Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lilla Herr Pigg och Kaa

Publicerad 2011-02-09 20:41:15 i Nytt på bebisfronten,

Idag har Nico inte velat sova speciellt mycket. Han har sovit i bilen och han sov en stund hemma. Kanske har han sammanlagt sovit två till två och en halv timma. Klockan är nu 20.30. Är Nico trött? Nix pix. Han fnissar och har sig i sin säng.

Hade tidigare satt på pyjamas, nattat, gett kvällsmat och hela faderuttan när en otrevlig lukt plötsligt spred sig i spjälsängen. Upp med honom igen... Heeela pyjamasen full med bajs... som om blöjan exploderat. Så bara till att byta och greja, medan Nico skrattade glatt och tyckte det hela var mycket festligt.

Hoppas nu bara att han somnar snart. Han har ätit ganska mycket under dagen och avslutningsvis en flaska ersättning, följt av nästan 1,5dl gröt och puré en timme senare och två timmar efter det 180ml välling blandat med ersättning. Han bör ju vara mätt ett tag... fast det är klart... med tanke på allt som nyss kom ut så kanske det lämnats ett hålrum där inne nu :P

Sedan upptäckte jag något idag... Kanske är det bara en övertolkande mamma, men oavsett så är det i så fall ett ganska lustigt sammanträffande. Jag insåg nämligen att när Nico ser Norpan, en av våra katter, så sträcker han sig efter henne och säger "Kaaaa" - ett uttryck han aldrig använder annars. Lite lustigt. Fast som sagt var... är ju säkert ett sammanträffande, men kul att det hänt flera gånger.

Under tiden som jag skrivit detta har det blivit helt tyst innefrån Nicos rum. Antingen sover han eller så sker det något fuffens. Hoppas, hoppas, hoppas att han sover... för det hade jag verkligen behövt göra.

Imorgon är det dags för 6-månaderskontrollen på BVC. Spännande.
Och i natt är Hampus sista natt och hans, lite underliga, system för att ställa om dygnet innebär att han kommer hålla sig vaken till 12 imorgon förmiddag, sova på dagen och sedan vara vaken natten och kommande dag fram till 18 då han skall sova för att se till att vara pigg när han börjar riktigt tidigt på lördag. Ja, denna långa beskrivning var endast till för att jag skulle komma fram till det viktiga... han kommer vara vaken en natt = han tar Nicoansvaret = jag får sova!! :)

Tillägg: Smög in och kollade och han sov som en liten gris med ansiktet inborrat i två t-shirtar, en som jag haft på mig och en som Hampus haft på sig. Vi har nu insett att som snutte duger vad som helst som antingen jag eller hans pappa haft på sig... och gärna då en av varje :)

Kommentarer

Postat av: Linnea Jonasson

Publicerad 2011-02-09 21:30:17

Näe! Slår vad om att det blir hans första ord. Åh så rart!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela