Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

SNÖ...what is it good for? Absolutly nothing!!

Publicerad 2011-02-10 17:02:31 i Nytt på bebisfronten,

Känns inte riktigt som stavningen av rubriken är som den ska.. men ni förstår poängen. Vägarna kring vårt hus är en satans dödsfälla just nu känns det som. Orust - ön som plogbilen glömde - igen. Jag lyckades ta mig till Stenungsund i alla fall. Körde sakta, sakta... men det gjorde nästan alla andra med så det var ok.

Först gick jag till Lindex. Blev lockad av en länk i mammagruppen på fb igår och kände att jag bara var tvungen att ha ett par mockasiner med Stinky på. Och när jag var där insåg jag ju att han var tvungen att ha en matchande tröja..hihi. Så, så fick det bli :)

Sedan kom mamsen och vi tog en fika. Hade med mig en liten fruktpurébägare till Nico som han svalde i ett nafs. Dock är han så lättdistraherad och hade svårt att koncentrera sig när det var så mycket folk runt omkring som han kunde titta på.


En exalterad Nico på fiket

Sedan fick han presenter av sin mormor. En söt liten dräggelhaklapp från Lindex och en tommie tipee-mugg (heter de verkligen så?..äh skit samma vad den heter.. den är fin och har droppskydd i alla fall). Sofia har en sån och har skrivit att den är bra så då ville jag med ha en :) Nu kanske det låter som om jag köper allt som alla i mammagruppen har... som om jag är en liten copycat... och ja, det är jag :)

Sedan var det dags för BVC och 6-månaderskollen. Nico sov en stund innan och jag tänkte att han skulle vara grinig då jag väckte honom men han var på strålande humör hos läkaren och tittade på allt, skrattade och rullade runt på skötbordet... Kändes som om han försökte impa på barnläkaren..haha. I alla fall vägde han nu 9800g och var 70 cm. Min stora kille <3.

Lyckades även framstå som en idiot inför barnläkaren..haha. Han höll på med sina undersökningar samtidigt som jag pratar med sköterskan och plötsligt frågar han mig:
"Har han hostat en del de senaste dagarna eller?"... och jag säger..
"Ja.. HUR visste du det?!"
Han tittar då på mig som om jag är riktigt efterbliven och säger långsamt och tydligt:
"Jag lyssnade på hans lungor... och jag är en läkare... jag hör sånt"

Ooh så smart jag kände mig..hahaha. I alla fall hade plutten ett virus. Inte så kul, men jag misstänkte ju detta redan innan och förhoppningsvis blir det inte värre än så här.

Efter BVC åkte jag och handlade och skickade hemligt paket till Sofia..hihi. När vi kom hem la jag Nico i sängen och han har nu sovit en timme, förutom ett uppvaknande då han var jätteledsen. Kanske kan hans små episoder förklaras av att han inte är helt kry.

Nu skall jag vila min hjärna innan jag tar tag i allt som skall göras. Nico får sova en stund till då han inte sovit så mycket idag, och kan lägga honom lite senare istället.


Nico i mitt knä, igår

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-02-10 18:56:11

ja nu när K lärt sej att man måste suga lite för å dricka funkar den finfint!!!!

nyfiken på posten :D:D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela