Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

.. och runt omkring...

Publicerad 2016-02-02 12:17:22 i Allmänt,

Igår skrev jag ett riktigt "tycka synd om mig själv"-inlägg, och det är ok. Man får tycka synd om sig själv när livet är jobbigt... men idag tänkte jag skriva om andra saker som gör mig rädd. Världen runt omkring mig just nu.
 
Det gör mig rädd att se hur människor i min närhet sprider vidare, antingen muntligt eller genom delningar och kommentarer på sociala media, artiklar och "information" som i vissa fall är rena lögner och i andra fall vinklade för att skapa fördomar och hat. Människor som aldrig ens träffat en flykting, som inte har en aning om hur de hade det i sitt hemland, hur de hade det under sin flykt hit eller hur de haft sedan de kom till Sverige, men ändå tror sig vara någon form av experter på "hur det går till". 
 
De som ställer liv mot liv och påpekar att de tycker att det som läggs på flyktingar borde läggas på äldrevård, sjukvård eller något annat.... och med detta vill jag ABSOLUT INTE säga att jag tycker att det är rätt att man tar pengar från områden som dessa och lägger på flyktingmottagande MEN det som upprör mig är att man ser på det helt fel. Det man borde uppröra sig över är att man tar pengar från samhällets mest sårbara istället för att ta pengarna från de i samhället som redan har ett överflöd. Vårt samhälle HAR pengar, men problemet är att de som har de pengarna inte hjälper till. DET är det vi borde bli förbannade över. 
 
Det som gör mig rädd är hur media allt mer tycks normalisera den ökade rasismen, de ökade fördomarna och den ökade rädslan för "den stora krisen" genom att använda ord som "asylkritiker" om nazister, genom att utelämna eller vinkla information som skapar grogrund för hat och sedan låta detta spridas vidare och generera kommentatorsfält på sociala media där förnuftets röster dränks i vågor av hetsande hat. 
 
Politiker som tycks köra samma linje. Som plötsligt tycks anse att hatet kan vara användbart då man vill höra mindre protester då man långsamt minskar hjälpen till de som behöver den.
Politiker som liksom så många andra inte längre talar om mänskliga liv, MÄNNISKOR SOM DÖR, utan istället väljer att tala om pengar. Sedan när är pengar viktigare än att rädda barn som dör? 
 
Allt detta, och så mycket fler yttringar av hat, som du genomsyrar vårt samhälle för mig rädd. Riktigt riktigt rädd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela