Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Smärtfri kväll

Publicerad 2011-04-10 19:24:30 i Nytt på bebisfronten,

Kvällen har faktiskt varit helt ok, tack och lov!!

Det började med att Hampus vaknade och då blev Nico jätteglad. Han är verkligen fäst vid sin pappa vilket är underbart att se. Så då var det stora leenden och bus.

Han satt med i gåstolen medan jag lagade middag och då var det lite gnäll med då Hampus skulle äta "frukost" så fick Nico sitta med vid köksbordet och fick en egen smörgås som han mumsade i sig och sölade med. Vilken lycka, en smörgås med ost OCH mamma och pappa i samma rum :).

Sedan var han lite småledsen när Hampus gick till jobbet. Ropade efter honom när han gått och gnällde lite. Han kunde dock ligga och leka lite på egen hand innan det var dags för gröten. Han var redan då trött men inte alls redo för att sova så gav honom nappen och så la vi oss i min och Hampus säng. Jag såg på "tv" (datorn) och Nico låg bredvid och var faktiskt tyst och lugn, ålade runt lite men inte så farligt.

När jag tyckte att han verkade tillräckligt trött så la jag honom i sin säng. Tog en timma innan han somnade. Kan ju låta som det inte alls var en bra kväll men det var faktiskt helt ok. Han var inte skrikig och hysterisk utan bara lite små gnällig och orolig så behövde inte gå in så ofta. Visst kämpade han emot på så vis att han varje gång han nästan somnade liksom studsade upp med ett ryck, som en soldat som nästan somnat på sin vakt, men han var samtidigt mysig och på gott humör och det är så mycket lättare att hantera än hans hysteriska brölanden.

Tillslut bestämde han sig bara för att det var dags och viftade bort mig och la sig tillrätta och då somnade han på nån minut. Hoppas bara att han sover bra i natt nu. Skönt att dagen slutade bra dock och man slapp somna helt utmattad och full av ångest.

Han är ju så härlig den lilla killen. Så full av humor, bus och nyfikenhet. <3

Undrar dock hur det kommer bli framöver. Han förstår ju tillsägelser nu. Om han försöker pilla på saker han inte får röra och man säger till på skarpen så stannar han upp, stirrar på en och efter några tysta sekunder så.... skrattar han åt mig och återgår till pillandet. Hmmm...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela