Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Gårdagens filmer

Publicerad 2014-12-27 16:34:52 i Allmänt,

Nu känns det som när jag väl skriver så skriver jag om film, så bloggen tycks smygande ha ändrat inriktning igen... men jag har inte så mycket ork att blogga så blir lättast att bara skriva ner lite om filmer jag sett när jag väl har orken.
 
Igår såg vi The Interwiev och Life after Beth.
 
Om vi börjar med den omtalade The Interwiev med Seth Rogen och James Franco, så kändes den som en typisk film med just dem. Kritikmässigt så känns det som om Nordkorea borde blivit minst lika sura för den gamla dockfilmen Team America som hade ungefär samma grej med att göra parodi på diktatorn. Dessutom kritiseras amerikansk media ungefär lika mycket.
Filmen har några sekvenser där jag skrattade en hel del, men lika många där humorn är på så låg nivå att man skäms för deras skull istället. En hel del kiss/bajs-humor med andra ord och såklart homoskämt. Om man sett en del filmer med dem så inser man att denna duo tycks anse att analpenetration är det roligaste som finns att skämta om i hela världen.
Som helhet får väl filmen någon slags medelbetyg.
 
Sedan såg vi Life after Beth, som är en slags skräckkomedi med bland annat Aubrey Plaza. Den handlar om en kille vars flickvän dör, mystiskt återvänder från de döda men är något förändrad vilket han märker efter hand. Även denna får ett slags medelbetyg då den är lite ojämn. Det finns vissa väldigt roliga sekvenser, men den är lite långsam och tappar en del mot slutet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela