Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Boktips

Publicerad 2011-05-31 18:48:05 i Allmänt,

Damen i affären hade inte fel. En dag av David Nicholls är en... underbar bok, man kan nog inte beskriva den på ett bättre sätt tror jag. Den känns så äkta. Det är inte som att läsa om två påhittade karaktärers lycka och sorg utan som att få ta del av två människors liv, som att lära känna dem. Nicholls har verkligen lyckats ge dem själ och utan med ett lätt språk lyckas han skapa en verklighet, inte bara en historia.
Varken karaktärerna, deras tankar, känslor eller dialoger känns uppdiktade eller krystade utan känns helt realistiska. Boken berör verkligen.

Utan att förstöra något för den som vill läsa (ni måste läsa!) så handlar den alltså om Emma och Dexter som natten efter sin universitetsexamen 15 juli 1988 har ett one night stand, och efter detta får en slags vänskapsrelation. Man får sedan följa dessa två under tjugo års tid genom besök i deras liv just den 15 juli varje år.
Kan inte beskriva den mycker mer än så, men jag rekommenderar er verkligen att läsa den. Speciellt om man läst och tyckt om Marianne Fredrikssons Skilda verkligheter. Handlingsmässigt är de väl egentligen inte så lika men det är något som får mig att tänka på den. Kanske är det de realistiska och gripande skildringarna av människor, livet och kärleken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela