls längre för vi har ingen plats för den) och sätta upp skoställ och snyggare hatthylla än den som sitter där nu.

I hobbyrummet (där väggarna också skall målas vita) har jag lite av ett inredningsdilemma. Det är ett genomgångsrum och ganska svårmöblerat. På ena sidan sitter en lång bänk med skåp ovanför. Jag tycker att det är skitfult egentligen men det finns två anledningar till att det kommer få vara kvar tills vidare: 1. Väggen bakom lär inte se kul ut 2. Det är praktiskt. Dock skall jag ta bort skåpsluckorna och ha öppna skåp så ser det kanske trevligare ut.

På andra sidan har jag min enorma bokhylla (IKEAs Expedit, största modellen). Den passar egentligen inte in och tar så jäkla mycket plats att jag funderat på att ta bort den... men till att börja med kanske jag köper lite vita förvaringskorgar och sätter i den så den passar in. Bredvid den står mitt enorma "skrivbord" som är ett gammalt bort. Det vill jag byta ut mot ett mindre. Där står även två ärvda finstolar och ett litet barskåp som jag inte vet vad jag skall göra av.

Har funderat på att ta bort Expedit-hyllan och ställa in den vackra byrån som nu står gömd i badrummet där nere.... Är om Hampus kan ha användning av Expediten i sin verkstad för vill inte göra mig av med den för var väldigt kär i den när jag skaffade den.

Detta kan ju varit mitt tråkigaste inlägg hittills..haha.. Helt ointrsseant för alla att läsa.

Nico åt förresten sin gröt vid 17 och sedan var han så trött att han däckade av. Tror inte han kommer vilja komma upp mer. Men det är ok med tanke på att han bara sovit kanske 2-3 timmar sammanlagt sedan 6 i morse.


Den ålande masken Nico i pappas knä... svårt att sitta still när det finns så mycket att titta på.

Kan ju förresten tillägga att medan jag skrev detta vaknade Nico och var ledsen så nu fick han komma upp en stund till i alla fall. Bättre att han kommer upp en stund nu och kan sova bättre på natten.

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2011-02-18 19:06:15

Jag glädjer mig åt att ni nu kan börja att fixa till det i källaren:) Hampus är ju duktig på att snickra och du på att måla så det kommer att bli så fint:))

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela