Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hur gör alla andra?

Publicerad 2011-04-18 08:53:35 i Nytt på bebisfronten,

Efter att ha haft en eller två bättre dagar så är Nico inne på sin andra monsterdag. Han har förvandlats till ett barn jag knappt känner igen alls. Han är arg, jättearg, nästan hela tiden. Så fort han vill något, vilket han vill hela tiden, så brister han ut i arga illvrål. Skriker så det skär i öronen, och stirrar på en med trotsig blick. Om han inte får sin vilja igenom börjar han rulla, gråta högljutt och sparka och slå omkring sig. Lite tidigt för trotsåldern tycker man...?

Han sover bättre på nätterna men dagtid är det en kamp på många timmar för att få honom att sova. Han börjar skrika så fort han ser sängen. Sparkar argt av täcket, tar ut nappen och kastar iväg den, snurrar, skriker, gråter - tills han är helt röd i ansiktet och svetten rinner om honom. Försöker man ge honom mat så morrar han, seriöst morrar, och slår efter en.

Känner mig både chockad och utmattad. Tänder? Den eviga förklaringen (bortförklaringen) på hans beteende. Något stämmer inte nu i alla fall. Både igår och idag har han bajsat extrema mängder och ganska löst. Idag har jag redan bytt tre bajsblöjor på tre timmar, och det var inte små lass.

Och så läser man om de med bebisar i Nicos ålder som funderar på en till. En till??!! Är de supermänniskor eller är jag och Hampus de mest energilösa och klena föräldrarna som finns? Visst vill vi att Nico skall ha et syskon, men det är kul om man har lite glädje i livet också. Eller ett liv överhuvudtaget.
Känns egoistiskt och hemskt att tänka så. Jag älskar ju min bebis mer än allt annat och önskar inte bort honom på något sätt. Han är underbar. Men han är ett underbart monster och tanken på att ha en till att ta hand om.... Jag tror på allvar jag hade dött då.

Känner mig förtvivlad. Jag vill ju att min plutt skall vara glad och lycklig, och jag vill kunna vara en glad och snäll mamma. Nu är vi mest bara sura, ledsna och trötta båda två.

Kommentarer

Postat av: sabina

Publicerad 2011-04-18 10:46:56

kanske händer mkt med han? han hade lärt sig åla? jag märker direkt på vincent om han tar ett skutt i utveckligen...

Postat av: sofia

Publicerad 2011-04-18 18:07:41

när k fick sin tand bajsade hon löst och mycket, så denna gången kanske det är tänder iaf på gång? =)

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-04-19 09:55:56

Tror inte att jag hade grejjat två i snabb följd heller. Bebis tiden var super jobbig (får man säga så? Det var den i alla fall, och otacksam som du säger någonstans)Tyckte livet sken upp och allt blev mycket bättre när de kom ur det där första bebis stadiet och började prata. Tänk vad fantastiskt när de faktiskt kan säga att de har ont i magem , är sura, eller vill vara i fred eller vad sjutton det är. - Kram på dig.

Postat av: Isabelle

Publicerad 2011-04-19 21:47:53

Jobbigt att han inte är på bra humör lillplutten. Har du möjlighet att få lite miljöombyte några dagar, hälsa på nån vän eller släkting? Nico kanske får lite nytt att fokusera på då och du lite avlastning? Att få vara ute och dra i gräs, klappa stenar och hålla i träd var en hit för oss, Robin är så harmonisk nu när vi är i Frankrike! Kram på er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela