Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Matglädje

Publicerad 2011-04-26 17:56:00 i Tipshörnan,

Jag är mycket lycklig då Nico med glädje vräkt i sig de maträtter jag lagade till honom. Har nu hunnit testa alla tre och han till och med åt fisken (han har aldrig velat äta fisk innan)... tror han gillade den mest till och med.

Hittade som sagt var recepten på Hipps hemsida, men gjorde vissa mindre ändringar på en del av dem. Om man vill veta exakt hur jag gjorde eller om man är för lat för att leta upp recepten själv så kan ni se dem här nedan.

Kyckling i tomatsås med basilika och oliver

ca 180g kycklingfilé (jag bara tog lite av det jag hade i frysen så är inte säker på exakt vikt)
1/2 gul lök
1 morot
pyttelite vitlök
4 dl passerade tomater
Lite hackad basilika
12 urkärnade svarta oliver
2 dl pasta

Jag skar kycklingen i små små bitar och stekte dem bara jättelätt i stekpannan. Det sista hällde jag även i moroten och löken som jag hackat fint och lät det brynas lite lite grann. Sedan tillsatte jag tomaten och lät det koka upp. Jag lät det koka i ca 10 minuter och tillsatte vitlök och basilika. Till sist hällde jag i pastan som jag hade kokat vid sidan av samt la i oliverna och kryddade lite med svartpeppar.

När allt var klart mixade jag det till mos. Det blev ca 5 stora burkar fyllda till 3/4.

Pasta bolognese

ca 100g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
150g passerad tomat
1,5 dl vatten
1 morot
Lite majs
ca 2 dl pasta
Lite basilika

Jag brynte färsen lätt tillsammans med den hackade löken. Sedan tillsatte jag tomaten och vattnet, hällde i den finhackade moroten och kokade i ca 20 minuter. Det sista tillsatte jag den kokade pastan, lite majs, lite basilika samt lite svartpeppar.

När allt var klart mixade jag det till mos. Det blev ca 5 stora burkar fyllda till 3/4.

Fisk i tomatsås

Denna rätt skulle egentligen ha saffran i sig men det glömde jag köpa så det sket jag i.

160g fisk
1 morot
1 lök
lite vitlök
2 dl passerade tomater
1 dl pasta
Lite basilika

Först finhackade jag morot och lök och fräste lätt i en kastrull med steksmör. Sedan hällde jag i tomaten och lite vitlök och lät det småkoka i 10 minuter innan jag hällde i lite basilika och svartpeppar. Fisken kokade jag vid sidan om (hade köpt frysta fisktärningar så var lite torsk och lite lax) i några minuter ochhällde sedan ner i såsen tillsammans med den kokade pastan.

När allt var klart mixade jag det till mos. Det blev ca 5 stora burkar fyllda till 3/4.


Alla fick ganska tjock och kletig konsistens men jag blandar ut med lite vatten till lagom konsistens innan jag matar honom. Alla rätterna smakar jättegott, men han får lite kass andedräkt av dem :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela