Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Den där lilla ungen alltså

Publicerad 2011-04-07 20:20:31 i Allmänt,

Ibland undrar jag om någon sprinklat amfetamin i Nicos säng för så fort man lägger honom i den får han en enorm energikick. Han kan ha suttit halvsovande och gnuggat sig i ögonen i soffan tre sekunder innan men så fort hans huvud träffar kudden blir han superpigg och glatt högljudd.... för att fem minuter senare bli förbannad.

På förmiddagen, efter hans första tupplur, så var han faktiskt på riktigt bra humör länge. Kanske för att han satt med i köket när jag grejade och jag sedan spenderade en hel del tid med hono på golvet och han fick sitta i mitt knä i soffan. Han är oftast glad så länge man inte kräver att han skall roa sig själv.

Redan vid 14 började han dock bli trött och gnugga sina ögon och ganska snart sågrät han och kastade sig bakåt i famnen, som han gör när han är trött, men sova skulle han då inte. I nästan två timar höll kampen på och tillslut grät han för fulla muggar oavsett om han låg i sängen eller jag tog upp honom. Jag märkte att han var hungrig men han vägrade äta. Fick han flaskan så sög han munnen full av ersättning som han sedan bara spottade ut och hostade och höll på. Jag hämtade till och med ny ersättning ur en ny förpackning i tron att den kanske var dålig, men icke. Tillslut bytte jag till och med flaska... och då gick det. Då drack han en hel del och somnade sedan tvärt, och sov i en och en halv timme.

Han har varit på hyffsat humör under eftermiddagen och kvällen också, men vill inte vara på golvet några längre stunder utan sitter helst med oss i soffan eller i gåstolen.
Dock gäller samma sak nu när han skall sova. Han började gnugga sig i ögonen för två timmar sedan men än sover han inte. In och ut ur hans rum går man, matar, sjunger och så vidare. Tills man kommer till den sista fasen då han är så trött att han inte orkar öppna ögonen men ändå vrider hit och dit och gråter. Då får jag stryka honom över pannan tills han lugnar sig och då, äntligen, somnar han.

Min plutt... han har en orolig själ.

Nu skall Hampus strax gå till jobbet och jag skall lägga mig i sängen och läsa och äta kärlekmums.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela