Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Toys R Fun

Publicerad 2013-02-28 19:45:30 i Allmänt,

Nää, blir att sjukskriva mig imorgon innan läkarbesöket. Nu typ rinner magsyra ur näsan, huvudet värker och näsan gör ont. Känner mig allmänt sjuk.
 
Men nu skall vi inte tala om mig.
 
Igår när mamma o pappa passade Nico hade de med sig gåvor. Förutom ett Kinderägg så hade de med sig ett set med ToyStory minifigurer som pappa köpt på Kvantum. Älskades såklart. Så idag åkte jag och köpte ett paket till. Igår fick han Woody och en alien, idag Buzz och Big Baby. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte ett paket till, men får hoppas de finns kvar ett tag till. Lycklig har han kört runt sin lilla samling i dockvagn :)
 
 
Köpte också ett sexbitars pussel idag. Har han väldigt entusiastisk först men sedan var det lite för svårt så han tröttnade. Trots att det bara var sex bitar så var själva mönstret för komplicerat tror jag (och han aningens otålig).
 
Blev även en plåtväska/lunchbox med ToyStory men den har han inte fått ännu utan sparas till nån tråkig dag som behövs livas upp.

Näsissues

Publicerad 2013-02-28 18:34:48 i Allmänt,

Nu har jag bokat läkartid till imorgon.
 
Jag har haft problem med min näsa ett tag. Eller egentligen inte med näsan i sig. Utan när jag lutar mig fram så får jag massa magsyra i näsan. Gör riktigt ont. Har alltså ingen halsbränna eller sura uppstötningar utan bara när jag lutar mig fram och just i näsan.
 
Har dröjt med att söka läkare för kändes som ett så konstigt och fånigt problem (typiskt mig). Men nu har det skett så mycket och blir bara värre så slemhinnan i näsan har blivit så irriterad att jag har ständig värk i näsan nu. Så nu tog jag tag i det och bokade en tid. För känner mig sjuk och trött hela tiden så kanske har blivit en infektion eller nåt.

Föräldrakursen del 1

Publicerad 2013-02-28 18:30:41 i Allmänt,

Nu finns det ju en regel som innebär att vad enskilda personer pratar om på kursen är så att säga hemligt, men jag kan ju skriva om själva helheten och innehållet... så det tänker jag göra.
 
Kursen anordnas alltså kommunalt och heter Aktiva föräldrar. Kursboken har massor av Jesper Juuls böcker i sin referenslista så jag blev naturligtvis omedelbart frälst. Om jag skulle sammanfatta innehållet väldigt kortfattat så skulle jag säga att kursen går ut på att man skall få råd om hur man blir en aktiv föräldrer som stärker anknytningen och skapar ett barn med bra självkänsla, och så man får en god bas som underlättar kommunikationen och samspelet mellan föräldrar och barn.
 
Vi som gick kursen var tre par, två "ensamma" mammor och en "ensam" pappa (de har alltså en partner men denne går inte på kursen). Tyckte det var riktigt härligt att det var så jämn könsfördelning och man fick ta del av både mammors och pappors tankar.
De som var med på kursen verkade också mycket trevliga, det diskuterades fritt med trevlig ton och man fick mycket tips och idéer.
 
Känns bra att jag och Hampus får en slags gemensam grund att stå på så man får ungefär samma förhållningssätt, även om vi redan tänker rätt lika. Roligt också att även Hampus tyckte väldigt mycket om kursen och ser fram emot nästa gång.
 
Mest tyckte jag om att jag faktiskt kände mig som en riktigt bra förälder efteråt då vi gör ungefär så som kursen tycker att man skall göra och att vi leker och umgås mycket med Nico varje dag,  och verkligen har ansträngt oss för att få till detta på ett bra sätt.
 
Ser fram emot nästa gång, och tack mamma och pappa för barnpassningen.

Föräldrakurs och ny bok

Publicerad 2013-02-27 15:38:24 i Allmänt,

Idag är det dags för första träffen på föräldrakursen. Är en kommunal kurs som hålls av en specialpedagog och en socionom. Vem som helst  kunde själv anmäla sig, och så gjorde vi.
Inte för att vi anser oss ha speciellt mycket problem så sett men jag gillar kurser och tyckte det var ett bra tillfälle att kunna utbyta tankar med andra, får lite tips och råd samt skapa ett gemensamt förhållningssätt.
 
Just nu väntar jag på att Hampus skall komma hem med pizza-middag. Ibland är man sådan :) Läser lite i en ny bokk jag köpte på rean. Den felande länken av Stefan Tegenfalk. Tredje delen i en deckartriologi, och de första två var väldigt bra så ser fram emot att läsa den.
 
Annars har jag mest sysslat med städning av Nicos rum idag. Städat upp hans saker, sorterat ut sådant som han inte leker med så mycket utan bara dräller runt och organiserat om så han måste be om vissa saker och inte bara kan hälla ut det på golvet hur som helst.
Hörde dock nyss det bekanta ljudet av låda-med-playmobil-som-vänds-upp-och-ner.

För att klara upp lite med en gång

Publicerad 2013-02-27 10:20:33 i Allmänt,

Finns ju en hel del missuppfattningar kring feminism och genustänk och ville beröra dem med en gång kände jag.
 
Alla feminister har håriga armhålor? Bara "radikalfeminister" har håriga armhålor? Feminister måste ha håriga armhålor? Jag anser att alla skall sluta raka sig?

Noope. Vissa har det andra har det inte, och det bör vara ett fritt val. I mitt fall handlar det mest om lathet men jag vill ha bort stämpeln att det skulle vara ofräscht. Håller man sig ren luktar man inte mer svett än andra, har inget med hår att göra. Det dock för många om att få bort det där att man som kvinna SKA  göra vissa saker för att räknas som kvinnlig. Jag skiter fullständigt i om man rakar sig eller inte men om man gör det tycker jag inte det skall vara för att man känner att man måste för att passa in. Reflektera lite över det sjuka i att man måste ta bort något som är en naturlig del av kroppen för att anses vara normal...
 
Feminister hatar män?
 
Så klart inte! Jag älskar min man, min son, min pappa, min bror och tycker om väldigt många andra män. Dock bör man jobba för att jämna ut skillnaderna och det handlar inte om bara om lön utan också om vilka som tar plats i samhället, bestämmer i samhället, är de som lyssnas mest på m.m.
 
Feminister som klagar så smala modeller etc. är feta?
 

Jag är inte smal, det kan vi etablera. Vissa kanske skulle tycka att jag är fet. Jag hade kunnat vara smalare om jag ansträngde mig så är inget jag tycker synd om mig för eller bryr mig så mycket om. Bara för den sakens skull tycker jag ju inte illa om smala och vill att alla skall vara knubbisar.
När det klagas handlar det om att reklam/mode etc. ibland visar osunt smala ideal och ibland för att de nästan ENBART visar smala människor. Jag tycker folk skall ha all rätt att vara smala och glada för det, men tycker också att folk skall kunna vara mindre smala/knubbiga/mulliga/småtjocka och glada för det och få synas lika mycket. Bredda utbudet liksom. Att vara ohälsosamt smällfet är kanske inget man skall sträva efter dock, men även de som är det har rätt att få må bra och synas.
 
Sexistisk reklam etc. är inget att klaga på för det är ju på "skoj"?
 

Nej det är inte ok. För alla dess små "skojsigheter" och stereotyper förstärker en bild av kvinnan som är negativ och påverkar den syn som finns på kvinnan (mannen) och därmed hur denna behandlas i samhället. Det skapar också en undermedveten mall av hur de olika könen skall vara som vi sedan förhåller oss till vilket gör det svårt att göra sig fri från normens krav.
 
Genuskärringana tycker inte att flickor skall få ha rosa eller kjol?

De mest irriterande kommentarerna någonsin. Jo jag tycker att flickor skall få ha rosa och kjol. Jag tycker också att de kan få ha blått, grönt och byxor och att pojkar kan få ha rosa, kjol och whatever. Jag tycker att det skall vara fritt fram att leka med dockor, klättra i träd, spela fotboll, laga låtsasmat, pyssla och vad man än vill göra oavsett villket kön man har. Valfrihet gott folk, det är det man är ute efter. Bredda utbudet, inte förminska det. 
 
 
 
Kortfattat och ofullständigt för nu måste jag städa.
 

Feminism och genus och sådant

Publicerad 2013-02-27 09:52:05 i Allmänt,

Man har säkert märkt genom vissa av mina inlägg att feminism, genus och normkritik är saker som ligger mig varmt om hjärtat, men det är ju inte så ofta jag skriver om det. På något sätt har jag valt att låta denna blogg enbart fokusera på familjeliv och vara ganska neutral medan jag hållt politik i andra mer hemliga bloggar. Dock funderar jag nu på att kombinera det lite mer.
Har funderat lite över mina skäl att separera det och det handlar nog om två saker.
1. Jag anser att så många andra redan skriver om det och gör det bättre än mig
Förutom de bloggar jag nämnde igår läser jag ofta bloggarna nedan som skriver bra om viktiga ämnen
Sannas blogg
Moralfjant
Flat-feministen Fanny
Katta Kvack
 
2. Jag är rädd för reaktionerna. För det första inser jag ju att om jag skriver om saker som kan provocera vissa så har de rätten att säga sin åsikt om det hela och jag är rätt känslig och vill inte råka ut för det omtalade näthatet. Har dessutom en tendens att reagera ogenomtänkt asförbannat om folk delar med sig av enligt mig korkade åsikter. Och så vill jag inte att mina åsikter skall påverka mitt jobb.
 
Men jag är ju jag och nu vill jag ju att hela jag skall kunna finnas i samma blogg.
 
Nu hade jag tänkt skriva ett längre inlägg om mina åsikter om ditten och datten men min man som ligger bredvid i sängen vill tydligen somna om så han gnäller och gnölar och då jag inte orkar ta med mig datorn upp så får det bli ganska kortfattat.
 
Mina största intressen/saker jag jag tycker är viktigt/saker som engagerar mig är alltså feminism och jämställdhetsfrågor (detta innebär att på de områden män särbehandlas negativt så engagerar mig det också, men i ärlighetens namn så är det ett större problem för kvinnor - men all snedfördelning vad gäller rättigheter/skyldigheter bör motarbetas), genusfrågor och normkritik, HBTQ-frågor, ateism (är religionsmotståndare) och "allmän politik" (är för närvarande inte helt klar på vilket parti jag stöttar men är helt klart vänster).
 
I min vardag yttrar detta sig genom att jag förutom att jag läser mycket om det, pratar mycket om det och förargar mig över det jag tycker är fel genom att jag försöker ha en medvetenhet och leva som jag lär så gott det går. Dock handlar en hel del om lathet och inte ett politiskt ställningstagande, som att jag sällan rakar ben och armhålor. Ett jävla jobb det där med rakning. Men är inte kategorisk utan det sker då och då när lusten faller på. Ungefär som men sminkning.
 
Jag och min man är vad jag anser vara rätt så jämställda. Vi tjänar ungefär lika, delar upp hushållssysslor rätt lika och har lika mycket att säga till om (ok, jag något mer kanske... är något av en ekonomi-Hitler). Han får dock ofta göra allt tyngre. Har reumatiska problem om tänker inte gå runt med värk av principskäl.
Vi delade dock inte alls upp föräldraledigheten lika. Jag roffade åt mig så mycket jag kunde eftersom jag var egoistisk. Och så är det med det.
 
I mitt föräldraskap försöker jag vara medveten och tänka till. Min son har dock inga klänningar (han hade fått om han ville dock) eller puffärmar och spets, men mycket rosa och lila kläder. Försöker ha mycket färg av olika slag i allmänhet. Han har ganska långt hår, men det är för att jag tycker det är fint och inte politiskt. Samma sak gäller kläderna. Köper det jag tycker är fint.
Han har lika mycket leksaker som vissa skulle kalla tjejleksaker som det som kallas killeksaker. Dockor med tillbehör som vagn och säng, bilar, Playmobil med både pojk- och flickdockor, filmer med både pojkar och flickor i huvudrollen osv. Vi både pysslar och röjer runt. Jag försöker uppmuntra det han tycker är kul vad det än är.
Jag försöker benämna andra barn som kompisar eller barn utan att fokusera på kön och undviker att prata på ett sätt som talar om att pojkar skall bli kära i flickor osv.
Gör så gott jag kan med andra ord.

Så från och med nu kommer det kanske dyka upp mer inlägg som speglar den delen av mig. Fast håll inte andan för jag skriver när jag orkar som vanligt. :)
 
Dela gärna med er om era tankar om saken förresten. Trevligt att ta del av hur andra gör och tänker.
 

Morgon

Publicerad 2013-02-27 09:22:08 i Allmänt,

Hade sett fram emot en god natts sömn, men Nico rullade runt som en flipperspelskula i sängen hela natten. Känner mig ändå rätt pigg. Var inga problem av skicka av Nico till dagis men tydligen hade han varit lite ledsen när Hampus lämnade honom där och ville åka med hem till mig igen. Kanske har han vant sig vid mysdagar hemma.
Ikväll får han dock äntligen mystid med mormor och morfar igen eftersom de skall passa honom när vi är på föräldrakurs.
 
Innan dess skall jag roa mig med räkningar, städa och rensa i Nicos rum (en del småttigheter skall bort) och så skall jag träna. Nån ordning får det vara.

Jag kan inte bara skriva, jag kan läsa också

Publicerad 2013-02-26 21:09:40 i Allmänt,

Och med den rubriken tänkte jag berätta lite om vilka bloggar jag läser, dagligen, för att ge lite inspiration. Om någon som läser skulle ha tips på trevliga bloggar så får man gärna dela med sig. Kan dock med en gång nämna att jag inte läser eller vill läsa bloggar om människor som är döende eller har döende/svårt sjuka barn (blir för ledsen av sådant) och att jag är totalt ointresserad av smink och mode och sådant.
 
Så med det sagt, dessa bloggar följer jag för närvarande:
 
Lady Dahmer
För att hon är klok, rolig, rak och får en att tänka till. Håller inte alltid med, men ofta.
 
HanaPee
Av egentligen exakt samma skäl som de ovan, men denna kan vara lite mer lättsam fast ändå smart.
 
Blekk
För att Michaela är en av de klokaste och mest välformulerade och genomtänkta skribenter jag någonsin fått äran att mötas. Inte nya inlägg varje dag men de som läggs upp är riktigt riktigt bra.
 
Ketchupmamman
En rolig blogg som är både klok i form av genus och lättsamt kul i form av vardagsbetraktelser.
 
Apan satt i granen
En slags dagboksblogg som kan vara både rolig och klok, och den är full av färg på något sätt.
 
Fredrik Backman
För att han är en fantastiskt humoristisk skribent.
 
Knivlisa
En lättsam humoristisk blogg
 
Pelles Personliga
Började följa efter tips från Lady Dahmer och hittills är den underhållande
 
Egoina
För att ibland är det trevligt med enbart lättsamt, men hon håller sig på rätt sida gränsen (ingen Kissie vill säga)
 
Soffilina
För att jag älskar att läsa om K:s upptåg
 
+ att jag läser två bloggar till som skrivs av bekanta men lägger inte upp dem då jag inte vet hur privata de vill att deras bloggar skall vara. Och så läser jag min mammas blogg: Alen trädgård
 
Bloggar jag saknar (för att de lagts ner) är:
Innan du fanns/Nu när du finns
Korvasbloggen
 
Ibland läser jag också:
Oförnuft och känsla, som är Amanda Schulmans blogg.
Katrinz, som är Katrin Z:as blogg - men den blir jag mest förbannad när jag läser
 
 

En sovande gris

Publicerad 2013-02-26 19:44:09 i Allmänt,

Det är så himla roligt när Nico ibland, trots sina språksvårigheter, lyckas förmedla en tanke och man får en liten glimt av vad som rör sig därinne.

Idag satt vi och lekte med djur och han härmade hur de olika djuren låter. När vi tog fram en gris så grymtade han. Sedan fick han något klurigt i blicken och så gjorde han stödtecknet för "sova".
Jag fattade ingenting så han gjorde det igen och låtsades snarka, och då fattade jag.

"Tycker du grisen låter som någon som sover och snarkar?" frågade jag
"Mmmm" svarade han fnissandes, och det hade han ju helt rätt i :) Så roligt när man får ta del av en sådan liten reflektion :)

Allt är relativt

Publicerad 2013-02-26 16:44:21 i Allmänt,

Man har ju dagar då man är trött och tycker att ens barn är helt hopplöst påfrestande men om jag jämför med andras berättelser om hur de har det ibland så trro jag faktiskt att Nico är ett väldigt "snällt" barn (är ju inte så att andra barn är dumma, men det är svårt att finna ett bra ord).
 
Han får sällan riktiga utbrott utan om han blir arg eller ledsen tar det högst fem minuter innan det går över och oftast går det snabbare om man bara tar sig tiden att prata och resonera med honom. Ibland undrar jag om det är så för att jag inte ställer så höga krav eller har så många regler, men vårt sätt fungerar för oss.
 
Om han till exempel inte vill byta kläder (händer en del) så låter jag honom bestämma vad han skall ta på sig så är det oftast inget problem. Överlag försöker jag låta honom vara med och bestämma så mycket som möjligt.
 
De enda situationer som kan bli påfrestande, speciellt om man själv är sjuk eller trött, är att han är ganska energisk och gärna vill klättra och hoppa på en. Dock är han ju glad då så det är ju inget han gör för att jäklas och han börjar alltmer lyssna om man säger att han skall sluta.
Han kan också få mindre utbrott när han inte får gå till mormor och morfar samt för att han fått för sig att han vill åka bil i baksätet (kanske dags att flytta bilbarnstolen?).
Om man inte är stressad går det dock nästan alltid att tala honom tillrätta. Om nman dock försöker skynda på processen så blir det tusen gånger värre.
 
Jag tror att det största jag lärt mig på min ganska korta tid som mamma är att hur mitt barn beter sig beror till allra största delen på hur jag beter mig och hanterar hans beteende.

Logopeden

Publicerad 2013-02-26 16:35:32 i Allmänt,

Gammal bild på inte helt frivillig kram :)
 
Idag var första besöket hos logopeden. Var lite nervös för hur det skulle gå först för Nico var ganska trött på morgonen, fast han såklart gärna åkte på utflykt med mamma och pappa. Han ville helst stanna i det roliga väntrummet men så fort vi gått in till logopeden så gick det bra. Han tyckte väldigt mycket om henne och interagerade gärna med henne.
Han fick göra lite olika saker för att hon skulle kunna studera honom. Först lekte han med sådan där klosslåda, sedan lite med bilar och så lade han pussel. Hon ville även testa hur villig han var att lära sig olika stödtecken så han fick titta på bilder med olika verb och så visade hon tecknet. Han kom dock helt av sig när han fick för sig att mannen som sov på en bild var morfar och sedan ville han enbart titta på den bilden :).
Vi fick dock lite tips på hur vi kan hjälpa honom träna språket som jag tyckte var bra och så skall vi ses igen i början april för ett språkförståelsetest.
 
Efter logopeden hade Hampus ett läkarbesök men Nico var helt uttråkad och ville inte vara med där så vi gick på en promenad utanför Nico och jag, och sedan sa han att han ville ha mat så då gick vi in på en pizzeria där han åt majs och pizzabröd (hans eget val får jag lägga till).
När Hampus var klar åkte vi och handlade. Nico ville ju helst gå till gymmet men gick med på att gå och handla efter att jag förklarat att mormor och morfar inte var där (besatthet). I affären blev han också nöjd då han själv fick välja ut en leksak och han valde ett block och pennor. Han tog först en liten förpackning färgpennor men bytte denna då han såg en hink med 100 färgpennor i. Han är inte dum inte.
 
Nu är Hampus iväg på en slags kurs (skall väl inte avslöja för mycket om hans förehavanden när han inte fått bestämma det själv) och jag och Nico roar oss själva. Vi har lekt lite pedagogiska lekar (för jag är såå bra mamma hahaha) som att leka med djur och prata om hur de låter, vi har dansat "Dansa lilla nallebjörn", tittat lite i böcker och målat. Det vill säga han säger vad jag skall måla och jag målar det. Just nu är det mest ballonger, bananer och hus som han vill att jag skall måla dock.
Nu har han ätit middag som han fick välja själv så det blev fiskpinnar, majs och äpple, och så ser han på Nils Karlsson Pyssling. Han lever sig mycket in i filmen. När de sjunger skall vi hålla hand och sjunga med och när pysslingen sover måste vi viska så han inte vaknar.

Attackerande leksaker

Publicerad 2013-02-25 20:25:40 i Allmänt,

Måste bara berätta om ett av Nicos senaste påhitt. Han har i sitt rum en gammal monchichi-docka från när jag var liten. En ganska stor sådan.
Nu har han börjat låtsas att den biter honom. Han stoppar sitt finger i dockans mun, vrålar "aj aj!!" och så måste jag blåsa på fingret. Tydligen väldigt lustigt :)
 

Alla mår illa

Publicerad 2013-02-25 20:21:04 i Allmänt,

Hela familjen har drabbats av illamående tror jag. För jag vet ju inte att Nico mår illa, men jag tror det. Han kräks inte mer men äter lite si sådär, är himla trött och allmänt gosig. Dock varvar han detta med intensiva busperioder då han gärna vill hoppa på en eller båda av sina mycket-nära-att-kräkas-föräldrar.
 
Idag gjorde jag, förutom att må illa, även något som jag tror gick bra men även om det är positivt innebär ångest på en del plan. Och det är allt jag har att säga om det.
 
Vi har också sett en hel del House. Nu har vi precis sett klart säsong fyra, som jag tror är min favorit på en del plan. Mycket humor i början, mycket drama i slutet. Lipade som fan. Och mitt i allt lipande kom jag på den där grejen på Facebook som alla delade kring Alla hjärtans dag, den där med maken som dog men förbetalade så hans fru alltid fick blommor på Alla hjärtans.. och så skulle jag återberätta det för Hampus men blev så rörd att jag lipade så jag knappt kunde andas.
 
Det är för övrigt dagar när man mår så här illa som jag blir väldigt osugen på fler barn. Att vara gravid är för mig verkligen som att kasta bort nio månader. Först mådde jag så illa att jag inte kunde röra mig och enbart äta äpplen (gick ner en del i vikt av det dock) i flera månader och när det äntligen gick över hade jag ca två härliga veckor innan foglossningen gjorde att jag knappt kunde gå. För er som inte var med här då kan jag ju nämna att smärtan en gång fick mig att svimma i den lokala livsmedelsaffären (maken saknade körkort och en främmande norsk kvinna fick köra oss hem).
 
Nu väntar jag på att sonen skall somna så jag kan äta lite vindruvor, för har gett upp tanken på riktig mat idag.
Imorgon mår jag bra igen. The power of positive thinking. I - MORGON - MÅR - JAG - BRA - IGEN!

Ingen har lupus

Publicerad 2013-02-24 19:07:27 i Allmänt,

Vi ser mycket House MD nu när sjukdomarna härjar. Förutom att man blir lätt hypokondrisk så lär man sig också att allt verkar vara lupus men att det aldrig är det.
 
Annars har vi haft det rätt tråkigt och Nico är den av oss tre som är sämst på att hantera det. Den stackarn är ju van vid att vi hittar på nåt kul på helgen och nu har det bara varit tråk. Han har dock pussats mycket. Undrar om det är hans sätt att försöka charma oss att göra nåt kul, eller om han försöker smitta oss för att hämnas.
 
Vi tog en promenad i alla fall så han fick cykla en stund, och så har vi tittat en del i böcker, sjungt och dansat.
I övrigt pratar han mest om mormor och morfar. Tror han har abstinens.

Skratt och gnäll

Publicerad 2013-02-23 18:57:50 i Allmänt,

Nico har idag varit både extremt pigg och ganska gnällig. Pendlat ganska rejält i humör.
 
Vid lunch åkte vi och handlade. Förlåt om någon blev smittad i affären men kunde inte lämna honom. På parkeringsplatsen mötte vi hans mormor och morfar och han visade stolt upp en ballong som han lyckats trycka ner i sin väska.
Själva handlandet gick bra och lugnt och efteråt ställde han sig på parkeringen och ropade: Mommo??!
 
Sedan åkte vi, igen, och köpte McDonalds lunch som vi åt hemma. Nej, jag låter inte mitt barn äta sådant ständigt och jämt men när han är sjuk vill jag att han skall få något jag vet att han äter. Blev stor lycka och applåder såklart.
 
Efter lunch började jag känna mig inte helt ok. Kanske smittad, men mest troligt sömnbrist. Försökte lägga mig och vila men Nico hoppade på mig och hämtade ena boken efter den andra som  han ville att vi skulle läsa (vilket vi också gjorde) och bände upp mina ögonlock.
Så tillslut tog Hampus och gick ut en promenad med honom så jag fick sova två timmar eller så.
 
Nico var nöjd med promenaden men på eftermiddagen har han nog inte varit helt på topp för det har varit mycket mycket gnäll. På bebisnivå. Gnäll utan klar anledning.
Speciellt nu när han skulle lägga sig var det tårar och klagande. Oklart om han mår illa eller om han bara minns att han kräktes där igår och är rädd att det skall hända igen. Nu verkar han dock ha lugnat sig och somnat.
Själv har jag kollat på ToyStory leksaksägg som jag vill beställa från England till Nico. Fast han är gnällig. En så snäll mamma är jag.
 
 
Blir väl lite "mello" som man trendigt kallar schlagerfestivalen för nu för tiden kan jag tänka mig. Hampus har spelkväll för sig själv i sitt lilla rum. Kanske somnar jag istället. Inget ovanligt.
Kanske gör jag listor över saker jag skall komma ihåg att göra och får ångest över hur långa de är. Heller inget ovanligt.

Åh de va de

Publicerad 2013-02-23 13:28:35 i Allmänt,

Idag skulle vi varit på mormors 80årskalas. Hade sett fram emot det. Gratta mormor. Träffa släkten. Äta god mat.
 
Men icke.
Nico var pigg och glad hela dagen igår och åt och drack som vanligt. Vid midnatt i natt började han kräkas nåt så in i norden och gjorde så ett bra tag.
Idag är han pigg och glad och äter igen, men då risken finns att man smittar folk med magsjuka så får vi stanna hemma.
 
Surt.
 
Trött är jag också då det blev ca tre timmars sömn i natt. Skall vila en stund nu dock innan det är dags att ta tag i tillvaron.

Varför gör man alltid så?

Publicerad 2013-02-22 15:32:26 i Allmänt,

Nico somnade vid lunch och då gjorde jag samma misstag jag alltid gör.
Istället för att sova en stund jag med då, nu när jag är aptrött, så pillar jag med datorn så länge att när jag väl somnar så hinner jag sova 10 minuter och så vaknar Nico. Alltid.

Om vi skall tala allvar för en stund

Publicerad 2013-02-22 13:51:09 i Allmänt,

Jag funderar ofta på det där med vänskap, och vad det är som gör att jag är så dålig på att ha vänner och bekanta. Dock är det någon som är i det närmaste omöjligt att tala om eftersom människor 1) tror att man tycker synd om sig själv, eller 2) försöker säga att det är andras fel, eller 3) försöker trösta en genom att typ säga "det är inte ditt fel".
 
Men jo, det bör ju vara "mitt fel" på något sätt. Alltså logiskt sett så kan det ju inte vara så att alla människor just jag träffar har något underligt fel som gör att de uppfattar mig på fel sätt. Det är ju statistiskt sett helt osannolikt. Så den enda logiska förklaringen är att jag helt enkelt inte greppar reglerna för det där med vänskap.
Och det är ingenting jag tycker synd om mig själv för eller vill att någon annan skall göra heller. Ibland kan jag tycka att det är tråkigt, men det är inget som jag är ledsen för. Dock förbryllar det mig och jag skulle på riktigt vilja få klarhet i vad i den där vänskapsekvationen det är som jag missar.
 
Nu är det ju inte så att jag är hatad eller något sådant. Jag har en del vänner från förr som jag har sporadisk kontakt med och träffar några gånger om året. Och just dem hade jag säkert träffat oftare om det inte var så att man bodde ganska långt ifrån varandra. Man är ju inte helt spontan nu för tiden då man har barn heller.
Jag har dock inga vänner som jag pratar i telefonen med, ever typ, och inga som man har middagsbjudningar, spelkvällar eller annat samkväm med (om man inte räknar med min bror).
 
När jag funderar på det så har jag hittat en del aspekter med det hela som antingen förklarar mysteriet eller i alla fall bringar visst ljus över det hela, och andra som bara förbryllar mig.
 
1. En av anledningarna till att jag sällan ser gamla vänner är avståndet. Många av de jag umgicks förr med bor nu inte i närheten, vilket gjort att man kommit ifrån det där med att umgås.
2. En annan anledning är det faktum att man fått barn. Dels var jag totalt utmattad och hade nog till viss del en förlossningsdepression första tiden efter att Nico fötts vilket gjorde at jag inte hörde av mig till folk och aldrig orkade träffa någon. Sedan är det svårare att ses när man har barn, både att det är svårt att ha med barnet eller skaffa barnvakt, samt att barn har en tendens att vara sjuka ofta.
 
1 och 2 tillsammans har ju gjort att jag inte varit den mest tillgängliga personen i världen och en del vänner gav nog helt enkelt upp. Ingen idé att ringa någon som alltid är för trött för att prata eller måste lägga på pga skrikande bebis och dessutom aldrig tackar ja till inbjudningar av olika slag. Hur gör andra som är med om sådant? Ringer de upp efter två år och säger "Jag mår bättre nu. Nu är jag pigg igen"?
 
3. Det var lättare att skaffa vänner när man var ung. På den tiden räkte det liksom att man gick i samma klass, i samma skola, åkte samma buss eller var på samma fest så var man plötsligt vänner. Kraven var inte så stora. Man kunde alltid hänga på för det var ju inte så som att man hade ett annat liv. Så på den tiden var det liksom inga problem. (Ja för jag har alltså haft vänner, många vänner, förr).
 
4. Det är skitsvårt att skaffa nya vänner. Hur gör man? Hur går man från att vara t.ex. arbetskamrater till att börja umgås på fritiden? Man kan ju liksom inte bara fråga för finns ju en risk att man framstår som väldigt påträngande eller galen. Och hur mycket folk träffar man egentligen? Inte som att jag kan bjuda hem dagisfröken, random människa i affären eller hon på indoor walking-maskinen bredvid.
 
5. Jag har utvecklat en tendens att tycka att många andra är idioter (er som jag faktiskt umgås med ibland och pratar med behöver inte ta åt er för jag umgås inte med de jag anser vara puckade). Det är alltså en ganska begränsad mängd människor jag VILL umgås med.
 
6. Jag är lite skum. Eller ja, jag har ju lite sociala egenheter som jag är väl medveten om. Jag är t.ex. inte riktigt bra på småprat, vilket är en av de saker som gör att det är svårt att lära känna nya folk. Jag älskar att prata men vill prata om sådant jag anser vara viktigt och/eller intressant. Jag har en tendens att hoppa lite ologiskt mellan ämnen, kan ibland ha en tendens att avbryta och fortsätta prata om något som konversationen redan lämnat för ett bra tag sedan. Jag har dessutom väldigt lätt för att prata väldigt mycket om mig själv samt berätta nästan för privata saker om mig själv. Nu vet jag ju inte exakt hur detta uppfattas av andra, men jag kan ju föreställa mig att det kan uppfattas lite skumt och om man inte känner mig alls kanske det till och med uppfattas ohyffsat eller obehagligt. Vad vet jag.
 
7. Jag har svårt för var gränsen går. Detta kan vara en positiv egenskap i vissa lägen för andra. Någon jag inte talat med på flera år hade t.ex. kunnat ringa mig mitt i natten med ett problem och jag hade gjort allt för att hjälpa den personen. Å andra sidan kunde jag på den tiden jag umgicks med folk ringa dem väldigt ofta och vara lite väl "på". Har haft vänner som plötsligt brutit all kontakt med mig utan att förklara varför, och ibland undrar jag om det har med det att göra. Att jag liksom tar för stor plats ibland.
 
8. Jag är ganska trött av mig, fortfarande. Det har jag alltid varit visserligen. Jag är sådan som kan gå på en fest men gå hem två timmar senare för att jag tröttnat, jag orkar sällan göra saker efter jobbet och jag vill sova ganska tidigt. Jag kan bjuda hem folk för att tre timmar senare önska att de gick hem för att jag inte orkar mer. Dessutom är jag askass på att dölja det så när man umgåtts med mig några timmar så verkar jag småsur och slutar prata typ. Kan inte rå för det, min hjärna liksom stänger ner när jag blir trött.
 
Ja herregud när jag läser det jag skrivit så framstår jag ju verkligen som en aspåfrestande person som jag fan inte vet om jag själv skulle orka umgås med. Kan ju vara det.
Och neeeej, det är inte synd om mig på något sätt. Jag umgås med min man och min son och det gör mig glad, jag pratar med min bror och mina föräldrar, på jobbet pratar jag med arbetskollegor (inte så många, men ändå) och jag har gamla vänner som jag hittar på saker med då och då. Och ibland vet jag inte ens om jag skulle orka ha ett större socialt umgänge. För även om jag ibland tänker att jag skulle vilja bjuda hem lite folk på middag så tänker jag också att man kan ju inte bara ha vänner som sitter på standby tills den stund jag råkar ha ork nog att äta ihop.
 
Fan det är svårt det där med vänner, sociala koder och hur allt funkar.
Vill avsluta med att verkligen klargöra att dessa tankar och funderingar inte på något sätt att menade att kasta skugga på de gamla vänner jag nu inte längre har kontakt med. Med undantag från kanske nån enstaka idiot så är den klara majoriteten av dem fina, snälla och bra människor som jag förlorat kontakten med pga att JAG är en ganska otillgänglig, svår och trött person och inte på grund av att de på något sätt inte var bra vänner. Med största sannolikhet försökte de hålla liv i vänskapen mer än vad jag gjorde. Jag tänkte nog mest på att sova.

Min son lär mig saker

Publicerad 2013-02-22 10:13:48 i Allmänt,

Lärandeprocessen när man har barn är ömsesidig. Jag lär t.ex. min son hur man använder en DVD och han lär mig att inte skjuta upp saker till framtiden. Mitt sätt att lära ut går ut lite på att visa och sedan är det learning by doing oftast. Min son tycker om att lära mig på ett mer visuellt och påtagligt sätt.
 
Som idag. Han ropar "Komma" och jag svarar att jag kommer strax. Ett typiskt fall av att sljuta lite på saker för att sängen är varm, huset är kallt och kroppen är trött. Sonen såg detta som ett ypperligt tillfälle att lära mig genom att visa de negativa konsekvenserna med att inte göra saker med en gång. Så när jag kom in i rummet fem minuter senare så var det bajs lite överallt.
 
Effektiv metod, det får jag ge honom cred för. Jag har lärt mig min läxa.

My night out

Publicerad 2013-02-22 09:29:16 i Allmänt,

Sedan ett tag tillbaka hade jag och min gamla kamrat Karin bestämt att vi skulle gå på teater igår så blev ganska oroad när Nico blev sjuk i onsdags att jag skulle missa det hela. Tyckte ju såklart synd om skrutten också, som var så trött och ynklig.
 
 
Men Hampus tog hand om plutten igår och jag for till jobbet och hade sex- och samlevnadsundervisning innan det var dags att möta upp Karin.
 
Vi skulle först äta och Karin hade bokat bord på den italienska restaurangen That´s Amore. Var som en liten romantisk date..haha.
Var verkligen jääättegod mat där. Måste gå dit igen. Vi beställde en fyrarätters överraskningsmeny som bara kostade 299:- per person.
Till förrätt fick vi tre bruschetta (stavning?) var, en med klassisk tomat/vitlök, en med olivsmör och en med kronärtskocka, tror jag det var. Sedan var det pasta med någon slags tomatsås med anka. Den var helt underbart god! Efter det var det huvudrätt som var oxkött med vitlöksstekt svamp, morotspuré och lite annat och det var också supergott. Till efterrätt var det några goda italienska små bakverk som jag just nu glömt namnet på. Riktigt mumsigt alltihop i alla fall.
 
 
När vi ätit klart såg jag att Hampus skickat mms hemifrån som visade när han och Nico var ute på promenad.
 
 
Sedan hade Nico somnat för natten redan vid halv sex (men han sov hela natten till sju på morgonen)
 
 
Så medan plutten sov så fortsatte och och Karin till Folkteatern där vi såg på Den flygande handläggaren. En väldigt bra, rolig och allvarlig kritik mot dagens sjukförsäkringssystem. Om en handläggare på Försäkringskassan som tröttnar på att inte kunna hjälpa människor och blir superhjälte. Oerhört bra och rekommenderar alla att se den.
 
(Bilden lånad från Folkteaterns hemsida)
 
Jag tycker om när man lyckas framföra samhällskritik på ett sätt som inte blir så flamsigt att det allvarliga budskapet försvinner men som ändå är såpass humoristiskt att det inte blir för tungt att ta in, och där har de lyckats väldigt bra. Skådespelarna var också väldigt duktiga.
Det är verkligen en så speciell känsla att vara på teater. Kan inte ens jämföras med bio. Teater är magiskt på något sätt, man blir som en del av historian och det känns så intimt och samtidigt finns det en spänning för man vet aldrig vad som skall hända. Har varit på många föreställningar där skådespelarna dyker upp bland publiken eller interagerar med dem, vilket ger ytterligare en dimension till upplevelsen. Måste gå på teater oftare. Sist jag var på teater var det Pustervik när Riksteatern framförde No tears for Queers.
 
Så det var en mycket trevlig kväll och kom hem ganska sent. Idag är jag hemma och tar hand om Nico som mår bättre men fortfarande är trött och inte riktigt vill äta.

Sex och sånt

Publicerad 2013-02-21 07:54:17 i Allmänt,

Det är vad jag skall syssla med idag på jobbet. Sex och samlevnad. Lite nervös faktiskt. Inte för det jag skall prata om för det är nemas problemas men för att klassen skall vara helvild eller så. Jag kan ju bli så vrålförbannad och det är ingen sida av mig själv jag helst vill att de skall se :)
 
Sedan skall det bli middag och teater med Karin. Som en sådär lite finare date skulle man kunna kalla det.
Kommer hem seent ikväll och eftersom jag måste vara ledig några dagar nästa vecka så måste jag jobba extra på fredag = minimalt med sömn mellan torsdag och fredag. Well well... I will survive

Badrum från Halens

Publicerad 2013-02-19 19:52:13 i Allmänt,

På Haléns fanns faktiskt ett fint badrumsset som jag tyckte om. Inte helt billigt men beror på vad man jämför med såklart.
 
Sedan behöver man ju kanske inte nödvändigt ha två högskåp. Kommer nog ändå ha en tråkig garderob gömd bakom hörnet i badrummet där jag kan ha stora handdukar och sådant.

Buzz is back

Publicerad 2013-02-19 19:33:53 i Allmänt,

Efter sitt tragiska fall från dagisets hatthylla förra veckan då hans ena fot föll av så har Buzz nu återhämtat sig, eller som det stod i sms från maken idag "Mr Lightyears operation gick bra".
Nico var mycket glad att återse honom och tog genast med honom och Woody in i sitt rum där de satt och hade en mystisk konversation tillsammans.
 
Annars har allt vart som vanligt efter jobbet. Trött och seg.
 
Nico har börjat säga Nej nu när han skall sova, eller mer Nähäj. Han lägger huvudet på sned, ler och säger det.. sådär oemotståndligt. Men oftast tar han en i handen och så skall man gå ett varv runt huset och sen kan han lägga sig i alla fall. Verkar mer vara en liten demonstration i att han minsann bestämmer själv när det är dags att sova. Och det kan jag bjussa på. Egen vilja är bra.

Ledsen plutt

Publicerad 2013-02-19 08:37:23 i Allmänt,

I natt har Nico sovit som en stock verkligen. Han kom in till oss runt 22 och sedan sov han verkligen hårt. Annars brukar han sparka runt och gnälla en hel del men nu var han som medvetslös. Jobbigt nog sov han fortfarande väldigt gott när det var dags att gå upp och han ville verkligen verkligen inte det. Först hjälpte det inte ens att muta med att han fick ha min mobil en stund.
Fick på honom kläderna men sedan ville han inte gå hemifrån. Satt på golvet i hallen och grät och jag fick ont i magen av att känna mig som ett as som släpade med honom. Jag höll mig dock lugn och han fick själv välja om han ville vara hemma med pappa eller åka med mig så han kom med mig tillslut.
När vi kom till dagis var han väldigt kramig men inte ledsen och när han såg att Matilda (favvo-fröken) var där och hon sa att de kunde sitta och mysa i soffan och läsa saga så sa han hej då till mig och var nöjd <3
 
Vi fick för övrigt nyss veta att hennes vikariat förlängts vilket gör oss mycket glada, Favvo-fröken Matildas alltså. Vill dock påpeka att alla Nicos dagisfröknar (eller förskolepedagoger om man så vill) är superbra. Trevliga, proffsiga, trygga och bra på alla sätt och vi tycker om dem allihop. Dock verkar Nico ha en speciell relation med henne och han är alltid lite extra nöjd när de leker tillsammans.
 
Nu sitter jag på jobbet och har ätit frukost och väntar på dagens första elevsamtal. Lite trött och sliten men fick ändå sova ganska bra i natt så överlever trots lång dag.
Vill förresten tacka Lotta som i en kommentar påpekade nackdelarna med bord med brädor som skiva. Var helt fantasiskt att få en legitim anledning att glömma det dyra dyra köksbordet och gå vidare :)
 
Och precis som Lotta också kommenterade så kan man ju se om man följt min blogg en längre tid att min smak förändrats lite, eller nej den har inte förändrats egentligen för jag har alltid tyckt om samma saker men nu vill jag ha det ljusare i huset. Jag har fallit för svensson-trenden "vitt och fräscht" haha. Bara soffan jag fortfarande vill ha brun, eftersom katthår syns så mycket annars på den. Får väl dock se sedan så det inte blir fööör mycket ljust så det ser ut som om man bor i ett sanatorium eller nåt :)

Sittymöbler

Publicerad 2013-02-18 19:33:00 i Allmänt,

Efter att Nico hämtats från dagis så har han sett lite på en ny film vi köpte idag (Det regnar köttbullar), vi har busat i sängen (kuddkrig) och tittat i böcker.
Nu försöker han somna och jag tittar på Sittymöblers hemsida. Vill åka till trestads center och kolla någon gång för de har mycket fint till helt ok priser (beroende på vad man jämför med så klart).
 
Bland annat de två köksborden med stolar som man kan se nedan.
 
 
 
Och detta fina vitrinskåp.
 
 
 

Inspirationsdag

Publicerad 2013-02-18 16:37:43 i Allmänt,

Idag har jag och Hampus åkt och tittat lite på golv och annat för att få lite tankar kring hur vi skall ha det i huset. Kommer vara en del bilder och finns risk att ni finner det uttråkande, men I don´t care :)
 
Först var vi på Colorama och hittade världens finaste badrumsinredning. Men då det kostade 26 000 typ så lär vi inte skaffa en sådan, men vi kan ju drömma lite.
 
 
Så kanske man får nöja sig med den mindre varianten:
 
 
Tittade lite på våtrumsgolv och våtrumstapet vilket är typ det tristaste som finns men kommer nog bli ett golv av slaget man kan se på första bilden nedan och någon av tapeterna på bild två och tre.
 
 
 
 
Sedan tittade vi på golv och insåg att nu för tiden är tarkettgolven så fina att det känns onödigt att lägga massa mer pengar på riktig parkett. Finns ju såklart olika prisklasser och vi skall ju försöka hålla oss billigt men lägga lite mer pengar på kök och vardagsrum och lite mindre på sovrummen. De golv vi kikade på idag var bland annat dessa:
 
 
 
 
 
Vi tittade lite snabbt på kakel till köket också men där tycker vi kanske inte helt lika. Jag vill ha något ganska simpelt i ljus beige eller så, får väl se hur det blir.
 
 
Kollade också lite på tapet till fondväggen i köket och vi gillade väl båda två denna tapeten:
 
 
Sedan åkte vi till A O möbler där det fanns en del riktigt snygga möbler. Här kommer jag kommentera lite efter bilderna istället för innan.
 
 
På bilden ovan ser ni dels min man som testar en väldigt snygg fotölj tillhörande en möbelgrupp vi kommer återkomma till sedan. Dels ser man det übersnygga köket i bakgrunden.
Jag vill sååå mycket ha det köksbordet även om det är i största laget. Nedan kan ni se bordsskivan i close up samt de andra möblerna i serien som också var så satans snygga.
 
 
 
 
Nedan ser ni resten av soffgruppen som hörde till fotöljen. Den var väldigt snygg och bekväm, men vi är nog mest inne på hörnsoffa fortfarande - främst eftersom vi vill att hela familjen skall kunna mysa i samma soffa. Men vi får väl se hur det blir.. och om inte annat kan man ju köpa enbart fåtöljen om man skulle vilja.
 
 
Om man skall vara lite mer ekonomisk dock så fanns billigare varianter av köksbord med stolar. Inte alls i samma wow-snygga modell men helt ok om man vill ha pengar över så man kan äta något vid bordet också.
 
 

Tänker på fönster

Publicerad 2013-02-18 10:29:03 i Allmänt,

Kan ju börja med att skriva att Nico sov ganska bra i natt och sov ganska länge så känns ok idag faktiskt. Han var glad när han gick till dagis också men vägrade ge mig en kram. Han var på väg men ångrade sig i sista sekund så det blev ett "mmmmm...nej".
 
Sedan har jag googlat inredning och byggnation. Det svåra är fönster tycker jag. Kan inget om fönster och det finns liksom ingen nära till hands fönsteraffär. Vi gillar ju gammeldags sådär, men är väl mer praktiskt med vändbara. Vi vill ha spröjs men hittar inte sådana vi vill ha. Är plast bättre än trä eller skall det vara metall? Noll koll. Kanske man får lämna det till byggsnubbarna?
 
Skulle i alla fall vilja ha två sådana här bänkar från IKEA under fönstren i vardagsrummet.
 
Fan borde inte tänka på sådant här alls innan offerten har kommit.. om det visar sig att vi inte har råd kommer det bli ett sådant platt fall.

Lek och stoj

Publicerad 2013-02-17 19:20:32 i Allmänt,

Idag hade vi Nicos dag, som vi försöker ha en gång varje helg, då hela familjen hittar på något som Nico kan ha glädje av. Så det blev lunch på McDonalds idag igen och en ny ballong. Alltid ett säkert kort. Han bara pratar om sin "balloo" hela tiden :) Efter det åkte vi till Barnens Lekstad där vi fick turas om att rusa runt med en överlycklig unge som skulle åka rutschkana tusen gånger. Var ganska mycket barn där idag dock så Nico tyckte det var lite läskigt ibland och ville gärna hålla handen. De äldre barnen visar ju noll hänsyn och bara knuffar undan de mindre.
Helt otroligt hur en del föräldrar bara skiter i att hålla koll på sina barn också. En liten flicka, något äldre än Nico, ramlade och slog huvudet och låg där och grät men inte en förälder i sikte - och alla andra sket i henne. Så jag gick och satte mig och tröstade henne och pratade med henne tills det kändes bra igen. Hon lekte vid Nico i säkert en halvtimme och såg inte till hennes föräldrar på hela den tiden.
 
Nico var inte helt nöjd med att behöva gå därifrån efter en och en halv timme men blev snart glad igen då han kunde återförenas med sin ballong i bilen..
Var en liten stund hemma innan jag tog med Nico ner till hans mormor och morfar där han fick leka en stund medan jag åkte och tränade.
 
Sedan har det varit middag och bus med en väldigt glad liten kille som jag hoppas kommer sova gott i natt.
 
 

Nicos dag

Publicerad 2013-02-16 19:17:01 i Allmänt,

Förutom att googla tapeter så har jag ju faktiskt umgåtts med min son idag också.
Rung lunch plockade jag och Nico upp mamma och åkte till McDonalds. Nicos främsta favvoställe i världen typ. Tanken var att vi skulle hälsa på hans gammelmormor och gammelmorfar också, men gammelmorfar var förkyld så blev inget med det.
Nico var så glad över att få hamburgare men mest glad var han nog över ballongen. Var väldigt spännande att se personalen blåsa upp den med en maskin också.
 
Efteråt åkte vi hem till mamma där han fick busa av sig ett bra tag. Han ville verkligen inte åka hem men efter några timmar var jag trött efter bristande nattsömn. När vi skulle hem ville han packa ner ballongen i sin väska varvid den gick sönder och det blev massa tårar. Han kunde inte förstå varför vi var så elaka att vi inte bara blåste upp den igen. Han grät en hel del över den ballongen när vi kom hem med :(
 
När vi kom hem var han dock ganska trött och ville mest se film med sin snutte. Tog tempen nu på kvällen och han ligger runt febergräns, och han har några gånger idag tagit sig om halsen och sagt aj så vet inte om han känner sig krasslig.
Han var busig nu innan läggdags i alla fall och inte helsugen på att sova, men hoppas han somnar snart.
Imorgon är det planer på Barnens Lekstad och så träning på gymmet.
 

Tapeter

Publicerad 2013-02-16 14:01:11 i Allmänt,

Idag har jag snöat in på tapeter... vill ha en fondtapet på en av väggarna i köket. Vi vill ha bröstpanel i vardagsrum och kök, i vitt, men ovanför den vill jag gärna ha en lite roligare tapet på en av väggarna. De jag hittat idag som jag tyckte var roliga är dessa:
 
Denna är diskret men det händer liksom ändå något:
 
Jag gillar ju lite sådär lantigt och romantiskt men vill inte att det skall vara för svårt att matcha i färg och vill inte ha det för plottrigt så då tyckte jag att denna var fin:
 
Denna tycker jag mycket om, men tror inte Hampus skulle säga detsamma :)
 

Denna är också sådär lite lantigt romantisk utan att vara för feminin och full av olika färger:
 
Om man skulle ha lite mer färg så tycker jag väldigt mycket om denna, men frågan är om man skulle tröttna på den snabbt eller ej:
 
Också en på temat romatiskt utan att vara för mycket. Gillar den randiga känslan också:
 
Om jag var modig skulle jag vilja ha denna, med små ekorrar :) men så modig är jag inte :)

Whatz up

Publicerad 2013-02-15 20:56:22 i Allmänt,

Ligger i sängen och funderar på om jag skall ha mens snart så jag kan ha drabbats av PMS, eller om det bara är sömnbristen som fått mig ur fas, för jag är på jävligt skumt humör.
 
Tränade ju igen efter jobbet, vilket var trevligt men kände mig ganska kraftlös i kroppen. Handlade sedan och åkte hem. Försökte äta men hade ingen större aptit och blev plötsligt helt täppt i näsan igen.
 
Sedan började jag känna mig skitsne. Alltså sur och irriterad utan orsak. Allt bara kändes fel. Ingen aning om varför. Fick pussat på sonen ett tag dock och sedan nattat honom. Han somnade som en stock.
 
Nu skall jag se om jag kan vila bort irritationen.

Våtrumsmatta

Publicerad 2013-02-15 13:28:33 i Allmänt,

Det finns ju lite delade meningar om det där med våtrumsmatta. Vissa anser att plastgolv skall se ut som just plast, men jag tycker om när det inte är sådär klassiskt badrumsaktigt.
 
Hittade de här två som jag gillade:
 
 
Denna ser ju ut lite som träparkett och det tycker jag är trevligt.
 
 
Och denna ser lite mer ut som klinkers eller vad det heter.
 
Man måste nog nästan se dem i verkligheten dock för att veta hur plastiga eller ickeplastiga de ser ut.

Besatt

Publicerad 2013-02-15 12:57:51 i Allmänt,

Jag kan knappt tänka på annat än husrenovering nu. Jobbigt då man inte fått offert än och därför inte ens vet om man kommer ha råd med det.
 
I alla fall googlar jag hela tiden på möbler, golv och annat just nu.
 
 
Denna bilden fanns på IKEA. Även om jag helst vill ha bort och stolar med träfärgad skiva men vita men så var det himla fint och tyckte om korgstolen och vitrinskåpet.
 
 
Detta vill jag ha i sovrummet.
 
 
I badrummet vill jag nog ha detta.
 
Det svåra är soffan. Vi vill egentligen ha hörnsoffa och inte divan, men det verkar knappt finnas nu... och så borde ha en ganska mörk soffa så inte alla katthår syns... men jag äääälskar sofforna nedan.
 
 
 

På gränden till döende

Publicerad 2013-02-15 12:47:20 i Allmänt,

Här sitter jag så trött att det liksom bara är gröt i huvudet.
 
Sömnen i natt var minst sagt bristfällig. Hampus snarkade, gnisslade tänder och pratade i sömnen (tror han stötte på någon i sömnen för han frågade om denna någon var singel..hmmmm..hehe). Sedan vaknade Nico vid 04 och bestämde sig för att det var morgon och när han inte fick min mobil sparng han runt i huset och gallskrek och slog i dörrar. Sedan sa han att han ville ha mat och kunde inte gärna säga nej om han var hungrig så det slutade med att han fick sitta och se film i sitt rum och äta yoghurt. Om man är trött idag får han skylla sig själv.
 
Så i näst intill komatillstånd körde jag Nico till dagis och gick till gymmet för ett indoor walking pass innan jobbet. Nu försöker jag hålla mig vaken under elevsamtalen på jobben och efter jobbet är det ett träningspass till. Egentligen känner jag mig väl inte helt upplagd för detta. Viss oro för kollaps. Men det är schlagerpass så kan ju bara inte missa det. Får hemma och avlida efteråt.
 
Är det förresten bara jag som har en obehaglig känsla av svett som rinner inne i öronen flera timmar efter att jag tränat?

Back on track

Publicerad 2013-02-14 19:10:22 i Allmänt,

Idag skulle jag ha jobbat med att planera sex- och samlevnadsundervisning men det gick väl sådär. Får ta tid i helgen till det.
Tror dock jag har fattat beslutet att hoppa av min litteraturkurs för vill ha mer tid att fokusera på annat för tillfället. Får se hur jag gör.
 
Kom iväg på träning i alla fall. Första gången sedan jag blev förkyld och det var så skönt att komma över tröskeln och verkligen ta sig till gymmet igen. Kändes superhärligt att ta  i så man nästan dog och svettas floder. Så imorgon blir det träning innan jobbet igen.
 
Nico har varit på bra humör efter dagis och sjungt imse vimse för oss flera gånger och härmat olika djur.
 
Blev god Alla hjärtans-middag hemma och Hampus hade köpt en vacker bukett till mig <3
 
 
Nu ser jag fram emot en helg som kommer innehålla lite jobb och planering på lördagen, Barnens Lekstad på söndagen och på måndag skall jag och Hampus på utflykt till Colorama och drömma om vårt framtida utbyggda hus.

Aldrig är man nöjd

Publicerad 2013-02-14 07:16:38 i Allmänt,

I vanliga fall när det är Hampus som skall köra Nico till skolan och jag skall vara hemma så brukar det vara mycket tårar. Nico blir ledsen och vill att jag skall följa med, han kramar mig och klamrar sig fast runt min hals och snyftar. Brukar vara riktigt jobbigt psykologiskt och man känner sig som ett svin och en svikare hela dagen bara för det.
Då brukar jag tänka att det vore så skönt om han bara kunde tycka det var lika ok vem som än körde till dagis.
 
Idag hade han inga problem alls. Han packade sin lilla väska och var redo att gå innan Hampus ens hade fått på sig kläderna. Inga tårar alls, och inte ens en kram. När jag sträckte ut armarna och förväntade mig den vanliga gråten när han insåg att jag inte skulle med så fick jag bara ett "Nej" och sedan "Hej då". Jaha.... kändes ju inte så kul det heller. Kunde man inte fått ett mellanting?
 
Aldrig är man nöjd :)
(men Hampus var nog glad hehe)
 

Listus egoistus som det kan kallas på latin

Publicerad 2013-02-14 07:12:36 i Allmänt,

När är du född?
1980, så jag är lite nöjd över att jag hann "uppleva" lite av åttiotalet. Ett årtionde som lite mobbat används till maskeradtema eftersom man tycker att det var så lustig klädkod då men jag tycker det verkar ha varit ganska go stämning. Solstollarna liksom, och killar hade fluffigt hår och uppkavlade kavajärmar.

 Vilken är din familj?
Till min närmsta familj räknar jag min man, min son, mamma och pappa och min lillebror. Men också mormor och morfar, farmor, mina föräldrars syskon och deras barn (vissa mer än andra kanske) och min mans systrar räknar jag som närstående eller vad man skall kalla det.

Vad gör dig lycklig?
Att se min unge lycklig. Mest av allt att se honom och min man tillsammans och höra hur min son skrattar. Men också en trevlig familjefrukost i solen på vår altan. Midsommar gör mig alltid lycklig.

Vilken är veckans bästa dag?
Lördag tror jag, för jag gillar att vara ledig. Eller kanske fredag eftersom man då vet att man kommer vara ledig snart. Fast måndagar är bra eftersom man då kan njuta av jobbet, som jag faktiskt gillar, då man har lite energi efter helgen.

Vad är din största svaghet?
Jag är inte superbra på att ta kritik, jag är inte speciellt bra på att säga ifrån i tid om något stör mig heller utan blir istället vansinnig efter  ett tag. Och jag hanterar trötthet/brist på sömn ytterst dåligt.

Vilka är dina starkaste sidor?

Jag är omtänksam och bra på att tala med människor one on one, mindre bra i grupp då jag kan bli lite tyst. Jag är bra på att se saker från många olika perspektiv. Jag är också en jävel på att planera och organisera (vill helst slippa själva genomförandet själv dock). Jag är också bra på att ta till mig kunskap.

Vad var det bästa som hände under 2012?
Att vi flyttade till vårt nya hus tror jag och allt det innebar. Hade en lång härlig sommar (trots solbristen) med utflykter med Nico och äta på altanen och pynta nya huset. Kändes som en nystart för hela den väldigt trötta familjen.


Vad arbetar du med?

Jag är skolkurator.

Vad var ditt senaste inköp?
Jag köper inte så mycket spännande så mina senaste 20 inköp, bortsett från mat och sådant, har nog alla varit kläder till Nico.

03.45 är INTE morgon

Publicerad 2013-02-13 09:01:49 i Allmänt,

I dag är jag inte pigg. Inte alls. Så trött att jag kan spy.
 
Kunde inte sova i natt för det var bara hustankar i huvudet, och klockan 01.30 vaknade Nico och ville in till oss. Och 03.45 bestämde han sig för att var morgon. Hoppade upp och vrålade om macka och film. Sedan var det ingen mera sömn.
 
Döende

Dagen som kom och gick

Publicerad 2013-02-12 21:23:35 i Allmänt,

När Nico lämnats på dagis städades det och sedan kom första byggsnubben som uttryckte stor tveksamhet gällande vår utbyggnadsplan så när han gått spenderade vi lite tid med att tänka om. Nu tror vi att vi har en lösning vi är nöjda med, men fan vad svårt det är. Man blir så nervös och stressad av att fatta så stora beslut som är så permanenta och kostar så mycket pengar.
 
När jag handlat och hämtade Nico på dagis så besvarade han frågan: Ska vi åka hem nu? med att säga:
Nä, mommo.
Så det blev att åka en sväng till mamma och pappa. Väl där ville han inte hem utan sa hej då till mig och jag fick åka hem utan honom. Medan mamma och pappa hade honom en timme så passade jag och Hampus på att äta barnfri middag (= ingen som klättrar på oss medan vi äter).
 
När han kom hem var han på mycket gott humör. Ville dock fortfarande inte klippa naglarna vilket slutade i en klassisk muta. Ett kinderägg i utbyte mot klippna naglar. Helt överlycklig var han.
 
Imorgon ännu mer byggubbar och så skall jag träna. Hur jag skall hinna med plugg och jobb vette fan alltså. Inte alls stressad. Inte alls.

Det där med två barn igen

Publicerad 2013-02-12 09:56:54 i Allmänt,

Tack Lotta för dina reflektioner. För det är ju den andra frågan jag funderar på de dagar jag ändå känner att jag vill ha ett barn till - och det är ju när det är lämpligt. Även där hör man ju lite olika. De som tycker att riktigt nära i åldern är bäst eftersom de då kommer ha mer gemensamt och de som tycker att man skall vänta för att konkurrensen blir mindre.
 
Jag hör nog till det senare lägret. Vill för det första ha lite mer klarhet i Nicos försenade tal och sedan vill jag att han skall vara mer självgående. Typ kunna gå på toa lite och så. Just nu tror jag Nico skulle uppleva ett syskon som väldigt jobbigt då han är en sucker för uppmärksamhet.
 
Kanske om ett eller två då...

Nu skall jag gå upp och röja för första byggfirman som skall ge oss offert på utbyggnad kommer idag. Imorgon kommer två till. Ingen rast och ingen ro.
På dessa tre lediga dagar skall jag även hinna träna, planera sex- och samlevnadsundervisning samt skriva en uppsats i litteraturvetenskap.

Skadad Buzz

Publicerad 2013-02-11 11:02:13 i Allmänt,

Fasar lite för när Nico kommer upptäcka att Buzz ramlade ner från dagisets hatthylla idag och hans fot gick av. Kan bli hysteri. Får hoppas att Hampus lyckas laga honom med lim, annars blir det nog att punga ut dyra pengar för en ny Buzz.
 
Nico var annars glad imorse. Fast han är inne i en slags fas kan man säga. Han totalvägrar att få sina naglar klippta och att kamma sitt hår. Vet inte vad jag skall göra. Håret går ju att lösa med massa spraybalsam och kamma lite då och då, men naglarna. Hur klipper man en nagel på en unge som springer, sprattlar och blir helt galen?
 
Sitter på jobbet och fryser nu. Har lunch. Måste erkänna att även om jag älskar mitt jobb på många sätt så är jag lite trött på det just nu. Är för mycket att göra, för mycket stress och snurr och för lång resväg. Samtidigt vill jag inte jobba med något annat. Vet inte riktigt vad jag skall ta mig till.
 
Denna vecka jobbar jag i alla fall hemma två dagar så känns lite bra, även om jag har apmycket som måste göras och planeras de dagarna så jag kommer ha fullt upp även om jag jobbar hemifrån.

Fördriver tiden

Publicerad 2013-02-10 19:57:39 i Allmänt,

Jag sitter och hoppas att sonen skall somna snart så jag kan få lite kvalitetestid med maken och äta glassen som snälla mamma kom förbi med förut <3. Strawberry cheesecake...Mmmm.
 
Funderar över saker som vanligt. Det där med genus, uppfostran och filmer. Nico är ju än så länge trist nog totalt ointresserad av att jag skall läsa böcker för honom så vad gäller den fronten behöver jag ännu inte tänka så mycket. Dock ser han ju en hel del film. Tänkte använda inlägget till att skriva lite om vad han ser för film och analysera det sådär lite halvdant. Så känner du att ämnet är ointressant så sluta läs typ nu.
 
Först älskar Nico Astrid Lindgrens filmer och de han ser på är:
 
Pippi Långstrump
Ja det är ju en stark och självständig tjej i huvudrollen så det kan ju anses vara bra. Fantasifullt och påhittigt. Men jag har svårt för den där glorifieringen av just Pippi. För även om man bortser från det där med negerkung som inte känns helt ok så är hon ju även ganska ohyffsad.
 
Lotta på Bråkmakargatan
Kärnfamilj i idyll och massa jäkla ofog och skrikande som Nico suger åt sig som en svamp. Lite blandat med kön dock och huvudpersonen är ju en tjej, men könsrollerna ganska klassiska, vilket jag nu inte orkar nämna mer vad gäller Astrids filmer för de är ju rätt könsnormativa allihop.
 
Madicken och Emil i Lönneberga och Rasmus på Luffen
Av dessa filmer har Nico lärt sig om slagsmål och bus. Men det finns ju en hel del gemytligt med dem också.
 
Saltkråkan
Jag älskar saltkråkan och trots att serien är så gammal att könsrollerna är väldigt stereotypa så finns det ju ändå självständiga flickor i snickarbyxor och "pojknamn".
 
Och så har vi de filmer som inte är Lindgren:
 
ToyStory
Nico älskar ju ToyStory och det är väl inte så att man kan förneka att det är lite pojkinriktat med i huvudsak manliga karaktärer. Den enda flickan i första filmen är ju väldigt passiv men Jessie i andra är lite mer tuff och handlingskraftig även om hon i slutändan ändå alltid måste räddas av en man.
 
Nicke Nyfiken och Smurfarna
Smurfarna har ju Nico gillat ett bra tag och det är ju ganska uppenbart att det inte finns mycket tjejer med där och att hon som är med är något av en fjolla. Nicke Nyfiken är en helt ny favorit där kvinnor är rätt frånvarande, men i alla fall kan barnen lära sig en del saker.
 
Stuart Little
Nico tycker att de båda filmerna om Stuart Little är väldigt roliga och där är ju väldigt fokuserat på pojkar också om man bortser från den omtänksamma mamman. Ger ju fina budskap om familj och vänskap dock.
 
Har försökt få honom att vilja se Fem myror, men det vill han inte. Han ser dock ibland på Katten Gustav, Ice Age och lite annat.
 

Jag har ju insett att det inte är helt lätt att hitta film som ger "bra budskap", framför allt då han väljer ganska mycket själv vad han vill se och inte.
Dock är det ju störande att alla barnfilmer tycks se ut på samma sätt. Kärnfamiljer för det mesta, i huvudsak pojkar i huvudrollerna, kärleksrelationer pojke-flicka trots att filmerna vänder sig till små barn där relationer kanske inte är det viktigaste och total avsaknad av könsnormasbytande eller homosexualitet. Och karaktärerna har ofta vit hudfärg. Lite trist att barnfilm i allmänhet ger en så snäv och stereotyp bild av verkligheten.
 
 

Pojkarna grejar

Publicerad 2013-02-10 16:06:29 i Allmänt,

 
Idag kände Hampus att det var dags att ta sig upp under taket på vårt hus för att se hur det står till på vinden. Kan ju vara bra att veta om taket behövs bytas eller om det är som det ska.
Dock har vi haft problemet med att det är en källaringång med inte helt stabilt tak precis under vindsluckan. Idag fixade han dock detta genom en stege fastspikad på det taket dock.
Nico var med ute och tyckte det var väldigt spännande att traska omkring och titta på pappa som jobbade, och att jaga katten.
 
Annars har vi gjort mycket lite med tanke på att jag och Nico råkade somna vid lunch och sova tre timmar. Kommer väl vara mindre lätt att få honom att somna ikväll.

Det där med ett eller två barn

Publicerad 2013-02-10 15:59:54 i Allmänt,

Innan jag fick barn hade inte jag fattat att det tydligen är en ganska så infekterad fråga, det där med om man skall ha ett eller flera barn. Jag har nu insett att det är stört omöjligt att diskutera det med andra som redan har barn utan att det blir lite sura miner. Alla tycks nämligen övertygade om att deras val är det rätta och det blandas in massa känslor som gör det omöjligt att föra en objektiv diskussion. Om man dessutom skulle ha annan åsikt än någon annan så tolkas ju det med en gång som om man kallar dem för dåliga föräldrar och det om något är jävligt känsligt har man ju förstått.
 
Jag pendlar stort mellan att vilja ha ett barn till och enbart vilja ha Nico. Och jag fattar ju att det inte finns ett rätt eller fel svar på det hela heller.
De tankar jag haft kring det hela är dessa:
 
Fördelar med endast ett barn:
- Man har mer ork och tid att lägga på just det barnet
- Man har mer pengar så man kan ha råd med roliga semestrar etc.
 
Nackdelar med endast ett barn:
- De får inte uppleva den stora glädje och trygghet ett syskon kan innebära
- De kanske bortskämda av att ha odelad fokus på sig
- De kanske upplever denna fokus som jobbig
 
Fördelar med fler barn:
- De har varandra att leka med och umgås med som äldre
- De får lära sig att dela med sig och ta hänsyn
 
Nackdelar:
- Mindre tid/ork/pengar så blir kanske mindre kvalitetstid och roliga utflykter
- Svårare att få barnvakt för två barn så mindre vuxentid
- Ännu en småbarnsperiod = enorm trötthet
- Ännu en förlossning =skräck
 
Ja, jag vet inte. Min bebislängtan strider mot min praktiska sida.
 

Ingen är som alla andra

Publicerad 2013-02-09 21:24:15 i Allmänt,

Eftersom kvällens melodifestival bara var en tragisk samling skitlåtar så sysslar jag med att fundera och filosofera istället.
 
Nu det senaste har det ju varit en hel del tankar och oro kring Nicos brist på språk som cirkulerat i våra huvuden här hemma. Jag har skrivit en del om det och jag har pratat en del om det med andra. Man pratar med kollegor, dagispersonal, specialpedagoger och så vidare. Förr eller senare kommer det alltid upp.. det där med diagnoser. Det finns de som är för och de som är emot. Jag är kluven.
 
Jag är emot att ha en diagnos som ursäkt för att man själv eller sitt barn beter sig illa. Då diagnosen blir en anledning att bara ge upp. Att man fått något att skylla på. Jag är också emot när små barn om och om igen får höra att de har en viss diagnos så till den grad att de identifierar sig med den och gör själva diagnosen till en del av sin personlighet.
 
Jag är dock för diagnoser då de används som medel för att få det stöd som man behöver. När man använder den för att ta till sig den kunskap man behöver för att kunna stötta sitt barn på bästa sätt. Då man använder den kunskap som finns kring diagnosen för att veta vilken nivå man skall lägga sina krav och förväntningar på. Ett redskap för omvärlden för att skapa bästa möjliga förutsättningar för individen att utvecklas,
 
Om Nico fick en diagnos hade jag inte velat att han visste om det. Inte när han är liten. Jag hade inte velat skapa den känslan av att vara annorlunda. Jag vill istället att han skall förstå att ingen är som alla andra, för alla är olika. Man är bra på vissa saker och mindre bra på andra. Man tycker om vissa saker och man tycker inte om andra. Vi har alla våra egenheter och särdrag. Man skall inte definieras utifrån en aspekt av ens personlighet.
 
Nico har grymt balanssinne och är helt orädd när det kommer till att hoppa och klättra. Han älskar att sjunga och spela musik. Nico har en underbar humor och är bra på att imitera. Han älskar att bada men inte att få vatten på huvudet. Han har superbra finmotorik och är bra på att pyssla. Han är kärleksfull och omtänktsam men har intigritet och väljer själv när han vill gosa. Nico är inte jättebra på att prata och kan inte så många ord men han älskar att kommuncera ändå och är bra på att visa vad han vill.
Han är en individ. En personlighet. Och framför allt, han är underbar och han är älskad. Inte trots något, inte på grund av något, utan oavsett allt. Utan förbehåll, utan motprestation. Alltid älskad, mest av allt.

Lördag och mer bajs typ

Publicerad 2013-02-09 19:17:43 i Allmänt,

Idag fick jag vakna tidigt som vanligt och strax innan 10 gav vi oss av till barndansen, jag och Nico. Hampus fick vara hemma men jag insåg snart att det var ett misstag för Nico blev ledsen att han inte var med och när vi väl kom till dansen ville han inte alls dansa utan försökte istället sparka ner spegelväggen upprepade gånger tills jag sa att "slutar du inte nu så går vi", och då svarade han: "ja gå" och tog mig handen och gick mot dörren. I det läget var det ju bara att stå sitt kast eftersom jag sagt så. Så blev bara tio minuters dans för honom idag.
 
Sedan hastade vi iväg till McDonalds drive in och sedan hem till mamma och pappa och åt lunch. Precis när jag skulle lämna Nico där ringde gymmet och det visade sig att jag snott med mig en annan unges skor så fick åka tillbaka och byta.
Efter det fick jag och Hampus i alla fall två timmars egentid då vi kunde mysa och se på House (har fått med Hampus på Housetåget nu så vi ser hela serien från början). Inte så ofta man får bara vuxentid tillsammans så det var trevligt.
 
Hemma igen var Nico på bra humör och vi lekte, målade och  hade trevligt innan middagen.
 
Sedan hade vi en annan bajsincident. Hade skrivit detaljerat först men kom sedan på att jag kanske inte skall skriva alltför mycket eftersom den femtonåriga Nico i framtiden kanske inte uppskattar om hela hans klass kan läsa om hans nasty toavanor som tvååring. Med egentligen... jag får väl ta bort bloggen innan han blir stor ändå med tanke på allt jag skrivit.
Men om någon har smarta tips på hur man får litet barn att sluta stoppa ner handen i sitt bajs och sedan torka av det på sina kläder och annat så dela gärna med er.
 
Nu tror jag att han somnat medan jag skrev detta och jag skall förbereda mig inför melodifestivalen. Hampus har spelkväll så blir att mysa ensam i sängen ikväll.

Känsliga läsare varnas

Publicerad 2013-02-08 19:05:36 i Allmänt,

Lätt för att äcklas? Läs ej.
 
Efter att ha pratat med dagis idag vid hämtning insåg vi att Nico inte bajsat på tre dagar. "Kommer bli ett jävla lass när det väl kommer", sa jag och sedan tog det väl en halvtimma så kom det. Detta hann vi dock inte märka förrän Nico kvickt körde ner handen bak i blöjan och sedan fick upp den igen full av baks som han kletade av i bokhyllan och på alla sina kläder. Det STANK!
Fick torka och torka överallt och fick bytt på honom, och torka hans händer medan han vansinnigt vrålade. Mycket mysigt. Precis som man föreställer sig en trevlig fredag med familjen.
 
Sedan var han dock mycket lycklig. Slet av blöjan och hoppade runt naken. Tog tag i två testar av Hampus hår som han höll ut åt sidorna medan han sjöng Här kommer Pippi Långstrump, på sitt eget vis.
Massor av bus.
 
Nu hoppas jag han somnar lättare än igår. Dagis hade fått order om att inte låta honom sova mer än en timme (han sover ibland 2,5 timmar på dagis och då är han inte lätt att få i säng på kvällen).
 
Imorgon det barndans och så får man se vad man orkar med. Sovmorgon hade inte suttit fel men det kan man ju bara drömma om.

Morgonkamp och intervju

Publicerad 2013-02-07 15:33:42 i Allmänt,

Varje morgon nu inleds med en kamp. Nico vill ha med sig saker till dagis och jag säger nej, han gråter och skriker och sliter av sig sina kläder och springer iväg och skriker och gråter lite till och så slutar det med att han får med sig sakerna men att de får ligga i lådan på dagis... vilket ofta genererar lite gråt till.
Jag inser ju icke-konsekvensen av detta. Inget bra alls. Nu fattar jag därför beslutet att han kan ta med saker men att de får bo i lådan under dagen. Bättre att ha regler jag själv klarar att följa.
 
Söt är han i alla fall min gullunge och jag saknar honom hela dagarna, fast han mest bara säger "nej" nu för tiden.
 
Varit på kurs hela förmiddagen kring nätmobbing. Sedan till skolan och äta lunch tillsammans med ung kvinna från RFSL. Efter det elevhälsoteammöte. Sedan elevsamtal och nu väntar jag på att intervjuas av nån snubbe från tidningen Socionomen. Skitnervös och är rädd att jag skall svammla i min trötthet, men det skall nog gå bra hoppas jag.
 
Kommer komma hem sent så sedan blir det nog bara att natta barn och hoppa i säng. Måste hinna äta något på vägen hem också... blir det något onyttigt eller något onyttigt tror ni?

Morgonkaos

Publicerad 2013-02-05 19:19:55 i Allmänt,

Morgonen började som den brukar börja nu för tiden, med att Nico vaknar vid fem och vrålar tills han får min mobil och kan kolla YouTube-klipp.
Sedan var han inte på bra humör. Vägrade ta på sig kläder och då jag redan var försenad så tog jag till knepet man inte skall ta till - jag mutade med ett geléhallon. Big mistake. Nico åt nämligen inte upp det utan ville ta med det till dagis. Att han inte får ha godis med dit var inget resonemang han köpte så han skrek hela vägen in på dagis, vägrade klä av sig, grät och skrek när vi kom till avdelningen och var helt hysterisk. Ringde dock dagiset en halvtimme efter jag gått och kollade läget och de sa att han blivit på bra humör nästan direkt efter jag gått.
 
I alla fall missade jag mitt tåg på grund av allt tagit så lång tid och fick vänta 40 minuter på nästa. Frös och var allmänt sur och hade glömt min nässpray så kunde inte andas.
Arbetsdagen gick bra i alla fall och när jag kom hem var Nico på bra humör och vi kunde leka lite. Dock var han inte lika trevlig mot hampus utan skriker NEEEEJ bara han tittar på honom.
 
En bra sak var ju i alla fall att Nico helt förstod grejen med att vi glömt snutten och snuttekudden på dagis igår kväll när han skulle sova och somnade snabbt utan den och sedan inte gnällde varken i natt eller på morgonen efter dem.
 
Jag är helt slut nu så känns skönt att snart kunna lägga sig och att det är min lediga dag imorgon. Skall försöka få igång träningen igen nu när förkylningen känns bättre och kanske få pluggat lite också om det hinns med. Dagarna går alldeles för fort.

Å så var det ny vecka

Publicerad 2013-02-04 12:29:57 i Allmänt,

Försöker pussla ihop mitt liv. Jobb, studier, möten, kurser, träning.... Låter mer än vad det är dock, men jag har lite svårt att ha saker i huvudet så det krävs mycket av min energi för att få ihop mitt schema. Har lite av en diagnos om jag inte nämnt det.
 
I alla fall vaknade Nico vid 05 i morse. Aslycklig. Ville se på film, sjunga, prata, springa omkring och skratta. Jag ville helst njuta av den halvtimme som var kvar innan jag skulle upp, men tji fick jag. Blev lite sura miner innan vi skulle gå dock. Nico har blivit lite anti när det kommer till kläder och ville inte ha tröja på sig.
"Jacka!" skrek han istället och jag sa att nej, du skall ha tröja först.
"Mössa!!" skrek han då. Det slutade dock med att jag förklarade att han inte behöver ha tröja om han inte vill men då får han inte heller gå ut. Fritt val. Han valde tröjan.
 
På jobbet har jag jobbat, och finns väl inte så mycket mer att säga om det. Liten paus nu då inbokad elev inte kom. Kallt som ett kylskåp på skolan är det. Han dock en värmefläkt på mitt rum men den torkar ut slemhinnorna så man tvingas dricka flera liter vatten istället. Pest eller kolera.
 
Har även skrivit ut artiklar om hur man stärker barns självförtroende, skrivit upp kontaktuppgifter till olika byggföretag jag skall kontakta och försökt skriva ner saker jag skall minnas.
Nu är jag trött och vill sova men har sex elevsamtal kvar så det bådar ju jäkligt gott. Kommer somna i bilen på väg hem eller nåt.

Vad jag vill ge mitt barn

Publicerad 2013-02-03 19:56:28 i Allmänt,

I samband med att jag såg Yohio på TV igår och blev sådär full av beundran så började jag tänka att det just är det jag allra helst vill kunna ge mitt barn. Inte en finalplats i schlagerfestivalen utan självkänslan nog att på en mindre ort våga skapa sin egen stil och stå upp för sig själv, och köra sitt eget race. Självkänsla och självförtroende är det jag allra helst vill att Nico skall kunna få ha mycket av, men också det svåraste att veta hur man skall kunna skapa. Det finns ju liksom ingen mall.
 
Jag försöker alltid uppmärksamma honom, visa intresse för det han gör och fråga honom saker (även om han ju inte riktigt kan svara så bra). Jag försöker att inte trycka ner hans egna vilja utan istället låta honom uttrycka den och i den mån det går respektera den. Även om jag kan berömma honom och säga att han är duktig, så försöker jag alltid visa att jag älskar honom lika mycket även när han inte gör som jag vill och att vi alltid kan kramas även efter ett gräl.
 
Jag hoppas att det jag gör fungerar, och kanske är hans ibland lite obstinata humör ett tecken på det. De säger ju att en god självkänsla hos ett barn kännetecknas av att barnet vågar säga ifrån och inte bara vill vara till lags. Även om man ibland önskar att allt var lätt och smidigt och han bara gjorde som jag sa så försöker jag komma ihåg att jag inte vill ha ett kuvat barn som tror att kärlek och värde är kopplat till prestation och lydnad. För mig är det så mycket viktigare än att jag får lugn och ro.
 
Det är tankar och försöker hålla fast i hårt när jag ligger och försöker vila och min son ställer sig bredvid mig i sängen, hoppar upp och ner, sträcker ut sin armar och flaxar samtidigt som han skriker "KUCKELIKUU" och sedan kastar sig över mig :)

Ingen sovmorgon

Publicerad 2013-02-03 08:37:43 i Allmänt,

Det är svårt att få sovmorgon när man har en son som vaknar astidigt varje morgon på ett strålande humör och sjunger och tjoar. Lite svårt att vara sur på honom också då han anfaller en med pussar <3
Nu ser han film en stund i sitt rum i alla fall så skall se om man kan få vilat lite.

Schlager

Publicerad 2013-02-03 08:36:07 i Allmänt,

Igår blev det Melodifestivalen såklart. Och som vanligt var många av låtarna ren skit. De som röstade på låten Gosa bör få spöstraff.
Men första låten att gå vidare, Skyline, var ok och då han lät så trevlig när han var med i Mix Megapol var jag glad att han gick vidare. Gadd var också bra med sin lite Winnerbäck-inspirerade svenska låt. Dock var det ju Yohio jag älskade.
 
Mitt sjuttonåriga jag blev lite kär, och mitt trettiotvååriga jag blev glad över att se en ung människa våga bryta normer och köra sin egen grej. Han är lite av min hjälte. Tyckte om låten också så det var inte bara hans glittrande look som fick honom att bli min favorit. Och älskar hans pappa lite också som under tävlingen såg ut lite som en gammal tilltuffsad hårdrockare men som under efterfesten tydligen dök upp i den något mer mansnormsbrytande outfiten som ni kan se nedan på bilden. Män i klänning <3 Lite synd att jag aldrig i livet kommer få min man att ta på sig "den lilla svarta" haha :)
 
 
Bilden lånad från Aftonbladet

Inbrott

Publicerad 2013-02-02 19:23:11 i Allmänt,

 
Nico har snappat upp ett och annat från Pippi Långstrump om hur man får ut pengar ur spargrisar :)

Nicos danspremiär

Publicerad 2013-02-02 19:07:55 i Allmänt,

Idag började Nico på sin dans på Sportlife. Jag tror att han tyckte att det var väldigt kul i det stora hela, även om han stundvis hade lite svårt att fokusera och hellre ville kika ut genom fönstren för att se vad som hände där ute :)
 
Var en ganska liten grupp men typ sex barn eller så, så det var skönt. Deras lärare var väldigt gullig och det fanns inga krav på att barnen skulle "göra som alla andra" utan de sa att i början är det ju så att barnen mest tittar och tar in vad som händer innan de följer med i rörelserna själva. Nico var dock med på noterna riktigt bra stundvis och skrattade riktigt gott åt vissa dansövningar. Tror han kommer tycka om att gå dit varje lördag en stund, fast han gärna hade lekt i gymmets lekrum också :)
 
Annars har han haft en inte helt bra dag. Vet inte om han känner sig krasslig eller om vad det är men riktiga moodswings har han. Ena stunden är allt skitkul och i nästa stund skriker och gråter han för minsta lilla. Stundvis har han var riktigt gosig också (och då brukar han inte må helt bra). Han har ätit bra dock och haft glada stunder också. Han har fått en fix idé också vilket är att han inte skall ha kläder på sig hemma, så han springer runt bara i blöja hela tiden. Försöker ta på honom för man tycker han borde frysa men en sekund senare har han dragit av alla kläderna igen.
 
Nu tycks han ha somnat på bara fem minuter efter att ha krypit in i sitt tält så jag skall ta och mysa ner mig i sängen och läsa lite Gardell innan det är dags för schlager och efter det lite katastroffilm med maken.

Sånghatten

Publicerad 2013-02-01 19:18:08 i Allmänt,

Vi har på olika sätt försökt hjälpa Nicos med hans språkutveckling. Steg ett var att köpa alla de filmer han ser på nätet på engelska i svensk version. Så nu har vi alla ToyStory på svenska samt Teletubbies och Nicke Nyfiken och några andra. Vi försöker också skärpa oss med att själva benämna saker hela tiden.
 
Beställde också en DVD från Hatten förslag. Det är de som bland annat gett ut Babblarna. Nico tycker dock inte om just Babblarna men Hatten inriktar sig mot tal och språkutveckling och har en hel del pedagogiska saker så köpte en DVD som heter Sånghatten. Tär tränas barn på språket genom tydliga sånger på svenska med stödtecken till. Det är också träning på olika språkljud. Nico tyckte mycket om den.
 
Han blev också väldigt glad när mormor och morfar kom på besök och lekte en stund. Efter det åt vi tacos, vilket avslutades med att han spillde massiv mängd köttfärs i min laptop. Well well.
Nu skall han sova... i sitt tält.
 

En kram

Publicerad 2013-02-01 13:18:34 i Allmänt,

Idag är jag på jobbet fast jag är sjuk. Sprider mina baciller bland eleverna. Är så torr i halsen att jag typ har svårt att svälja trots att jag dricker enorma mängder vatten. Känner mig lite som en hjälte för att jag gick hit trots att jag inte mår bra... hahaha... jag är så självgod ibland.
 
Nico var glad imorse i alla fall... eller tja, det är kanske en sanning med modifikation. Han vaknade strax innan 5 och vrålade att han skulle ha min mobil och sedan kollade han youtube och grät och skrek när det kom upp klipp han inte ville se. Men mellan det var han glad och när han sedan gick upp så var han väldigt glad.
Han sjöng och skrattade på väg till dagis.
 
När vi kom in på dagis var det en liten tjej i hans grupp som glatt utropade "Nicholas" och kom rusande och gav honom en stor kram. Nico stod en smula överumplad med snutten och kudden i ena handen och med den andra klappade han henne lite försiktigt på axeln medans hon kramade honom. När hon släppte taget och sprang iväg såg jag att han stod med ett litet förvånat men samtidigt förnöjt leende på läpparna och sedan vände han sig mot mig och log. Var så härligt att se :)
 
Nu är strax arbetsdagen över och jag skall åka och handla och sedan hem. Myskväll. Funderar på att köpa hem något pyssligt som jag kan syssla med tillsammans med Nico men vet inte riktigt vad.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela