Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Värt det?

Publicerad 2016-01-13 22:25:05 i Allmänt,

Jo jag måste ju fråga er som läser om någon av er har erfarenhet av denna ersättningsmaskin (man kan alltså göra mjölkersättning, välling och annat i den) ?
 
 
Jag är nämligen lite inne på att köpa en sådan, trots att den är rätt dyr. Och det är just priset som får mig att tveka. 
Och om någon undrar så är det alltså så att jag inte ammade min son speciellt länge och antagligen inte kommer amma nästa barn något speciellt heller. Kanske att jag orkar ge närmare förklaring av detta en annan dag (kortfattat handlar det om mycket begränsad mjölkproduktion i kombination att jag helt enkelt tycker det är mer praktiskt att inte amma), men undanber mig pro-amnings-tal och så. 
När jag ber om råd om jag skall köpa den eller ej står alltså valet inte mellan denna och amning utan mellan denna och göra ersättning på annat vis. Oki doki. 
 
Vad detta är, är alltså en maskin som man laddar med vatten och ersättnings/vällings-pulver och som sedan när man trycker igång den manuellt eller via en app på telefonen tillagar portion av önskad storlek på typ 19 sekunder. På den tiden kokar den upp vatten som den sedan kyler ner till rätt temperatur och ser till att bakterier dör men näringsämnen bevaras. Tydligen skall de flesta nappflaskor passa att sättas fast i maskinen. 
 
Fördelen med den är att då jag är en lat och bekväm människa som utan en sådan maskin enbart köper ersättning på tetra = dyrt, så kan jag spara en hel del pengar på sikt. Speciellt då bebis är liten och man får kasta en hel del då en öppnad tetra inte får stå i kylskåpet hur länge som helst (och de ju dricker små små portioner i början).
Jag kan även styra den via en app vilket kan spara mig sovtid nattetid - och sömn är guld värt när man har en bebis. 
 
Har ni hört nåt bra om den? Nåt dåligt? 
 

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2016-01-20 15:42:12

Hej!
Har flaskmatat mina barn, med mitt fjärde redan från start. Du måste väl inte koka vattnet om du har kommunalt vatten och avlopp? Vi har mätt upp vatten i en nappflaska som stått i kylen och sen bara värmt i mikron, tror tidsbesparingen är minimal med en sånhär...
Det funkade bra för oss, självklart ska du göra det som känns bäst för dig.

Hälsningar Maria

Svar: Du kanske har rätt... Dock har vi inte kommunalt vatten utan egen brunn, men vi har testat den och alla värden såg bra ut. Tror jag hoppar den dyra maskinen då tester visade att den verkade vara lite opålitlig.
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela