Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Boktips och så

Publicerad 2011-05-25 21:19:45 i Allmänt,

Har inte mycket att förtälja sedan sist egentligen. Nico somnade ganska bra efter att ha varit stört omöjlig några timmar. Han straffar oss psykologiskt nu också. Om en av oss säger åt honom så gråter han och ropar på den andre, maaaammaa eller paaappaaa och små utsträckta armar så att man känner sig som en elak skit. Men han har bjudit på en hel del pussar också. Finns inget bättre än att vara blöt i hela ansiktet efter en pussattack.

Kan nästan-tipsa om en bok också. Boken Kråkflickan av Eriksson och Axlander Sundqvist. Den har flera fördelar; väldigt välskriven, riktigt spännande handling, orginella och trovärdiga karaktärer, oväntade vändningar... ja, det är enligt mig en riktigt bra bok. En sådan man inte riktigt vill skall ta slut. Den har dock en stor nackdel; den har inget slut... vilket man inte informerades om innan. Boken är tydligen den första i en triologi, och delarna är inte riktigt fristående så man kände sig lite snopen när den tog slut utan slut... eller hur man skall uttrycka sig.

Den handlar i alla fall i korthet om en kvinnlig kriminalkommisarie och en kvinnlig psykoterapeut, samt om en hel drös brutala mord på småpojkar. Även kärlek och svek har en stor plats i handlingen. Så jag rekommenderar er starkt att läsa den, men kanske vänta tills de andra böckerna kommer ut så ni slipper att liksom jag vänta på att få veta vad fan som händer sen.

Kommentarer

Postat av: Ulrica

Publicerad 2011-05-25 21:47:30

Jag skrev också om den boken för ett litet tag sen =)



Verkligen en bra bok men håller helt med dig om att det är jobbigt att vänta på fortsättningen.



Roligt med nya författare iaf

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela