Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Plötsligt händer det

Publicerad 2011-02-07 08:33:24 i Nytt på bebisfronten,

Underbar natt vilket man inte trodde först. Nico ville lägga sig redan vid 18, men som vanligt ville han upp en timme senare för att sitta en liten stund med oss i sängen... men ångrade sig snart och insåg att han trots allt var trött. Han var dock superhungrig och gnällig till en början. Från 17.30 åt han en stor portion gröt och två omgångar med ersättning innan han var nöjd och somnade (efter att vi fått springa in och ut ur hans rum i en timme och nattat).

Jag var dock helt inställd på att få mata honom runt 22, men plutten sov till 24.30. Då åt han och somnade snällt om. Nästa gång jag vaknade av att han grät trodde jag klockan var runt 3, som vanligt, så matade och stoppade om och han somnade så snällt. Inte förrän efteråt såg jag att klockan var 05.30. Sedan sov han till 07.45 då han tyckte att det var morgon. Helt ok med mig, känner mig nästan utvilad.

Han är inte på bra humör dock utan lite sådär halvgråtig nästan hela tiden. Verkar nästan som om han fortfarande är trött... skumt nog.

EDIT: Jo, han ville sova igen den lille slappisen :) Han är så rolig för nu har han börjat ha ett väldigt speciellt beteende när han är trött så man märker väldigt tydligt att det just är sova han vill. Han "prat-gråter" (alltså han låter som han försöker prata samtidigt som han smågråter.... oftast säger han mamamamama) och dyker ner med sitt huvud mot mitt bröst om och om igen när han håller honom i famnen. Liksom gosar in ansiktet i mig. Han kan prat-gråta när han är hungrig också, men då samtidigt som han viftar med armarna... om han ser flaskan så viftas det hysteriskt efter den om det är mat han vill ha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela