Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Avsaknad av minne

Publicerad 2014-12-22 19:15:15 i Allmänt,

Jag tänker hela tiden att jag skall göra sådana där käcka inlägg som alla gör i slutet av året, med de bästa filmerna de sett eller de bästa böckerna de läst under året, och så vidare... men jag inser att jag inte minns vad jag gjort. Minns knappt vilka filmer jag sett, och åren liksom blandas ihop med varandra. Jag börjar bli gammal typ...
 
Julklapparna är i alla fall inslagna, vilket är tur det då jag inte kan fatta att det är julafton om  två dagar... Snacka om avsaknad av julstämning! Som vanligt har mina planer på julbak i form av pepparkakor, kolor och knäck gått om intet och skjuts säkerligen upp tills nästa år. Är den minst husliga människan som finns tror jag.
 
Men men.. jag bjussar på lite frågor och svar om året som gått bara för att hålla bloggen vid liv medan jag tar mig samman och börjar tänka igen. För tror seriöst att det är det som är problemet, stress och sömnlöshet har helt enkelt gjort mig så korka att jag inte längre kan tänka själv och formulera mig. Tack för det televerket.
 

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Eeehhhh...*tänka*... jag började arbeta som bitr. föreståndare. Det har jag aldrig gjort förut. Jag åt även tapas för första gången... och det är väl liksom så långt som min äventyrlighet sträcker sig..haha. Här görs inga nya saker inte!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag ger inga nyårslöften för... antingen så gör man saker eller så gör man det inte. Smygstartar därför min plan att bli nyttigare med en vecka så att det inte kan tolkas som nyårslöfte... men börjar imorgon eller nåt för hilvitti vad jag ätit godis idag.

3. Fick någon du känner barn?
Ja, min bror bland annat... så det var skojsigt.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nu känner jag mig skithemsk som fick tänka efter om det var i år eller förra året, men jag tror att min farfars syster dog i år. Låter kanske inte så nära, men det var det, och det var sorgligt.

5. Vilka länder besökte du?
Haha... ja vad skall man säga... jag är utomlands kanske var fjärde år och då blir det främst kortare besök i grannländerna.. I år var inte ett sådant år. I år höll jag mig hemma.

6. Är det något du saknade 2014 som du vill ha 2015?


Ork och inspiration? Kreativitet och lite energi? Städhjälp?

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Kommer väl minnas när min brorsdotter föddes, men inget annat speciellt tror jag. Jag är inte så bra på att minnas datum överlag.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Jag tyckte mycket om att börja på mitt nya jobb... och att bli faster... och att jag upptäckte att man kan få hem nördiga lådor med posten.

9. Vilket var ditt största misstag?
Vet inte om jag gjort något större misstag.. inget som kommer hamna i historieböckerna i alla fall. Just nu känns det största misstaget dock som att jag ätit otaliga ostsmörgåsar med Oboy senaste dagarna... insåg idag att min mage verkligen inte klarar av mängder av bröd då jag.. för att vara odiskret... skiter tegelsten nu.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Har några tavlor jag köpt som jag är mycket förtjust i. Annars har jag överlag köpt en hel del småsaker som jag tycker mycket om... och kläder från Halens. Kanske är favoriten mina nagellack från Zoya och mina läppstift från Revlon?

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Om man bortser från tråkiga saker som mat och bostad så är det säkerligen nördsaker som jag spenderar mest på, som figurer, tavlor, seriealbum m.m. och saker till sonen, samt kläder.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Jag blev jävligt glad då vi alldeles nyss "vann" tvisten med byggföretaget (efter över ett års stridande) och betalade vi från början sagt att vi var villiga att betala. Varje gång min man säger att jag kan få sovmorgon blir jag också väldigt glad - krävs rätt lite nu för tiden för att glädja mig.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har väl vart en hel del sjuk med magsjukor och halsfluss och annat skit.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2014?
Hmm... jag vette fan... Miley Cyrus? Hon har ju dragit en hel del blickar till sig... Jag vet inte, jag lyssnar mest på gamla låtar.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2014 än vad du gjort tidigare år?
Tja... bättre skulle jag tro.. även om jag är rätt trött av mig.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Träning och skrivande! Kreativa saker överlag.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Internet?

18. Hur var din julafton?
Eftersom den inte är förrän om två dagar så är det lite svårt att svara på... så går det när man gör årssummeringar i förskott..

19. Blev du kär?
Blev lite nykär i maken då och då... och lite kär i alla snyggingar i Supernatural.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Alltså har ju sett en hel del serier detta året så svårt att svara på. Just nu är det ju Supernatural som gäller, men annars är väl Game of Thrones och The Walking Dead mina favoriter tror jag.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Hatar inte folk direkt.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Tragiskt nog minns jag inte om jag ens läst böcker i år... Eller var det i år jag läste Harry Potter-böckerna? Det var det nog, och i så fall var de självfallet bäst.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Vet inte om jag gjort någon speciell upptäckt... lyssnar på samma konstiga blandningar av musik som alltid. Men kom på att jag tycker mycket om låten Titanium.

24. Önskade du dig något som du fick?
Mitt jobb bland annat.. och känns som om jag fick en hel del saker som jag önskade mig. 

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Enorma mängder pengar, oändligt med energi, dygn med fler än 24 timmar, en pigg make och massa tid över till att skriva och träna?

26. Vilken var årets bästa film?
Svårt att svara på men det är antagligen Guardians of the galaxy, enligt mig. Har dock sett mycket bra film som jag skall försöka sammanfatta i ett annat inlägg... när jag får ork.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade lite granna typ.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Förutom min familj och rean befintliga vänner så har jag mycket uppskattat att lära känna en del nya härliga människor på mitt jobb.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Bekväm och full av nitar och paljetter...

30. Vad fick dig att må bra?
Sovmorgon

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Nån i Supernatural kanske... oväntat...

32. Vem saknade du?
Farfar

33. Vilken var din bästa månad?
Maj, alltid maj.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
En hel del.. som att ta tag i mitt skrivande, min träning, städning och typ allt..

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Ingen aning

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela