Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Känner mig stolt

Publicerad 2011-04-25 17:36:35 i Nytt på bebisfronten,

Idag har jag gjort 15 burkar barnmat! 5 av varje sort jag nämnde innan (köttfärssås, kyckling och fisk - alla med pasta eftersom Nico tycker bäst om det). Upptäckte även att de blev så tjocka i konsistensen att jag lätt kommer kunna få ut två måltider på en burk eftersom jag måste späda det med vatten.

Så nu står de i frysen. Kycklingen i glasburkar med gult lock, köttfärssås har grönt lock och fisken blått lock. Tur att jag sparat ett helt skåp med barnmatsbrukar :)
Nico fick kycklingrätten till middag och bara jag spädde ut den så åt han med god aptit upp hela burken.

Han har även fått testa två andra nya saker idag. Till lunch fick han blodpudding kokad i mjölk. Blir som en gegga. Det gillade han men orkade inte äta upp allt dock.
Till mellis fick han banan, mango och hallon mosade i youghurt. Konsistensen blev aningens lös. Var som att mata en smoothie med sked, och den var rädd sur. Han åt upp men med grimager hela tiden.

Känner mig som världens duktigaste människa..haha.

Vad hann jag annars med idag? Åka och handla, få besök av lillebror och umgås med honom, röja en del i köket och slänga in tvätt i maskinen. Det var väl det. Känner mig duktig ändå..hihi.

Nico har dock inte velat sova på hela dagen så blev att han fick lägga sig lite tidigare än vanligt och han sover nu. Kommer hata mig själv imorgon bitti för att jag lät honom lägga sig så tidigt men just nu känns det lugnt och skönt :P

Rekommenderar alla att besöka www.hippbarnmat.se och kolla in recepten, och jag tog inte ens med saffran i saffransfisken så de tre rätter jag gjorde har väldigt liknande ingredienser så de är lätta att göra samtidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela