Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kväll

Publicerad 2011-06-28 20:59:28 i Allmänt,

Nico var relativt glad det sista idag och kröp runt och roade sig med saker han kunde gräva fram ur olika lådor och efter kvällsmaten somnade han utan större protester efter att ha druckit en riklig mängd vatten. Varmt nu.

Jag sysslade med lite städning och sånt, räkningar och läste klart det sista i boken Med andra ord av Christopher J. Moore. En bok om märkliga ord och uttryck från olika språk i världen. Ett favorituttryck var franskans métro-boulot-dodo, ett uttryck som har innebörden meningslös existens men vars bokstavliga betydelse är "tunnelbana, arbete, sömn" :). Ett annat var tyskans drachenfutter som är den försoningsgåva en man ger sin hustru om han gjort något dumt, men ordet betyder bokstavligt översatt "drakfoder"...haha.

Nu skall jag lägga mig i sängen och läsa en annan bok jag nyss köpte som handlar om udda yrken under antiken. Ni ser, jag läser annat än deckare :) Kan ju berätta att bland alla mina böcker i bokhyllan, som innehåller allt från faktaböcker, biografier och dramatiska verk till klassisk litteratur, scifi och skräck, så finns även en bok om tortyr och dödsstraff genom historien samt doktorsavhandlingen Är sex arbete?... man kan hitta allt i mina hyllor :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela