Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Störande läsning

Publicerad 2018-05-28 21:21:21 i Allmänt, Litteratur,

Nu när sommaren kommit är det deckarläsning som gäller men den/de senaste boken gör mig så irriterad.
Läser Ramona Franssons serie om Leah Quiller....

Ok, kan göra ett inhopp här och skriva att nej, jag anser inte att man är rasist om man hävdar att det finns invandrare som begår brott eller om man säger att religion/islam i vissa fall kan innebära olika former av problematik... men....

Ramona Franssons böcker tar inte upp detta en gång, inte två gånger utan på i princip varje sida. Sida efter sida om brutala våldtäkter som enbart begås av invandrare, sida efter sida om invandrares dåliga kvinnosyn, sida efter sida om hur hemskt islam är.... hittills har en enda man med utländsk härkomst porträtterats sympatiskt och denne beskrivs som ateist som tagit avstånd från islam.

Jag blir ledsen, arg och frustrerad av de extrema fördomar Ramona Fransson presenterar i sina böcker. Som om inte "svenska män" begår hemska övergrepp, som om alla med utländsk härkomst föraktar kvinnor, som om muslim är lika med vidrigt beteende mot kvinnor..... Mår riktigt dåligt av det jag läser. Även hur hon beskriver muslimska kvinnor och hur huvudkaraktären "ryser" när hon ser dem. Författaren om någon förminskar och förlöjligar dessa kvinnor.

Hoppas Ramona Fransson en dag får lära känna lika många underbara och snälla invandrare som jag gjort. Kanske hennes böcker hade blivit en trevligare läsning då. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela