Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En liten tok

Publicerad 2011-04-11 20:05:09 i Allmänt,

Nicos dag har verkligen varit en berg- och dalbana, eller hans humör kanske man skall säga.

Morgonen var ju toppen och när vi var iväg var han på gott humör. När vi kom hem vid 12 blev han dock gnällig och gnölig som bara den. Märkte att han var trött men han vägrade att sova. Istället eskalerade det tills han var som en vrålande jättemask som krälade runt på golvet.
Gick in med honom till Hampus när jag kände att jag nåt min gräns (kul uppvaknande för honom) och Nico blev glad en kort stund av att se sin pappa. Han var dock helt över energisk och kröp runt i sängen och på oss, och skulle ner från sängen.. hit och dit och upp och ner... och snart samtidigt som han gnällde och smågrät.
La honom i sängen igen men nej... han tjöt och kravlade runt tills han var helt röd och svettig... tills han till slut somnade av utmattning. Verkligen alltså, han bara kollapsade tillslut.

En halvtimme senare vaknar han helt otröstlig. Bara gråter och gråter helt hysteriskt. Vi tänkte att något måste vara riktigt fel för han var inte avledbar på något sätt. Tänker att han kanske är hungrig, trots att han hade ätit ganska mycket innan, så gör gröt. Han äter gröten men gråter under hela tiden och fortsätter gråta efteråt. Gör en smörgås till honom som han trycker i sig. Märker att han fortfarande är hungrig så han får en tredjedels banan. Då äntligen är han mätt och glad. Vet inte varför det plötsligt uppstod ett svart hål i hans mage dock.

Sedan ligger han nöjd och kryper runt och leker i vardagsrummet, ensam, medan vi städar. Inga problem alls.
Efter någon timme börjar han dock gny lite och gnugga sina ögon. Inte så underligt med tanke på den lilla sömn han fått under dagen.
Bytte till pyjamas, la honom i sängen och gav honom lite ersättning. Bara en till nattning så sov han!

Nu skall jag och Hampus ha myskväll med snacks och film - välbehövligt! - så bara att hoppas att plutten fortsätter sova gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela