Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Inte stulet.. för en gångs skull

Publicerad 2014-12-11 20:56:22 i Allmänt,

Frågor och svar, men som för ovanlighetens skull inte är stulet. Istället så vill jag bara få berätta lite av varje och besvarar därför frågor jag själv hittat på som får med just de saker jag vill skriva om just nu - smart va..hohoho (*julskratt*)
 
Vad har jag gjort idag?

Vad spännande att jag frågar mig själv just det! :o Nej, seriöst jag har jobbat, varit på bankmöte och sedan var jag med sonen och fick honom klippt så att han skulle kunna se något bakom luggen nu i juletid.
 
Vilka böcker ligger just nu högst upp på din önskelista?

Förutom några svenska deckare vars namn jag i nuläget inte minns så önskar jag mig:
1. My Life as a white trash zombie av Diana Rowlands
2. Redshirts av John Scalzi
3. The Marvel ecyklopedia
Den sista fattar man ju vad det är och den första får man ju ett humm om. Tvåan handlar om redshirts på ett rymdskepp som plötsligt inser att de bara är där för att dö.. Haha.. bara kul om man är StarTrek-fan kanske :)
 
Något jag ser fram emot just nu?

Jag ser mycket fram emot att imorgon hämta hem kaninen Frasse. Jag ser också mycket fram emot att få lite lite ledigt vid jul. Jul överlag ser jag fram emot. Familj, presenter, god mat, ont i magen... and so on.
 
Saker som stör mig något jävulskt just nu?

För det första - min arm är fortfarande inflammerad så jag kan inte skriva speciellt mycket innan jag får ont och kan inte röra mig som normalt, eller sova bra.
För det andra - jag borde ha gått till tandläkaren - redan för typ 15 år sedan. Mina tänder ilar, jag typ dör av smärta om jag äter för söta saker och har antagligen redigt med hål och tandsten man kan bygga ett mindre fort av.
 
Vad jag känner mig stressad över?

Att jag inte julpyntat eller julpysslat what so ever. I helgen känner jag att jag måste upp med skiten och fixa lite stämning till barnet. Bara att hoppas att armen är funktionell. Jag vill också hinna baka pepparkakor med extrema mängder glasyr på - samt baka knäck och hemmagjord kola. Eller låt oss vara ärliga - jag hatar att baka men jag vill åt själva slutprodukten. Kan sluta med att jag tvingar maken att ordna detta. Jag lider dessutom av knäckskräck (skyller detta dels på nojjig mamma och dels på att jag faktiskt sett resultatet av knäckolycka på ett barn). Jag är alltså inte rädd för knäck i små formar, utan skitvarm knäck som bränner dig sönder och samman om du spiller den på dig under själva tillverkningen.
 
Va vill du med ditt liv egentligen?

Ooh jag vill så mycket.... Om jag tänker helt opraktiskt och pengar inte vore en issue så vill jag:
1. Skriva böcker... liksom bara sitta på dagarna och ha tid att skriva
2. Tillverka nördiga smycken och inredningsdetaljer och sälja
3. Ha ett hem för ungdomar som låg typ granne med mitt hus så det var halvt familjehem nästan
4. Jag har också återuppväckt min barndomsdröm att ha lantgård med gamla djur som övergivits eller inte har något hem av annan anledning.
 
Favorit på YouTube just nu? (samt din stora sorg i livet jut nu..?)

Ok... om vi skall vara ärliga nu med... The Pirate Bay är nere och jag har förlorat en stor del av mitt liv typ..haha.. så nu spenderas en hel del tid på tuben. Just nu Geek and Sundry mest. Tittar på folk som spelar spel, pratar böcker och annat.
 
Appropå TPB så kan jag fortfarande inte fatta att det inte stormats mer kring den gamla TPB-rättegången (jag vet att det var länge sedan) och det faktum att de dömdes för ett brott som inte finns och att de dessutom fortfarande jagar TPB. För er som inte fattar så handlade ju rättegången om att TPB är en sida där man kan streama film och musik etc. Vilket kan vara olagligt. TPB lägger alltså inte upp dessa saker själva utan tillhandahåller bara själva utrymmet där detta sker.
Att äga en lokal där olagliga saker sker är inte olagligt kan man försöka förenkla det med, men ändå dömdes de. Lite som om man skulle döma ägarna till Kvibergs marknad till hårda straff för att det sker fuffens där. Eller som att dömas för brott för att man har ett skjul där folk ställt stulna saker. Vilket för övrigt en man också dömdes för i Sverige för några år sedan (för att förtydliga här, det är alltså INTE olagligt att äga ett skjul där någon ställer stulna saker och man har ingen skyldighet att anmäla vetskap om detta till polisen - ändå dömdes mannen - för ett brott som inte finns! - Rättssäkerheten i Sverige).
 
Har du några tankar om valet?

Hujeda mig. Behöver jag nämna att SD går bort? Och jag KAN inte rösta på ett alliansparti, framför allt då en röst på ett av dem innebär en röst även på de andra idioterna. Men i övrigt är jag just nu kluven. Jag är ju vänster. Rösta med hjärtat? Rösta taktiskt? Jag vette fan.
 
Slutligen, något annat du vill rasa över?
 

Alltså, detta med "mittsäsongsuppehåll" som alla amerikanska serier lagt sig till med... va fan är det? Så du har olika säsonger med mellanrum emellan, och sedan har du ett mittsäsongsuppheåll i mitten av säsongen som är typ lika långt som mellanrummet mellan olika säsonger..?? Kan man inte lika gärna bara erkänna att det är olika säsonger med färre avsnitt i varje? Stör mig... som fan...
 
Oh well..Nu skall jag göra mig en macka och sedan skall jag fasen sova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela