Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

The skeleton twins - bra/dålig, beroende på vem man frågar

Publicerad 2014-12-27 21:38:18 i Allmänt, Film,

Eftersom jag körde och köpte Burger King mat åt maken på juldagen så fick han "betala" mig genom att jag bland annat fick bestämma en film som vi skulle se. Jag valde The Skelton Twins, som jag längtat jättemycket efter att se. Det är en drama med Kristen Wiig och Bill Hader. Jag kan dock ha kallat det en komedi när jag introducerade den för maken, för att få honom att börja titta på den.
 
Saken är dock att jag tyckte att den var ganska rolig... och sorglig och gripande. Jag tyckte att den på ett varmt sätt porträtterade dessa syskon som glidit ifrån varandra och deras olika sätt att hantera nuet och det förflutna på, samt deras försök att åter närma sig varandra. För mig hade den något att säga kring människors förväntningar på livet och hur lätt vi faller.
Jag tyckte med andra ord om den, väldigt mycket.
 
Om ni dock skulle fråga min man så ansåg han att den var poänglös och inte hade något att säga och att han led sig igenom den för min skull.
 
Stämningen påverkades också något av alla avbrott i filmen då vi fick pausa för att Nico fick någon slags litet utbrott och skrek saker som: "Jag älskar dig inte mer" Om jag inte får bestämma tänker jag göra sönder dina saker!"
4-åringar. Ibland underbara, ibland mindre så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela