Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Måndag

Publicerad 2011-04-04 09:42:06 i Nytt på bebisfronten,

Natten har tydligen varit lite bättre än den innan, berättade Hampus. Själv sov jag som en stock mellan 22 och 08.30. Helt underbart. Hampus satt uppe och spelade dataspel hela natten och hade hand om plutten som hade vaknat lite ledsen några gånger men inte alls så hysteriskt som natten innan.

Innan jag somnade skrämde han dock slag på mig. Han hade legat och sovit i kanske tre timmar och jag blev som vanligt lite orolig och kunde inte somna. Hampus sa då att "öppna bara dörren så hör du hur han snorar". Jag smyger dit och öppnar dörren och det är knäpptyst. Känner paniken stiga så går fram till hans säng där han ligger helt blek, utan napp och med öppen mun. Ser inte en rörelse först så hjärtat stannar typ i bröstet på mig. Sedan ser jag stillsamma små andetag. Han hade tydligen lärt sig andas med munnen nu.


Bild på fundersam liten plutt som mamma tog igår.

Vid 08.30 väckte Hampus mig genom att lägga en bebis på min mage som genast kastade sig på mig och gav mig en stor blöt puss, med öppen mun, på kinden. Han har sedan dess varit på varierande humör. Han ålar längre och längre för varje dag, och ställer sig mer och mer på alla fyra och försöker krypa, men efter ett tag blir han alltid ledsen och vill inte åla sig tillbaka utan bli hämtad. Antar att det är en trygghetsgrej, att veta att även om man ger sig av så kan man få sin mamma att komma när det behövs.

Nu kör han runt i sin gåstol men blir arg när han "fastnar" så har fått flytta alla mattor så att han skall ha lite mer yta att susa runt på. Det han egentligen är ute efter är att jaga katterna. Just nu kör han in i grinden om och om igen dock, så tur att den finns och är hållbar. Det är roligt att se hur han utforskar större och större ytor i huset.


Bild som mamma tog i fredags då Nico ingående beundrade sin egen spegelbild - och avslutade med att ge sig själv en puss :)

Kommentarer

Postat av: Anna - Mamma till Emilia med albinism

Publicerad 2011-04-04 11:49:49

Jag anser väl inte att man ska ha en blogg om man INTE kan ta vad andra tycker.

Sedan kan man ändra andra ord men jag måste väl iaf få lov att säga vad jag tycker.



Sedan så förstår jag mig inte riktigt på dig, vad har du med saken att göra?

Jag har aldrig skrivit att hon är en dålig mamma?

Det enda jag skrev var att jag anser att man inte kan säga till sin bebis att äter du inte nu, så blir det inget förrän vid nästa måltid.

Det är helt galet, för det första förstår dom inte och för det andra så är du väl inte alltid hungrig prick 12 och vill kanske äta 13, men nej då får du vänta till 15.



Jag kan väl säga att jag tycker det är elakt, för det gör jag, lr med ett finare uttryck, mindre snällt.



Sedan att du stormar in i min blogg och kräker av dig, det är även helt galet.

Du behöver nog inte försvara ngn, det tror jag att Sofia kan göra själv, hon har en egen talan.



Detta är ju lite som på förskolan och sandlåde nivå.

Sedan anklaga jag ingen, om ngn tycker att jag ÄR elak mot mitt barn, fine säg då det, jag tål det.



Sedan angående NAN så är det fortfarande INGEN skillnad på t.ex 1:an och 2:an mer än att den innehåller MER järn.

Så ja, de är onödigt och är mest ett sätt för märket att tjäna en massa pengar.

Oftast så har barnet redan börjat äta och dricka välling och behöver ingen 3:a och 4:a som inte ens knappt finns i affärerna.

Så du menar på fullt allvar att din son mådde dåligt för att han åt nan 1 och inte 2?

Då tycker jag att du ska ta och kolla upp vad skillnaden är för det har jag själv gjort och inte litat på bvc som håller på med barn dagligen.



Nej du, jag tycker nog att du ska sköta ditt och kan man inte ta negativa kommentarer lr vad folk tycker så ska man nog skriva dagbok istället än på nätet.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela