Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

För att klara upp lite med en gång

Publicerad 2013-02-27 10:20:33 i Allmänt,

Finns ju en hel del missuppfattningar kring feminism och genustänk och ville beröra dem med en gång kände jag.
 
Alla feminister har håriga armhålor? Bara "radikalfeminister" har håriga armhålor? Feminister måste ha håriga armhålor? Jag anser att alla skall sluta raka sig?

Noope. Vissa har det andra har det inte, och det bör vara ett fritt val. I mitt fall handlar det mest om lathet men jag vill ha bort stämpeln att det skulle vara ofräscht. Håller man sig ren luktar man inte mer svett än andra, har inget med hår att göra. Det dock för många om att få bort det där att man som kvinna SKA  göra vissa saker för att räknas som kvinnlig. Jag skiter fullständigt i om man rakar sig eller inte men om man gör det tycker jag inte det skall vara för att man känner att man måste för att passa in. Reflektera lite över det sjuka i att man måste ta bort något som är en naturlig del av kroppen för att anses vara normal...
 
Feminister hatar män?
 
Så klart inte! Jag älskar min man, min son, min pappa, min bror och tycker om väldigt många andra män. Dock bör man jobba för att jämna ut skillnaderna och det handlar inte om bara om lön utan också om vilka som tar plats i samhället, bestämmer i samhället, är de som lyssnas mest på m.m.
 
Feminister som klagar så smala modeller etc. är feta?
 

Jag är inte smal, det kan vi etablera. Vissa kanske skulle tycka att jag är fet. Jag hade kunnat vara smalare om jag ansträngde mig så är inget jag tycker synd om mig för eller bryr mig så mycket om. Bara för den sakens skull tycker jag ju inte illa om smala och vill att alla skall vara knubbisar.
När det klagas handlar det om att reklam/mode etc. ibland visar osunt smala ideal och ibland för att de nästan ENBART visar smala människor. Jag tycker folk skall ha all rätt att vara smala och glada för det, men tycker också att folk skall kunna vara mindre smala/knubbiga/mulliga/småtjocka och glada för det och få synas lika mycket. Bredda utbudet liksom. Att vara ohälsosamt smällfet är kanske inget man skall sträva efter dock, men även de som är det har rätt att få må bra och synas.
 
Sexistisk reklam etc. är inget att klaga på för det är ju på "skoj"?
 

Nej det är inte ok. För alla dess små "skojsigheter" och stereotyper förstärker en bild av kvinnan som är negativ och påverkar den syn som finns på kvinnan (mannen) och därmed hur denna behandlas i samhället. Det skapar också en undermedveten mall av hur de olika könen skall vara som vi sedan förhåller oss till vilket gör det svårt att göra sig fri från normens krav.
 
Genuskärringana tycker inte att flickor skall få ha rosa eller kjol?

De mest irriterande kommentarerna någonsin. Jo jag tycker att flickor skall få ha rosa och kjol. Jag tycker också att de kan få ha blått, grönt och byxor och att pojkar kan få ha rosa, kjol och whatever. Jag tycker att det skall vara fritt fram att leka med dockor, klättra i träd, spela fotboll, laga låtsasmat, pyssla och vad man än vill göra oavsett villket kön man har. Valfrihet gott folk, det är det man är ute efter. Bredda utbudet, inte förminska det. 
 
 
 
Kortfattat och ofullständigt för nu måste jag städa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela