Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hudvård - när man inte vill tänka negativt

Publicerad 2015-06-29 21:19:56 i Allmänt,

Då det finns saker jag inte har lust att tänka på nu så väljer jag istället att skriva om min nya besatthet - Lush. Ni vet de som säljer hudvårdsprodukter och annat som är typ mestadels veganska och inte testade på djur.
(och bara för att klargöra så är min blogg aaaaaaalldeles för liten för att få spons haha).
 
Det lustiga är att jag aldrig varit någon som uppskattar långa bad, att smörja in mig med krämer eller ens att duscha. Hudvård för mig har i princip varit att snabbt tvätta bort smuts, se till att jag inte luktar illa eller ser skiten ut samt smörja in mig med nån hudlotion från matvaruaffären om huden börjar fnasa eller fjälla... Ungefär så. Nu kan det ju framstå som om jag är en rätt äcklig person så vill poängtera att jag är ren alltså, men att denna typ av aktiviteter dels tråkar ut mig vanligtvis samt att jag har känslig hud som börjar klia av typ alla produkter.
 
Men så har jag sett Lush-produkter i en del bloggar och så hade en arbetskamrat köpt bubblebars där som jag fick lukta på och så plötsligt fick jag lust att också bada i godisdoftande bubblor så jag beställe några sådana... och listiga som de är så skickade de med varuprover på bodyscrubs och bodylotions som var så bra att jag bara var tvungen att ha det med... och då skickade de med mer prover som jag var tvungen att ha och nu plötsligt spenderar jag flera kvällar i veckan med att ta långa bad, scrubba och tvåla, smörja in och göra inpackningar av år, ansiktsmasker och jag vet inte vad. And I love it. Jag känner mig alldeles mjuk och väldoftande hela tiden.
 
Mycket underligt... denna sida av mig har alltså legat slumrandes inom mig i 35 år och plötsligt dyker den upp från ingenstans. Ålderskris? Hormonanfall?
 
I alla fall... här kommer en liten genomgång av de produkter jag köpt och vad jag tycker om dem jag hittills hunnit testa:
 
Ultrabland ansiktsrengöring - helt fantastisk! Jag har som sagt känslig hud och har haft väligt svårt att hitta ett sätt att tvätta ansiktet utan att torka ut det, bli flottig eller få leva med att det svider och kliar i ansiktet av nån kräm jag inte tål. Denna ansiktsrengöring är som en slags vaxig kräm som man gnider in i ansiktet utan att ta vatten  i ansiktet först. Sedan torkar man bort den med fuktiga bomullspads, och sim salabim har man ett rengjort ansikte som känns mjukt och lent. Inget kli alls.
 
Mask of Magnaminty ansiktsmask - Har bara hunnit prova den en gång och då lite kortare tid än det är tänkt då sonen kom in och såg mig och fick en panic attack. Det jag upplevde var dock att man hade en väldigt ren och fräsch känsla i ansiktet efteråt.
 
Vanilla Dee-Lite Bodylotion - Jag tror i alla fall att det var den jag har. När jag först smörjer in den så kan jag uppleva det som lite jobbigt då det tar ett tag för den att sugas in i huden eller vad man skall säga (och jag har lite svårt för när jag känner mig kladdig) men sedan blir huden supermjuk, inget kli alls och mina eksem på benen kändes mycket bättre efteråt.
 
I love juicy schampo - Har bara testat det lilla jag fick i ett prov ännu men har beställt en flaska. Mycket tunnflytande och drygt och det kändes verkligen som om håret blev riktigt rent. Luktar dessutom väldigt fräscht.
 
Veganese balsam - Inte testat ännu utan bara beställt då jag hört så mycket bra om det.
 
R&B Hair Moisturiser Leave in Balsam - Jättebra om man vill få lockarna att hålla formen och återfukta håret. Luktar dessutom väldigt gott.
 
Rock star soap - Enda produkten som jag inte gillar så mycket och det på grund av den luktar väldigt väldigt starkt. Vi fick gömma den i ett skåp då det luktade så starkt i hela badrummet av den. Nu fick jag dock med ett prov på Porridge soap som var underbar, så det blir väl nästa inköp.
 
Rub rub rub kroppsscrub - Är som scrub och tvål i ett och är helt fantastisk. Man känner sig så himla ren och fräsch efteråt samtidigt som man känner sig mjuk och väldoftande. Precis lagom scrubeffekt också.
 
Creamy candy och The comforter bubblebars - The Comforter är min absoluta favorit men gillar båda. Man smular ner dem i vattnet och de ger både färg, doft och bubblor. En bar räcker till flera bad.
 
Dragons Egg och Honey Bee badbomber - Har bara hunnit använda den första men skall definitivt beställa fler av den. Förutom att den luktade jättefrächt så var det roligt med all färgeffekt och sprakande. Kändes som den gjorde huden mjuk också.
 
Då absolut ingen av deras produkter fått min hud att klia så har jag nu även beställd foundation från dem som skall bli spännande att testa. Har en känsla av att det kommer sluta med att jag har nästan hela deras sortiment hemma. :)
Men rekommenderas verkligen till er med känslig hud.
 

Dagens

Publicerad 2015-06-19 21:56:21 i Allmänt,

Eller egentligen gårdagens.. men skit samma.
 
Dagens film: Chappie
Såg den igår, efter att maken tjatat ett bra tag att vi skall se den men jag varit osugen. Min första tanke efteråt var att han som gjorde trailern gjort ett uselt jobb för jag hade förväntat mig en helt annan film. En mer lättsam familjekomedi typ. Och det var det ju inte alls.
Annars tyckte jag väldigt mycket om filmen trots den kritik den fått av vissa. Jag tycker dels att det är skönt att regissören återgått till sin mer ursprungliga stil, och jag uppskattar hans sätt att få till både skratt och tårar utan att det känns för Hollywood-pressat. Gillar även det där med att "förklä" samhällskritik genom att slänga in aliens eller robotar eller liknande... Det är något med hans stil som känns äkta på något vis.
Sedan vet jag att många tycker att skådespelarinsatsen av Yolandi och Ninja (orkar inte kolla upp stavningen just nu) från Die Antwoord inte var på topp, men jag gillade dem faktiskt skarpt. Deras eventuellt bristande skådespelarvana (framför allt Ninjas) tyckte jag att de kompenserade upp med deras färgstarka och speciella karaktärer. Kan tycka att det är bättre när det sticker ut för mycket än när ingen karaktär går att minnas i efterhand.
Tyckte också väldigt mycket om filmens blandning av smuts och betong med färgstark konst och kläder.
Jag tyckte som sagt var mycket om filmen, och den överraskade min positivt, så jag kan rekommendera den.
 
Dagens bok: Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist
Överlag tycker jag om hans böcker. Hur han kan ta något helt osannolikt och/eller övernaturligt och få in det i den vanliga världen och göra historien trovärdig. Han har också ett mycket målande språk som suger med en i berättelsen och en förmåga att bygga upp stämning/spänning samt beskriva karaktärer på ett spännane sätt.
Denna boken är inget undantag, även om den då det verkar vara den första av två böcker inte känns helt avslutad då man når slutet.
Även om boken har en grundstory som i brist på finare ord är jättekonstig, så fastnar man och vill läsa mer. Han lyckas skapa en extremt obehaglig stämning som långsamt trappas upp. I hans tidigare böcker har jag inte känt så, men i denna känner jag starka influenser av Stephen King. Typen av historia och sättet att berätta den på är väldigt likt King, men inte på ett negativt sätt. 
Kan egentligen inte berätta så mycket om handlingen då den är för udda, men skulle man likna den vid något så är det just King-verk som tv-serien Under the doom (som King skrivit manus till) eller Kings novell Langoljärerna.
En mycket udda bok men absolut läsvärd.
 
Dagens bok 2: Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Björk (lyckas inte få till norskt ö)

Då jag just nu är supertrött orkar jag inte skriva så långt om denna, men om man tycker om deckare så rekommenderar jag den verkligen! Det var en av de bästa deckarna jag läst på länge om man ser till intrig och spänningsgrad. Mycket vändningar och gissningar och en riktig bladvändare.
Karaktärerna är bra skildrade, även om man är lite trött på kombon överviktig medelålders man i team med ung snygg kvinna. Men för att ha kört den kombon så gjorde han det i alla fall bra och skapade någon slags intresse kring dessa karaktärer då de inte fullt ut var stöpta ur samma mall som man är van vid.

Midsommar

Publicerad 2015-06-19 21:33:10 i Allmänt,

Midsommar är en av mina favoritdagar på året, och tyckte att vädergudarna skötte sig ganska bra idag ändå och höll på ösregnet tills kvällen då dansen kring stången var avklarad.
 
Jag och sonen satt lika otåliga och väntade hela förmiddagen tills vi kunde bege oss till brorsan och hans familj där mina föräldrar mötte upp för att äta god lunch/middag.
Efter vi ätit begav vi oss till midsommarstången. Var en stor grej för mig i år att fira på ett annat ställe än jag gjort de senaste 35 åren (=hela mitt liv). Vi har två ställen på gång avstånd att fira på och har alltid firat på ett ställe vid havet. I år bestämde vi oss dock för det närmaste stället av främst två skäl 1. avsaknad av klippor och hav innebär mindre springa efter sonen för att undvika fall- och drunkningsolyckor 2. han har "klasskamrater" som firar på det stället vi gick till idag.
Även om det kändes konstigt så blev det väldigt lyckat. Väldigt mer avslappnat då vi slapp hålla stenkoll på sonen och han var skitglad att två av hans bästisar var där plus massa andra barn. Så det var full rulle på honom.
 
När vi kom hem var sonen trött och småkinkig men nu har han somnat och jag frossar i kladdkakemuffins som svägerskan skickade med mig hem.

Biokväll

Publicerad 2015-06-17 21:57:54 i Allmänt,

Då och då tar jag och brorsan och har lite syskonhäng, och idag när maken jobbade sent så fick mina föräldrar leka med sonen medan jag och brorsan drog på bio.
Vi såg en film jag längtat läänge på - Jurassic World. Texten nedan kan innehålla vissa småspoilers, men skall försöka undvika det så långt det går.
 
Vill ni läsa en mer genomtänkt analys av filmen så läs på Hej Blekk... Här får ni mer min omedelbara känsla av filmen utan någon större tankeverksamhet.
Så, vi kan ju börja med att gå igenom de skäl till att jag absolut ville se filmen..
 
1. Jag älskar Jurassic Park. Enligt mig en av de bästa filmer som gjorts och absolut den film som gjort störst intryck. Att se den på bio var som att gå in i en annan värld på ett helt annat sätt än någon annan film lyckats med. Effekterna var på den tiden makalösa - magiska. Och den filmen håller än idag, och är nog en av de filmer jag sett flest gånger.
 
Kan man jämföra Jurassic Park med Jurassic World i det avseendet? Nej det kan man inte. Idag är vi vana vid den typen av effekter, och även om man fortfarande kan tycka de är snyggt gjorda och att filmen är bra så kan man nog aldrig toppa den WOW!-känsla och den förundran man kände när man såg Jurassic Park första gången.
 
2. Dinosaurier är coola. De är stora och farliga (en del av dem) och finns i massa olika varianter. Uppenbarligen kan man koka ihop alla möjliga spännande och actionfyllda situationer om dinosaurier är en del av ekvationen.
 
Och efter att ha sett denna film så kan jag konstatera att jag fortfarande tycker att dinosar är coola. Dock tycker jag mer om när det är mer basic. Jag kan ha lite svårt för det där att det alltid måste vara något nytt, något större och något med mer speciella egenskaper.
 
3. Jag avgudar Chris Pratt. Snubben är lätt att gilla liksom. Han ser så där "vardagligt" sexig ut - inte Hollywood-sexig, vilket jag gillar. Han är en bra skådis, och han verkar så jäkla avslappnad och go i intervjuer.
 
Tycker att han levde upp till förväntningarna och spelade rollen bra. Han, och det yngsta barnet, tycker jag var de man kom ihåg mest efter filmen.
 
Då jag aldrig ser, nästan, trailers innan jag ser filmer så visste jag inte mycket och blev glatt förvånad över alla referenser till originalfilmen (som Blekk skriver så är det ju ett lätt sätt att glädja fans). Man blev sådär nostaglisk och lite till sig. Och när BD Wong (som är favvo för mig även pga Law & Order SVU) dök upp i samma roll som i originalfilmen så började jag nästan fnittra förtjust och klappa händerna som ett barn.
 
Jag är ju en av de få som förresten tycker om att se "Jurassic Park 2 och 3" (de har nog andra namn men orkar inte kolla upp dem). Inte i närheten lika mycket som första filmen men jag tycker att de kan ha ett visst underhållningsvärde. Dock skulle jag säga att denna filmen är långt bättre än de två - och Chris Pratt och hans husdjur är väl den största anledningen.
 
Fanns det saker jag inte gillade med filmen? Ja.
Claire. Den kvinnliga huvudrollen. Om jag ville vara riktigt riktigt snäll så skulle jag kunna skriva att de kanske försökte visa att även en kvinna i högklackat kan kämpa när det kniper.... men då vore jag extremt snäll. Hon är stereotyp så in i norden och hela hennes karaktär skulle kunna hämtas från åttiotalsrullar som hon den blonda gnällspiken i Indiana Jones och de fördömdas tempel, eller nån "Den vilda jakten på..."-film. En kvinna som man försöker få att framstå som självständig men som behöver ledas av och räddas av en man.  Och man undrar hela tiden vad Chris Pratts karaktär ser i henne och hela deras "relation" känns onödig i filmen.
 
Vissa av deras hitte-på-dinosar var inte i min smak. Back to basic är mer min grej som sagt var. Och vissa scener var ju lite väl osannolika... Man springer inte så snabbt i högklackat hur van man än är.. om man säger så...
 
Men den levde nog överlag upp till mina förväntningar och var bra fartfylld underhållningsaction - dock inte alls med samma spänningsfaktor som den första filmen (man kan lite lista ut när nåt skall hoppa fram och så vidare), så jag kan rekommendera den. Var en bra film att se i 3D.
 
En höjdpunkt under biobesöket var dock när en tjej i publiken skrek till av skräck i filmens inledning när ett äggskal får en spricka i sig (vilket inte alls var läskigt) och resten av bion började asgarva åt henne.

Dagens boktips

Publicerad 2015-06-16 20:23:56 i Allmänt,

Ok, jag vet... jag har vid upprepade tillfällen tjatat om denna bok (dessa böcker snarare), men nu kommer det ett inlägg bara tillägnat denna bokserie.
 
Diana Rowland heter författarinnan och bokserien börjar med boken My Life as a White trash zombie. Efter denna kommer Even white trash zombies get the blues, White trasch zombie Apocalypse och How the white trash zombie got her groove back.
 
Den handlar om Angel som är en fattig, arbetslös missbrukare som bor tillsammans med sin alkoholiserade pappa men en dag vaknar upp på sjukhuset efter en olycka för att senare inse att hon blivit förvandlad till en zombie - i korta drag.
 
Böckerna är skrivna på ett lättsamt men smart sätt, med intriger som blir mer och mer komplexa för varje bok men ändå håller en personlig känsla och hela tiden tar upp även vardagsproblem och relationer.
Jag inser att begreppet "white trash" är ett nedvärderande och problematiskt begrepp men jag känner att författarinnan också har den medvetenheten och också visar hur Angels självbild till en början speglar omvärldens förväntningar på "någon som hon", men hur hon sedan inser att hon är mer än vad andra ger henne cred för.
 
Det jag främst gillar med böckerna är dock att Angel är en jävligt cool karaktär. Hon är självständig, tuff, kan strida för sin sak och är modig men är samtidigt känslosam, kan gråta och vara osäker - vilket innebär att hon inte är en stereotyp feminin karaktär men inte heller fastnat i "man i klänning"-fällan. Hon brottas med sin osäkerhet kring andras syn på henne på grund av sin bakgrund, sin bristande tilltro på sig själv på grund av sina svårigheter att läsa och annat som ger karaktären trovärdighet och liv. Framför allt så vägrar hon låta män styra hennes liv och lär sig snabbt att sätta ner foten och låta andra veta att hon kan ta hand om sig själv. Hon vill älskas men inte "beskyddas" utan vara en jämlike.
 
Trots att hon är en zombie är Angel en bra kvinnlig förebild på många sätt, och jag tror att böckerna kan tilltala båda könen.
 
Läs dem!
 

Massiv shopping

Publicerad 2015-06-15 19:27:06 i Allmänt,

Idag är den första riktiga dagen på min semestervecka. Den har jag spenderat med att sova länge, ta ett lååångt bad då jag använde hårinpackningar, bodyscrubs och allehanda produkter som jag aldrig annars använder då jag ytterst sällan orkar spendera mer än fem sekunder i duschen, fotvård inkl målade tånaglarna (!!! om man känner man vet man att jag haaaatar fötter så detta kan vara andra gången i mitt liv jag målat dem), läste klart sista White trash zombie-boken och umgicks med mamma. Jag har också aktivt försökt att inte tänka på jobbet - satans svårt det där.
 
Det senaste har jag mest läst och lyssnar på Karin & Sara... och en sak till. Fick ju skatteåterbäringen och har gjort det mest naturliga - dvs. köpt orimliga mänger kläder på Tradera. Så mycket att jag faktiskt måste köpa en ny klädställning för att få plats med allt. Men det rör sig inte om enorma summor, vilket är det härliga med Tradera.
 
Att slösurfa på Tradera innebär också en del underhållning och hastiga anfall av vrede. Detta på grund av google-translate-beskrivningar såsom "alla organ har inte samma kvalitet som på bilden" (annons gällande klänning), irriterande särskrivningar, så suddiga bilder att man ej kan se produkten alls, uppenbara fall av färgblidhet samt människor som inte vet skillnaden mellan t.ex. en tröja och en kofta. Den största vreden känner jag dock då människor sniker till sig extra pengar genom att ange en idiotiskt hög fraktkostnad, i stil "Tunt linne som väger noll säljes för 2 kr - fraktkostnad 120:-".
 
Vad är det å för kläder jag har köpt? frågar alla sig nu (antagligen ingen). Jo ser ni, det är en liten kompott av klänningar, linnen, tunikor, koftor och nåt par byxor. Den röda tråden kan dock sägas vara färgglatt och blommigt/mönstrat.
Exempel på plagg jag köpt är:
 
Denna top från märket Heine, som jag aldrig hade hört talas om, älskar jag. Den är så bekväm och fin,
En mysig luvtröja i frotte från märket Chill Norway (som jag inte heller hade hört talas om men nu är lite besatt av)
En Desigual-klänning med så härliga färger. Också ett märke jag blivit lite besatt av, men ofta är de kläderna för dyra till och med begagnade för att jag skall köpa dem - men ibland kan man fynda.
Denna klänning av märket Vera Velour fick jag på posten idag och bilden gör den inte riktigt rättvisa då den har jättefina men mjuka färger. Gillar den skarpt.
Denna Desigual-klänning har jag ännu inte fått hem så får se om den passar då de är lite små i storlekarna.
Väntar också på att få hem denna Rabalder-klänningen som jag tycker är jättefin.
 
Det roliga med att bli Tradera-galen är också att man hittar vilka klädmärken man gillar. Men  kom gärna med förslag om ni sitter inne på info om snygga klädmärken.
 

Saker jag ser fram emot.. och saker jag inte ser fram emot

Publicerad 2015-06-06 18:33:15 i Allmänt,

Detta inlägg är helt enkelt en kom-ihåg-lista förklätt som ett blogginlägg.. typ. För jag inser ju att ingen egentligen är sådär speciellt intresserad av att läsa vad jag ska och inte ska göra på min fritid. Vilket å andra sidan gör hela denna blogg menlös när jag tänker efter ...
 
Skit samma... Just nu ser jag fram emot följande:
 
* Midsommar! Årets bästa dag i min mening. Men i år lite nervöst då jag firat på samma ställe varje år i hela mitt liv men vi i år skall pröva något nytt. Och vi vet ju alla att jag helst inte testar nya saker.
 
* En veckas semester (som avslutas med midsommarhelgen). Underbart!
 
* Vi kanske skall få träffa ett eventuellt fosterbarn veckan efter midsommar. Väldigt spännande!
 
* Vi ganska snart är klara med alla "måsten" hemma
 
* Att se om Levaxinet jag just fått utskrivet kan hjälpa mig att bli piggare... känner mig ännu hoppfull
 
* Skatteåterbäringen!!!
 
Saker jag inte ser så mycket fram emot:
 
* Det jag faktiskt måste göra för att bli klar med alla "måsten", som att putsa grunden, rensa rabatter, bära sten, måla hus och staket, måla lister och en del möbler... and so on... (jag kommer inte ha många lediga stunder på min semester inser jag)

Fyra favoriter

Publicerad 2015-06-06 18:23:40 i Allmänt,

I natt kunde jag inte somna utan låg och tänkte på vad jag skulle skriva på min blogg idag, och jag vet att jag hade ett långt och intressant inlägg i huvudet som helt var borta när jag vaknae idag... så istället blir det fyra favoriter. Varsågoda.
 
Favorit nummer 1 - Min nya klänning från Desigual (stavas det så?)
Köpte denna från Tradera och älskar den. Så nu har jag blivit lite besatt av att köpa mer kläder av samma märke. Älskar att de är så färgglada. Den enda riktigt stora nackdelen är storlekarna som är extremsmå. Den jag köpte är en XL och det är precis så att jag kan ha den, och jag har vanligtvis 40/42 så är ju mer en L i så fall.
 
Favorit nummer 2 - White trash zombie
Fick ju denna bokserie (fyra böcker) av maken i födelsedagspresent och är nu inne på bok två. Trots att de är på engelska så sträckläser man i rasande fart för de är så lätta och roliga att läsa.
 
Favorit nummer 3 - senaste avsnittet av Game of Thrones
Vill inte spoila för de som inte sett det senaste avsnittet så valde en "neutral" bild och skall inte gå in på vad det var med avsnittet som gjorde et extra bra, men det var en kombination av olika element som jag gillar skarpt. Ogillar dock väldigt att det bara är två avsnitt kvar på säsongen och att jag sedan måste vänta ETT ÅR!
 
Favorit nummer 4 - Karin & Saras podcast
Just nu är denna podcast min livräddare för det är den som får mig att varva ner och slappna av så jag kan somna varje kväll. Deras härliga röster i kombo med trevliga och roliga samtalsämnen. Dock känns det ju lite surt att jag insåg efter att tag att de precis lagt ner den så att jag när jag lyssnat igenom de avsnitt som gjorts sedan kommer hamna i sömnlöshet igen :(. Dessutom har jag lyssnat så mycket på den att jag liksom skapat en relation till dem. Jag gör ofta så - tittar massor på en serie eller lyssnar på en pod eller så, tills jag tycker att jag känner dem - och sedan drabbas jag en sorg när det tar slut. Framför allt nu då man lämnats i ovisshet med spekulationer kring varför podden slutade. Är Karin och Sara inte vänner mer? Skulle ju vara ren tragik. Att lyssna på dem gav mig hopp om mänskligheten och att det finns sådär härliga vänskapsrelationer, och om deras vänskap är över krossas hela min dröm. På riktigt. Känner mig ledsen över detta... och jag vet ju inte ens nåt om det. Men så är jag ju inte riktigt som jag ska heller.

Full rulle

Publicerad 2015-06-06 17:43:39 i

Idag var sonen överlycklig då vi tog med honom och bästa kompisen Elin till Barnens Lekstad. De lekte så svetten rann och åt pannkakor och glass. Två barn är ju lättare än ett tänkte vi. De roar varann och så.
Så vi bjöd med Elin hem och köpte hämtmat på vägen. Men efter ett tag insåg jag att två barn inte är lättare än ett - alls. Huset var kaos och min hjärna totalt utmattad. Men målet var uppnått i och med en väldigt glad unge :) 

Vad jag hoppas ge mitt barn

Publicerad 2015-06-01 20:42:03 i Allmänt,

Jag vet att det låter som en klyscha, men om man själv inte har barn tror jag faktiskt inte att man ens kan föreställa sig den enorma kärlek man känner till sitt barn. Hur man kan betrakta denna lilla människa och uppfyllas så totalt av kärlek att det är överväldigande och nästan smärtsamt. I den stund min son föddes bleknade allt annat i världen i jämförelse.
Inte heller kan man nog föreställa sig den enorma rädsla man från den dagen bär på. Rädslan att något skall hända. Rädsla för sjukdom och olyckor. Rädsla att göra fel som förälder.
 
Men det var i en intervju med socialtjänsten inför att bli familjehem som jag insåg vad som faktiskt är det viktigaste - det som jag verkligen vill att min son skall få med sig i livet. Jag fick frågan: "Tänk tillbaka på din barndom och hur du kände dig då.. Vad var det?"
Och inte kom jag ihåg de gånger mina föräldrar kanske blivit arga eller irriterade för något jag tyckte var orättvist. Jag tänkte inte på saker jag fått. Inte på de gånger de var för trötta eller upptagna för att leka just när jag ville det. Och även om jag har fina minnen av utflykter, aktiviteter och pyssel så var det inte det som var det första som jag tänkte på.
Mitt svar? Jag kände mig älskad.
 
Och då insåg jag att av allt jag säger och ger så är det allra viktigaste min son får kramarna, myset i soffan, sagostunderna, kliet på ryggen, orden "jag älskar dig", leenden, blicken i våra ögon när vi tittar på honom, när vi håller hans hand, när han får krypa upp i vår säng efter en mardröm, när vi lyssnar på hans berättelser...
 
Jag hoppas att jag lyckas förmedla till honom det som är alldeles för enormt att beskriva med ord - hur mycket han är älskad.

Min underbara man

Publicerad 2015-06-01 18:37:28 i Allmänt,

Jag fyllde ju år för lite mer än en vecka sedan, men födelsedagspresenten maken beställt hade försenats på posten så fick inget då - och det var inget jag tyckte var jobbigt eller så. Hade nästan glömt bort det hela lite grann och blev därför överraskad då jag kom hem idag och fick en stor vacker bukett bkommot och ett paket innehållandes de fyra böcker som finns i White trash zombie-serien och en Guy Fawkes-mask. Saker som jag önskat mig för ett bra tag sedan och som jag trodde han inte kom ihåg <3
 
Han känner mig väl min make :)
 
 

Lite boktips

Publicerad 2015-06-01 18:32:09 i Allmänt,

Senaste dagarna har jag kommit in i en ny fas. Från att hysteriskt bara ha städat, donat och möblerat om det senaste så har jag nu börjat varva ner och har i och med det slukat en bok om dagen eller så.
 
Var med om ett lustigt sammanträffande då jag läste en något (flera?) år gammal bok och såg en relativt ny film och det visade sig att båda hade samma grundtema... Ja jag vet, något luddigt då jag inte vill spoila för någon, men det var ett sjukt sammanträffande.
 
Kan i alla fall berätta om två av böckerna jag läst och mina tankar om dessa.
 
Camilla Läckbergs Lejontämjaren
Jag har alltid tyckt att Läckbergs böcker är underhållande i sin lättlästhet. Dock har de alltid känts lite "simpla". Skrivna efter samma mall med ganska stereotypa figurer och halvbanala historier. Perfekt sommarläsning om man inte vill behöva tänka för mycket. MEN jag blev därför positivt överaskad då jag läste hennes senaste verk som by far är hennes bästa bok. Helt plötsligt frångår hon  sin vanliga mall och har en mer komplex historia med lite twist. Karaktärerna, framför allt huvudkaraktären och de nytillkomna sådana, känns mer  äkta och har mer djup och språket känns mer levande än vanligt. Om detta är en försmak på Läckbergs utveckling och kommande böcker så ser jag fram emot nästa.
 
Jenny Rognebys Leona-tärningen är kastad
Jag valde att köpa denna då det stod att den skulle vara en helt ny slags kriminalroman, och det var det. Och det är inte själva storyn som är det nya egentligen utan karaktärerna. Det är svårt att beskriva boken utan att spoila men kan säga så mycket som att den har vändningar och vinklar som gör den i det närmaste unik. Och istället för en en försupen butter man som så ofta har huvudrollen i kriminalromaner så har vi en självständig, smart - och i det närmaste psykopatisk - kvinna. Det jag gillar med boken är att författaren dock inte fallit i fällan att skapa en stereoyp karaktär med bara en sida utan hennes huvudperson är väldigt komplex. Och den är verkligen unik boken, vilket jag också uppskattar. Det jag ogillade med boken är dels att slutet känns otillfredställande på flera plan samt framför allt att den ger en slags obehagskänsla. Kanske kommer obehaget av att en kvinna "inte skall vara sådan" enligt sociala koder, eller så hade jag känt samma obehag om en man agerade likadant, svårt att veta. Oavsett vilket så blev jag illa berörd.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela