Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det finns två sidor av allt

Publicerad 2011-02-27 06:33:34 i Allmänt,

Igår såg jag och Hampus en film och i den filmen var det ett barn som hade födelsedagskalas. Precis som alltid nu för tiden så blev vi båda sådär fånigt, nästan fnissigt, drömmande när vi ser barn på tv (om de är glada, om de är ledsna blir vi båda två bedrövade)... skumt det där att alla barn helt plötsligt får en att tänka på sitt eget barn vilket skapar något slags band mellan en själv och precis alla barn i världen.

I alla fall började vi prata om hur kul det kommer vara den dagen Nico skall ha sitt första födelsedagskalas med vänner. Ballonger, tårta, inbjudningskort och hela baletten.
Men sedan kom jag att tänka på alla bekymmer kring födelsedagskalasen i skolan där jag jobbar. Hur kalas och inbjudningar används för att frysa ut de som redan är utanför lite extra. Jag skall ha kalas och hon får komma, och hon, och han...men inte du"
Då blev jag lite kall inombords. Tänk om Nico blir en som inte blir bjuden, en av dem till vilkens kalas ingen vill komma. Hemska tanke... allt sånt man inte kan skydda från.

Men vi hoppas att så inte blir fallet, och ni som har lite större barn... tänk på dessa saker:
1.Bjud antingen alla eller bara ett fåtal... låt inte någon eller några enstaka känna sig utanför.
2. Dela inte ut inbjudningskort i skolan utan skicka dem hem... man behöver inte skylta framför näsan på de som inte får komma.
3. Prata med ditt barn om att man absolut inte får reta eller håna de som inte får komma, att man faktiskt inte behöver prata om kalaset alls i skolan. Inte så kul för de som inte får komma att höra om hur kul det kommer bli.

När brukar skolan förresten börja efter sommaren? Kanske är det så att Nico fyller precis innan skolstart... det kanske kunde vara en fördel?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela