Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Midsommar

Publicerad 2015-06-19 21:33:10 i Allmänt,

Midsommar är en av mina favoritdagar på året, och tyckte att vädergudarna skötte sig ganska bra idag ändå och höll på ösregnet tills kvällen då dansen kring stången var avklarad.
 
Jag och sonen satt lika otåliga och väntade hela förmiddagen tills vi kunde bege oss till brorsan och hans familj där mina föräldrar mötte upp för att äta god lunch/middag.
Efter vi ätit begav vi oss till midsommarstången. Var en stor grej för mig i år att fira på ett annat ställe än jag gjort de senaste 35 åren (=hela mitt liv). Vi har två ställen på gång avstånd att fira på och har alltid firat på ett ställe vid havet. I år bestämde vi oss dock för det närmaste stället av främst två skäl 1. avsaknad av klippor och hav innebär mindre springa efter sonen för att undvika fall- och drunkningsolyckor 2. han har "klasskamrater" som firar på det stället vi gick till idag.
Även om det kändes konstigt så blev det väldigt lyckat. Väldigt mer avslappnat då vi slapp hålla stenkoll på sonen och han var skitglad att två av hans bästisar var där plus massa andra barn. Så det var full rulle på honom.
 
När vi kom hem var sonen trött och småkinkig men nu har han somnat och jag frossar i kladdkakemuffins som svägerskan skickade med mig hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela