Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hudvård - när man inte vill tänka negativt

Publicerad 2015-06-29 21:19:56 i Allmänt,

Då det finns saker jag inte har lust att tänka på nu så väljer jag istället att skriva om min nya besatthet - Lush. Ni vet de som säljer hudvårdsprodukter och annat som är typ mestadels veganska och inte testade på djur.
(och bara för att klargöra så är min blogg aaaaaaalldeles för liten för att få spons haha).
 
Det lustiga är att jag aldrig varit någon som uppskattar långa bad, att smörja in mig med krämer eller ens att duscha. Hudvård för mig har i princip varit att snabbt tvätta bort smuts, se till att jag inte luktar illa eller ser skiten ut samt smörja in mig med nån hudlotion från matvaruaffären om huden börjar fnasa eller fjälla... Ungefär så. Nu kan det ju framstå som om jag är en rätt äcklig person så vill poängtera att jag är ren alltså, men att denna typ av aktiviteter dels tråkar ut mig vanligtvis samt att jag har känslig hud som börjar klia av typ alla produkter.
 
Men så har jag sett Lush-produkter i en del bloggar och så hade en arbetskamrat köpt bubblebars där som jag fick lukta på och så plötsligt fick jag lust att också bada i godisdoftande bubblor så jag beställe några sådana... och listiga som de är så skickade de med varuprover på bodyscrubs och bodylotions som var så bra att jag bara var tvungen att ha det med... och då skickade de med mer prover som jag var tvungen att ha och nu plötsligt spenderar jag flera kvällar i veckan med att ta långa bad, scrubba och tvåla, smörja in och göra inpackningar av år, ansiktsmasker och jag vet inte vad. And I love it. Jag känner mig alldeles mjuk och väldoftande hela tiden.
 
Mycket underligt... denna sida av mig har alltså legat slumrandes inom mig i 35 år och plötsligt dyker den upp från ingenstans. Ålderskris? Hormonanfall?
 
I alla fall... här kommer en liten genomgång av de produkter jag köpt och vad jag tycker om dem jag hittills hunnit testa:
 
Ultrabland ansiktsrengöring - helt fantastisk! Jag har som sagt känslig hud och har haft väligt svårt att hitta ett sätt att tvätta ansiktet utan att torka ut det, bli flottig eller få leva med att det svider och kliar i ansiktet av nån kräm jag inte tål. Denna ansiktsrengöring är som en slags vaxig kräm som man gnider in i ansiktet utan att ta vatten  i ansiktet först. Sedan torkar man bort den med fuktiga bomullspads, och sim salabim har man ett rengjort ansikte som känns mjukt och lent. Inget kli alls.
 
Mask of Magnaminty ansiktsmask - Har bara hunnit prova den en gång och då lite kortare tid än det är tänkt då sonen kom in och såg mig och fick en panic attack. Det jag upplevde var dock att man hade en väldigt ren och fräsch känsla i ansiktet efteråt.
 
Vanilla Dee-Lite Bodylotion - Jag tror i alla fall att det var den jag har. När jag först smörjer in den så kan jag uppleva det som lite jobbigt då det tar ett tag för den att sugas in i huden eller vad man skall säga (och jag har lite svårt för när jag känner mig kladdig) men sedan blir huden supermjuk, inget kli alls och mina eksem på benen kändes mycket bättre efteråt.
 
I love juicy schampo - Har bara testat det lilla jag fick i ett prov ännu men har beställt en flaska. Mycket tunnflytande och drygt och det kändes verkligen som om håret blev riktigt rent. Luktar dessutom väldigt fräscht.
 
Veganese balsam - Inte testat ännu utan bara beställt då jag hört så mycket bra om det.
 
R&B Hair Moisturiser Leave in Balsam - Jättebra om man vill få lockarna att hålla formen och återfukta håret. Luktar dessutom väldigt gott.
 
Rock star soap - Enda produkten som jag inte gillar så mycket och det på grund av den luktar väldigt väldigt starkt. Vi fick gömma den i ett skåp då det luktade så starkt i hela badrummet av den. Nu fick jag dock med ett prov på Porridge soap som var underbar, så det blir väl nästa inköp.
 
Rub rub rub kroppsscrub - Är som scrub och tvål i ett och är helt fantastisk. Man känner sig så himla ren och fräsch efteråt samtidigt som man känner sig mjuk och väldoftande. Precis lagom scrubeffekt också.
 
Creamy candy och The comforter bubblebars - The Comforter är min absoluta favorit men gillar båda. Man smular ner dem i vattnet och de ger både färg, doft och bubblor. En bar räcker till flera bad.
 
Dragons Egg och Honey Bee badbomber - Har bara hunnit använda den första men skall definitivt beställa fler av den. Förutom att den luktade jättefrächt så var det roligt med all färgeffekt och sprakande. Kändes som den gjorde huden mjuk också.
 
Då absolut ingen av deras produkter fått min hud att klia så har jag nu även beställd foundation från dem som skall bli spännande att testa. Har en känsla av att det kommer sluta med att jag har nästan hela deras sortiment hemma. :)
Men rekommenderas verkligen till er med känslig hud.
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-29 22:46:22

Herregud! - är detta min dotters blogg?? Hahaha, du har verkligen grottat ner dig i "spa"produkter :) Bra kanske du nu kan slippa att det kliar över allt på kroppen när du duschar :) Kram/Mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela